Gott nytt år!

Jo ni jag skrev nästan 1,5 sida på tentan igår, men idag är det nyårsafton så då tar jag ledigt. Pallrade mig inte upp ur sängen förrän framåt halv elva.. det händer typ aldrig. Har börjat ta lite vitaminer för att se om det hjälper mot trötthet och aptitbrist.
Tycker lite synd om min älsklingshund som blir sjukt nervös av smällare. Han skakar och flåsar långt efter det har smällt och det går inte att göra något åt det. Känns lite dumt att lämna bort honom till mamma så han får vara där över kvällen/natten, men Oscar verkar ha köpt ganska mycket sånt där så han har det nog bättre hos mamma där hennes killes hund är också.. Kissen bryr sig inte ett skvatt när det smäller. Det är ju bra det i alla fall. Vi ska inte vara hemma och fira.

Nu ska jag ta och göra kvällens efterrätt. Håll tummarna för att det blir bra. Har inte gjort den förut. Funderar på om jag ska göra en liten vid sidan av som man kan provsmaka innan. Baksidan med att baka för att bjuda är ju att man inte alltid kan kolla om det smakar bra eller inte... hehe.

Plugg?

Ställde klockan på halv sju, pallrade mig inte upp förrän strax innan åtta. Tänkte sätta mig och börja skriva på tentan. Har skrivit upp en del saker jag ska ha med, men jag har verkligen ingen motivation, så jag påbörjade dagen med frukost och True blood istället. Hoppas på att den infinner sig snart.

Idag ska jag göra pulled pork och tvätta, samt handla lite inför morgondagen. Jag ska göra chokladmoussetårta med pistagenöttee och maräng. Låter ju SÅ gott!

Söndagsbrunch

Spenderat förmiddagen framför True blood. Nyss svängde jag ihop scones till brunch också. Älskar födelsedagspresenten. Har använt den två gånger nu. Så himla smidigt! Speciellt när det gäller brödbak för mig som hatar att kladda med deg. Så himla glad!
Om en och en halv timme typ så ska jag träffa Matilda. Hon ska joina mig till mormor för veckans blomvattning. Mys!




Kakbak

Ja till slut pallrade jag mig till affärn och snart har jag gjort ett helt kakberg.




Trööött

Både igår och idag har jag haft huvudvärk (kan hänga ihop med den brutala mensvärken), men igår hade jag åtminstone en massa energi...vilket det verkar vara lite brist på idag. Kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska spendera dagen. Ikväll ska vi ut på parmiddag i alla fall. Myspys!
Idag tänkte jag eventuellt invigningsbaka med köksassistenten, men problemet är att jag måste (nej, men vill) handla innan dess i så fall. Vill göra chocolate chip cookies med daim i. Och köpa barbecue-sås så jag kan göra pulled pork imorgon eller på måndag. Hmm... MEN då måste jag ju gå till Konsum. Och fastän jag inte ville att det skulle inträffa efter körkortet så har jag ju blivit ganska lat. Oftast struntar jag faktiskt i bilen om jag ska nånstans som jag kan ta med mig vovven till, men när man ska handla blir det ju lite problematiskt med hunden och det känns SÅ onödigt att promenera själv. Speciellt om man är trött och orkeslös. Och precis var ute på promenad med hunden. Haha, ja - där fick ni en hel drös av klagomål för dagen.
Nu ska jag sminka mig och hoppas på att jag får lite energi av det!

Färg

Experimenterar med färg. Har äntligen satt mig ner efter en väldigt god och lyckad middag! Sitter och ritar en katt nu. Är faktiskt riktigt nöjd hittills.






Puew

Idag har jag varit grymt duktig. Jag hade tänkt spendera dagen i soffan med musik i öronen och ritblock i knät, men icke. Började storstäda, så nu är det fasen rent och fint. Har rensat i alla köksskåp och gått ner med mängder av grejer till förrådet, vikt tvätt, städat hela lägenheten, samt ringt och klagat till Net on net. Upptäckte nämligen att vår mikro har bränt/smält hål i köksbänken under den. Suck. Men det ordnar sig väl. Nu har jag förkokt potatis och morötter som tillsammans med tomater snart ska ugnsbakas, och i ugnen står en lergryta med kryddad fläskfilé i buljongvatten och med kantareller. Jag HOPPAS att det blir gott. Matlagning är enligt mig själv inte min starka sida och nu har jag bara improviserat ihop något. 

Nu ska jag slappa på något sätt. Kanske inte med ritblocket. Kanske surfar runt och tittar på lite rea istället. We'll see. Imorgon ska jag inviga min fina köksassistent också. Tänkte göra chocolate chip cookies. Fast med daim i... Om jag orkar pallra mig iväg och köpa daim. Höhö. 

Sträcka på benen

Nu måste jag sträcka lite på benen. Försökt fått ihop en bild på något som liknar the Mad Hatter. Ska ta en matpaus innan jag fyller i mer. Det är så kul att sitta och pilla med sånt där! Och mycket roligare med bättre pennor och papper!






Världens sötaste

Alltså. Sitter och tittar i en bok jag fick av mormor. Handlar om osanolikka berättelser om vänskap mellan olika djurarter. Tex en katt som helt plötligt tog sig in och började bo hos en björn i en inhängad, eller en hund som agerade blindhund åt en katt efter en orkanden Katrina. Så himla söta hitstorier och bilder att jag nästan gråter en skvätt i boken! 

http://www.adlibris.com/se/bok/basta-vanner-47-berattelser-om-osannolik-vanskap-mellan-djur-9789174015287


Juldagen

Jag sitter i soffan med en kopp te med en skvätt grädde i. Har tänkt läsa lite i en bok jag fick igår och inviga blocket och pennorna jag köpte till mig själv här om dagen. Mysigt! Klockan nio klev jag upp ur sängen idag och tog en långpromenad med hunden. Skönt det.
Igår var en väldigt mysig julafton. Jag höll på i köket medan Oscar sov, sen gjorde han det sista av förberedelserna när han kom upp så kunde jag fixa det sista med julklapparna. Efter god julmat tittade vi på Nightmare before christmas och öppnade julklappar innan vi åkte hem till mamma. Där blev det julklappsbyte och fika. Eftersom Oscar åkte hem tidigare än mig eftersom han skulle jobba natt så fick jag sällskap hem i regnet av nästan hela familjen på kvällen. Så söta!
Tror i alla fall att mina julklappar visar rätt bra vad jag gillar här i livet, djur och att stå i köket. Fick en köksvåg, pasta maker, kokbok om långkok i lergryta, två böcker om djur och en "varning för hunden"-skylt. Awesome! Fick även ett par jättefina byxor av sambon och en bok om historiska hjältar av lillebror. ♡ Jag tycker verkligen inte att julklapparna är det viktigaste med julen, men det är klart att det är lite roligt att få sånt som man är lite för snål för att köpa. Ska bli så kul att kunna pyssla med att göra egen pasta!

Nu ska jag mysa vidare här. Senare ska vi på besök hos eller får vi besök av svärföräldrarna. Mys! Allt är så mysigt!! Och imorgon ska jag jobba. Ser verkligen fram emot det. Det ska bli kul!








Julafton

God jul!
Här har jag för tillfället soffmys med djuren utsträckta rakt över mig, en hund över magen och en katt över bröstkorgen. Försöker bestämma mig för om jag ska locka håret eller göra rosettfrisyr. Tror det lutar mot det sistnämnda. Och svart klänning och röd kavaj. Kul att ha anledning till att fina till sig lite!




Perfekt dag

Åh, alltså idag har varit så himla perfekt. Efter att sambon vaknade gjorde vi Jansson och köttbullar tillsammans och strosade runt på stan en sväng innan vi avslutade dagen med filmmys. Nu är den stackars karln på jobbet och ska även jobba imorgon natt.
Älskar dagar som denna när hela kroppen skriker om lycka. ♡

Dan före...

Ja imorgon är det ju faktiskt julafton. Måste säga att det känns inte så jättespeciellt, men mysigt att få förbereda julmat med sambon idag (om han kommer upp någon gång, han somnade inte förrän vid tre tror jag). Just nu ligger köttfärs på tining och skinkan ligger och puttrar på spisen (i en kastrull såklart, haha, fick upp en rolig bild av en sprattlande 2kg-skinka på spisen). Utöver skinkan och köttbullarna ska det även göras Jansson idag. Vill ha så lite som möjligt att göra imorgon. Då ska det bara mysas! 

Nu ska jag titta på American horror story medan jag titt som tätt springer och kollar läget med skinkan. Hoppas alla får en jättemysig jul! Ciao!

Grötkok

Idag var jag varit SJUKT trött. Vi la oss vid typ halv tolv men jag tog mig inte upp ur sängen förrän halv tolv idag. Har inte gjort något speciellt, mest bara tittat på tv och längtat tills kvällen när sambon kommer hem och vi kan mysa ner oss i sängen och sova. Haha! Vilken dag. Det är nog någon förkylning som spökar eller nåt. Hur som helst så har jag tagit mig i kragen och har risgrynsgröt som står och puttrar på spisen nu och har precis slängt in tvätt i torktumlaren. Någon nytta måste jag ju göra. Imorgon ska vi ha julmatlagning större delen av dagen här hemma. Mysigt. ♡
Har förövrigt en jättekelig vovve efter mig vart jag än går idag. Han hänger i min famn när jag rör i grytan och sådär. Nu ligger han och snarkar i mitt knä.




En lördag

Lördagen har varit jättefin. Startades med promenad med vovven till och från mormor för blomtillsyn. Direkt när jag kom hem blev det spontant fikabesök av mamma och hennes kille och deras vovve. Dom skulle ut och handla sen så jag hängde på och köpte bland annat julklapp till mig själv; ett skissblock, ett set med blyertspennor, och ett set med akvarellpennor. Så nu har jag lite att pyssla med under ledigheten! Ska bara ta det så mycket lugnt som det bara gå och bara mysa så mycket som möjligt. Följde med mamma hem och blev bjuden på mat sen. Sweeeeeet! Sen babblade vi massa och åt hennes goda fyllda chokladkaka innan jag begav mig hemmåt med hunden. Nu äter jag ostbollar, dricker vatten och ska precis slå på the holiday. Mysigt! Pennorna och blocket får vänta tills imorgon.



Kissen har äntligen börjat vänja sig vid att ligga högst upp i "korgen". Hon älskar ju att ligga högt upp men tycker att den är lite läskig. Fram tills nu nör vi har lyft upp henne i den har hon bara hoppat ur direkt, men när jag kom hem la jag i henne där och gosade lite med henne och efter det låg hon där i över en halvtimme. Yey!


Fredagsmys

Idag har hittills spenderats hos svärföräldrarna och sen vid köksbordet med papper, penna och ett fotografi av en långhårig Bobbie. Tycker att det är svårt att rita av riktiga bilder så mamma uppmuntrade mig här om dagen tilm att testa. Nu har jag slarvat ganska mycket, men det är väl kanske inte helt åt skogen ändå.




Update

Tittar fortfarande på Mad men, hehe. Ska strax börja på säsong tre. Andra hälften jobbar dubbelskift så det är väl så kvällen kommer att se ut. Har dock tagit tvpaus pä några timmar och lagat mat, städat och varit ute på promenad med hunden. Skönt! Slappdag med inslag av nytta. Har även börjat bestämma vad jag ska skriva om i sista tentan. Också skönt!

Mad men

Jag gillar Mad men. Det är intressant att få se hur det var förr, med könsroller osv, speciellt kvinnornas roll i samhället. Och så gillar jag ju kläderna såklart. Och dom fina frisyrerna. Betty och Joan är mina favoriter. Främst Betty. Så himla vackra!



 
 
 

Piggtrött

Vaknade en sväng vid halv tre. Vid den tiden är det OMÖJLIGT att somna om. Så efter att ha slumrat till en liten stund bara gick jag upp halv sex. Det är alltid lika kul att se djuren flockas kring en direkt, som att dom knappt har överlevt natten med mig i rummet bredvid. Nu ligger vovven inmosad mot mina ben och kissen står och trampar på min mage. Har tagit med min kudde till soffan, myst ner mig i morgonrock under två filtar och slagit på Mad men.

Igår avklarades sista föreläsningen. I början av hösten trodde jag knappt jag skulle överleva fram till jul. Kurserna kändes så kämpiga, men nu är både dom, innehållande ett antal tentor, föreläsningar och egna hållna föreläsningar på engelska genomförda plus att jag på något sätt lyckades ta körkort mitt i alltihop. Känns som att jag har rätt att vara stolt! Igår firade jag lite med Natta med middag ute och lite vin. Mysigt mysigt mysigt!




Distraherad

Ja. Jag har har gjort små fina kort att "läsa" från imorgon på föreläsningen. Men istället för att sitta och lära mig det jag ska säga har jag istället villat bort mig till HM Home. Suck. Och hittat FINASTE tallrikarna. Det är nästan så att jag måste beställa dom. Just nu har vi ju "bara" 4 st fina loppistallrikar att använda eftersom en har gått sönder, så det kan ju vara bra med lite back-up. MEN 50:- för en tallrik känns ju lite överdrivet. Plus att jag gillar känslan med loppisgrejer istället för nya. Hm. Kanske får kika efter fler tallrikar på loppis någon kommande helg istället. Men nu måste ju se vad söta dom är åtminstone! Har tittat på dom flera gånger och blir lika kär varje gång. 

Nåja. Nu ska jag läsa igenom mitt manus igen så att jag kan virra bort mig till andra ställen en stund till sen. Ciao!


 

Lite mysig måndagsmorgon

Eftersom dagens och morgondagens skolnytta bara består av förberedelser inför onsdagens föreläsning så kör jag på lite softarmåndag- och tisdag. Idag gick jag upp strax före nio, mös lite i soffan med mobilspel med djuren innan det vankades hundpromenad. Nu har jag precis satt en bröddeg på jäsning och tänkte passa på att fixa powerpointen under tiden. Har sparat bilder under tiden jag skrev manuset så det blir nog inte speciellt svårt eller jobbigt (peppar peppar). Nu hör jag att tevattnet är klart också. Ganska perfekt sätt att spendera en regnig dag, inomhus med bak, softplugg och te. Och så är ju sambon ledig också så när han pallrar sig upp ur sängen har jag mänskligt sällskap också! Höhö. 

Söndagstrött

Jag gillar oftast söndagar, men ibland infinner sig stressen eftersom man vet att det snart blir en ny vecka av nyttogörande. Men det blir bra!
Har varit och hälsat på Matilda i hennes nya lägenhet. Så himla fint var det! Och passade på att handla lite eftersom maxi var nära.
Nu tittar jag på Mad men och vilar i soffan. Brukar av någon anledning oftast sova mindre på helger än på vardagarna.

Om två timmar kör söndagsnyttan igång. Då blir det tvätt och städ. Hurra ;)

Morgonmys hos mormor

Vi börjar nog bli riktigt gamla hemma. Idag vaknade vi runt sju. Så efter lite soffmys med djuren pallrade jag mig ut på promenad med hunden i det otrevliga vädret ("duggar" iskallt snöblandat regn) hem till mormor. Eftersom jag inte var sugen på att äta nåt innan jag gick tog jag med mig matsäck (risifrutti och energidryck) och åt frukost här medan jag pillade med blommorna. Älskar pelargoner!!
Nu ska vi strax bege oss ut i rusket igen, men jag tror att vi värmer oss en liten stund till innan.








Smarties

Stter och letar smarta citat. Hittar en hel del. 
Skrivit en sida på manuset till nästa föreläsning. Tror att det får duga och att jag snart tar helg faktiskt. Underbart! Idag ska jag vara chaufför och passa på att hälsa på mamma och på söndag ska jag träffa Matilda och se hennes nya lägenheten. Och så ska jag baka bröd också har jag bestämt! 



 
 
 
 

Knaskatt

Som sagt så brukar min kisse avgöra när det är dags att gå upp för min del. Hon är väldigt sällskapssjuk med andra ord och vill inte vara ensam för länge. Nu när jag sitter i soffan är hon jättegosig och ska ligga i mitt knä trampandes och kurrandes. Precis när jag kom upp blev hon dock busig och skulle hoppa upp i soffan, men råkade landa på mig. Hon såg helt förskräckt ut för hon rev mig på handen i samma veva. Haha. Dom är så söta när det syns på dom att dom vet att dom inte skulle ha gjort vissa grejer.

Nåja. Nog om det. Idag har jag tänkt börja på nästa föreläsningsförberedelser. Åtminstone komma på VAD jag ska prata om. Men nu råkade jag vakna med NOLL pluggmotivation så vi får väl se hur det känns efter frukost eller om jag kör en pluggsöndag istället.







puew

Idag har en av två föreläsningar avklarats. Skönt! Har fått en dem nytta gjord sen jag kom hem två timmar tidigare än väntat. Sen har vi varit sambotråkiga och myst i soffan framför varsitt datorspel, haha.
Nu tittar jag på lite tv innan jag ska sova och unna mig att inte ställa klockan imorgon. Mys!

Ännu mer kladd






En onsdagsmorgon

Sitter med en filt och dator i knät och en hund som försöker kura ihop sig och trängas med datorn. För honom är det lite 50/50 när det gäller reaktion när något låter i huset. Hälften av gångerna morrar han lite löjligt (ibland skäller han till) och hälften av gångerna kommer han skamset och gosar ner sig i mitt eller Oscars knä för att han vet att han inte får morra och skälla. Nu inträffade alltså alternativ två. 

Precis innan jag skulle somna igår tittade jag på lite American horror story. Ja, jag har börja titta om på första säsongen igen, tänkte ta mig igenom säsong två också så jag kan hänga med i den tredje som är aktuell just nu. Kommer ihåg att precis innan sambon kom hem vid tre så drömde jag om just spöken, i ett hus som vi var på visning på. Fy! Men jag fick ju verkligen skylla mig själv. Vet ju att jag tycker att första säsongen är sjukt läskig och obehaglig. 

Nu har jag i alla fall ätit frukost och rastat vovven och sånna där vardagsgrejer. Har även repeterat morgondagens föredrag lite och tänkte nu koppla av lite med att sätta mig och rita. Jag vill så himla gärna skaffa lite bra pennor. När jag bodde hos mamma brukade jag låna min lillebrors, men nu när jag inte bor där är det ju lite svårt. Jag har bara stiftpenor som jag sitter och ritar med. Det känns som att dom är för hårda på något sätt och det är svårt att skugga snyggt med. Men grejen är att jag varken orkar ta mig till stan eller ens vet vad det är jag ska skaffa för något i så fall. Får nöja mig med den rosa stiftpennan idag med andra ord. Men jag ska nog införskaffa sånt där som julklapp till mig själv någon dag framöver tror jag.

 
 



Tisdagskväll

Förkyld i huvudet och precis lagat lasagne. Nu tittar jag på tv och spelar Hay day. Så sött spel! Att jag inte har spelat det förut...








Tre favoriter

Anberlin - Someone anyone
New politics - Harlem
The neighbourhood - Sweater weather  





Två av låtarna åtminstone. Så himla mysiga!

Pannkaksmys

Tänkte egentligen inte laga någon mat idag eftersom jag är själv hemma under eftermiddagen/kvällen. Tänkte bara ta någon macka eller nåt, men jag slängde ihop lite pannkakor istället. Och till min stora förvåning har jag (peppar peppar) inte fått ont i magen än. Brukar få det även med laktosfri mjölk.
Nu ska jag spela Sims och kanske ta mig en Corona.






sötkatt




Söta djur

Är hos mamma och hälsar på hennes urgulliga kattunge. Han är lite fundersam över Bobbie och morrar och fräser lite, men så fort jag tog med Bobbie ut ur "kissens rum" började han jama efter oss. Söt. Nu ligger han och trycker bakom en kudde och spanar på Bobbie som har gjort sig hemmastadd med ett ben.






update




Tidsfördriv




Årslista

Lånade en årslista från Spiderchick
 

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Japp, tog körkort ;D


Genomdrev du någon stor förändring? Oja. Flyttade hem till mamma. Klickade med en gammal pojkvän som är min nuvarande sambo. <3 Och köpte en egen lägenhet.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nja. Vet några bekanta som har blivit förändrar dock! Måste säga att jag är lite avis. Tur att jag har mina djurbebisar åtminstone!

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 12 mars, varför, ja.. det ni! höhö

Vilka länder besökte du? Bara Sverige.

Din största framgång på det privata planet? Har börjat fokusera mer på vad jag vill och vad som är bra för mig. 

Vad spenderade du mest pengar på? Serier tror jag, hihi. Har införskaffat vännerboxen, satc-boxen och gilmore girls-boxen, samt en säsong av mad men, en av familjen addams, en av american horror stor och några av desperate housewives (har alla utom sista nu). Tycker LÄTT att det är värt att lägga pengar på. Är dock för snål för att inhandla sånt för ofta, fast om man tittar på vad jag har skaffat under året så är det ju en del faktiskt. 

Största misstaget? Nedvärderade mig själv för mycket i början av året. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag flyttade hem till mamma blev det lite identitetsförvirring tror jag. Jag var kluven mellan att känna mig vuxen och som ett barn och visste inte riktigt hur jag skulle sysselsätta mig, drev liksom bara runt kändes det som. Nu har jag hittat tillbaka till mig själv och stannar ofta upp och tänker på hur bra jag har det. Har en jättemysig lägenhet som jag stormtrivs i och har inrett precis efter min egen smak där jag med mina underbara djur kan spendera massa tid i köket med bakning (och ibland kan ju matlagning också vara roligt, men mer sällan än bakning såklart), och har även hittat tillbaka till min kreativa sida när det gäller att rita for fun. Så har jag ju sambon som gör mig så glad. Trots att jag har börjat uppskatta egentid allt mer så är det underbart när han kommer hem från jobbet osv. Mitt hjärta tar ett skutt varje gång jag hör en bil mot grusgången, och när jag är borta vet jag att han längtar efter mig också. Perfekt! 

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? En avslutad utbildning, hähä! Har dock blandade känslor inför att bli klar. Det ska bli spännande att se vart livet tar mig! 

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för småsaker. Stressat. 

Bästa boken du läste i år? Oj. Jag ska försöka komma på någon skönlitterär bok jag har läst i år. Har mest läst kurslitteratur och jag kan ju inte direkt välja någon av dom som den bästa. Haha! Läste första boken i True blood-serien. Den var ju ganska bra! 

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Jobbet, ja eftersom jag inte jobbar utöver skolan så får jag väl utgå från sommarjobbet då. Största framgången måste väl ha varit att alla anställda, samt chefen var väldigt nöjda med min insats under sommaren! Ställde upp på extrajobb när ingen kunde och ska även hoppa in i mellandagarna! Ska bli SÅ HIMLA kul! Saknar alla söta gamlingar. En del av den där framgången var väl även att några av tanterna ofta blev så glada av att se mig och inte ville att jag skulle gå hem ibland.  

Något du önskade dig och fick? Ja, uppmärksamhet och uppskattning!

Något du önskade dig och inte fick? Trots att jag trivs i lägenheten skulle jag gärna vilja ha en trädgård till djuren. Skulle vilja kunna låta vovven springa fritt och kissen vara ute. Fick höra här om dagen att det inte är tillåtet att rasta hunden på gräsmattan här framför huset (eller menades det gräsmattorna i hela området?) vilket låter rätt konstigt. Det känns ganska konstigt om man ska bli begränsad från att ha djuren ute på gården som ska vara "vår". Det är ju i ordninggjorda möbelgrupper och sånt där mysigt. Det är väl klart att jag vill ha med mig hunden ut om jag ska ut. Men jag vet inte riktigt hur det är med det där, fick bara denna information muntligt och man tycker ju att det i så fall är föreningen i sig som borde ge den informationen. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Jag kommer faktiskt inte ihåg. Eller jo, jag kommer ihåg en sak, men den vill jag inte skriva ut här. (Inget snuskigt)

Vad fick dig att må bra? Familjen, vännerna, djuren och pojkvännen

 

Vem saknade du? Pappa är evigt saknad <3. Varje gång det händer något nytt, stort i mitt liv sticker det till lite i hjärtat för att han inte är här och kan vara med om det.

De bästa nya människorna du träffade? Jag har mest träffat dom gamla vanliga. Men det var roligt att träffa kommunens miljöchef när jag var där och skrev på praktikavtal!

Mest stolt över? Att jag tog körkortet trots flytt och fullt upp med plugg vid sidan av. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tänker väl inte göra något direkt annorlunda. Kommer väl snarare fortsätta på samma bana och hoppas på att bra saker fortsätter hända! 


Ännu en mysdag

Tar mysdag idag också. Har ingenting alls planerat förrän fyra när tvätten ska bli ren. Därefter ska vi till mamma på kaffe och se deras kattunge som dom ska hämta hem idag. ♡
Har varit på morgonpromenad med vovven och kastat lite papper och plast i återvinningsstationen ett stenkast bort. Nu har jag precis ätit frukost framför familjen Addams. Mysigt! Passar på medan jag är själv. Det är ju tydligen bara jag som kan uppskatta en svartvit serie från 60-t.









Lördagsmorgon

Börjar nog bli lite gammal. Vaknade klockan nio och tänkte att nej nu kan jag ju inte somna om, det är ju redan sent. Så för att mjukstarta dagen lite har jag tittat på ett avsnitt desperate housewives i sängen. Nu väntar hundrastning och sen frukost. Har tänkt spendera dsgen framför tvn tills vi ska till mamma och hälsa på efter att andra hälften kommer hem från jobbet vid halv tre. Mysigt!




Puew

Nu tar jag helg.
Har skrivit ett nytt utkast på tentan, skrivit preliminärt manus till föreläsningen och hittat bilder till den, och gett kommentarer på veckans abstract. Check, check, check, check!

Nu blir jag snart upphämtat så vankas det veckohandling och så ska jag köpa bläck till skrivaren också. Och eventuellt kolla blommorna hos mormor. Sen blir det fredagsmys!

Fredagsseg

Kan väl inte ha undgått någon i trakten att det har kommit en snöstorm hit. Mer storm än snö skulle jag säga. Det låter så i våra fönster när det blåser mycket eller regnar osv så både jag och andra hälften vaknade för tidigt och kunde inte somna om. Dock vaknade han ca tio minuter innan han skulle gå upp kvart i fem. Jag vaknade av att han gick upp och kunde inte heller somna om på ett tag trots att jag tänkte gå upp klockan sju. Det slutade med att jag till slut somnade i soffan med en goshund och tvn på. ♡ När man inte ska iväg någonstans spelar det ju inte så stor roll. Pallrade mig dock inte upp förrän halv nio, wops. Fär väl trösta mig med att jag ju har skrivit ner allt jag ska göra typ.
Har precis varit ute med vovven. Alltså, han blir SÅ lycklig av snö. Det är så himla roligt att se. Hoppas att den ligger kvar i helgen så ska han få springa runt lös på mammas gård och busa. Idag sprang han mest bara mot porten för att han nästan blåste bort av vindarna. Det är inte lätt när man är så liten! Nu har han myst ner sig i mitt knä i värmen.

Nåja. Nu ska jag sätta igång med att göra lite nytta. Hoppas på att det inte händer sådär mycket olyckor som det kan göra i snökaos. Till och med på vår lilla runda kände jag att det var is överallt.







Beställning

Har beställt en grej till mig själv nu som jag har velat köpa ganska länge nu, men nu trillar den i alla fall in i brevlådan inom 2-3 veckor, awesome! Så fint tycker jag! https://shop.ungcancer.se/armband-vit-p-133.aspx
 

Quote

 

Sista seminariet för kursen

Idag har vi fått sista seminariet för kursen avklarat. Min hjärna har varit helt grötig så jag satt mest och lyssnade. Alla låter så fruktansvärt smarta hela tiden! 

Nu sitter jag hur som helst hemma. Jag har diskat och fixat fint i köket, samt plockat lite i vardagsrummet så nu ser det städat ut överallt. Har även gjort en ganska fyllig to do-list till imorgon. Jag gör jämt sådär, listor med grundliga anteckningar om vad jag ska skriva i arbeten osv (i detta fall tentan)(och ofta är anteckningarna så genomgående att jag precis lika gärna hade kunnat skrivit in det direkt i dokumentet i fråga). Det känns så skönt när man väl sätter sig i morgon bitti och veta exakt vad som ska göras och slippa gruva sig över vad som ska skrivas. Siktar på att få manuset inför första föreläsningen i ordning imorgon också så kanske helgen kan bli rätt lugn. Har inga planer hittills, men denna helg har jag ju i alla fall sambon hemma (förra helgen var han bara hemma och sov några timmar). Känns som att allt är i ordning nu!

Funderar lite på vad jag ska hitta på nu. Oscar är hos en kompis och hjälper till med nån elgrej och har glömt sin telefon hemma så jag vet inte riktigt när han kommer hem och om vi ska göra något speciellt då, hmm. Ska nog surfa runt lite och se om jag får någon skissinspiration. Har ingen lust att titta på tv. Det har känts mindre och mindre avkopplande på sista tiden. Det kanske är bra det, att hitta andra tidsfördriv. Jag står mest i köket då, men det orkar jag inte just nu. Blir väl dock det snart när kvällsmaten ska börja förberedas. 

 
 Google-bild

Kvällsmys

Sitter i köket i morgonrock, lyssnar på hur älskling leker med djuren och väntar på att maten ska bli klar på spis och i spis. Underbart.
Dagen vände förut. Träffade Natta på både bussen dit och hem och seminariet blev som en mysig kaffestund. Bra dag! Och snart får vi gosa ner oss i soffan för kvällsmys.

Rött te och noll pluggmotivation

Idag har jag ingen som helst motivation till att plugga. Då vet jag av erfarenhet att det inte direkt är någon poäng att ens försöka. Sitter här vid datorn istället och dricker rött te och låtsas göra någon nytta, typ. Om en och en halv timme ska jag pallra mig iväg mot busstationen för att åka in och ha ett seminarium. Det känns ganska onödigt faktiskt. Oftast brukar diskussionerna inte ta mer än en timme, och då har jag lagt ner sammanlagt 2,5h på bussåkande och 1h på att ta mig till och från bussen + minst en halvtimme på väntetider. Inte så rockigt. Nåja, får väl trösta mig själv med att jag tror att jag ligger rätt bra till i min planering och inte behöver stressa. Kan vara en förklaring till bristen på motivation, att jag inte riktigt behöver den just nu helt enkelt. 
Igår följde jag med mamma och lillebror till Örebro när hon skulle springa i lite affärer. Köpte en del julgodis, godis till katten, reflexer till lillvovven (hittade ÄNTLIGEN något som funkar på honom, småsmåsmå reflexer som man kan sätta runt hans ben så att han lyser i mörkret) och inflyttningspresent till en fin vän. 

Nu ska jag vända morgondeppen till morgonpeppen. Ciao!



Debattämne?

Okej. Jag sitter och skriver på tentan och inser att jag börjar bli lite hetsig och att det börjar se ut som en debattartikel. Faaaast, det står inget specifikt i instruktionerna om hur man ska skriva tentan, så det får nog vara så, I'm just proving my point liksom. Ämnet är klimatförändringarna. Det är ganska sjukt när man tänker på det egentligen. Hur våra årtider har rubbat och förskjutits och många klagar på att det kanske inte kommer att bli någon snö på julafton, men, reality check: varför höjs temeraturerna på jorden just nu? Ja juste, det är vårt fel. Börjar bli alltmer engangerad av att läsa/skriva om sånt här! Och det är så sjukt att det är så mycket man inte vet om man inte studerar det. Det är inte konstigt att folk (inklusive jag själv såklart) är fast i sina invanda mönster när man inte riktigt vet varför man ska ändra dom.

Det var kul igår när jag var hos mamma och frågade min lillebror om vad han vill ha mer i julklapp. Hittills har jag köpt en bok och en liten grej till, men boken vet han redan om (han har köpt samma till mig, haha!) så jag vill ge honom någonting mer. Vad säger den där underbara lilla (nåja han är väl ungefär 25cm längre än mig nu) pojken då? Han börjar prata om hur han och mamma hörde här om dagen om att naturskyddsföreningen uppmuntrar till att som julklapp köpa några kvadratmeter svensk urskog för att bevara den. How sweet is that? Så jag och mamma ska gå ihop och köpa honom några kvadrat. 

http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/arets-miljovanliga-julklapp-ar-5-kvm-hotad-skog-i-ett-eget-skogsreservat




Det är ganska underligt egentligen. Det är inte förrän nu på sistone jag har förstått hur utbildningen faktiskt har förändrat mitt synsätt på saker och ting. Underbart ju! 
 

Perfekt kväll

Hade finbesök av Matilda i nästan tre timmar. Så mysigt! Nu har jag precis ätit och vikt tvätt framför mysfilm: amelie from montmartre.




Besök hos mamma

Är hos mamma en sväng nu. Ska strax hem och väcka min nattjobbare.





Morgonenergi

Alltså det är ju sjukt vilken skillnad pp energinivå man har beroende på ljuset när man går upp. Idag var det ljust och soligt när jag kom upp vid nio. Nu har jag redan gjort dagens ärenden (handling och varit iväg med källsorteringsskräp) och funderar på vad jag ska göra härnäst. Hade egentligen tänkt morgonmysa med en film som jag inte orkade titta på igår, men det känns ju dumt nu. Tror att det får bli en promenad med vovven till mamma och säga hej. Hon brukar bli glad av spontanbesök och då får ju vovven sig en promenad också. I eftermiddag vankas det tvätt och besök av Matilda. ♡ Det var längesen vi sågs nu. Har förberett 1:a adventsmys med glögg till och med. Mys!




RSS 2.0