Tvmys

Tvmyser. På jobbet. Älskart! Är så himla mysigt här när det är mörkt ute. Jag har ett vikariat hela oktober med början idag! Kan bli längre. U n d e r b a r t. Ska försöka låta bli att oroa mig nu och bara njuta av att jag har ett schema att följa. Jag VET att jag kommer att jobba tillräckligt mycket den kommande månaden. Hihi.
Alla här blir överlyckliga när de ser mig. Jag blir ju inte direkt deppig av att se dem heller. Så bra och mysigt!

Ska bli mysigt att komma hem till andra hälften sen också. Vi har gått om varandra med jobb idag.

Kort update

Väntar fortfarande på måndagens spännande samtal. Blir så trött på att gå och vänta. Gå och undra. Gå och undra. Men det finns ju ingen poäng medatt hetsa upp sig. Spenderar kvalitetstid med djuren och pysslar i hemmet. Idag har jag tänkt rensa lite i köksskåp, eller garderober... eller både och. Har redan brummat cykel till affärn. Oscars bil är trasig. Så han har min och försöker fixa sin. Jävla oflyt hela tin! Som Pölsa hade sagt.
Igår kväll bestämde jag mig för att träna. Gjorde en massa jobbiga grejer 3×10 gånger. Puew. Mina ben var nog inte så vana vid rörelserna för dom är lite chockade fortfarande...

Nåja.
Tänkte avsluta med ett fint citat av ingen mindre än Emma Watson. Älskade hennes tal om feminismen!


Ny vecka

Okej. Ny vecka. Tänkte inleda den med en fet långpromenad med hunden om det inte blev förmiddagsjobb. Det blev inget förmiddagsjobb, men det är världens höstruskväder ute. Storm och regn. På morgonpissen ville vovven absolut inte vara ute längre än absolut nödvändigt. Satte mig istället med frukostmackor och en kopp kaffe, tända ljus och Gilmore girls.

Snart ska jag göra mig i ordning och sätta mig och spana efter jobb.

Söndagsmys

Idag har varit en lugn dag. Vi har tvättat och sånt. Nu tittar jag på One tree hill med tända ljus. Har ritat klart en teckning. Tycker dock att det fattas något så det kanske blir fortsatt pill någon dag. Njuter av att ta dagarna som dom kommer just nu. Imorgon väntar ett spännande telefonsamtal.

I fredags åkte vi till skärgården i kristinehamn och njöt av solen. Satt och pratade, stod och tittade på änder och bara njöt. Igår jobbade jag några timmar och sen firade vi mamma. Dagen avslutades med filmmys. Älskart!










Lördagsnatt without sleep

Godmorgon! Ska strax brumma iväg till lördagsjobb. Sen blir det firande i förskott av mamma. Blir nog en bra dag!

Har dock sovit sjukt dåligt. Först vaknade jag flera gånger av att sängkompisen snarkade. Så insåg jag nån gång att jag var kissnödig och var tvungen att gå upp. Tillslut la jag mig i soffan och där tog katten över. Hon skulle prompt leka med en plastbit och när jag argt tog bort den gick hon runt och jamade istället... Vad är det med katter och viljan att vi människor ska gå upp runt fyrasnåret?! Nåja. Nu är jag i alla fall redo för jobb efter tandborstning. Får hoppas att jag sover bättre inatt! Då brukar jag inte störas av varken snarkningar eller kattläten (hon brukar gå runt och prata lite för sig själv om nätterna, inte högt men tillräckligt för att det ska vara störande).

Eftermiddag




Torsdag

Ja igår ordnade allt sig tillslut. Köpte ny telefon så nu har jag en Samsung galaxy s5. Lite kul att pilla med något nytt. Har använt stegräknaren nu på morgonpromenaden.

Nu ska jag äta frukost och sen förbereda lite inför bak av tårta. Har inte fått något jobb ännu förutom lördag.






En omtumlande dag hittills

Okej. Hittills hde kän varit en väldigt omtumlande dag med blandade känslor. Vaknade innan klockan ringde vid halv sju. Fick inget jobb idag heller. Vet dock ännu inte säkert om eftermiddagen. Det kan komma förfrågan senare. Har inte jobbat sen i lördags nu och det gör mig nervös. Men det ordnar sig alltid på något sätt. Lyckades lugna mig själv och bli på riktigt bra humör. Bestämde mig för att dra nytta av den lediga förmiddagen och ta en långpromenad med hunden. Vi gick en av mina favoritrundor på ungefär 7km. Först är det en bit genom bostadsområde, sen det nya industriområdet här bortanför oss, sen en jättefin och fridfull liten grusväg på landet längs med sjön och till sist halva rundan i spåret här nedanför. Perfekt. Inledde promenaden med min pepplista på Spotify. Sen tog jag i vanlig ordning ur hörlurarn när jag kom till landsvägen. Lyssnade på naturens alla ljud, sög in det vackra landskapet. Kom hem, var riktigt sugen på frukost. Gjorde två mackor och en kopp kaffe och skulle av vana trycka på mobilen för att se så det inte hade kommit någon smsförfrågan om jobb medan jag var i köket. Hepp, det gick inte. Mobilen var kolsvart. Försökte starta om den, ta ut batteriet; ingenting. Satte i laddaren och väntade en stund; ingenting. Jahopp. Kul. Trasig mobil. Död mobil. Hur får bemanningen tag i mig för att ge jobb? Jo, via telefonen. Paniken som uppstod alltså, herregud! Försökte hålla mig lugn, men sen såg jag på datorn att jag hade fått en förfrågan om jobb på lördag. Är ju ungefär helt desperat efter pass nu eftersom jag inte har jobbat något än den här veckan, och ett helgpass är ju guld värt då. Vet inte om det ens funkar att svara via mejl eftersom det är meningen att man ska göra det via sms. Gjorde det ändå och kände hur paniken växte sig större och större. Måste ju ha telefon! Smög in i sovrummet för att inte väcka Oscar, snodde hans telefon och ringde mamma. Hon märkte att jag hade bråttom och kom snabbt på att jag skulle åka hem till henne där lillebror var hemma på studiedag och låna hans telefon tills det har ordnat sig. Sagt och gjort. Så fort jag hade fått i mitt simkort och förfrågningssmset hade trillat in skrev jag JA. JAJAJAJAJAJA!!! (i mitt huvud alltså). En halvtimme senare fick jag berkäftelse på att jag blev bokad till lördagspasset. Puew. Vilken grej. 

Kan ju även nämna att jag har varit som en hormonbomb dom senaste dagarna. Kanske inte är bästa kombon med en mindre kris som denna. Men det ordnar sig ju. Allt ordnar sig ju alltid på något sätt! 

Nu har jag en telefon så länge. Det får duga tills Oscar kommer upp i eftermiddag. Då får han haka på till Elgiganten så ska jag klura ut hur jag ska lösa detta. Har ändå planerat att teckna nytt abonnemang nästa vecka och få telefon på köpet. Eftersom det inte går att göra än så kanske jag köper en telefon, skaffar ett billigare abonnemang sen och betalar av på telefonen till mig själv istället. Var ju himla dumt det här att den inte överlevde en månad till. 

Det är ju sjukt egentligen, hur beroende man är av en sån liten teknisk pryl. Man har ju halva livet där i. Tur att Oscar har mammas telefonnummer i sin telefon. Inte fasen kan jag det utantill. Läskigt.

Nu ska jag ta en varm dusch och försöka varva ner ordentligt. Sen får det bli lite one tree hill och lite jobbletande och eventuellt skissande i väntan på att sambon ska sova klart. Nu har jag en till kille som är trött här efter den långa promenaden också. Han ligger och sover så gött i soffan. 

Ja, det var allt för tillfället. Lite hets sådär. Men så blir det ju ibland. Over and out!

Med spänning

Väntar på lite allt möjligt nu känns det som. Saker som kan bli väldigt spännande. Saker som kan ordna upp en hel del ett tag framöver. Och en del saker som utan tvivel kommer kännas överväldigande men helt underbart. 

Igår jobbade jag inte. Körde istället storhandling klockan halv nio på morgonen och sen körde jag storbak av två sorters hårda kakor: chokladkolasnittar och bondkakor. Så himla gott. Var en snäll dotter och smög hem en kakburk till mamma medan hon var på jobbet. Hon älskar ju sånt där så det gjorde nog hennes dag. Eftersom hon fyller år nästa vecka och jag inte vet vad jag ska köpa för nåt i present så har jag sagt att jag kan fixa med tårta och sånt istället (och så får hon något litet till istället). Så igår spånade jag på VAD för tårta det ska bli. Jag gör ju typ... aldrig tårta. Har gjort det några gånger och då har det inte ens blivit tårttårta, utan kladdkaketårta med mousse eller typ marängtårta med bara grädde och bär. Men nu tänkte jag ge mig på att göra en riktig tårta. Eftersom jag vill smaka den innan så ska jag nog göra en provtårta idag. Så får väl andra hälften ta med den till nattjobbet och käka slut på den eller något om den blir godkänd. (Inatt mumsade dom på hårda kakor). Min plan är: chokladbotten, fylld med vaniljsås och jordgubbssylt. Så vill jag ha dumlefluff både i och på tror jag. Och toppingen blir hackad daim. Har INGEN som helst aning om om det kommer funka eller inte. Smakkombinationer är inte riktigt min grej, men enligt några baksidor ska ju choklad passa med i princip vad som helst och dumlefluff och jordgubbsgrädde skulle tydligen vara en bra kombo. Jordgubbsvaniljsås blir ju ungefär samma sak. Nåja. Vi får väl se. Men jag ska därmed pallra mig iväg till konsum nu när det öppnar och köpa dumle. Det ska egentligen stå i kylen över natten, men jag tänker att några timmar väl borde räcka. Jag vet ju inte ännu om det blir något jobb i eftermiddag eller inte. 

Nåja. Det var lite baksnack. Nu ska jag iväg till konsum och sen veva ihop lite dumlefluff innan det vankas frukost framför tvn eller nåt. 

lördagsjobb

Sitter på balkongen. På jobbet. Har rast. Äter kakor och dricker saft. Myspys! Är förväntansfull inför veckan som kommer. Har eventuellt två roliga saker på G. Har bara plats i vardagen för en av dom så vi får se vilken det blir, och om det blir något av dom!

Brummar hem vid fem i eftermiddag. Dom redan jobbade 6,5 timmarna har rusat förbi. Ikväll ska jag och andra hälften spendera kvalitetstid. Kanske gå ut och äta eller något. ♡

En mindre mensig vecka

Ja den här veckan har varit betydligt mycket bättre! Utan menskrämpor och mensdepp. Har hittills jobbat tre dagar inklusive en konstig delad tur. Ska även jobba imorgon. Jippie! På riktigt alltså. Blir så glad av att få så pass många dagar. Då kan man känna sig liite lugn i alla fall. Vet ännu inte hur dagen ser ut på jobbfronten. Verkar inte bli något dagsjobb i alla fall så det är väl om det krisar någonstans till kvällen. Blir så himla glad av mitt jobb. Det känns som att man gör riktig nytta och det känns underbart att så små saker kan göra människor så himla lyckliga. Man får ta vara på de små lyckliga stunderna för de klarar man sig långt på. Det är ju så klart inte alltid en dans på rosor och ibland lider man så med de sjuka att det gör ont i hjärtat.
Igår satt vi och tog en liten matpaus på balkongen i kvällssolen. Älskar sånna tillfällen. Då känns det verkligen som att jag lika gärna kan vara på jobbet som hemma. Eller att jobbet helt enkelt också är hemma.

Idag tänker jag ta det lite halvlugnt. Har varit väldigt hurtig hela veckan. Många långpromenader och ett antal träningspass i mammas gym. Skönt med så mycket energi! Igår var energin dock inte på topp. Började dagen med promenad och gym. Hade dock huvudvärk redan när jag vaknade och efter dusch och matlagning hemma var jag helt slut i kroppen och mådde illa. Kanske är en släng av nåt som går. Eller så tyckte kroppen att jag skulle vila lite bara. Vem vet. Är dock flera på jobbet som har haft feber och sånt.
Nåja. Tar det lite lugnt idag hur som helst. Tänkte mysa in mig under filtar i soffan framför tvn nu och sen ta och städa lite. Om det inte blir jobb ikväll ska jag vara chaufför till min andra hälft också. Det blir nog en bra dag av det här också!





Dumma dig Mens

Idag känner jag mig trött, mensvärkig och jävlig. Inser att det nog finns en tydlig anledning till dagens halvdeppiga humör. Ska försöka tänka positivt istället. Har sökt 20 jobb den här veckan. Heltid, deltid, intresseansökningar, mejl osv. Även om jag inte får napp direkt så kan ju ingen påstå att jag ligger på latsidan i alla fall!

Ibland måste man påminna sig själv om att ovisshet inför framtiden inte bara är negativt. Jag vill ju gärna planera allt, men jag försöker gå ifrån de vanorna och bli mer flexibel och leva i nuet. Det går liksom inte att inte vara mer spontan när man aldrig säkert vet innan 7.00 på morgonen om man ska börja jobba 7.00 eller inte (ja, okej, 7.00 kommer man ju såklart kanske inte till jobbet om man får bokningen typ 6.50). Och under dagen vet man heller inte säkert förrän vid 15.30 att man inte kommer bli inringd till kvällsjobb. Så; spikade planer, good bye! Spontanitet, I welcome you!  
Nåja, det har gått jättebra hittills. Det är nog bra det där. Komma utanför de normala ramarna och kunna planera dagen allt eftersom. Jag måste ju säga att jag är mer flexibel nu än jag någonsin varit förr. Det är ju lika bra att inse att allt inte blir som planerat ändå. 

Så, hösten, jag välkomnar dig med alla nya, spännande saker! Bring it on!
Det känns helt ofattbart, när blev jag så vuxen? Jag känner mig gammal och ung på samma gång och även om det känns som att jag har varit vuxen väldigt länge så dyker det ju alltid upp nya saker som ger nya vuxenpoäng. 
Mina första poäng började nog plockas när jag flyttade hemifrån och vi skaffade bebis, hundbebis. Jag kan inte fatta att jag har varit en ansvarstagande "mamma" i snart FEM år. Sen fortsatte det bara. De senaste riktigt stora poängen var körkortet för ett år sen, och bilköpet för en månad sen. Under hösten kommer de nog öka avsevärt också. Det är underbart att känna att med varje litet steg så växer man enormt inombords. 

 


Vad jag svamlar om allt och ingenting och blandar grejer. Nu ska jag locka håret och peppa mig själv till bättre humör innan det vankas eftermiddagspromenad med Matilda. Andra hälften är iväg och kikar på min bil så att den är frisk och kry och sånt. Den är lite dum när motorn är kall så. Han kan han, min handyman. Tur det! 




Timmmis timmis

Jobbade måndag och tisdag. Nu vet jag inte hur resten av veckan ser ut. Har sökt fem jobb i alla fall. Har även varit ute och sprungit lite och igår tog jag och mamma med oss hundarna ut på skogspromenad. Har sovit dåligt flera nätter men inatt sov jag nog sammanlagt 10-11 välbehövliga timmar. Efter jobb 7-16 och promenad med mamma så somnade jag typ i soffan efter maten vid sju och sen sov jag väl största delen av tiden fram tills tio när jag gick och la mig i sängen.. haha.

Idag gick jag upp strax efter halv sju för att vara redo för eventuellt jobb. Fick dock inget sms så jag tog en liten springtur, åt frukost i sängen framför tvn och nu viker jag tvätt.

Vi får se om eftermiddagen bjuder på jobb eller inte och jag har inte bestämt alls vad jag ska pyssla med. Kanske blir lite städ i alla fall.




RSS 2.0