Soffhäng

Här ligger vi tätt intill varandra i soffan och grejar med varsin mobil framför tvn, haha! Inte så romantiskt, men vi har umgåtts utan mobilerna också, de åkte faktiskt nyss fram. Vi ska strax gå upp och lägga oss på varsin sida av vår lilla älskling. 

Billy är SÅ himla nära att vända sig från rygg till mage och han har verkligen kämpat med det idag. Han lyckades tillslut hamna helt på mage, men den där dumma armen som är ivägen när man vänder sig om förstörde det hela, så han tippade tillbaka på rygg igen. Någon dag framöver sätter han det. Det var så mysigt förut när både en stolt mamma och pappa satt med honom på golvet och tjoade peppande när han så tappert fortsatte att försöka om och om igen. 

Vi har även haft besök av Oscars arbetskamrat idag och han var SÅ populär. Billy tyckte att han var väldigt rolig att busa med och skrattade massor. Så underbart att höra! 

Så himla mysig dag helt enkelt. Vi tog en promenad också, hela familjen, när Billy skulle sova och bara pratade om allt möjligt. 

Nej, nu får det nog bli sängen. Hoppas alla får sova gott inatt!

När lillen satt i mitt knä och var väldigt upptagen med att greja med min tröja under en lång stund.


Tre saker från idag

1. Billy var megamammig när han skulle sova första tuppluren imorse, så min sovmorgon (hade längtat efter den i över en vecka) blev inte speciellt lång (en timme ungefär). Irriterande för stunden, men gjorde inte så mycket egentligen.

2. Satt i solen och planterade chilifrön och tomatfrön medan Billy sov middag i vagnen. När han vaknade satt vi utanför ladan och hade det så himla mysigt en stund medan Oscar mekade bil.

3. När vi nattade Billy vände han sig mot Oscar och sträckte ut armarna mot hans ansikte för han ville känna lite på sin älskade pappa. Så sött! Sen vände han dig tillbaka mot mig och la handen på min kind som vanligt. Älskade lilla mysunge. 


Premiärgrillning

Okej, vi har faktiskt grillat några gånger under vintern, fastän idag räknas ändå som premiär. Premiär för vårgrillning. Vi har nämligen köpt flintastek och potatissallad till kvällsmat idag. Ska bli så himla gott! 

Idag har varit en mysig familjedag. Vi umgicks i köket allihop några timmar på förmiddagen och sen tog vi en biltur för att handla kvällsmat. Billy somnade dock direkt i bilen så jag satt kvar med honom medan Oscar handlade. Sen sov Billy fortfarande när vi kom hem, så vi ställde bara in maten och tog en liten biltur medan han ändå sov. Så mysigt!

Idag har han varit lätt att få att somna hela dagen. Så underbart! Hoppas verkligen att det håller i sig. Han har sovit i vagnen inomhus två gånger och i bilen en gång som sagt. När han skulle somna i vagnen räckte det med att jag höll en hand på honom så somnade han utan krångel. Så skönt för både honom och mig. 

Nu sover han sista luren (av sina fyra dagliga) i sängen eftersom han fick bada precis innan det var dags att sova. Jag passar på att vila lite jag också och har just nu en kurrande katt på magen. Älskade lilla kisse. Snart vaknar nog Billy och runt fem är det i vanlig ordning dags för kvällsmat och sen lite familjemys innan det är dags för nattning (mer mys med andra ord). 

Sen ska vi föräldrar gosa ner oss i soffan framför någon serie. Det är så skönt när pappan i familjen är ledig! 



En dag utan bilder

Idag har jag inte tagit ett enda kort. Det gör jag ju varje dag annars nu för tiden, haha! 

Det har i alla fall varit en bra dag som har gått fort. Den började med bebis- och mammamys. Sen åkte vi in till stan och tog en fika med Matilda. Det var första gången Billy var med på café och det gick superbra. Han tyckte att det var spännande och satt jättenöjt i sitt babyskydd bredvid mig och spanade. När han blev trött tog vi en promenad så han kunde sova, sen åkte vi hem. 

Då blev det i princip bara mat för hans del och sen var det sovdags igen. Han fick sova utomhus i vagnen. Han somnade jätteduktig utan rörelse, så jag kunde sitta och ta det lugnt i en solstol bredvid med en vovve i knät. 

Sen var det dags att väcka pappan i familjen för sen fick vi besök av mammas föredetta man. Han har under många många år varit som en extrapappa för mig. Han fick gå rundtur i huset, busa med Billy och så var han så snäll och visade hur jag ska deklarera eftersom jag sålde min lägenhet förra året. 

Nu har jag gosat ner mig med morgonrock och filt i soffan och ska titta på Lyxfällan, medan Oscar sitter vid datorn. 

Det blev helt enkelt en väldigt bra dag!

Eftersom jag inte har några bilder får ni en bild jag tog här om dagen. Billy har sån skön sovstil ibland. Haha! Här om kvällen när jag gick upp och la mig låg han förresten med benen i luften och pillade på fötterna i sömnen, haha! Älskar att han är så underhållande. Det märks också att han gillar när han får oss att skratta, så han gör sig gärna till lite extra när han gör saker. 




Sleeping beauty

Sitter i bilen och väntar på att Billy ska vakna. Vi har varit hemma hos mamma/mormor några timmar. Satte på hög musik med babblarna i bilen och sjöng till för att han inte skulle skrika medan jag körde. Vad hände då? Jo han somnade. Haha! Utan nappen till och med. Det händer typ aldrig. 

Igår var jag hos mamma själv på eftermiddagen, men jag fick åka hem igen efter ett tag för Billy är väldigt mammig när han är trött på eftermiddagarna. Han hade därmed vägrat sova middag och bara skrikit. När jag kom hem blev han jättenöjd och somnade utan ett ljud när vi la oss i sängen. Lilla skruttiga morsgrisen, haha! 

Idag blir han fem månader. Vad fort det går!


I brist på fantasi

Idag ska vi fira min bror och mammas man som fyller år nästa helg båda två. 

Mammas man får efter önskemål ett fotoalbum med bilder på Billy. Skulle försöka ordna det igår kväll med en gnällig bebis som ville att jag skulle titta på honom varje sekund. Resultatet? Jo jag tänkte inte alls på att själva fotoalbumet skulle bli för tjockt för sprialryggen om jag klistrade in bilder på varje sida (i all hast såklart). Så ser det ungefär ut som en femåring har satt ihop hans present, med sidor som spretar. Känns inte så kul, men jag har verkligen ingen energi till att åtgärda det, mer än jag försökte igår (också i all hast förstås). Nåja. Det är väl bilderna som räknas. 

Det är alltid svårt att köpa present till min bror, så han får en låda med lite smått och gott i. I brist på fantasi från mitt håll. 

Nu ska jag kämpa för att få upp mitt humör. Känns som att jag inte har ork eller lust med någonting idag. Tror bestämt att det är pms på gång. 

Nu går jag runt med Billy i selen medan han tar dagens första tupplur. Struntar i vår morgonpromenad och får se om det blir någon promenad senare. Då får jag såklart dåligt samvete för att jag känner mig lat och känner mig dum och dålig för att Billy inte får sova ute i friska luften som vanligt. Varför måste man alltid vara så hård mot sig själv? Det är så lätt att uppmuntra andra, men en själv är det bara lätt att klanka ner på. 



New in

Igår kom Billys faster hit med ett par byxor med matchande haklapp. Så himla gulligt! Så himla fina är de. Måste bara visa, sen är det dags för en grå morgonpromenad. 




Selfies

Selfies blir alltid bäst med en bebis. Vi kom just in från dagens tredje promenad och har därmed gått nästan en mil idag också. Nu hänger vi lite i soffan och jag har precis hällt i mig lite kaffe. Energiboost nu tack!



Another sunny day

Godmorgon! Eller ja, godmiddag känns det snarare som. Billy vaknade runt fyra och ville ha mat och hade väääldigt svårt att somna om sen. När han väl hade somnat om ville katten desperat gå ut och sprang runt och jamade. Ja, och därmed väckte hon Billy. Trodde han somnade om medan jag gick ner och släppte ut katten (såg att klockan då var halv sex), men när jag kom upp låg han och stirrade på mig. Dock så somnade han om ganska fort då och vaknade vid halv sju igen. 

Då gick vi ner och grejade lite. Jag körde lite lite träning medan han låg och babblade med mig på yogamattan. Sen fick han gröt och ersättning innan vi tog oss en promenad. 

Nu har jag precis ätit frukost och Billy har fått mat igen. Snart kommer nog Oscar ner också. Bra dag hittills!





En onsdagskväll

Tiden flyger när man ritar. Det brukar ta emot lite att börja, men sen är det så himla skönt och avslappnande. Tiden går jättefort. Har redan suttit i nästan 1,5 timme. Nu ska jag ta något kvällssnacks och titta på ett avsnitt av Greys anatomy innan jag går upp och myser ner mig i sängen bredvid en (förhoppningsvis) sovande bebis. 


Från vinter till vår

Imorse tog jag en morgonpromenad och då var det vinter ute. Sen blev det vår igen framåt eftermiddagen. Konstigt det där. 

Nu har jag varit ute på andra promenaden för dagen och Oscar är på jobbet. Vi får se hur jag sysselsätter mig och Billy. Just nu är jag bara grymt trött och behöver en kopp kaffe.


En eftermiddag

Vi har ätit mat, läst bok och nu har jag fått honom att sova i vagnen inomhus för första gången på länge... score (tog bara ca 45 min)! Så nu kan jag vila ryggen i soffan en stund. Snart kommer Oscar hem från jobbet. Sen väntar flaskdiskning och matlagning. 




Racermamma

Innan halv åtta idag hade jag börjat elda, gosat med Billy, tränat lite mage, kastat ihop en kakdreg, ordnat med disken efter baket, matat Billy och gjort gröt till mig själv. Nu står andra plåten med kakor i ugnen och bebisen ska strax sova i selen. Står och tittar på kissen som är ute och smyger på fåglar. Så söt. 

Och på tal om sött: Billy har börjar klappa vovven här hemma. Så himla gulligt är det!! Igår tog vi sista vilostunden uppe i sängen och efteråt så satt Billy själv en stund och grejade med sina fötter. Bobbie har börjat ligga vid hans fötter, så när han kom och la sig där började Billy känna på honom jätteförsiktigt. Det var så fint och de börjar få så bra samspel de där två. Snart kommer de nog bli bästa vänner. 

En till gullig sak: Igår när Billy sov ute i vagnen gick jag in och gjorde kaffe och grejade lite utanför ytterdörren. Funderade lite på var hunden var för han brukar ju svansa efter. Då satt han så fint bredvid vagnen och höll koll på Billy. Samma sak när jag dammsög igår, så satte sig Bobbie bredvid honom som att han skulle beskydda honom. Mina gulliga små älsklingar!

Idag har Billy på sig ett par jättemjuka, mintgröna byxor. Sånna vill jag också ha, hehe. 


Just nu

Sitter i en solstol med hunden i knät. Gick ut med Billy i vagnen när han skulle sova vid halv elva. Han somnade kvart i, och har sovit sen dess!! 2 timmar och 45 minuter nu ungefär. Han brukar sova en halvtimme ungefär i vanliga fall. Vi brukar låta honom sova så länge han vill, för det brukar bli bäst så, men nu börjar jag fundera på om jag ska väcka honom... haha! Kan i och för sig bero på att han krånglade ganska mycket inatt. Han behöver nog ta igen sig lite.

Jag har i alla fall hunnit gå klart promenaden, myst i solen, ätit lunch, planterat om basilika och tagit in alla mattor och filtar som jag hände ut på vädring innan vi gick ut. Har hunnit damma,  dammsuga och städa ena badrummet innan dess. Effektivt!

Nu ska jag nog passa på att hämta sax och klippa vovven lite. 



 

Good morgning sunshine

Billy ville gå upp när pappa gicl upp vid fem, men jag fick honom tillslut att somna om till 6.10! Värsta sovmorgonen. Gör så stor skillnad att gå upp när det är ljust ute. Nu ligger vi fortfarande i sängen, men det är väl dags att pallra sig upp snar. Än så länge är han nöjd, ligger och låter och grejar med fötterna, men snart blir han nog otålig. 

Hoppas på sol idag, så det blir lite roligare med promenad!


Det var ännu en vecka

Veckorna flyger förbi. På tisdag är det 21 veckor sen vi fick Billy. Så sjukt. 

Idag har vi haft finbesök av en av mina närmsta vänner. Vi ses inte så ofta, men vi har känt varandra sen högstadiet och vi hänger fortfarande ihop. Älskar att det är så med mina närmsta vänner. Det spelar liksom ingen roll hur lång tid det går mellan gångerna man ses, det känns ändå som att det var igår. Hon hade med sig en bok till Billy och ett paket med ansiktsmasker till mig. Hur sött var inte det?
Vi fikade ute tills Billy blev trött och ville få sin ett-promenad. Efter promenaden babblade vi i vanlig ordning ett tag till innan Billy blev otålig och ville in. 

Sen blev det mest att ta det lugnt och låta Billy krypträna lite innan det var dags för mat och nattning. Nu har bebisen precis somnat, så vi ska nog smita ner och titta lite på någon serie en stund. 



Gäsp

Skulle gärna känna mig pigg någon gång, men det verkar inte riktigt vilja hända. Idag har jag varit helt sjukt trött under eftermiddagen. Så trött att jag känner mig illamående och lite yr ibland. Nåja. Just nu ligger Billy i sängen och tar dagens sista tupplur, så jag har passat på att ligga och vila under tiden. Tur att man kan göra så när det "krisar". 

Idag har vi, hela lilla familjen, varit på besök hos ett par kompisar som har två barn, varav det yngsta är jämngammalt med Billy. De tittade lite fundersamt på varandra, men lekte på varsitt håll i föräldrarnas knän. Så söta! Och så kul att vi och folk vi känner har jämngamla barn. Billy har ju en kusin som är bara några veckor äldre också. Längtar till sommarn. Vad mycket roligt vi ska hitta på då!

En sak till! Billy har varit ganska gnällig hela dagen och grejat massa med munnen (mer än vanligt)... så jag kände efter lite i munnen... och mycket riktigt är det en liten tand på väg upp i underkäken! Min lilla älskade bebis är på väg att bli stor. 

Milen

Idag har jag promenat en mil. Skönt. Det är så fint här, en blandning av skogsvägar och vägar med öppenhet och åkrar. Så mysigt. Alla hälsar på alla och man ser djur lite då och då. Idag såg vi åtta rådjur. 

Snart kommer mamma hit. Då ska vi fika och sen ska hon få vara med och bada Billy. 

Ikväll hoppas jag på en lika mysig kväll som igår. Lillen sov så gott så jag och Oscar smet ner till vardagsrummet. Vi myste ner oss i soffan med täcke och åt glass framför några avsnitt av The walking dead. Sånna där stunder som känns SÅ himla värdefulla nu.





Han sitter!

Det är mycket på gång i bebislärandet just nu. Han är sugen på att krypa, fortsätter utforska rösten, drar sig själv upp till sittandes och har mer och mer börjat sitta helt själv på sistone. Så himla duktig! Så himla stolt mamma! 

Allt gick bra på bvc idag. Han väger precis under 7kg nu och är 62cm lång. Det går så fort! 

Han blev jätteledsen av sprutorna, så jag fick kämpa för att inte börja gråta själv. Fy för att se sitt barn få ont! Som tur var gick det över direkt efteråt och då började han prata och le sitt fina, tandlösa leende mot oss och sköterskan. 

Nu sover han så sött i sitt babynest. Han somnade med sin hand på min kind. Hallå, översvämning av kärlek. 

Nu ska jag se om jag kan väcka sambon som somnade så gott han med till godnattvisorna. Sen blir det lite tvmys (med eller utan honom). 



Var tog veckan vägen?

Alltså, är det redan torsdag? På riktigt? Det går så fort. 

Igår hade vi en mysig, men lång dag. Eftersom Oscar  hade jobbat sista natten (och alltid mår rätt dåligt när dygnet ska vändas tillbaka igen), så åkte jag in till stan med Billy på förmiddagen. Vi småhandlade lite på maxi och köpte med oss mat från Mc Donalds hem till Oscar. Vi kom hem lagom till klockan tolv när jag skulle väcka honom. Blev rätt stolt över mig själv för allt jag köpte till mig själv var en kaffe fastän jag var väldigt hungrig. Jag åt en av mina vego/nyttiga matlådor istället när jag kom hem. Haha! 

Sen tog vi en långpromenad runt lilla byn här på landet. Det var soligt, så skönt, och Billy sov så gott i 45 minuter. 

Resten av dagen gick av bara farten. Blev tvungen att duscha Bobbie eftersom han blev så skitig av promenaden. Det tyckte Billy var jätteroligt! Han fick ligga näck på sin filt på golvet och lufta lilla rumpan så länge. Han utforskar verkligen rörelserna han kan göra mycket mer när han är naken. Nu var han nära på att hasa sig fram när han låg på mage. Han försöker verkligen klura ut det där med hur man tar sig framåt. Sen var det dags för matlagning, kvällsmys, nattning, och tvmys för mig och Oscar (efter att vi hade somnat vid nattningen och tagit en tupplur i två timmar, haha!).

Nu har jag precis ätit lite havgregrynsgröt med chiafrön och solroskärnor och har en stor kopp kaffe som väntar. Billy somnar strax i selen. 

Idag tänkte jag få in en promenad på förmiddagen istället för klockan två ska vi vara på bvc. Det är nämligen dags för andra omgången med sprutor för vårt lilla hjärta. Förra gången blev han SÅ ledsen av sticken, och det kan jag ju verkligen förstå, men det gör ju ont i mammahjärtat också. Tur att Oscar är ledig tills på måndag. Ifall det skulle bli feber efter sprutorna är det ju skönt att vi är hemma båda två.

Och vi får ju inte glömma.... att imorgon ska jag få sovmorgon!!

 

En vårdag

Idag känns det som vår. Så underbart. Känns som att man direkt får mer energi och blir på så himla bra humör. 

Jag gick ut med Billy och Bobbie i förmiddags när Billy skulle sova. Då var det ingen sol, men varmt och skönt åtminstone. Innan dess hade jag lagat lunch och gjort matlådor så jag har goda och nyttiga matlådor till lunch några dagar framöver. Så smidigt att ha det klart, så när vi kom tillbaka in var det bara att äta. Godaste maten just nu! Steker quornbitar och grönsaker (broccoli, blomkål och morötter), blandar i creme fraiche smaksatt med paprika och chili och en skvätt grädde... låter det puttra en stund... och serverar med fullkornspasta. SÅ gott! 

Just nu sitter jag i solen på gården efter en långpromenad med Billy och Bobbie. Billy sover fortfarande i vagnen så jag passar på att mysa i det fina vädret. Han har sovit i en timme och en kvart nu. Det är ganska ovanligt vid den här tiden, men det är nog himla skönt att sova ute i friska luften. 

När han vaknar ska jag börja med projektet laga-lasagne. Man vet aldrig om allt går bra direkt eller om man får laga lite i omgångar, så det är lika bra att börja i god tid. 




En trött mamma

Idag bestämde bebisen att mamma skulle vara pigg och vilja gå upp 05.40. Happ, bara att lyda. Hoppade in i duschen medan han låg på golvet och grejade med sina fötter. Lekte tittut med draperiet och det var väldigt kul tyckte han. Han höll sig som vanligt inte vaken mer än 1,5 timme ungefär så nu har han sovit i selen i en timme och jag har passat på att titta på netflix medan jag går runt i huset och lyssnar på sovande bebisandetag. Ganska mysigt faktiskt. 

Efter mitt gnällinlägg igår om träning och att jag inte orkar träna på kvällen när Billy sover, vet ni vad jag gjorde? Jo, drog fram yogamattan och körde ett yoga/magpass medan Oscar tog en tupplur innan nattjobbet. Kände mig ganska duktig efteråt. 

Nu tittar redan solen fram så jag längtar tills vi ska ut. Det blir nog två promenader idag om solen är framme. 

Jag ska förresten försöka mig på att få nya plantor av både pelargoner och basilika. Jag brukar inte direkt ha gröna fingrar, men vår pelargon har överlevt från den förra husägaren (peppar peppar), men blivit lite lång och ranglig, så jag kände att det passade bra att ta lite skott på den. Jag läste även om att basilikakvistar tillslut bildar rötter om de står i vatten... så, ja, nu gör de det, så ska jag sätta dem i jord sen. Hoppas att de överlever. 

Har även en avokadokärna liggandes på tork i fönstret för jag ska ge mig på att odla en avokadoplanta också. Haha! Jag vill ju gärna odla lite grejer på gården i framtiden, så det är väl dags att börja experimentera lite så jag lär mig något. Kom gärna med tips om ni har några!

Det ser ju så himla fint ut med gröna växter här och där!


Dagens bebis

Idag har jag en lite gnällig och trött bebis här hemma. Längtar tills Oscar går upp så jag kan dela med mig av gnälligheten, haha!

Igår var han ganska svårroad under dagen, så jag var fullkomligt slut när jag hade nattat honom. Så himla trött! Tur att han somnade så sött direkt efter godnattsagan. 


Men come on

Varning, nu ska jag skriva ett inlägg om hur tjock jag känner mig efter graviditeten. Ytligt och kanske irriterande, men jag måste skriva av mig lite.

Okej. Nu verkar det vara så att varenda människa i världen bara helt automatiskt blir lika smala som vanligt direkt efter sina graviditeter. Jag har alltid varit ganska smal och tänkte väl inte så mycket på det innan. Men jag kan säga er att nu tänker jag på det. Typ varenda dag. Jag känner mig så himla obekväm i min kropp just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av de känslorna. 

Träna då, säger ni nu. Så enkelt är det. Eller? Jag försöker så gott det går involvera bebisen i träning, men det går inte alltid och jag blir mest stressad över att behöva underhålla honom samtidigt som jag kör plankan tex. Han sover ju mest i selen om dagarna nu, så att träna medan han sover funkar inte heller. 
Jag skulle ju kunna träna på kvällen när han sover, men då är jag så sjukt trött själv också, så ett träningspass känns inte så motiverande då.  

Ibland langar jag över bebis till Oscar när han är ledig och tar en pw själv med hunden. Har ju även fått in rutin på att gå en promenad på minst 40 min med Billy vid ett-tiden, så det är ju bra. Som sagt så vankar jag ju av och an med Billy i sele mycket om dagarna också, så jag sitter oftast knappt still alls. 

Om och om igen intalar jag mig själv att det är okej att kroppen inte är som innan. Det har bara gått några månader osv osv, men förnuft och känslor hör ju inte riktigt ihop. Jag vill bara så gärna kunna använda lite mer av mina fina kläder åtminstone. Jag älskar ju alla mina midjehöga kjolar, men de flesta sitter för tight och jag är så medveten om den där dumma bullmagen under så jag känner mig inte speciellt fin i de som passar heller. 

Suck. Förlåt för ett riktigt onödigt gnällinlägg. 

En positiv grej är väl att jag kan använda kjolen på bilderna nu. Den satt för löst förut. Hehe. 

Nåja. Det löser sig väl. Det är väl bara att fortsätta med promenaderna och peta in träning där det finns utrymme under dagarna och hoppas att åtminstone lite av överflödet försvinner tillslut. 

I sommar ska vi på bröllop och då vill jag verkligen kunna ha på mig något riktigt fint och känna mig fin också för den delen. 



Idag är jag kär

Idag är jag kär. I min bebis. Jag vet att alla föräldrar tycker att deras barn är finast i världen, och det tycker jag verkligen. Det finns inget bättre än att se den underbara lilla minimänniskan le och skratta. 

Nu väntar vi på att pappa Oscar ska vakna. Han jobbar eftermiddag idag, men går över på natt imorgon, så han får ta sig en rejäl sovmorgon idag. Sen ska vi få besök lagom till ett-promenaden idag igen. Så kul med lite planer om dagarna!




En hårbild

Bebisen sover. Det första jag gjorde efteråt var att sätta på babymonitorn, tvätta bort sminket, smörja in fejan och knäppa kort på min nya frilla nu när håret är torrt. I love it!

Nu ska jag rita en stund (kors i taket, började på en ny grej igår), äta godis och chips och sen kanske eventuellt sätta på tvn och ha på mello i bakgrunden. Har inte engagerat mig i det i år, alls. 



Mormor och morfar på besök

Nu har vi haft Billys mormor och morfar här på besök. De följde med på vår ett-promenad (tar den nästan exakt samma tid varenda dag), sen fikade vi och lekte med Billy...och så fick jag smita upp och ta en dusch ifred. Det är ju guld värt, sånna där små stunder av egentid. Ska sluta dra mig för att be om hjälp för att kunna göra sånt. Jag visste att mamma ville hit i helgen och jag visste att jag ville ta en dusch efter klippningen, så jag passade på att göra det medan de var här helt enkelt. Nu är det ju inte hela världen att duscha med en bebis på golvet utanför draperiet, jag klarar mig själv, men ibland är det ju skönt att få assistans ändå. Alla som vet hur det är att underhållla en bebis medan man gör... ja vad som helst, vet nog att man inte riktigt kan slappna av på samma sätt som om man gör det själv. Ja, nog tjat om duschen... 
Nu sover Billy i selen så jag ska passa på att titta lite i jotex-katalogen och kanske lite oc. Sen blir det i vanlig ordning kvällsmat och kvällsmys.




Köpte tulpaner idag. Så vårigt!

Hejdå håret

Nu har jag varit hos en vän och fått håret avklippt. Så kul att träffa henne och så skönt att bli av med lite hår. Känns jättebra hittills! Längtar tills jag ska ta en dusch i eftermiddag, för det är ju liksom inte förrän efter dusch man vet hur håret ser ut på riktigt (känns det som hehe). Hade med mig Billy och han var jätteduktig och hon tyckte att han var jättesöt. 

Nu har vi precis hämtat upp Oscar i grannorten, så nu sitter jag bak med en sovande bebis. Så jobbigt att när han är trött i bilen när jag åker själv med honom så somnar han inte, utan han bara skriker. När jag sitter bak med honom somnar han däremot jättesött i bilen. 

Nu ska vi hem. Jag är jättekaffesugen. Runt halv ett kommer mamma och hälsar på. 


Kreativitet

Min mamma är väldigt duktig på att rita och min pappa var också det. Har en tavla i vardagsrummet som han har målat. Så himla fint. Den står till och med bredvid en som jag har gjort. Jag har med andra ord ärvt det intresset. Har däremot inte haft tid/ro/inspiration på sistone, men nu är jag SÅ sugen på att dra igång lite igen. Vill fylla huset med tavlor som jag själv har gjort och kan vara stolt över. Jag funderar på att sätta mig vid köksbordet ikväll när Billy har somnat, med ett block och en penna och bara se vad som händer. Tänkte lägga upp några bilder som jag har ritat i hopp om att bli inspirerad själv och kanske inspirera någon annan. 




De här två får nog sitta i Billys rum sen. Den högra gjorde jag till honom medan han låg i magen, innan vi visste om det var en pojke eller flicka.

Dessa två är de jag har påbörjat senast. I somras. Vet inte om jag har lust att fortsätta på någon av dem just nu, så det kanske blir något nytt istället. Haha! 


Älskade sol

Idag har varit en så bra dag. Allt har liksom känts bra och gårt lätt. Tvättat och bytt sängkläder, dammsugit, rensat och ätit god lunch. Billy har fått smaka havregröt idag och ojojoj vad han gillade det! Han gapade verkligen efter mer. Vad stor han känns.

Nu har vi varit ute på en promenad i solen och jag står och njuter på gården medan han sover klart. Vi såg två älgar ute på skogsvägen. Så mysigt att bo i skogen! Måste verkligen upprepa att jag vekligen älskar det!




Trött och effektiv

Idag har jag varit trött, men effektiv. Medan Billy har sovit har jag passat på att titta klart på ett avsnitt av American horror story och tittar på ett avsnitt av Vampire diaries. Ska passa på att se tupplurarna som egentid fastän jag har honom i selen. 

Medan han har varit vaken idag (han vaknade halv sex och sover för andra gången just nu) har jag hunnit med en hel del. Har städat båda badrummen, dammat, plockat och vikt tvätt. Bland sysslorna har jag såklart lekt och gosat med bebis, bytt blöjor, och matat honom. Passade även på att träna magen lite medan han låg på golvet och tränade nacken. 

Nu väntar jag på att han ska vakna, för då blir det en till runda av tvättvikning och sen diska flaskor. Oh, the joy of dagliga hushållssysslor. Förstår inte hur hela dagarna kan gå åt till tvätt, disk och städ. Förstår inte heller hur dagarna kan kännas så långa och korta på samma gång... och hur jag kan känna mig så stressad över att jag inte hinner med något, samtidigt som jag faktiskt gör mycket nytta. Jag ska försöka få lite mer struktur på vardagen nu när jag är föräldraledig själv igen. Annars känns dagarna utan bil väldigt långa. Ska planera in både nytta och försöka peta in lite nöje också. Ja, nöje utöver bebislek och sånt såklart. Förut matade jag Billy med puré i hans nya matstol och då kändes det verkligen som att min lilla bebis var sååå stor helt plötsligt. 

Nu vaknade han så nu ska jag sniffa och gosa bebis en stund. 


Den sista dubbeldagen

Idag var vår sista gemensamma föräldradag. Under förmiddagen plogade Oscar på vår gård och väg, medan jag grejade med Billy och så sov han middag i 1,5 timme. 

På eftermiddagen åkte vi till Örebro och handlade lite på ikea. Bland annat ett sängbord, en matstol till Billy och så de där små handdukarna de har på barnavdelningen som är SÅ praktiska. Vi köpte tre paket så vi ska slippa undra var alla rena handdukar tar vägen hela tiden. Haha! Billy var jätteduktig och helt fascinerad av var vi hade hamnat. Han satt i selen på mig. Vi har märkt att det är bättre att göra så just nu när vi är någonstans. Tror att det minskar intrycken lite mot när han sitter i vagnen.

Sen åkte vi och köpte mat på Subway innan vi åkte hem igen. Subway är ju SÅ gott och lätt vår favoritsnabbmat. 

Väl hemma var Billy jättetrött för han ville inte sova i bilen på vägen hem. Så det tog inte lång stund innan han blev övertrött istället och då skiftade humöret hejvilt mellan skratt och gråt. Tillslut somnade han i alla fall på mig i en halvtimme (efter att Oscar hade försökt ett bra tag... när han blir trött på eftermiddagen/kvällen är det oftast bara mamma som gäller). 

Innan vi gick upp och nattade honom fick han testa stolen och han satt så himla bra i den och satt och grejade med en bitring en stund. 

Nu sover han så gott här så jag ska gå ner till Oscar så ska vi äta lite kvällsfika och titta på ett avsnitt av the walking dead. En bra "sista" ledig dag med andra ord! 



Happy tuesday

Sväljer tisdagsångesten (Oscar börjar jobba imorgon) och irritationen (gnällig gnällig bebis de senaste dagarna) och lägger upp några selfies på mig och bebis och så  några på hans söta outfit idag.





Byxorna är lite stora, men bebisbyxor är oftast så himla tighta runt magen, så jag brukar sätta på honom större storlekar på byxor än på bodys och tröjor. 

Det var den helgen

Helgen har gått fort. I lördags åkte jag till mamma med Billy och hängde där i ett par timmar. Sen åkte vi och hämtade Oscars syster som skulle sova hos oss tills idag. Så himla mysigt med övernattningsbesök! Hon är vegetarian så det blev god vegetarisk mat i helgen. Igår hade vi även ytterligare besök under dagen, så lilla bebisen är helt slut idag. När vi skjutsade hans syster till tåget (hon bor i stockholm) sov han nästan hela vägen dit och hela vägen tillbaka. Så idag har han sovit i ungefär 2,5-3 timmar under dagen redan och just nu sover han i selen på mig. 

Fick en halv mental meltdown förut för han verkade nöjt somna i vagnen, men så fort han var på väg att somna på riktigt så blev han vrång och började skrika massa. Då försökte jag vagga honom till sömns i min famn istället (för då kan jag sätta mig bekvämt i soffan sen), men det blev samma visa där. Han somnade såklart inte förrän han fick komma till selen. Selen är underbar, men 1. Man blir trött i hela kroppen när han ska sitta i den så fort han verkar trött och sen medan han sover. 2. Det går inte att sätta sig bekvämt med selen på sig och ofta vaknar han om man sätter sig ner. 3 Med andra ord vankar jag oftast av och an i huset medan han är i selen och oftast går det jättebra, men det är ju inte konstigt att mamman blir trött redan tidigt på eftermiddagen om dagarna. Plus, att när han sover i tex vagnen känns det som att man får lite egentid. 
Nåja. Nu ska jag sluta klaga. Idag känns det bara som att vi kommer få konka på honom i sele tills han är typ femton år, men jag påminner mig själv om att han faktiskt bara är 4 månader. Vi hade ju en period som han sov så sött i vagnen efter bara lite gnäll, men just nu går det inte. Han behöver väl lite extra närhet just nu och det är klart att han ska få det då. Jag är bara lite gnällig idag. Jag skyller på mina hormoner. Det är mensvecka, och då är humöret ganska svajigt. 

Förut hade vi en mysig stund medan Oscar var ute och grejade med ved. Billy var i hoppgungan och snurrade runt lite (han vet inte riktigt hur man hoppar än) medan jag tittade på och drack kaffe. 



Fick nya muggar av svärmor i lördags. SÅ fina. Jag älskar verkligen muggar av någon anledning så jag blev jätteglad. 

Mammamys

Fredagsmys för den här mamman: te, kex med ost och en bok i soffan, en stund åtminstone. Kom knappt ihåg hur det känns att gosa ner sig i soffan under en filt. Det är ytterst sällan det händer numera, men då blir det ju desto mysigare när det väl blir av. 
 
 

En onsdagsmorgon

Bebisen sover i selen sen en timme tillbaka. Vi gick upp hela familjen när han vaknade kvart över sex. Det var nog en vecka sen han sov så länge! Han sov även bättre inatt än han har gjort på någon vecka. Han sov bra fram till fyra och sov vidare lite oroligt till fem. Då fick han mat och somnade om till kvart över sex! 
 
Älskar när vi går upp samtidigt allihop och bara myser vid frukostbordet. Sen fick Billy hoppa i selen och då stod jag och Oscar med varsin kaffekopp och tittade ut. Vi hade nämligen 6 (!!) rådjur på besök i trädgården. Så mysigt när det hälsar på djur här, då står vi jämt och bara tittar på dem. Verkligen carpe diem. Älskar älskar älskar verkligen att vi bor på landet.
 
Nu är Oscar inne till stan en sväng och jag ska nog försöka träna lite när Billy har vaknat. Blev så sjukt sugen på yoga igår kväll, men det var för sent och jag var för trött för att göra något då. 
 
Katten spanar på fåglar. Igår köpte jag lite nya blommor också, så det ser lite finare ut i fönstren.

Doften av bebis

Alltså jag älskar doften av bebishud. Min bebis hud. Så mysig. Det går liksom inte att beskriva. Nu ligger jag och bara tittar på honom medan han sover och sniffar lite på hans små händer. Har inte förstått det förut, när folk har sagt att bebisar luktar gott. Nu förstår jag!
 
Dagen har varit så himla skön. Nöjd bebis som inte har gnällt så mycket som på sistone. Vi har haft det så himla mysigt bara. Fick sovmorgon tills jag vaknade halv åtta, då åt vi frukost (jag med Billy i knät - det är där han är nöjd). Sen hade jag bebismys medan Oscar grejade ute och eftersom Billy sov en bra stund passade jag på att träna en snabbis och sen läsa bok. När Oscar kom in åkte vi och handlade och sen spenderade vi resten av eftermiddagen i köket. Vi gjorde biffar, kokt potatis och gräddsås till middag, mums! Eller ja, Oscar gjorde det mesta medan jag lekte med Billy, hehe. Sen körde vi vår vanliga kvällsrutin: blöjbyte, godnattsaga och kvällsmat för lille herrn. Och sen avrundade vi föräldrar dagen med en film. Sådär perfekt som alla dagar borde vara.
 
Nu ska jag lägga mig och sova bredvid mina två killar (och med vovven vid fötterna - snart kommer nog kissen också).Godnatt!
 
 

RSS 2.0