En lugn morgon

Idag tar vi oss en lugn dag här hemma i skogen. Gårdagen blev sjukt upptagen. Vi fick besök redan tidigt på morgonen av ett par kompisar som hade sin bil här. Sen hade vi tid på bvc klockan elva. Lilla älsklingen hade gått upp ett kilo sen sist (vi missade senaste besöket pga bilkrångel så det hade gått en månad sen sist nu tror jag) och växt 2cm på längden. När vi kom hem han jag bara diska flaskor, köra igång en tvättmaskin och stoppa in en flaska i munnen på Billy innan Oscars kusin med familj kom hit. Vi fick jättefina och praktiska grejer till Billy och det var så trevligt så! Sen hade min morbror och hans fru vägarna förbi så de tittade in runt en timme efter att förgående besökare hade åkt hem. Full rulle med andra ord, haha! Både jag, Oscar, Billy och Bobbie var helt slut sen. Det tog dock ett tag för Billy att komma till ro, som vanligt på kvällarna nu för tiden, men när han väl hade somnat i selen vid halv nio kunde jag lägga honom i hans nest en timme senare och då sov han vidare till klockan 4!!! Så himla duktig kille. Då fick han mat och ny blöja och sen sov han lite oroligt fram till 7. Då gick vi upp för att elda i vårt kalla kalla hus. 

Nu har han efter lite frukost somnat om i selen och snusar så sött där,  så jag passar på att dricka min ljumna (av säkerhetsskäl) kopp kaffe och passa på elden. När det är många minus ute är det bara 13-14 grader när vi går upp! Tur att Oscar har tilläggsisolerat sovrummet så det håller sig alltid över 19 grader där. När det är så kallt på morgonen sluter jag morgonrocken kring bärselen så Billy har det så varmt och skönt där inne ändå. 

Idag har vi inga planer alls och så ska det förbli. Bara massa mys står på schemat och då stannar nog morgonrocken på hela dagen lång. För så får man göra när man är barnledig, hihi (det får man annars också, men det händer ganska ofta nu). 




Klantigt

Ja, nu hade jag skrivit ett ordentligt inlägg men råkade klicka bort det. Gillar inte att allt försvinner om man råkar klicka på tillbaka-knappen på telefonen. SUCK. 

Nåja, julen var bra, men innehöll mycket nya intryck för vår lilla bebis. Han fick massa jättefina kläder och leksaker. Vi har inte invigt alla leksaker än, men idag har vi inga planer så vi hinner nog med en hel del lek och bus. Så himla kul nu när han börjar tycka att allt är intressant och roligt. Man är ju beredd att göra vad som helst för att se det där underbara tandlösa leendet. Han har börjat göra många olika ljud och "skrikskrattar" när han blir ordentligt glad också. Det gulligaste som finns!

Inatt har han sovit bra och det är SÅ skönt att känna dig relativt utvilad utan att vi föräldrar behöver pussla ihop sovtid för att överleva dagen. Jag och Billy påbörjade dagen med ett bad medan Oscar gick ner och eldade så huset blev lite varmare innan vi var klara. Vårt sovrum och badrum där uppe är alltid tillräckligt varmt, men resten av huset blir lätt väldigt kallt under natten om det är minusgrader ute.

Nu ligger han på min mage i bärselen och sover en stund medan jag sitter i gungstolen. Då passar jag på att läsa bloggar. När han vaknar ska vi busa! 

Här får ni en bild på pluttungen när han somnade i bilen på väg till sin farmor och farfar igår. Min lilla björn. ♡


Efter en lång tystnad

Ja, jag hade ju tänkt att jag skulle vara bättre på att uppdatera bloggen nu, men det blir liksom inte av. Hur som helst blir det åtminstone ett inlägg nu och sen får vi väl helt enkelt se när nästa blir. 

Vår lilla kille växer helt sjukt fort. Jag ska en sväng in till stan snart (när jag väl orkar pallra mig upp ur sängen, Oscar har gått ner med Billy och jag ligger kvar med världens mensvärk, blä) och köpa de sista grejerna inför julfirandet. Vi konstaterade imorse att jag nog måste ta en sväng in på nån klädaffär också för storlek 56 passar helt enkelt inte lillkillen längre och vi har inte en enda pyjamas i storlek 62. Vi har bara några bodies och två par byxor. Hade liksom hoppas över den storleken när jag köpte på mig massa bebiskläder innan förlossningen. Så vi har en del i 68, men det är för stort nu. Mamma har köpt en gullig tomtedräkt till honom i 62 så vi vet i alla fall vad han ska ha på sig på jul, hihi.

Julafton har vi bestämt att vi ska spendera hemma själv, bara vår lilla nyblivna familj. Så mysigt! Billy är alltmer med och tittar på allt och tycker att allt som låter och rör sig är intressant och roligt. Mitt lilla hjärtegull.
På juldagen kommer sen min familj hit och firar. Längtar jättemycket efter det också. Ser fram emot att få fixa fint och mat och få hit dem! På annandagen blir det sen firande med Oscars familj, så vi har fullt upp och jag anar att både vi och lilla bebisen kommer behöva söndagen till att bara ta det lugnt hemma sen. 

I övrigt börjar vi få lite mer rutin i vardagen. Jag börjar känna som att jag och Billy är en liten enhet, så när Oscar är hemma och tar honom känns det liksom tomt. Idag blir han 8 veckor. Tiden går unda än och det är så kul att se hur han utvecklas för var dag som går.

Nej, nu ska jag pallra mig upp ur sängen så jag kan sätta på ett långkok av gröt (till julens ris a la malta) innan jag brummar in till stan. Idag ska Oscar ha en Billydag medan jag tar hand om ärenden i stan och sen tar tag i julstädet hemma. Bara det känns ovant, det är inte ofta Oscar bara är hemma utan massa måsten med tex bilfix och sånt, så det är nog bra att de får lite extra mycket tid med varandra, bara killarna. Det värmer så i hjärtat att se mannen man älskar med barnet man älskar. ♡

Nu, några bilder som avslutning såklart.






RSS 2.0