Nöjd

Klockan är tjugo i tio. Jag är ledig på riktigt idag. KAN inte plugga eftersom jag inte har något att plugga på. Fick mer eller mindre städförbud av pojkvännen dock.. hade tänkt storstäda men kom fram till att det ju ändå kommer hinna bli kattsandigt och hårigt på toaletten bland annat innan lördag när det ju ska vara rent och fint här..
Vad har dagen att bjuda på dårå?
Gick upp samtidigt som min hårt arbetande man och tog en långpromenad med Bobbie. Sen kom jag hem, tände ljus i det mörka vardagsrummet och yogade ett bra tag. SKÖNT. Nu känner jag mig uttänjd och avslappnad. Har tänkt mig att jag ska äta lite frukost strax, rensa i skafferiet och diska ur bestickslådan och alla bestick (läcker in vatten i lådan, inte så trevligt) SEN, trumvirvel, bygga mig ett fett jäkla panghus i sims. Har inte ens installerat spelet på min nya dator, som jag btw köpte i somras.. Då var det ett tag sen jag spelade.. minst sagt. Sen får vi se vad det blir att pyssla med i eftermiddag.. eller om jag fastnar framför datorn. Det trevliga är ju att det inte spelar någon roll..
http://www.youtube.com/watch?v=20e9EUbcza0&feature=related
Går inte att få in den här länken i inlägget, men det är ett roligt klipp från One tree hill. Älskar Quinn. Så himla mysig.

Helgen nu då!

Igår spenderades dagen i Örebro med Mia och Emma. Vi kollade efter lite allt möjligt, men nu har jag köpt smink så jag inte behöver det på några månader, julklappar klara till två pers och utstyrseln redo inför halloweenparteyt nästa helg (ja jag vet att alla har sånt den här helgen, men i början sa alla att det var nästa helg, så nu har vi ta mig fasen nästa helg!!!).
När jag kom hem skulle min kära boyfriend på lan, så att jag laddade upp med godis, chips och en mojito inför kvällen. Tittade på löjligt många avsnitt av One tree hill, tog en lång dusch inkluderad ansiktsmask och hårinpackning och gick och la mig strax efter tolv och läste en stund. Perfekt egentidsmys. Känns som att allt bara går i ett annars, nästan varenda minut är ju uppbokad med nånting.
Anyway. Förberedde mig på en natt ensam, eftersom pojken sa att han skulle komma hem nån gång idag när dom hade sovit en stund, men blev väckt av att han kom hem halv sex. Ville sova hemma istället. Sött! Så nu sitter jag här i soffan, har sminkat mig, dragit på mig myskläder och varit ute med Bobbie. Katten skriker efter mat (eller gos, eller både och). Den tog slut igår kväll. Vi ska handla idag. Funderar på att slå på ett, eller några avsnitt one tree hill nu när jag inte riktigt vet hur länge mannen kommer ligga och sova.. men men. Har inga planer för dagen sen så då kan man ju ta dagen som den kommer!
Say hello to my buddies.. eller ja, Haley och Quinn, dom är så mysiga.. inte Taylor..

Det där inlägget

Har kollat på filmen nu. Tog lite längre tid än anat för jag och mamma pratade i telefon en stund också, men vad gör det, har ju inga direkta tider att passa idag ändå. Ska dit på fika senare och lämna nyckel till henne så att hon kan ta hand om vår goskatt när vi är borta.
Hur som helst kom jag att tänka på här om dagen hur sjukt det är att man förknippar musik med vissa händelser som inträffade just när man hörde låten i fråga. Väldigt starka förknippelser (heter det så? lät så himla fel..), sådär så att man verkligen är tillbaka vid en viss tidpunkt mitt i händelsen när man lyssnar på låten. Såklart händer det ju inte så med alla låtar man lyssnar på. Jag undrar dock varför bara vissa fastnar? Det kan ju vara vardagliga händelser som man förknippar till musiken också, inte bara speciella.
Jag tänkte ta upp några låtar som jag här om dagen kom fram till att dom verkligen ger mig en verklighetsflykt.

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home: tar mig alltid tillbaka till en eftermiddag då jag och min käre pojkvän skulle åka hem från Karlstad, tror att vi hade hjälpt honom att flytta.. och så tog vi en lantig väg till Kristinehamn, en riktigt fin solig eftermiddag, åkandes i en bil längst kohagar. Det här är numer en av mina absoluta favoritlåtar.

Mindless Self Indulgence - Kill the rock: får mig alltid att tänka på när jag och Sanna satt i ett fågeltorn och sjöng den här jättehögt och jättefalskt. Just for fun. Vi hade med oss fika också tror jag..
E-Type - Star: Får mig inte direkt att se något framför mig. Inger bara en hemskt hemskt känsla. Låten som jag och min bror valde skulle spelas på pappas begravning. Så fin på alla sätt och vis. Förr kunde jag inte lyssna på den utan att börja gråta. Nu kan jag det, nästan i alla fall.

In Fear And Faith - Your world on fire: När jag hör den sitter jag på tåget mellan Ostente och Bryssel igen. Jag och Evelyn sitter båda djupt försjunkna i tankar, musik och tittar ut över landskapet.. och längtar nog efter att komma hem, men tyckte ändå att det var lite ledsamt att säga hejdå till alla.
DJ Sammy - California dreaming: Tänker på pappas dunkadunkavolvo. Han lyssnade alltid på sånt här. Sån musik musik gör mig glad nu för tiden.
We Came As Romans - alla låtar: Får mig att tänka på min söta mamma som är bäst i världen. Ibland är de så himla jobbigt att inte träffa henne varje dag som man gör när man bor hemma. Hon brukar lyssna på We came as romans i bilen, därav kopplingen.
Björn Rosenström - Lurad: Nu när jag lyssnar på massa familjemusik kommer jag på ännu mer. Den här låten älskade min lillebror när han var yngre, så ibland, när min storebror hade flyttat hemifrån och min lillebror och jag delade övervåningen så hade vi Björn Rosenströmparty och sjöng jättehögt till låtar som denna. Bara för att. Att inte träffa bröderna varje dag är ju inte heller så kul.

Lycka

Idag känner jag mig bara så jäkla nöjd med allting. Klockan är två och jag följde just Emma en bit mot frisören. Jag gick i princip direkt upp ur sängen och möttes av att Emma kom hit och vi började plugga direkt, så nu har vi kommit igång pyttelite på vårt projektarbete i alla fall. Känns som att det är väl strukturerat och att vi kommer hinna klart i god tid fastän vi just nu bara har två skrivna sidor och jag åker bort över helgen, vilket leder mig in på anledningen till dagens lyckorus:
  • Eftermiddagen har jag numer pluggfri och ska filmmysa i min ensamhet med nya versionen av Jane Eyre
  • Imorgon åker jag iväg med min andra hälft. Vi kommer spendera varenda sekund av de kommande tre dygnen tillsammans. Inga måsten - inget hundrastande (men kommer ju såklart sakna mina hårbebisar), ingen matlagning, inget disk, inget plugg, ingenting. Bara jag och kärleken och förhoppningsvis ett badkar (har längtat hur länge som helst efter att få bada badkar för vi har inget, så om vi inte har det på hotellrummet börjar jag gråta.. men är såklart glad ändå.. eheh)
  • Jag är fortfarande sjukt nöjd med valet av utbildning. Det är så intressant och trevliga människor och mycket ansvar och bra struktur osv.
  • Har bestämt mig för att sätta upp delmål och belöna mig själv regelbundet så att jag inte blir för stressad (som jag ju kan ha en tendens att bli..), så när vi väl har varit på vår underbara Tallinresa går det några dagar tills det på fredagen blir örebrotripp och förhoppningsvis lite kvällsmys med Emma och Mia, och helgen efter blir det fet halloweenfest här. Fun fun! Och det där som måste göras på vardagarna mellan är ju liksom inte jobbigt.. det är ju kul och.. intressant! (känns som ordet slits ut lite, men går inte att beskriva så mycket bättre)
  • Katten halvlöper här hemma så hon är jättegullig och extra kelig och svarar så fort man pratar med henne (hon är ju iofs alltid så, men det är lite extra mycket nu..)
  • NÄMNDE JAG ATT JAG SLIPPER DISKA I HELGEN?!... ja, men en extra gång skadar ju aldrig..
  • Jag älskar min familj och är så glad att alla i den finns, och då räknas familjen Hentilä/Karvonen med i min familj.. så det så.
Skönt med dagar som man bara är så nöjd.
Nu ska jag sätta mig och titta på film och äta lite chips en stund, sen ska jag skriva ett till inlägg om en grej jag kom på här om dagen att jag vill skriva ett inlägg om.. Ciao!

Oh happy day!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min och älsklingens 2-årsdag! Och det känns så himla skönt. Det har gått så himla fort, men vi har hunnit med så himla mycket..
Hade tänkt skriva ett lååångt inlägg om my baby, men det blir nog inte så. Det finns så mycket jag skulle kunna säga så jag kan inte riktigt komma fram till precis vad jag ska skriva. Jag måste i alla fall säga att jag aldrig någonsin har känt mig så bekväm och säker med någon förut.
Ikväll ska vi fira genom att gå ut och äta och sen blir det tvmys hemma. På fredag börjar ju det riktiga firandet! Då bär det av till Tallin och där ska vi vara tills på måndag. Så himla mysigt och perfekt. Bara jag och min man.

Tentapepp

Ska strax iväg till universitetet för att skriva första tentan. Känns rätt sjukt och overkligt och sådär. Magen är nervös men jag är på jättebra humör av någon anledning. Kanske mest för att jag vet att magen kommer lugna sig när vi väl har satt oss där, och för att jag vet att jag har pluggat ordentligt, så att om det inte går vägen betyder det väl bara att jag är dum i huvudet och borde hoppa av. Nej, men jag hoppas att det går bra. Har laddat upp med två mackor, två frukter och lite godis att ha med, hälften kan jag förhoppningsvis äta innan tentan börjar. Har fått i mig en banan bara.. dumma mage.
Anyway. Peppar i alla fall med lite tysk musik. Varför vet jag inte. Kanske för att tyska är jättemysigt och för att man känner sig ascool när man kan sjunga med utan problem.
Nej nu ska jag gå ut och kissa med Bobbie. Wish me luck! (inte angående pissandet)

Ledig eftermiddag, inte "ledig"

Tenta imorgon. Märkligt nog känner jag mig bara glad. Läste igenom allt förut och bestämde att nej nu pluggar jag inte mer. Ska vila hjärnan i eftermiddag/kväll och imorgon förmiddag innan det smäller, vilket innebär - ledig eftermiddag/kväll. Woho!
Ska städa lite smått nu först tänkte jag och sen titta på Top model. Mamma kommer hit framåt kvällen också så jag ska slänga ihop en äppelpaj. Har velat baka/äta det huuuur länge som helst men det blir ju liksom aldrig av, men nu jäklar.
Mysigt band som jag upptäckte i min telefon på bussen här om dagen.. haha. Hade inte lyssnat på det förut fastän jag hade ett album inlagt..

Uppe med tuppen?

Ja nästan i alla fall.. eller nåt. Gick upp när älsklingen hade åkt till jobbet. Kunde ändå inte somna om sista timmen innan klockan skulle ringa av olika anledningar, dels för att jag blev pigg och dels för att katten började skrika åt mig att gå upp.. Nu sitter hon i alla fall här bredvid mig, tyst och nöjd. Jag är också rätt nöjd måste jag säga, eftersom klockan bara är nio och jag har redan tagit långpromenad med Bobbie och tagit en lång skön dusch. Har kommit fram till att det inte finns någon bättre start på dagen än motion i kylan och sen komma in till en varm dusch. Efter det är man ju 100% redo för vad dagen har att bjuda! Woho
Blir en mjukstart nu med frukost och 90210 och sen lite plugg innan allvaret börjat - ska in till universitetet och tentaplugga med några söta brudar (emma, känn dig träffad, du är en av dom) och förhoppningsvis tar emma med sig trädgårdsäpplen till mig, för då ska jag baka äppelpaj imorgon och kolla om min kära mamma vill komma hit på fika på kvällen. Mysigt.
Vad kan jag skriva mer.. Jo, vet ni vem som var rätt dum igår (eller i förrgår, kommer inte ihåg)? Ingen aning?..
En ledtråd..
Hade lagat mat på en av plattorna och sen stängde jag av och sånt och lite senare (medan den ju fortfarande var varm) så stod jag och plattade håret och såg att kissen jättenöjt låg på spisen (!!!), fick panik och sprang dit och tittade, då hade hon lagt sig precis bredvid den varma plattan, för där var det ju varmt och gött.. dumkatt. Eller smartkatt? Fast hon hade ju lika gärna kunnat råka trampa på den varma plattan.. då hade situationen vänt rätt rejält..

All we need is a reason


Hjärta familjen

Idag har hela dagen gått åt till att vara hos min käre bror i karlstad. Jättemysigt som vanligt. Han bjöd på pizza och så satt vi och pratade och tittade på tv och sånt. Mamma och lillebror och älskling var ju med så klart. Juste, vi var på ikea en sväng också.
Nu har vi just kommit hem med lilla Bobbiemonstret och Joni har satt sig och spelar tvspel.. Vilket lördagsnöje. Jag ska nog kolla runt lite om det finns nån bra film som vi vill se eller nåt..
hej katt som ser jättearg och elak ut

Fredagsmys

Min älskling åkte just iväg och repade.
Jag har tänkt spendera min kväll framför tvn, med film, idol, godis, chips och en drink eller två (vi har ju ingen vanlig dricka så atte.. och för en gångs skull är jag sugen på nåt annat än vatten). Känns helt okej. Skönt att vila huvudet från plugget också.
Försökte ta lite kort på dom fina djuren förut, och som vanligt är det jättesvårt att få något bra på katten, dels för att hon vägrar vara stilla, dels för att hennes ögon aldrig blir så fina på bild som i verkligheten och sådär.. suck, men Bobbie går det alltid att få kort på. Bara att säga åt honom att sitta, så poserar han jättefint och ser jättestolt ut. Åh vad skulle jag göra utan mina håriga älsklingar? (Vet inte vad jag skulle göra utan min mindre håriga och mer mänskliga älskling heller, men det är ju en annan historia)
Fick typ världens sötaste bild på Bobben iaf, here it comes (och några andra)

Jobbigt läge..

För jättelängesen fick jag ett videoband av min moster. Hon hade klippt ihop massa saker som pappa var med på. Har aldrig orkat titta på det, men nyss var jag hos mormor och vi kollade på klipp från julaftnar. Morfar var med där och det var så skönt att se honom. Höra hans dåliga svenska och tänka på hur han var lite halvt rasist fastän han själv inte ens pratade rent.. Fick lust att titta på det där bortglömda pappabandet då. Gick ner i förrådet och letade fram både band och gammal videoapparat.. för att sedan komma upp i lägenheten och inse att det inte ens går att koppla in den i tvn.. Suck. Ledsamt. Ville ju se vad som var med där på..
Mormor hade nämligen ett kort på pappa stående på en bänk, och då började vi prata om att det känns lite som att han spökar ibland. När jag var yngre hade jag en bild på honom hängande över sängen. Jag sover som en stock och brukar inte direkt göra saker i sömnen, men jag vaknade jättemånga gånger med kortet liggandes i sängen eller någon annanstans. Och mormor berättade att (hon bor ju helt själv) hon ständigt får gå och rätta till kortet på pappa, för att det på något sätt alltid hamnar snett. Och lite andra sånna där småsaker. Man kan ju undra. Eller önska.
Jag saknar dig papsi. Jag vill se dig in action på bandet. Har inte sett annat än bilder på 7 år.
Bilden jag "brukar" (har gjort nån gång) lägga ut på honom är den jag brukade ha över sängen.

The fray

Myser med mysig musik. Har gett upp plugget för dagen tror jag. Sett två avsnitt one tree hill och min mage börjar göra ont igen, love it. Ska göra mig iordning lite, titta på top model under tiden och sen bli upphämtad av mamma. Hon ska till mormor med min lillebror och jag ville egentligen få hit henne på fika, men det blir ju bra det här med.. Får se om jag orkar vara pluggduktig något mer sen eller om det här duger för dagen.
Älskar den här låten i alla fall. Älskar förresten i stort sett all musik som är med i one tree hill. Så himla mysigt. The honorary title och sånt där..

Långhelg

Vi har inga föreläsningar eller nåt varken idag, imorgon eller måndag. Så helgen blir rätt lång. Dock ska vi ju plugga till tentan nästa fredag, men det är ju fruktansvärt skönt att få planera tiden själv.
Jag kunde inte sova längre än vanligt imorse så jag gick upp vid åtta. Åt rejäl frukost, macka, kokt ägg, en kopp te och ett glad juice. Duktigt värre. Har kollat på cats 101 också, och under tiden gått igenom dom 6 första sidorna i mitt sammanfattningshäfte på 27 sidor. Tror jag kan dom någorlunda nu, satsar på två sidor till och sen paus.
Rätt kul förresten att jag såg grannen springa upp och ner från tvättstugan förut i sin one piece, och direkt efter gick jag ut med Bobbie, i min one piece. Slapparmorgon in the building? Det är btw första gången någonsin jag vistades utomhus i one piece. Tycker att det är så himla fult.. men skönt, speciellt nu när det börjar bli jättekallt.
Hur som helst, på cats 101 förut pratade dom om en ras som heter Bombay. Jag kom fram till att det ser ut som att vår kisse är av den rasen, fastän hon inte är det (hon sitter förövrigt och gömmer sig bakom en gardin bakom stolen jag sitter på, hon är dock inge bra på att gömma sig för hon sitter och kurrjamar..). 
taget från http://www.bombaycats.nu/pages/securitazz_cats.html
Här är den där rasen. Känns mer som att min lilla kissemiss är blandning av den och norsk skogskatt än norsk skogskatt, brittisk korthår och birma..
Ehm.. ah, kom fram till nu att det är rätt ointressant.. men ändå. Nu ska jag läsa anteckningar om kol- och smogstäder, sen förmodligen gå ut med kissen i sele. Ciao

Tisdagsmorgon

Igår när jag la mig var jag inte riktigt sovtrött, men klockan var elva och jag hade inget att göra, så jag tyckte att det passade att gå och lägga sig. Hur som helst så tänkte jag lite på det jag gick igenom under gårdagen av mina anteckningar inför tentan nästa vecka, och när jag vaknade så tänkte jag på allt jag hade läst in, och kom på mig själv att ha drömt om det också. Nu sitter det. Är det inte så man ska göra? Sova på saken? Hehe.
Nu ska jag inte iväg till bussen förrän om en och en halv timme. Har suttit och pluggat, läst igenom texten till nästa veckas seminasrium och tänkte läsa lite till nu innan jag ska äta en tidig lunch/sen lunchig frukost och titta på ett avnitt av antingen One tree hill eller gossip girl. Intressant att veta va?
Softa morgnar är ju to die for. Speciellt när man väl kommer upp ur sängen när man har tänkt sig. Hinner till och med ta en till promenad med Bobbie innan jag går iväg till bussen också. Lyxigt.
Nej nu ska jag ta tag i allt igen, men först sätta mig och titta lite på djuren som leker med varandra, och kommunicera lite med katten som går runt och kurrjamar hela tiden, vet inte riktigt vad hon vill..
En bild på min snygga man på det också

RSS 2.0