Om att vara i en annan värld

Jag känner mig för tillfället som en otroligt social flickvän. Jag sitter med datorn och skriver i google drive på vårt grupparbete om Kina. Samtidigt hör jag Oscar lååååååångt borta, som i en annan väääärld säga "nu missade du något"... Varpå jag, x antal minuter senare kommer på att juste han sa ju något.... "Öh va sägeru?"
Oj. Ja. Jag kom på nu att jag ju inte så uppmärksamt ens då lyssnade på vad det handlade om.
Ja. Det är väl så när man försvinner in i den akademiska världen.

Egentid

Spenderar kvällen i Oscars lägenhet. Själv. Har satc-maraton, äter chips och gosar med vovven. Helt awesome måndagskväll. Och klockan tio slutar han jobbet och joinar mitt måndagsmys!







Här i lägenheten väntade en brand new fotboll till vovven. Gissa om han blev glad?

Att gå upp tidigt

Om en och en halv timme ska jag gå hemifrån. Ska försöka pallra mig upp nu och ta en promenad med vovven innan jag gör mig i ordning. Lite beroende på var jag hittar honom. Han verkar ha pyst in till mamma och då kan jag inte öppna hennes konstiga sovrumsdörr utan att väcka henne... suck. So it depends, alltså.
Upp och hoppa är det nu i vilket fall som helst!

Sunday quotes


Vad jag åstadkommit idag

  • Har rensat bland mina kläder - fick undan liiitegrann i alla fall. Varav lite som mamma fåt användning för och en kjol som Klara ska få!
  • HAR HITTAT MITT KÄRA ROSETTMIDJESKÄRP - Finally. Jag har så många outfits som liksom inte fungerar utan det och det har ju varit borta i flera månader nu. Tänk er lyckan som uppstod när jag hittade det, högst upp och längst bak bland alla kläder. Oh joy. 
  • Har eventuellt skrivit klart tentan, förutom sista fallet som jag tänkte vänta med tills efter morgondagens föreläsning. Produktivitet! 
  • Har fyllt på lite bakgrundsfakta i vårt grupparbete. 
Nu tänker jag belöna mig själv med något icke-pluggigt, men jag vet inte riktigt vad. Ska nog försöka ragga med mig någon på promenad. Eller ta en skogspromenad själv med hunden. Låter rätt bra det med. Det blåser nog dock för kallt för att ha mina extremt sköna träningsbyxor, så det får bli mjukisbrallor istället. Bekvämt det med! 



Rens

Jag rensar just nu bland mina kläder. Ja, det är en himla röra. Nej, jag vill inte slänga något alls. Känner i alla fall att jag borde sluta klaga över att jag inte har några bhar. Har en hög här...










Gårdagen

Lördagen blev lyckad!
Mötte Klara runt halv fem och sen pratade vi en herrans massa och delade på en flaska vin och några cider. Det kändes betydligt mycket mer än jag trodde att det skulle göra. Tror att klockan var runt halv ett när jag kom hem. Awesome med tjejmys sådär ju!
Får väl se hur mottaglig hjärnan är för plugg idag, men har hinkat massa vatten under natten så det ska nog gå! Har nog bestämt mig för att rensa bland mina kläder också. Nu får det vara nog med att inte hitta sånt jag letar efter. Fick förresten en sjukt gullig bustier av Klara igår som hon inte kan använda själv! Puss!





Lördagslyx

Hittills har dagen gått bra. Vaknat bredvid en fin människa (somnade om en stund sen), ätit club toast med Klara, shoppat lite och promenerat hem i solen.
Jag kände att jag verkligen behövde köpa ett par träningsbyxor. Jag vet liksom inte vad jag ska ha på mig när jag är ute på PW med hunden och så heller. Plus att jag har tänkt försöka mig på att börja springa i spåret här i närheten också. Hur som helst så hittade jag ett par sjukt sköna på H&M. Kommer aldrig vilja ta av mig dom nu (testar ju alltid allt direkt när jag kommer hem). Inhandlade även ett par mjukisbyxor för en ynka hundring. Kommer knappt ihåg senast jag använde mjukisbyxor. Det känns som väldigt längesen. Har hur som helst inga användbara just nu, så det kändes som en vettig investering, fastän jag dom bekant mycket hellre strosar runt i blommiga kjolar osv. På tal om kjolar så fyndade jag fyra par strumpbyxor under hundralappen också - och en kattröja för 30:-. Ja. Det kändes som nödvändiga grejer! Strumpbyxor går ju sönder till slut så jag måste ju fylla på regelbundet...
Vill ni se allt? Klart ni vill... mjöhöhö.


Började dagen med en glad spegelbild..













konstig benvinkel

Klockan tidigt

Jaha. Klockan är sex, och hur sugen är jag på att somna om i en stor, tom säng? Inte alls. Det här duger ju inte. Kan ju inte gå upp så här tidigt på en lördag?! Ska kämpa lite för att somna om nu..
Sen blir det lägenhetsvisning och smygshopping med Klara!

En bit sommar en regnig och grå dag




Just nu

Ja. Sitter och bläddrar upp-och-ner i skrivblock och fram och tillbaka i böcker. Och så är datorn med på ett hörn såklart. Standardirritation uppstår ju när man vill ha med något man vet att man har hört eller läst någonstans någon gång...men inte var, när eller hur. Men det ordnar sig!
Nu ska jag klä på mig och sminka mig. Kan ju inte sitta och se ut som en pundare eller något hela dagen...




Progress

Ett första utkast klart på del ett av två på tentan. Tror jag. Ja. Så får det vara. 
Belönar mig själv med lite icke-pluggmusikpaus och med att ta en dusch. Blev ju på tok för lat för att duscha igår kväll. Lyssnar på så himla bra musik ska ni veta! Hittat massor av nytt och mysigt. Blir så glad av sånt!



Med glad mage

Nu ligger detta i magen. Tekoppen får följa med i plugget.




Morgonpeppar

Det regnar ute. So what? Ska ändå plugga större delen av dagen och sen spendera kvällen i degerfors. Blir själv kvar där halv sex imorgon för att sängsällskapet ska upp och jobba, men det gör inte så mycket. Ska tillbaka in till karlskoga vid tio och titta på lägenhet med min fina vän Klara. Sen ska hon hjälpa mig att hitta ett par billiga och bra träningsbyxor. Lördagskvällen spenderas också med henne. Då ska vi ha vinkväll!

Nu ska jag börja dagen med en rostad macka med underbart god avokadoröra och en kopp te. Sen ska studieglädjen flöda! Vaknade till väldigt tidigt och kom av någon anledning på några ändringar och kompletteringar till det jag redan har skrivit på tentan. Awesome! 



En bild på dagens lunch

Lyssnar på mysig musik och ska strax duscha.
Här kommer en bild på dagens finlunch med fina flickor.




När kroppen säger ifrån

Ja alltså. Jag har kommit fram till att det nog kan vara rätt smart att lyssna på kroppen. Ja, jag vet - det har jag kommit underfund med ett flertal gånger, men liksom inte riktigt kommit ihåg.
Igår trodde jag att min mage skulle gå sönder, explodera, ja nånting. Jag blev tvungen att sluta plugga vid ett, eller om det var två. Då hade jag ju å andra sidan varit i gång sen klockan halv sex.
Det ordnade sig ju till slut, men det gav sig inte förrän jag hade fått en god natts sömn (10!!h) inklusive sovmorgon.

Idag har varit en bra dag. Kommit en bra bit med grupparbetet och fått ihop en sida på tentan. Hade tänkt fortsätta med det nu framåt kvällen, men idag verkar huvudet börja säga ifrån istället - det var det som fick mig att fundera lite på om jag inte borde vara mer uppmärksam på vad kroppen säger. Visst, jag har bara pluggat ca 5h idag, men man kan ju faktiskt inte vara så himla duktig jämt.
Man kanske inte kan förvänta sig att kroppen pallar hur lång period med dålig sömn och dålig aptit som helst. Jag blir ju så förvirrad när jag själv känner mig så glad, men kroppen inte riktigt håller måttet.

Hur som helst. Fick pussleverans runt två, halv tre idag. Det var så himla mysigt avbrott. Det slutade med att vi satt i hammocken i solen i 1,5h och bara pratade om allt och inget. Sådär som det ska vara. Den där fina människan alltså..

Nu ska jag lägga ner det här för dagen och göra avokadoröra med räkor och mumsa på rostat bröd!

Paus med Kent

Nu har jag hunnit med mycket idag hittills. 
- släppt i gubbe som skulle serva kaminen (tog typ en timme att serva den?!)
- klippt bort tovor i ljumskarna på hunden
- skrivit en sida på hemtentan
- ringt icabanken (skulle komplettera uppgifter till ansökan om nytt ica-kort. Visste inte att jag var tvungen att säga upp det gamla först)
- kollat upp lite info och samlat länkar inför grupparbetet imorgon

Nu känner jag mig redan död.
Jag har tänkt mig få klart ett "första utkast" på del 1 av tentan, men det tar liksom stopp just nu, så det får bli senare. Hjärnan säger ju ifrån efter en stund när det gäller sånt där. 

Ska passa på att lägga upp min favoritlåt med Kent här. SÅ mysig och rogivande. 





Nu ni!

Kaffet är i magen.
Håret i tofs.
Mjukiskläder på.
Saltillo.
Ja, nu ska jag börja med hemtentan!


Lånad från tumblr.com

Vem behöver sömn liksom?

Ja, alltså. Idag gick jag ju frivilligt upp tjugo över fem. Pojken skulle till jobbet och jag tänkte att det väl är lika bra att sätta igång med dagen själv också då. Kom hem runt tjugo i sex, pratade lite med mamma, gick ut på promenad med hunden. Nu har jag gjort lite pilates och kört en kvart på crosstrainern. Jag orkade inte mer idag av någon anledning. 
Så, nu får det bli dusch, frukost och så ska jag väl komma igång med det där nedrans plugget också. Smällar man får ta om man ska ha utbildning. Gnäller väl en del om det, men nånstans måste man ju få ut allt. Vem vet, idag kanske är en bra dag för smartheten att blomma! 

Idag är en rolig dag för lilla håriga prinsen också. Vi har stämt både dusch- och kloklippningsdejt! 


När stressen smyger sig på

Ja. Alltså.
Idag är jag stressad. Och det påverkar ju lätt humöret. Har försökt göra någon typ av tankekarta över vad jag ska ha med i hemtentan, men jag får liksom ingen rätsida på vad det egentligen är som ska förklaras ens. Det är sådär ogreppbart och då blir jag bara irriterad. Tror det bästa är att bara släppa skiten för dagen och ta nya tag imorgon. Då ska både hemtentan och research inför grupparbetet kickas igång.
Ska nog hem till Oscar och förhoppningsvis bli på bättre humör. Han börjar jobba klockan sex hela veckan så om jag hänger på när han ska till jobbet imorgon så har jag ju gott om tid på mig under dagen. Hinner till och med träna innan ju. Götte! Lite pepp måste jag ju bli nu! Inte bara gräva ner mig i att jag verkligen verkligen inte vill vara student just nu.

The abs

I ljuset vid spegeln där jag brukar sminka mig börjar det faktiskt som att mina magmuskler börjar titta fram. Det är ju rätt kul. Vill ni se? Det kanske bara är jag som ser det jag vill se...
Idag kör jag på gröna byxor, vitt hjärtlinne och ett smile! Hade lite morgonkris förur när jag hade problem med att hitta min nyaste bh... sen kom jag på att jag ju har ett tiotal fler bhar... problem solved! Nu har till och med håret nästan torkat. Perfa!











Just precis nu

Just nu står jag på crosstrainern. Har gjort det i 15 minuter.
Hade tänkt gå upp halv sju, eftersom jag ska iväg halv nio. Då hinner jag lugnt och sansat ta promenad med hunden, göra mig i ordning och smygäta frukost (tar med mig frukostmacka på bussen).
Idag då? Jo jag spontangick upp fem i sex. Vaknade kvart i av mig själv. Drog på mig gårdagens promenadutstyrsel och tog en PW med hunden i regnet och blåsten. Det var så kallt för händerna att det blev bara tjugo minuter. Sen fick det bli crosstrainer istället. Nu ska jag väl strax pallra mig ner i duschen. Strax. Det är ku bara så jäkla gött med crosstrainer!!! Ska kidnappa med mig mammas när jag flyttar. Eller investera i en egen. Perfekt morgonsyssla medan man kollar bloggar i telefonen och sådär. Perfekt!


Om att vara nykär

Ja. Alltså. Jag har ju låtit bli att berätta vissa saker här. Det är fler saker utöver denna, men det får förklaras senare, 
Jag har träffat en ny. Bara sådär. En ung man som får mitt hjärta att bulta lite extra hårt och snabbt och som behandlar mig som att jag är viktigast och vackrast i hela vida världen. Jag har svävat på rosa moln ett tag, men inte velat göra någon större affär av det eftersom jag ville vara säker på vad det handlade om först. Jag hade inga som helst planer på att det skulle utvecklas till en romans, men så blev det. Och det känns SÅ bra!

Livet är liksom för kort för att inte våga. Man måste grabba tag i lyckan när den är inom räckhåll och hålla hårt hårt hårt. 


Måndag morgon

PW som involverade både upp och ner i hembygdsbacken.
Nu dricker jag kaffe och ska strax off to school.
Inviger loppisfyndad klänning idag.






Spännande

Ligger i soffan och tänkte få lite läst i sista kursboken. Men icke. Jag har verkligen ingen lust. Får väl se hur det blir. Får väl läsa på bussen imorgon annars.
Har haft en händelserik natt/förmiddag. Inatt svimmade jag av någon anledning och fick reda på i efterhand att jag hade slagit huvudet i en fönsterbräda i samma veva. Förklarar att jag känner mig bakis idag fastän jag inte drack en droppe alkohol igår. Sen höll jag på att tuppa av igen idag när jag reste mig ur badkaret. Nej, inte bara lite yrsel som går över på en kort stund, yrsel, illamående och sånt där trevligt med hörseln så att det känns som man är under vatten.
Varför?
Det undrar jag med.
Kan känna rent spontant att jag kanske är värd en pluggfri söndag ändå..

Seg morgon

Idag har jag tagit god tid på mig att göra mig i ordning. Framför fina farmorspegen och med one tree hill på tvn. Hade tänkt locka håret, men det blev lite plattat istället för för första gången på väldigt länge. Nu ska jag strosa iväg och gå på loppis med Klara. Sen ska jag med henne och titta på lägenhet! Mysdag. Och soligt är det!










Filmer som jag vill se

 











Just nu

Förut:


Carcassonne med lillebror.

Nu:


Trivial Pursuit med lillebror. Fredagamys i bott!
Och snart kommer mamma och hennes kille hem med pizza. Om ni ville veta alltså.

Just nu






3 saker

1. Jag borde rensa min väska lite grundligare någon dag. Hittade just boardingpasset från hemresan från Gran Canaria. 17 oktober alltså. 

2. Min katt är konstig (ingen större nyhet). Hörde något läte nyss. Då hade hon vält papperskorgen i "kontoret" och stod och gnagade på något papper. Lyfte upp henne till den fulla matskålen - då började hon äta mat istället.

3. Jag borde få lite energi. I morse kände jag att jag till och med hade svårt att hålla ögonen öppna på min egen grupps redovisning på uni?! Just fått i mig en kopp kaffe, känns inget bättre direkt. Ska försöka läsa lite i sista kursboken innan jag ger mig för helgen. Får nog bli sängen tidigt ikväll. Hoppas på en god natts ostörd sömn! Verkar ju behöva det. 



It's friday!

Skolpeppen har fortfarande inte återinfunnit sig. 
Slänger på mig rosa strumpbyxor, blommig kjol och svart långärmad tröja för att pigga upp tillvaron lite. 
Redovisning. Sen är "skolveckan" nästan slut. Ska dock ta tag i livet en sväng i eftermiddag innan jag ger upp för helgen.
Hoppas att alla får en awesome fredag!

Glad


quotediary.me

Omotiverad

Ja. Nu sitter jag här och äter choklad (som snart är slut, damn it). På en förmiddag. Jag är inte alls motiverad till att plugga, men har åtminstone gått igenom litegrann inför morgondagens redovisning. Ibland orkar man ju inte bry sig så mycket. 

Nu tänker jag ta lite skönlitteratur en stund och sen se om jag orkar få på hjärnan igen. Annars får resterande plugg faktiskt vänta tills imorgon. Det är ju perfekt "läsa bok"väder eller "titta på film"väder. Ska nog koka mig lite te, då stiger mysfaktorn ännu lite mer!




Känslan

Nu har jag tagit mig igenom kursens två grundböcker. På två veckor. Fätt nöjd faktist. Funderar på att belöna mig själv med lite skönlitteratur en stund.
Råkade som vanligt anteckna lite mer än tänkt och sätta lite fler post-it lappar än det var tänkt... men jag tänker att det skadar ju inte. Blir ju lättare att hitta allt.
Väntar tills imorgon med att börja tänka på vad som ska göras med all information. Har ju haft det lite i bakhuvudeg under läsningen, men det är ju inte så bara att skriva ner det till hemtentan sen...








Ingen rush här inte

Larmet var ställt på kvart över sex. Hade planerat att gå upp och fullkomligt köra slut på kroppen innan jag skulle börja plugga idag. Insåg rätt snabbt att jag hade halsont som stoppade planerna. Förstår inte när alla förkylningar ska sluta cirkulera. Nu tar jag med andra ord en softardag. Somnade om en stund och nu ska jag segäta frukost i pyjamas och morgonrock.

Sen blir det plugg plugg plugg såklart. Och hundpromenad. Hoppas på att blåsten ger sig lite tills dess. Vovven var nyss ute i löplinan och han såg ju inte direkt ut att njuta av vädret...





Skrattar nästan lite åt mina tankar som involverar mat ibland. När jag flyttade hit så hade jag ju väldigt svårt att äta i flera veckor. Gick ner några kilo och sådär. Nu är ju allt i princip normalt. Förutom att jag ibland kan få känslan av att "men guuud vad mycket mat jag bara mosade i mig nu".. och inser efteråt att ojdå, två mackor till frukost eller tex kvällsmat kanske inte är att moffa direkt... Ha! Visar ju lite att allt är relativt. Det har ju inget att göra med att jag egentligen tycker att det är mycket mat, eller att jag inte vill äta för att jag tycker att jag är tjock osv. Det är ju bara betydligt mycket mer än dom få tuggorna jag fick i mig när jag flyttade hit. Det får vi väl hurra för!


Kvällsglädje

Kollade just mejlen. Där hade jag nu fått bekräftat att jag har jobb hela sommaren! Underbart! Förmodligen exakt samma ställe som förra året. Trivdes verkligen där. Man vet liksom aldrig vad dagarna har att bjuda på och det känns som att man gör någonting viktigt.
Blir spännande att se sen när schemat är klart!

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa skönlitteratur för en gångs skull. Saknar det där med att ligga och läsa tills man kan somna. Sprang på J.K. Rowlings nya bok Den tomma stolen, på Konsum och spontanköpte den, bara sådär. Den har ju faktiskt stått på min bokönskelista ett tag och jag känner att jag behöver någon lättläst skönlitterär bok att varva med nu när våren börjar explodera.




En bra dag

Morgonen hade inslag av bitterhet över plugget. Men resten av dagen har varit sådär goig så man bara känner sig så full av kärlek till allt och alla. Speciellt nu på eftermiddagen/kvällen. Är så tacksam över allt och alla jag har i mitt liv!
För typ fem minuter sen förgyllde katten kvällen med ett förvånad skratt också. Stod på altanen och beordrade Bobbie att kissa istället för att dra runt under altanen. När jag vände mig om och skulle in igen ser jag förvånat att kissen står utanför dörren och tittar runt lite på sotfläckarna på golvet. Japp, då har hon med andra ord lärt sig att få upp altandörren själv (när den är igenknuffad är det ju rätt mycket mostånd liksom). Hon är SÅ busig och smart jämt ju. Hon får ta sig en tur i löplinan imorgon. Vill ju som sagt inte att hon ska bli utekatt på riktigt nu lär jag ändå vet att vi kommer bo i lägenhet sen.



och så har jag haft tygskor idag för första gången i år! SÅ underbart! Känns ju liksom befriande och obeskrivligt mycket bekvämare än att ha vinterskor. Awesome!
Tog mig ju ut på hundpromenad halv sju i morse. Imorgon satsar jag på samma. fastän jag går hemma hela dagen. Då hinner jag ju ta mig lite mer träning innan dagens läsande ska påbörjas!




Otroligt

Jag har blivit så sjukt morgontrött. Det har jag inte varit förr direkt. Nu är det verkligen SÅ svårt att hålla sig vaken. Klockan är strax halv sju. Jag ska inte gå iväg förrän halv nio. Så, jag hinner med en ordentlig promenad med lillvovven om jqg får upp honom ur sängen. Och sen får vi väl se om jag orkar på mig någon mer typ av träning nu på morgonen. Har i alla fall stämt dejt med crosstrainern imorgon när det förmodligen är pluggahemmadag.

Ja. Nu ska jag alltså upp.
Hoppas på lite mer energi än igår. Då höll jag på att somna ett antal gånger både när jag läste på bussen och när vi hade föreläsning på eftermiddagen..

En paus

Nu tar jag mig en pluggpaus med mitt nya favoripeppband AWOLNATION. Mm. 
Lite irriterad och stressad kring plugget just nu måste jag ju medge. Det känns som att det alltid är lite för många bollar i luften och som att det egentligen vore bäst att få alla böcker utlästa den här veckan - vilket är... omöjligt. 

Men, det ordnar sig ju alltid. Ska se om jag kan ta ett ryck och läsa någon enstaka sida till innan jag ger mig för dagen. Egentligen borde det ju redan vara slut på pluggdagen för längesen, men det blir som det blir. 

Idag har vi haft en (för oss) ny föreläsare från Bangladesh. Han verkar himla bra! Och det känns nästan ingen skillnad alls att han föreläser på engelska. Tur det! 







Morning

Effektiv morgon trots att det var sjukt jobbigt att gå upp.
Promenad med hunden, testat att träna med pilatesboll och så blev det fem minuter på crosstrainern. Ja, ynka fem. Inte okej.
Har poppat bra musik under tiden jag har gjort mig i ordning också.






Idag har jag på mig lila stickad tröja och blå jeans. Båda från Klara!

9 år

Den här våren har jag hittills inte fått någon deppsvacka, peppar peppar. Den här helgen har till och med varit perfekt - och den här dagen har också varit riktigt bra. 
I början av veckan tänkte jag på att årsdagen närmade sig med stormsteg, men sen har jag inte tänkt på det förrän nu. Jo, i morse, en snabbis, när det nämndes på morgonnyheterna att idag är den fjortonde. 
Idag är det hela NIO år sen min pappa gick bort i cancer. Det är ju helt klart det sjukaste och hemskaste jag någonsin har varit med om. Jag tänker ibland på att jag inte minns exakt hur dom där sista dagarna såg ut. Jag kommer inte ens ihåg sista gången jag träffade honom. Har väl förmodligen blockerats. Det enda jag minns, lika tydligt som att det hade hänt igår, är när jag såg honom första gången efter att han hade blivit riktigt riktigt sjuk. Vet inte om jag har skrivit det på bloggen förut. Kan hända. Hur som helst så var han hemma hos min faster och vi skulle åka dit - en del av släkten var redan där, dom satt i köket och pratade. När jag kom in i köket såg jag inte ens vart min runda goa pappa var. Kommer bara ihåg att jag blev så förvirrad och att hjärtat gick i tusen bitar när jag insåg att han satt ju där rakt fram. Helt fruktansvärt avmagrad och gul i hyn på grund av sjukdomen, eller medicinerna, kommer inte ihåg vilket. Hemskaste ögonblicket i hela mitt liv. Fy. 
Det är tur ändå att jag inte brukar tänka på det minnet så ofta. Jag minns honom som den där glada, skämtiga finska gubben han var hela livet. Men jag tänker ofta på hur gärna jag skulle vilja att han skulle se mig nu. Se hur jag har blivit, vem jag är, och träffa alla som betyder mycket för mig. Det är så tragiskt att han inte är med oss längre. 
Ja. Nu sitter jag ju med gråten i halsen istället för med det där fina humöret som jag var på förut. Men det är okej. Det påminner mig om vad jag har gått igenom och hur stark det har gjort mig. 

Älskar och saknar dig finaste papsen! Kommer och hälsar på och gör vårfint hos dig snart.


Som att shoppa

Var och hälsade på Klara en sväng förut. Hon hade ju rensat ur sin garderob och jag skulle kolla om det var något som intresserade mig. Svar, ja, mycket föll mig i smaken om man säger så... Gick hem med en påse fullproppad med kläder. Kul! 2 par jeans, 1 par leggins, 4 linnen, 2 tunikor/blusar och 1 klänning. Tror jag det blev. Bättre att det går vidare och används än att det slängs ju!
Sen är det ju alltid lika kul att prata massa också. Jag och mina vänner lyckas alltid komma in på så konstiga samtalsämnen. Vill inte ens berätta vad dagens konstiga var. Haha!

Nu ska jag kvällsmysa med mina nya awesome spotifylistor. 


Avrundning

Jag gillar söndagar. 
Dom avrundar ofta en himla bra helg och så vet man att en ny vecka full av möjligheter närmar sig. Varför ska man ha söndagsångest? Bättre att ta vara på dom här underbara dagarna, med oftast minimala planer! 
Jag har inte så mycket på schemat idag. Ska sitta och plugga lite. Sen hem till Klara och babbla lite. Hon har rensat garderoben också och jag ska få en midjehög blommig kjol som hon inte använder. Gissa om jag kommer få användning av den? ÄLSKAR sånna kläder ju. Idag har jag på mig svart skjortklänning och blommiga strumpbyxor. Det lyser ju liksom upp tillvaron lite att alltid klä sig fint tycker jag. Nackdelen, om det nu finn någon sådan, är väl att jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig när jag ska klä upp mig... 

Nu ska jag läsa om utvecklingens drivkrafter och fortsätta äta ur den feta godispåsen jag köpte igår. Jag hade tänkt mosa i mig massor, men det blev inte så. Tröttnade efter inte alls så mycket. Får ta igen det genom att ha pluggkost nu.

Och så spånar jag lite på något ämne att använda mig av i B-uppsatsen som ska börja skrivas om 2,3 veckor. Hjälp, liksom. Men jag tror att jag har början till en idé i alla fall. Ska göra en liten tankekarta till det sen, kolla upp lite bakgrundsinfo och se om jag eventuellt kan använda mig av den - och specificera lite mer. Det finns ju så ENORMT mycket man kan göra. Och sen är det ju ALLTID lika svårt att veta om det är bra eller dåligt, tillräckligt avgränsat eller inte osv. 

Nej. Nu ska jag få något gjort här. 

Pigg som en mört

Huvudvärken smyger sig tillbaka. Jag är mensdepp. Ska strax till Oscar. Hoppas på uppmuntran.
Hunden ligger i djup sömn här. Katten också. Men hunden ser roligast ut...






Loppisfyndaren i farten

Alltså. Jag börjar ju bli lite smått otålig med att gå utan lägenhet och eget boende. Dövar otåligheten med lite harmlös loppisshopping. Idag spenderade jag 62:-, ha! Ingenting ju. Vad köpte hon för nån liten pryl dårå? tänker ni. Jag köpte faktiskt rätt mycket saker! Lägger upp bilder i vanlig ordning. Är SÅ otroligt olidligt sugen på att få eget boende att pyssla med. Ungefär typ nu, på momangen!!!


Världens finaste kakfat. Har tre nu...


Smidig liten hällgrej som jag har letat efter länge! perfekt till bakning!


Söt brödkorg och flaska



Så himla söt kruka!

Man kan ju inte annat än älska loppisar! Älskar grejen med att det inte är sånt där multiproducerat som alla har exakt överallt.



Ett si så där fredagsmys

Igår låg jag orörlig i soffan större delen av kvällen. Sen förflyttade jag mig till sängen. Tittade på One tree hill. Klar med säsong fyra nu!
Med andra ord så var huvudet rätt jobbigt. Det var sådär precis på väg att bryta ut i ett migränanfall hela tiden. Peppar peppar så gjorde det inte det. Hoppas på att slippa idag också, men det känns fortfarande som att det ligger och lurar och bara väntar på att explodera när det är minst lämpligt. Pallrade mig i alla fall upp ur sängen runt halv tio och var med och spelade Geni typ en timme. Tror att dom blev lite impade över vissa frågor som jag kunde. Mjöhöhö.

Nej. Nu får det bli dusch, frukost och kanske lite morgonsoftande med början av säsong fem. Vid elva ska jag och Natta på loppisrunda, men först förbi Joni en sväng och hämta lite pappagrejer med enormt sentimentalt värde.

Sen håller jag tummarna för att huvudet håller sig snällt så att kvällens planer kan genomföras.

Jimmie Åkesson

Idag gick jag med Helena och tittade lyssnade på när Jimmie Åkesson var på universitetet och pratade om utrikes- och försvarspolitik... och så klart lite flyktingpolitik.
Riktigt intressant. Både hans sätt att prata och folks reaktioner.
Politik fascinerar mig något så fruktansvärt nu för tiden.

Nu ska jag CHILLA och hoppas på att min huvudvärk inte utvecklas till migrän. Happy friday!

Frankenweenie

Jag tittade just på Frankenweenie. Hade inga som helst förväntningar. Brukar vara bäst så när man ska titta på film. Den var ju helt sjukt söt och charmig ju! Den kommer jag lätt titta på fler gånger. Bästa var ju den konstiga tjejens katt. Så himla söt! Kolla:





I-landsproblem

Ibland när man irriterar sig över något så stannar man plötligt upp och nästan skrattar över hur jäkla dum man är som stör sig på så obetydliga grejer egentligen, när det finns så offantligt mycket större problem världen över. 
Mitt I-landsproblem just nu är att jag letar runt på spotify efter ny musik. Det jobbiga med det är att man hittar otroligt många låtar som låter JÄTTEBRA..... tills sångaren öppnar käften och allt blir så himla kasst. Suck. Men, som sagt, så är ju inte det något problem i sig egentligen. 


Har i alla fall hittat en hel del ny bra musik, och nytt med gamla omtyckta band. 

Nu blev jag sugen på spotify premium. Har inte använt spotify alls på ett tag, förrän nu alltså. Har gjort två nya helt awesome listor.



Quote


Nu får det vara nog!

Nej. Nu har jag brutit mot mina pluggregler flera gånger på sista tiden. Mest för att jag så gärna ville ta mig igenom den där engelska kursboken så snabbt som bara möjligt. Här om dagen gav jag mig inte förrän vid nio. Inte okej! Brukar sätta gränsen vid typ fem, normalt sett. Nu var det på väg att jag fastnade i bok nummer två istället, och visst, det är väl inga fel i det - men jo, det är det ju samtidigt. 

Så, med andra ord slog jag precis på One tree hill och tänker ha en latarkväll. Tröttnar aldrig på den serien alltså. Men jag ser fram emot att komma lite längre fram i säsongerna, dom har jag ju inte sett lika många gånger. Gillar i alla fall nu i fyran (som jag är på för tillfället) när Peyton och Lucas är ett par ett tag.  


Dagvilsen

Okej. Jag har känt hela dagen att det är torsdag, men det är det ju inte. Så nu känns det himla skumt att ha en "ledig" dag imorgon också, med hemmaplugg alltså. Skönt!

Sandra åkte precis hem. Vi har gjort klart och skickat in ett arbete (hoppas att vi har gjort rätt och bra) och förberedd inför en redovisning. 

Nu får det bli lite mer läsning och sen hoppas jag på att det är fint väder igen så att jag kan ta en skogspromenad med vovven. Annars får det bli en kvartersrunda och skogspromenad imorgon - om ni ville veta alltså...



Men det bästa sällskapet

Jag strosar runt och gör mig i ordning här med en hund under armen. Nyss hjälpte han mig lite med att fostra katten, i vanlig ordning. Hon hade öppnar en garderob i mammas rum och hoppas upp på garderobsdörren. När jag på en stol skulle försöka få ner henne stretade hon emot som fasen. Kände genast en hjälpande hundtass mot benen från en vovve på bakbenen som ville lugna sin människomamma (var inte speciellt irriterad, men ändå). När jag en stund senare fick ner henne sprang han genast och "straffade" henne lite med nafsande och knuffande osv. Han drar sig ju inte direkt för att typ ta tag i nackskinnet på henne och hålla i henne eller släpa iväg henne när han märker att hon har gjort nåt dumt. Ja, vad vore livet utan roliga djur som ständigt överraskar?
När jag hade gått runt med honom under armen en stund satte jag ner honom på pallen i hallen när jag skulle sminka mig. Han satt frivilligt kvar där och när jag var klar kom han och skulle hoppa upp under armen igen. Gosegrisen.




up early

Ja, jag vet att klockan sju egentligen inte är så fasligt tidigt, men jag har bara hemmaplugg på schemat idag och Sandra kommer inte hit förrän vid elva. Så, rätt duktigt är det väl ändå att dra på sig yogabysserna och planera att köra lite slut på mig själv? Snorar litegrann och sådär, men det är väl ingen fara tänker jag..
Nu, promenad med hund som förmodligen absolut tycker att man absolut inte kan vara ute och gå vid den här tiden, sen dejt med crosstrainern.




En tisdagskväll

Kom rätt nyligen hem. Har ätit på mr James med världens bästa Matilda. Det kändes liksom deppigt att hon ska vara borta i sju månader nu utan att vi kommer att kunna ses. Fy! Kändes lite vemodigt att kramas hejdå. Men sjukt kul för henne att få uppleva det där! Kommer vilja höra allt om allting när hon kommer hem. Kan tänka mig att jag kommer ha en del att berätta också. Sju månader. Ja. Om sju månader har jag ingen aning om hur mitt liv ser ut. Jo, jag går en engelsk kurs. Det är väl typ det. Gud så spännande! Det får bli mitt lilla äventyr!


Bytte standardsalladen mot fajitas. Gott! Salladen är ändå bäst.. men jag kände för att vidga vyerna lite.

Blandad morgon

Började träna runt åtta i morse. Sen pluggade jag en liten stund. När jag bara skulle lägga mig och pausgosa lite med djuren så slocknade jag ju som en gris. Vaknade en stund senare och var så sjukt trött att jag somnade om en timme. What?! Det passade ju verkligen inte in i dagsplaneringen. Gårdagens studier kom dock upp i runt tio timmar. Kände mig typ full när jag la mig. Vet inte riktigt hur eller varför det blev så mycket. Nåja. Nu har jag just slevat i mig lite glass med chokladsås för att bli lite pigg. Försöker hålla mig ifrån kaffet idag.
Bobbie är förresten så söt. Han sitter på altanen och njuter av solen i löplinan. Då och då kikar han in efter mig, när han ser att jag ser honom och inte har glömt bort honom sätter han sig till rätta och njuter lite till. Hur skulle jag kunna glömma bort mitt lilla hjärta liksom?






Monday morning

Jag har ingenting emot måndagar. Det kanske är för att jag är student och inte är på universitetet mån-fre 8-17. Det är ju rätt flexibelt liv. Igår pluggade jag ju dock rätt många timmar fastän det var söndag, men det gör ju inte så mycket. Gillar morgnarna med mina fina djur. Båda kommer och ska gosa och säga god morgon så fort dom märker att jag är vaken. Då blir det ju i och för sig svårare att gå upp, men det är ju en bra start på dagen. Nu, lite "förfrukost" i form av kokt ägg och te. Sen smink och kanske en snutts läsning innan jag ska iväg.



Strike a pose! sa jag, men då lät nåt intressant utanför huset.



Sen försvann katten men hunden fick snällt ligga kvar för att jag sa det.


Quotes


Framåt kvällningen

Nu är middagen slut. Smet iväg sista timmen och pluggade istället. Sitter fortfarande och läser nu. Känner mig riktigt duktig faktiskt. Det börjar dock krypa i kroppen. Boken är frustrerande. Men intressant ibland också som tur är. 16 sidor är väl inte fy skam. Bättre än noll i alla fall. Får väl bli några till innan jag ger mig.





Just nu

Skalat en himla massa potatis, städar och ska snart börja med sallad. Tur att lockarna höll sig någorlunda under natten. Duschen får vänta tills ikväll.





Butter tjej som inte fick dricka så mycket morgonkaffe för magen.

Att följa sina känslor

Jag brukar tampas rätt mycket med det där att jag gör saker utan att blinka för andras skull. Ofta tänker jag inte ens på vad jag själv vill och därför är det ofta så himla svårt att avgöra vad jag faktiskt känner inför olika saker. Det är något jag ju behöver arbeta på. Jag menar, vad får någon ut av det om jag gör något jag verkligen inte har lust med? Ingen och ingenting är det väl oftast.

Hur som helst så var jag hos Natta igår. Vi pratade konstant i många timmar, drack vin/öl och åt godis/chips. Hur som helst så ville hennes bror och pojkvän mfl ha med oss ut vid halv tolv - vi hade ju inte bestämt oss för om vi skulle ut eller inte, och hon var sugen på att hänga på, medan jag kände att alla halvsovna nätter kom ikapp mig. Det slutade med att vi skiljdes åt utanför porten efter en enorm kram. Hon gick ut, jag hem. Båda lika glada ändå. Tråkig? Det skiter jag faktiskt fullständigt i. I vanliga fall hade jag bara hängt på ändå - sen suttit och längtat hem till sängen. Så, jag lyssnade på mina egna behov och traskade hemåt med telefonsällskap.

Gillar att jag och Natta liksom verkar förstå varandra jämt. Det bara faller naturligt liksom. Hur som helst, grymt mysig kväll! Hoppas allt blir som vi pratade om! (mystik mystik)

Idag ska jag slänga ihop en kladdkaka inför en eftermiddagsbjudning (ännu en anledning till att jag inte ville komma hem runt halv tre inatt) och så har jag faktiskt tänkt mig att jag ska söndagsplugga. Det gjorde jag förr, men sen bestämde jag mig för att man måste ha lediga helger. Nu känner jag av olika anledningar att jag kan frångå det den här helgen.





Bilder

Gjort i ordning mig i snigelfart. Mysigt. Ser väl exakt likadan ut som vanligt ungefär. Men ändå.










It's a bright day!

Idag, efter en natt med konstig sömn i raden efter många andra, har jag fått bra nyheter! Vill inte dela med mig av dom riktigt än, men jag har glädjepirr i hela kroppen och känner redan hur magen vrider om sig pyttelite mindre än den gjorde innan! 

Idag ska jag göra mig i ordning i slow-mo - sminka ordentligt, locka håret och sätta på mig fina kläder. Ikväll ska jag till Natta och dricka Corona, prata sönder livets bekymmer och lyfta upp livets lycka och sen får vi väl se om det blir utgång eller inte. Sjukt taggad hur som helst!

Nu ska jag försöka leta fram kartongen med mina skor.


Right now

Sitter och väntae på att få med pizzor hem med mamma och hennes kille. Var ute och gick med Matilda i runt fyra timmar förut. SÅ skönt och alltid så bra att få prata av sig med henne. Tur att vi ska ses nästa vecka innan hon åker bort. Är hur som helst väldigt trött i hela kroppen just nu. Undrar hur trött vovven är där hemma. Han var ju såklart med och gick.
Blir nog bara hemmamys ikväll. Men det kan ju hinna ändras. Är nog för trött för att engagera mig i att göra något annat.

Paus

Är rätt stolt som var gång och läste redan vid halv åtta idag. Har börjat läsa om olika typer av styre och känner att jag kan en del redan från Europakunskapen som jag läste i höstas, flernivåstyre osv. Skönt det! Det är väldigt intressant när allt kopplas till hur man skulle kunna göra för att kombinera hållbarhet med sånt som gynnar de fattigare länderna. 

Nu ska jag slänga på sminket och hoppas på att jag känner mig lite mer fräsch idag. Ska försöka hinna läsa en hel del till innan jag ska iväg och möta Matilda för en promenad vid ett. Om en vecka ska hon ju lämna kära Sverige i en HIMLA massa månader. Kommer sakna henne SÅ. Får trösta mig med att Helen kommer hem från USA om inte så lång tid alls. Längtar! 



One of those days

Alla vet väl hur det är att ha sånna där jobbiga dagar som man bara känner sig så himla äcklig i allmänhet. Well, en sån har jag lyckats dra på mig idag. Känner mig himla ofräsch och obekväm. Och on top of it hittade jag ingen av mina solhattar i virrvarret av kartonger i källaren så jag blev tvungen att smörja solkräm i fejjan när jag satt ute och läste förut. Känns ju inte mysigare då direkt.
Tur i alla fall att det fina vädret piggar upp! Ska få lite mer läst och sen eventuellt ta en sväng på crosstrainern, duscha och ta kvällsdöden tidigt. Finns väl inte så mycket annat att göra på sånna här dagar än att längta lite efter att få gå och lägga sig... tyvärr.



såhär har dom senaste timmarna sett ut. mys! Nu tror jag att både jag och vovven har fått nog av solen en stund. Hade helst suttit ute hela tiden men jag är ju inte så bundis med solen jämt.

Konsten att förstå engelsk kurslitteratur

Ibland blir jag rätt imponerad. Av mig själv alltså. Har spenderat ugefär en och en halv timme med att läsa i en kursbok. Det är SÅ fruktansvärt knövligt språk. Det är ju rätt frustrerande när dom där högutbildade människorna ständigt envisas med att använda näst intill aldrig förr använda ord istället för ett fullkomligt förståeligt ord som folk faktiskt vet vad det betyder. Ändå, på något sätt, så förstår man ju sammanhang, andemening osv. 

Ska ge exempel på en mening på sidan 27 i den här underbara boken (Dynamic sustainabilities). 
"Here, the ubiquitous dysfunctionality of the QWERTY keyboard is an iconic example of the pathdependent consolidation of an initial accident."
Ja, ibland kan jag ju faktiskt förstå varför många säger "aldrig" till akademiska studier. Faktiskt. 

För den som undrar så betyder ubiquitous typ "överallt". Ja. I min värld fungerar ju "everywhere", men nu är det ju inte där boken är skriven. 

Lägger upp bild på boken. Ifall att någon skulle vilja snappa upp den i bokhandeln.

Sen är det ju som tur är inte så illa som det låter. Har ju läst 2/7 kapitel nu och det är ju faktiskt väldigt intressant det här när det gås in djupare på exakt allting!





Äntligen

Nu sitter jag vid köksbordet med en hund i knät. Tror att jag kanske var lite saknad under dagen i alla fall. Han kom rusandes och däckade genast hos mig när jag kom hem. Gosehunden.
Nu ska jag försöka piggna till lite och orka vara lite social under kvällen också.




Gårdagens och dagens

Aningen lättare att gå upp idag. Är klar nu. Ska gå om ungefär 50 min. Perfa. Morgonpromenad it is!



gårdagens somriga







Idag kör jag på byxor. Gör det rätt ofta nu för tiden. Det känns lite skumt. Ville helst ha svarta midjehöga idag, men dom har fått fula märken i tvätten. Får nog ta och köpa svarta cheap monday istället. Byxorna på bilden har ju hållit sig fina ett bra tag nu ju.

Hoppas på fortsatt sol idag också. Framåt kvällen vankas det hundpromenad med Oscar. Fast å andra sidan tänkte jag ju precis på att jag inte borde vara så mycket i solen idag. Har blivit lite halvbränd i ansiktet... suck! Men det är ju så underbart med sol efter en lång kall vinter.

Så trött så trött

Fruktansvärt seg idag. Har i alla fall fått duschen avklarad. Får nog bli en seg kväll med One tree hill idag igen och tidigt i säng.
 

Vad hände nu?

Jag hade tänkt gå upp halv sju och hinna ta långpromenad med hunden och träna lite innan jag ska till universitetet. Brukar alltid pallra mig upp direkt när klockan ringer. Idag gick det inte så bra.
Slutar med att Bobbie just nu springer av sig lite i löplinan och träna har jag inte gjort heller. Jon är ju trots allt hemma och kan leka med honom hela dagen. Annars hade jag väl haft lite mer eld i baken och faktiskt tvingat mig upp tidigare än ca en timme senare än det var tänkt... Långpromenaden får vänta tills i eftermiddag. Längtar redan tillbaka hem till min lilla prins.




Quote


Efter en lång helg

Nu är jag fullkomligt slut. Påskhelgen har varit väldigt bra! Helt klart över förväntan.
Suttit i solen hela eftermiddagen med en väldigt mammig hund. Nu ligger vi och gosar/halvsover i sängen. Lagom ansträngande aktivitet just nu.
Strax blir det mat. Sen får det nog bli soffan, one tree hill och sängen i tid. Sugen på att påbörja morgondagen med träning, men det beror lite på hur sömnen ser ut inatt.




RSS 2.0