Förnyelse i hemmet

Skulle ju köpa bokhylla från chili. Självfallet så var den slut i lager och blir inte tillgänglig förrän...... i november. Då hade vi stressat för att hinna dit i onödan. Åkte till ikea och hittade en bra bokhylla där istället (om än rätt tråkig med sitt standardutseende) och andra nödvändiga saker, för samma pris som bokhyllan på chili. Så, det slutade ju bra! Satte ihop den själv, med några frustrationsutbrott då mannen fick komma och styra upp lite, och nu har jag flyttat om lite och ställt in alla böcker och serier som har legat utspridda överallt (äntligen!!). 

Det är så roligt också när man gör om hemma, för katten blir ju så himla nyfiken. Det är som att det är en helt ny värld för henne, för att man tar in en enstaka liten ny möbel. Nu har hon utforskat som fasen sen vi kom hem. 

Nu ska jag fixa det sista, sen duscha, göra varm choklad & kvällsmacka, tända massa ljus (köpte ca 300 på ikea inför hösten, wops, kändes aningen överdrivet när jag hällde upp dom i en nätkorg, men va fasen, det går ju åt som smör?!) och tvmysa med våra nya filtar (som inte luktar kasspiss <3 men tror att katten har slutat med dom där fasonerna nu, har bytt tillbaka till dyr kattsand och ställt fram en till låda). Pojken åkte till mor sin och hälsade på nyss, så jag är själv, men jag är lika glá för det!




Dirty paws

På ett annat klipp med samma och på samma ställe (Live on KEXP), fast en annan låt såg jag en kommentar: "I want to marry a nordic woman, they are so beautiful", tack så mycket tänkte jag. Det tar vi åt oss av tycker jag! :) 


Bazinga

En sida av hemtentan skriven (ska lämna in ett första utkast nästa vecka och kan ju dock inte garantera att läraren inte vill att jag ska skriva om allt) och jag funderar på om jag ska kämpa vidare en stund eller lägga mig och dö lite i soffan. Dricker kurerande kamomillte. Det är konstigt med kamomillte. Ibland är det bara drickbart, ibland är det gott och ibland är det så sinnessjukt äckligt. Det är konstigt det där..

Typiskt

Ska på bröllop imorgon och allt verkar krångla. Idag vaknade jag med både igentäppt hals och näsa, rinniga ögon och så känns det som att en elefant står på mina bihålor. Plus att jag är rätt snurrig. MEN.. ögontvätt = ögonen relativt åtgärdade, nässpray = näsan åtgärdad, te = halsen förhoppningsvis åtgärdad, och frukost = snurrigheten förhoppningsvis åtgärdad. Kvarstår gör då.. elefanten. Någon som vill skrämma bort den tro? 

Ja juste, jag lyckades bränna armen på vattenkokaren nyss också. Dumb ass. Aj. 

Men humöret är ju faktiskt inte så pjåkigt ändå. Ska få i mig frukost och sen försöka få något plugg gjort i några timmar, sen tror jag att jag kan ta helgen faktiskt. Sweet! 



Kvällsnöje

Vilket kvällsnöje, men rätt mysigt. Vadå? Jo, jag städar.. Har vikt tvätt också. Kör inget storstäd dock. Toaletten och dammsugning tror jag att det blir bara.. men det gör ju så mycket! Speciellt när det är blött ute och vovven drar med sig massa gräs in..

Chicken McNuggets & co

Alltså. Jag har av någon anledning varit så himla sugen på chicken mcnuggets hela veckan. Idag ska ju jag men pojken på loppis och ragga bokhylla, så jag har bestämt att vi ska köpa med skräpmat hem efteråt... hihi... om ni ville veta alltså..


Spännande

Blev lite... ja, vet inte vad, nyss. En uppgift som ska in 14 September går ut på att ha varit på en föreläsning och skriva en artikel utifrån det, men hallå... hur lätt är det att hitta offentliga föreläsningar då?! Inte så jätte, visar det sig..
Har hur som helst hittat ett på Örebro universitet nu som faktiskt verkar riktigt intressant. Handlar om de ekologiska konsekvenserna av vår matkonsumtion och konsumtionens egentliga pris. Kan lätt offra 1,5 timme på det. Ska bara försöka ragga med mig någon som frivilligt går på föreläsning..

Idag väntar tvätt. Och politik. Ska våffla mitt hår också, eller vad man säger. Försöker bestämma mig för hur jag ska ha håret på lördagens bröllop. Lockade håret igår för att se hur det ser ut. Har inte gjort något med håret på månadeeer...Nu är det ju liksom..långt. 

Skulle det duga?




So hold my hand I'll walk with you my dear

 

Chillaaa

Alltså. Det är så himla svårt att låta bli att stressa upp sig. Sitter och försöker få klart för mig vad jag ska göra och när, och det känns som att tiden inte kommer räcka till. Och ändå har jag snart läst ut en bok sen igår? Den är bara på 150 sidor, men ändå. Boken ska vara underlag till första punkten på hemtentan. Punkten har dom delat in i två frågor.... som jag inte förstår. Alltså, jag förstår frågan, men jag förstår inte ändå. Nej. Säger hejdå till EU ett tag och sätter mig och skriver en nyhetsnotis.

Ja juste, livsnjutare skulle jag ju vara. Positivt: Har snart avklarat 1/15 böcker, har en goshund bredvid mig (och hand lugg börjar bli lång så han ser jääättesöt ut så jag vill inte klippa den riktigt än..), det är kyligt ute = ska sätta på mig varma kläder och ta en kopp te strax och så längtar jag tills min pojk kommer hem från jobbeeeet...

Bestämmer nu då att så fort jag kommer på mig själv med att låta negativ, deppig, stressad, ska jag komma på minst tre saker som är positiva. Det låter väl bra? Är så himla lätt att humöret blir kasst och hela världen verkar rasa ihop om stressen tar över. Men I won't let it!

Multitasking

Sitter med laptopen i knät och håller samtidigt på med stationära datorn här. Har kommit fram till att jag blir lite yr och illamående av att sitta vid stationära med glasögon på. Varför? Kanske inte alls beror på just det, men verkar som det. Konstigt..

Pluggpaus med räkningar

Tar en paus i plugget och hoppas på att nordeas sida håller så pass länge att jag kan betala räkningar. Den verkar inte vara så stabil idag. Väldigt seg om inte annat, men det ska väl gå. Skönt att få både ordentlig lön och studiebidrag idag. Då gör det inte så mycket att jag har behövt lägga ut rätt mycket pengar på massa kurslitteratur.
Har hur som helst kommit igång nu. Det man ska ha läst inom journalistiken tills på fredag har jag som tur är redan läst en gång för skojs skull i sommar, så jag behöver bara ögna igenom lite. Skönt! Snart ska jag börja skriva på övningsnotisen som ska in på fredag också, sen kan jag fokusera på Europahistoria. Living the dream! Eller? Var mestadels seriös läskigt nog, eller turligt nog?

Inredning

Det blev väldigt varmt på balkongen så jag fastnade av någon anledning här och tittar runt på massa inredningssaker. Har tänkt förnya lite nu till veckan. Ska kolla om vi hittar någon fin bokhylla på loppis, annars har jag sett ut en på chili som jag vill ha. Det är prio ett. Känns som att det ligger böcker och filmer överallt här nästan.

Sen vill jag ha fina kökhanddukar med tryck på, men det får nog vänta. Har även planer på att sätta upp en hylla i köket och ställa gladburkar med mjöl och sånt i på, samt lite fina skålar kanske - lite gammalt stuk sådär. 


Har velat ha en fin jordglob hur länge som helst också, tycker att det är så himla fint! Det får nog också vänta, men det skadar ju aldrig att sitta och drömma sig bort lite...
Chili har värsta fina sminkbordet också. Synd att vi har så lite utrymme, men som sagt. Drömmar..





Oh happy day

Alltså. Man får ju ups and downs, och jag tror att jag hade en down-period under andra hälften av arbetsperioden under sommaren. Stannade liksom upp igår och tänkte på hur glad och bara helt tillfreds jag har känt mig nu under största delen av ledigheten. Helgen har varit helt perfekt och det är ju så himla underbart att känna sig så himla på topp! Ser fram emot att börja plugga imorgon och har bestämt att jag absolut inte ska börja redan idag. Idag är sista lediga dagen och jag ska sluta göra allt hundra år i förväg och stressa då bara för att slippa allt senare. Man hinner ju ändå, så istället för att börja läsa sånt så ska jag ta mig en kopp kaffe och frukostmacka på balkongen med metro 2034 och bara njuta! Enough med det där att bara tänka framåt hela tiden. Dags att bli livsnjutare på riktigt!! Återkommer väl om hur det går.. 

Neon trees

 

Kräftor och skratt

Idag har jag spenderat hela dagen hos min fina mamma. Gud vad jag älskar min familj! Vi åt flygande jakob till lunch, fikade, pratade, skrattade, mös i solen och åt kräftor till kvällsmat.

På vägen hem pratade jag och min bror om sånna där kända böcker som man fick traggla sig igenom på svenskalektioner på gymnasiet, och jag fick sån himla lust att beställa hem några sånna där gamla godingar! Av Distojevskij, Kafka, Steinbeck - och så vill jag ha Momo. Vi läste den på tyskan och det är en så himla gullig berättelse ju... och tänkvärd! Samhällskritik på hög nivå. Läste iofs Kafka på tyska också, vilket inte rekommenderas eftersom man nästan inte förstod ett ord (det är nog rätt svårt på svenska också kan jag tänka mig). Hur som helst - nu har jag en intellektuell bokönskelista. Känner mig rätt torr som blir jättesugen på att skaffa hem sånt?! Men har bestämt mig för att köpa en bokhylla nästa vecka också, så då får man ju plats med massa massa mer böcker!

Nåja. Nu ska jag duscha vovven, till hans stora förfäran.Sen ska jag tända massa ljus och tvmysa tills min man kommer hem!

Sol!

Nu tittar solen fram också. Awesome! Ska spendera eftermiddagen/kvällen med Mia. Och nu står jag med kladdkaka i ugnen och mat på spisen. Bra dag!

Baby we ain't gonna live forever

 

Tjusningen i att ha hund

Älskar när jag vaknar av att vovven vill ut, eller att kissen vill att jag ska upp, går raka vägen upp, slänger på mig random pyjamaskläder och tofflor och går ut med hunden... och självklart träffar man ju på grannar vid just dom tillfällena!
Men dom kanske får sig ett gott skratt över håret som står åt alla håll, att jag gnuggar mig nyvaket i ögonen och inte har en gnutta smink på mig.. eller ens bh...

.... men å andra sidan orkar jag ju inte anstränga mig mer för att bara gå ut på morgonpissen, om det inte är så att jag ska ta en ordentlig morgonpromenad. Då har jag faktiskt på mig riktiga kläder. Fast å andra sidan är inte det heller mer ansträngt än så.

Nåja. Vet inte riktigt vart jag ville komma med det... att man inte jämt kan vara på topp?

Nu ska jag äta mango, banan, nektarin och yoghurt till frukost och sen ta ut vovven på den där promenaden han inte fick nu. (Har jag nämnt att jag har vänt på dygnet?! Vaknar halv elva VARJE dag. Normalt sett kan jag inte sova längre än till typ nio om jag har tur..)

Grouplove


 

Mysdag

Börjar ställa om hjärnan till hemma-mode nu = att det är skönt att gå hemma och fixa lite här och där. Tur det. Vardagen kommer ju se ut så x antal månbader framöver från och med nu. (+ näsan i böcker och blicken på datorn)

Nu på eftermiddagen har mormor varit här en sväng och hälsat på. Hon lyssnar på ett speciellt sätt. Som att hon verkligen verkligen lyssnar på vad man säger. Himla skönt att prata när det känns så. Min fina mormor. Hon är allt bra rolig också, hon lever sitt liv lite efter sporten på tv och sånt, så nu hade hon bråttom hem till tre för att då var det nåt viktigt på tv.. eller om det var radio till och med.. Tokig..

Min man bjöd mig på kinabuffé till lunch också, och ikväll ska han bjuda mig på bio. Myspys! Expendables 2.. Inte riktigt my cup of tea om man säger så, men alltid lika trevligt att hitta på nåt med min bubbe.

Nu ska jag försöka få liv i palmen som har stått här i vardagsrummet och blivit lite dränkt tror jag... Att det ska vara så svårt att hålla liv i blommor? Tycker ju att vi typ aldrig vattnar den..

Hur som helst - bra dag idag! Och imorgon ska jag baka kladdkaka med bovetemjöl och rårörsocker. Handlade på mig massa ekologiska bakgrejor idag och kravbananer. Känns bra! Bovetemjöl ska ju vara både nyttigare och bättre för magen än vanligt mjöl, så varför inte liksom? Kände mig lite reformerad av min utbildning när jag gick till konsum med min fairtradetygpåse och handlade bara ekologiska och kravmärkta (och fairtrade) saker. Bra det!


Typiskt

Får typ konstant mejl från hemsidan jag köper smink från om att det är massa erbjudanden. Just nu är det 30 % rabatt på ALLT. Och såklart är det sminket jag brukar lagra upp med därifrån slut i lager.. och rabatten slutar gälla om 23 min, så jag kan inte passa på som jag kanske möjligtvis hade tänkt..

Varför beställer jag från just den sidan då? Jo, (tror jag har nämnt det förut) jag har alltid velat ha mineralsmink, men det är ju sjukt dyrt överallt i sminkaffärer och sånt. På den här sidan finns det mycket mineralsmink. Foundation och liknande är i puderform och i små förpackningar för att det inte ska hinna bli dåligt - och det är billigt. En foundation kostar tex 56:- och räcker rätt länge. Det känns inte att man har smink när man har det och det är ju ett stort plus att veta att det inte är massa skit i det!

Alltså. Blev ett reklaminlägg känns det som... men tänkte bara upplysa om att det här är det bästa stället att köpa smink på som jag någonsin har varit med om. Det är himmelskt att sitta och titta runt där, och det bästa är att man kan köpa på sig MASSOR eftersom det är så billigt. Kan ju även nämna att "standarssminket" är ännu billigare än mineralsminket.

http://www.eyeslipsface.se/

Holy crap

Sitter här med lite (läs mycket) kaffe och skrev just in alla deadlines i kalendern. Ja.. Känns lite fullspäckat för mig som hittills har blivit van vid att ha en stor deadline (tenta i slutet) och några små, i form av seminarium, att ha koll på. Nu är det flera deadlines/vecka, och jag hoppas verkligen att uppgifterna inte är alltför stora då för annars kommer jag ju ha "häcken ÖVERfull" (?!) Sitter och funderar över också hur fasen vi ska mosa in en resa där någon gång också, men det blir väl lättare att avgöra när jag har fått lite smak för studieupplägget hoppas jag..
Är med andra ord lite överväldigad just nu. Har dock gjort alla förberedelser som jag kan göra innan det drar igång nästa vecka, så nu ska jag väl förhoppningsvis kunna slappna av lite tills dess. Har lyckats beställa hem ALLA böcker nu också - varav 3 av dom (och 1 skönlitterär) borde trilla i brevlådan och in på konsum imorgon. Skönt! Då har jag 9/15 böcker hemma.

Det där med att koppla av är ju ett rätt roligt koncept. Har tänkt slappa hela dagen både igår och idag. Igår slutade det med att jag rensade ur skafferiet, garderober och alla förvaringsställen i hallen - sen satt jag ju och letade böcker hela resterande eftermiddagen.
Idag gick jag upp vid halv elva, tränade (!!), tänkte "jag ska ju ändå dammsuga så då är det ingen idé att duscha nu"... så jag började städa (dammsög ju såklart inte bara.. städade sovrum, badrum, rensade lite här och där, dammade och torkade golv) - varpå jag var rätt seg när jag äntligen hade tagit mig en dusch och kunde äta "brunch" vid två... Varför blir det alltid sådär?! Hur svårt ska det vara att bara ta det lugnt liksom? Men fint är det ju här nu i alla fall...

Nej, nu ska jag ringa mamma och se om hon har tid att babbla lite...

Ciao!

Nervöspepp!

Nu har jag läst detaljerad planering av båda kurserna jag ska gå i höst, samt registrerat mig på båda. Det visar sig att jag gissade bra angående böckerna jag ska ha till journalistiken, alla de 4 jag redan har skaffat är obligatoriska. Måste dock skaffa hela 6 stycken till... Tur att jag redan har skaffat 3 av 4 till Europakunskapen, annars skulle jag ha en sjukt dyr historia framför mig...

Är både lite överväldigad av all information om allt som ska göras. Jag som har så lätt att bli stressad känner lite att jag borde börja med något redan nu för att inte få mycket senare - men, ingen idé att hetsa upp sig och börja innan skolan ens egentligen har börjat. Ska ha ledigt på riktigt denna vecka ju. Skönt!

Nu lite om kurserna:
Journalistiken valde jag ju för att ha något lite "roligare" och "lättsammare" för min egen skull, och nu när jag läser igenom kursguiden så känns det verkligen att det ska bli roligt att komma igång. En löpande uppgift är tex att föra en blogg, med utvalda ämnen att skriva om och en annan är att få en artikel publicerad i en tidning! Blir gladpirrig av att läsa igenom allt som ska göras.

Europakunskapen verkar väl något tristare, vilket jag ju hade räknat med, men det blir nog intressant och nyttigt att få tänka i lite störra perspektiv! Plus att två av mina miljövetarkamrater också ska läsa den så då kan vi passa på att ses lite under hösten också. Perfekt ju!

Jag hoppas på att det blir en bra termin och att det inte är alltför svårt att hålla koll på allt via nätet bara... fast å andra sidan så var det nästan så hela första universitetsåret också.

Nej, nu ska jag ta och leta runt lite efter de där 6 återstående böckerna och hoppas hoppas hoppas på att de finns begagnade.

Onsdagsmys

Nyduschad. Desperate housewives. Ska strax göra mig iordning och sen gå ut och äta med Matilda som jag inte har träffat på hur länge som helst!

Vilodag

Ligger i soffan med datorn i knät och NJUTER av att vara ledig efter en intensiv helg på jobbet. Igår eftermiddag kände jag verkligen att lite ledighet verkligen behövdes. Det är ju ändå rätt många timmar som mosas in när man jobbar helg.

Nu har jag, för första gången på sjukt länge, just kollat runt på lite bloggar. Mysigt. Väntar på att sambon ska vakna så att vi kan åka och handla. Vill ha färskt bröd till frukost! Och så vill jag köpa "mellanmåls"saker som typ risifrutti och massa frukt och sånt där - min mage har blivit plågsam igen så det är nog rätt behövligt att ha hemma lite smått och gott att lugna ner den med.

Igår slängde jag ihop en äppelpaj och tog en snabbdusch efter jobbet, sen åkte vi till mamma - med pajen rakt ur ugnen. Sånna där spontana grejer är ju guld värda.

Nej. nu ska jag fortsätta ligga och göra ingenting speciellt. Ciao!

Puew

Har äntligen slagit mig ner i soffan. Har hunnit massor sen jag gick upp vid nio. Varit ute på ordentlig promenad med hunden, varit ute med katten i sele, städat hela lägenheten, och så har jag gjort frukostmackor tills imorgon och söndag, lagat mat till lunch med kylskåpsrester och gjort matlåda med annan mat. 

NU ska jag äta brunch och titta på ett avsnitt Pretty little liars och sen får vi se om jag orkar vara duktig och göra mig iordning nåt innan jobbet och boka tvättid eller inte... Har ju en härlig jobbhelg att se fram emot! 

Kolmården


Blev en rätt spontan tripp till kolmården idag. Jag och min älskling fick en hel dag för oss sioch dagen blev så himla lyckad! Bor tex röda pandor där nu! Har velat se pandor jättelänge, och nu fick jag ju i alla fall se en sort. Awesome!
Mysig biltur, Kinamat, Ben&Jerrys, Massa djur, och Tacos kan sammanfatta dagen. Här kommer några bilder.


RSS 2.0