Måndag

Sovit dåligt. Är ganska pigg ändå. Hoppas på att det inte regnar när jag ska till jobbet. Börjar ett. Funderar på att pallra mig iväg lite tidigare och promenera med mysig musik i öronen. ♡
Har haft en slapparförmiddag. Suttit i soffan med djuren och täcke och tittat på oth. Börjar bli lite förkyld så jag försöker ta det så lugnt som möjligt när jag kan = massa mys. Har dock vikt tvätt så någon nytta har jag gjort! Hihi.



Den där känslan

Den där känslan när klockan ringer och man undrar hur fasen man ska kunna hålla sig vaken resten av dagen när man känner sig så otroligt dödstrött. Har en katt som gillar att jama då och då på natten när hon vill ha sällskap och en sambo som snarkar, så om jag sover det minsta oroligt så vaknar kag stup i kvarten och har jättesvårt att somna om. Så har det varit de senaste dagarna. Känner mig inte alls utsövd på något sätt. Men det kan vara för att der har hänt en del på jobbet. Idag lättar det nog lite. Det ordnar sig ju alltid!
Nu ska jag göra mig iordning lite och sen brumma iväg till jobbet. Sambon är snäll och låter mig ta bilen idag för det regnar och jag har delad tur och ska flänga fram och tillbaka. Då känns det inte alls lika jobbigt som om jag hade cyklat... hehe.

Hoppas alla har en bra helg!

Nyttigt ett tag

Igår var jag helt död. Dödstrött hela dagen. Tur att jag var ledig!
Idag 13.30 drar första arbetspasset av kommande 8st. Jobbar fredag till fredag för eftersom en vikarie är sjukskriven tar jag tre av hennes pass till veckan. Är därmed inte ledig på måndag som jag enligt mitt schema skulle vara. Och onsdag + torsdag jobbar jag 7-21. Ja, jag kommer vara stendöd på fredag, men det var jag som valde att jobba ihjäl mig lite för att få lite mer money money. Allt känns ju lite osäkert just nu så jag kan ju ta chansen när jag får den liksom. Tur att jag trivs så bra. Det är bara kroppen som blir trött.

Idag påbörjade jag dagen med att mysa i sängen med djuren efter att älsklingen åkte till jobbet. Sen mjukstartade jag dagen med yoga, detoxte och havregrynsgröt. Nu sitter jag en stund framför tvn innan jag ska ta promenix med vovven. Sen tänkte jag svänga ihop en omelett innan det bär av mot jobbet.


Myspys

Alltså. Jag älskar mitt jobb! Hoppas att jag får timvicka mycket efter sommarens schema. Det är ganska mycket tyngre än det har varit förut dock. Det känns i kroppen, men jag envisas ändå med att vara aktiv när jag kommer hem. Igår slutade jag två, då kom jag hem, tog en liten godispaus, sen började jag förbereda pajdeg till tacopaj, diskade, skrapade fönsterfärg och lagade mat - trots att jag kände mig halvt död hela dagen. Idag skyndade jag mig hem, bytte om och tog direkt hundpromenad som slutade hos mamma där vovven fick springa av sig och jag fick träffa älsklingsmami och älsklingslillebror. Glädjen som uppstår när lillebror frågar om jag är ledig någon förmiddag för han vill umgås?! Gullunge. Nu är vi hemma igen och jag ska försöka uppbåda styrka till att svänga ihop en lyxmåltid i form av färdiga köttbullar, pulvermos och pulversås. Glammigt! Sen ska jag lägga mig i soffan, för det förtjänar jag! (och eventuellt vika lite tvätt under tiden). 

Kort update

Ja, vad finns det att säga? Mysigt att vara tillbaka på jobbet. Känner mig genast mer lugn och sansad. De flesta tanterna verkade på något sätt känna igen mig. Alla sken upp som solar när de såg mig i måndags. Så himla kul! Nu ska jag strax äta lite lunch och sen inviga cykeln iväg mot eftermiddags/kvällsjobb. Längtar tills imorgon! Ni kanse får veta varför efteråt. 

Det var allt för mig för denna gång!

Snabb uppdatering

Idag har jag köpt två böcker och påbörjat läsningen av ena av dem. Bra hittills! SÅ skönt att inte ha massa annat att läsa. Nu kanske jag till och med orkar läsa en hel bok utan att vilja lägga mig och dö i boken.
Idag är första jobbdagen. Jag är lat och tar bilen. Förlåt miljön. Men det blir snovigt när man slutar på kvällen och börjar tidigt på morgonen och älsklingen har inte varit iväg på jobb idag så han behöver inte ha den sen. Kör mjukstart på jobbet. Fem timmars jobb bara. Känns faktiskt väldigt kul att komma igång med jobbet igen. Det känns lite som att komma hem!

Är ganska förväntansfull inför den här veckan. Kommer hända spännande grejer!


Mysvecka

Idag har jag ingenting planerat. Förutom att vi ska veckohandla när andra hälften kommer hem från jobbet.

Gårdagen var underbar! Fika på Nattas balkong. Hennes nya lägenhet är helt underbar! Sen tog jag och Bobbie en solig promenad till torget och där blev jag bjuden på mat av storebror och vovven fick vara med på uteserveringen, awesome! Sen gick vi hem till honom och åt jordgubbar innan jag tog bussen hem. Vovven däckade i mitt knä och sov största delen av vägen hem. Söthund. Han var helt slut efter alla dagens nya intryck.

Imorse var jag på pressbyrån och köpte en träningstidning som min lillebror sja få imorgon. Köpte även en cappuccino och jordgubbar till frukosten. Nom nom. Cappuccinon var ju helt fruktansvärt god!





På bussen

Eftersom jag är ledig den här veckan tänkte jag passa på att använda mitt busskort lite innan det går ut imorgon. Nu sitter jag därmed på bussen i Kristinehamn, på väg till Karlstad med min lilla vovve. Han tycker att det år jättespännande. Han har inte åkt buss längre än en mil förut.
Vi ska först se Nattas nya lägenhet. Sen ska vi möta upp min storebror på torget och äta lite tidig middag. Mysdag! ♡





Mittwoch

Puew. Time to borsta av sig färgflagorna, torka bort svetten, byta om och helt enkelt göra sig någorlunda anständig. Ska träffa Matilda på en promenad om ungefär en timme. Det var längesen vi sågs nu så det ska bli underbart! Det är spännande det här med fönsterarbetet. Igår råkade jag slinta och slita upp en del av huden från ena lillfingrets nagelband och neråt. Kändes ganska dramatiskt för det stänkte blod på både vägg och golv, haha! Nu låter det ju som att det blev ett betydligt större sår än det blev. Det stänkte ju inte så mycket, men tillräckligt för att det skulle bli lite kaos med att dels täcka fingret och dels torka bort blodet på de vita väggarna och det fina nya golvet innan det torkade. Vad lyckas jag göra idag då? Jo slita upp ungefär halva pekfinger"böjen", på ovansidan... så när jag hade fått stopp på blodet så sprack det upp igen varje gång jag böjde pekfingret. Uj uj uj. Det är dramatiskt arbete här hemma. Och det är ju himla fascinerande att det kan komma så pass mycket blod ur så små sår. 
Nåja, nu har jag hur som helst bara halva ramarna runt fönstrena kvar att skrapa. Hela själva "huvudramen" är klar och HERREGUD vad jobbigt det har varit, haha! Men man får väl se det såhär: gratisträning - nyttagörande - och så blir fönstren betydligt mycket finare sen! 

Nu ska jag låta armarna återhämta sig lite innan jag sätter igång med att göra mig i ordning. Är himla stolt ändå över mitt initiativ till att göra en såndär "handyman"grej. Jag har aldrig gjort något sånt förut och jag skulle väl inte direkt kalla mig själv för händig, men det ska vi försöka ändra på! 

Med spänning och höga förhoppningar

Jag har startat ett nytt projekt. Ett projekt som jag inte vill avslöja för någon innan jag har kommit en bit framåt. Ett projekt som jag många gånger förr har påbörjat, men inte riktigt haft ihärdighet nog för att slutföra. Det är bara en person som vet om det, och det är en vän som inte är alltför nära, men som står mig väldigt kär eftersom vi delar just det här intresset. Jag passar på att försöka hinna med så mycket som möjligt under den här veckan som jag har semester, men ska förhoppningsvis fortsätta flitigt under resten av sommaren, och hösten, och så länge som det behöver ta för att det ska bli avslutat. Det kan ju hända att beslutsamheten inte räcker ända fram den här gången heller, men jag hoppas det!

Nu ska jag fortsätta med mitt andra projekt: skrapa bort fönsterfärg! ;)

 
 

Måndagen

Blev inte mycket nytta gjord för min del idag. Skrev in mig på arbetsförmedlingen men fick världens huvudvärk efteråt. Så efter att jag hade släppt av Emma (AF-sällskap) hemma och varit iväg och handlat grejer till renoveringen och bilen så åt vi korv med bröd till lunch och sen somnade jag i soffan. Efter någo avsnitt one tree hill kände jag mig lite bättre så då köpte vi hamburgare på Donken, kakor på OK och åkte till en liten mysig sjö och spenderade några timmar där. Så underbart! Naturen är ju det bästa som finns. Satt mest på en sten och tittade på hur vovven hoppade upp och ner ur vattnet och plaskade runt med sin boll. Så himla söt! Älsklingen fiskade lite utan några napp. Men fångsten spelar ju ingen större roll. Nu ska vi laga mat och fylla på med vätska efter massa sol och sen ha lite kvällsmys. Hoppas ni har haft en lika underbar måndag!







Väntan

Väntar på att älsklingen ska komma ut och hämta sina arbetsgrejer från bilen. Han är inne på kontoret och jag väntar utanför. Sen ska jag hem och käka frukost och sen väntar arbetsförmedlingen ;) Ska även köpa färg till fönstren och torkarblad till bilen. Vuxenpoäng!



Fönstret börjar bli ännu finare nu...or not. Men fint ska det bli sen!


Puew

Sitter framför datorn och vilar en stund. Jag gör något som jag brukar vara väldigt dålig på: handyman:ar mig. Jag har börjat skrapa bort färgen runt fönstret i köket eftersom jag har bestämt att det ska målas om för att ge finare intryck (nu är det gammalt och kantstött och färgen har flagnat på många ställen runt alla fönster i lägenheten). Jag måste säga att det är mycket jobbigare än jag trodde, men det blir ju lite träning. Många ytor som ska skrapas på också, men nu är jag nästan klar med själva "mittpelaren" eller vad man ska kalla det för.

Idag är amdra hälfteb iväg och lägger tak hos någon som jag inte vet vem det är. Därav min påbörjan på detta projekt!

Igår åkte vi till stugan och hade det himla mysigt. Grillade, lät vovven leka tills han nästan stupade, var runt i skogen och tittade på fina utkiksplatser och avslutade dagen med att spela spel. Min storebror var också där några timmar. Mysigt! Vi åkte hem redan vid åtta i morse för att hinna med mycket under dagen. Jag tänkte passa på att åka på en loppis som jag gillar när jag väl hade bilen, men den var såklart stängd just idag... Dåligt!

Här kommer några bilder innan jag fortsätter med fixet:


Skrap skrap.













Examinerad

Ja. Nu kan man ju faktiskt säga att jag har tagit examen, även om sista betyget inte rapporteras in förrän i slutet på nästa vecka eller något. Och examensbeviset får jag inte hem än på ett tag heller. Men igår var sista dagen på universitetet! Det kändes väl inte så himla speciellt egentligen, men lite smått vemodigt på bussen hem. Men så blir det ju. Nu börjar nästa del av livet och det är med skräckblandad förtjusning jag ser på det.
Fick resten av mitt schema av min chef igår, hon har utökat mig till två andra avdelningar så jag lättare ska kunna jobba kvar där sen om jag inte får något annat jobb direkt. Så himla bra! Det ordnar sig väl det här. Men det känns ju alltid lite skrämmande att ta ett stort kliv utifrån sin bekvämlighetszon och in i något nytt, okänt. 


Igår när jag kom hem tog jag en välbehövlig dusch, gled i en klänning och sen började vi pyssla fram en trerättersmiddag som älsklingen redan hade börjat förbereda. Och så hade han köpt vin till mig. Min man alltså. Så himla fin! Vi åt skagentoast till förrätt, oxfilé med hasselbackspotatis och svampsås (och grönsaker för min del), och kladdkaka med vaniljgrädde till efterrätt. Medan vi åt efterrätten kurade vi ihop oss i soffan framför en film och sen gick vi på en solig kvällspromenad till sjön och lekte lite med vovven i hundinhängnaden. Mysigt!

Idag ska vi pyssla lite med lite småsaker i köket som inte är klart än. Sen ska vi åka till mamma och hennes blivande makes stuga ute i de djupa skogarna! Så himla underbart. Har velat åka dit länge, men vi har inte riktigt fått det att passa in i schemat. 

Nästa vecka har jag SEMESTER. En hel veckas HELT ledigt. Det enda jag har inplanerat är att jag ska lämna bilen till en glasmästare så vindrutan får bytas ut. Sen ska jag nog ta mig en tur till Karlstad och hälsa på min fina storstadsnyinflyttade vän och min fina bror. Och så blir det en tur till Arbetsförmedligen också. Vi får väl se hur spännande det blir. Har ju lyckats undvika det ganska länge åtminstone. ;) 

Nu ska jag slå på lite musik och börja diska bort spåren efter gårdagens matlagning och hoppas på att andra hälften vaknar snart så vi kan köra igång med våra måsten så vi kan komma iväg någon gång! 



Monday morning

Andra hälften åkte till jobbet vid sju och då gick jag också upp. Kokade ägg och gjorde kaffe medan jag vikte gårdagens tvätt. Nu smuttar jag lite på kaffet och har en katt trampandes på min mage medan jag avverkar ett avsnitt oth. Är SÅ skönt att jag kan dricka lite kaffe nu igen. Min mage märker att examen är nära och att jag kan slappna av lite. Sen återstår det att se hur det blir efter examen ;)

När det här är slut ska jag ta tag i gårdagens disk och ordna lite inför presentationen på onsdag. Sen ska jag till mamma och öva lite på manuset i solen och hämta min extranyckel som jag ska ta med till mormor när jag ska dit på fika i eftermiddag. Det är inte så bara att vara borta två heldagar när man har en vovvebebis som behöver rastas.




Söndagsmys

Påbörjade dagen med lite oth och en promenad själv med vovven till sjön föf lite sol och bad för hans del. Sen traskade vi hemmåt och tittade på söta kattvideos innan älsklingen kom hem. Då åkte vi och tittade på ett par kompisars nya lägenhet och sen åkte vi till en mysig lite sjö och lät vovven bada ännu mer. Jag doppade fötterna. Det var inte så kallt som jag trodde att det var. När vovven var färdigbadad la vi oss på en brygga och hade det gött. Så himla perfekt!
Sen efter handling, tvätt och dusch av både oss och vovven full av sand lagade vi flygande jacob och satte oss framför tvn och tittade på transformers. Till efterrätt hade vi massa smått och gott. Nu är det snart läggdags. Det var en himla bra söndag!





RSS 2.0