Rätt gött

.. när klockan är halv elva och man i princip har pluggat klart för dagen. Har läst om det endokrina systemet inför imorgon och läst klart det sista kapitlet som ska läsas i boken inför tentan. Nu är alltså min sammanfattning (blev typ en bok igen) klar! I pluggväg idag återstår bara att rita några till fina bilder till mitt plugghäfte, men nu - städning!

Monday morning again

Ligger i sängen och har just skrivit en liten snutt. Har även gjort lite yoga på första gången på väldigt länge. Blev dock ingen långt pass då jag har en del att stå i idag. 
Ska ut med vovven på promenad nu närmast och sen står plugg och städ på schemat. 

Ni kan få en blöt hundbild på det av någon anledning..Ciao!

Kreativitet, kom till mig!

Sitter här med datorn i knät. Har kommit fram till att jag vill ta tag i något projekt - för hundrade gången blir det ett skriveriprojekt. Jag har alltid alltid alltid velat försöka skriva något som kanske någon gång kommer att kunna likna en bok (eller nåt i den stilen). Jag har alltid använt skrivandet som terapi och fått ut allt jag behöver via fingrarna på tangentbordet och det har funkat fint för mig. Jag har alltid gillat att vara kreativ, pyssla, rita (mest på sistone dock), skriva - och ta del av kreativitet: läsa böcker, titta på film osv.. och på sistone har jag liksom inte gjort något av det. Har varit för tom i hjärnan för att skriva nåt, och tyckt att det har känts fullkomligt meningslöst - jag menar varför skriva? Det låter töntigt, att sitta framför datorn och bara skriva massa påhitt, det fyller ingen funktion, och jag slutför aldrig något för att jag får idétorka fastän jag har tusen idéer, men som inte riktigt vill ta sig ut. Jag har inte läst mycket skönlitterärt sen i somras, eller innan studenten, eller jag vet inte riktigt (förutom under julhelgerna då jag plöjde igenom några böcker).. för att det tar för mycket på krafterna att läsa all kurslitteratur så det finns liksom ingen ork kvar till att läsa ännu mer. Och det känns som att det är längesen jag tittade på en sådär psykologiskt genomtänkt film som man blir helt blown away av för att storyn är så sjukt djup - sitter här istället med gilmore girls som liksom inte innehåller nåt betydelsefullt, det är bara så skönt och avkopplande att titta på, men inte tankeaktiverande alls. 

Hur som helst (kom på nu att jag skriver "hur som helst" rätt mycket av någon anledning.. känns bara rätt liksom) så har jag nu satt mig och börjat skriva om en liten storygrej som jag började med i somras. 3 sidror gjorda och det känns rätt bra. Ändra lite, lägga till lite. Kan inte hoppas på att jag orkar med det tillräckligt länge för att det ska bli något, men man kan ju görat ändå ju. Varför måste man alltid göra saker för att det är av nytta? Det måste man ju inte. So what om jag inte kommer någon vart och inte har någon nytta av det även om jag gör det. Får ju i alla fall en uppfriskning av att använda det svenska språket i skrift (annat än i vetenkapliga rapporter och sånt). Det är ju alltid något!? 
Och angående genomtänka filmer, någon som har tips? Kommer inte på något exempel just nu, bara 21 gram, som jag vet att jag gillar - men som jag alltid nämner, inte kan komma ihåg vad den handlar om. Men ah, någon kanske förstår vad jag menar.. 

Oj vad jag babblar. Orkar inte läsa igenom det jag skriver och förstår att det kanske inte är så sammanhängande osv osv.. men det får vara så nu. Ville bara få fram det att jag fasen tänker återuppta ett intresse som jag av någon anledning har struntat i alltför länge nu! 

Nu ska vi filmmysa här tror jag. Bye!

Hejdå helg

Jaha då var det söndag igen då. 

Lördagen bestod av en skogstripp och sen melodifestivalmys och så gick vi och la oss rätt tidigt (halv tolv). Skogstrippen blev inte riktigt som väntat, men väldigt mysig ändå. Vi hamnade på en skogsväg och letade efter nån bra grillplats men hittade liksom ingen. Så resultatet blev att vi åkte runt och letade i typ en och en halv timme, och till slut gav vi upp och åkte till gamla hederliga sveafallen - så till slut fick vi vår grillade korv! (Och som vanligt glömde jag kameran hemma, DAMN)

Idag vaknade vi tidigt. Så nu har jag redan pluggat i nästan två timmar, rensat badrummet på massa skit jag har samlat på mig.. (blev lite chockad när jag insåg hur MYCKET saker jag har i badrummet och hur LITE saker Joni har där, eh.. hö hö) Nu har jag just gjort mig i ordning lite också. Tänkte passa på att rensa lite i bokhyllan också medan jag ändå är igång. 
Har ju hunnit läsa lite skönlitterärt också. Är helt kär i boken (2033). Jag fullkomligt älskar när bokstorys är nästan löjligt genomtänkta och består av en helt annan värld. 

Älsklingen är just nu iväg och tvättar bil. Hoppas på att vi kan ta en promenad sen och köpa GLASS. Är jättesugen på att äta glass som inte kommer ur en burk... Får se, kanske hittar nånstans att låta Bobbie jaha lite boll också. Hur som helst, en söndag full av möjligheter! 



Rastlös katt

Igår var jag på bokrea med min kära lillebror. Jag fyndade tre böcker, varav en var en spontanpresent till min bästa fina mamma. Så vi promenerade hit sen och hämtade Bobbie, för att sen gå hem till mamma och överraska henne med massa spontanpresenter, en bok från mig, en från jon, och så fika! Myspys. Sen kom min älskling dit också. (Köpte Metro 2033, den sista tillflykten och Stolthet och fördom och zombier till mig själv - har börjat på den första och den verkar himla bra. Är helt fascinerad av storyn hittills och vill bara fortsätta så fort jag kan!)

Hos mamma diskuterade vi bland annat att vår kisse har verkat bli så rastlös på sistone så att vi ska försöka aktivera henne på olika sätt. Dels så ska vi ta ut henne i sele mer (hon har börjat hoppa på ytterdörrshandtaget och försöker komma ut? hon är ju helt sanslös..), och eftersom hon verkar gilla att klättra och speja från höga höjder justerade vi lite igår så att hon kan få börja ligga och mysa på hatthyllan (hon brukade ju förr försöka klättra upp dit via jackorna), och idag såg jag för första gången att hon hoppade upp på bokhyllan i vardagsrummet, så jag har tagit ner lite grejer därifrån så att hon kan ligga där också om hon nu vill det (vilket inte är att föredra eftersom hon passerar whiskyflaskorna på vägen upp). Hur som helst så är det nu fritt fram för henne att klättra runt lite mer och så fick vi med ett tygrör från mamma som hon kan leka med. Hittade en gammal julgranskula också som hon har sprungit runt som en galning med under eftermiddagen. 

Anledningen till att jag skriver om det är att jag ju fick rätt söta bilder på knaskatten. Klart ni vill se dom!

(Börjar tro att det kan vara en bra idé att sterilisera henne så att hon blir lugnare, fick tips från karin om det. Det får dock bli lite senare, lägger just nu pengarna på att kastrera Bobbie på onsdag :$)




Höögt upp för den där lilla. Tog bort en av lådorna så att det ska bli stabilare att vara där för henne..


Myspys på vår betalade räkningar.. 

Nåja, nu ska jag återgå till plugget. Har vilat huvudet en stund nu ju. Har kommit fram till att fastän jag har glasögonen på mig får jag huvudvärk av att sitta och läsa och koncentrera mig en längre stund. Why?! Aja. Får ta det i korta perioder. Går ju inte direkt att fortsätta när huvudet börjar dampa..

Wild and crazy

Eller?

Igår kom ju Sandra och Mia hit och jag måste säga att det var ju himlans trevligt. Vi hade på lite tv i bakgrunden, hade massa gott tilltugg, och spelade två sällskapsspel. Skönt att göra nåt mitt i veckan också. 
Vid tolv eller nåt så åkte Sandra hem, eftersom hon ju ville vara pigg nog för att köra, och då gick älsklingen och la sig, så det slutade med att jag och Mia satt och babblade till framåt två nån gång. Hon skulle ju sova här. Myspys hela kvällen ju! 

Vad som inte är så mysigt är ju att jag har varit förkyld ett tag nu och den här veckan har det varit lite värre än förra veckan, och imorse när jag tittade mig i spegeln så insåg jag att mina ögon är svullna, det ena lite mer än det andra. Det är ju faktiskt inte så jättetrevligt. Ska strunta i att sminka mig och hålla mig inomhus (det är ju regnmysväder så då ska man ju vara inomhus, tycker till och med Bobbie faktiskt) och hoppas på att det lägger sig lite tills imorgon. Ska ju ändå plugga större delen av dagen idag har jag tänkt mig.

Imorgon ska jag göra få träffa Matildas lilla kissebebis också som hon ska hämta hem idag! Myspys. Tar nog en sväng på bokrean efter, eller före det också. Hade egentligen tänkt ta det idag, men ah.. Vi får se hur det blir med det. 



Funderingar om ambitioner

Balkongmyser lite i solen med mina fina hårtussar. Bobbie sitter på en stol och spejar ut över kanten, jag sitter på golvet och ska strax börja plugga, och katten har mosat sig in bakom mitt ryggstöd bestående av kuddar och en filt. 

Pratade nyss med mamma i telefon och hon frågade om jag har ställt så höga krav på mig själv under skolåren för att min storebror är så himla duktig hela tiden. Detta för att jag här om veckan kallade honom för underbarnet, och för att min lillebror tydligen känner lite press på att han har mycket att leva upp till. 
Började fundera då om en sån sak påverkar eller inte? Eller om det kanske skulle vara bättre att tex vara ensambarn, eller ha syskon som liksom inte bryr sig? Min bror har alltså alltid fått mvg i näst intill exakt allting, men jag har nog aldrig riktigt tänkt på det som något som pressar mig (mycket eftersom jag vet hur extremt mycket tid han genom åren har lagt på plugg, medan jag har umgåtts mycket med vänner och sånt istället för att plugga hela tiden), utan snarare som något som har varit en drivkraft. Jag har aldrig haft ångest över att jag inte har legat på samma nivå som honom, utan jag tror snarare att det har gjort det naturligt att göra så gott man kan istället för att skita i utbildningen. Min prestationsångest har alltid kommit från mig själv och min egen vilja att vara så bra som jag bara kan, vilket ju inte är bra det heller. 

Nu, på universitetsnivå, och efter att ha upplevt gymnasietiden så ser jag på allt exakt så som min storebror sa till mig för några år sen. Man behöver inte vara bäst, det räcker att vara godkänd, för på högre nivå är det ingen som bryr sig om om man fick g eller vg. Programmet jag sökte till på universitetet hade väldig låg ribba för att kunna komma in, vilket får mig att tänka lite att varför satte jag alltid så hög press på mig själv? Det är ingen idag som bryr sig om mina gymnasiebetyg och många av poängen hade inte ens behövts. 

Jag tycker att det är så himla viktigt att tänka bortom skolarbetet, även när man är uppsluktad av det. Allt handlar inte om höga betyg. Skoltiden är en stor del av ens liv, så just därför måste man ju faktiskt leva under tiden man studerar också. Min attityd har förändrats helt det senaste halvåret. Ett G är awesome. Att inte ha fått underkänt på något ännu på universitetsnivå är en enorm prestation som jag är stolt över. Om jag skulle få underkänt, fine, det skulle svida, men det är inte världens undergång. När jag gick på gymnasiet var det ingen direkt utmaning för mig att få mvg på ett språkprov. Jag visste exakt hur jag skulle plugga och vad jag skulle plugga på, och det var få gånger jag var osäker på om jag skulle få högsta betyg eller inte. Idag blir jag nervös över huruvida jag kommer få godkänt eller inte eftersom det ligger på en helt annan nivå, samt att jag sen förr inte är lika van vid att plugga inför prov som dessa osv. Men vad gör det? Det kan vara underbart att känna att jag blir hemmastadd på ett helt nytt område och glädjen över att få tillbaka en rättad tenta ligger på en helt annan nivå än när jag fick tillbaka ett prov på gymnasiet. En helt annan spänning. 

Och jag är himla stolt över min bror också som är så himla duktig och har hunnit åstadkomma så mycket i sin unga ålder. Perfekta gymnasiebetyg, ingenjörutbildning och nu fast jobb direkt efter utbildningen. 

Kom ihåg bara att man behöver inte vara perfekt för att vara duktig. Allting är relativt och det som är lätt för mig behöver inte nödvändigtvis vara lätt för dig osv. Jag tror att det är otroligt viktigt att komma ihåg det, alltid! 

Nog om det nu.. vet inte riktigt vad det här blev för konstigt filosofiskt inlägg.. Nu ska jag sätta igång och plugga ett tag. Bara en stund, eftersom jag ju nu för tiden har lärt mig att man inte kan göra alltid på en och samma gång och att allt inte behöver vara klart tusen år före deadline. Det var allt för mig. Over and out!

Superman igen


Superman

Den här helgen ville jag göra något bara för mig. Nåt pyssligt och mysigt och avkopplande. Behövde verkligen det, slippa låta hjärnan gå i hundra hela tiden. 

Men men, what to do then? Jo, det blev att sy en stålmannendräkt till Bobbie. Random? Ja. Roligt? Ja. Nu är själva dräkten klar. Det var väldigt svårt att få ihop det bra mellan framdelen och bakdelen... sprättade ett antal gånger och till slut fick det vara.. Nu har jag precis tagit en paus från att sy på S-märket på manteln. Bobbie är så himla söt i kläder. Han gillar inte direkt när man sätter på dom, men när han väl har på sig dom blir han så glad och stolt (tills det blir jobbigt igen) över att man tycker att han är så fin. 

Vad ska vi ha den till då? Tja.. inget. Haha! Gjorde det för min skull ju, men det kan ju vara roligt att ha vid något speciellt tillfälle. 



Effektivitet

Känns rätt skönt att klockan inte ens är elva och jag har varit ute med hunden, plockat undan, städat toaletten, städat i köket, diskat, skickat in en skoluppgift och står nu och fixar ägg, bacon, kaffe-frukost. Det är så skönt när man får värsta rycket och får jättemycket gjort. 

... Hade inget mer att säga, och stekpannan är nog varm nu. Ciao

Älg

Jag och sanna åkte runt lite förut. Vi hamnade på rätt random ställen och visste inte riktigt vart vi var.. men det var riktigt trevligt. Vi såg en älg typ 10 meter från vägen, såg ett rådjur, var på ett konstigt coop och åkte bakom en jätteseg traktor. 

Nu måste jag plugga lite igen.. 0 motivation. Fast först: lite älg:

Wild and crazy

Tror faktiskt jag skiter i att idag bara göra massa nytta. Det är fint väder ute och Sanna frågade mig om vi ska hitta på något, och då tänker jag faktiskt att vi kan dra ut och fota lite sen. Har länge velat testa min kamera utomhus på riktigt och har inte riktigt fått tillfälle till det. Så nu ska jag göra mig iordning, ta ut hunden, fixa lunchmat till älskling och sen plugga tills vi ska ut på äventyr. Punkt slut!

"Fem fina låtar"

Nästa dag på den där listan säger att man ska nämna dom fem finaste låtarna.. Lägger upp dom utan inbördes ordning allt eftersom jag kommer på dom.


Den första är Linkin Park - Pushing me away, INTE albumversionen, utan live in texas-versionen. Important detail. Har faktiskt live in texas hemma på dvd, köpt. Har kollat på den ett antal gånger och blir lika häpen varje gång över hur sjukt bra Chester låter live. Hur som helst så är den här låten MYCKET bättre här än på Hybrid Theory. (HQ är det ju dock inte fastän det står det....)


Den andra är 30 seconds to mars - The kill, också live, INTE albumversion (fast den är ju också väldigt bra). Får rysningar. Den där Jared Leto kan han. (Dålig kvalitet här också, av någon anledning har dom tagit bort den bättre versionen som jag alltid har kollat på förut)




Den tredje är Kent - sundance kid, bara för att den är så fin och alltid har varit en av mina absoluta favoritlåtar med Kent. 



Den fjärde får bli Tatu-not gonna get us. Kör på lite nostalgi känns det som. Men jag gillar ju Tatus "du och jag mot världen"-grej och deras musik är så mysig att lyssna på. 




Den sista får bli The fray - You found me, för att det är en av mina nyare favoriter.




Nej nu måste jag sätta lite fart. Har bara varit ute på hundpromenad hittills ju (nu ligger förövrigt hunden däckad i mitt knä, trött kille). Frukost, plugg och jobbmejl väntar.

Om tidsbristen imorse..

Såg när jag hade publicerat morgonens inlägg att rubriken innehöll "fina kläder", vilket jag aldrig nämnde i själva inlägget. Syftet var att jag skulle skriva att jag satte på mig lite fina kläder idag för att göra allt lite roligare, men jag hann inte riktigt det.. Hur som helst så har jag tagit kort på dom nu och tänkte lägga upp det innan jag beger mig in vetenskapens värld (har redan utrustat mig med brillor och mellanmålet är framställt på bordet). Och så kan vi ju faktiskt säga att det här är nästa punkt på den där listan som jag aldrig kom någon vart med.. 

Dag 1: Facebook profilbild.
Dag 2: En kväll du aldrig kommer glömma.
Dag 3: En av de viktigaste personerna i mitt liv.
Dag 4: Något jag älskar.

Dag 5: Dagens klädsel. (låtsas att det är dag 5 iaf)
Dag 6: 5 finaste låtar.
Dag 7: 5 fakta om mig själv.
Dag 8: Något jag saknar.
Dag 9: Gammal och ny bild på mig själv.
Dag 10: En snygg person.
Dag 11: Msn profilbild.
Dag 12: 5 mål i livet.
Dag 13: Finaste bild du vet.
Dag 14: Finaste citat du vet.
Dag 15: En bild som för mig betyder kärlek.
Dag 16: En bild som alltid får mig le.





Hänghund och fina kläder

Hej hej allihopa. Nu har jag gjort en to do list över idag, imorgon och fredag. Puew. Så förhoppningsvis hinner jag med allt som ska göras. 

Nu måste jag dock iväg direkt. Lägger upp några söta bilder på Bobbie bara. Jag sitter med datorn bakom soffan så han brukar hänga på ryggstödet, som jag har nämnt förr. 



Seg eftermiddag

Idag känns det som jag har TUSEN saker att göra, och det är ju sant för att jag har TUSEN saker jag borde göra.. men aldrig kommer att hinna. Pojkvännen kommer ju hem från jobbet om 40-50 minuter ungefär och då ska vi handla, han ska fixa finfin mat och sen ska vi ju mysa - och jag håller hårt på att man inte ska plugga och anstränga hjärnan för mycket på kvällen. Brukar vanligtvis ha 17, 18 som tidsgräns. Man kan ju inte ha fräscht minne hela dagen och till slut sviker ju koncentrationsförmågan. 

Hur som helst, nu sitter jag här i soffan med datorn i knät och klimatboken bredvid mig. Är sjukt trött så kan nog inte koncentrera mig mycket längre än tills pojken kommer hem ändå. 

Och nu kom jag ju att tänka på att jag skriver ointressantaste inläggen någonsin idag typ (och annars också, he he), men jag har inget annat att skriva direkt. Gillar inte när det finns så mycket man borde hinna göra för det är alltid då jag får total black out och inte kan göra ett dugg istället. Not gonna happen nu har jag bestämt. Plugg i dryga 40 minuter och sen sambomys. Punkt slut!

Kanske skriver något aningen mer intressant imorgon. Eller inte. Vi får la se. 

Måste först bara hylla vår kursbok lite. Den tar sjukt lång tid att läsa (om man nu antecknar under tiden, och slår upp ord osv), men den är så himla intressant. Läser just nu ett kapitel om biologisk mångfald och det är såå skönt att känna att det verkligen är kul att läsa, och att man kanske har hamnat rätt ändå..



Sömnbrist och kattjam

Idag är det alla hjärtans dag. Inte så stor grej, men jag och älsklingen ska i alla fall äta lite lyxmat och mysa. 

Katten går runt och jamar extra mycket (som vanligt eller?) så det känns som att hon börjar löpa ordentligt när som helst.. å andra sidan känns det som det väldigt ofta. 

Jag, som aldrig har problem med att somna och som alltid sover jättebra har sovit jättedåligt inatt. Vet inte riktigt hur få ynka timmars sömn jag fick, men huvudet är lite segare än vanligt. 

Nu ska jag göra mig redo för att gå hemifrån. Vi får skjuts till Karlstad och jag har planer på att plugga på vägen in. Känns dessvärre som att jag kommer somna då.. 

Ha en bra alla hjärtans dag alla, hoppas att ni har någon fin att spendera den med!

Panik for no reason

Hatar när man får lite halvt panik och blir superstressad fastän man egentligen inte behöver bli det. Jag är ju sådär att jag vill få allt gjort DIREKT och helst exakt samtidigt. Ja, det är omöjligt. Nej, det förstår inte min lättpanikade hjärna. 

Satt och pluggadem och helt plötsligt kom jag på att jag ju var tvungen att just precis då kolla runt efter sommarjobb (?), så jag började göra det istället. Sökte inom kommunen och har planer på att skriva ut CV och utdrag från belastningsregistret på universitetet imorgon, och sen någon ledig dag ringa runt till privata företag. Fick såklart jobbpanik och tänkte att "jag kommer inte få något sommarjobb med min sketna yrkesförberedande utbildning" och bla bla. - Beslutade mig för att sluta tänka på det idag, för det finns ju faktiskt fler dagar, allt behöver inte göras idag (allt kan ju inte ens göras idag.. har ju ingen skrivare att använda här hemma). Hur som helst, hade jobbpanik - såg klimatboken och kom på att fasen - började plugga för cirka två timmar sen, slutade att plugga för cirka 1 h 50 min sen = jag har ju knappt pluggat nåt?! (Jo jag läste ett kapitel i förmiddags, men hade ju tänkt ta mig igenom minst ett halvt nu på eftermiddagen = har läst 2,5 sidor) 
Det här resulterar ju i dubbelpanik, fastän jag för två timmar sen inte kände ett bekymmer i världen typ. Vinden vänder fort har jag hört.. 

Alltså tänker jag släppa allt och gå ut med bobbie på piss och sen steka pannkaka istället. Bästa medicinen. I blind stresspanik blir ingenting ordentligt gjort. Tar tag i boken på bussen imorgon och jobben... någon dag (imorgon? fast imorgon är det ju faktiskt alla hjärtans dag och jag kommer komma hem strax innan älsklingen och då ska vi ju handla och mysa). 

Kan inte dagen ha fler än 24 timmar eller? 
Får sluta sova istället. (Fast då blir jag ju bitterfitta och en sån vill ingen anställa)




Bra veckostart

Katten är på väg att börja löpa här tror jag. Hon går runt och skriker mer än vanligt och har fått för sig konstiga saker, som till exempel att hon vill upp på hatthyllan.. så hon försöker klänga sig upp dit genom att klättra på jackorna.. Suck. Men hon är ju söt ändå som tur är. 

Idag har jag bara hunnit med massa nyttiga saker hittills. Varit på cirka timmespromenad med Bobbie, yogat ungefär lika länge (och en annan sak katten har fått för sig är att hon ska leka med mitt hår och ansikte under tiden så att jag ska bli så störd som möjligt), och så har jag gjort en lite ovanlig frukost, men åh så god. Har slagit till på stort och tagit fram kameran till och med. Lägger upp bilder på min fina frukost och sen ska jag plugga ett tag innan jag ska ta tag i disken och sånt här. 



Stekt äpple i kanel och pyttepyttelite olja och hackad sötmandel på det, vindruvor bredvid och så kokt ägg och kanelte.. Äppelpaj utan allt det där onyttiga till frukost. Mums!

Myshelg

Blev lite spontant ett biobesök igår. Star wars i 3D. Tycker att filmerna är jättebra, men det var faktiskt rätt jobbigt att titta på bio.. och 3D är ingen favorit för min del.. Tacka vet jag bluray hemma i soffan! Inte alls avis på Mia och Martin som åker till New York idag.. inte alls, men hoppas att dom får en helt awesome resa!

Är dock ändå nöjd. Vi har varit iväg och handlat och ätit brunch - färskt bröd med massa gott pålägg, och i eftermiddag kommer mamma och lillebror hit och fikar och sen stannar lillebror kvar här och umgås. Monopol! Vi har tänkt bjuda på hamburgare och massa annat gött. Blir en bra lördag!

Nu ska jag titta på gilmore girls och bara softa fram tills besöket kommer. Ciao!

en söt gammal bild

Ett älsklingsinlägg

Måste bara ta ett litet inlägg till att hylla min älskling. Han är så awesome på alla sätt och vis och jag är så otroligt glad att jag har honom. Han står ut med mig även när jag är jobbig och jag älskar att jag aldrig har känt mig så sammankopplad med någon annan förr. <3



Tröjan du hatar

Fredag igen nu då. Veckorna går så fort så fort. Snart är det sommar. Igår mejlade jag runt massa om sommarjobb. Ska ringa runt nästa vecka och se om dom har fått tillfälle att kolla CV:t osv. 

Har kommit fram till en sak också. Att min mage har ju fasen inte krånglat så jättemycket. Katarren har övergått till huvudvärk igen. Hurra, eller? Det är rätt komiskt bara.. Periodvis får jag huvudvärk typ jämt och när dom perioderna går över är det magen som gör ont istället.

Hur som helst ska jag nog ta tag i att städa lite smått snart. Lämnar nog plugget till söndag.. Laatvarning. Hoppas på någon form av kontakt med min lillebror snart också. Hade tänkt gå dit när han har slutat skolan och passa på att umgås lite med honom. Då får ju Bobbie och jag långpromenad på köpet också. 

Har börjat lyssna sönder en låt också (eller ja, förra veckan), Tröjan du hatar.

Heeemsk mardröm!!

Åh jag vaknade precis av en hemsk hemsk mardröm (och av att Bobbie vill ut och kissa, men jag måste bara skriva jättefort först).

Jag drömde en jättekonstig dröm, men själva grejen som var så hemsk var att vi verkade ha hittat Bobbie övergiven nånstans.. för två år sen då, då när vi köpte honom.. Så vi hade haft honom så pass länge och så helt plötsligt dök den ursprungliga ägaren upp och Bobbie blev jätteglad av att se honom och vice versa. Och så var det typ så att vi enligt lag inte hade rätt att ha kvar honom då eller nåt.. så jag vaknade när jag satt i en bil på väg till den där gubben.. med Bobbie och alla hans saker. USCH. Nu tänker jag krama hårt på min bebis hela dagen. Så ni vet..

Ett litet glädjeskutt

Man ska ju suga åt sig alla glada ögonblick i livet och hålla hårt i dom istället för dom dåliga. Just nu sitter jag här vid vardagsrumsbordet och Bobbie sitter på soffryggstödet bakom mig och sniffar mig i örat och myser lite. Vi var nyss ute på promenad och jag testade att ha på honom den lite justerade hoodien. Och vet ni vad? Den passade perfekt! Ändringarna på underdelen var också bra, vilket var väldigt svårt att fixa (som sagt så hamnade ju nästan allt kiss inuti tröjan förut).. Men men, som tur var blev ändringarna lyckade (sen kan vi ju ignorera att jag sydde underdelen för hand och det ser hemskt ut.. men vem kollar där? ingen hoppas jag..)

Nu bär det strax av mot universitetet för veckans sista schemalagda dag så nu är det dags att borsta tänder och sånt. Happy day! Ska suga åt mig varenda liten glad sekund idag.

Tisdagsmys

Idag har varit en bra dag. En föreläsning på förmiddagen och sen ett besök på ett inte så himla roligt museum.. vilket var ett måste eftersom vi ska ha tittat på det innan ett seminarium om några veckor. Sen blev det en promenad genom stan till busstation med Sandra. Under promenadens gång, väntan på bussen och resan hem så gick våra munnar i ett.. Det var trevligt att få prata ordentligt med någon man inte är van att prata ordentligt med (och med ordentligt menar jag mycket). 

På vägen hem började jag dock på huvudvärk. Hatar mens. Speciellt eftersom jag det senaste halvåret har börjat må jättedåligt på ett eller annat sätt under mensen - vilket jag oftast har sluppit förut. Too much information kanske? Äh. Jag är i alla fall huvudvärkig och på väg att bli lite halvdeppig, och pojkvännen är iväg och packar upp grejer i repan. Fast när han kommer hem blir det tisdagsfett med pizza och smaka en ny chipssort - för det är tillåtet när man har dum äckelmens, så det så! 

Nu ska jag strunta i att plugga (wild and crazy) och bara fortsätta titta på Gilmore girls tills partyt kommer hem hit (och med party menar jag älskling + pizza + chips - såklart). Sen ska vi titta på Top model och Projekt runway. Älskar att min andra hälft faktiskt tittar på det med mig fastän det inte direkt är det roligaste han vet. Kärlek vet ni!

Å ja juste, ska tvinga Bobbie att gosa jättemycket nu också.  Ciao!

Ge dom ett finger och värm min hand (i ett iskallt ikea-land)

Kent passar alltid en iskall vinterdag. Eller en varm sommardag. Eller en regnig höstdag. Eller en halvkall vårdag. Alltid med andra ord. Året runt. 
Nu sitter jag alltså och lyssnar på kent. Den enda bandet som jag sedan väldigt väldigt många år alltid hittar tillbaka till med jämna mellanrum och knarkar sönder tills jag måste få en paus från dom. Folk får säga att dom är dåliga och att Jocke är gnällig och inte bra alls, fine. Alla har rätt att tycka vad dom tycker. Jag jämnar ut misstycket med beundran och kärlek. Tycker att det är så fantastiskt att dom får svenska språket (som oftast låter grymt töntigt i svenska filmer osv) att låta så himla fint och poetiskt - och det faktum att deras musik låter så himla fel på engelska är ju så himla bra.. och unikt. 

LÄNGTAR tills april när nya albumet kommer ut. 

Hur som helst - det jag knapprade fram blogg.se för att säga är att jag inte riktigt gillar att behöva gå ut i kylan så många gånger om dagen.. Tror att varken jag eller Bobbie uppskattar att han är en hund som måste ut hela tiden. Jag måste sy in och upp hans hoodie för att han ska kunna ha den på sig (just nu när han kissar så hamnar hälften innanför för att den är lite för stor på underdelen så hela han blir kissig).. Jag har alltså kollat med mamma om hon vill ha besök nån dag i veckan så jag kan sno hennes symaskin ett tag. Nu ligger hoodien i blöt i handfatet och ska bli lite ren (första gången jag kramade ur den i vattnet blev vattnet helt gult, mysigt). 
Dock hjälper det ju rätt mycket faktiskt att tänka på hur mycket jag älskar det lilla livet så blir det ju liksom värt det.. att tvingas ut i kylan och sånt.. Just nu ligger han så fint bakom mig på soffryggen och myser och njuter av att vara inomhus. 

Nu ska jag äta frukost och sen läsa en text om Linné inför ett seminarium på onsdag. Har även planer på att rita lite mer "fina" miljörelaterade instuderingsbilder till mitt planerade framtida plugghäfte (inför tentan). Och förhoppningsvis vill min fina mamma ha sällskap av mig eftermiddag redan. 

Ha en bra dag alla!







Last night

Igår umgicks jag med Matilda och Sanna på kvällen som sagt. Vi kom på att "hallå vi ska göra massa random och jättekonstiga saker". Blev väl dock inte så mycket som vi hade tänkt oss från början, mest för att det var svinkallt ute. 

Det mest nämndvärda med kvällen var ju i alla fall att vi åkte till maxi, köpte "färdkost" (vi hade ju tänkt åka nånstans men det blev liksom inte av), och satt i bilen på mc donalds parkering och fikade. Random? Ja. Matildas mamma ringde precis när vi hade stannat på parkeringen och när Matilda förklarade vad hon gjorde så förstod hennes mamma inte riiiktigt varför. Det var kul.

Har några bilder att bjuda på. Dom kommer sist som vanligt. 

Ikväll ska jag och min kära sambo åka och handla lite. Vi behöver inte så värst mycket matsaker, men jag är fast besluten att jag ska köpa typ tusen ton chips och vältra mig i sen. Jag är sinnessjukt sugen på chips och har fram tills nu från imorse suttit med alla olika ämnescykler, så nu har jag sammanlagt 4 fina "teckningar" och sammanfattat klart det jag har läst hittills (sammanfattningen blir inte en så jättebra sammanfattning för att jag tycker att allt är lika viktigt, så det kommer väl mer bli.. tja, typ en bok). Det sista nyttiga jag tänker genomföra idag är väl att städa toaletten - nöjet med att ha en svart katt som älskar att hänga i badrummet (ja toalettstolen är ju rolig, helst att köra ner hela huvudet i, och handfatet och duschen ska vi inte ens nämna.. det är ju helt hysteriskt roliga platser att vara på och leka, sova, you name it)

Det låter väl bra? 


"Se glad/pepp/nånting ut", sa sanna (kommer inte ihåg vad). Blev väl mest retarded..
Matilda blev mobbad och fick inte gå med oss..
Juice/festis, mackor, creme cheese, risifrutti/yoghurt, och ja juste, glass måste man ju ha också när det är 15 minus ute?

Seg vecka

Börjar närma oss slutet på en riktigt seg vecka. Tror att jag har haft lite feber hela veckan eller nåt. Har varit helt död i huvudet, jättetrött och frusit på tok mycket mer än vanligt, och fått nåt utbrott av akut hetta någon gång under dom senaste dagarna.

Alltså skyller jag på att det är hjärndödhetens fel att jag har varit så slapp på pluggronten i veckan. Eller så kanske det är att jag nog ligger rätt bra till, fastän det inte känns som det.. Jag har hur som helst läst det som ska läsas till idag, fast sen så är det så att föreläsaren ligger ett antal föreläsningar efter, eftersom han tar upp två föreläsningar för en planerad föreläsning typ.. så då kan man väl kanske säga att jag ligger före i plugget ändå. 
Hur som helst har jag i alla fall pluggat lite varje dag. 

Nu har jag suttit och skrivit sammanfattning på ca tre sidor i boken, sen kom jag på den biljanta idéen att rita vattnets kretslopp (kolets, kvävets och fotsfatets tar jag imorgon), för att göra det lite tydligare fastän man kan dom redan. Sen att ha ett hemmagjort som är på svenska kan väl också underlätta lite. Det slutade i alla fall med att jag har suttit ett bra tag och..tja.. ritat. Kan tyckas vara slöseri med tid, men jag har kommit fram till att det ju är ett jättebra sätt att banka in det, men samtidigt koppla av och göra det man tycker om att göra utanför pluggvärlden på samma gång. Woho! Eller nåt. 

Ikväll ska jag umgås med sötbrudarna Matilda och Sanna. Ska försöka få lite liv i huvudet tills dess. Tar med mig sötvovven också så att han får nåt att sysselsätta sig med, plus att vi ska promenera lite med honom.. och så var det ju så himla längesen han var hemma hos Sanna. Han ligger förövrigt bredvid mig och sover som en stock just nu. Det är ansträngande att vara hund har jag hört.. och katt med för den delen.. Hon ligger ju vid fotänden.. sovandes. 

Tänkte avsluta med min fina teckning. 



RSS 2.0