Tisdag

Dag 2 på jobbet idag. Känns riktigt bra faktiskt! Gulliga gamla människor som oftast verkar bli så himla glada av att man tar hand om dom..Känner mig som en rätt duktig hemmafru nu också. Jobbade 7-16, och nu en timme efter arbetsdagens slut har jag dammsugit, plockat undan, diskat, städat badrummet och har en äppelpaj i ugnen. Bam! Imorgon börjar jag 13.30. Ska bli skönt med sovmorgon!

So happy I could dieeee

.. eller nåt!
Fick just först superpanik för att jag såg att några kurskamrater redan nu, en och en halv vecka efter tentan (så hade ju inte förväntat mig att få reda på resultat än på nån vecka) nyss skrev om sina resultat på facebook. OCh som vanligt känns det som att bröstkorgen ska explodera när man klickar in sig på sitt universitetskonto då, men det blev godkänt nu också. Woop woop! Därmed är 60 av 190 hp avklarade. Fy satan så gött. Nu kan jag ta "sommarlov" på riktigt. Har fortfarande inte vant mig vid att ha kvällar (eller hela dagar) utan att behöva gå runt med en tjock bok om föroreningar framför näsan.

Kakbak

Har stått i köket i flera flera timmar nu. Lillebrors födelsedag ska firas imorgon och jag skulle ta med hårda kakor. Ställde mig därför och fick först ihop en ananaspaj, och sen russinkakor och chocolate chip cookies. Nom nom. Smeten till chokladkakorna skulle dock enligt receptet räcka till 27 st, men det kändes som att jag ställde in nya plåtar typ hundra gånger och att det blev tusen kakor.. Tog bild på allt, inklusive chokladkaketornet.. 








I really fucked it up this time, didn't I my dear?


Pirr i magen

Fick ett infomejl om en av kurserna jag har sökt till hösten. Visserligen valde jag dden kursen på sjätte plats eller nåt.. men ändå. Jag vill verkligen gå alla kurser jag har sökt. Ska bli spännande att se vilka det blir. Tog en kaffepaus i städandet igen nu. Råkade ju skura hela duschen, toan, badrumsgolvet, badrumsväggarna osv.... Hur som helst så är jag strax klar med städningen.. till slut. Disk och dammsugning. Sen kanske jag ska ta och göra mig iordning lite också.. Ska träffa Matilda sen! Förhoppningsvis får jag handlingssällskap också. Är SÅ tråkigt att handla själv och har en känsla av att jag kommer råka handla lite för mycket för att kunna bära hem det utan att få träningsvärk i armarna imorgon... Hö hö.

En paus

Måste ta en paus.. Har städat på och under kära sambons sängbord för första gången på flera månader, kvävs nästan av dammbomben som sprängdes..... Så går det när man väntar. Dammsugning flera gånger, vädring och sängklädesbyte blev det på köpet då.. ;)

Nåja. Nu ska jag sätta på kaffe och äta frukost och sen när nya sängkläderna är på så är ju sovrummet färdigstädat i alla fall.. Woop woop. Men städning är ju inte jättefarligt när man har på bra musik, fast jobbigt eftersom jag får sån lust att storstorstäda överallt så att det blir ORDENTLIGT fint, men det går inte så bra. Dels för att förrådet är fullt med båda våra egna och andras saker och därför kan inte allt under sängen och som mosats in i garderober bäras ned för att det inte får plats.. dels för att det ju tar djävulskt lång tid. Men en vacker dag så..

Städ och Anberlin


Långpromenad och soligt

Sommarväder idag. Gillart och hoppas på att det fortsätter vara det nu. 

Idag var det utbildningsdag igen och nu har jag långhelg till måndag! Det var en trevlig dag. Det var bara helt nytt folk. Det är dock så himla skönt efteråt för att man är nervös innan, men efteråt känner man sig så stolt över att man ju klarar sig bra på egen hand, och att jag inte är så blyg som man tror. Jag tar initiativ och pratar mer än gärna med nytt folk, dock helst inte i stor grupp. Har hur som helst bekantat mig massa med två tjejer som ska jobba på samma ställe som mig i sommar. Kanske inte på samma avdelning, men det är ju ändå skönt att ha koll på några som kommer vara där i byggnaden.. 

Hur som helst. Efter en givande dag så tog jag en promenad hem. Nämnde jag att utbildningen var i sandviken? Nej, men det var den.. Traskade hem därifrån, köpte en glass på Ö&B och hade musik i öronen. Det var riktigt skönt och det kändes som att den där timmen gick väldigt fort. Insåg att karlskoga är väldigt fint på sommaren och varför jag normalt sett inte gillar att ha jeans på mig - det är så tight och VARMT. Med andra ord slängde jag mig in i duschen det första jag gjorde när jag kom hem, så Bobbie fick snällt vänta en liten stund med att komma ut på kissrunda.

Nu ska jag sätta mig på balkongen och läsa en miljlötidning jag fick på posten och sen läsa i min tjocka fina bok, som jag numer har tagit mig fram 860 sidor i. Den är jättebra! Men som vanligt blir jag otålig när det börjar närma sig slutet av en bok. Vill mest bara bli klar med den och börja på en ny då, oavsett hur bra den är..

Tisdag

Hej hopp. Kom just hem från lite demensvårdsutbildning. Det var intressant, men lååångt.. Eller ja, kändes långt i alla fall.. Gick bättre än jag trodde och hittade en trevlig tjej att prata med hela dagen. Kul med möte med nytt folk sådär! 

Nu är jag med andra ord lite slutkörd i huvudet och funderar på vad jag ska hitta på. Jag ska nog äta yoghurt med banan, passionsfrukt och hallon och läsa lite bok tills huvudet har dött helt och då byta till tvn. Låter bra det. Kanske inte så intressant, men bra ;) 

Är pepp inför vad som komma skall den här veckan också. Imorgon är ännu en utbildningsdag. Får se hur det går, min nya pratkompis ska inte dit samtidigt.. men men. Sen på torsdag ska jag träffa Matilda för första gången på huuur länge som helst och på fredag ska jag baka ananaspaj och chocolate chip cookies. Nom nom. Så har jag till både umgänge med Mia och till lillebrors födelsedagsfirande! Tänk att tanken av att baka kan vara så uppiggande?!

Ett uppehåll

Har inte skrivit något här på några dagar nu. Har inte blivit så bara.. I helgen har hur som helst vi här hemma haft slapparhelg. I lördags var vi i örebro och kikade runt lite på ikea och sånt. Vi ska köpa hem nya sovrummsgardiner, fönsterlampor och sånt i slutet av månaden.. fun! Sen har vi i princip bara varit hemma. Jag köpte tredje säsongen av desperate housewives i örebro och igår hade jag kollat igenom halva... Det var med andra ord det jag gjorde medan älsklingen invigde sin nya dator med massa spel. 

Idag blir det nog ingenting speciellt gjort heller.. Har mått rätt konstigt både igår och idag. Igår var jag bara så himla slutkörd i hela kroppen, men det gick över sen, och idag är jag illamående.. Vilket ju inte direkt är något ovanligt eftersom min kropp har 4 olika lägen, normalläge, illamåendeläge, magontläge och huvudvärksläge. Oftast är dom inte aktiva samtidigt, tur är väl det ;) 

Hur som helst så sitter jag framför tvn och skriver rent alla mina receptlappar som har legat i en kökslåda och tagit plats. Köpte ett bra ämnesblock igår och ska försöka göra en fiffig framsida till det. Så det blir väl det jag aktiverar mig med imorgon. Imorgon ska jag på första utbildningsdagen inför sommarjobbet, spännande! Pendlar mellan att vara sjukt nervös till att vara bara himla exalterad. Men det blir nog asbra det där!

Gratis vardagsnöjen

Hade glömt bort hur sinnessjukt skönt det är att börja dagen med att röra ordentligt på sig. Så mycket mer energi, så mycket bättre humör! 
Kom just in från en PW med hunden i solen. Har inte gjort det på länge, har mer blivit flera korta turer. Blev dock lite dragkamp mellan mig och honom. Jag ville halvspringa, han ville krypa.. eller ligga still.. eller att jag skulle bära honom. Nu är han trött i alla fall. Jag tänkte fortsätta enligt gammal rutin och köra lite yoga före frukost. Sen ska jag smörja in mig med massa solkräm och gå ut och lägga mig på en filt och läsa. Om vädret tillåter.

Igår hade vi myspys här hemma. Vi hade picknick på balkongen. Grillat kött, sallad och majskolvar. Nom nom. Sen lite kortspel på det.




Lite ointressanta saker

1. NU har Bobbie vaknat till liv. Vi lyckades sova till klockan tio, gick ut på en snabbpiss och sen ville han bums in och sova i sängen en stund till innan han kunde börja bråka med katten.. Blir intressant att se hur länge han orkar hålla igång. Han brukar behöva en hel vilodag efter att ha busat ordentligt en dag.. och igår kastade vi jättemycket boll med honom så att han blev heeelt slut.. Alltså borde det vara en vilodag idag egentligen.. 

2. Jag brände armen i lördags kväll. Igår kväll verkade det börja läka ordentligt. Det kliar lika hemskt som när en tatuering läker typ.. usch. Ibland kommer man ju dit med handen utan att tänka sig för. Tur att jag inte har lyckats riva upp skorpan, skulle nog göra redigt ont..

3. Har en helt ledig dag idag. Hade först tänkt umgås med någon, men det verkar som att dom flesta jobbar och sånt.. Så jag tar mig en promenad till Nöjes, lämnar tillbaka hyrfilmer och handlar lite på vägen tillbaka tror jag.. Sen har jag lyckats rensa kylen också och fick en hög med disk och sopor typ.. Hur kan det alltid lyckas finnas saker man bara "måste" göra, när man egentligen är helt ledig? 

Min dag verkar alltså bli filmåterlämningspromenad och mathandling. Sen får det väl bli en till promenad fast med hunden eftersom jag inte vill lämna honom utanför affärer själv.. Och så disken och sopor - SEN tänker jag sitta hela resterande tiden av dagen på balkongen med min skönlitterära bok om vädret tillåter.. Låter rätt bra ändå!

Underbart

Har spenderat en och en halv timme ute på balkongen med en skönlitterär bok. Kommer inte ihåg senast jag hade tid eller ork till det. Sommarmys! Ser dock ut som att jag behöver fylla på sommarboksförrådet litegrann snart.. Får passa på att klicka hem några fler från min bokönskelista i slutet av månaden!

Ledigt!

Nu jäklar är det ledigt några dagar. Tentan är gjord och nu slipper jag tänka på studier i mer än TVÅ MÅNADER. Woop woop. Påbörjar dagen med lite Fun. och funderar på om jag ska duscha och försöka få styr på håret eller bara mosa ihop det i nån knut.. Vilka problem.. ;) 

Igår firade vi lite att en tredjedel (!!!) av utbildningen är avklarad med en delas kebabpizza och hyrfilm. Myspys var det, fastän jag enligt rutin somnade efter halva filmen..

Ska slänga ihop en paj sen och försöka att undvika att bränna upp armen mer (om jag inte har berättat det så brände jag upp underarmen sist jag bakade paj, aj aj) och sen ska vi iväg till Mia och Martin!

Hemmafruigt

Jag vet att jag hade tänkt ta en lugn och skön eftermiddag och bara mysa ner mig i soffan framför tvn eller nåt.. men det råkade sluta med att jag har städat och precis tagit ut hembakt bröd ur ugnen.. woops.. Kom nyss på att jag inte har ätit något sen frukosten vid åtta heller, så det kanske är dags att äta nåt snart.. Blir nybakt brööööd, nom nom.

En dröm

Inatt drömde jag en rätt konstig grej. På tentor nu för tiden (ja, tentatjat en stund igen) ska man använda sig av en elevkod istället för namn så att det ska rättas rättvist. 
Jag drömde att tentan först och främst skulle hållas på den lilla gräsmattan mittemot konsumparkeringen här vid oss, och när det väl gällde och var en kvart kvar tills start kom jag på att jag hade glömt att kolla upp min kod = panik. Försökte komma in på kau's hemsida via telefonen, men min telefon är ju inte direkt känd för att funka som den ska så det gick ju såklart inte... Sprang in på konsum där dom hade en dator, men inte av detta århundrade typ, så det gick inte att komma ut på internet.. så jag fick inte göra tentan..

Och i en annan del av nån dröm så gjorde jag tentan men visste inte vad protolys var. Jag kan ju säga att jag vet det nu i alla fall.. 

Konstigt det där med drömmar.

Nu har jag hur som helst hämtat mitt schema. Är SÅ pepp på att få jobba lite som omväxling. Men mest av allt vara ledig när jag är ledig. Awesome! Får hoppas på att jobbet passa mig också, annars blir det väl lite småjobbigt.. men om det nu inte skulle göra det så går det ju alltid att tänka PENGAR PENGAR PENGAR och att det blir något att skriva i CVt. Positiva kurt = jag idag! Nu ska jag kolla upp min tentakod, sen gå igenom mina egengjorda frågor på föreläsningsmaterialet igen, sen ta ledigt resten av dagen med tvätten som undantag.. Ciao!

Tur i oturen

Blev lite knas med mitt arbetsschema inför sommaren. Kunde få komma dit idag och hämta ett nytt. Skulle helst av allt köra en favorit i repris idag igen, onepiece, inget smink och fix på hela dagen.. men det är väl lika bra att få ett ordentligt schema. Funderar på att mosa in det nu på förmiddagen innan det blir tvätt och hjärnvila i eftermiddag.. Det är ju så typiskt att bara för att man inte vill tänka på en speciell sak så gör man det hela tiden omedvetet.. Inför tentor är det bäst att göra sitt bästa med plugget i tid, repetera innan och sen ta lite ledigt och försöka att INTE tänka på det. Då får man ju bara panik. Helst vill jag inte plugga dagen innan alls.. då får man ångest över att det inte känns som man kan NÅGONTING. Wops, hamnade kanske lite där då..

En söndag med onepiece

Idag kör vi softsöndag här. Eller ja, har tentapluggat 09.30-12.30, så helt soft är det ju inte.. Nu sitter Joni och tittar på Austin Powers... vilket inte lockar mig direkt. Har skrivit frågor på allt föreläsningsmaterial nu, som han sen ska förhöra mig på, så jag tar mig nog en liten paus nu medan han tittar på dålig film. Det känns inte alls som att jag har koll på allt inför tentan, men samtidigt så är det sinnessjukt mycket att ha koll på så det går ju liksom inte... Kör fårgor idag, kollar lite allmänt imorgon förmiddag, tar återhämtande eftermiddag... och tja, sen får det gå som det går på tisdag. Om det inte går vägen så har jag hela sommaren att plugga till omtentan.. jej.. men då slipper man ju stressa i alla fall. 

Nej nu blir det lite desperate housewives tror jag..

Inte sååå bittert

Jo hörni. Igår lyckades min dator bli sönderdampad av nåt virus så jag kan inte använda den såhär lägligt några dagar innan tentan.. Sitter nu här hemma hos mamma och beslagtar hennes dator för att kunna kolla upp det sista som jag hade kvar att kolla upp och så.. Känner att min hjärna är nära kokpunkten nu, men har två dokument kvar att läsa. SUCK. Hoppas verkligen att vi kan ta oss till min bror imorgon så att han kan bota min lilla datorbebis. Behöver den ju liksom lite sådär smått.. Känns dock bättre idag. Igår kväll och imorse kändes det som att jorden skulle gå under, är ju lite stressig inför tentan utan sånt här onödigt.. 

Nåja. Nu ska jag ta tag i dom där texterna som ska läsas så jag kan ta lite helg sen.. Har dock inte bestämt än hur mycket (läs lite) helg jag ska få ta den här veckan..

RSS 2.0