90hp

Har nu officiellt kammat hem 90hp från universitetsstudier. 90 av 180. Rätt gött.

Har letat information i vetenskapliga artiklar under förmiddagen. Bli inte klok på alla oändliga källhänvisningar hit och dit. Kom just fram till att det inte är någon idé att skriva fler referat nu innan jag kan fråga lärarna om det under morgondagens föreläsningar... KRÅNGLIGT.

Får ta och läsa om hur man analyserar dokument och leta analysbara dokument och bilder istället. We've got a long way to go!

Kom just på att lunchpaus kanske skulle passa bra nu.


OTH

Soffhäng och OTH.
Blir sängen tidigt idag.




Energibrist blir energikick

Förstår inte riktigt hur det här funkar. Sov sjukt dåligt och lite inatt, men har inte varit speciellt trött under dagen förutom på morgonen. Det har varit en jättebra dag.

Skippade den där lilla morgonträningen i morse och sov den där halvtimmen, men chockerande nog hade jag så pass mycket energi kvar när jag klev av bussen att jag tog en promenad och tog lite pilates på det. Nu har det bränt sådär skönt i magen och jag har lite träningsvärk i rumpa och mage sen igår. Skönt!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen fixa med lite disk. Imorgon pluggar jag hemma hela dagen med mina små hårig älsklingar - och kanske ett kaffeavbrott med Natta. Myspys!

Kvällsmys

Kvällsmyser lite med min favorithund. Han ligger på min mage och försöker mosa sig fram till mitt ansikte för att få ha pusskalas. Har just försökt återfukta mitt vintertorra ansikte och han vill göra det ogjort.

Nu ska vi strax försöka sova lite. Har varit sjukt trött hela eftermiddagen/kvällen. Träningskläderna och vardagskläderna ligger redo inför morgonen och frukostmackan ligger färdiggjord i kylen bredvid en skål med bär som ska få tina lite.



Han är rätt hårig den här lilla killen...

...och med paradigmsnacket drogs mattan bort under fötterna

Alltså. Idag på lunchen var vi så glada över att vi verkligen fick lite klarhet i hur utförandet av det här monsterarbetet faktiskt ska ske.
Ja, sen bara för att glädjen och lyckan lägrades över alla frågetecken till studenter så väntade såklart en inte alls så trevlig överraskning på eftermiddagens föreläsning. Vadå?? Vadå??? Undrar ni. Jo, mer förvirring när det visade sig att arbetet ska skrivas utifrån ett för gruppens case passande paradigm, som såklart knappt ens går att uttala.

Fast det gör inte så mycket. Sitter på bussen hem en halvtimme tidigare än beräknat och njuter av både crown the empire i öronen och tillvaron i allmänhet. Här ska inte stressas upp!!

Morgonaktiv

Nu är klockan strax före åtta. 
Jag har varit uppe en timme, varav en timme har gått till träning. Katten är så rolig när jag är på yogamattan. Hon ÄLSKAR den, så man får se upp. Råkade lägga mig på henne en gång nu idag, fast hon brydde sig inte så mycket. 
Nu är dusch, sminkning, hårfix (om man kan kalla kamning för hårfix) och frukostätande avklarat. Har dock bara på mig underkläder och tröja hittills. Resten ligger inne i sovrummet och jag har inte velat gå in där förrän nu när jag ändå ska ut med vovven. Han fick ta lite sovmorgon och jag ville inte väcka honom. Fast nu sitter han förmodligen bakom sovrumsdörren och undrar varför jag springer runt här utan honom.... eller så ligger han helt utslagen. Vi får väl se vilket alternativ som stämmer. 

Så, nu ska jag sätta igång igen. Hinner till och med en liten promenad nu istället. Hade tänkt låta andra hälften ta hand om det ikväll. Det är ju inte alltid man hinner/orkar med det tidigt på morgonen, men nu är det ungefär 25 minuter kvar innan jag ska gå till bussen, så en liten sväng hinner vi allt med!



Tjusningen i att slippa hår i ansiktet

Hår framför ögonen är något jag absolut inte tycker om. Kan till och med bli lite frustrerad om håret sitter på någon annans huvud och ögonen som irriteras är dennes.
Hur som helst har jag perioder när jag nästan bara har uppsatt hår, och perioder som jag liksom inte orkar sätta upp det.
Nu har jag kommit på en bra metod att sätta upp håret med så man slipper stå och justera länge och sånt där som gör att man inte orkar sätta upp håret över huvud taget.
En hög hästsvans, tupera håret, snurra håret runt snodden, fäst med hårnålar rakt in i bollen så att säga, spreja håret på sidorna så att inget spretar ut. Klart.

Bara ett litet ointressant inflikande sådär...



oj sned bild. orkar inte fixat...

Dagen hittills

God frukost. Har kommit fram till att turkisk yoghurt med bär är gottigott.
Har läst ut en bok om Fallstudier och tittar i en annan bok om att göra social research. Känner inte att jag blir något klokare av att läsa faktiskt. Ger upp det här för tillfället och hoppas på att morgondagens föreläsningar reder ut lite av alla funderingar...
Nu ska jag göra mig i ordning. Sen hemmasysslor!








Hick

God morgon alla glada... och inte glada.
Här sitter jag och hickar. Har fått hicka rätt ofta på sistone, och hunden förstår inte riktigt vad det är för något så han blir orolig - springer efter mig, vill upp i famnen och klamra sig fast, ligga i knät, eller så försöker han pussa ihjäl mig. Nu ligger han i knät efter att ha genomfört samtliga andra exempel.

Idag blir en lite allt-och-inget-dag typ.
Känner mig förvirrad när det gäller vad som ska göras som är skolrelaterat. Därför släpper jag det idag. Jag ska läsa lite i kursböckerna nu på förmiddagen bara.

SEN ska jag köra ett hemmafrurace. Vika tvätt, baka äppelpaj, städa. Städningen får vi väl se hur långt jag orkar med. Andra hälften kanske får ta över när han kommer hem sen, beroende på när jag kommer igång med hemmanyttan.

Blir lite (läs mycket) inspirerad av att titta på Desperate housewives. Några kvällar i rad har jag kollat på sista säongen. Jag får höra från rätt många håll att jag är lik Bree. Hon är helt klart min favoritkaraktär. Kanske beror på just det? Sen vet jag inte riktigt vilka likheter folk syftar på. Det är väl främst bakningen antar jag? Plus att jag har lite ginger-aktigt hår. Hur som helst så gillar jag hennes skarpa moral och fasta principer - och att hon kan tänja på sånt när det gäller sina närmaste. Och så är hon ju såklart så himla vacker också. 

Hur som helst så vill jag få det fint här hemma idag. Och känna den där underbara doften av nybakat. Så får vi se om jag får sällskap eller inte. Mia kommer eventuellt hit. Det skulle ju sitta fint med lite tjejsnack och fikasällskap! Sånt blir man ju också så HIMLA sugen på av att titta på Desperate Housewives. Liksom hallå, jag vill också bo där och ha värsta bästa-kompis-grannarna?! 


Bild lånad från google

Alina Devecerski

 

Quote


Too bad, fast ändå inte

Jaha. Så nu har jag vänt tillbaka dygnet igen.
Somnade efter två (somnade ett antal gånger i soffan innan, men väl i sängen gick det såklart inte), men vaknade ändå vid nio.
Är trött, men kan inte somna om.
Det är så helgerna brukar se ut och så "sover jag ut" mer på vardagarna istället. Det är ju lite konstigt kanske...


Kissekatter

Tittar på discovery och stora kissekatter hos mamma. Ska strax följa med henne och handla när lillebror kommer hem från skolan. Myspys! Vi kanske ska förbi Team sportia också och kolla rean. Jättebillig pilatesboll, tack!






Busunge

Den lilla suddiga damen på bilden är på bushumör idag. Hon ska klättra i gardiner, ha kapplöpning med hunden och jäklas så mycket hon kan med mig.
Exempel:
I förmiddags duschade jag. Hon ville vara med i badrummet som vanligt så jag stängde dörren om oss så det inte skulle bli så himla kallt.
Vad gör hon då? Jo, hon hoppar och öppnar dörren. Ställer sig sen och bara tittar ut i hallen.
Jag stänger dörren och fortsätter duscha.
Då hoppar hon och öppnar dörren igen. Vill hon ut? Nej, hon ställer sig bara på byrån och tittar på mig med trotsig blick. Hon ville väl bara öppna den för att jag ville ha den stängd, dah...
Knaskatt.




Kaffe och marinkåren

Sitter och kollar på marinkårens hemsida. Skriver ihop lite om hur de arbetar. Har absolut ingen aning om hur det egentligen är vi ska göra på bakgrundsdelen i arbetet, men vi kör såhär. Vi får väl göra om annars. Göra om och göra rätt, höhö. Ja. När jag har skrivit lite om USA:s nationalgard också vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det får kanske räcka så för dagen. Vet inte riktigt vad det är som ska göras över huvud taget gällande studierna nu. Allt är som en en tjock jobbig dimma och så får vi några få ledtrådar på vägen, som inte ens är så pass tydliga att man förstår vad det gäller. Nej. Nu gör jag bara det jag tror ska göras. Sen är det helg! I alla fall till på söndag. Beroende på om vi kommer på mer som ska göras eller inte. Vi ska ha muntlig presentation på första delen av vårt arbete på tisdag. HA. Ingen fattar ens hur den första delen ska se ut. Tror jag. Blir rätt intressant. Nej. Nog tjatat om den där skiten nu. Ser fram emot eftermiddagen hos mamma. Och så vill jag leta loppisböcker imorgon, men vi får väl se hur det blir med den saken..

Efter många timmar

Jag har blivit jättetrött och grinig varenda kväll den här veckan typ, så igår tänkte jag att nej ikväll ska jag lägga mig i relativt god tid och imorgon ska jag ta en liten sovmorgon till klockan nio. Slutade på en god natts sömn på ungefär tio timmar... så nu kan man ju tycka att jag har sovit ikapp. Det borde jag ju ha gjort.
Hur som helst så hann jag drömma hur mycket konstigt som helst, men det värsta var väl att en tand bara ramlade ut, bara sådär... och det BÄSTA var att jag gosade med en LILA liten liten fluffig kattunge. Åh. En sån vill jag ha?! Med andra ord var nattens drömaktivitet inte riktigt sammanhängande.

NU får det bli frukost. I eftermiddag ska jag till kära mor igen och få träffa lillebror också. Fredagsmys! Sen får vi väl se lite vad resten av kvällen har att erbjuda. Och resten av helgen!

Right now

Läst två kapitel i boken. Det märks att studierna har rullat igång när det är standard att läsa ut en kursbok på några dagar. Har glasögonen på och laddar upp inför att läsa åtimnstone ett av dom två resterande kapitlena. Börjar nog till och med få liiiite mer förståelse för vad fasen det är meningen att vi ska göra. Det är ju alltid något!
Såhär ser det i alla fall ut nu:







och så har jag en gosig och värmande hund i knät.

Rörelse

Idag gick jag upp tidigt. Kvart i sju! Nu tänker nog många att inte fasen är det så himla tidigt, men för mig är det det nu för tiden.
Jag skulle nämligen vara hos mamma senast halv åtta och släppa in en gubbe från Karlskoga Energi&Miljö för att en vatten....nånting skulle bytas ut. Tänkte att jag ju kunde få väldigt mycket plugg gjort innan jag ska vidare till Emma för jobb med grupparbete.
Fast. Jag vet inte riktigt vad jag ska plugga, eftersom man inte riktigt förstår vad det är som ska göras och böckerna reder inte ut det direkt...
Hur som helst tänkte jag att jag kunde passa på att påbörja dagen på mammas crosstrainer då, när jag inte har direkt fullspäckat schema. Insåg snabbt att T-shirt och tights blev aningen för varmt så var tvungen att göra en hemmalösning med tröjan för att lufta lite... ;) Ni förstår, efter en minut tyckte jag att det var jobbigt - skyller på att det var längesen jag tränade på det sättet - men jag höll ut i femton. Lite kan man tycka, men det gör inte jag. Så, det i kombination med 40minuterspromenad hem från Emma sen får utgöra dagens motionsmoment.



Hemmagjord luftningslösning. Ser att magmusklerna börjar krypa fram lite smått snart igen.

En röra

Vårt kök ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig just nu. Varför? Jo jag gav mig på att försöka göra semmelmuffins. Dom blev faktiskt rätt bra, men blir nog bättre nästa gång jag gör sånna. Gjorde en miss dock. Sambon gillar inte grädde så jag hade hallon i en del av grädden...och tänkte inte på att bären skulle fastna i spritsen..så dom blev inte fina alls... men men. Det var i alla fall roligt att göra. Dock mindre roligt att diska nu... Tusen skålar och bunkar känns det som.
Receptet lånade jag från kellybiddle.se. Finns massor av söta grejer som jag vill testa där!

Här kommer dom på bild. Vad tycks? Dom ser ju inte lika perfekta ut som kellys, men dom duger tycker jag...






Quote


Kännee mig duktig

Orkade egentligen inte laga mat, men det blev en ordentlig måltid ändå.
Sallad med isbergsallad, paprika, avokado, gurka, tomat, fetaost och bulgur. Och så tonfisk till. Nom nom. Redo för att fylla på med energi!




Orkaner och sånt

Skrev ett blogginlägg i morse som inte ville publiceras. Det kanske var bra å andra sidan för att jag var inte på topphumör direkt då. Nu skiner solen och jag sitter här med glasögon på och söker som en tok i Kau's ENORMA databas med vetenskapliga artiklar och avhandlingar. Ska hitta undersökningar som kan leda oss framåt i vårt grupparbete som handlar om Orkanen Sandy och hur den drabbade New York, hur krishanteringen såg ut och hur/om klimatförändringen bidrar till att fler orkaner uppstår. Det är svårare än man tror. Det tar sjukt lång tid av hoppande hit och dit mellan artiklar och sökord och sidor för att hitta något som matchar just det man ska skriva om. MEN, har kommunicerat med Emma och hon verkar ha hittat mycket bra och nu har jag också hittat 4 eller 5 källor som verkar himla bra och passande i alla fall, så det ordnar sig väl ändå. 

Har jag nämnt att maxantalet sidor är ca 50?! Och vi har fyra korta veckor på oss. Om maxantalet är så högt kan man ju inte direkt nöja sig med 15 sidor eller nåt. Nej, det kommer väl landa på minst 25, 30 kan jag tänka mig. Det är sjukt. SJUKT. Men, jag uppskattar att vi får testa att göra en riktig studie liksom. Det är ju väldigt lärorikt och bra att vara förberedd inför B-uppsatsen som kursledaren upprepar gång på gång. SÅ, man ska väl inte klaga. Det ordnar sig! 
Idag söker vi som tokar efter litteraturkällor och imorgon ska vi skriva ihop inledning, syfte, frågeställning osv. Då är vi ju i alla fall på väg. 

Nu ska jag nog tvinga mig ut i kylan med vovven. Blev ingen morgonpromenad. Var lite för kallt för oss båda kom vi överens om. Nu får vovven acceptera att han ska få på sig sin fina hoodie. Annars kommer han ju frysa sin lilla rumpa av sig. 

Och i eftermiddag hoppas jag på att ha ork/lust till att baka. Myspys!

Quote

Bra förmiddag.
Dålig eftermiddag.
Nu: snickers, myskläder, tv - matlagningen får vänta ett tag. 
Det får sammanfatta dagen.


Den där glädjen

Är fortfarande happy happy! Fick värsta glädjekicken efter att vi hade storhandlat och fyllde upp skafferi och framför allt kylen med massor av gotr och nyttigt. Fyllde även upp fruktskålen (läs trevåningskakfat med frukt) och fyllde på frysen med bär. Nu har jag precis gjort fruktsallad att ha med till universitetet imorgon för att överleva en lång dag på universitetet imorgon. Kommer inte vara hemma förrän halv sju, men det gör inte så mycket. Sen är det inget mer pendlande resten av veckan!
Nu blir det desperate housewives innan Top model börjar. Sen blir det förmodligen sängen tidigt! Himmel vad skönt det ska bli att mysa ner sig i sängen!

På uni

Nu har vi paus i sista föreläsningen. Läraren försöker lära oss konstiga ord som ontologi, epistenologi och axiologi. "Det här ska ni kunna", säger hon...och vi sitter som frågetecken.. eller ja, i alla fall vi karlskogingar(+åtorpare) vid det här bordet. Men det känns i alla fall riktigt bra hittills. Mycket praktiskt och grupparbeten som verkar bli roliga!




Förträngt

Alltså. Det var så längesen jag gick upp i tid för att åka till skola/jobb att jag liksom hade förträngt vilket dåligt morgonhumör jag tyvärr har... Gick ändå upp 40 min tidigare än nödvändigt, tog en snabb PW med hunden och ett pyttepyttelitet träningspass och en snabbdusch. Väl påklädd och på väg till köket för att fixa frukostmacka, inser jag att smöret är slut, varpå JA, världen går under under en kort stund. Vi ska storhandla ikväll - med andra ord är det rätt tomt i kylen (frysen är däremot proppfull). Så, jag hastade ihop mikrade hallon med havrefras och mjölk. Måste ju tillägga att konsistensen blev INTE trevlig. Det går inte direkt att titta på om man säger så... Magen gör sig påmind om att den inte gillar för tidig frukost heller, och Bobbie påminner mig om att han inte gillar frukost över huvud taget. Nåja. Får tvinga i mig lite mer av den där geggan och sen vända dagen till något awesome!

What to do?

Är helt tom i bollen. Vet inte vad jag kan hitta på.
Vaknade runt tio, fortfarande trött, men tänkte att det är bäst att inte sova huuur länge som helst eftersom jag ska försöka lägga mig lite i tid ikväll (senast tolv har jag väl tänkt mig).
Men, jag kan inte komma på något att göra när jag kommer upp, så jag fastnade i sängen och gör massa ovettigt med mobilen. Sen får vi väl se vad dagen har att bjuda på. Verkar i alla fall vara lika fint ute idag som det var igår. Tog några bilder som blev fina av solen.






När solen är på väg ner blir det sånt fint ljus i vardagsrummet.



Såhär nattetid

Alltså. Djuren har fått fnatt.
Dom springer runt och busar med varandra. Hoppar i soffan och gömmer sig bakom gardiner, och mitt i allt lägger sig Bobbie och tuggar på ett ben. Say what? Undrar vad dom har fått i sig för nåt... Det är ju för fasen mitt i natten. Visst att katter är vakna under natten också, men Bobbie brukar ligga däckad efter tio och längta efter att få gå och sova i sängen.

Finaste ögonblicket

Åh. Jag såg just finaste scenen någonsin i Vampire diaries. Dom två jag har hejat på hela tiden har äntligen hittat varandra och varenda kärleksfullt ögonblick mellan dom är bara så himla underbart, men det här slår ju allt.
Säsong fyra av den här serien är så himla mycket bättre än alla dom förgående. Awesome!


Uppdatering

Ska uppdatera min telefon med ny musik. Kom just på hur mysigt det är att åka buss och bara sitta och drömma sig bort i bra musik. Jag har i och för sig planer på att utnyttja bussresorna till plugg nu, men det orkar man ju inte alltid. Speciellt inte efter dom längsta dagarna. 

Det är ju så himla roligt när man får en sån där kick av att ha hittat en låt man verkligen fastnar för och bara vill lyssna sönder. Här är en sån låt. Fastnade direkt. 
 

Quote


Finfint

Blir så glad av när man ser att djuren verkligen har det bra. Som katten nu, som sitter på sin ställning ute på balkongen och bara tittar, överallt. Fick en bra bild också.




En rörig lördag

Idag vet jag inte vad som kommer hända, men det gör inte så mycket. Har en plan, en back up plan och så går det ju alltid att sitta hemma och titta på massa massa film. Det blir som det blir helt enkelt. Andra hälften ska till Karlstad och hälsa på en vän nämligen, så jag har lägenheten för mig själv.
Känner att det kommer att bli en himla bra dag det här!

Just nu visar termometern på -13, men det kändes inte så kallt som jag trodde att det skulle göra. Det kanske är för att det är så soligt och fint.
Katten sitter ute på balkongen och utforskar och solar. Skönt att det kommer några soliga dagar då och då så att hon kan få komma ut där. Hon är ju rätt äventyrslysten som alla kanske har förstått vid det här laget... och balkongen brukar mätta lusten rätt väl. Framåt vårkanten kommer hon sitta där ute dagarna i ända ungefär.

Nu ska jag ta och fixa frukost, men först tänkte jag berätta om ett roligt "trick" jag har lärt Bobbie. Joni brukar alltid sova längre än mig på helger, och när det börjar bli lite väl sent och vi kanske måste upp, så är det bara att jag säger till Bobbie: "Gå och pussa på pappa", så tar han några glädjefyllda skutt fram och slickar min andra hälft i ansiktet. Oftast brukar han vakna till lite av det, men idag gjorde han inte det, så nu fick vovven gå tillbaka in i sovrummet och mysa i sängen.

Såhäääär glad

Har varit på otroligt underbart bra humör sen igår morse. Alltså sådär så att jag typ svävar på moln. Hoppas det håller i sig!

Fick ett roligt reklammejl nyss. "-16 kg inom två månader" inleds det av. Brukar inte öppna sånna mejl.
Känner att det kanske inte skulle vara så hälsosamt att väga under 40kg, men vad vet jag... Sen har jag å andra sidan inte vägt mig på väldigt länge, men det brukar stå still på samma siffra eller i alla fall alltid ligga på samma ställe på skalan +- 2-3 kg. Gillar inte det där med vikthets. Det är ju bara en siffra. Om man är missnöjd utan att gå efter siffran så är det ju en annan sak. Man ska ju må bra, det är det viktigaste!




En ny verklighet

Städning i min egen takt och musik. Då blir det mysigt och avkopplande. 
Jag tjatar ju rätt mycket om Crown the empire. Nästan alla låttexter på nyaske skivan handlar om den här typen av levnadssätt, den här generationen och jordens undergång. Jag fascineras av teorier, tankar, filmer, musik om hur framtiden kommer se ut. Det kanske var utifrån det jag valde utbildning. Hela grejen med dagens energikonsumtion och miljöförstöring gör ju att dagens levnadssätt går med stadiga steg mot graven. Det är ju inte hållbart. Det är ett hopplöst fall, som det ändå kan finnas en lösning till och som ändå inte innebär jordens undergång osv, än på ett tag i alla fall.

Läser ju en himla bra bok om allt sånt där. Kollaps, som jag nämnde här om veckan, eller här om dagen. Vet inte riktigt när det var. 
Författaren diskuterar väldigt bra saker. Som tex att det är sån hets kring jordens undergång. Man har ofta inställningen att samhället kommer gå under när oljan tar slut, eller tvärt om tror att vind, vatten och solkraft kommer kunna ersätta oljan. Han förklarar så bra att dom fossila bränslena innehåller så offantligt mycket mer energi än de förnyelsebara energikällorna gör, så oavsett hur mycket vi ökar produktionen av vind, vatten och solkraft kommer vi ändå inte kunna ersätta energiproduktionen från fossila bränslen. Ändå handlar det inte om att samhällen kommer gå under. Det handlar mer om att förändra tankesätt och lära sig att leva i en ny verklighet. 

Det är ju en himla lång väg dit. Konsumtionen sitter som inbränd i våra hjärnor och behovet av nya grejer kommer ju utan att man tänker på det. Jag tänker på, och skriver ofta om många saker som jag skulle vilja köpa. Nu handlar jag ju inte i närheten av så mycket grejer som jag "önskar mig", vilket väl är bra.
Även om man vet hur man borde bete sig och tänka, så är det inte det lättaste att programmera om hjärnan. Och många gånger handlar det ju även om ekonomi vid val om hur hållbarhetstänkande man kan vara. 

Vad ville jag komma fram till? 
Det vet jag faktiskt inte riktigt. Blev som en lösryckt tankekedja här.
Jo, jag började i alla fall tänka på allt det här när jag lyssnade på en låt av just Crown the empire.


"You think that this is the end?

You're wrong

This is the start of a new generation.

I stand on the ash of all I've ever loved
Memories of a broken heart.
Now I'm alone in the dark.
I know there's a way out when all hope is gone
Find your light in a new dawn
But there's no way to do this on our own."



H&M Home

Fortsätter slappandet med att ha en lite "gör-vad-som-helst-dag". Gick upp runt tio, promenerade vovven och åt frukost framför ett avsnitt av Greys. Man fastnar ju liksom...

Nu har jag börjat smygstäda lite i form av att tömma papperskorgar och kattlåda. Har ställt in ren disk i skåpen, men inte diskat undan den skitiga än. Tar det som det kommer. 

Jag har ju blivit väldigt mycket för att addera småsaker i lägenheten som gör den mer hemtrevlig och sätter lite större personlig prägel på den. Som exempelvis den loppisköpta underbara skrivbordet, dom blommiga fina förvaringskartongerna på det och den blommiga tekannan på köksbordet. Gillar den där blandningen mellan gammalt och nytt. Moderna, enfärgade, enkla ikeamöbler med loppisfynd som har lite historia bakom sig. Stilrent med tavlor som är moderna och färglatt gulligt. Underbara komplement har jag fått i presenter vid olika tillfällen. Som burksetet jag fick av mamma att ha mjöl, socker osv i, kaffeservis, två trevåningskakfat, kryddbehållare, datumvisare, muggar, kakburkar osv. 
Härnäst vill jag byta ut gamla handdukar till mer levande varianter. En badrumsmatta vore trevligt. Och ett nytt duschdraperi, eftersom katten ger sig ut på äventyr och testar klättringstekniker på det. 

Hur som helst så satt jag just och tittade runt på H&M Home. Har inte riktigt tänkt på att det kan finnas bra saker där. Mycket riktigt föll jag för rätt många saker. 



Badrumsmattor



Handdukar


Urgulliga krokar








Allt härifrån http://www.hm.com/se/department/HOME
 

Kvällsmys

Nyss hade jag bara en hund på magen. Nu la sig katten på bröstkorgen också. Mysigt! Känner mig på sjukt bra humör. Dagen har varit så bra. Jag är så tacksam och glad över allt jag har.
Nu ska jag fortsätta mitt Greysmaraton i pyjamasbyxor och älsklingens mysiga bazingahoodie.




Vardagslyx

Tog mig just en dusch med både ansiktsmask och hårinpackning. Älskar känslan efteråt! Hade en ansiktsmask som torkar ut himla mycket, men det känns att den verkligen rengör på djupet och så är det ju bara att komplettera med att smörja in sig ordentligt efteråt.

Nu lyssnar jag på crown the empire och blir himla sugen på att tatuera in något motiverande citat på kroppen snart. Jag vill jag vill jag vill!
Och på tal om vad jag vill, så ställdes Blondinbellas föreläsningsturné in. Dåligt.

Mysig eftermiddag

Spenderat flera timmar med att dricka massa kaffe och prata prata prata med Natta nu på eftermiddagen. Så himla trevligt och givande!

Nu ska jag äta en väldigt sen lunch och fortsätta kolla på Greys! Perfekt dag!



Fina kopparna från mamma

Slappardag

Idag ska jag göra så lite nytta jag bara kan. Ska titta massor på Greys Anatomy och i eftermiddag kommer Natta hit på fika och då ska vi inviga den fina kaffeservisen jag fick av mamma i födelsedagspresent. Jag har å andra sidan varit och handlat och ute på promenad med hunden i snön redan, men större ansträngning än så lägger jag inte ner på denna torsdag. SÅ SKÖNT.

Quote


Just nu

Ja. Idag blir det inlägg efter inlägg, men allt är ju roligare än att göra nytta när man egentligen inte måste.

Nu har jag lekstund med Bobbie. Och katten hakar på också. Dom är ju så härliga båda två! Såhär funkar det:

Kurragömma med tennisboll
Jag går in i köket och Bobbie kommer springandes med boll i mun. Jag ropar på katten och två sekunder senare hör man en katt galoppera genom lägenheten. Hon sätter sig på köksbänken. Han sitter längst i hörnet och får vänta.
Jag går och gömmer bollen och kissekissar lite så att katten kommer springandes igen.
Säger varsågod, varpå små hundsteg i rasande fart hörs.
Katten vandrar runt eller springer efter Bobbie en stund.
Sen ställer hon sig till slut precis vid bollen och tittar efter
kringirrande hunden som att han är dum i huvudet. Bobbie märker som tur inte att katten väldigt odiskret visar vart bollen är gömd.
Bobbie hittar till slut bollen och apporterar den till mig om jag är för seg och inte är på väg till köket redan. Och så börjar det om igen.

Tänk vad roligt man kan ha med dom små liven!




Om pulpan och sånt

Skickat in opponeringen.
Nu sitter jag och läser lite om kloklippning. Jag har ju bestämt mig för att vänja mig och Bobbie vid att jag klipper klorna på honom själv. Försökte kolla runt lite på hur ofta man kan klippa. Pulpan sitter ju i början av klon eller vad man säger och om man råkar klippa den blöder det massor. Vill klippa oftare så att pulpan kryper tillbaka och klorna kan hållas kortare.

Hur som helst så står det massor om att hunden inte reagerar så jättejättemycket om man skulle råka klippa i pulpan OM man som ägare håller sig lugn och bara fortsätter. Gav ifrån mig ett litet nervöst skratt när jag läste det. Jag vet ju mycket väl att jag inte är så duktig på det där med blod och att jag förmodligen skulle kräkas eller svimma eller något om lillen skulle börja blöda mycket. MEN ska försöka ställa in mig på att det kan hända och förbereda mig i samband med att jag ska klippa. Läste att det på små hundar kan räcka med en isbit och papper för att relativt snabbt få stopp på blödningen. Jag får väl försöka lugna mig med det.

För dom som inte vet så kan det sluta med att man får något att i efterhand skratta åt när jag hamnar i situationer med blod. Det krävs med andra ord inga stora olyckor för att det ska krångla till det för mig - då skulle det ju såklart inte vara något att skratta åt i efterhand...


Men men

Besvikelsen som uppstår när man "bara" får G på ett arbete som man är himla stolt över själv egentligen, och tycker är rätt bra faktiskt.
Nu har ju jag sänkt ribban enormt på universitetet. Det gör liksom inget att gå G. Man kan ju bara få underkänt, G eller VG.
Jag har till exempel blivit stolt över att ha fått G ens under förra vårterminen som bara handlade om naturvetenskap, som jag inte har så jättemycket erfarenhet av sen innan.

I europakunskapen har jag inte ens tänkt tanken att "satsa" på VG eftersom det har varit väldigt svårt att veta exakt vad läraren är ute efter. Sista arbetet hade jag dock tänkt VÄLDIGT mycket på avgränsning, källhänvisning och allt sån där, men hon tyckte visst att det skulle avgränsas ytterligare ändå. Det är svårt det där. Men som sagt, G är ett himla bra betyg. Är glad och stolt över att jag har sluppit komplettera eller göra om någonting alls hittills. Det är ju rätt stor skillnad på tentor och arbeten nu om man jämför med gymnasienivå. Sen beror det ju såklart mycket på vilken erfarenhet man har sen innan också.

Jag ser fram emot att hugga in i en ny kurs. Insåg här om dagen att på måndag börjar termin fyra av sex. Sista terminen kommer väl förmodligen gå VÄLDIGT fort också eftersom den består av praktik (hjälp, har redan smått panik över vart jag ska ha praktik), megauppsats och presentation av uppsatsen. Ser till och med fram emot uppsatsen. Att verkligen få gräva ner sig djupt i ett ämne, göra sig expert på det och sen på presentera det för resten av gruppen. How sick is that?

En kortare variant

Idag blev morgonpromenaden inte jättelång. Sisådär 20. Minuter alltså. Varför? Vi frös. Jag var i alla fall inte riktigt beredd på att några få minusgrader skulle göra det så fruktansvärt mycket kallare (sen kan jag ju inte tala för Bobbie). Nej, när vi tar en till kompletterande promenad sen så får vovven ha på sig sin hoodie. Och jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig, men det ordnar sig.

Ska läsa igenom opponeringstexten, skicka in den och sen har jag egentligen inga måsten förrän på måndag igen. Har ändå tänkt ta mig tid idag och imorgon till att kolla lite i dom nya böckerna. Fredagen får nog vigas åt sims-spelande. Kom fram till igår att jag inte har spelat någonting alls nästan under ledigheten. Fick ju tilläggspaket andra hälften i julklapp. Blev lite avskräckt ett tag bara för att sist när jag satt och skapade våra djur blev jag så himla illamående. Fast det kanske inte är så konstigt om man sitter i timtal utan paus och sådär.

Nu ska jag återgå till frukosten och sen sätta igång.

Godnattsaga

Nu ska jag läsa godnattsaga. Me and my cat. Så jäkla söt bok. Jag och Emma hittade den på biblioteket när vi hade praktik där och eftersom jag blev så kär i den så fick jag den av min andra hälft. Den handlar om en pojke som byter kropp med sin katt pga en häxa.








Åh himmel vilken spänning

Tittade just klart på avsnitten som har kommit ut av senaste säsongen av The walking dead. Så sjukt spännande så jag har suttit stel som en pinne och med tårar i ögonen. Varför har inte dom andra säsongerna varit såhär för? Dom två första kändes så sega och man längtade inte riktigt till nästa avsnitt. Nu känner jag att jag kommer bli halvt galen av att behöva vänta tills februari för att få reda på hur allt går. 

Darryl är min favorit. Så cool! 
Nu ska jag försöka lugna ner mig lite och kolla på det första avsnittet av The Carrie diaries - ny serie som utspelar sig före Carries tid i Sex and the city. Känns inte som att det kommer vara någon höjdare direkt, men det skadar ju inte att testa. Men först ska jag göra chokladbollar! Matilda skrev om det på facebook och gjorde mig så himla sugen...

Bild lånad från:
http://lookbrookeshutit.tumblr.com/post/34049467621

Kvällsmys

Har gjort kvällsmat. Soppa från påse, macka och kokt ägg. Och så the walking dead på tv.








Quote


Getting ready

Ska pallra mig upp från datorn nu.
Har lunchdejt med mamma. Hon har ju skadat sitt knä och är sjukskriven så jag promenerar dit idag och servar med lunchmatlåda. Då får vi ju dagens långpromenad på köpet.

Dock ser det ju inte så jättemysigt ut med blåst och snö, men men. Ska lyssna på Fun. på vägen. Det gör allt så mycket bättre!

Nej, snabbdusch, frukost, på med smink, and I'm on my way!

Ompysslande

Båda djuren är borstade.
Jag har till och med klippt klorna på vovven. Första gången jag har gjort det själv! Rätt stolt faktiskt. Låter till och från som att han ska dö, men det är ju en annan femma...

Nu har jag katten på magen och sitter och tittar på Nashville. Ska försöka avgöra om det är värt att titta på eller inte. Verkar lite kul i alla fall. Sen är det dubbelavsnitt av Projekt runway. Mysdag!

Myser med kammen

Tänkte borsta djuren lite kvällen till ära. Katten tycker att det är jättemysigt. Ibland blir hon bara irriterad. Nu verkar hon bara njuta. Det vet jag ju en hund som inte kommer göra sen. Njuta alltså.




Att vända negativt till positivt

Okej.
Nyss skrev jag av schemat till nästa kurs i min kalender.
Första reaktionen var - magont och panik. Men nu ni, nu har jag vänt det till positivitet och pepp!

  • So what att vi börjar nio och slutar fem några dagar? Åker hemifrån halv åtta och kommer hem halv sju. Det är inte varje dag. Just 9-17 händer bara en gång. 10-17 händer någon gång, men utöver det är heldagarna 10-15 vilket är helt överkomligt (och nej, en sammanlagt tio timmars universitetsdag är inte alls samma sak som en normallång arbetsdag på ett riktigt jobb - man blir ju fullkomligt hjärndöd efter bara en förmiddagsföreläsning egentligen. Självklart blir man trött efter en arbetsdag annars också, men ja, inte på samma sätt bara) 
    Hur som helst: några långa dagar, men ändå minst en ledig dag till egna studier per vecka. Dom flesta veckorna är det bara max tre tillfällen vi ska åka in till universitetet. Det är ju jättebra! 

  • So what att vi verkar ha rätt många redovisningar, majoriteten individuella? Jag har fått någon slags invand standardreaktion när jag får reda på att det vankas redovisning. Det där med att prata inför folk är ju aldrig kul. Men, egentligen har jag inga större problem med det. Tänker på det varje gång jag gör det "det här är ju inte så farligt. Varför fick jag dyngpanik innan?", ändå kommer den där standardreaktionen automatiskt. Bort med den där dumma tankegrejen! Ge mig fler möjligheter att få bort den! 

  • So what att det känns som att vi inte kommer ha så mycket tid över till att läsa dom där fem böckerna vi ska ha till kursen? Det känns alltid som att man har betydligt kortare tid på sig än man egentligen har. Man hinner fruktansvärt mycket på en ledig dag till exempel, om man går upp i tid och gör det man ska. Eller går upp i tid, fastän man inte ska iväg förrän halv tolv, och pluggar på förmiddagen. Plus att fyra av fem böcker är på under 200 sidor. Det är ju rätt lyxigt om man tänker efter. 

  • So what att det känns som att det är många uppgifter att hinna med, det verkar som att det är NOLLLLLLL salstentor. Kan det bli bättre?!?! 

  • So what att böckerna på utsidan inte verkar ett dugg lockande - dom är säkert intressanta när man väl läser dom. PLUS att vi slipper naturvetenskapen och att lära oss hur olika celler är uppbyggda osv! Awesomeness!

  • So what att busskortet kostar 800:-? (kan hända att dom har höjt priset också) Man tjänar ju helt otroligt mycket på det. Om jag inte skulle köpa månadskort/periodkort skulle jag behöva spendera typ 800/vecka på att åka till och från universitetet. Det är ju rätt sjukt egentligen? Sjukt bra alltså!
SÅ. Det tyckte jag var rätt duktigt. Nu känner jag mig rätt förväntansfull istället. Bort med det dåliga, in med det bra säger jag!

Paus

Nu har jag kollat det allmänna på essän. Jag har även läst en av de fem sidorna med text och konstaterat att jag för en gångs skull faktiskt kan hitta rätt många saker att kritisera, men... det är ju inte roligt. Det enda som är värre än att inte hitta saker att kritisera.... är att göra det. Typ. Sådär konstigt. MEN, ska skriva ner alla "fel" jag hittar först och sen pumpa på med massa positivt. Det är trots allt asbra skrivet hittills och ett väldigt relevant ämne. Så det väger väl upp. Så jag slipper låta som en elak surkärring...

Fast, först får det bli hundpiss.

Skönt förresten att opponeringstexten verkar kunna bli klar idag. Kan finslipa lite imorgon. Sen tänkte jag eventuellt börja läsa lite i böckerna som jag har hemma inför nästa kurs. Fast först ska jag skriva ner schemat i min fina kalender och se om det framgår tydligt vad det är vi ska börja med, så jag vet vad jag ska börja läsa nu i så fall.

Nåja. Det ordnar sig.
Känns förvånansvärt skönt (och till och med....roligt) att vara lite back on track och sitta och analysera en uppsats om miljöpolitik. Det låter ju kanske lite konstigt så ni kan ju låtsas att ni inte läste det. Jag tycker till och med att det känns som att jag är lite konstig när jag känner så. Men egentligen är det ju rätt awesome!

En idé

Eftersom jag av princip inte gör nytta medan jag äter, så har jag kollat runt på lite bloggar under tiden jag åt frukost. Jag insåg just att jag gärna skulle vilja gå på örebroföreläsningen som Blondinbella ska hålla i. Hon ska ha en föreläsningsturné i 1,5 månad nu i början av året. I och för sig riktar hon sig mycket till entreprenörer och sånt, men i grund och botten handlar det väl som vanligt om självkänsla och att våga satsa på sig själv osv. Sånt där som jag är väldigt mycket inne på nu. Det ska vara peppande citat, glad musik, positiva tankar och allt sånt där som driver en framåt. Ska spåna lite och se efter om någon är intresserad av att följa med på det, och se om det i så fall skulle passa in i mitt nya, lite mer hektiska pendlarschema. En vanlig biljett kostar i alla fall 425 + 30kr och det är den 12 februari. Som sagt, det är väl inget måste, men det skulle vara himla kul, och lärorikt också probably! 

NU ska jag börja plugga. Fast nu kom andra hälften hem på lunch också så det kanske tar ytterligare en liten stund. Ska göra en skriftlig opponering på en essä om EU:s energi- och miljöpolitik. Bra att läraren lyckades ge mig en text med himla bra ämne! Blir nog väldigt intressant att läsa, och som alltid väldigt svårt att hitta "fel". 

Igång

Nu kickstartade jag dagen med promenad och både kort mag- och benpass. Nu är frukosten redo för intag och sen är jag fit for fight. Det är till och med soligt ute. Katten myser på balkongen.



kaffe och macka med stekt ägg och ost




Vaför så jobbigt?

Varför har der blivit så sinnessjukt jobbigt att pallra sig upp på morgonen? Klockan ringde för en kvart sen men jag orkar verkligen inte resa mig ur sängen. Det händer mig typ aldrig annars. Hur ska detta gå när jag ska börja pendla till Karlstad igen nästa vecka?
Nåja. Får väl börja försöka vända tillbaka på dygnet. I säng senast tolv. Upp senast.... nio säger vi. Eller halv tio imorgon... Kan ju sova hur mycket som helst!

Nej, nu ska jag upp. Morgonpromenad väntar, sen lite magpilates, dusch, frukost och sen.....plugg. Känns väl inte ens sådär halvlockande. Men men, det är ju skönt att återgå till rutinerna.

A busy week

Idag har det varit mysigt födelsedagsfirande för andra hälftens kusin. Bra dag! Har bara undrat över varför jag känner mig så himla slut. Kom fram till att dagarna har varit fullspäckade av massor av umgänge och motion osv sen i tisdags. Behöver en kvälls vila nu framför tvn. Har just börjat titta på senaste säsongen av The walking dead. Kvällen blir inte mer ansträngande än så. Förutom att vi ska försöka ta oss kraft till att göra en kycklinggryta. Har bara ätit en macka och lite paj idag. Kanske är dags för lite mat nu då...

Quote


Skills

Jag har en varningslampa i mitt undermedvetna tror jag. När vovven behöver ut och vi ligger och sover brukar han inte göra väsen av sig. Det börjar med att han bara sätter sig upp. Och då vaknar jag. Som på kommando. Min första reaktion brukar vara "neeej gå och lägg dig igen", men då stirrar han oförstående på mig och hoppar ner på golvet. Återigen gör han inget väsen av sig, går bara och väntar vid sovrumsdörren. Sen när vi kommer ut ur sovrummet, DÅ börjar han kuta fram och tillbaka till ytterdörren och det är alltid världens brådis.
Vad jag ville komma till: tur att jag vaknar direkt och kan pallra mig upp. Synd att jag inte kan somna om fastän jag la mig vid tre igår...
Men, såklart hellre det än att hjärtat gör på dig inomhus och skäms jättemycket.

Det blev en mammaeftermiddag

Blev långvarigare besök hos mamma än det var tänkt. Snart ska vi bli bjudna på mat och så inviger vi deras nya enorma tv med harry potter i bluray. Lördagsmys!




En lördag som denna

Bobbie har hittat mysigaste stället att ligga på. I min armhåla, med min tutte som kudde. Han lever gott, den där hunden.
Nu ska vi iväg till mamma och sambon ska få hjälpa till med sladdkopplande. På ett villkor sa vi: om vi får fika. Fast jag tänkte köpa med fika så det blir väl mer fikasällskap och fikaanledning vi är ute efter. Det är ju nog så viktigt. Så, det blir en mysig lördag också. Senare ska vi ta en promenad och titta på Hamilton. Perfekt!




En social katt

Nyss hämtade min sambo mig hos Mia. Tänkte först gå hem, men blev lat och ville inte bli våldtagen och sånt. Mycket trevlig kväll med underbart god mat som sagt, om möjligt ännu bättre sällskap och en riktigt bra serie såklart.

När vi kom hem, hade öppnat porten och väntade på att lillen skulle pissa klart tyckte jag att jag hörde nåt. Tror mig veta vad det är. Japp, mycket riktigt. Strax därpå upprepas det jag hörde: purrrrrrmjaaaaauuuuuuu, låter det från.....? Vår lägenhet såklart. Där inne står katten välkomnande på dörrmattan och kurrar nöjt över att slippa vara själv längre. Ganska mysigt för min egen del, men hoppas på att grannarna inte störs av vår katt som verkar löpa lite sådär typ...jämt. Som tur är skriker hon inte så högt som jag vet att löpande katter kan. Peppar peppar.

Försökte få en bild med mig och katten. Den blev dålig, men lägger upp den ändå. Kanske roar någon.




Fedagsmys

Har precis ätit jättegod wook. Nom nom. Nu ska vi börja titta på One Tree hill. Fredagsmysigt!

Satt och pratade jättemycket med mamma förut. Så himla skönt. Kändes som att det var såå längesen.

Med andra ord: bra dag!




Motion

Bästa sättet att starta dagen är fortfarande rörelse. Tio minuters pilates med fokus på mage, sen stretching. Nu äter jag frukost och ska strax promenera till mamma. Sen har jag tänkt gå hem från Mia senare ikväll också. Det blir tillräckligt med motion för dagen tycker jag. 

Idag ska Mia och jag har OTH-maraton igen. Perfekt fredagsmys! 

Men ge er nu britter!

Ja.
Nu vill jag göra och äta browniekaka med maräng och hallongrädde.
Ja, den såg gudomlig ut när britten gjorde den. Jag vill äta den ungefär exakt nu. Min mensmage håller med till 110% eller till och med mer. Gud vad dumt.

Jag tänkte ju göra daim ikväll förresten. Men nej, när jag gick hem och skulle köpa med mig grädde och choklad på vägen hade Konsum bestämt sig för att börja stänga klockan åtta istället för nio. Tack. Bra timing. Ingen brownie och ingen daim (jo, ligger en oöppnad dubbeldaim i skafferiet, men ändå).

En bra kväll

Första delen av kvällen spenderades på Mr James med Matilda. Åt kycklingsallad med bulgur. SÅ gott. Och SÅ trevligt. Så underbart att det alltid är känns som igår vi sågs fastän det kan ha gått veckor eller månader. Det är väl så det ska vara?
Nu tittar jag på Hela england bakar. Så himla glad över att det har börjat ett bakprogram igen.




"smile", sa jag men hon förstod nog inte riktigt vad jag menade..

Quote


Up and running

Återvände till livet lagom till tvättiden och snart ska jag iväg och äta med Matilda. Myspys. På vägen hem ska jag köpa lite grejer så jag kan göra hemmagjord daim och leverera till mamma imorgon. Hon har halkat och skadat knät. Min stackars fina mamma.

Jo. Och vet ni vad?
Katten låter och åmar sig precis som att hon skulle vara på väg att börja......(det borde ju vara omöjligt?!?!?!)......löpa........igen. Hur längesen var det? Om jag inte minns fel var det på julafton vi fick en kisspresent i sängen. Alltså. Är det ens möjligt egentligen? Hon måste ju vara typ..onormal? Suck.
Får väl försöka pricka in kastrering mellan löpperioderna.

Som ett brev på posten

När jag har ledigt och slappnar av så får jag vanligtvis någon släng av extrem huvudvärk/migrän/kalla det vad man vill. Sådär så att om det bryter ut ordentligt kan jag verkligen inte röra mig en millimeter utan att huvudet sprängs och jag typ dör + att det känns som att jag kommer spy men som tur är har jag sluppit det + att minsta lilla ljud och ljus triggar små smärtsamma explossioner i huvuder. Jag själv kallar det migrän och gubben på vårdcentralen också. Men eftersom det har blivit ett sånt allmänt begrepp på huvudvärk så vet jag inte riktigt vad jag ska säga längre, för att "migrän" tolkas ju oftast bara som vanlig huvudvärk, och det jag pratar om är verkligen inte bara huvudvärk.

Hur som helst, när det börjar bryta ut är det bästa man kan göra att slänga sig över nåt paket med värktabletter och hoppas hoppas hoppas på att man var ute i tillräckligt god tid för att slippa en hel dag förstörd av enorm smärta (och en kommande "bakisdag"). Början kännetecknas av att minsta lilla rörelse (främst när man lutar sig framåt) utlöser pulserande huvudvärk.

Jaha, tänkkte jag med andra ord när jag hade varit ute med hunden runt tolv. Nu var det dags för det här igen då. Sämsta tillfället, som alltid, när både dagen och morgondagen är fullbokad.

Jag vet inte vad jag ville få ut i det här inlägget, men det kanske ger lärdom till någon där ute. Nu ska jag samla kraft till att tvätta om en timme.

Vad händer?

Det var längesen jag vände såhär på dygnet. Jag har normalt sett väldigt svårt att sova till typ tio på helger. Nu vaknar jag mellan halv elva och halv tolv och orkar knappt gå upp då heller...
Fast nu hör jag att lille bubben är kissnödig så då är det bara att pallra sig upp. Bra det! Vem vet när jag hade kommit upp annars...

Senaste infallet

Jag vill göra daim.
Japp, så är det.
Får väl ta och ordna det någon dag.

Nu ska vi fortsätta filmmyset här. Har tittat på Dredd. Ska titta på Looper. Härligt!

Kvällsmys

Här sitter vi och väntar på att makaronerna ska koka klart. Vi ska äta gårdagens köttfärssåsrester. Nom nom.
Känns så himla skönt att ha rört på sig ordentligt idag. Jag är ju ute dagligen med hunden, men det är inte så lockande att ta sådär ordentligt låååånga promenader om man går själv.

Nåja. Kvällen vet jag inte hur den kommer se ut. Kanske blir filmmys. Ska i alla fall tända en himla massa ljus! och kanske göra chokladpudding...




Lite motion

Puew. Nu är jag inne efter en promenad med Matilda på två timmar. Blev kall som fasen om ben och rumpa. För att värmas upp lite testade jag en ny pilatesvideo som jag lånade från nätet. Det är tiominuterspass som fokuserar på mage och lår. Herregud vad skönt det var. Ska nog göra samma grej en gång till tror jag. Kände verkligen hur det brände i magen, men i och med att det bara var tio minuter blev det ju inte sådär jobbigt som det kan bli om man pressar som fasen. Har en annan video som jag tänkte testa imorgon. Älskar yoga och sånt, så jag tänkte att pilates lär ju vara lika bra det, om inte bättre!

Det är så skönt att träna och få sträcka ut sig på samma gång liksom.

Så. Det var allt för mig för stunden. Nu, lite mer pilates. Sen en varm dusch för att tina upp det som inte har tinats upp. Och sen blir det nog dags att fixa mat.

Fåtöljmys

Har en gosig och värmande katt på magen när jag sitter i fåtöljen och läser. Väntar på att höra något från Matilda som slutade jobbet runt tolv.
Jag har inte orkat göra mig i ordning än...men kanske tar mig i kragen...snart.

Boken har förvånat mig hittills. Den är mer objektiv (men ändå subjektiv) än jag trodde. Författaren bor, om jag inte minns helt fel, i en ekoby osv. Så jag trodde att han skulle skriva mer utifrån den djupa ekologismen. Istället är det skrivet väldigt allmänt och pedagogiskt och han trycker mycket på att allt inte är bara svart eller vitt. Väldigt tankeväckande.




Quote


En bra dag

Igår tittade vi som sagt på One tree hill HELA dagen, Med promenadpaus. Och andra korta pauser. Riktigt mysigt!
Vi tittade sammanlagt nästan på 5/6 skivor på första säsongen. Vi räknade ut att det innebär 11 timmar och 20 minuter. Det är ju inte så dåligt tycker jag. Och så te, kaffe och vin på det.
Klockan två orkade vi inte titta längre. Tror att klockan var halv tre när jag blundade till och halv tolv när jag vaknade nu idag.
Det var helt enkelt en helt underbar dag! Behövde inte massa planering men blev ändå perfekt. I like it!

Nu ska jag värma lite av gårdagens scones och dricka te till frukost och börja läsa i boken som trillade in i brevlådan igår. Det är så sjukt. Beställde den i söndags och då var det en beräknad leveranstid på 4-6 dagar. Och igår fick jag den. You do the math.

Och sen under eftermiddagen ska jag och min fina vän Matilda ta en långpromenad. Känns som sjukt längesen vi träffades. Det är tur att det känns precis lika bra varje gång vi ses ändå. Det är konstigt det där. Vissa flyter man isär från och när man väl ses blir det bara jobbigt och krystat. Det kanske är det som är äkta vänskap? När det inte blir så. Jag är hur som helst glad över att det är så. Och imorgon ska vi äta middag på Mr James. Kycklingsallad! Himmelskt!

Nu är nog ugnen varm så nu ska jag förflytta mig till köket och äta mumsig frukost.

Ojdå

Vi räknade just ut att vi har tittat på one tree hill i tio timmar. TIO timmar.
Och ska återgå till det nu!

Mysdag

Nu har Mia och jag precis ätit brunch. Scones och te. Mums! Nu ska vi ha OTH-maraton hela dagen lång.




Tre filmer

Nu har jag tittat på hela TRE filmer. Minns inte ens senast jag tittade på så många i rad senast.
Först tittade jag på Life happens, sen Soul kitchen och sist Midnight in Paris. Den enda som var riktigt bra var den sistnämnda. Himla mysig med 20-tal i Paris.
Soul kitchen skulle vara en tysk komedi. Enda gången jag skrattade berodde det på att en gubbe såg ful och rolig ut (förlåt, jag gillar inte att kalla folk fula). Med andra ord var den inte direkt värd att klassa som komedi, men filmen i övrigt var väl inte jättedålig.
Den första gav inget större intryck. Bara att Rachel Bilson, Kate Bosworth och framför allt Krysten Ritten är så himla vackra.

Nu ska jag nog leta upp ännu en film att titta på. Helst av allt skulle jag dock efter Midnight in Paris läsa någon gammal fin bok med vackert språk, men jag har tyvärr inga sånna. Har dock uppdaterat min bokönskelista med gamla klassiker och nu ska jag fasen ta mig i kragen och lägga till sånna i min boksamling.

Hur som helst, en himla bra måndagskväll. Det gör ju inte ens något att andra hälften bara sitter och spelar och spelar.



Mys i soffan

Alltså. Vår hund är så himla gosig. Jämt. Nu har han min hals som kudde och ligger och drömrycker lite smått. Min ögonsten.



ja, jag blev nästan blind av blixten.

Happy!

Hämtat hem boxen, handlat, fixat med disk osv.
Nu tittar jag på vänner. Sen tänkte jag ha filmmys.
Och imorgon kommer Mia hit och då ska vi ha OTH-mys hela dagen lång!




Quote


Lite mer ledighet?

Läste just igenom mitt sista EU-arbete (ja, jag vet ju i och för sig inte om det kommer fler i framtiden... men for now, säger vi då). Jag tror att jag har mjölkat ut så mycket smarta tankar som det för mig är möjligt i det där ämnet. Jag har avgränsat mig noggrant för att få ut så mycket som möjligt av diskussionen och faktadelen och diskussionsdelen är nästan exakt lika långa. Det låter bra i mina öron.

Nu ska jag ta mig i kragen och lämna in det. På så vis slipper jag tänka på hela tiden att jag måste kolla igenom det igen och då kan jag njuta av total ledighet tills på måndag! När man väl har skrivit klart ett arbete är det ju inte så ofta man kommer på nya briljanta saker att skriva i efterhand. Inte för mig i alla fall. Då stänger hjärnan bara av delen som har arbetat med det.

SÅ. Send in, send in, send in!

Sen då?
Sen ska jag spela sims tror jag. Eller titta på big bang theory. Och hoppas hoppas hoppas på att oth-boxen kommer idag... HOPPAAAS. För då ska jag och Mia har heldagsmys imorgon! Och då tänkte jag ragga med mig nån fin vän och hämta paketet på nöjes ikväll. Men, om det inte kommer idag blir det ju imorgon. Looking forward to it!

Tankekommunikation

Ja alltså. Igår sa jag till sambon att det snart borde komma en uppdatering till telefonen för att den börjar bli lite seg. Och vips... När jag vaknade låg den där och väntade i mobilen?! Did I use the force or what?

Nu, morgonpromenad, så slipper vi på köpet dundret från bravidakillarna i trappuppgången...

Sött

Tittar på söta kattungar på youtube. Såååå gulligaaaaaa.







Sötkatten undrar vad det är som lyser




Vad hände nu igen?

Ja. Snart har jag rensat resterande skåp i köket. Blir ju fint och sånt, men nu har ju halva slapparsöndagen redan försvunnit...men men. Vovven hänger efter mig och ska prompt ligga i knät så fort jag är still i några minuter.






Det där med att få plats

Alltså. Igår fick jag sjukt mycket underbart bra saker i födelsedagspresent. Mycket porslin bland annat, vilket jag verkligen ville ha! Eftersom jag bakar rätt mycket vill jag ju ha fina kaffekoppar, fat att servera på osv.
Nu under förmiddagen (när jag sa att jag skulle gå och äta frukost, men liksom råkade glömma bort det) har jag gått runt och bytt plats på saker och sånt för att få plats med alla nya fina saker.

Kakfatet med tre nivåer som jag fick av mormor vill jag egentligen, medan jag inte använder det i köket, ha som smink-och smyckesförvaring, men jag har ingenstans där jag kan ha det ståendes och sminka mig, så det får tillfälligt stå på bokhyllan med några armband på. Passade på att flytta om lite i köket också eftersom det känns så himla packat med grejer på både köksbordet och köksbänkarna. Tog bort EN sak (sodastreamern) och det känns genast MYCKET rymligare. Har även gjort plats för en fin kakburk jag fick av Emma. Nu är jag ju kakbaksugen igen!

Nu får vi se vad andra hälften tycker om min ommöblering av saker när han kommer upp. Han sover ju fortfarande...
Och nu ska jag gå och äta frukost, på riktigt.

Quote


En till samlingen

Jag brukar inte direkt vilja läsa "lärorika" böcker på fritiden. Men igår blev jag så sugen på att läsa om en bok som vi läste i en kurs för ett tag sen - Collapse - how societies choose to fall or succeed. Handlar om just det den heter, hur människors okunskap leder till att folkslag och samhällen går under eller hur smarthet eller bara ren tur kan leda till att dom istället överlever. Nej, tänkte jag. Den är ju på engelska och den var ändå rätt jobbig att läsa fastän den var väldigt väldigt intressant. 
Kort sagt använde jag nyss min 50kr-rabattkod på cdon till att köpa en nyare, svensk version av ungefär samma typ av bok. Behövde inte betala något annat än frakten så det kändes ju överkomligt. Kan stryka en bok från min "vill-ha-lista".

Andra hälften sover. Jag väcktes av hunden strax efter nio, och fastän jag la mig efter två kunde jag inte somna om. Varför ska man bli så himla pigg när man vaknar, när man faktiskt får somna om? Hunden sprang såklart tillbaka till sängen och slocknade igen direkt.
Fast å andra sidan är det ju skönt att inte sova bort hela dagen heller. Jag har vänt lite på dygnet dom senaste veckorna. Det brukar inte hända så lätt.

Nej. Frukost får det väl ta och bli nu.
Och njuta av söndagen.
Jag gillar söndagar. Speciellt om man inte behöver ha måndagsångest. Och under universitetstiden har jag inte haft det direkt. Kanske för att vardagar och helger liksom har flutit ihop för att oftast inte helger heller blir helt lediga.
Söndag är en sån där dag som man inte planerar saker på. Då får man bara driva runt hemma och göra det man känner för.
Fast idag känner jag mig lite stressad fastän jag inte har någon anledning till det. Kanske hänger i sen igår. Blev väldigt hektiskt innan alla kom på firande. Hann inte göra mig i ordning så mycket och ordentligt som jag ville, och sambon fick fixa pajen efter mina instruktioner. Obalans i universum. Men han var så duktig så!

Nej, frukost var det...

 

Födelsedagsfirande

Idag har båda familjerna varit här och firat mig. Fick massor av fina presenter och två mysiga fikastunder!
Nu ska vi fixa med mat och sen kommer några fina vänner hit. Bra dag!















Hann dock inte göra nånting med mitt hår..

Trött nu

Tittade just på sidan som vi kurskamrater och lärare håller kontakt via. Känner mig så himla glad över att jag fick ordentligt julledigt i år. Hjärnan måste ju hinna återhämta sig. På torsdag ska jag sätta igång igen. Har med andra ord nästan en hel vecka ledigt till, vilket nog blir rätt bra.

Födelsedagen har varit riktigt bra! Lugn och skön, precis som jag ville ha den. Bakning, filmmys både med andra hälften och så har vi spelat monopol och jag har fått massage. Lyxigt!
Och så fick jag ett flippskydd till mobilen. Har velat ha det, men det är en sån där sak jag inte skulle köpa fastän jag vill ha. Så glad så! Och så har cdon postat oth-boxen. Det kan ju inte bli bättre!

Imorgon kommer familj och vänner hit. Bra, mysigt, trevligt, och inte massa ståhej. Precis som jag vill ha det!

Nu ska jag njuta av tillvaron. Läsa några sidor i en bok jag läser om för andra gången. Flickan från tjugotalet. Sophie Kinsella är ju bara så himla bra.

Mys

Muffinsarna blev goda.
Vi handlade just.
Nu ska sambon iväg och ha trumlektion och jag och Bobbie ska fortsätta soffmyset. Såhär såg det ut förut:





Into the wild. Så himla bra film!

Missnöjd

Alltså. Muffinsarna blir inte som jag vill ha dom... men jag hoppas att dom blir ätbara i alla fall... och att andra plåten blir bättre. Men dom ser väl okej ut i alla fall, så det är väl inte hela världen! (om dom inte smakar illa...men det borde dom inte göra bestämmer jag)



missnöjd tjej

Never let life kill your spark

Alltså. 
Crown the empire är så jäkla bra. Sjukt bra låttexter också. Det är ju ett måste.

In the wake of my broken dreams
In the dirt and the dust and the days that felt like weeks.
I find the person that I'm meant to be

Cuz when I felt like giving up
When death was closing in
I shut my eyes
And black out the darkness with light from inside

I've given more
Than I have got
I've given all
Of what I'm not
I've watched this war consume all that we could become

Facing my fears in the dark

But if I die 
Before it's done
Please take these words 
My final thoughts
The only way to shine your light is in the dark.
Never let life kill your spark
 

"Never let life kill your spark" är en till mening som jag skulle vilja tatuera någonstans på kroppen. Jag har blivit helt kär i sånna där motivationscitat. Så himla peppande!
Sen får jag ju å andra sidan aldrig tummen ur och bokar tatueringstid, men det är ju en annan femma. 


Present

Började dagen med att ge mig själv en present. Ja, just det - one tree hill-boxen. Yes!

Kommer därmed vara sysselsatt under kommande veckas ledighet (eller i alla fall mestadels ledighet).

Ja. Nu då?
Ska pallra mig upp ur sängen igen och ta promenad med håriga gullegrisen.

SÅ sugen

Satt just och tittade runt lite på cdon efter nån bra film att födelsedagshandla. Snubblade över att hela boxen med alla säsonger av One tree hill har sänkts med ungefär 350:- (!!). 
One tree hill är en sån där serie som jag har sett tusen gånger, men ändå vill se igen och igen för att jag bara älskar den och tycker att den är så HIMLA mysig. Har dock inga säsonger själv och jag har alltid tänkt att jag ska köpa hem dom någon gång. 
Funderar nästan på att slå till.
Nästan alltså. 
Fast så var det ju det där med att vi ska kastrera katten i början av året nu. 
... fast så var det ju det där nyårslöftet om att börja unna sig mer också... 

Jag hoppas på att cdon skickar ut någon awesome rabattkod imorgon så jag kan slå till. Hihihi. 



http://cdon.se/film/one_tree_hill_-_s%C3%A4song_1-9_(49_disc)-20967271

Elementmys

Såhär sitter katten regelbundet och myser på dom varma elementen. Alltid på samma sätt. Ner med framdelen och upp med bakdelen.






Mys

Sitter och myser hos mormor. Tog med nybakta kakor och hon blev jätteglad.






Slö

Visst är det intressant, det där med att om man bestämmer att man "måste" göra något är det helt plötsligt inte alls lika lockande längre. Hade inga som helst problem med att storstäda köket igår, för det var helt spontant gjort. När jag däremot stod i förmiddags och tittade i skåpen som jag inte rensade igår fick jag inte en uns av lust till att avsluta arbetet genom att ta i tu med dom också. Så, det får vara.

Senare i eftermiddag ska jag till mormor och titta på några serveringsfat som hon sa att vi kan få eftersom vi behöver sånt och hon har massor. Det blir väl nån kopp kaffe också kan jag tänka mig. Jag gillar att träffa mormor ensam. Hon lyssnar verkligen på vad jag säger. Ofta när man pratar svarar ju den andre rätt kortfattat och man får liksom ur sig vad man vill, men man får ingen ordentlig respons. Det ger mormor.
Hur som helst - bara för att jag är slö idag och inte orkar gör någon nytta alls så är ser jag ju inte direkt fram emot att behöva hoppa ur mjukisbyxorna osv (fastän jag ju då egentligen gör det, fattar ni? Vore inte helt konstigt om ni inte gjorde det för jag är rätt bra på att babbla bort mig själv också). Hade även tänkt mig att jag skulle baka chokladkolasnittar innan jag ska dit. Ska baka tre grejer innan lördag. Men bakningen förlorar ju liksom också lite av sin glans bara för att det är "skrivet i sten" att det SKA göras. Varför blir det så? Det är som att man fortfarande är en barnrumpa som bara vill göra det man absolut inte borde/får göra.

Nej. Nu får det vara nog med sånt.
Jag har ju tänkt spara två bakverk till just imorgon för att jag ska spendera födelsedagen med att göra det jag älskar att göra - baka.

Nu ska jag sminka mig. Sånt brukar ju pigga upp!

Just nu

Har skrivit ner nyårslöften nu. Blir nog fler. Det blev dock inte så fint som jag hade velat ha det...
Katten ligger konstigt på skrivbordet också. Som vanligt med andra ord.








Ett antal timmar senare

Puew. Nu är ugnen äntligen ren. Jag har trott att smutsen på rutan har suttit mellan glasen, men icke. Det satt bara jäääkligt hårt fick jag reda på när jag gnuggade lite med nageln. Så nu, ett antal timmar, två påsar med sopor, en sändergnuggad svamp och ett antal trasiga naglar senare både ser man in i ugnen och kan på plats med nya grejer i skafferiet. Har ju nämligen tömt där också. Skulle gärna rensa och flytta om i resterande skåp också men det får nog vänta. Man blir ju faktiskt rätt trött av att städa, så jag varvar nog med att gå till affärn nu.



efter en stunds skrubbande och uppenbarelsen "jahaaa den går att få ren"




We see you

Har i alla fall sällskap när jag hamnade på golvet och skrubbar ugnen.




En dag som denna

Vad hände? Skulle diska. Nu har jag även skrubbat hela diskbänken, galler och väggen över diskho och spis. Och så rensat kylen också. Nu är jag inne på att skrubba köksluckor. Sen kommer jag väl förmodligen rensa skafferiet också. Begränsar mig i alla fall till köket.

Tar en paus nu innan jag fortsätter. Kaffe och äpple. Hunden sitter och gnyr på dörrmattan. Han verkar lida mycket av att Mia nyss bara kom förbi för att hämta/lämna grejer. Sötnosen! Han gillar besök lite smått sådär.






Vårväder

Alltså. Idag är det vårväder ute. Knappt någon snö kvar, knappt minusgrader, massa sol.....och....fågelkvitter!(?)
Kom just in från en lång morgonpromenad med hunden. Vi har slarvat lite under alla storhelger nu, men han har ju aktiverats så mycket ändå så det gör väl inte så mycket. Idag kände jag i alla fall att det var dags att återgå till den hälsosamma rutinen. Bobbie letade snöhögar att kissa i/på (han får alltid problem med att veta vart han ska uträtta sina behov när gräset tittar fram när han har vant sig med snön och tvärt om) och tittade lite hjälplöst på mig. Och vet ni vad? Mötte fyra hundar och är så stolt över lillen som var helt knäpptyst vid varenda ett. Till och med när vi gick förbi en stillastående rätt stor hund som började skälla var han tyst. Det kan ju å andra sidan ha att göra med att han blev livrädd...
Hur som helst, duktig hund! (Bobbie alltså, inte den som skällde)

Nu ska jag äta frukost och sen ta tag i diskberget som vi dumt nog har samlat på oss över nyårshelgen. Men med musik på och sol ute går ju det mesta! Man blir ju liksom så glad!







Nytt år, nya möjligheter

Imorgon ska jag skriva upp mina nyårlöften lite fint (hoppas jag att det blir i alla fall) och hänga upp vid skrivbordet. Så att ni vet alltså.


http://quotediary.me/post/39385604665/ilovewords-i-l-o-v-e-w-o-r-d-s

RSS 2.0