Effektivitet idag då?!

Jag har varit sjukt lat under mina lediga dagar: fredag, lördag, söndag, måndag. Har inte gjort stor nytta, men det behövdes nog lite sån tid. Brukar vara ganska hyper och vilja att allt ska vara perfekt hela tiden. Nu har disken fått stå litegrann osv. Jag har mest suttit och ritat. Haha! Men det är så himla skönt och rogivangde. 

Idag jobbar jag kväll men bärjar inte förrän 15.45. Tänkte därmed hinna med lite nyttiga saker innan. Har varit och handlat redan och börjat plocka lite här hemma. Och så har jag ätit grötfrukost. Har tvättid klockan tio och innan dess så har jag tänkt hinna få i mig min kopp te och duscha både mig och hunden. Sen ska jag försöka ytterligare att få rent i soffan. Kissen kissade dessvärre på en filt där igår och lukten har satt sig i soffan. :( Tror att det beror på att en kompis med två hankatter var här dagen innan och det triggade hennes hormoner. Eller så var det att vovven fick sova i sovrummet pga smällarhelvetet utanför. Nåja. Hoppas på att lukten går bort lite mer åtminstone så att den inte märks när jag vänder på dynorna sen. 

Är förresten klar med mitt tantporträtt och har börjat testa lite av mina nya pennor på en ny bild. 



En bra jul

Min jul bestod av jobb och firande med både nin och älsklingens familj. På julafton jobbade jag först och det var himla mysigt och himla fullt upp. Efteråt åkte vi till hans föräldrar och åt mat och hade det mysigt. Var dock väldigt trött. Fick fina inredningsjulklappar som kommer hamna på väggen snart. 
Igår jobbade jag också men hade en betydligt lugnare arbetsdag. Hade därmed liite mer energi när vi åkte till mamma sent på eftermiddagen och firade jul där. Blev god nat och fika och många bra julklappar. Fick till exempel många bra ritgrejer och scrubsboxen och lite inredningsgrejer där med. Av älsklingen fick jag jättefina guldörhängen och akvarellpennor. ♡

Idag har jag varit seg hittills. Bara strosat runt och suttit och ritat en stund. Eftersom jag lätt blir uttråkad av att bara rita på en grej varvar jag just nu min superhjältestavla med ett porträtt av en gammal rynkig dam. Man kan ju gissa på att jag har fått inspiration av alla gamlingar på jobbet. Har börjat tycka att det faktiskt är himla fint med rynkor. 

Nu ska jag försöka ta mig energi till att diska lite och göra mig iordning för dagen. Om en stund ska vi handla lite och sen få besök av min familj. I eftermiddag ska vi faktiskt ta och laga julmat. Vi har köpt hem det mesta men inte hunnit laga till det eftersom jag har jobbar mycket och min stackars andra hälft går runt med gipsad hand. 

Nåja. Jag är ledig några välbehövliga dagar nu och då ska jag passa på att rita massor massor massor. Jag känner att jag behöver den avkopplingen. Och så är det så underbart när man känner hur inspirationen liksom blommar inombords. 



Bara en tidsfråga

Ja, nu har jag också åkt på någon jädra förkylning. Kanske inte är så konstigt när gubben här hemma är genomförkyld och gamlingarna hostar en i ansiktet om dagarna. Ont i halsen, snorig, täppt i näsan, seg i huvudet, ja ni vet. Tur att jag tog bort min tillgänglighet idag. Puew. Så nu ska jag bara ut med vovven och sen hänga i soffan heeeeela dagen. Förhandlade även till mig heltidspass nästa helg istället för halvtid. Score! Så nu kommer jag nog ha jobbat så det räcker i december också. Om jag får mån den 29e så unnar jag mig nog ledigt sista helgen i månaden. Tänk, jag har inte haft en ledig helg på hela månaden annars om jag får jobb då. Och i november hade jag bara en helg ledig också. Haha! Ja, livet som vikarie. Tur att det oftast inte gör mig så mycket att jobba helg. Det är mer timmar och mer pengar. Sånt gillar jag. 

Nej, nu ska jag börja samla på krafterna så jag orkar jobba 12-21 imorgon och delad tur på lördag: båda dagarna jobbar jag med Paaaaulinaaaa. Som jag har saknat den tjejen! Så kul!

Inre stress och lugn

Jag känner mig kluven mellan inre stress och inre lugn. Det är frustrerande. Nu ska jag försöka distraheras av en tripp till skolgärdet. Får bli en runda inne på Ö&B och Apoteket åtminstone. Sen jobbar jag 13.30-16.00 i eftermiddag. Känns som att de där få timmarna förstör hela dagen, men jag uppskattar alla timmar jag kan få och på eftermiddagen är det lugnt och mysigt och man kan passa på att umgås lite med de underbara kollegorna. Har känt STOR frustration mot bemanningen på sistone och det är ju jobbigt eftersom det är de som kontrollerar stor del av ens arbetstimmar. Men, mer om det en annan gång. Nu ska jag glida i en bh och kissa hunden innan bmwn styr mot affärerna (ja, jag kör inte min clio för tillfället för att den är dum; ytterligare en stressfaktor). Vi får hoppas att jag kommer hem med alla saker jag behöver! Sen är förberedelserna med de flesta julklapparna osv avklarade. Underbart! Jag längtar så efter julen i år. Dels för att vi redan har bestämt hur det ska läggas upp, dels för att jag inte prompt behöver fixa julmat inför varken julafton eller juldagen, och dels för att jag ska inviga en SÅ FIN spetsklänning som jag fyndade på loppis för 30:- för några veckor sen. Perfekt! 

Jag och John Lennon

Idag känner jag mig inte alls pigg och kry. Jobbade 5h och tog en 40min-promenad med vovven. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Suttit med penna och pappper framför Desperate housewives. John Lennon blir det. Hoppas att det syns. Ska strax hämta en öldrickande sambo och sen ska jag nog sova. Ska jobba kväll imorgon så är förhoppningsvis piggare då. 


RSS 2.0