Julstämning

Nu är det riktig julstämning här. Jansson och skinka igår (och idag), fika med lussebullar oh pepparkakor idag och nu i väntan på att maten står och puttrar på spisen äter jag ris a la malta till "förrätt". Har stått mycket i köket på sistone, men på helger är det så underbar avkoppling! Idag blir det någon sorts ugnsbakad dragonkyckling med potatis och bearnaisesås.






Lussebullar




Nu kommer snart familjen på besök. Mysigt!

Lite nostalgi och multitasking

Hemma hos mormor står det en bild på pappa framme i hennes "kontor". Det är så fint att se att han har fått en plats där. Det har han ju såklart här också. En bild på när han håller om mig och som jag ser överlycklig ut på. När högtider börjar närma sig så blir det väl ofta lite vemodigt för alla som hae förlorat någon. Just på jul är det ingen fara för min del. Då äter jag skinkmacka med majonäs på (ja det låter äckligt) för att det ger mig den där känslan av att vara med pappa på jul. Påsk har jag däremit inte mycket till övers för eftersom det var på påsklovet han dog.
Hur som helst, kom att tänka på det nu när jag åt skinkmacka till "lunch" medan jag väntar på att smöret till bakningen ska bli rumstempererat. Under tiden har jag ätit och städat badrummet. Effektivitet it is! Kommer upp bilder på bullarna sen om dom inte blir för fula och dåliga. ;)


Så många år senare är du fortfarande lika saknad. ♡


Myslördag

Sitter just nu i soffan hos mormor och tinar upp lite. Hon är ju i turkiet så jag är blomvakt. Lite stolt över att jag tog hunden och gick fastän bilen såg lockande ut på parkeringen. Kissen tyckte att hon kunde ställa sig och jama upp mig vid åtta i morse. Eftersom älsklingen kom hem halv sju och ska upp vid ett så kände jag att det var lika bra att gå upp då. När vi har tagit oss hem igen så har vi ju åtminstone fått en nästan timmeslång promenad i kylan. Det tar ett tag innan man vänjer sig!
När vi kommer hem ska jag börja göra lussebullsdeg. Har lovat mamma och dom lussebullsfika idag. ♡






Fredagspeppen

Nu börjar fredagspeppen slå till! Vi ska skriva en hemtenta om fyra miljörelaterade problem och diskutera dom utifrån teoretiska perspektiv. Utifrån tentan ska vi sen ge en kort föreläsning för klassen och jag har tänkt att hur FASEN ska jag komma på något som känns tillräckligt okej för att prata om inför alla, men nu tror jag faktiskt att jag kanske har kommit på det. Har hittills skrivit ungefär 2/5 sidor av det första utkastet av tentan och känner mig faktiskt ganska nöjd och det jag har skrivit om idag skulle potentiellt kunna bli underlag för en föreläsning. Jippie! Fredagspepp! Har då även använt mig av den sista litteraturen, så trots att den är väldigt intressant känner jag ingen enorm press till att läsa igenom exakt allt av den. Det känns verkligen som att man har fått ut något av utbildningen när man i sånna här uppgiften verkligen kan komma på nackdelar och fördelar att väga mot varandra. Fun!

Nu har jag bytt ut pluggmusiken mot en ny spelningslista. Just nu spelas Natasha Bedingfield - Strip med, vars budskap är himla bra tycker jag!
"Take what you want steal my pride 
Build me up or cut me down to size 
Shut me out but I'll just scream 
I'm only one voice in a million 
But you ain't taking that from me"

Passar bra i relation till allt vi har läst om orättvisor i världen på sista tiden. Vi kan ju skatta oss lyckliga som bor i ett demokratiskt och institutionellt fungerande land. 





Tiersen

Underbart! Blev just sugen på att titta på den filmen också. Kanske får bli det ikväll eller imorgon kväll. Inte ofta jag blir sugen på att titta på film faktiskt...
 

Fredagsmorgon

Idag har jag varit vaken sen ungefär fyra. Mensvärken liksom tar över litegrann. Men det är sånt som händer. Inget att göra åt. Sitter i mörkret med datorn i knät och hörlurar i öronen, har precis surfat runt lite och nu ska jag hugga in i kursens sista litteratur. Awesome! En kopp grönt te står på fönsterbrädan här bredvid och svalnar lite. 
Här om dagen när Oscar kom hem och jag hade min Plugglista på så frågade han ungefär "vad fan lyssnar du på?", haha! Men jag ÄLSKAR min plugglista. Så himla bra och avkopplande. Kan liksom inte koncentrera mig om jag lyssnar på vanlig musik. PLuggmusiken är ganska mycket "klassist" med fiol och piano och sånt, med lite konstiga inslag. 


Försöker låta postiviteten flöda! Det går ganska bra. I helgen har jag inga andra planer än att jag ska baka lussebullar, göra julskinka (JA, redan, jag tänker INTE vänta tills typ dagen innan julafton eller nåt, punkt slut) och jansson, träffa Matilda och tvätta. MYSIGT. 
 




Off to bed early

Hade seminarium idag, sen föreläsning. Jag skippade dock föreläsningen för att jag orkade helt enkelt inte stanna kvar. Ville inte komma hem så sent heller. Tänkte att jag då skulle hinna/orka läsa lite när jag kom hem istället. Men tja, har läst inledningen till en studie som vi ska läsa, mer orkar jag inte riktigt. Har huvudvärk och är JÄTTEtrött. Funderar på att ta lite tvmys nu och sen gå och lägga mig väldigt tidigt. Då kanske kroppen tillåter effektivitet imorgon när hela dagen kan spenderas hemma. Andra hälften jobbar dubbelpass också så istället för att komma hem halv elva kommer han hem halv sju imorgon bitti. Kan ju sikta in mig på att gå upp och börja göra nytta då. Och få mig en riktigt god natts sömn innan (om det nu går med sovsällskapet borta). 

Nåja. Nu får det bli vovve- och tvmys. Kissen springer runt och gör massa bus som vanligt. 

Morgonpromenad

När kylan börjar smyga sig på på hösten så brukar vovven helst inte vilja vara ute något alls. När han har gjort det han ska drar han mot porten (vart vi än är), och springer sen och lägger sig på ugglekudden i soffan. Han är lite mysig den där.




Kväll

Har varit dödstrött sen typ klockan halv sju, men har lagat mat, ätit, gosat med djuren, varit ute med hunden och duschat. Nu ligger jag äntligen i sängen och skulle nog kunna slockna direkt, men jag vill ju gärna ha hem sovsällskapet innan jag somnar. Hmm...








The anix och buss

Busy busy. På väg hem från dagens seminarium. Vi har diskuterat orättvisor i Sydafrika. Byte av buss vid stationen och hem och äta något innan Natta kommer. Då vankas det hundpromenad och kanske en fika. Sen blir det renskrivning av mitt sekreterarjobb på seminariet och litteraturläsning. Det där studentlivet alltså!

Idag jobbar andra hälften till klockan tio. Sånna kvällar är tråkiga. Vi hann ju åtminstone pussas godmorgon i morse. Tur det!

Det där med att konsumera

Det är intressant att läsa om konsumtion. Läste en bra grej här om dagen. Det är ju inte alltid så lätt att förstå vad som menas med alla konstiga namn på konstiga ämnen osv, men det här var väldigt bra skrivet. http://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/jordbruk/eko/3-ackliga-amnen#.Uo9ExOjrPGU.facebook
"Karbendaz…what?! De står inte på innehållsförteckningen, men kan finnas i din mat. Rester av kemiska bekämpningsmedel som ska ta död på skadedjur och svamp, men som inte passar att äta till middag. Det handlar om ämnen som ökar risken för cancer, rubbar dina hormoner eller gör att du kan få svårt att skaffa barn. Här har vi listat tre ofräscha ämnen som kan finnas i din mat, och hur du gör för att undvika dem." 

Jag brukar faktiskt oftast köpa ekologiskt om möjligheten finns. Kastar mig över laktosfria ekomjölken när den väl finns i hyllan på maxi. Ofta undrar folk varför och vilken poäng det har, om våra kroppar redan är förstörda av liknande ämnen, varför ändra konsumtionsvanorna? Och varför köpa ekologiskt när det inte gör någon skillnad vad vi som individer gör? Om jag trodde på att allt är hopplöst och artt enskilda handlingar inte spelar någon roll så hade min utbildning varit ganska hopplös. Det är väl aldrig för sent för att försöka förbättra sina vanor och göra bra val för sin kropp och omgivning? Hur många gånger om året ser man egentligen att folk skriver på facebook om sina nya hälsosamma liv utan godis osv? MÅNGA. Varför kan man då inte välja att starta ett nytt liv med mer hälsosamma produkter utan massa skit i? 

Till exempel hud, och hårvårdsprodukter verkar vara skapade för att förstöra, så att man ska köpa ännu mer. Dom ekologiska (ofta i alla fall, alltid parabenfria åtminstone) hårvårdsprodukterna jag använder kostar egentligen inte mycket mer än vanliga och sen jag började använda dom för snart ett år sen kommer jag inte byta tillbaka. Kan väl vara placebo, men jag tycker att håret känns mycket bättre och friskare! När produktutbudet ökar och dom gröna alternativen blir allt billigare så känns det ju smart att använda sånt istället. 

Nåja. Nog om det. Anledningen till att jag kom in på det ämnet är att jag så smått har börjat skriva på hemtentan som ska in om två veckor. Det jag börjar med är just konsumtion. Börjar bli ganska nöjd över mitt utbildningsval. Speciellt efter gårdagens besök på kommunen. Så himla skönt! 

Nu ska jag ta och hoppa ur morgonrocken och i kläder och pallra mig iväg mot busstation. 

UNDERBART

Kom just hem från mötet på kommunen. Chefen som jag pratade med var sjukt trevlig och när jag blev introducerad för alla som jobbade på den avdelningen verkade dom också jättetrevliga! Det kändes så himla avslappnat och dom hade tillsammans kommit på jättemånga (för många) grejer som jag skulle kunna få som egna uppgifter. Hon nämnde några stycken och dom verkade intressanta och roliga allihop! Var lite nervös över att det skulle kännas överväldigande och svårt när jag skulle få höra vad jag kommer få göra, men icke! Som jag sa till henne; jag är öppen för allt! Ska bli så JÄVLA gött att slippa litteraturbergen och den typen av press och istället få se lite hur saker händer i den "riktiga världen". SÅ himla pepp är jag! Sen är det ju inga fel att det är nära hem också, tar inte ens tio minuter att gå dit, vilket ju underlättar med vovven och sådär. Awesome! 
Jag är så himla glad över att jag hörde av mig till henne så pass tidigt. Tydligen har många väldigt svårt med att hitta praktikplats och kommunen har tydligen fått jättemånga mejl om det, men dom har bara resurser till att ta in en - MIG. Muahah! 

Okej. 
Nu ska jag försöka ta mig samman här med min nyfunna energi och styrka och försöka skriva ett abstract om något som har att göra med miljömässiga orättvisor i Sydafrika. Intressant ämne, har många små områden som jag skulle vilja undersöka mer, men jag kommer inte på någon fråga att utgå ifrån. Men det ordnar sig. I'm on top of the world nu ju!





Att pallra sig upp

Igår gick jag ju upp vid sex. Inga problem. Idag ställde jag larmet på tjugo över, men jag kunde verkligen inte ta mig upp. Ställde fram larmet till kvart i sju, men det gick inte då heller. Så nu har larmet precis ringt en tredje och sista gång. Egentligen orkar jag inte gå upp nu heller men någon måtta får det ju lov att vara. Ska bara gosa lite med katten först. Hon ville så gärna att jag skulle komma upp förut, hoppade på dörren och jamade, så hon fick komma in i sovrummet och gosa lite fastän djuren inte brukar få vara här längre.
Idag väntas massa plugg på förmiddagen och tidigt i eftermiddag ska jag på möte med kommunens miljöchef och skriva på avtal om praktiken och diskutera lite mer vad jag kommer att få göra. Blir nog bra det!






Mer morgonmys







Mysmorgon

Oscar åkte till jobbet halv sex. Strax innan sex väcktes jag av djuren och att vovvrn behövde gå ut. Jag trodde att klockan var typ strax innan sju och att det var lagom att gå upp, men det blev ju lite för tidigt. Har tänkt skriva ut massa papper nästan det första jag gör och det vill jag ju inte göra runt sextiden direkt... skrivaren är inte direkt tystgående om man säger så.
SÅ jag fördriver tiden en stund i soffan med massa tända ljus och myser lite. Tänkte strax sätta på tevatten också.

Igår satte vi upp julbelysning, julgardiner i köket och lite julljusbehehållare, samt ställde fram den där galet söta tomten på köksbordet. Jag kunde inte hålla mig. Så fort man julpyntar lite omvandlas det där deprimerande novembermörkret liksom till något så himla mysigt.
Vi var ju på fikabesök igår också. Det var himla trevligt och deras barn var så himla söta!

Idag har vi egentligen en föreläsning att gå på, men den tänker jag skippa. Trots att helgen har varit mysig så har både mage och huvud gjort uppror på grund av den här kursens hittills hetsiga stress. Så idag struntar jag i att ödsla massa tid på att åka buss och väntetider och sitter hemma och får massa gjort i lugn och ro istället.










Bakhelg

Söndagshuvudvärk i vanlig ordning. Inte bakfylla, bara brukar bli så ändå. Nu ligger jag i soffan med musik, en katt på mig och en hund bredvid.

Igår inhandlade jag nya bhar eftersom vovven här om dagen bet sönder den enda som satt bra, lämnade paket till Natta som fyllde år, vattnade blommor osv hos mormor och sen åkte vi till oscars syster och fick (!!) en soffa av dom eftersom dom hade köpt en ny. Vår soffa var lite för liten. Så nu har vi för tillfället två soffor stående i lills vardagsrummet. Inte så genomtänkt kanske, men den nya är såå mycket skönare. Medan oscar och hans svåger försökte få in soffan i lägenheten (slutade med att dom fick ta den genom fönstret) så bakade jag pepparkakor. SEN kunde vi slå oss ner och mysa lite. Haha! Slappardagar blir aldrig så slappa som man tror att dom ska bli.
Nu har jag precis bakad cupcakes. Om ungefär 40min ska jag till tvättstugan och därefter pallra mig ut på solig promenad med vovven, så innan dess ska jag på något sätt tvinga mig upp ur soffan och göra mig i ordning för dagen. Efter tvättiden som är slut vid fyra så ska vi hem till en arbetskompis till Oscar på fika och så ska han hjälpa till att dra lite el där. Ja, ni ser, sändagen blir ingen slappardag den heller. Ska på något sätt försöka mosa in lite plugg någonstans också.






Myskväll

Kvällens planer blev inställda. Har haft sjukt ont i magen idag så det var nog dags att skipps lite grejer. Jag var suttit i ungefär två timmar och skissat på en räv och lyssnat på Kent. Mysigt. Nu är vardagsrummet nersläckt förutom två ljus. Mys!




Halva dagen gjord

Nu har jag pluggat pluggat, ätit, varit iväg med massa till återvinning, handlat och nu tar jag lite paus med en gosig vovve i famnen. Vi tog lite fina kort nyss. Han vill bara pussas och pussas och pussas så det var lite svårt...

Nåja. Ska orka med ett tredje kapitel idag innan jag ger mig tänkte jag. Sen blir det pepparkaksdegfix och lite mer förberedelser inför morgondagens bak. Åh jag längtar. Blir ungefär en hel bak-och myslördag. Awesome!





En nybörjare

Igår var jag i skolan, sen kom mamma hit på fika och beundrade hur mysigt dert blev efter ommöbleringen i vardagsrummet. Det var mysigt. Vi satt i soffan med tända ljus och drack te och åt kakor. Bondkakor som jag bakade här om dagen, måste ju säga att dom blev sjukt goda! 

Nu har jag precis skjutsat Oscar till en kompis "ute på landet" utanför Degerfors och väntar på att tevattnet ska koka upp. Idag ska hinnas med mycket: ska racerläsa så mycket jag bara kan och orkar (med betoning på det sista), hem till mormor och vattna blommor osv eftersom hon är i Turkiet tills i januari, fuskigt, göra pepparkaksdeg så den kan stå över natten, till Natta och fira att hon fyller 21 imorgon <3 och så ska jag hämta Oscar någon gång ikväll också.
Måste säga att det känns sjukt skumt att få köra bil. Det känns ju helt annorlunda när man inte har någon som hela tiden ger respons på det man gör. Och så har jag kommit fram till att det är SVÅRT att ställa sig rakt och rätt på vår parkering här utanför. Det är ju bara grus då det finns inga linjer att rätta sig efter så det blir alltid snett och fult, och så gör jag om lite, och då blir det kanske lite mindre snett och fult, men ändå snett och fult... If you know what I mean. Jaja. Det kommer väl med tiden. När Oscar sitter med i bilen så coachar han mig typ hela tiden, haha.

Nåja. Nu ska jag lägga på ett kol och läsa en hel del, så att mormorbesöket kan bli ett litet avbrott sen. Tänkte ta med mig Bobbie då också. Har aldrig kört själv med honom och det är väl bra att han vänjer sig. I början när jag övningskörde stirrade han bara helt förvirrat och förstod nog inte riktigt vad jag gjorde bakom ratten. Haha!

Men men, nu kör vi igång dagen tycker jag!  

Avbrott

Tog just en timmeslång promenad med vovven. Hade en ny spelningslista på spotify och bara rensade huvudet. Nu äter jag en billys panpizza och vovven är jättebusig. Snart kommer han dock förmodligen däcka..






Ge mig?!

http://www.fokiwa.se/fokiwabrand/coat-pink-lacey
 
 
Jag skulle behöva en ny vinterjacka, men jag är för snål och kräsen så det slutar med att jag har kvar den gamla (vilket ju dels är bra). Nu har jag hittat den ultimata vinterjackan. Så himla söt!
 

Syskonkärlek

Det händer inte alltför sällan att det uppstår lite syskonrivalitet mellan mina smä söta djur. Avundsjuka uppsgår ganska ofta om jag håller på med bara den ena.
Nyss låg bara vovven i mitt knä medan jag pluggade. Nu har även kissen gjort plats åt sig själv här och lagt sig PÅ hunden. Haha! Är lite förvånad över att han inte säger nåt. Han brukar vara den som blir medt sotis.






Wops.

Okej, funny story. Igår åkte jag och en klasskompis in till Karlstad i onödan. Vi hade tagit fel på dag. Föreläsningarna brukar ligga på måndagar i denna kurs, men av någon anledning låg den här veckans föreläsning på tisdag. Och det roliga är ju att hon och jag jämt har kontakt innan vi åker in och INGEN av oss anade att det var fel dag. Haha! Nåja. Det blev en jättetrevlig förmiddag ändå! Vi fick vara lite sociala med varandra plus att vi diskuterade kommande tenta osv. När jag kom hem var jag sprudlande av inspiration och skrev snabbt ihop två av veckans uppgifter. Awesome! 
Nu ska jag sätta mig och läsa klart veckans litteratur. Jag tänker inte åka in till universitetet idag. Dels för att jag inte orkar åka in fyra dagar nu i veckan. Dels för att föreläsningarna hittills inte har verkar så nödvändiga. 

Jag brukar förresten kika in hos Blondinbellas blogg ibland. Många av hennes åsikter håller jag inte med om, men jag tycker ändå att hon är en väldigt bra förebild, vars syfte är att peppa folk, speciellt unga tjejer med stor press på sig. Idag ska hon få sitt första barn och hon har haft en väldigt positiv inställning till födandet och förklarad hur hon har försökt motivera sig själv. Jag har sett massor av kommentarer under hennes uttlanden på facebook och på bloggen om att hon är så himla dum som tror att det kommer vara så "glammigt" att föda barn. Men vadå? Måste man genomskrida graviditeten med inställningen att man kommer att vilja dö när det väl gäller? Gör man fel annars? Och idag när hon hade lagt upp en bild på sig själv på BB såg jag att någon hade kommenterat att det är synd om barnet som får en så blåst mamma. Jag menar, vad får man ens ut av att skriva något sådant? Allvarligt alltså? Kan det finnas någon form av tillfredsställelse som skapas av att vara otrevlig mot någon som precis ska pressa ut ett barn och förmodligen är livrädd/nervös och försöker hålla skenet uppe? Det är bara så sjukt onödigt. Jag förstår inte poängen med att göra sånt. 

Nåja. 
Inte för att jag direkt följer bloggen jämt och ständigt, men jag gillar inte att mer offentliga personer får så mycket skit, speciellt inte när det gäller en sådan här sak, som verkligen inte borde göra någon upprörd. Jag ser åtminstone fram emot att få se en liten blodinbellabebis, om dom nu visar honom! 

Oj. Nu blev det en ganska lång utläggning här. Nu ska jag slå på lite te och köra igång med plugget. 

Måndagsmorgon

Har suttit och läst en liten stund nu innan det vankas hundpromenad och sen färd mot universitetet och föreläsning. Måndagspeppen är väl som alltid kanske inte riktigt i topp, men det känns helt okej ändå. En ny vecka full av möjligheter! Försöker ta till vara på småsaker. Till exempel morgonmyset med mina små lurviga djur nu. Kissen ligger här bredvid datorn och vill gnaga lite på mina fingrar för att hon är kelig. Nu börjar hon kurra av att jag bara tittar på henne också. Haha! Nu blev vovven avis på att katten fick uppmärksamhet så nu kravlade han sig upp i knät här. Vet inte riktigt vad jag skulle göra utan mina små hjärtan. 

 

Kvällsmys

Hade grannen över på fika förut. Mysigt!
Nu tittar jag på Greys och ska vika tvätt. Ciao!




Laddade batterier

Slår till på stort med att vara pluggfri idag också. Om det mot förmodan inte händer att jag blir lässugen senare (not gonna happen).
Igår var jag med vovven hos mamma hela dagen lång nästan. Vi åt tacos, pratade massor, spelafe kort och diverse egna påhittade spel. Sen gick jag hem vid halv tio ungefär. Känns som att jag har varit up and running konstant sen i fredags morse. Därför består söndagseftermiddagen/kvällen av massa lugnt mys. Tänkte köra på ansiktmask och en ordentlig hårinpackning sen, och vampire diaries, greys anatomy och desperatr housewives. Och så får jag mosa in lite tvätt under tiden också.
Hittills idag så har jag och älskling varit ute och åkt en del. Jag var kört in mig lite mer och sen köpte vi med oss mat hem. När han sen åkte till jobbet vid två så tog jag med mig hunden ner till sjön där det finns ett område med staket runt som man kan busa med hundarna. Han fick springa runt och lukta och leka med pinnar och var allmänt nöjd. Nu vilar han i soffan.





Lördagsbak

Baka baka baka. Nu ska jag till mamma med tre sorters kakor.






Avkopplad

Det är så underbart när man inser att man för stunden är ute ur den där nästan konstanta stressbubblan. Det krävdes ungefär tre timmar i köket igår för att jag skulle varva ner ordentligt. Bakade två uppsättningar mjuk pepparkaka (så nu luktar det jul i lägenheten) och lagade ugnsgratinerad falukorv med mos. Sen kom Natta hit och då hade vi tvmys och bara babblade massa. Underbart!
Idag vaknade jag sju som vanligt. Nu sitter jag framföf Desperate housewives och äter frukost med tända ljus. Riktigt lördagsmysigt det! När andra hälften har vaknat tänker jag baka lite kakor. Sen ska jag spendera dagen hos mor för storebror kommer dit. ♥

Nu ska jag skriva ner lite kakrecept i min receptbok inför fortsatt julbak. Mys!






Some inspiration

 
 
 

Fruktansvärt trött

Ja idag är en så kallad "ledig dag". Ingen tripp till universitetet, vilket är väldigt skönt. Har tänkt hinna med en HIMLA massa läsning idag. Gått upp sju varenda dag den här veckan och satt mig och pluggat innan eftermiddagarna på uni. Då har det gått väldigt bra. Arbetat på effektivt. Men just idag, när jag behöver vara ungefär sju gånger mer effektiv än jag har varit hittills, så vaknade jag helt sjukt trött. Den senaste timmen har gått åt till att försöka hålla ögonen öppna medan jag har tragglat mig igenom ett halv kapitel i boken. Kan ju ha att göra med oturen med kapitlet jag råkade vara på just idag också. De första kapitlen har varit riktigt intressanta och lättlästa faktiskt, men idag hamnade jag på... politik, politiska processer, legitimitet osv. BORING. Eller ja, det kan ju vara ganska intressant, men det är mest bara jobbigt. 

MEN ska skapa lite "ljus i tunneln" genom att baka lite under dagen tänkte jag, eftersom jag ändå måste ta någon form av paus och då kan jag lika gärna vispa ihop smet och slänga in i ugnen. Mjuk pepparkaka tänkte jag göra. Har varit sugen på att göra det länge. Idag ska jag fasen ta mig tid till det! Helger har lyckats bli fullspäckad redan, så vi får väl se om det hinns med något mer då. Skulle gärna vilja fylla upp med lite hårda kakor redan nu inför julen också. SÅ mysigt att få lite ljus i mörkret snart! 

Nej, nu ska jag snabbgosa med hunden en stund och sen läsa klart det där tråkiga kapitlet och hoppas på att nästa blir något mer lättläst. Siktar in mig på minst tre kapitel idag. Trots att det är tveksamt om det är möjligt. Peppa peppa! Eller nåt...

Onsdagsfrukost

Just nu sittee jag vid köksbordet med en gosig hund i knät. Har precis fixat frukost så nu ska jag få i mig lite energi. Ska inte hemifrån förrän tio men jag gick upp vid sju ändå för att hinna plugga lite innan. Blir med andra ord läsning i samband med frukosten nu. Helt okej!




Nu tar vi "kvällsmys"

Nu har jag läst tillräckligt för dagen tycker jag. Nu ska vi påbörja kvällsmyset innan vi ska tidigt i säng båda två. Det blir Sons of anarchy, sen matlagning, matätning och The walking dead, och sen förmodligen lite mer Sons of anarchy. Älskar sambomys! Varje dag innehåller så mycket lyx!


Bild lånad från Google såklart...
 
 

Novemberregn

Idag regnar, regnar och regnar det. Skönt att slippa släpa sig till universitetet då. Kommer att spendera hela dagen innesittandes med mina älsklingsdjur och min älsklingspojk. Större delen av tiden kommer jag väl plugga och han spela zombiespel, men man kan ju prata lite under tiden åtminstone. Är inne på de sista 16 sidorna i boken, sen är litteraturen för denna vecka genomläst. UNDERBART. Men av någon anledning så känns det ju lite extra tungt med de där sista sidorna. Brukar inte läsas igenom kanske fullt så noggrant av mig... Bara att dyka i nästa bok när denna är avklarad. Men först ska förberedelser inför morgondagens seminarium avklaras, samt ett abstract som ska lämnas in på fredag. Det är många bollar som ska hållas i luften, men det ska gå! 

Nyss tog vi en frukostpaus framför ett avsnitt Big Bang Theory. När de där 16 sidorna är genomlästa har jag bestämt att vi ska titta på ännu ett. Måste ha lite underhållning att se fram emot. Då funkar det bäst! 

Söndagskväll

Har inget intressant att berätta. Står och steker köttbullar. Hemmagjorda. Nu ska jag börja med brunsåsen så vi kan äta nån gång.




Busy sunday

Söndagen börjar också med plugg, men först ska jag ta mig en dusch. Sen kommer dagen rulla på, ska till mormor eftersom hon åker till Turkiet nästa vecka och är borta över jul, sen är det tvättid klockan 16 som vanligt. Och så ska jag premiärköra Oscars bil någon gång under dagen. Spännande!

Känner pressen

Ja. Alltså. Litteraturen som ska läsas igenom tills onsdag, det känns aningen omöjligt. Jag har därmed suttit några timmar nu på lördagsförmiddagen och tragglat mig igenom lite mer än ett kapitel i boken som vi bland annat ska läsa. Ibland känns det faktiskt som att man behöver pressa sig själv lite för hårt för att ta sig igenom allt som schemalagts. När litteraturen i förra kursen skulle plöjas igenom så fick jag prioritera bort helger ibland. Visst, jag brukar aldrig sitta mer än några timmar om dagen om det behövs helgplugg, men hur ska man kunna ladda upp batterierna om man aldrig kan få vara ledig? Nu har jag tagit mig igenom 1/3 av boken + en pdf sen igår morse. Det där med att ha massor att göra över helgen gör det ju verkligen mycket svårare att slappna av. Det är ju inte direkt konstigt att många studerande lider av både återkommande huvudvärk och magkatarr osv, med denna konstanta press och ibland så orimliga krav. 

Nåja. 
Nu ska jag gå och sminka mig och försöka hitta tillbaka till det goda humöret så att lördagen med andra hälften blir bra. 



It's friday!

Idag känner jag mig pigg och glad! Efter gårdagens spänningar i samband med uppkörningen så hade jag därefter huvudvärk resten av dagen. Har haft det hela veckan, men idag är den borta! Nu har jag precis varit med hunden på en solig promenad och satt på vatten till kaffe. Blir frukost framför datorn. Ska göra ersättningsuppgift för seminarierna jag missade och sen (förhoppningsvis om jag orkar) börja läsa nästa veckas litteratur. Det är en hel del. Nåja. Det ordnar sig alltid på ett eller annat sätt!

Vi har förresten möblerat om i vardagsrummet. Det känns ungefär som att vi har flyttat. Numer har jag skrivbordet mot fönstret. Riktigt avkopplande att kunna titta ut på vår fina gård och en väg. Nu blir det väl upp till bevis när jag ska försöka få pluggro där.





En bra dag

Idag var varit en bra dag. Äntligen tagit det där körkortet, fikafirat med mamma och när jag kom hem stod min fina sambo och diskade och gjorde fint. Nu är han hos sina föräldrar och ska sen direkt till jobbet och kommer inte hem förrän imorgon. Buhu. Mindre roligt. Men jag försöker roa mig bäst jag kan. Äter brända köttbullar med pulvermos, busar med hunden och tittar på desperate housewives.


Bilpresent från mamma ♥



kvällsmys i min ensamhet

Dagen har gått i ett. Nu har jag precis ätit och ska tvmysa lite med djuren. En jobbig huvudvärk har smugit sig på hela dagen så nu vill jag mest bara gosa halvsovandes med Bobbie i soffan.




Just nu








Ännu en kurs

Ja, så idag går startskottet för ännu en kurs. Verkar bli mer mardrömslik än den förra (som vi ju dock överlevde, hallelujah). Nej. Jag kör på positiv inställning ändå. Det är klart att det ska gå! Får kötta för att hinna med allt helt enkelt! 
Idag kunde jag inte åka in på första föreläsningen så nu sitter jag här och börjar läsa litteraturen istället. Skrivit ut en pdf som handlar om teorier om hur man borde hantera konsumtionen för att kunna göra den mer hållbar. Väldigt intressant hittills faktiskt, men väldigt mycket info - men, jag kör på som jag brukar med överstryktningspenna i högsta hugg och gör pedagogiska sammanfattningar i word. Mannen i huset (lägenheten) har åkt till jobbet och jag hänger i soffan med vovven. Tänkte läsa lite till och sen städa lägenheten. Åtminstone diska och dammsuga, resten gjorde jag ju här om dagen. Vi får se om det kanske blir ett mammabesök idag eller imorgon också. 

Ser så himla mycket fram emot att få julpynta här hemma! När det blir så mörkt på eftermiddagarna blir det ju helt annan mysfaktor när man har julbelysning och tomtar lite här och där. Mihihi. 

Nej, nu ska jag återgå till läsningen och förhoppningsbli (ännu, hähä) lite smartare! 

Busy busy day

Okej. Den här dagen kommer gå i ett. Tur att jag hade planerat in en ganska soft förmiddag för jag vaknade kvart över sju med världens huvudvärk och har känt mig ganska borta och rätt yr sen dess. Tog en alvedon redan då och har ätit ganska rejäl frukost för att vara jag. Hoppas på att det blir bättre. Ska först till mormor med mamma och hennes kille och äta mat, sen på sjuårskalas hos älsklingens syster och sen hem och göra halloween makeover. Vi får väl se om jag tar mig till alla dagens stopp.

Igår bakade jag macarons och testade dagens utstyrsel. Båda blev bra. Dock tvivlar jag på att vingarna håller sig intakta hela kvällen, men det är ju en annan femma.

Nu sitter jag i soffan med båda djuren och ska plugga lite teori. Sen ska jag försöka få ordning på mitt hår. Försöker ställa om till att bara duscha håret på söndagar så att håret inte slits så mycket. Det går helt okej, men får nog köra på torrschampo idag för det känns inte såå fräscht. Spånar på hur jag ska ha det ikväll. Blir nog vågigt med trippeltång.












Spontanstäd

Idag är en ledig dag mellan kurser. Som vanligt går det liksom inte att sitta still då. Tänkte bara diska lite, men det slutade med att jag skrubbade ungefär hela köket. Nu ska jag strax mova vidare till toaletten och skrubba där också. Sen väntar dammtork och dammsugning och evenguellt golvmoppning. Därefter ska jag testa utstyrseln inför morgondagen, har inte ens packat upp grejerna och tittat så att dom är hela, så det kan bli spännande. Därefter blir det nog bak om jag orkar. Det eller Desperate housewives tills älskling kommer hem från hans efter-jobbet-aktiviteter. Bra fredag! Morgondagen kommer att bjuda på full rulle. Skönt det med ibland!

Nu börjar köket bli ganska fint här. Trots att jag längtar bort till ett hus med ordentligt kök så trivs jag här också. Nu behövs bara ny fläkt, ny blandare och så har vi tänkt måla om också. Men det är väl ingen större brådska.










RSS 2.0