Mannen i mitt liv

Alltså, Idag har jag gått och längtat hem. Jag har haft en bra förmiddag på universitetet och sen haft en jättetrevlig eftermiddag hemma hos Klara, blev bjuden på mat och så bakade vi (mest hon, jag hällde i kokos..och vatten - big help!), ändå så har jag liksom längtat tills det skulle bli dags att komma hem. Varför? Ville komma hem till den här killen (se bild). Kände redan i morse när jag gick hemifrån att jag mycket hellre hade gosat ner ansiktet i hans päls hela dagen lång. När jag kom hem och satte mig i soffan kom han och satte sig på min fot. Sen satt han där och bara... satt.. i typ tio minuter. Nu ligger han i mitt knä och myser. Lilla hjärtat. Kissen, hon är på äventyr någon annanstans i huset. Hon har ingen tid att lägga på mig inte...

I helgen ska jag få träffa min fina storebror! Och förmodligen beställa en soffa!


En torsdag

Hela förmiddagen har ägnats åt att på universitetet göra massa statistikövningar i excel. Det börjar klarna lite. Det tackar och bockar vi för!
Nu tar vi därmed helg. Eller ja, nästan. Imorgon blir det ju plugg, men inte så fasligt mycket tror jag och vi slipper ju åka in till universitetet i alla fall.

Nu sitter jag på bussen och peppar lite med tysk musik. Saknar tyska. Dom där mysiga lektionerna på gymnasiet och lyckan över att få högt betyg i en kurs på universitetsnivå. Ibland känns det ju som att allt var enklare förr.. medan det ju inte alls var det.

Hoppar av bussen vid ok idag. Ska till Klara och tjattra lite och sånt där. Blir eventuellt bak också. Myspys! Igår var första gången på väldigt länge som vi sågs, men det kändes inte alls som det. Det är ett bra tecken tycker jag.

Nu ska jag tillbaka till tyskans värld och njuta av det underbara språket.

Sol sol sol

Vad pigg man blir av solen!
Just nu sitter jag och tittar på måndagens avsnitt av top model. Nyss fick Kissen komma ut på äventyr på altan i löplinan. Hon sitter ofta och drömmer sig bort vid altandörren och jag vill inte vänja henne vid att vara ute när jag vet att jag kommer flytta till lägenhet i framtiden så. Så jag tänkte att lite löplina är ju perfekt. Hon vet inte riktigt om hon gillar det eller inte.. men hon ska få uppleva så mycket äventyr som möjligt nu när vi bor i hus!





It's dead

Min plugghjärna har gått och gömt sig i nåt mörkt hörn idag tror jag. Kan verkligen inte koncentrera mig, alls. Har försökt ett bra tag nu, men det går inte. Jag får nog faktiskt ta mig en pluggfri dag idag. Så länge det är så sjukt mycket annat som cirkulerar där inne så går det liksom inte att fokusera på något. Nu tänker jag istället göra mig i ordning (sitter fortfarande i morgonrock efter morgonens dusch), fixa mat och sen ta mig en solig promenad med vovven innan det är dags att bege sig av mot loppisen. Så får det bli.

Decisions decisions

Ja. Alltså. Idag går funderarhjärnan på högvarv. Fastnade i möbelfunderingsträsket nu på morgonen och har dessvärre därmed inte kommit igång med plugget alls ännu... 

Bestämde mig för att kika igenom all reklam vi har fått i veckan medan jag åt frukost. 
Wow, coop hade sänkt sina moppset asmycket till 20:-/st, tänkte jag först. Awesome. Har tänkt att skita i att köpa ett sånt eftersom jag (don't judge me) inte brukar ha som vana att torka golven så väldigt ofta ändå. Har ju en dammsugare, räcker gott och väl till en början. 
Plöjer vidare och kommer till det där lilla tunna jyskreklambladet. WHAT?! Möbelvecka, massor av rabatt på ALLA möbler, och det första jag ser är en divansoffa sänkt till 2700:-. Känner hur adrenalinet börjar pumpa och kan inte bärga mig, MÅSTE RINGA MAMMA! 
Ja. Med andra ord mosar vi in i eftermiddagens planering att ta en sväng förbi jysk och titta runt lite på både soffa och säng... Kan ju vara värt att låna lite pengar av sig själv om det finns några enorma fynd att hämta där... Skulle ju vara så himla skönt att ha det avklarat också... 

Nej, plugga var det ju.
Men jag blir så exalterad över sånt här så jag kan liksom inte koncentrera mig. 
Kan hur som helst inte plugga så jättelänge ändå. Har loppisdejt med Klara klockan två och ska slänga ihop nån mat innan dess. Så, sätt igång nurå för fasen!

Citat




Sugen

Nu för tiden kollar jag ju typ jämt på indredningsgrejer när jag har lite tid över. Mest på ikea, chili, H&M och blocket.  Nu ska jag ju inte handla sånt på ett tag för jag har det mesta grundläggande. Men på H&M Home har dom ett tårtfat som jag typ inte hittar någon annanstans. Nu har dom fått in det rosa i lager igen... men det står ändå att det inte är tillgängligt förrän i JUNI. Tur det kanske. Hittade dock två URSÖTA kuddfodral och ett par gästhanddukar som jag överväger att beställa bara för att dom är så GRYMT söta. Har för mig att det är 10% på allt för medlemmar nu också. Skulle kanske gå... Bara handdukarna alltså. Längtar dock tills jag har köpt soffa så jag kan börja go crazy med kuddinköp. Soffan ska bli överfull av massa olika söta/färgglada kuddar och filtar! 


SÅ JÄKLA SÖTA. Dör lite smått.
Allt är från H&M Home.

Klänning

Igår bestämde jag mig för att sluta blicka bakåt och börja blicka ännu mer framåt och lägga mer fokus på mig själv och vad jag vill. Bestämde mig för att ta vara på småsaker. Jag blir himla mycket gladare av att klä mig fint och sådär. Så både gårdagen och dagen till ära har jag på mig min nygamla fina svarta klänning. Den är så extremt bekväm och fin att igår när jag gick till bussen tänkte jag att "hur kan man vilja sälja den här?!"...
Dom där småsakerna är ju viktiga. Nu ska jag titta på smink på elf. Det där filosofiska inlägget kanske kommer senare. Men for now ska jag bara njuta av den här soliga dagen!









Another time

Skrev just rätt mycket på ett inlägg om hur livet är. Lite djupare sådär. Sen råkade jag på något vänster slinta med tummen och komma åt tillbaka-"knappen" så att allt försvann. (ligger med andra ord redo att sova) Nåja. Får se om jag suger på karamellen och lägger upp något liknande imorgon eller senare eller om jag helt enkelt skiter i det.
Nu ska jag sova. Tar sovmorgon till klockan åtta imorgon. (och JA, att sova till åtta ÄR sovmorgon, i alla fall i min värld). Natti!

Kladdkakebak

Hade glömt bort lite hur fruktansvärt avkopplande det är att hålla på i köket. Ställde precis in en kladdkaka i ugnen. Utgick från ett recept från nätet och höftade i lite choklad också. Får fikabesök imorgon. Sen efter eftermiddagaplugg blir det mr james med Matilda <3.
Hon åker snart till Thailand och nästan direkt efteråt till Cypern och är borta i ett halvår!! Så himla kul för henne, men det blir tomt här. Ska bli spännande att se vart jag befinner mig när hon kommer tillbaka hem.

Efter att kladkakan har fått komma ut blir det nog inte mycket mer aktivitet. Är helt slut efter en hel dags statistikföreläsningar med ekvationer hit och dit.






Seg eftermiddag

Hade bara eventuella planer för denna söndag, men det verkar som att det inte blir så mycket av några av dom. Verkar ha varit för sent ute med sängen också, men men. Testa kan man ju alltid!

Idag har vi varit och handlat, jag hämtade blankett till att skaffa nytt ica-kort också. Sen åkte vi till degernäs och lät hundarna springa och leka på isen. Uj, så dom sprang! Och jag blev så himla stolt över min fina hund. Det närmade sig en annan hund, men han lyssnade direkt när jag ropade till mig honom. Nu ligger han här bredvid mig i soffan. Jag slötittar på one tree hill med datorn i knät. Får väl se hur länge jag håller mig vaken idag. Somnade nog inte förärn vid fyra inatt, fastän jag la mig i sängen runt elva. Var ändå up and running runt åtta. Sömn är överskattat har jag hört. Eller? 
Gillar btw att jag har sett one tree hill så pass många gånger att jag kan dom flesta låtarna som är med utantill. SÅ mysig musik!


Bild lånad från tumblr



Quote


Spänningen stiger

Alltså. Jag kollar regelbundet på blocket efter säng och soffa (och ja, det är ett himla tjat om säng och soffa hela tiden, jag vet). För några dagar sen las det upp en JÄTTEFIN säng, med resårmadrass och allt förutom bäddmadrass. Har för mig att det stod att den kostade runt 2000 och skulle hämtas 23 eller 24 februari i så fall. Tänkte inte mer ingående på det. Såg dock den där sängen flera gånger och tänkte på vad fin den är. 
Nu, när jag nyss var inne och kollade, har dom ändrat, till att den som hämtar sängen får den gratis?! Say what? Kastade mig över mejlen direkt (nej, inget telefonnummer hade skrivit ut - dumt), och nu sitter jag spänt och väntar på svar. Troligen är den väl redan borta... men hoppas kan man ju alltid. Har överlagt med mamma och vi har kommit fram till att en säng får visst plats någonstans i källarn och vi mosar lite. MEN. Ingen idé att hoppas på för mycket. Dock kan jag ju hoppas på att någon annan inom rätt snart framtid ändå skulle vilja bli av med säng eller soffa sådär på momangen igen. Känns ju rätt okej med en gratis säng. Jag kan liksom tänka mig att gå med på en sån deal. 

Om ni ville veta alltså...
Nu ska jag ner och slänga in tvätt. Eller ja, släpa med mamma ner i tvättstugan så hon får visa hur man gör för att tvättmaskinen INTE ska pipa som en galning såfort man sätter på strömmen? Elprylar är inte min grej riktigt. Ska tvätta min nya klänning, så jag äntligen kan testa och visa den! Jag la ju upp massa bilder förut på att jag ville ha en svart klänning med krage. En sån är det!! För ynka 20:-. Gjorde riktiga kap igår alltså. Riktigt stolt!

Sjukt bra

Fy fasen. Tittade nyss på nyaste avsnittet av Vampire diaries. Innan jag visste ordet av så forsade tårarna utan att jag ens märkte det. Så sinnessjukt bra gjord scen. Så bra skådespelat i en hemsk situation. Det var längesen jag såg något som berörde så mycket. Jag vet att jag säger en hel del bra saker om serien, men den har verkligen blivit enormt mycket bättre nu senaste säsongen. Det är sjukt stor skillnad tycker jag. Har aldrig känt det där "måstet" att titta vidare förut, men nu är det ju så himla gripande att det gör ont att det är uppehåll på tre veckor nu. Är helt tagen!


Hundar hundar

Här är det alltid spännande att se vad som händer med alla djur. Hundarna har lärt sig hur dom bäst ska leka med varandra utan att någon (läs Bobbie) ska bli rädd. Katterna har börjat komma överens, men nu har mammas katt börjat vilja dominera en del och ger min kisse smäll på nosen ibland för skojs skull, då rycker såklart storebror Bobbie in och schasar bort rebellen som försöker sätta lillsyrran på plats.
Hundarna leker konstant och tills dom plötsligt däckar lite här och var. Dom hade fått leka på isen förut och springa av sig ordentligt medan jag var i örebro. Resultat? Mammas killes drever däckade just i soffan...på mig. Jag kommer inte loss och kan inte dirent röra huvudet heller för den delen. Men då får jag också lite vila efter shopping och kartongfix.




Utnyttjat minuterna till fullo

Klockan är snart halv fyra. Jag och Emma har varit på tre loppisar, ikea och lågprismagasinet. Köpt dammsugare, mikro, elvisp, sängkläder och massa mer. Lägger upp bild på några av loppisfynden!



små tallrikar


stora tallrikar


skål med fot


söt liten grej med små lådor och en väckarklocka.

Köpte massor mer på loppis. Allt under 200:- sammanlagt! Sen fick jag med mig vinglas från ikea också. Nu behöver jag inte ha på mig spenderarbyxorna på ett tag (efter jag har köpt vattenkokare). Ska bunkra upp till soffa och säng!

Det där om kaffet

Alltså. Förstår inte vad som händer. Varje natt vaknar jag mellan två och fyra och kan inte somna om på allt från en timme till flera... Sen, även om jag har somnat om så sent som sex så vaknar jag ändå senast sju-åtta och kan inte somna om. Jag brukar verkligen inte ha problem med att sova. Typ aldrig någonsin.
Nu har jag med andra ord redan varit vaken en timme, kollat bloggar, facebook, instagram, gjort ett teoritest osv. Därmed kommer vi till det här med frukost och morgonkaffer. Måste ju ha energi. Så, det får gå ner även idag, mot bättre vetande. Och så yoghurt till det.




Efter två glas rött

Som bekant så har jag inte ätit så duktigt på sistone. Två glas vin känns med andra ord rätt mycket just nu. Fast perfekt sådär så jag inte bryr mig om nåt.
Älskar min fina Matilda som löste delar av flyttpengaproblemet genom att komma med infon om att dom har ett köksbord med stolar på vinden som jag får köpa för ynka 250:- <3 SÅ skönt när vissa problem bara löser sig självt sådär! Hade tänkt köpa på jysk annars för 1500:-. Awesome!
Kvällen har varit sjukt bra också. Spelat tärningspel med familjen här och haft himla trevligt. Nu var mamma och hennes kille just ute med hundarna på promenad också. Guld värt att få lite ledigt från promenaderna ibland! Att det finns så himla fina människor alltså...

Nu ska jag titta klart på Greys anatomy (vi åkte iväg till stan förut mitt i avsnittet och sen dess har allt gått i ett) och sen ta tidig kväll. Har sovit så sjukt dåligt hela veckan så jag är väldigt trött redan nu. Ska iväg tidigt till Örebro imorgon med Emma också och loppisfynda!




If wishes were catholics

Wops. Sprutade visst på med pluggenergi. Skrev på tog för mycket om isbjörnsstudien först så jag fick skriva om det lite... och ändra radavstånd. Brukar normalt sett ha 1,5, men stod inget om det i instruktionerna så bytte till det som är standard i word. RIKTIGT intressant ämne. Nu har jag bara en punkt kvar om isbjörnarna, som jag nog måste suga en stund på. Ger mig nog på pandorna nu istället. Sen får det kanske vara nog och dags att ta helg, så får jämförelsen vänta till nästa vecka eller eventuellt söndag. 
Får sån sjuk plugginspiration av att lyssna på Saltillo. Har sagt det många gånger. Säger det igen. Avkopplande musik som inte distraherar, perfekt. Just nu lyssnar jag mest på nya albumet och låten If wishes were catholics. Hittade ett inspirerande stycke i låttexten. 

So you're suppose to be my ideal
Can't even deal with yourself
I need new heroes
 
 

Morgonkaffet

Alltså. Varför dricker jag kaffe på morgonen? Gör inte det jämt, men om jag ska plugga hemma eller börjar sent. Blir alltid illamående. Alltid! Men i regel bara av kaffet på morgonen. Kanske får börja äta en stadigare frukost. Mammas kille gjorde sig rätt rolig över att jag tog en timme på mig att äta en halv macka och sen var mätt. Men varför mosa i sig om man inte vill ha liksom?
Nu mår jag alltså lite lätt illa för den som vill veta. Men det får det vara värt. Det ligger något mysigt över det där morgonkaffet. Blev sjukt sugen på att shopöa kaffemuggar också. Drack ur en av mammas fina nya. Fast å andra sidan fick jag hennes gamla lila nu när hon köpte nya... Jag älskar dom, hon gillar dom inte. Jag har rätt mycket olika muggar vid det här laget. Men can't get enough! Nu ligger ju dock fokus på nya tallrikar och nödvändiga hushållsmaskiner. Längtar tills imorgon!
Nu ska jag skriva på mina förslag till forskningsdesigner. Pandor och isbjörnar. Love it!




Kissen

Hon blev lite sur (läs galen) förut när hennes människomamma skulle tvinga i henne en äcklig blå tablett och hundbrorsan stod med nosen upptryckt i hennes ansikte och undrade vad som stod på. Nu är det helt lugnt. No hard feelings. Chillar på soffan as usual. Om ni ville veta alltså.




En onsdag

Idag har vi pluggat igen. Det gjorde vi både i förrgår och igår, utan att behöva åka in till Karlstad. Imorgon ryker 840kr på busskort. Kortet går fortfarande varmt. På lördag blir det förmodligen Örebro med Emma. Loppisar, Netonnet och Ikea. Hushållsapparater och sängkläder står på inköpslistan. På loppisarna hoppas jag hitta olika charmiga tallrikar att fynda med hem.

Imorgon väntar LÅNG föreläsning och sen redovisningar av våra fallstudier. För mig står det dock oklart varför redovisningarna ligger hela två veckor innan inlämningsdatumet. Konstigt? Vi är hur som helst snart klara. Sen om vi har gjort rätt är ju en annan femma. Man får improvisera en hel del när kursledaren ger så pass kryptiska svar på frågor att man jämt står som ett större frågetecken efter än man gjorde innan. Trodde inte att sånt var möjligt, men jo, visst har det bevisats vara det. 

Nu ska jag skriva klart stödorden inför imorgon, sen äta, kvällsmysa, kvällsmysa och kvällsmysa. Blir inga aktiviteter idag inte. Har sovit sjukt dåligt både inatt och igår natt. Tror att hjärnan köphetsar även när jag sover. Idag pallrade jag mig ändå upp tidigt trots att pluggisarna inte kom hit förrän vid elva. Började dagen med en rätt ordentlig hundpromenad, pilates och yoga. That's the spirit!

 

Fina

Köpte två fina grejer förut och en del nödvändiga. Kortet har gått varmt i helgen, men nu har jag dom viktigaste småsakerna. Möbler och hushållsapparater + dammsugare återstår.






En salig blandning

Idag är känner jag mig som en känslomässig virvelvind som pendlar mellan att vara glad, arg, pepp, nervös och livrädd. 
Imorgon ska jag köpa täcken. Så det så. 


Shoppingsöndag

Idag har jag bränt pengar, på massa roliga och fina och nödvändiga grejer. Det har handlats kuddar, kastruller, stekpanna, ugnsformar, lite prydnadsgrejer och mycket mer. Blev förvånad över att jag kunde hålla mig inom min gräns på 1500 utan att hålla tillbaka speciellt mycket. Köpte en grej med lådor i också som jag kan ha användning av här också. Och så köpte jag urgulliga glas och en urgullig servetthållare. Min lägenhet kommer bli en färgglad klick i världen.












Quote


Quote


En bit gjord

Måste ju säga att vi har kommit rätt långt med vår fallstudie nu. Nästan 40 sidor. Känns rätt häftigt. Vi trodde nog inte riktigt att det skulle kunna bli så långt.
Nu sitter jag och letar vetenskapliga artiklar om miljöproblemen som drabbar isbjörnar och pandor. Kul att man får välja egna ämnen... blev såklart tvungen att fokusera på djur! Är hemskt svag för både isbjörnar och pandor - och så verkar det finnas en himla massa redan gjorda studier på detta... så det är nog ett väldigt bra ämne.


Quote


Bantningsmetod?

Har kommit fram till att om man vill gå ner i vikt kan man ju med känslig mage uppleva något jobbigt, så att man förlorar aptitet och inte har sug efter nånting alls. Jag vägde mig i förrgår och upptäckte att vågen visade -3kg.
Nu börjar aptiten krypa sig tillbaka igen och ikväll ska jag dricka alkohol, äta chips och bygga på hullet lite.
Men först ska jag fortsätta min pluggdejt på facebook och bestämma om jag ska ge plats i schemat för något annat innan kvällens bravader.




Quote


Snökatt

Min lilla kattdam har fått på sig löplina och fått chansen att tillåtet smita ut i snön på altanen idag. Hur gick det då? Hon var väl inte överlycklig direkt. Ställde sig på bakbenen och tryckte sig mot altandörren som att hon höll på att dö. Nåja. Bättre lycka nästa gång. Eller så slutar hon försöka smita ut när jag släppee ut Bobbie.
Nu ligger hon nöjt på soffryggstödet bakom mig och iakttar mig när jag försöker hitta bra grejer om marinkåren och nationalgardet. Det var dagens äventyr på kattfronten.




Finaste

Kom precis hem. Mamma bjöd mig på frukost ute för att det är alla hjärtans dag. Vi satt och pratade länge länge. Sen fick jag en fin liten ask med chokladhjärtan. Finaste mamman!
Nästan precis när vi kom innanför dörren kom mormor också. Hon ville kolla läget och ge mig gelehjärtan. Sötmormor!
Nu ska jag ta tag i dagens plugg och dagen får bestå av fokus på mig själv. Känns bra faktiskt!




Sökande

Jag och mamma satt nyss och diskuterade lägenhet och jag insåg att som det ser ut nu vill jag inte skaffa en någon annanstans än i Karlskoga. Sen kanske det hinner ändras under våren, men jag har inga planer på att flytta innan sommar/höst, så det får jag väl ta då i så fall. Tänkte i alla fall börja hålla lite utkick på vad som finns redan nu. Få lite grepp om huruvida det finns billigare alternativ när det gäller bostadsrätter eller om jag blir tvungen att hyra först. Om den kostar max 50 000 skulle det nog kunna gå att ordna och det verkar finns en del runt det priset. Vill helst ha en tvåa för djurens skull, samt för att det ska kunna bli ett långvarigare boende - och MÅSTE ABSOLUT ha ett riktigt kök. Satt och funderade över det förut att en kokvrå eller liknande är inte ett alternativ, aldrig.
Men, just nu är det ju som sagt inte aktuellt med flytt än, men tiden har ju en tendens till att rinna iväg innan man vet ordet av, så om ett tag ber jag nog nära och kära att hjälpa till att hålla lite utkick åt mig. 
Får både en kick av att tänka på det, samtidigt som det känns vemodigt och jag får smått panik - men ser ändå fram emot att skaffa eget, hur mysigt det än är att bli omhändertagen av min fina mamma. 




Hänger på landet

Idag är vi på landet hos en studiekompis och pluggar. Hon har två sällskapasjuka hundar och så har vi precis blivit bjudna på jättegod kycklingwook. Nu sitter jag på golvet och gosar med hundarna.










Livet

Nyss stod jag och huttrade på altan medan Bobbie sprang runt och försökte bestämma sig för var han skulle sätta sit och uträtta sina behov. Sen slog det mig, det är ju inte alls så iskallt som jag först trodde. Det var kyligt, men inte olidligt där i pyjamasen. Fåglarna kvittrade och ljuset piggade upp. Plötsligt kom jag på mig själv med att verkligen njuta av livet. Av små saker som man normalt sett inte uppskattar. Tänk att man ständigt lär sig nya saker.

Nu sitter jag med ryggen mot en värmande kamin och laddar upp datorn med kents album. Igår kände jag att jag verkligen längtade efter musik. Lyssnade på Crown the empire, Adept och Of monsters and men på väg Karlstad. Så bra! Men Kent hänger alltid med på ett hörn också. Jag kommer liksom inte ifrån det. 

Verkar som att helgen blir fullbokad med planer lite huller om buller. Det får bli som det blir. Det kanske är mitt nya motto. Så länge djuren har det bra så är det inte så fasligt noga med det övriga. Det känns som att allt har förändrats- och det är ju sant. En radikal livsförändring ger som möjlighet till en individuell inventering.


 

En bra dag

Förutom lite irritation över den kalla (!!) blåsten på hundpromenaden så har dagen varit jättebra hittills. Kort dag på universitetet. Vi fuskade och dissade vårt pluggschema litegrann.. Har varit med mamma och fikat och tittat efter skor till henne. Nu har jag precis ringt och fixat recept till p-piller till katten, så imorgon ska jag hämta ut sånt. Väntar någon månad med kastreringen. Orkar inte riktigt fixa med det just nu och p-piller borde väl inte vara någon fara att ge under en kortare period.

Nu ska jag ta mig i kragen och plugga en liten stund och packa upp dom sista kartongerna. Sen får det bli myskväll i soffan om inget annat dyker upp.


Måndagskväll

Ikväll har jag packat upp en del lådor. Bokhyllorna får stå i källarn med böckerna och andra grejer som inte får plats någon annanstans. Insåg att jag nog packade upp runt 200 böcker. Blev sugen på att läsa ungefär alla när jag kollade igenom vad jag har... Vet inte om det var allt, eller om det är någon mer låda med böcker. Böcker böcker böcker.
Nu ska jag läsa slutet på boken jag började läsa i lördags. Bokmalen bokmaler igen. Med katten i knät.




Quote


Den där ringrostiga engelskan

Står i köket. Ska steka amerikanska pannkakor till pluggkompisarna och förkylda lillebrodern. Lyssnar på när flickorna försöker översätta våra intervjufrågor till engelska och ska skicka in till marinkåren. Låter rätt roligt faktiskt. Det var ju längesen man använda sig av engelskan på sånt sätt.








Min katt

Min katt är konstig. Just nu ligger hon och myser uppe på badrumsdörren och har det bra.



Svidandet från käftsmällen har gått över något. Ska avsluta helgen med umgänge med en vän och med andra ord förhoppningsvis hålla mig vaken och alert längre än till klockan nio (min nya zombietrötthetstid).
Ser fram emot att en ny vecka ska dra igång med intensivt plugg, eventuellt en ikeatripp och säkert mycket mer. Det är SÅ skönt när inga föreläsningar är inbokade på måndagar. Imorgon har vi bestämt oss för att inte dra igång plugget förrän elva. Därav kan veckan börja med sovmorgon.

Är vi släkt eller?

Satte mig vid frukostbordet och insåg plötsligt varför jag gillar böcker. Det verkar liksom ligga i släkten.



Mammas och lillebrors frukostsysselsättning. Försvåras av att jag sitter och babblar konstant. Jag har redan suttit och läst hela morgonen. Den där läsmotivationen kom tillbaka igår igen. Har verkligen saknat skönlitteratur.



Sen tog Bobbie över mammas kaffedrickande. Eller? Såg roligt ut i alla fall.

Får se om dagen blir som en käftsmäll eller inte. Ska flytta ut mina grejer ur lägenheten. Inte en av livets höjdpunkter direkt, men vad framtiden än har att ge så är det ju ett ounvikligt moment just nu. Det är bara att bita ihop och blicka framåt. Och sen får vi se vad resten av dagen får bestå av. Beror väl lite på hur hård den där käftsmällen blir.

Igår bjöds det på mat och efterrätt hemma hos Emma med mina absoluta favoriter. Vi borde ses allihop samtidigt oftare. Är i alla fall glad över att jag har så många underbara vänner (alla var inte med igår).

Loppisrunda

Idag har tre timmar hittills spenderats åt att kolla runt på loppisar. Har fyndat rätt mycket grejer faktiskt. Allt för under 200:-.



En fin skål/djup tallrik, två serveringsbrickor, en tillbringare, ett durkslag två bakformar och ett antal böcker.









Quote


Det där med hår

Mitt hår känns jätterisigt och ostyrigt. Har inte plattång och sånt här än. Just därför känns det ju såklart också som att jag begöver använda den, fastän jag inte har gjort det på ett bra tag. Men, sånt är livet.




What to do?

Alltså. Plötsligt har jag inte sån brist på tid nu på förmiddagen. Ska börja dra mig mot universitetet vid elva och jag tänkte gå upp och komma igång tidigt så att jag skulle hinna med en ordentlig promenad med Bobbie innan ag får lite plugg gjort också.
....... men, vad är det jag vaknar till? Mammas kille skickar in Bobbie snöig i min säng och säger att han har varit ute på morgonpromenad. Vilken lyx.

Nu kan jag alltså sitta här i pyjamas, med en kopp kaffe och lite yoghurt och plugga lite i min egen takt innan jag börjar göra mig i ordning och grejer. Skönt. Ska leta upp något bra citat att börja dagen med också. Fast det blir svårt att välja vilket som ska bli tatuering.

En bra dag

Just nu sitter jag och försöker få mitt hår att torka på ett bra sätt. Sådär så att man slipper göra någonting alls med det sen. Det händer... ibland.
Idag har vi fått rätt mycket plugg gjort och lyxat till det med hämtsallad från Mr James. Sen blev det rätt mycket prat om annat också. Blir så glad av mina fina universitetstjejor! Sandra stannade kvar här efter att Emma hade gått. Vi pratade massor massor om böcker hit och dit. Och kom fram till att det inte är så jättemånga man kan prata om sånt med.

Har även kollat på två jättebra sidor med begagnade böcker och bestämt mig för att börja beta av min bokönskelista. Om inte annat så att jag har att läsa i sommar när ögonen inte blöder från läsning av kurslitteratur.

Nu ska jag prata ekonomi med mamma och äta en bit kladdkaka som hon hade sparat till mig. Och så leka lite kurragömma med hunden som ju var på tok för trött för det i morse...

Smutsigt hår och torr hud

Varför måste vädret skifta så? Smorde in ansiktet typ tre gånger innan jag la mig och ändå flagnar jag lite med sminket på. Men, inte lägga fokus på det nu. Ska bara borsta tänderna och är sen redo för en snabb karlstadstripp. Hunden är kissad och medan jag åt yoghurt skulle han få leka av sig lite i form av kurragömma med råttan. Meeeen..det gick ju inte för sig. Han skulle bara sova. Hitta råttan-springa och lägga sig och sova... Hoppas på att det ser ut likadant medan jag är borta. Så får han sig ett lekpass senare när alla är hemma.




Quote


En tisdag som denna

Idag var Emma här. Riktigt mysigt! Vi skulle plugga, men det blev det inte så jättemycket av faktiskt... Vi laddar upp motivationen inför imorgon istället. Då ska vi in en snabbis till universitetet och lyxa till det med att köpa mat, innan vi ska tillbaka hit och göra massor av nytta.
Nu är maten i magen, hunden ligger bredvid mig och nu ska vi tvmysa med one tree hill.

Och så har jag bestämt mig för att jag SKA fixa mig en peppande tatuering. Ska försöka bestämma mig för vilket citat det ska få bli och sen SKA jag få tummen ur och boka en tid. För det är någonting jag verkligen vill. Och sånt ska jag börja satsa på, på riktigt alltså! Som Samantha säger i Sex and the city, jag har haft ett förhållande med mig själv i tjugoett (femtio i hennes fall) år, och det är det förhållandet jag måste fokusera på just nu.

Quote


Uppvärmning

Hunden låg på uppvärmning efter snöleken förut.

Snösnösnö

Det kom ju massor av snö igår och inatt. Inledde dagen med skottning. Det gör nog mamma glad! Ersatte träningspass för både mig och hunden tror jag. Han ville in efter en tredjedel av tiden typ. Och nu när jag är inne igen ligger han i mitt knä och snarkar som en hel karl.
Idag blir det nog pluggdejt med Emma, men först jag försöka få magen att ta emot lite yoghurt.




Tvmys

Slötittar på Ullared med mamma och bror. Och så ligger det en katt framför tvn.




Berg-och-dalbana

Hade hoppats på solskenshumör idag, men icke. Sovit dåligt. Började dagen med träning i hopp om att få lite matlust, men icke. 

Har gått över till att tänka på hur det är att bo med mig. I efterhand är det ju oftast lättare att få perspektiv på hur det egentligen var. Både det bra och sämre förstärks. Jag är medveten om vissa saker med mig, som jag själv också tycker är jobbiga och försöker (och på sistone har lyckats rätt bra med) få bukt på. Men tänk om det inte bara är det? Det kan ju lika gärna vara vad som helst, eller allt. Det kanske är ett helvete att leva med mig, utan att jag själv är medveten om det. Det ger mig sån lust att be om ursäkt för allt jag omedvetet kan ha gjort för att driva oss mot slutet. Samtidigt vet jag ju att tystnad är bättre i avvänjningsperioden. Så jag får väl sitta här och grubbla tills det vänder lite igen - och under tiden försöka få lite plugg gjort.

 

Quote


Tha light at the end of the tunnel

Framåt eftermiddagen hade jag packat upp mina kläder, hygienartiklar, smink osv och plötsligt började jag må bättre. Så himla skönt! Har till och med kunnat äta lite mat idag.
Kan ju såklart inte räkna med att omställningen kommer fortsätta smärtfritt, men det känns i alla fall som att jag kommer överleva. Tur är väl det! Ser fram emot en ny pluggvecka och att få träffa massa fina vänner. Blir så rörd över hur omtänksamt och stöttande bemött man blir när det väl gäller. Då vet man att vännerna är äkta!

Verklighetsupdate

Ja. Såhär ligger det till, kortfattad version. Min andra hälft är inte längre min andra hälft.
Jag har tillfälligt bosatt mig hos mamma. Har tusen saker att fixa, men det får ta sin tid och jag har redan med hjälp av mamma och underbara vänner kommit på några lösningar. Dom första två dygnen var hemska, som ni kanske förstod av gårdagens inlägg. Idag känns det fortfarande helt sjukt att hela världen är upp-och-ner, men det känns en pytteliten gnutta ljusare. Kanske delvis beror på att solen skiner och att jag ska packa upp grejer i ett försök att göra mig mer hemmastadd. Efter tre år känns det jättekonstigt att vara hemma hos mamma och bli omhändertagen som ett litet barn. Inte behöva bekymra sig så mycket för vad som ska ätas till middag på samma sätt osv. Intalar mig själv att det ju inte är speciellt konstigt att bo hemma en del av, eller under hela studietiden. Ändå får jag sån hemsk panik när jag ser mig omkring på alla påsar med saker och inser vilken massiv livsförändring jag precis har påbörjat, eller när jag har varit ute och inser att jag inte kan gå tillbaka till lägenheten som fortfarande känns som hemma för mig.

Kan väl tillägga att vi skiljs åt som vänner. Mer ingående tycker jag inte att det är nödvändigt att gå. Jag hoppas på att båda kommer må bättre efter den här första jobbiga omställningsperioden. Tre år tillsammans gör att exakt allt är påminnande.

Såhär ser det i alla fall ut i "mitt rum" just nu.

Min mamma är förövrigt helt fantastisk.








The dark side

Idag har bestått av känslor av att vara värdelös, obetydlig, LIVRÄDD och så har jag känt mig för gammal för att börja om på nytt. Ironiskt nog. 21 år gammal.

Nu ska mammas boyfriend försöka supa ner mig litegrann tror jag. Får se om det leder till ljuv glömska eller mer waterworks.

Hoppas på en bättre dag imorgon. Men, idag är ju en förbättring mot gårdagen. Så man får väl ta det man får, I guess. Vill inte gå in på varför världen är svart just nu. Dom som behöver veta, dom vet. Puss på dom!


RSS 2.0