Contagion

Den här får fylla det som är kvar av kvällen.



Suck

Idag är jag nästan lite arg på mig själv för att jag valde att plugga vidare. Jag vet ju att jag egentligen tycker att det är det bästa för mig just nu och jag vet ju att jag kommer vara så himla glad över det när jag väl är klar, men just nu, idag, gah - vill hellre dö än att behöva plugga, nej nej nej ännu värre - jag skulle hellre äta upp en hel rå lök än att behöva plugga (det säger inte lite, det). Gillar inte sånna dagar. Då är man inte lika effektiv och koncentrerad som vanligtvis, men har ändå inte tid att bara låta bli. Så nu har jag med andra ord suttit i några timmar och läst två texter med teorier om varför dinosaurierna dog ut - försökt komma på en egen teori, och varit lite halv pissed off för att sidorna aldrig verkade ta slut. 
Nu har jag i alla fall gjort klart den delen. Ska fullända teorin med Emma imorgon. Min första teori var ju bäst. Man är inte säker på vilken färg dinosaurierna hade. Så min teori var att den första omgången var jättefärgglada, typ rosa, lila, neongrön osv.. men med tiden började de yngre generationerna bli mer och mer färglösa och till slut var dom grå/bruna. Dom yngre generationerna blev fruktansvärt avundsjuka på gamlingarna för att dom var så fina (och ja, vi vet ju att djur kan känna någon form av avund - eftersom vovven här hemma blir sotis när man håller på med katten.. och då säger vi att det gällde dinosaurierna också, punkt slut).. som tur var blev dom yngre generationerna något större i storlek och åt upp dom gamla. Oturligt nog (karma) så bestod den yngre generationen mestadels av hanar och innan de hann para sig med dom få honorna som fanns dog dom av hetta eller nåt sånt där.. the end.
Om man ska spåna fritt alltså.. 

Nu ska jag fortsätta i klimatboken, mot min vilja förstås. Hoppas på att pluggmotivationen beslutar sig för att komma tillbaka tills imorgon.. 



Dag 4: Något jag älskar

Okej. Det blir inte en per dag. Glömmer liksom bort att blogga. Det finns ju så mycket annat att göra. Typ, plugga. Nej men den här veckan har jag faktiskt trotsat min lathet. Nu för tiden brukar jag ju dels börja dagen med en ordentlig promenad och yoga när jag pluggar hemifrån (och när jag inte gör det så får promenixen och yogan bli när jag kommer hem på eftermiddagen), vilket jag faktiskt är rätt stolt över. Den här veckan hur som helst, så har jag till och med varit på zumba med Emma! Och igår var Emma här hela kvällen och vi spelade monopol och pratade. Myspys. Vardagsmyspys. Det var ju i och för sig faktiskt typ som fredag för oss idag. Behöver ju inte åka nånstans idag, men ska ändå plugga en hel del. 

Tänkte dock ta tag i "dag 4" först. Något jag älskar.
Hm. Tänkte först ta något simpelt, som... Bobbie. Fast alla vet ju att jag älskar den lilla lurvbollen i massor. Kissen också för den delen. Så jag tar väl något som inkluderar dom istället. Det jag älskar är att känna att jag hör hemma. Att det jag gör är rätt och att jag passar in där jag är. 
Exempelvis på universitetet - jag vet hur man pluggar. Jag vet att jag är tillräckligt diciplinerad för att inte låta allt släpa efter och bli tvungen att göra allt i sista minuten. Ända sen jag var liten så har jag vetat att jag ska utbilda mig på universitetet, inte inom vad, men att jag ska kunna ha en universitetsutbildning som merit innan jag drar ut i arbetslivet på riktigt. 

När jag är hemma hos min mamma, trots att hon har flyttat efter att jag flyttade hemifrån, så kan man ju liksom inte låta bli att känna sig så trygg. Där kan jag prata om vad som helst och säga vad som helst utan att känna mig dum, efter som jag vet ju att hon är dagboken som stängs så fort jag går därifrån. 

Tillsammans med min andra hälft känns allt också rätt. Vi bor ju tillsammans och kan varandra lite utantill. Det kan ju liksom inte bli bättre?

Med kissen och vovven. Dom är också "hemma" för mig. Det är så underbart att komma hem till en katt som jamar hej och vill gosas, och en hund som blir helt insane för att han har saknat mig. 

Hoppas att det ses som en ordentlig förklaring. Nu ska jag fortsätta skriva på min sammanfattning av klimatboken vi håller på att läsa, och just det - tills på tisdag ska vi ha kommit på en egen teori om varför dinosaurierna dog ut. Knaspelle säger jag..

Dag 3: En av de viktigaste personerna i mitt liv

Glömde dagens igår... men men. Idag kommer dag 3, lite i efterskott då. 

En av dom viktigaste personerna i mitt liv är helt klart min mamma. Om jag är ledsen och behöver någon som verkligen hundraprocentigt förstår mig så ringer jag henne. Hon vet om jag vill ha sympati eller vill att hon ska bli upprörd för min skull osv. Jag har alltid kunnat prata med henne om (nästintill) allting. 

Ibland känns det så himla dumt att vi inte bor tillsammans längre, eftersom vi förut, alltid, varenda dag, hade någon tid på dygnet som vi satt och pratade igenom allt som hade hänt under dagen. Nu går ju inte det, och även om vi försöker prata i telefon regelbundet så är det ju lättare att glömma av det än när man sitter mittemot varandra vid middagsbordet varenda kväll. 

Min mamma är så himla härlig. Hon har hett temperament, är lite vimsig, jättebra att prata med, och trivs bra själv. På dom flesta sätten är vi sjukt lika. Den enda direkta skillnaden är väl att hon är en sån som pratar om det blir tyst oavsett folkmängd, medan jag oftast bara är så om jag är ensam med någon. 

Min mamma är bäst. Jag behöver inte förklara massa för att hon ska förstå hur jag menar, och hon vet exakt hur jag känner i olika situationer eftersom hon är likadan. Hon har alltid varit min dagbok och mer som en vän en som en mamma. Kommer inte ihåg senast vi bråkade, för att det händer väldigt sällan, så jag antar att jag är en bra dotter och hon är en bra mamma (fast det sista vet jag ju).

Our idiot brother

Tittade just på denna. Riktigt bra faktiskt! :) 



Dag 2: en kväll du aldrig kommer glömma

Dag 1: Facebook profilbild.
Dag 2: En kväll du aldrig kommer glömma.
Dag 3: En av de viktigaste personerna i mitt liv.
Dag 4: Något jag älskar.
Dag 5: Dagens klädsel.
Dag 6: 5 finaste låtar.
Dag 7: 5 fakta om mig själv.
Dag 8: Något jag saknar.
Dag 9: Gammal och ny bild på mig själv.
Dag 10: En snygg person.
Dag 11: Msn profilbild.
Dag 12: 5 mål i livet.
Dag 13: Finaste bild du vet.
Dag 14: Finaste citat du vet.
Dag 15: En bild som för mig betyder kärlek.
Dag 16: En bild som alltid får mig le.

En kväll jag aldrig kommer glömma är första kvällen jag och min kära pojkvän umgicks, eller ja, det är ju egentligen en hel dag. Han skulle hämta mig efter skolan så skulle vi åka in till örebro och jag var så himla nervös och sådär uppspelt och fnittrig som bara en tjej kan vara. Mina kompisar tyckte att det var så himla spännande att vi skulle träffas, och när vi väl gjorde det blev det ju bara bättre och bättre. Vi satte oss på ett fik och satt där jättelänge och när vi väl åkte hem åkte vi till hans replokal och så skulle han försöka lära mig att spela lite trummor. När han till slut skjutsade hem mig kunde jag verkligen inte förstå att dagen var slut (och det var inte så sent än, så dagen var ju faktiskt inte slut), så när jag satt där i mitt rum så smsade jag honom och frågade om han inte kunde hämta mig igen. Sagt och gjort, så tittade vi på film hemma hos honom innan det var dags för mig att åka hem igen. Jag kommer inte ihåg på rakt arm vad vi tittade på, men jag kommer ihåg att jag tyckte att det var så himla perfekt. Hela dagen var helt perfekt. 

Det var snart två och ett halvt år sen, och vi har inte varit ifrån varandra mycket alls sen dess. Tänk att en sån fin dag kan vara bara början på ett helt amazing förhållande med lägenhet, katt, hund - ett liv helt enkelt. Awesome!

Sötkatt

Djuren blev lite missnöjda när jag sat i fåtöljen och var tråkigt och bara läste. Dom började därför dampa som bara fasen så att jag skulle bli störd så klart. När mannen kom hem på lunch lugnade dom dock ner sig lite. Det slutade med att katten, som att det vore den normalaste grejen i världen, kom och la sig mitt i boken. "Jag ska bara lägga mig till rätta här, hoppas att det inte stör dig.", kunde jag nästan höra henne säga. Suck. Tur att dom är söta!

Första kapitlet vi ska läsa nu är massa kemi. På engelska. Kändes svårt först, men man vänjer sig ju fort. Kör på att göra en egen ordlista och att göra en egen begreppsförklaring i word sen. Det börjar ju komma tillbaka lite medan man läser, det som man lärde sig i högstadiet och sådär, men det där med kemi är väl inte det minst invecklade i världen så det tar ju sin lilla tid.. 



Gråter nästan av lättnad

ÄNTLIGEN kom resultatet på hemtentan!
Lycklig över att vara godkänd, frutrerande att vara några ynka poäng från VG. Men nej, jag har ju bestämt mig för att vara nöjd med att göra så gott jag kan utan att overdo it och att vara nöjd med G, vilket ju på universitetsnivå är rätt awesome faktiskt. 

Eftersom det har tagit så sjukt lång tid att få tillbaka den så har man ju hunnit inbilla sig att det skulle ha gått hur dåligt som helst, så nu är jag rätt nära att gråta av lättnad känner jag. FY. Den där väntan är så hemsk. Nu är jag i alla fall stolt över mig själv, klapp på axeln. 

Nu ska jag ta mig samman och börja läsa kapitlet som ska vara läst inför imorgon. Kursintroduktion!



Garderobstäd

Efter att ha städat ur min garderob har jag insett att:

  1. Jag inte har insett att jag har så pass mycket kläder förrän nu typ
  2. Jag har runt 25 linnen
  3. Jag brukar klaga över att jag inte har någon kofta att ha på mig, men jag har 8 st
  4. Det känns som att jag har noll par skor, men att jag faktiskt har rätt många att välja mellan, och skorna i garderoben är ju faktiskt inte dom enda jag har
  5. Det alltid är likadant när man kollar igenom alla kläder, man tänker "ah, den där har jag inte haft på mig länge, den måste jag använda någon dag", och sen kommer den där dagen ju..aldrig. Eller så är det några plagg som man vet att man aldrig någonsin kommer ha på sig, men dom måste ändå finnas i garderoben IFALL ATT.
Gillar ni att rensa? Jag tycker att det är rätt kul och avkopplande. Vill gärna rensa ur byrån i hallen.. vilket blir svårt för att det är en himla röra av både mina och Jonis grejer, så jag vet ju liksom inte vad som ska stanna och vad som ska åka. Och så är jag sugen på att rensa hans byrå med kläder.. och hand lilla garderob med kläder.. men det blir ju ännu svårare, för där är det ju.. tja.. bara hans kläder chockerande nog. Så det går ju inte. 

Hur som helst så har jag tagit lite kort medan hela garderoben låg på sängen osv. Enjoy, eller nåt..










(ignorera dom smutsiga gummistövlarna.. har inte orkat rengöra dom..)




Dag 1: Facebook profilbild

Hittade en sån där rolig lista, som kanske inte alls är rolig, men som är lite rolig ändå.. äh.. ni kanske fattar vad jag menar, kanske inte. 

Anyway, här är listan:

Dag 1: Facebook profilbild.
Dag 2: En kväll du aldrig kommer glömma.
Dag 3: En av de viktigaste personerna i mitt liv.
Dag 4: Något jag älskar.
Dag 5: Dagens klädsel.
Dag 6: 5 finaste låtar.
Dag 7: 5 fakta om mig själv.
Dag 8: Något jag saknar.
Dag 9: Gammal och ny bild på mig själv.
Dag 10: En snygg person.
Dag 11: Msn profilbild.
Dag 12: 5 mål i livet.
Dag 13: Finaste bild du vet.
Dag 14: Finaste citat du vet.
Dag 15: En bild som för mig betyder kärlek.
Dag 16: En bild som alltid får mig le.


Min profilbild:


Tagen på vår halloweenfest förra året. Jag och Emma ville klä ut oss till något tillsammans och klurade länge på vad. Till slut kom vi på det som ju var självklart: Hippies, av den enkla anledningen att vissa tror att det är just det man blir av att läsa miljövetenskap på universitetet. Sagt och gjort. Hittade massor av roliga saker på rea, eller ja, hårgrej, tunikagrej, örhängen och halsband. Det, i kombination med våfflat hår och långklänning under blir ju perfekt. 
En minnesvärd kväll. Tror dock att det var den kvällen som resulterade i att våra tapeter i köket och hallen är nerstänkta av öl. Inte superkul avslutning på kvällen.. Men, smällar man får ta. Vi har ju inte haft fest sen dess kan jag ju säga i alla fall..

Slut på veckan

Nu är det söndag igen.. Det är så sjukt hur fort veckorna går. Blir nästan lite rädd över att livet kommer ta slut innan man vet ordet av..

Idag är det i alla fall tänkt att vi ska veckohandla. Jag har städat toalett och kök och tänkte fortsätta med att rensa garderoben medan pojken är iväg och repar. Sen blir det nog film-och tacomys ikväll. Har varit fruktansvärt sugen på tacos rätt länge nu.. blev ju inte bättre heller av att jag och mamma stod och kollade på den oändiga tacohyllan på coop igår heller.. Myspyssöndag i alla fall. Har knappt träffat min finaste på hela helgen ju.



Suck

Trillade in på urban outfitters och hittade såklart något som skulle passa i min garderob.



Mat, fika och fika

Blev en tripp in till Karlstad och storebror med mamma idag. Märker rätt ofta att jag och mamma är rätt lika.. Vi gick in på nya ica och båda gick runt helt imponerade och tittade på allt som inte finns på ica i Karlskoga. Vi köpte med oss tre olika smaskiska muffins och fyra munkar. Tyckte att det lät lite mastigt bara det... När vi väl kom till Daniel blev det pizza också, eftersom vi inte hade ätit lunch och han ville jättegärna bjuda på mat.. och juste, så hade han ju köpt semlor också..

Jag, mätt, nu? Ja. Kommer nog inte bli hungrig på ett bra tag igen.. även om det snart är tre timmar sen vi fikade klart. Fick i mig en fjärdedels pizza med MASSA fyllning på (kött, skinka, svamp, tomat.. i massor), en semla, en munk och en fjärdedels muffin. Är rätt stolt ändå. Har inte riktigt ärvt den fikaälskargen som mamma, daniel och min morbror har.. Tycker oftast det är roligare att baka än att äta det jag bakar osv.. Så, AWESOME ACCOMPLISHMENT!

Nu ska jag titta lite på Gilmore girls och försöka sluta vara så jäkla mätt. Och lägligt nog hade jag ju tänkt baka ikväll, haha. Hade egentligen planer på att göra det igår kväll, men då blev jag för lat.. Var för mycket disk att få undan innan baket hade kunnat dras igång. Nu blir jag i och för sig äcklad av bara tanken av kakor, men det kan ju gå över!



Bobbiepresent

Mia och Martin kom just hit med en present till Bobbie. Jättegullig! Nu springer Bobbie runt och gnäller och är ledsen för att dom har åkt..




I know you wanna stay in bed, but it's light outside

Efter många om och men tog jag mig upp ur sängen idag, med huvudvärk och sånt där roligt. Efter att ha dragit runt mellan soffa, säng, fåtölj i x antal timmar blev jag till sist lite sugen på att testa kameran. Har inte riktigt gjort det än ju.. och Bobbie hade precis rullat in sin boll under soffan, var ledsen över det, och katten hade precis mosat in sig och lagt sig under soffan bredvid bollen för att jävlas. Därav dammbilden.. och därav hennes dammiga päls på dom övriga bilderna.



Hänger med dammråttorna under soffan.. 







Kursslut!

Idag slutade äntligen kursen som har varit så tung och jobbig. Förvisso vet vi inte ens om vi är godkända på någonting som vi har gjort under kursens gång.. men men. 
Har känt mig rätt apatisk både igår och idag. Igår ville/orkade/hade jag inte lust till att göra någonting. Fick riktigt tvinga mig igenom dom projektarbeten som skulle läsas igenom tills idag. Tänkte att: Herregud varför fortsätter jag frivilligt plugga såhär jäkla mycket hela tiden? Och ville mest lägga mig och dö eller nåt. 
Idag är det väl lite bättre. Kände att det ändå är rätt att plugga när vi väl satt på seminariet.. Sen blev det ju i och för sig väldigt långtråkigt och då försvann hoppet lite igen.. 
Tur att det är ledigt till måndag nu, eller tisdag, beroende på hur man ser det. Tur är väl det. Ska försöka ladda om batterierna lite, men vetefasen om jag har motivation till att göra nåt i helgen. 

Nåja. Blir något muntrare inlägg ikväll eller imorgon hoppas jag..

GILMORE GIRLS

Ja nu känns det faktiskt som att jag har suttit och läst projektarbeten hela dagen. Och det har jag ju också.. i alla fall hela eftermiddagen.. med längre eller kortare pauser of course. 

Nu ska jag dö framför tvn och tvn ska visa gilmore girls bestämmer jag!

Bländad kisse

Har suttit och läst ett fasligt långt arbete nu, men fick stöd av katte under processen. Hon har legat och kurrat i mitt knä i typ 40 min. Rekord för hennes del tror jag. Hon brukar tröttna så fort. Tänkte ta lite kort på henne i knät, men det gick inte så jättebra för att det är för mörkt här inne. Dels blir hon ju bländad och kisar på varje kort och dels så blir inte pälsen svart på korten. Hur som helst så är det därför hon ser så sur ut. Det lyckas hon ju alltid göra på kort iofs.. 




Paranormal activity

Igår kväll tittade vi på tredje Paranormal activity här och det kanske inte var den smartaste idéen i världen direkt eftersom det var ju lite ruggigt att gå och lägga sig sen.. Förstår inte riktigt varför man vill se sånt där. Under filmens gång kunde jag inte riktigt sätta fingret på om jag blev spyfärdig eller gråtfärdig. Usch. 



Trailern är väl inte den bästa dock eftersom det mesta är från dom förgående filmerna..

Pretty cat



Sällskap på yogamattan

Grejen är att båda djuren här älskar verkligen yogamattan. Känns som att den är djurmagnetisk eller något, för att så fort jag tar fram den kommer dom direkt och sätter/lägger sig. Katten tror att jag busar med henne och börjar flänga med tassarna, och hunden förstår ingenting och vill hoppa och pussas på mig istället för att se att allt är bra. Lite söta är dom ju ändå.. 



Vadå i vägen?

Världens roligaste händelse, typ

Jag glömde ju nämna det som hände igår kväll som var så hysteriskt roligt. Jag låg på badrumsgolvet och skrattade tills jag hade jätteont i magen och knappt kunde andas. 

Okej, såhär var det: 
Jag satt och kissade (nu känns det helt plötsligt som en sån där historia som man kanske inte borde skriva på sin blogg, men det gör jag ändå för jag har inget vett i skallen säger vi) och Bobbie kom in som vanligt och ville pussas, så jag böjde mig ner och lät han slicka ihjäl mitt ansikte lite för han var så söt där han stod på bakbenen och höll i mitt ansikte med framtassarna. 
När jag var klar, reste mig och var på väg att stänga igen toalettlocket och spola lyckades Bobbie på något sätt i racerfart hoppa rakt ner i toalettstolen. Han hann bada bakdelen innan jag fiskade upp honom och därefter fick världens skrattattack, varpå Bobbie gick runt lite förläget i badrummet och lämnade fotspår efter sig, vilket gjorde att jag bara skrattade ännu mer. 

Det är rätt sällan jag verkligen inte kan sluta skratta så därför tycker jag att det är värt att nämnas. Senast det blev så var när min kära pojkvän satte en nylonstrumpa på huvudet. 

Nåja, allting slutade ju bra i alla fall. Bobbie fick en dusch, jag var tvungen att dricka massa vatten för att återhämta mig och sen fortsatte vi titta på scrubs. 


Tyckte att den här fruktansvärt skarpa bilden passade här..

Monday morning

Har tagit mig en lugn måndagsmorgon. Promenerat hunden, ätit frukost framför datorn och fixat lite med csn och kursregistrering. 

Har tänkt mig en rätt soft dag idag. Ska strax plugga, sen yoga, en ordentlig dusch med ansiktsmask och hela alltihop, testa kameran lite mer, plugga lite mer.. eventuellt.

Här om dagen när min familj var här så sa jag till mamma att jag är så sugen på att göra en egen kokbok, eftersom att jag just nu har en kökslåda med massa fula pappersbitar med olika recept på (mamma har hållit på med en "scrapbookreceptbok" ett tag). Så visade det sig ju att hon hade gjort den till mig. Så himla söt! Lägger upp en bild på framsidan i alla fall, och passar även på att lägga upp en bild på fina cupcakeboken och cupcakeklockan. Och en bild på hur jag och Bobbie tvmös igår. 








En kamera rikare

Investerade i en kamera nyss. Nöjd tjej!



Sunday sweet sunday

Bobbie ligger som vanligt dödstrött i mitt knä och sover efter morgonpromenaden. Dom där små benen behöver inte mycket för att bli trötta. 

Hur som helst, hoppas jag hittar en bra kamera idaag..

Sängmys en stund

Tar och sängmyser en stund. Måste måste måste se gårdagens vampire diaries ju. Mucho importante! 

Idag har varit en bra dag hittills. Mamma och bröderna var här ett bra tag och det var så himla skönt att få träffa dom ordentligt. Fick bidrag till att köpa en ny kamera, choklad och en jättegullig receptbok som min fina mamma hade gjort till mig. 

Sen har jag och älsklingen tvmyst med scrubs och pizza och spelat tvspel. Känns som längesen vi hade en helgkväll tillsammans bara vi två.. nu gör vi ju olika saker, men det är ju bara en stund.. 

Imorgon ska vi förmodligen in till örebro en sväng och kolla efter en kameraaaa... Fun fun!

Men sömn då?

Hade tänkt sova ut både igår och idag, men båda dagarna vaknade jag rätt tidigt, svintrött och med ont i huvudet... men kunde absolut inte somna om! Gah. 

Nu har i alla fall kissen legat och dregglat i mitt knä ett tag.. Hon kan bli lite överkelig när hon har varit ensam heeela natten. Nu springer hon runt och jamar och har damp också. Hon vill väl ha lite mer uppmärksamhet eller att Bobbie ska komma ut ur sovrummet och leka med henne.. 

Idag kommer mamma och Daniel hit. Jon också tror jag.. Ska bli födelsedagsfirad i efterskott och det var ju därför jag bakade som en tok igår. I hope that they like it!

Nu ska jag försöka få tyst på jamkatten så hon inte väcker älsklingen och så ska jag ta mig en morgonpromenad med Bobbie tror jag.. 

Hörs sen!



bakbilder

Kommer med lite bakbilder nu då. Är äntligen klar med allt stök i köket. Det är roligt när man håller på men skönt när man är klar också.. 
Känner att jag måste baka lite mer för att bli lite mer haj på spritsen och sånt.. gillar inte när det blir halvdant.. Gjorde i alla fall en sockerkaka och muffins med after eight. Var tänkt att det skulle bli cupcakes men insåg när dom var klara att det skulle bli lite för mycket med massa kladd och sånt på.. sadface. Kladdade på tre stycken i alla fall.. bara för att. 

Det är ju skönt också att man alltid har sällskap. Katten ska ju alltid vara med överallt och hunden vill helst av allt hänga under armen, men det går ju liksom inte när man behöver båda händerna.. 

När jag tittade bort i två sekunder så hade katten hunnit köra ner huvudet i florsockerpaketet också.. så hon blev vid i halva ansiktet, men sen åkte det av direkt.. men lite stannade kvar. Gullig men jobbig. Fast mest gullig.. 


och så ville hon köra ner huvudet igen när jag precis hade tagit henne på bar gärning redan..


Baktime!


En fråga

Varför har dom alltid extrapris på massa pocketböcker? 3 för 99. Det är ju ingenting. Jag har varken behov av eller plats för mer böcker, men jag vill ju ändå ha meeeeer. Crazy. 

Har fixat två yogafilmer till nu också. Är så pepp på yoga alltså.. Den ena är dock helt sinnesjuk. Så den får nog vänta ett tag. Som tur är så är den andra lite mer realistisk.

Hurtig start på dagen

Idag hade jag tänkt ta mig en skön sovmorgon, men som vanligt så blir det ju inte som man har tänkt sig. Jag kunde ju inte somna om när älsklingen hade gått till jobbet såklart.. men lika bra att gå upp och dra igång dagen då ju! Bästa starten på dagen är när man bara går upp ur sängen, klär på sig och går ut på långpromenad med hunden. 08.30-09.30 är ultimata promenadtiden när alla har åkt till jobbet och varit ute med hundarna osv så att gatorna är helt tomma. Nu har jag med andra ord varit ute på promenad med Bobbie, nästan mot hans vilja faktiskt. Han var verkligen inte sugen på att gå idag, ville snigla sig fram och att jag skulle ta upp honom.. och så mötte vi ju några fruktade barn också. Inte vovvens favorit. Han försökte dra sig så långt bort från dom som det bara gick.. Det är inte lätt att vara liten.. Nu vill han bara ligga i mitt knä och gosa.. vilket inte går länge till. För nu blir det lite yoga för min del. Sen dusch och frukost. 



Happy cat

Igår försökte syskonen Hentilä få upp en skohylla i vår hall, men det gick inte som det skulle och sånt där så att den står i hallen utan att vara fastsatt i väggen just nu. Jag fick lite ångest igår och trodde att katten skulle välta den där och dö, mer eller mindre. Jag sa att "det är väl klart att hon kommer hoppa och leka i den där jäkla hyllan nu bara för att den inte har varit där förut". Well, I hate to say I told you so.. Imorse när jag gick upp satt hon jättenöjt högst upp och jamade "titta på mig, titta på mig".. och nu vill hon ju liksom inte vara någon annanstans än där.. Suck.

.. men hon är ju söt i alla fall. 



Lillfredag

Är ledig imorgon. Sjukt gött. 

Idag kommer bli en dag fylld med lite av varje. Var på studiebesök på Rådrummet i Karlstad imorse. Sen har jag pluggat och nyss tittat på nya avsnittet av One tree hill. Första på säsong 9! Så himla kul att det kommer nytt igen. 

Nu hade jag egentligen tänkt fortsätta plugga en stund, men jag har inte så fasligt mycket kvar att göra så kom fram till att jag nog gör det sista imorgon istället. Har haft spänningshuvudvärk hela veckan fastän jag har stretchat nacken och sånt där som ska hjälpa. Suck. Ska nog slumra lite i soffan istället för att göra nytta. Ikväll ska jag hem till Sanna och umgås med henne för första gången på sjukt länge. Hon har varit i Italien och grejer ju. Blir väl en trip down memory lane och kanske nåt glas vin. Myspys! 

Imorgon förstår ni så har jag tänkt BAKA. Mia var här igår och hade med sig massa fina födelsedagspresenter från sig själv, svärmor och senare också från svärfar. Fick en Fondue"gryta" eller vad man säger, en cupcakebok, en jättefin bakform, en stor jättefin väggklocka (tickar så gött i köket nu hihi) och ett presentkort på bokia! Det är alltså därför jag fick världens lust att baka helt plötsligt. Fick ju mer bakgrejer i julklapp också så imorgon måste jag göra cupcakes av något slag, samt sockerkaka i nya fina formen, men frågan är ju vad för sorts cupcakes jag ska göra?! Har funderat hela eftermiddagen och inte kommit på nåt bra. Har kollat runt i boken men inte hittat nåt som känns helt perfekt för morgondagens bak. Kanske bananmuffins med chokladtopping? Vill inte göra något allt för avancerat heller för jag orkar inte handla hem så mycket.. Latheten förstör ju litegrann. Men banan och choklad passar väl? 

Hur som helst.. ska lägga upp bild imorgon när jag har på mig mitt urgulliga förkläde också. Ciao!

Överraskningssöndag

Idag har jag och min älskling städat lägenheten och jag har med andra ord stått i mitt fina förkläde fram tills nu ungefär. 

Pojkvännen har förberett nåt firande i min ära idag.. så nu, snart kommer det folk hit tydligen. Ska bli kul att se vad det är han har kokat ihop. Om inte annat så gjorde han ju min dag lite sådär genom att bara ta initiativ till ordentlig städning.. 

Kan inte skriva så mycket mer om det just nu.. eftersom jag inte vet nåt.. he he. Imorgon drar pluggandet igång igen i alla fall. Har haft ångest hela veckan, men nu kanske det börjar lätta lite lite. Har skrivit in slutet av kursens föreläsningar osv. Om jag hinner nu ska jag även lägga upp en plan över hur jag ska plugga. Annars får det bli imorgon. Jag vet en sak i alla fall, ska bli skönt som fasen att träffa Emma! Har inte sett henne sen sista föreläsningstillfället. It's been too long! 

Lördag woho! Eller?

Sitter med datorn i sängen, pyjamasbyxor, varm stickad tröja och med slarvig knut i håret. Kissen står på mig i knät och kan inte bestämma sig för om hon ska lägga sig eller gå och göra nåt annat.. Som det brukar vara då. 

Igår var jag och min älskling på bio, försenat födelsedagsfirande (fick även ännu en bok från min bokönskelista, i torsdags, En mini-shopaholic i mammas fotspår.. har bara läst två kapitel, men det märks redan att den är i nivå med dom andra böckerna - hysteriskt roliga med andra ord), The girl with the dragon tattoo fick det bli. Riktigt bra film (som den svenska versionen också ju är), lite jobbigt dock att dom flesta hade svenska namn och att det utspelade sig i Sverige, men att dom pratade engelska och läste engelska tidningar och böcker och så.. förutom ibland, när tidningarna faktiskt var på svenska? En liten skitsak som jag tyckte gjorde att det hela kändes lite skumt. Men som amerikanska filmer brukar vara så var den ju såklart välgjord på alla sätt och vis! Kul att Stellan Skarsgård var med också ju.. 

Mådde piss när vi kom hem och hade ätit. Kan ha varit att jag fick en hambrugare som smakade äckelmycket lök fastän jag hade opererat den, eller att trycket släppte efter att ha oroat mig över att bli sjuk hela veckan.. Trodde ju såklart att jag skulle bli sjuk då igår, men det blev inget. 
Idag mår jag också skumt, så jag tar det lugnt i kväll har jag bestämt. Känner mig helt matt i hela kroppen och magen gör lite uppror (vardagligt uppror, inte magsjukeuppror för den som vill veta).

Trots detta har vi dock varit inne i Örebro en sväng. När jag vaknade fick jag en plötslig lust att gå runt och titta i New Yorker och så blev det ju också.. Köpte mig en stor mysig tröja för 49:- och ett par SJUKT söta trosor (med rosetter och blommor och sånt). Nu har jag väl hur som helst shoppat klart för året känns det som.. nej, men det känns faktiskt bra att ha fått unna mig lite. Köpte ett blankt block också så jag kanske försöker leka lite kreativ med penna och papper under kvällen om jag känner mig inspirerad. 



Tröstshopping

Gör det bästa av dagen: håller tummarna för att jag inte ska bli sjuk, kollar på massamassa one tree hill och nätshoppar lite. Det tycker jag faktiskt att jag är värd en dag som denna!

Beställde 4 filmer och första säsongen av Gilmore girls från cdon. Fick idéen när jag fick en rabattkod i "födelsedagspresent" från cdon. Det är ju massa rea nu så det kostade bara 290:-. Vilket kap va? Har tänkt jättelänge på att vi borde börja köpa filmer oftare. Det blir ju roligare då. 

Nu skulle jag kolla efter nån söt accessoar på H&M:s hemsida och hittade ett halsband som ser ut så som jag har velat ha länge, och några örhängen som är såå gulliga. Blir bara runt 70:- +frakt då, så funderar på att beställa det också, eftersom jag just beställde kursboken till nästa kurs och den blev mycket billigare än väntat. Och så fyller jag ju faktiskt år?! 20 år?!

Såhär ser dom ut. Ska fundera en stund till. Som alla väl vet så är jag väldigt ekonomisk av mig.. 




Blä

20 år idag då. Alla gratulationer gör mig bara bitter. Pojkvännen har blivit magsjuk, vilket han ju inte kan rå för.. och jag tycker jättesynd om honom som är sjuk. Ändå kan jag inte låta bli att vara bitter och tycka lite synd om mig själv. Det är ju 20 som är den stora roliga siffran utöver 18, och jag kan inte göra någonting idag. Kommer väl förmodligen bli sjuk jag med..

Sitter just nu och funderar på om det skulle minska risken av att bli sjuk om jag redan sen imorse hade suttit ute på balkongen i friska luften. Välklädd och så naturligtvis. Kanske hade dragit på mig lunginflammation, men sluppit magsjukan, eller fått båda? Är så sjukt rädd för att spy ju. Får panik bara jag tänker på det och blir spyfärdig själv av att höra någon göra det.. 

Dumma vinter. Hellre sommar och massa äckligai insekter än vinter och vinterkräksjuka. 

Hur som helst så ska jag sluta gnälla nu, gå och göra vätskeåtersättningsgrej till min älskling (har googlat lite huskurer) och hoppas på att han blir frisk snart och att jag inte blir sjuk.

Sen frukost och änglar i sängen

Har spenderat hela morgonen med änglar i sängen. Slumrade lite smått mellan det att älsklingen åkte till jobbet fram till klockan tio ungefär. Katten, som förövrigt var sjukligt sällskapssjuk hela kvällen igår, ville absolut inte att jag skulle sova. Hon ville ju gosa och få uppmärksamhet, så hon hoppade upp dörren och gick runt och jamade missnöjt tills jag till slut gav upp och la mig och läste istället. 

Började igår kväll att läsa nummer två av julklappsböckerna. Har ju läst ut Gaga-boken, så började på Någonstans inom oss nu. Som handlar om en kvinna som har begått självmord och därefter hamnar i något form av limbo och får se hur världen reagerade på hennes död. Historien är inte alls som jag hade förväntat mig och vissa saker känns lite upprepande, men nog är den gripande. Har plöjt igenom ungefär en tredjedel. Är så fruktansvärt skönt att läsa lite skönlitteratur för omväxlingen skull.

Katten är fortfarande all over the place, medan hunden bara verkar så himla nöjd över att han är hemma och kan sova i vår säng igen. Han har sovit som en stock hela natten och förmiddagen, och nu när jag gick upp följde han med och kollade läget, sen gick han och la sig igen. Söthunden. 

Kör nog på en ordentlig frukost nu, med kanske lite One tree hill i bakgrunden och sen är det ju Eva och Adam-filmen på tv. Det kanske skulle vara nåt. Slappardag hur som helst. Precis vad jag behöver! 



Home sweet home

Är hemma från Sälen nu. Tors-sön blev det.
Har inga bilder eftersom vi glömde bort att vi faktiskt tog med oss kameran för en gångs skull, men jag kan ju berätta lite istället, fastän en bild ju säger mer än tusen ord och bla bla. 
För det första dampade ju såklart min mage mer än någonsin bara för att den ju absolut inte fick det. Mådde piss torsdag, fredag, och större delen av lördagen, så jag drog mig undan lite på rummet för att jag tänkte att "hellre vara umgås när jag är pigg än att sitta där och vara jättehängig och sådär halvgrinig som man blir när man inte mår bra". 

På fredagen gick det ju faktiskt bra större delen av dagen. Jag vågade mig på att åka litegrann. Läskigt. Men det var väl kul på nåt sätt också.. Blir roligare nästa gång det blir av (vi blev för snåla, läs sparsamma, för att åka mer än en dag) och jag är stolt över fega mig för att jag faktiskt testade. Woho! Har ju aldrig åkt skidor och sånt förut för dom som inte vet. 
Hur som helst fortsatte fredagen sen med lite spel och bastu och sånt där. Passade på att vila magen medan sista omgången var i bastun - eftersom bastun följdes av musikquiz och sånt där roligt. Hamnade på Martins lag och vi var faktiskt inte så bra.. men det var ju roligt i alla fall! Fick för övrigt i mig två mandariner och ungefär två köttbullar på hela dagen. Puss på magen.

Nyårsafton tvingade jag i mig nästan en halv pizza. Mådde illa och hade hemskt ont i magen sen i några timmar. Passade på att läsa ut Gaga-boken, en skvallerblaska och spela lite mobilspel (har börjar spela ett jättesött med en nyckelpiga.. hihi), sen var jag fit for fight igen! Finkläder och tacomiddag blev det, följt av musikquiz, skålande och att jag och älsklingen gick och la oss rätt tidigt. 

Vi bestämde oss för att åka efter frukost idag eftersom vi inte ville komma hem för sent. Och vet ni vad? Magen började tillåta mat rätt mycket idag. Så nu har jag beställt matlagning och beställt hem chips med älskling som är iväg och hämtar Jenny och Bobbie just nu. Här ska ätas så mycket det går. Kompensation vet ni. Vore ju skam att gå ner i vikt.

Hur som helst vart resan lyckad trots missödet med magen, och att många andra också verkade bli lite halvkassa i magen. Vi får ju inte glömma bort Maiden-konserten vi fick mitt i natten heller.. 

Katten blev förresten överlycklig av att vi kom hem. Först spelade hon lite svårflörtad och gick iväg och jamade lite bara, men sen blev hon lite (mycket) gosgalen och svarar så fort man pratar med henne. För stunden sitter hon på sin klösgrej och stirrar på mig. Ska nog gå och busa/gosa lite med lille snuttkissen innan snutthunden kommer hem och kommer kräva all uppmärksamhet. (Har saknat båda SÅ mycket. Ett liv utan djur vore ju bara skit)

Vet inte om jag lyckades skriva sammanhängande eller inte idag. Take it or leave it! Och gott nytt år!


RSS 2.0