Romantik är

Min kärlek.
Jag står och diskar, stressad över att jag har fått lämna lite plugg till söndag, och att vi imorgon får besök och jag har tänkt baka - säger att "jag kommer ju inte hinna baka några kakor idag?!", då kramar han mig och säger att jag ska baka istället så kan han diska. Och så fint han gjorde det!

Nu har jag chocolate chip coockies i ugnen, en hund i knät och ett glas rosè i handen. Kanske är dags att stressa ner lite annars går jag nog i taket snart. Sen vankas det fredagsmys. Andra hälften valde bort annat umgänge så vi kan fredagsmyyyysaaaa. ♥






Morgonplugg

Klockan är strax efter sju. Har precis varit ute i regnet med vovven. Nu gnäller han framför den stängda sovrumsdörren (oscar kom just hem och har lagt sig), men blir "tvungen" att ligga i mitt knä istället. Nu blir det plugg och en kopp te och en riskaka innan det går ner någon frukost. Halv tio blir det en tur till vårdcentralen så nu blir det bars någon timmes plugg.

Vill ni se hur mysigt jag har det i det höstiga morgonrugget?








Död

Älsklingen har åkt till jobbet. Han ska jobba natt. Jag ska sova själv. Blä.

NIO timmar satt jag och pluggade idag. Fasiken liksom. Nu har jag fått regler satta av herrn i huset att jag ska sluta senast fem om dagarna. Kanske är bra.

Nu tittar jag klart på ett avsnitt Gilmore girls, sen ska jag försöka varva ner tillräckligt sova...i en tom säng. Får hoppas på att djuren är gosiga.


Soon to be brain dead

Börjar synas nu. Hjärncellerna luktar bränt och vettet börjar försvinna för dagen. Läst cirka sex timmar idag. Hade glömt hur jobbigt det är att plugga. Och ja, jag tänner gnälla en hel del om det faktiskt.

Nu: pissepaus med hunden innan jag bränner vidare.








Plugg i överflöd

Förut skrev jag ut några sidor som ska läsas i kursen. (Köpte en skrivare igår, bläcken är redan nästan slut nu). Tillkommer väl säkert mycket mer. Idag har jag förflyttat mig mellan soffan och uteplatsen här och läst läst läst.

Nu ska jag gå och läsa lite till...








Kattbildbomb










Effektivitet

Såhär kan man ju sätta sig klockan sju på morgonen. Går sjukt långsamt dock med anteckningsblock i högsta hugg, samt post-it-lappar. 15 sidor gjorda bara. Men det ska bli sjukt många fler idag. Nu: blomvattningspaus.




Quote

 

BLÄ

Gått en dag på sista året. Halva dagen cirkulerade tanken "skjut mig" i huvudet ungefär. Nej, alltså, mindre dramatiskt så känner jag mig helt enkelt inte motiverad någonstans till plugg just nu. Hade TUSEN gånger hellre fortsatt jobba med gamlingarna. Jag brukar liksom tycka om att gå i skolan. Jag brukar tycka och känna att jag passar där. Med att strukturera upp mitt eget arbete och hålla disciplin som är typ min specialité. Idag kändes det inte så för fem öre. Hoppas på att det ljusnar under morgondagen. Då skiter jag i heldag med föreläsningar, gosar ner mig i soffan och börjar plöja igenom litteraturen istället. Brukar kännas bättre när lite läsning är gjord. Inte lika hopplöst liksom. 

Nu har jag precis betalat räkningar och smuttar på första koppen kaffe på flera dagar. Känns som att magen pallar det idag. Tänkte nästan plugga lite, men jag skippar nog det. Sätter mig och tittar på hårprodukter på Lyko istället. Behöver nytt schampo och balsam. Ekologiskt. Utan massa skit i. Tror att det funkar bra på mitt hår. Det är inte alls lika torrt och slitet som det var förr. Kan ju bero på att jag inte varken fönar, plattar eller lockar håret längre heller. Plus att jag använder silkesdroppar regelbundet. Hur som helst ska jag titta om det finns något som kanske luktar lite godare än det jag har nu. Sen ska jag beställa hem vänner-boxen också. Det lovade jag mig själv redan innan jag började jobba i juni, och löften till sig själv, dom håller man! 



Måndag

Mycket riktigt har jag inte rört skolböckerna innan kursstarten idag. Nu har jag suttit och läst lite eftersom jag gick upp på tok för tidigt. Var klar kvart övet sex, ska iväg om ungefär en kvart. Alltså en timme för tidigt. Men det är ju skönt att bara ta det lugnt också. Få vakna till lite. Dock är ju jag en sån där konstig person så när jag väl har slagit upp ögonen så är jag verkligen VAKEN direkt. Kan irritera morgontrötta...




En första

Trevlig kräftskiva igår. Sov otroligt bra. Lite hårda sängar dock. Känns som att mina revben har blivit misshandlade. Fick med oss räkor och kräftor hem. efter att älsklingen hade åkt till jobbet strax innan två stack jag och handlade, sen började jag skala räkorna och slängde ihop en räkmacka till mig och en som väntar på honom när han kommer hem ikväll, med hjärtskuren sallad. Hihi.

Nu har jag precis fått i mig min macka. Lagom till tvättiden om tio minuter. Annars ska jag inte göra mycket idag. Ska riktigt njuuuuta av den sista lediga dagen innan skolan och allvaret drar igång igen imorgon. Då är det inte säkert att varken helger eller kvällar är lediga jämt.





Dressed and ready

Klar. Ska strax åka och handla och sen bär det av mot stugan och kräftskiva. Mys! Insåg just att mitt hår börjar bli väldigt långt.





Upp och ner

Igår var jag inte sugen på att äta nånting. Idag har jag varit ätsugen hela dagen istället. Slängde just ihop nån typ av köttfärssås. Blev rätt gott faktiskt.








Update

Bullfika, rensat garderober, rensat kyl, skyfflat ner massa grejer i förrådet. Nu är det paus med gilmore girls. Snart kommer älskling hem från jobbet innan han ska vidare och göra nytta på annat håll. Då sysselsätter jag mig med matlagning och eventuellt bakning om jag orkar och har lust.

Vovven följde med mamma till stugan redan idag så nu är det hundfritt här. Känns konstigt att inte behöva gå ut regelbundet. Får mig att tänka på hur fruktansvärt innesittande jag skulle vara utan min lilla gosegris.

Fredagsmys

När jag gick ut med Bobbie förut var det tio grader ute. Vi hade två fönster lite öppna på glänt inatt. Nu sitter jag och huttrar i soffan. Det tjugo grader inne vilket är alldeles för kallt för min smak. Andra hälften är på jobbet. Skrattade åt hans förvånade min förut när han kom ut från toan klockan sju och jag pratade i telefon, med mamma, om att jag ville komma och äta bullar.

Idag tänker jag ta det lugnt, hälsa på mamma, titta på tv, rensa garderob, laga köttfärssås. Imorgon ska vi ut på landet på kräftskiva med familjen. Mys!

Ännu mer blommor

Köpte mig två stamrosor och ett bonsaiträd idag. Fint! Det blev ju ett riktigt projekt att försöka klippa till trädet... men jag tänkte att jag kör på att klippa ganska mycket till att börja med, men sparar dom stora grenarna och får se sen hur jag vill forma det (om det överlever, vilket jag såklart hoppas att det gör). Har matat alla mina växtbebisar med näring idag också. Kul att ha något att pyssla med!

Nu blir det dammsugning och disk, sen lite slappande innan jag får hit Carro på fikabesök framåt halv fem. Mys. Bra dag!








Blommor blommor blommor

Fick en stor och jättefin blomma av mormor idag. Hoppas på att jag kan hålla liv i den och få ordning på den. Spretar iväg lite överallt så jag har bundit den lite. Nu ska jag googla på hur man beskär bonsaiträd. Dom har sånna på Lidl från imorgon, och tänk för att jag vill ha ett sånt att pyssla med!!












Onsdagsfika

Jag har planterat om mina rosor i en temugg. Jag har på mig mina nya fina shorts. Och snart kommer mamma och mormor på fika!








Wops

Fasen då. Råkade spontanköpa två klädesplagg förut. När jag ser nåt bra MÅSTE jag testa. Och så hoppas jag på att det inte ska sitta bra, men nu satt båda sjukt perfekt. En typ sommarjacka, kavajaktig. Perfekt att ha nu innan det blir riktigt höstkallt. Och ett par sjuuuukt sköna och fina midjehöga shorts.

Snart kommer Mia hit på fika. Då ska jag få gå igenom lite kläder som hon vill bli av med. Hihihi. Kul! Sen ska jag dricka vin, ja, på en tisdag!!









Kvällsmys

Satt nyss på en brygga i solen. Älsklingen fiskade. Jag underhöll honom med mitt ljuvliga tjatter om allt och inget. Nu väntar jag medan han är inne på maxi. Han ska få stå för maten idag. Fläskfilè med stekt potatis tror jag att det blir. Myspys!




Dusch, regn, krull




Kycklingtacos

Åt just kycklingtacos. Gott. Tvätten är färdig. Skönt. Hade tänkt fikamysa med besök idag ju, istället slutade det med att jag har gjort nytta hela dagen. Bra det med ju.
Nu tittar jag på gilmore girls och väntar på att Oscar ska komma hem. Han skulle egentligen komma hem vid fem, men det blev försenat. Buhu. Är sugen på att titta på game of thrones också. Längtar tills nya avsnitt kommer ut! Vi har spenderat så många nykära kvällar och nätter med att titta på det. Sjukt bra serie!




Tilltugg: mango och melon





Skyttetrafik

Blev lite ändrade planer. Mamma skulle iväg och handla och frågade om jag ville med och passa på att köra. Det var ju passande eftersom jag ändå behövde handla. Var borta till halv ett. Nu har jag sprungit fram och tillbaka till tvättstugan flera gånger. Och många fler blir det under den kommande timmen. Mycket som ska tvättas på kort tid. Har hunnit städa klart åtminstone, men inte duschat varken mig eller Bobbie. Det får bli när jag har sprungit till tvättstugan, typ just precis nu.

Kan visa en bild på en fin blomma jag bara var tvungen att köpa. Är nu ägare av hela SEX levande blommor. Ujujuj. Får väl hoppas att dom fortsätter leva ett tag till.




Morgonmys

Den mesta oron i kroppen kan botas med motion. En skön långpromenad sstt fint nyss. Jag tog vovven och gick till stan, sjön, tog badpaus med honom och gick hem den backigaste vägen. Med andra ord har han fått sig en del motion. Han har just försökt fixa frillan genom att torka sig på vardagdrumsmattan. Han är lika söt som alltid i sin egenfixade rufsffrilla. Snart ska vi duscha, han får ju massa sand i pälsen, men jag tänkte passa på att städa lite först. Blir lite fel ordning annars. Sen blir det bak och tvätt (kanske i omvänd ordning). Ska se om grannen vill komma över på fika sen också.






Frukost på sängen

Idag har jag fått frukost på sängen. Av mig själv. Djuren har knappt låtit mig sova sen älsklingen åkte vid fem. Jag blir lätt grinig och stressig om jag blir störd sådär.
Nu börjar jag dagen på ett lugnt/mysigt/lyxigt sätt med en frukostbricka i sängen framför tvn. Knäckebröd, havrefras med blåbär och tranbärsjuice.




Skräckfilm

Vi tittade på en skräckfilm såhär på kvällskvisten.Lagade mat, panerad rödspätta, färskpotatis och dillsås och så satte vi oss framför tvn och mös. Faktiskty ganska bra film för en gångs skull. Visst, vi utstötte ett antal irriterade "men herregud, va inte så jävla DUMMA!!!", men i övrigt var den ganska oförutsägbar mot vad skräckfilmer brukar vara, plus att inte massa konstiga monstergrejer gjorde den löjlig som i såååå många andra filmer. 

Hur som helst så är andra hälften iväg och skjutsar på en kompis nu innan vi ska gå och lägga oss. Alltså är jag själv hemma. Det första jag såg när jag kom in i sovrummet var en svart skepnad under sängen... uuh.. Var ju katten, men ändå. Och så håller ju hon på att förgäves försöka få upp garderobsdörrarna i sovrummet. Låter inte så trevligt just nu faktiskt. Nej, jag gillar inte den där obehagliga känslan som hänger i efter att ha sett en film med övernaturliga saker i, oavsett filmens kvalitet. Tex när man står och tvättar bort smink, blundar och är helt säker på att man känner en närvaro komma upp bredvid en. Fy. I detta fall var det katten som hoppade upp i handfatet och i vanlig ordning ville slicka bort sminkborttagningen från ansiktet på mig. Bad cat!

Nej, nu ska jag gå ut och låta vovven racerpissa innan jag ska kura ner mig i sängen och invänta sällskap. SÅ nöjd över att jag slipper sova själv igen på en vecka! Då ska sängsällskapet tillbringa två arbetsveckor i Stockholm.



Om kärleken

Det är ju så obeskrivligt underbart när allt bara funkar. När man för var dag känner sig mer bekväm, mer hemma och mer trygg med varandra fastän man liksom inte trodde att det var möjligt. Jag älskar alla småsaker så jag nästan spricker. Jag älskar att han på eget initiativ gör alla småsaker som gör att jag älskar honom så jag nästan spricker. 

Igår glömde han köpa med daim när han kom hem med mat på kvällen. Nu när han skulle iväg till en kompis på kaffe och frågade om vi behöver något till kvällsmaten retades jag och sa att jag behöver daim. Två sekunder efter att han har gått utanför dörren kommer han tillbaka med tre dubbeldaim. Han hade väl köpt det idag men glömt kvar i bilen. Gullepojk. Kör på sockerkoma nu då? Och sen blir det filmmys när han kommer hem igen. Hihi. 

Imorgon är han borta 5-17. Har planerat in skogspromenad med hunden och lite bakning hittills. Sen får det bli lite som det blir.



Huvudvärk i bött

I vanlig ordning får jag världens huvudvärk när jag är ledig. Kände det redan när jag vaknade i morse. Spenderade större delen av förmiddagen med att sova i karlns knä i soffan medan han tittade på tv. Nu har han varit på andra äventyr några timmar = gilmore girls. Funkar bäst när jag inte rör mig. Jag som hade tänkt dricka vin och sånt ikväll. Tror inte att det passar nu när jag har gått på alvedon hela dagen. Suck. Men det finns ju en morgondag också, som tur är! Och snart kommer karln hem med daim till mig. Hihih. Blir nog fredagsmys framför tvn sen. Som jag har saknat kvällssällskap! Tur att jag har trogna djurkompanjoner så länge. Båda ligger i soffan med mig, varav hunden intryckt mot min mage.


Underbart

Gilmore girls på tv. Älskling är hemma!! Han tar en tupplur just nu. Han trodde att det skulle bli lite fel om han la sig innan åtta och sovsov. Nu kommer väl jag vara skittrött när jag väcker honom om en halvtimme istället. Hehehe. Skönt att ha någon annan än bara djuren att sova med!


Nattgalen

Den här lilla damen (se bild nedan), har drivit mig till vansinne inatt. Runt två väckted jag av att Bobbie ville ut och efter det fram till halv sju var det omöjligt att somna om ordentligt. Hon var pigg, ville in i alla skåp och garderober, och hon är ju inte direkt tyst heller. Hon säger jämt till med ett litet jam när hon kommer in i rummet eller när hon ska göra hyss. Vi kan väl säga att jag sov mellan elvs och två och sen sju och nio. Tur att hon är söt den där kissen.
Nu har jag duschat och sitter och äter frukost. Kaffe och knäckebröd. Förhoppningsvis sover hunden tills jag har gjort mig i ordning också.

Idag kommer älskling hem! Underbart!




Matlagning

Blev någon typ av gryta. Dock lite för blaskig, men "såsen" blev åtminstone asgod!
Tittar på Beautiful creatures och dricker kaffe. Hittills verkar filmen faktiskt inte alls bra.




Tv

Slödag. Soffan. Maraton med Gilmore girls. Seg hund. Seg katt. Seg hundägare.
Ska försöka uppbåda energi till stt laga mat sen. Tänkte mig någon typ av pastasås med kassler, paprika och broccoli. Riskerar att bli äckligt, men men.




Blommor

Vill helst ha blommor övrallt här hemma känner jag. Kruxet är ju att jag aldrig har haft levande blommor hemma förut. Brukar lyckas ta död på kaktusar till och med.
Därför är jag väldigt stolt nu när jag har hållt liv i två astrar jag köpte för två veckor sen. Dom mår så bra så! Jippie!




Sängen

Hunden ligger mitt på "min" sida av sängen, brer ut sig som fasen och sover så gott så. Jag ligger på nåt snett sätt med huvudet på min kudde och kroppen halvt under mitt täcke och helt under täcket på Oscars tomma sida. Och med en katt på magen. Här samsas vi om utrymmet. Och med det menar jag att jag snällt får anpassa mig efter djurens önskemål ;)

Nej jag ska nog ta och släpa med mig hunden ut på promenad snart. Konstigt att han inte har velat gå ut än. Tog ut honom strax innan nio igår kväll. Sen sov han bara i soffan och var SÅ trött när jag la mig strax innan tolv så han gick bara raka vägen till sängen, brydde sig inte alls om ytterdörren, så jag hade inte hjärta att släpa ut honom. Nu börjar han snarka här också. Så söt. Det har ju varit händelserika dagar för honom. Massa olika besök (inklusive en polis igår kväll som Bobbie la sig vid fötterna hos direkt), simning, igår var han med när jag och mamma fikade också. Det tar väl på krafterna för den lilla krabaten.

Nåja. Putsa fönster i vardagsrum och sovrum står på schemat idag. Sen ska jag ta det rätt lugnt!




Kvällssamtal

Pratade just med andra hälften i telefon. Fick order från om att lägga mig så jag inte har vänt på dygnet tills han kommer vem. What? La mig bara halv två igår ju. Jag som brukar börja slumra efter nio. Nåja. Kanske ligger nånting i att jag börjar vända på dygnet. Och jaja, kan ju vara trevligt att spendera vakna tiden med varandra i helgen. Godnatt då!

Polispådrag

Ja. Alltså. Jag var ute och körde med mamma. När vi kom hit var det polisbilar, polishundar, ambulans, tekniker och avspärrade soptunnor utanför mitt hus och huset bredvid. Tydligen misstänks en man ha blivit mördad i huset bredvid. Trevligt. Jätte. Tv är utanför också. Står om det i massa tidningar redan. Måste ju kännas att det känns lite obehagligt att vara hemma själv nu (inte just nu, men kommer väl göra det ikväll när jag måste ut med hunden också). Önskar att mannen vore hemma nu.
Halva stan är ju här utanför och tittar nyfiket också. Morgonens huvudvärk blev ju inte direkt bättre nu kan jag ju säga.

Var i alla fall vid sjön och tog en fika med mamma och lät Bobbie bada. Vi flängde runt en hel del innan också till tråkiga ställen. Bobbie är så söt när han är nytorr.




Puew

Just nu gör jag mat. Tortellini. Nom nom. Har gjort mig väl förtjänt av en mysigt tvkväll med tända ljus. Emma var här på fika förut. Det var mysigt! Sen fick jag ryck och storstädade hela köket. Putsade fönster, fönsterbräda, fönsterkarm, skrubbade element och köksskåp rena. Puew. Nu jäklar är det rent. Det var det inte innan.
Har även kommit fram till att jag behöver fler ljuslyktor och sånt. Har nästan inget känns det som...




Behövde inte stänga in katten när fönstret var öppet. Hon låg i soffan hela tiden.




Ensam hemma igen

Andra hälften åkte ju iväg lika fort som han kom. Hur har jag spenderat dagen då? Jo lite spontant slängde jag ihop kladdkakemuffins och bjöd hit Alex på fika. Det var längesen vi träffades nu. Var riktigt kul att få prata ikapp lite! Sen kom mamma hit direkt efteråt. Hon fikade medan jag åt matlåda som hon hade med sig till mig...hihihihi. Nu väntar jag på att få reda på om jag får mer besök idag eller inte. Har i alla fall bestämt mig föf att titta på Les miserables och The perks of being a wallflower ikväll. Myspys. Och imorgon kommer Emma hit och hälsar på! Vi har inte setts sen skolan slutade. Living the dream nu med massa kaffebjudningar hit och dit!







Överraskad

Vaknade nyss, hörde något i låset i ytterdörren. Blev VÄLDIGT förvirrad. Det var ju Oscar. Som jag inte skulle få träffa förrän om en vecka egentligen. Han ska sova med mig inatt, den där underbara mannen, innan han imorgon bitti åker iväg och jobbar. Vad han överraskade mig! Glad tjej!

Movie night

Idag funderade jag på att hitta på något på kvällen. Sen ångrade jag mig. Orkade inte riktigt komma på något jag ville göra. Så det fick bli filmmyskväll med mig själv. Perfa! Och chips, öl och sangria. Hittills har jag tittat på The host och This is 40. This is 40 var förvånansvärt bra. Delar av den var ju till och med riktigt roliga. Nu ska jag titta på Scary movie 5. Jag misstänker att den är väldigt dålig, men ska försöka titta ändå.


Spot the cat

Katten är på äventyr.
Nu ska jag tvätta.






Frukost

Lite frusen. Kör på jeans idag. Och mikrotoastfrukost.












Tidigt som vanligt

Igår slog jag lite sommarrekord. Var uppe till framåt TVÅ. Kan ju bero på att jag har jobbat fram tills nu och haft fullt upp om dagarna. Skönt i alla fall att kunna lägga sig och gå upp när man vill och sådär. Fast min kropp är fortfarande inställd på att vakna i tid, så runt åtta öppnades ögonen..inte så grymt pigga, men ville inte somna om sen. Har kollat runt på lite bloggar. Tänkte stiga upp strax, ta en mysig morgonpromenad med hunden, äta en ordentlig frukost, och sen framåt tio, elva kanske mormor skulle komma hit på kaffe. Bra lördag! Sen ska jag tvätta också. Ska passa på att köra sängkläderna också och inviga min andra uppsättning. Den är inte blommig, men det funkar väl ändå!

Fredagsmys

Myser med Natta. Prat. Planer. Vin. Gotrgottigt. Förut fikade vi här utanför också. Mys!










Spontant

Tog hundpromenad till mamma när jag kom hem. Skulle hämta post och lämna kakor. Dom hade kommit hem från stugan, blev glada över att jag kom och hade mat i ugnen = tada, maten blev serverad bara sådär! = jag slipper laga mat. Nu ska jag bara dammsuga, sen är jag redo för besök av Natta. Har börjat med lite sangria. Fick ett "jävlar vad jag saknar dig"-samtal av pojken förut också. Han är så gullig! Puss på det!








Bytte ut köksbordsblomman mot en fin ros också!



Proppmätt

Helt proppmätt efter ungefär halva min matlåda. Om en kvart är min rast slut. Då är det en timme kvar tills jag slutar och tills jag därmed får semester i två veckor. SÅ välbehövligt. Då ska jag ta vägen förbi Lidl när jag ska hem, sen ska jag ta mig en promenad med vovven och sen städa lite inför finbesök ikväll! Funderar på att bjuda på miniäppelpaj. Myspys. Jag älskar min lägenhet! Livet är underbart!



Bild från här om dagen

Kakor och köttbullar

Blev bakning i några timmar. Sjukt mycket kakor. Nu finns det ett tag! Gjorde lite snabbmat under tiden alla tusentals plåtar skulle ut och in ur ugnen: färdiga köttbullar, pulvermos, påsgräddsås och lingonsylt. Riktig gormetmat. Fick mig i alla fall en matlåda till imorgon också. Och så fick jag i mig två glas sangria under bakningen också. Nom nom.

Nu blev jag akut helt fruktansvärt trött. Får bli en varm dusch (var just ute med vovven i regnet), ett avsnitt Gilmore girls och sen sängen. hade tänkt fillmysa ju, men jag orkar nog inte hålla mig vaken till en film...










Lager

Äntligen hemma. Har just mosat i mig en matlåda. Var helt sjukt hungrig. Handlade med mig en del mat och en hel del alkohol hem. Skönt att ha hemma. Har ju trots allt semester snart!
Nu ska jag låta maten sjunka ner, sen baka kakor! Hade egentligen tänkt baka flera olika sorter, men vi får se om jag orkar mer än en. Vill hinna filmmysa sen också. Mysigt!


Kommer räcka hur länge som helst probably!

The kooks

Lyssnar på the Kooks. Har rast. Slutar halv tre. Då bär det av till stan. ska handla mat och alkohol. Längtar så tills imorgon och ledigheeeet. Hade svårt att sova inatt utan min karl. Suck. Och djuren krånglade massa, så jag har sovit dåligt. Blir nog piggare när jag får komma hem och baka! Hoppas på att det inte regnar alltför mycket bara när jag ska till stan och hem sen.

Everywhere

Tittade just på Små citroner gula. Hade läst boken och hittade värsta mysiga låten där också. Här ska ni få höra:



Frukost




Fix och sånt

Nu har andra hälften åkt iväg. Suck. Men det blir bra ändå. Har så mycket att sysselsätta mig med ju! Nu har jag precis tecknat en hemförsäkring. Fick till och med rabatt för att huset är förvaltat av Riksbyggen, jej! Tänkte kolla i samma veva när det var jag vaccinerade djuren sist, kanske börjar bli dags att beställa nya tider. Vet att det var förra hösten någon gång. Bra att ha koll ju. Ska även boka tvättid och diska i nyttoväg nu, sen tänkte jag äta frukost och titta på en film. Mysstart på dagen när vädret är lite grått. Börjar inte jobba förrän 15.45 idag = bara fem timmars jobb = softdag = underbart! Sen kommer morgondagens arbetsdag vara avklarad innan jag vet ordet av. Eftermiddagen kommer tillbringas i köket. Jag ska BAKA BAKA BAKA. Vad vet jag inte riktigt ännu. Chocolate chip cookies åtminstone. Kanske russinkakor också. Och någon mjuk kaka. När jag skulle somna igår funderade jag lite på att experimentera fram någon typ av sockerkaka med vit och mörk choklad i. Kan ju kanske bli gott! Nej, nu ska jag sluta babbla om tråkiga grejer och ta tag i dagen. 

Quote

 

Snart ledighet

Om en timme börjar jag dagens arbetsdag. Jag har inte varit på jobbet på en vecka. Det känns väldigt konstigt. Konstigt att vara därifrån och konstigt att åka tillbaka idag. Det är ju ganska skumt att man vänjer sig så himla fort, vid att jobba, vid att plugga, vid att inte plugga, vid att inte jobba, osv. På fredag går jag i alla fall sista dagen för sommaren. Då har jag två veckors ledigt. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska spendera ledigheten. Oscar kommer att jobba mestadels av mina lediga veckor. Inte så kul kanske, men det är bra att jag vet det i förväg och är beredd på det. Tänker inte planera så mycket. Blir väl förmodligen ganska mycket hitbjudningar, eller så känner jag för att mest hålla på själv och pyssla lite här hemma. Behöver organisera om en hel del saker. Nu är allt ju bara preliminärt uppackat på första bästa ställe ungefär. Har inte fått ordning i skafferiet heller. Jag vill ha det mesta i burkar eftersom det blir smidiare så enligt mig. Och så måste jag ha minst två sorters hembakta hårda kakor hemma. Det går liksom inte annars. Det är så skönt att alltid ha något att bjuda på ju. Kakorna jag bakade här om dagen är nästan slut. Blir kul att pyssla med att fylla på förrådet! Och fylla upp mina fina kakburkar. Har några stycken. Vill ha fler. Så är det. 

Nu tänker jag kolla runt på lite bloggar innan jag ska iväg. Det var väldigt längesen nu. Ganska mysig sysselsättning faktiskt! 

Details

Bytte ut galgarna i vardagsrummet igår. Från vitt till färg. That's it!





Ny kalender

Fyllt på med föreläsningstillfällen och diverse andra saker. Känns skönt!




Frukost

Jag gillar när saker är fina. Jag gillar att tex piffa till en måltid även om det bara är jag som äter. Det ska vara fint porslin och fint upplägg om det går. Det blir liksom lite roligare då.

Nu har jag gjort frukost och tittar på ett avsnitt Gilmore girls innan jag tar mig promenad med hunden. Han fick bara en snabb pisspaus tidigare eftersom jag hade en telefontid att passa.

Ikväll hämtar min älskling mig från jobbet sen ska vi filmmysa antar jag. Imorgon åker han på festival och den direkt på jobb upp till Kiruna så jag får inte se honom på 1,5 vecka. Suck. Nåja. Kommer bli helt underbart när han kommer hem igen och under tiden har jag mina djur och min lägenhet att pyssla i. Hoppas att det distraherar!





Carbonara

Matlagning it is. Typ carbonara.
Idag är jag riktigt pmsig. Suck. Och krångel hit och dit ska det såklart vara då också.




Måndag

Latar mig framför tvn. Ska strax promenera vovven och sen vid ett tvätta älsklings arbetskläder. Sen ska jag köpa galgar (dom jag hade köpt räckte bara till klädställningen framme... och det är ju bara mina klänningar), titta efter en hållare för hushållspapper och en kalender så jag kan skriva in första delen av höstens schema och få lite koll på tillvaron. Känns både stressande och skönt att det drar igång igen. Imorgon vankas det kvällsjobb, därefter är det bara tre arbetsdagar kvar för min del den här sommaren. Ska nog dock skriva in mig som tillgänglig för lite jobb under hösten också. Kan ju vara gött med lite extracash.

Idag är jag blommig!




Mat i magen

Helt sjukt proppmätt.




Typ lunch

Försöker äta typ jämt nu så att magen inte fuckar ur igen. Nu blir det knäckemackor, vindruvor och kaffe latte med grädde, socker och kanel. Nom nom. Och ett avsnitt Familjen Addams.






Bedroom

Väntar på att tvätten ska bli klar. Gör spelningslistor på spotify och tänkte visa bilder på mitt sovrum.












Pappa är såklart med.

Fick av älskling här om helgen!

Och så några detaljbilder. Ny lampa (gammal men ny för min del) i hallen, satt upp ett fint litet bord i vardagsrummet under finklockan efter pappa och satt upp en ny tavla över köksbordet. Så nöjd!








Sweet sunday

Idag har jag inga planer alls. Bara tvätt 10-13. Såååå skönt. Får se om jag spenderar dagen själv med djuren i lägenheten, hittar på något ute eller bjuder hit någon på fika. Så skönt att inte ha massa planer i alla fall. Känns som att dom senaste veckorna har gått i ett.

Igår var vi hos Oscars föräldrar dit släkten kom för att fira hans 23årsdag. Mysigt vare, tills regn-och åskvädret kom! Då åkte vi vidare en sväng till hans kompis som har massa söta kattungar som Bobbie är rädd för. Sen åkte vi hit, tände ljus, öppnade öl, hällde upp chips och tittade på lost. Lyckades som vanligt somna. När jag vaknade hade andra hälften varit ute med hunden, stängt av allt och plockat undan från vardagsrumsbordet. Min fina. Idag är han och jobbar.

Börjar nu med att ta en promenad med vovven, kasta skräp och glasflaskor. Underbart med återvinningsstation precis bredvid huskvarteret. Perfekt att släppa av lite saker när man ändå är ute med hunden!


Mjukiskläder och no make up so far.

Morgonpigg

Jag har alltid haft svårt att sova länge på morgnarna. Nu ligger jag vaken här på en ledig lördag klockan tjugo i sju. Ja. Men det kan ju vara skönt det också! Nu ska jag försöka somna om. Om det inte går tar jag mig nog en morgonpromenad med hunden. Man får ju ta vara på varenda liten stund av livet!

Today's




Livet

Stannade just upp och kände hur extremt lycklig jag känner mig. Som jag har gått och väntat på att ha mitt eget hem som ser ut som jag vill och kunna göra vad jag vill igen. Nu är det ju så. Längtan är liksom över och jag har inte riktigt känt det i flyttstressen. Nu bara slog det mig. Fyfan vad underbart. Nu återgår jag till mitt hemmafrujag som älskar älskar älskar att stå i köket med hög musik att nynna till. Fyfan vad underbart!

Nu sittee jag här i pottheta köket med ugnen som har varit på länge nu. Har bakat chokladkolasnittar och nu står första kladdkakan med dumle och mörk choklad i ugnen. Funderar på att eventuellt göra en sockerkaka också, men det kanske vore lite overkill.

Imorgon kommer bror hit. Då blir det fika. Och så tänker jag laga mat också, så det så! Lutar mot örtgratinerad kassler med potatis.








Att utmana ödet eller inte?

Jag är sjukt sugen på kaffe. Alltså sjukt sugen. Min mage verkar vara snäll idag också och då är ju frågan för om man vågar utmana ödet eller inte. Gör nog inte det.

Just ätit frukost nu. Ska strax sminka mig och sen ta en tur till Konsum. Vad kul det är att matplanera nu när jag har mitt egna hem att laga mat i! Ska köpa lite småsaker så är matplaneringen för några dagar framöver covered. Götte. Ska även köpa lite grejer till att........*trumvirvel*.....invigningsbaka idag!!! Woho. Tänkte mjukstarta med kladdkaka och chokladkolasnittar. Imorgon kommer min bror hit och hälsar på. Mysigt!
Ska väl även hinna städa lite under dagen. Golven är ju inte så fasligt rena efter allt flyttstök.

Ikväll ska vi göra glass här hemma. Gav nämligen andra hälften en glassmaskin i födelsedagspresent igår!

Lycka är att kunna äta

Dom senaste dagarna har jag inte kunnat äta nånting utan att få sjukt ont i magen. Har försökt äta pyttelite och ofta, men det går ju inte alltid. Hur som helst så åt jag just mängder av tacos. Alltså, jag minns inte senast jag åt så mycket. Tog liksom aldrig stopp och magen sa inte ifrån. Underbart. Alltså, underbart! Hoppas att det håller i sig. Tänkte ta lite grönsaker med dipp som filmsnacks senare. Älsklingen, som jobbar heldag idag på sin födelsedag, kommer inte hem förrän efter tio förmodligen. Jag sysselsätter mig med tvmys under tiden. Känns skönt att kunna slappna av lite med lägenheten nästan färdigfixad och magen under kontroll.


Har köpt en matta till myshörnan idag.








It's a new day!

Påklädd och sminkad. Strax bär det av för att städa lite. Sen ska jag träffa Natta på stan och så ska hon få se mitt place. Mys! Ikväll blir det kanske tacomys, om magen pallar. Haft ungefär konstant ont i några dagar. Suck.




RSS 2.0