Sälen om några timmar

Nu är det väl ungefär fem timmar kvar tills pojkvännen slutar jobbet och vi kan bege oss mot Sälen. Först ska vi ju lämna bort vovven och sånt där som inte är så kul.. Ja juste, packa kanske jag borde göra också.. Jag som aldrig någonsin är ute i sista minuten har inte packat än.. (Har dock skrivit en grundlig lista på allt som ska med).


Har känt mig så konstig sen i helgen. Kanske på grund av lördagskrisen, vad vet jag. Känner mig bara så fruktansvärt omotiverad. Som att det liksom inte spelar någon roll. Går upp vid nio, tio, är trött igen vid åtta, nio på kvällen. Magen hittar nya sätt att krångla på och huvudet/nacken också. Ska dock bli skönt att komma iväg, slippa så mycket ansvar och bara vara, men jobbigt att åka ifrån djuren ändå. 

Nog om det. Jag har inte nämnt ett nytt band som jag har fastnat lite för. Here it is:



So tell me why we're talking when we dance so good

Sitter här vid datorn igen nu då. Jag sov ungefär 12 timmar inatt. Var tvungen att ta igen lite eftersom jag bara sov ungefär 2,5 timmar natten till igår.. Jag som blir übergrinig om jag inte får sova ordentligt, men det gick bra ändå. Somnade dock strax efter tio igår och sov non stop till halv åtta. Första gången på länge jag inte vaknar någonting. Sov två timmar till efter att älsklingen hade åkt till jobbet. Götte!

Har varit rätt produktiv efter det och skickat in mitt projektarbete. Ska vara inlämnat på min födelsedag, nästa vecka alltså, men eftersom vi ska till sälen på torsdag och inte riktigt vet vilken dag vi kommer hem så känns det säkrast att skicka in det nu innan.. Skönt i alla fall att ha det ur världen nu. 

Resten av dagen ska jag göra sånt där som jag vill göra. Läsa lite om Lady Gaga, titta klart på Dear John, som jag började titta på igår (fick av min söta lillebror i julklapp), mysa med djuren och sånt. Tvätten och sånt får faktiskt vänta tills min andra hälft kommer hem. Tror jag. Om jag kan låta bli att göra det innan. 

Igår blev det lite kaos ett tag, men till slut kom jag och Mia iväg till Marieberg för att strosa runt på mellandagsrean. Hittade ovanligt mycket bra saker som jag faktiskt behövde köpa och som jag inte fick ångest över att jag hade köpt efteråt. 
Jag köpte: ett par cheap monday-byxor (har aldrig ägt några förr, asnöjd tjej!), en jättemysig stickad kofta, en vanlig kofta, ett par strumpbyxor, två par olika rosetter till håret, bh, trosor, strumpor - nöjd som fasen! Glad över att jag kunde få hem sånt där som jag verkligen behöver, men som jag alltid är för snål för att köpa annars.. (bortsett från rosetterna, men dom kostade bara 10kr/styck).



Breathe into me

And this is how it feels when I ignore the words you spoke to me
And this is where I lose myself when I keep running away from you
And this is who I am when, when I don't know myself anymore
And this is what I choose when it's all left up to me

Breathe your life into me
I can feel you
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me
I still need you
I'm falling, falling
Breathe into me
Breathe into me

And this is how it looks when I am standing on the edge
And this is how I break apart when I finally hit the ground
And this is how it hurts when I pretend I don't feel any pain
And this is how I disappear when I throw myself away

Breathe your life into me
I can feel you
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me
I still need you
I'm falling, falling
Breathe into me
Breathe into me
Breathe into me
Breathe into me

Breathe your life into me
I can feel you
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me
I still need you
I'm falling, falling
Breathe into me

Breathe your life into me!
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me!
falling, falling, falling
Breathe into me
Breathe into me
Breathe into me
Breathe into me

Lady Gaga

Har tillbringat en timme med Lady Gaga-boken nu. Det känns rätt konstigt att få en livshistoria bakom alla dom där bra låtarna, men det är ju ändå rätt inspirerande att läsa om hur hon alltid har fått så mycket kritik om hur "konstigt" hon klär sig osv, men ändå fortsätter vara fruktansvärt självsäker. 



Julestök i stugan

Nu är jag klar med maten. Fick dock koka gröten typ huuur länge som helst och så kom jag på först efteråt att jag nog inte borde ha haft i kanelstängerna hela tiden.. men man lär så länge man lever och inget blir ju perfekt på första försöket.

Nu sitter jag i sängen med datorn och ska göra mig i ordning i min egen låååångsamma takt nu. Sådär som jag älskar att göra mig i ordning. Hade tänkt ta kort på hur det ser ut då, men jag orkar inte riktigt. Har i alla fall alla möjliga sminkgrejer och hårgrejer i sängen. Två askar med örhängen också.. Ska ställa min fina favoritspegel i sängen också och slå på one tree hill, då blir allt perfekt. Och förhoppningsvis blir resultatet att jag ser lite bättre ut än nu.. 

Juste, Bobbie är ju nyduschad också. Han blir så fluffig och fin i pälsen då. Snyggingen. Fast när han är blöt så är han ju inte så snygg kanske.. mer extremt fulsöt. Sådär så man typ dör lite.. 



Kiss och sånt

Underbar natt, eller?
Gick och la mig innan min älskling som vanligt. Hade innan det gått runt och tyckt att ALLT i lägenheten luktar kiss typ. Beslutade mig för att vi måste tvätta alla filtar och allting på måndag när vi har tvättid. Det dåliga var ju att det stank piss i hela sovrummet också, men efter en stund kunde jag somna.

Sen kom älsklingen och skulle lägga sig.. seent. Så då vaknade jag ju såklart och vi kom fram till att täcket stank APA och kom på att vi ju faktiskt har ett täcke att byta med.. 
Men jag kunde inte somna för jag tänkte bara på hur äckligt det var med kiss överallt. Det luktade så starkt så förmodligen är det katten som har kissat antingen i eller under sängen när hon har råkat bli instängd i sovrummet här om dagen. Och så hade vi ju såklart en liten kissincident med Bobbie här om kvällen också.. joy. 

Hur som helst så kunde jag ju såklart inte somna om för jag få sådär extremt illamående, som gör att kortakorta stunder så växlar illamåendet med en känsla av att man nog borde äta nåt.. Och bara för att jag mådde illa började jag få flashbacks från förra julen när jag och min kära pojkvän var magsjuka precis så att vi hann bli ordentligt friska innan julafton.. Gick upp och tvingade i mig en pepparkaka. La mig och led lite till.. och till slut lyckas man ju somna såklart. 

Somnade om en stund när pojken hade åkt till jobbet.
09.12:
Blir glad över att hunden fortfarande sover som en stock - kan somna om en stund till!
Varpå katten inser att jag är vaken (fastän jag inte säger ett ord), börjar skrika, hoppa på dörren och försöka krafsa upp dörren (vilket hon ju faktiskt brukar lyckas med).
Efter en stund slutar hon mirakulöst nog!!
Och kort därefter vaknar Bobbie och vill ut och kissa... (och nu ligger han ju såklart och sover i mitt knä igen)


Men men, man ska inte fråga över spilld mjölk, eller hur är det man säger? Passar på att slänga Bobbies sönderäcklade säng som har legat på balkongen ett tag, vädrar balkongen och sovrummet, och ställer nog ut hela tvättkorgen, eller i alla fall kisstvätten på balkongen sen. Står inte uuuuut - får väl dra en vända med moppen i hela lägenheten sen också och hoppas på att all stank försvinner. 
Utöver det ska jag laga Pohlmans låda och Ris a la malta tills imorgon, försöka ta det allmänt lugnt och sen göra mig i ordning lååångsamt. 

Får be om ursäkt för klaginlägget. Men är inte meningen att sprida negativ energi. Jag är ju på rätt bra humör ändå ju faktiskt!




Kom att tänka på Belgien..

Kom att tänka på Belgienresan nyss, på tal om långa ord. 

Det första som hände när vi hade tagit tåget från flygplatsen och skulle ta taxi till hotellet var att några taxisnubbar verkade ville sno med sig några av oss som var med..  Sen fortsatte det ju bara med massa roliga och konstiga saker. 

Jag kunde inte äta på typ hela veckan (eller ja, det var ju nästan en vecka i alla fall..) för att min mage var cp. Mamma såg till och med på mig när jag kom hem att jag hade gått ner i vikt, haha. Gick dock bra när vi hittade en rolig mataffär med massa chips så då fick jag i mig lite sånt i alla fall, vad annars? (chipsfantast) Var inte så kul när vi beställde in mat och jag aldrig kunde äta upp allt (tog typ två tuggor sen gick det verkligen inte mer). Åt typ en tugga av en macka till frukost och sånt där.. usch.

Dom brukar tydligen nästan aldrig ha massa snö och minusgrader och sånt där, men såklart var det jättekallt just när vi kom dit så vissa gick med converse och frös typ fötterna av sig när vi skulle gå på typ jordens längsta rundvandring (men mysig) och cykla runt en sjö.. och om jag inte minns helt fel hade jag glömt ta med mig vantar så mina händer DOG JU.

Så var det roligt när vi var på en tågstation och alla vi tjejer satt på en rad av stolar som satt ihop och så kom det en kille och bara mosade sig ner mellan två av oss. Vilket ju ledde till att han gled vidare och satte sig nära den närmsta som satt kvar.. tills alla, en efter en, hade rest sig och gått därifrån. Såg så himla roligt ut. Och belgerna stor och skrattade åt oss. 

Det roligaste var när vi sista kvällen skulle äta på en pizzeria och Matilda bara beställde in en förrätt, mackor med tomater och lök typ - och de första hon säger när dom kommer in är att hon ju inte gillar tomat.. så hon byter bort dom och sen blir det en himla uppståndelse för att evelyn (som åt dom istället) hade beställt en förrätt istället för varmrätt. Låter så himla trist men det var så sinnessjukt kul. Kommer bara ihåg att jag och Matilda typ dog av skratt flera gånger om. 

Vi skulle göra några uppgifter eller nåt också? Kommer inte ihåg alls vad det var för nåt, men vet att vi skulle jobba två och två och lämna in dom. Jag jobbade med Frida, som jag hade gått i samma klass som på högstadiet och vi hade sjukt roligt. Kommer dock inte på något exempel. Jag, som blir lättirriterad om jag inte sover och äter ordentligt, blev sjukt grinig när vi kom tillbaka till hotellet sent en kväll/natt och ändå skulle samlas innan och prata om nåt (kommer inte ihåg vad).. när vi skulle upp tidigt dagen efter.. 

Vi var på EU:s tolkningscenter och fick testa att tolka en historia om elefanter från engelska till svenska. Det är nog bland det svåraste jag har gjort, att prata på ett språk medan man lyssnar på ett annat, och i sin tur ska översätta det man hör. Men det var ju kul i alla fall. Jag och Mathilda satt i ett eget bås.. och var ju inte så jättebra på det där.. 

Kommer ihåg också att vi blev himla förvånade på skillnaden i skolan. Att dom hade en väldig respekt för lärarna, medan det kändes som att vi i Sverige mer är "kompisar" med lärarna på gymnasienivå. 

Hela resan var ju så himla mysig. Fastän det var väldigt skönt att åka hem också. Satt mitt emot Evelyn på tåget till flygplatsen och lyssnade på In fear and fatih, så att varenda gång jag hör dom känns det som att jag är tillbaka på tåget. Det var så mysigt att få spendera tid med både Mathilda, Evelyn och Helen och lära känna alla dom andra tjejerna som var med. När vi skulle hem var det ju så ledsamt, kändes som att man hade blivit en liten familj på dom där dagarna.

Var dock skönt att komma hem till busstationen i lilla Karlskoga och se min älskling stå och vänta på mig med lilla vovven. Lilla vovven som inte kände igen mig på långt håll och blev jätterädd, men jätteglad när han såg att det var jag.

Och juste, vi fick vara med på en bildlektion och rita på väggarna också.. 

Tänkte piffa till det lite med massa Belgienbilder nu. Snodda naturligtvis, jag har inga egna.. 





<3


En vinterdag

Har varit på en snöig promenad i skogen nu med Mia och Karin och hundarna såklart. Så skönt att komma iväg och göra något annat än massa nytta hemma. Nu la sig Bobbie och sov i mitt knä så fort vi kom hem. Lite trött han.. Varför? Jo han är ju besatt av Texas och har gått runt och sniffat grundligt på honom och juckat lite i luften. 

Nu är det två timmar kvar tills älsklingen slutar jobbet, så får väl bli lite städ under den tiden. Tänker inte julstäda sådär hysteriskt utan fuska lite. Bara damma lite, städa golv och plocka undan. Toaletten måste ju såklart också städas när man har svart katt som älskar badrummet och allt som finns där inne - toalettstol, handfat, dusch - ALLT. Konstig katt.. 

Nu funkar det förresten med blankrader hokus pokus. Har faktiskt testat typ TUSEN gånger att trycka shift + enter utan att det har fått görut. Å andra sidan var det väl för typ ett år sen när det helt plötsligt slutade fungera att bara trycka enter.. fastän jag alltid har kunnat gjort det innan.. Hur som helst så funkar visst shift + enter NU. Kan sätta vad som helst på att det inte har funkat förut (nu har jag ju dock inte testat det under min senaste bloggperiod eftersom det inte gjorde nån nytta förut).. 

Nåja, GÖTT att det funkar nu. Vilken himla bra dag hittills. Nu ska jag skruva upp musiken, plocka undan alla pluggrejer och sen skrämma söta djuren med dammsugaren, muahaha.

Dan före dan före dan

Sitter här och äter lite wook till frukost/jättetidig lunch/whatever, för jag orkar inte göra iordning frukost helt enkelt.. lat? Blir snart hämtad av Mia. Vi ska åka till Karin och låta hundarna leka i snön i skogen, underbart det! För tillfället står båda djuren och dregglar över min mat typ.
Eftermiddagen vigs nog till att städa, eller att laga den mat/efterrätt jag ska ha med till mamma på lördag.. men då måste jag gå och handla.. jobbigt..
Nu: cambilder.
Käpte en ny mössa för några veckor sen. Den är rätt gullig tycker jag.
Bobbie är också gullig ibland..
men han var mer fokuserad på den här..

Shoppingsugen

Sitter och är sugen på mellandagsrea och har tittat runt massa på kläder ett tag nu. Tittar på one tree hill också. Myspys. Hur som helst så hittade jag lite kläder på gina tricot och en söt väska på H&M.

Lasse

Kör en morgon med Lasse Lindh. Min pojkvän typ hatar honom, men det gör inte jag. "Vi" är typ en av dom finaste låtarna i hela världen ju. Hela introt skriker ju att det är en ledsam låt och sådär.. Det är dock enda låten som jag verkligen älskar med Lasse Lindh, men ändå..
Kissen är förresten överlycklig över att hon har kommit på hur hon kan hoppa upp på hyllorna på väggen nu.. Har flyttat julklapparna till hatthyllan, men älsklingens whiskeyflaskor står ju fortfarande där.. blir lite nervös då när hon är där uppe. Så nu har jag uttrustat mig med en flaska hårspray, eftersom det konstigt nog är typ det enda som skrämmer henne. Att spruta vatten funkar ju inte riktigt, hon tycker ju att vatten är jätteroligt (så länge hon inte står mitt under duschkranen en längre stund så hon blir HELT blöt). Hur som helst så sprayade jag lite oskyldigt mot henne förut så hon blev rädd och nu räcker det att jag riktar burken mot henne så springer hon iväg. GÖTT!
Hon är ju rätt gullig ändå när hon blir sådär galet glad..
(random bild på när hon bredde ut sig över bordet här om dagen..)

En bra dag i december

Kom just hem från min kära vän Matilda. Sanna och Elin var där också och vi tog ett glas vin och pratade om allt och inget. Sånna där vardagskvällar som gör att livet känns bra. Igår var också en bra kväll. Satsar på att imorgon också ska bli det tycker jag..
Nu väntar jag på att min älskade sambo ska komma hem med choklad (jag ringde och beställde, blev SÅ akut sugen) och så ska vi filmmysa, tills jag somnar antar jag. Bra avslut på dagen!
Katten har förresten kommit på hur hon kan hoppa upp på hyllorna på väggen.. på den hyllan som hänger lite lite lägre än den andra ligger det bara skolböcker.. men på den lite lite över ligger alla julklappar. Får panik nu över att hon kommer tugga i sig alla paketsnören och skära upp magen och dö. Vart fasen ska jag gömma julklapparna nu?! Hon tar sig ju in ÖVERALLT kattknasen.

And this is how...

Ibland fastnar jag för något ord, någon enstaka mening, eller ett stycke av en låt. Nu har jag gjort det igen. Bara en enstaka mening, och litegranna hela den versen. Eller båda verserna egentligen..
Det gör att jag så gärna vill skriva nåt som gör eller i alla fall kan göra likadant med någon annan. Det får mig i sin tur att sakna tiden då jag trodde mig ha potential att bli författare, poet, låtskrivare och allt det där, och min högsta dröm var att arbeta som krönikör. Det skulle fortfarande vara underbart om det blev så, men jag antar att jag med tiden blev realistisk, eller pessimistisk och tappade tron på mig själv litegrann.
And this is how it feels when I ignore the words you spoke to me
And this is where I lose myself when I keep running away from you
And this is who I am when, when I don't know myself anymore
And this is what I choose when it's all left up to me

Breathe your life into me
I can feel you
I'm falling, falling faster
Breathe your life into me
I still need you
I'm falling, falling
Breathe into me
Breathe into me

And this is how it looks when I am standing on the edge
And this is how I break apart when I finally hit the ground
And this is how it hurts when I pretend I don't feel any pain
And this is how I disappear when I throw myself away

med ljudet av en ätande hund i bakgrunden.. och amanda fondell

Hade tänkt sova till halv tio ungefär idag, men som vanligt så blev det inte så. Ligger alltid och tänker på hur mycket mer man hinner under dagen om man går upp i tid. Ändå orkade jag inte gå upp riktigt direkt, så jag ringde mamma och pratade med henne i typ 40 min. Min mysmamma! Ibland kan jag bli lite ledsen över att det inte riktigt går att ha den där pratstunden varje dag som var standard när jag bodde hemma. Nu hinner man inte ringa varenda dag för att det är så mycket annat hela tiden. Och tiden drar iväg så man träffas inte så ofta som man egentligen skulle vilja..
Igår hade vi i alla fall myskväll. Vi satt och spelade kort nästan hela kvällen. Så SKÖNT med en kväll utan att bara sitta och glo framför tvn.
Har tagit det lugnt nu på morgonen i alla fall. Varit ute på vovvepromenad och ätit frukost i lugn och ro, förutom att jag fick knuffa ner katten från bordet typ tusen gånger. Hon har blivit helt matgalen sen vi började skämma bort henne med blötmat ibland. Nu får hon damp så fort jag håller på i köket eller går in i badrummet (hennes mat står ju där, för att bobbie inte ska kunna äta upp den.. och när jag tänker på det nu så vet jag faktiskt inte varför vi inte har ställt den på köksbänken eller något istället?!).. Ja dom är ju som sagt roliga dom där djuren..
Satt och funderade lite över vikt förut också. Jag vägde mig för första gången på säkert ett halvår i helgen, och vikt kom på tal hos jonis farmor (där jag vägde mig för vi har inga batterier i vår våg och vi orkar liksom inte byta).. och i samband med att det är så många runt omkring som försöker gå ner jättemycket i vikt (fastän dom ofta inte behöver det) så började jag fundera rent allmänt runt vikt. Så länge jag kan minnas har jag legat på samma vikt. Hur lång tid mellan vägningarna det än tar ligger jag mellan 52 och 54, alltid. Jag brukar inte direkt tänka på vad jag äter. Det blir ju rätt blandat ändå ju. Tänker inte på hur nyttig eller onyttig jag är, det jämnar ju ut sig rätt bra ändå.. Periodvis är jag inte så matglad, periodvis är jag det. Som sagt, det jämnar ut sig. Rör mig inte direkt utöver dagliga promenader med vovven (inte alltid så långa), och tar långpromenader med vänner ibland. Vet inte riktigt vart jag vill komma med det här känner jag.. Kom bara att tänka på det förut, att det alltid är sån hets med vikt. Är väl bara glad över att jag inte deltar i hetsen. Visst, jag hade också en hetsperiod för några år sen. Powerwalkade en timme per dag och ville testa om jag kunde gå ner i vikt av det och av att äta litelite mindre. Och det gick ju, -2 kg på en vecka, for what? Förstår inte hetsen över en sån sak när det inte är ett problem. Förstår inte vitsen med att skapa ett problem som inte finns..
Men men...
Som sagt.. vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget över huvud taget.. Nu ska jag sätta mig och plugga istället..ciao!

knaskatt

Vår katt är så himla konstig och knasig ibland.. som idag.
Hon kommer på att hon vill ha uppmärksamhet och har så konstiga sätt att kräva den på.. Jag har ju suttit och pluggat och inte kunnat hålla på så mycket med henne.. Så hon har dels pillat ut böckerna ur bokhyllan ett antal gånger för att hålla på och böka där bakom så att jag ska säga till henne och jaga iväg henne eller nåt. Och så har hon legat precis bredvid datorn och liksom låtsats bika på strömkabeln till datorn bara för att, och har legat och försökt riva mig när jag skriver på datorn, legat på rygg och sett allmänt störd ut och tja, gjort allt som går egentligen för att få uppmärksamhet. Gått runt och skrikit och bråkat med Bobbie.
Nu har jag pluggat klart för dagen, så nu leker jag med henne med leksaken vi köpte till henne igår. En pinngrej med fjädrar på. Det brukar ju vara rätt svårt att köpa roliga leksaker till henne eftersom Bobbie blir sotis och tar dom själv så att dom antingen går sönder, eller så att Kissen inte vill ha dom längre.. Dom är som katt och hund höll jag på att skriva, men jag menade att dom är som syskon. Bråkar om uppmärksamhet och leksaker och med varandra.
Nu tog hon btw tag i min fot för att jag inte leker med henne tillräckligt mycket. Så nu får jag lov att stänga ner här..
Såhär låg hon förut

Smarta apor

Tar en paus i plugget nu tills jag får av min handledare på mitt (mina) mejl. Tänkte därför tipsa om en sjukt awesome film vi såg igår. Rise of the Planet of the Apes heter den och handlar om hur allt kan gå fel när man testar mediciner osv på djur. Väldigt tänkvärd story och trots att den är lite extrem för att vara 100% verklighetstrogen så är ju själva konceptet något som jag tror på någon nivå skulle kunna inträffa.
Kolla trailer vetja. Massa söta apor är med också. Apbebisen är typ sötast i världen.. (i djurväg.. efter Bobbie och Kissen)

En snöig morgon med en snöbollshund

Tog mig upp tidigare än väntat. Mest för att katten började försöka öppna sovrumsdörren och ropade på oss.. Kom upp och såg att det är massa snö ute igen och beslutade mig för att ta den där ordentliga morgonpromenaden med Bobbie framåt lunch istället, för han tycker ju att det är såå roligt att leka i snön. Tänkt och gjort. Lillen en fin samling enorma snöbollar längs hela benen. Så nu ligger det massa snö på vardagsrumsmattan eftersom jag inte kunde få bort allt.. men det har väl sin charm det med antar jag.
Nu kör jag på frukost och sen plugg, och dammsugning/golvtorkning och ska ta mig i kragen och boka tvättid sen också.. guuud så tråkiiigt.
Katten och hunden är glada över att det är dag och att man kan leka med varandra också.. Dom har lite smådamp i soffan.
Här kommer en snöig bild på Bobbie från förra året. Ska leta fram älsklingens kamera och börja knäppa lite kort med den tror jag..

Sugen nu..

Jag blev så himla sugen på att ta kort nu.. Vill köpa kamera, nu nu nu! Men det får ju vänta ett tag.. men å andra sidan är det ju faktiskt bara två och en halv vecka kvar tills jag fyller år, och jag hoppas på att kunna köpa en efter det.
Kanske blir det något i stil med den här 
http://www.netonnet.se/art/foto/kompaktkamera/kompakt/sony-dsc-w570black/150149.3269/
Är det någon som kan tipsa om bra kameror? Har ännu inte bestämt hur dyr den får vara.. Behöver ingen värstingkamera.. så har väl tänkt mig att priset ska ligga någonstans mellan 1300 och 2300 eller nåt sånt.. (vet inte varför jag inte avrundade till 500..)

Med Tarzan i bakgrunden..

Sitter här och pluggar lite smått.. har fått en sida skriven ungefär och är lite kluven gällande frågeställningen.. Det är så svårt att hitta bra uppgiftskällor och det är svårt att veta om det blir bra eller inte. Men jag tänker att jag kör på och skriver det jag har tänkt mig, sen när jag sätter ihop det får jag väl finjustera lite och kanske göra om en del.
Älskling ligger och kollar på Djungelgeorge i bakgrunden och jag tror att jag ger upp för dagen nu. Ska gå och kolla om jag kan sminka mig nu, fick världens flash av morgondrinken förut så jag varit knallröd ett bra tag.. Sen får vi se om vi tar en tripp till Örebro eller nåt, älsklingen ska eventuellt köpa en telefon och vi kanske kollar efter lite julklappar i samma veva..
Igår spenderade vi kvällen hemma hos svärfar. Blev bjudna på pizza och öl (i mitt fall vin) och tog det lugnt. Blev en mysig helg med massa umgänge med Hentilä-släkten.
Avslutar det hela med en bild på en miljöbil. Kommer vara fullärd om dom snart tror jag.

Åhh...

Tittade just på gårdagens vampire diaries. Finaste avsnittet någonsin. Har väntat hela tiden på att Damon ska släppa sin bitterhet.
Synd att youtubeklippen inte går att bädda in i inlägget, men lägger upp länkar, för att åh.. det är ju så fint.
"- You're gonna get yourself killed. The Damon I remember wouldn't have been that stupid.
- I wouldn't have done it för you.."
http://www.youtube.com/watch?v=8qb6nbhbdRs
http://www.youtube.com/watch?v=ZLcY0AvTRic
Så fint..

Dagarna bara ramlar förbi..

Igår var vi hos pojvkännens farmor och hade det mysigt. Vi åt god mat, bastade, myste framför tvn och sånt. Eftersom Joni, Mia och Martin ska hjälpa till på en dansföreställning nu i eftermiddag så åkte vi hem tidigt.. och jag kände mig tråkigt nog illa tvungen att plugga under tiden dom är där..
Hur som helst så har jag suttit och letat letat letat fakta, försökt förstå konstiga paragrafer om fordonsskatt och letat efter förklaringar till konstiga bilord i ungefär två och en halv timmar.. Detta har resulterat i 1,5 A4 med text - allmänt fakta om miljöbilar, aningen ryggont (hur ska man sitta liksom?!), och enormt pluggopepp, samt eventuell ändring av frågeställning. Bättre än inget antar jag. Har ju förhoppningsvis tänkt sitta med det här arbetet i max sex dagar utöver denna eftermiddag, så om det blir ungefär lika mycket (eller lite, är glaset halvfullt eller halvtomt är ju frågan? hä hä) varje dag så blir det ju runt 10 sidor.
Nu måste jag nog överge datorn och göra nåt annat innan jag exploderar av brist på motivation. Har tänkt duscha lillvovsen nu, och sen göra mig i ordning lite. Sitter ju fortfarande osminkad och med håret åt alla håll (nästan i alla fall)...
Glömde skriva att jag ska lyssna på den här finfina låten jättehögt också..

Tar mig en pluggfri fredag

Ja, hörrni. Idag tar jag mig en pluggfri fredag. Ska hem till min älsklings farmor och mysa där tills imorgon. Då börjar allvaret. Då ska jag skriva på projektarbetet så att fingarna brinner. Eller nåt.
Väntar just nu på att älsklingen ska komma hem så att vi kan åka.. Ser faktiskt fram emot en relativt lång bilresa också. Mysigt i mörkret ju.
Jag har börjat knarka en låt med Lady gaga nu också. Marry the night. Tycker att den är sjukt härlig.
I'm gonna marry the night
I won't give up on my life
I'm a warrior queen
Live passionately tonight

Let me in

Kollar på amerikanska versionen av Låt den rätte komma in. Vet inte riktigt om jag gillart. Den är ju bra och så, men konstigt när man har sett svenska versionen tusen gånger och läst boken.. och så är den inte precis som dom..

... och andas ut

Skrivit tenta i sex och en halv timme. Har fått springa och pissa konstant, så jag anar att jag har hällt i mig rätt mycket vatten som vanligt.. annars har jag kört i princip non stop, men är mindre död än jag hade väntat mig.. Känns skönt att ha det gjort, men ändå konstigt att inlämningen inte stänger än på ett tag.. Känns som att jag borde gå in och skriva mer fastän jag vet att jag har skrivit det jag har att skriva. Svaren är tillräckligt långa och jag tror att jag har skrivit det dom letar efter. Hoppas i alla fall.. he he.
Ska försöka skaka av mig den där allvarskänslan nu. Nu är det ju gjort. Kommer inte få resultatet förrän om någon/några veckor ändå ju. Sluta tänka påt nu!
Kanske går bättre om jag tänker på vad jag ska göra nu då. Det är tomt här hemma utan Bobbie. Han är i Dfs så jag inte skulle bli störd och behöva gå ut på piss stup i kvarten. Kissen är här men hon ligger och sover på sin puff.. Ska nog ta och duscha, och sen kanske rita lite eller kolla på one tree hill för att skringra tankarna lite.
Ikväll serni ska jag och min älskling ha myskväll! = inte bara laga mat och sen sätta oss framför tvn och vara osociala. Vi ska laga ordentlig mat och äta riktig middag, spela lite kort, yatzy, nåt och sånt där.. MYSIGT! Blir så less på att man fastnar i bekvämligheten och inte orkar ta sig därifrån.. men idag ska vi umgås på riktigt. Det ni! Och imorgon ska vi åka till hans farmor och bara koppla av tills på lördag, när allvaret börjar igen.
ser typ ut såhär nu. ska gå på toa och sen duscha. ciao!

Godnatt världen

Eller snart i alla fall. Är trött och mensvärkig så ska kolla på one tree hill en stund och sen sooooova. Och hoppas på att tentan går bra imorgon. Har inte pluggat sen klockan två typ. Vilat hjärnan lite. Vill ju inte bli överhettad, hö hö hö. Så hejdå riktiga världen, hej tree hill.

Webcam

Älskar att göra mig i ordning låångsamt och titta på nån serie samtidigt.

Min halvlånga bokönskelista

Jag har kommit fram till att det är rätt många böcker jag vill ha och kunna läsa. Visst, jag har inte så väldigt mycket tid till att läsa just nu, men om man skulle ha böckerna hemma hade jag ju blivit tvungen att ta mig tid till att göra det.. och det är ju avkopplande och bra och sånt där. Så nu har jag skrivit en lista på några böcker som jag skulle vilja läsa. Jag tror att jag får en bok av mamma och en av mormor. Tänkte att eftersom jag fyller år snart också så kan jag ju lägga upp listan här.. ifall nån som vill köpa nåt till mig och som inte vet vad, läser bloggen. Har för övrigt tänkt att dom jag inte får i julklapp eller födelsedagspresent ska jag ta tag i att köpa till mig själv. En bok i månaden när jag har råd och tycker att det känns bra. Lite belöning. Och lite uppbyggnad av förrådet för lediga dagar och så.. Plöjer ju igenom rätt fort när jag väl börjar.
  • Lady Gaga-biografin 
  • Zlatan-boken (för att alla säger att den är så bra)
  • En mini-shopaholic i mammas fotspår (tror jag kommer få den av mamma kanske, hon frågade om nån bok iaf och jag sa den)
  • Någonstans inom oss
  • En dag (den har jag sagt till mormor, så den kanske jag får av henne)
  • Metro 2033 - den sista tillflykten
  • Metro 2034
  • Verrückt vor Angst

Lathet, BORT!

Idag ska jag ha en riktigt effektiv dag. Plugg, lite skissande, är sugen på att locka håret och på att sminka mig.. Har gått osminkad sen i måndags, vilket ju kanske låter väldigt lite.. men jag hatar att vara det, men försöker vänja mig. Idag vet jag inte vad jag ska skriva om. Kanske att kissekatten ville ha blötnomnommat förut så hon fick damp och mosade sig ner i byrålådan i badrummet när jag öppnade den.. och innan jag hann reagera hade hon i sin tur mosat ner sig i lådan under. Tänkte "Oh no, hur fasen ska jag få ut henne nu?", men en stund senare mosade hon sig upp igen och såg lite ut som att "vadå?", ni vet sådär som bara djur kan... Fast nu ha hon i och för sig fått mat.. men hon har fortfarande damp och springer runt och skriker efter nåt.. Vilket i och för sig ju är standard för den där lillen.. Något jag har funderat över också är var och hur jag ska sitta och skriva tentan imorgon.. Det måste ju liksom vara bekvämt. Vill inte få apont i nacken, eller liknande och behöva byta massa. Just nu sitter jag i sängen och har tänkt plugga sittandes med massa kuddar och med datorn i knät. Då får man ju gott om utrymme till böckerna. Och vad ska man ha att äta som är jätteenkelt och lätt att få i sig? Jag kommer väl som vanligt bli sjukt nervös innan det börjar imorgon och må sådär fantastiskt illa och inte kunna äta något på ett bra tag. Då krävs något lättätet. Vilka småsaker man oroar sig för, eller hur? Nej, nu ska jag börja plugga. Ska skriva lite om hur man gör tillstånds- och tillsynsbedömningar enligt miljöbalken och redogöra för ärendegången i enklare översikts- och detaljplanefrågor.. Den ni.

Top model

Top model myser med min älskling och blev just jätteglad över att Hannah fick stanna kvar! Så söt ju. Har tagit mig igenom det dåliga humöret nu också med god mat och chokladpudding..


Decisions decisions..

Dissar plugg idag. Jag gör så mycket jag orkar, hinner och vill imorgon istället. Det får gå som det går på tentan sen. Har gjort så gott jag har kunnat när det gäller förberedelser i alla fall.
Känns som att jag dör lite smått (okej jag överdriver lite smått nu också) när jag reser mig så jag stannar nog här i sängen..
Ligger och funderar över tatuering. Jag vill gör en till, en för min egen skull. Den förra var mest för pappas skull, och i sin tur såklart också för min egen.. men nu vill jag göra något annat. Bara för att jag vill.
Har sen länge älskat älskat älskat djur och jag kan verkligen inte hålla mig borta från dom. Om jag kommer någonstans där det finns söta djur så vet ni var ni hittar mig, om jag säger så (och av någon anledning blir det likadant med småbarn..). Hur som helst så tycker jag det är avkopplande att sitta och skissa på saker man skulle kunna tatuera, bara för skojs skull, och när jag gjorde en lite förvrängd bild av en katt insåg jag att det är ett motiv jag verkligen skulle vilja ha. Då återstår det ju att komma fram till vart den ska sitta i så fall. Har funderat på underarmen eller överarmen, och har därför kluddat dit en liten katt på överarmen för att se hur det skulle kunna se ut. Ska göra samma sak med underarmen sen. Bara för att känna efter lite.. Dock är det ju väldigt svårt att avgöra eftersom en tatuering skulle vara fruktansvärt välgjord och se ut på ett helt annat sätt än mitt klotter. Det är rätt kul förresten hur svårt det är att rita på armen och behöva kolla i spegel istället för rakt på..
Fast det här motivet. I så fall väldigt mycket fixat av tatueraren såklart. Och så ska den såklart ha MORRHÅR... glömde det, men har lagt till det nu..  Den ska se verklig ut, men ändå förvrängd och den ska vara i gråskala förutom ögonen och rosetten som ska vara i färg i så fall. Girly girly, just like me.
Vad tycker ni?

Lite fina bilder


Bäst och sämst

Tar först och pratar om det som är bäst. Igår träffade jag ju Matilda igen. Vi möttes vid halv sex ungefär, gick och åt, och fastnade där. Kom hem runt halv tio. Så underbart att för en gångs skull bara kunna sitta och låta tiden gå. Älsklingen ringde och frågade vart jag var, eftersom jag hade sagt att "ja men vi ska väl bara dit och äta..", men det gjorde ju liksom inget. Vi hade ju inga andra planer.
Hur som helst så var det väldigt mysigt och det gjorde att det blev en så himla bra måndag fastän måndagar ju brukar vara liite sämre än veckans resterande dagar, if you know how I mean.. Sen fortsatte det braiga när jag kom hem och fick ordentlig massage av min älskling. Så snäll och bäst min käraste älskling.
Lyckan varade tills jag vaknade med fetaste huvudvärken, mensvärken och illamåendet. Tack mens. Jag älskar när det blir så, speciellt när det är meningen att man ska plugga ordentligt typ hela dagen, vilket ju försvåras aningen av dött huvud och död mage.
Fast å andra sidan så tro jag att jag har förberett mig rätt okej inför tentan ändå.. peppar peppar.. så det är väl inte heela världen om jag inte är ambitionsjoss idag.
Hade tänkt avsluta med en bild på mig och Matilda, men verkar ha lite brist på det.. får ta och fixa det någon dag. Så jag slänger upp nån annan bild och sen går jag och tar en ipren och lyssnar lite på amanda och försöker få igång pluggpeppen.
Mästerverk på mig och emma får det bli. Saknar att ha en bra kamera att ta kort med.. Finns ju ingen blixt på min mobil så det går ju liksom inte.. Hoppas på att få ihop pengar till en ny när jag fyller år. (Tre veckor kvar till dess imorgon förresten, sjukt?)

Måste bara säga...

... att det finns nog få saker som är sötare än när lille Bobbie försöker få tag i sin stora boll. Han har jättebra tålamod, kan gå runt ett bra tag ibland utan att få tag i den. Bollen bara åker iväg när han ska greppa den med munnen..
Så skönt att alltid ha något som gör en glad när man kommer hem.
Idag blir det lite vardagslyx. Inte just nu, för nu ska jag äta nudlar och plugga, men framåt kvällen ska jag och Matilda äta på Mr James och prata ihjäl varandra lite smått. Myspys!
Lillgodingen med bollen.

Om filmen

Kollade ju på nya final destination nyss. Tror att jag blir känsligare för varje film jag ser, eller så blir sånna där filmer värre och värre. Kunde ju för fasen inte titta när dom dog, vidriga sätt ju!!

Myskväll

Avslutar en mysig söndag med filmmys och mat med min älsklingspojk. Final destination it is!

Jag gör ju inte alls allt annat än att plugga.. lalala

Sitter i sängen med alla kursens böcker och skriver lite utifrån kursplanen vad det är man ska tänkas kunna, vilket ju inte är det lättaste i världen.. men vill i alla fall ha kollat igenom så gott jag kan. Nu har jag alltså skrivit ett A4 om hur ansvarstagandet fördelas inom miljöpolitiken osv och den punkten är inte ens klar än.. Men men, har tänkt sitta med det i princip hela tisdag och onsdag i veckan. Då lär jag ju i alla fall ha förberett mig så gott jag kan inför tentan.
Hur som helst så är ju allt lite roligare just nu än att göra det jag ska. Det brukar faktiskt inte vara så med mig. Jag har lätt för att sätta mig ner, tänka "nej nu ska jag göra i alla fall den här delen innan jag kan göra något annat i tjugo min", och sen verkligen göra det också.. men idag finns inte ambitionen här riktigt.. Blir sugen på att kolla facebook och blogga istället.
Sitter bland annat och toklyssnar ihjäl Amandas vinnarlåt. Så sinnesjukt bra. I love it! Ska nog bara skriva klart den där första delen nu och sen skippa plugget för dagen. Ingen idé att sitta och plugga utan effektivitet.


Pretty pictures

Nu är jag uppe och levande. Tog typ en timme på mig att göra mig i ordning eller nåt. Tänkte att man ju blir lite gladare och piggare om man gör sig lite fin (?). Har nackont i huvudet (huvudvärk som kommer från nackontet) men hoppas på att det inte blir värre. Ska plugga lite och försöka få min älskling att massera mig lite sen.. Nåja, här kommer lite fina, och näst intill obligatoriska cambilder igen. På mig, på mig, på mig och vovven, och på mig och min bok. Enjoy!

Söndaaaag

Vaknade med sjukaste nackvärken idag. Inte okej. Älskling och Jenny åkte och handlade och fixade ordentlig frukost så det bara var för mig att gå upp och sätta mig. Helt okej!


We're gonna party all night long!... eller?

Nee.. inte direkt va, hähähähä.
Jenny är här och vi har precis ätit fetaste familjekebabpizzan. Eller ja, den tog ju inte slut såklart.. Jag dricker cider för första gången på jättelänge också.. Då är det rätt gott ju. Dricker såklart ur min mugg.. känns lite konstigt, men helt rätt!
Vi kollade på big bang theory medan vi åt. Bästa serien någonsin. Lätt. Tröttnar ALDRIG!
Min tröja!
Soft kitty, varm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr purr

Överraskning

Beställde just hem lite grejer från Elf. Skulle beställa tillsammans med Emma egentligen för att dela på frakten, men nu har dom världens erbjudanden dom tolv första dagarna i december, så idag var det fri frakt och då spelar det ju ingen roll.. fast nu efteråt kom jag ju på att jag glömde beställa mascara.. och det behöver jag ju.. så då får det väl lov att bli en beställning med emma sen ändå om hon vill ha något därifrån.
Hur som helst, Elf är ju den bästa sminksidan någonsin. När Emma började prata om den slutade det med att vi satt en hel kväll och bara kollade på allt braigt som fanns. Det är en engelsk sida och det är ju inte så väldigt bra att beställa från utlandet sådär.. men det är ju mineralsmink som är superbra och utan att innehålla så mycket kemikalier som annat smink gör, så jag köper faktiskt därifrån ändå.. Förutom fri frakt så innehöll dagens erbjudande att man får en liten överraskningsgåva med också, åh så kul va?! En liten julklapp. Vet inte vad det kan vara, men det ska bli kul att se! Kände att jag behövde ett puder att ha över så att foundationen och concealern sitter kvar bättre.. och så råkade jag klicka med ett läppstift och lite smått och gott..
Nu ska jag dammsuga och torka golv, och sen föra över studentbilder bland annat från ett usb - jag och älskling glömde nästan dom på hans dator när han sålde den till Mia. Om vi hade råkat radera dom hade jag ju blivit jäätteledsen... Men nu blev det ju inte så. Tur det!

Jag gillar STARKT

.. när stora bloggerskor visar att dom föregår med gott exempel genom att spendera pengar på välgörenhetsorganisationer osv. När jag var inne på Kenzas blogg nyss så hade hon skrivit om en svensk tjej (några svenska tjejer? kommer inte ihåg exakt) som ville göra något för barn i uganda och startade en organisation som gick ut på att först ge 14 (var det just den siffran?) hemlösa barn boende, mat, chans att gå i skola osv. Hon/dom hade lämnat den här organisastionen i händerna på en person, som det senare kom fram till hade torterat barnen medan svenskarna var tillbaka i Sverige. Det här ledde till att svensken/svenskarna (ja, det är jobbigt, men jag vet ju inte vad jag ska skriva.. och orkar inte gå in och kolla mer noggrannt just nu..) åkte ner och startade en ny egen organisation. Just startandet av nya organisationen bedrevs av en svensk tjej tror jag bestämt.. Hur som helst så fattar jag det som att hon i stort sett bor där nere med barnen nu och ger dom en familj, ett hem osv. Såg tex ett blogginlägg om att dom skulle bygga ut så att dom kan ha fler djur där. Allt för barnens lycka. Det är så fantastiskt att folk faktiskt gör sånt.. Visst, att det vore bäst om alla världens fattiga barn skulle behandlas som dom här 14, men 14 är ju bättre än noll, eller hur?
Sånt där gör att ens eget liv känns så meningslöst. Men det är ju grymt bra att det finns women of action sådär!
http://skitungarna2011.blogspot.com/ Här är bloggen.
https://www.facebook.com/pages/V%C3%A5ra-skitungar/129390090499437 Här är facebookgruppen

Random

Vill bara visa muggen som jag lite random har börjar dricka allt ur hela tiden. Fin mugg från belgien yao.
och en mosbild på mig kan väl aldrig vara fel?
Känns som att jag får skynda mig lite att göra mig iordning sig.. men whateva..

Oh snowy day

Tittar ut, ser massa snöblandat regn (eller regnblanad snö som jag sa till älsklingen i telefon nu och han verkade tycka att det var rätt roligt..) och det gör liksom ingenting, att det blir blött och jäkligt menar jag..
Gick direkt ur sängen (klädde väl såklart på mig lite varmt också innan) ut i snön med vovven. Kastade boll på sen snötäcka gräsplätten och det är så fruktansvärt roligt att se honom hoppa runt i hög snö, men till skillnad från förra året så kunde han gräva fram bollen nu fastän den borrades ner i snön när jag kastade den. Duktig söthund. Och rätt överlycklig söthund också..
Nu springer kissen runt och kurrmjauar jättemycket. Antar att det är för att hon vill ha nån god mat utöver torrfodret.. båda har ju blivit bortskämda med både tonfisk och blötmat för att Bobbie är typ den mest kräsna varelse i världen. Vill ju att han ska äta nåt.. så då får kissen också vardagslyx.
Idag ska jag iväg och träffa Emma, Evelyn och Maja som sagt och ta en fika på stan. Funderar på att ta mig dit innan och gå runt och titta lite.. och sen är det ju kväll, och för en gångs skull ska jag få ha idolmys med min kära. Det var jättelängesen, hans fredagar lyckas ju alltid bli fullbokade.. och mina... not so much. Plus att jag ju inte får missa vampire diaries klockan sju (!!!). Nåja. Ställer in mig på allt det där istället för det faktum att jag ska plugga också. Plugget får bli en bigrej, det andra huvudhändelserna för dagen, tycker jag!
Hoppas att det slutar lika bra i år som förra året. Jay är ju typ bästa någonsin som har varit med i idol tycker jag.. (Bara för det måste jag sätta på like a prayer) I år håller jag på Amanda. Tycker att Robin är jätteduktig, men har inte fastnat för honom som för Amanda. Hon är lite mer minnesvärd enligt mig.
Hur som helst, nu ska jag äta frukost och börja skriva sammanfattningar på miljöpolitiska begrepp som kan vara värda att kunna inför tentan nästa vecka. Fun fun. Eller? Fast rätt okej nu när det finns annat att se fram emot.
PS: jag kan inte använda mina nya fluffiga mysskor för tillfället pga skavsåret jag fick igår. Snyft. Och så fick jag stå väldigt konstigt på ett ben i duschen igår för att det gjorde hemskt ont att få varmvatten på foten som det är värst på. Tänkte bara om någon ville veta..

Perfect day so far

Det har hittills varit en så himla bra dag! Har pluggat mitt för dagen, sen tog jag en långpromenad i vinterkylan med kära Matilda. Fick skavsår av mina nya skor, men det var det värt för nu är jag jätteglad och nöjd! Fått egen motion, umgåtts med Matilda (vilket vi aldrig har tid till typ..) och så har Bobbie fått typ motion för en vecka. Han ligger 100% däckad nu. Hade glömt bort hur skönt det faktiskt kan vara att träffa folk ibland tror jag..
Sen när jag kom hem låg finfina T-shirten på dörrmattan, iiih.. Så nu ska jag äta sen nudellunch, titta på 90210 och sen duscha och inviga kissetröjan. Awesome!

Min nya favorit..

Kör på samma spirit idag som igår.
Började dagen med en lugn frukost, vid köksbordet - inte framför datorn, pluggandes samtidigt. Läste lite i min nya favoritbok samtidigt och njöt av stunden.
Min nya favoritbok handlar inte om vampyrer eller schizofreni eller nåt sånt där som det brukar vara, utan om djur. Det är alla möjliga sorters frågor och svar om alla möjliga sorters djur. Läser från pärm till pärm, så har hittills läst massor av intressant om apor och flodhästar bland annat. Tex:
Vilken har den största näsan?
Svar: Näsapans nos kan bli ända upp till 17 centimeter lång. När hanen ska äta måste han peta näsan åt sidan för att få in maten. När näsapshanen blir upphetsad sväller hans näsa och blir helt röd. Honorna väljer att para sig med den hane som har störst näsa.


Idag får jag nog hem min fina tröja förresten. Fun!

Lite olika tankar och sånt

Bloggen hänger liksom inte med. Känns som att jag bara sitter och pluggar dagarna i ända, och det är nog rätt sant också.. Pluggar till klockan fem eller senare, äter och sånt, tvmyser med pojkvännen. Men så får det vara nu ett tag.. Har planer på att träffa min söta vän Matilda på torsdag och ta en ordentlig vintrig promenad, och att ta en fika med Emma, Evelyn och Maja på fredag. Blir skönt att göra något annat mitt i all miljöekonomi, miljöpolitik och miljörätt.
Igår insåg jag att det inte går att bara plugga hela tiden. Att man faktiskt måste prioritera bort det ibland och göra något roligt istället. Då kommer jag på också att jag inte riktigt vet vad jag tycker är roligt längre.. man har ju inte tid med sånt känns det som. Då blir inget roligt. Men det måste ändras på.. Från och med idag.
Jag insåg även att man inte kan vara så himla snål hela tiden. Man måste inte alltid bara lägga pengar på sånt som behövs och aldrig någonsin lägga pengar på sig själv. Hur kan man egentligen sitta och tänka att "det är inte värt det", när det gäller att någon gång skämma bort sig själv? Det är ju sjukt. Man måste ju ta hand om sig själv eftersom det är man själv som man måste dras med hela jäkla livet. Då kan man ju inte prioritera bort sig själv hela tiden? Nej. Slut på det. Man kan ju inte vara superego heller, men någon balans måste det ju finnas.
Detta resulterade i att jag igår beställde en T-shirt igår till mig själv som jag så HIMLA gärna ville ha. Tänkte att nu jäklar, det här är jag värd! Världens sötaste T-shirt någonsin. Big bang theory såklart också..
Min käre pojkvän drog slutsatsen att jag har för höga krav när det gäller allt. Mig själv, ekonomi, studierna, vilken sorts flickvän jag är, vilken sorts "hemmafru" jag är, vilken sorts hundägare jag är. Jag har alltid varit så bara. Det är jag väl inte ensam om? Vill göra allt perfekt. Jag vill plugga hela dagen, men samtidigt hinna städa, ta bobbie på långpromenader, komma på romantiska saker vi kan göra när min älskling kommer hem, ha maten klar när han kommer hem och utöver det hinna med någon form av egentid så man inte blir galen. Och helst av allt ska allt ske samtidigt. Pang! Det går väl? Man måste prioritera bort nåt, men vad? Äsch, vi låter allt vara kvar på listen över saker att göra.. Blir en ond cirkel.
Jag kan liksom inte rå för att jag har det ordningsamma i benmärgen och när jag funderar på det så kommer jag fram till att jag nog nästan aldrig någonsin bara har gjort nåt utan att tänka på konsekvenser, vad man borde göra osv. Ibland undrar jag varför jag inte bara kan göra något galet. Det tar stopp. Varför var jag tvungen att tex avboka studentresan för att jag tyckte att det var för mycket pengar att lägga ut på en sån sak? Jag har pengar UNDANSPARAT för att lägga på mig själv. På roliga saker. Men nej, man kan ju behöva dom till nåt annat? Och varför var jag tvungen att tex boka uppkörning dagen mellan bal och student? Och förstöra halva balen för att jag var så stressad inför morgondagen och inte kunde dricka alkohol eller nånting för det, och sen kugga för att jag var så sinnessjukt rädd för att göra något fel så att kuggandet skulle förstöra studenten? Finns det inga gränser för hur överambitiös man kan vara? Nu är jag ju halvt livrädd för att köra bil och riskera att känna mig sådär fruktansvärt värdelös igen. För man kan ju inte misslyckas med nåt, då går ju världen under?
Nej. Nu får det fasen vara nog. Enough!
Har inte fyllt 20 än. Då ska man leva livet och ha råd med att begå misstag ibland. Man ska ju göra sånt man inte kommer kunna göra senare i livet och sånt där.. Livet är för kort för att inte göra någonting av det.. Blir till att åka till älsklingens farmor och mysa nästa helg, fastän jag egentligen hade tänkt sitta insnöad i plugg hela helgen. Sen ska jag svälja min snålhet och följa med till Sälen över nyår, och i samma veva kosta på mig att göra något riktigt roligt på min tjugoårsdag. För isf är vi i Sälen på den. Det är väl ett framsteg?
Nu blir det ett jättejättelångt inlägg men måste bara nämna också att, när jag började på universitetet trodde jag inte att jag skulle påverkas så mycket av själva miljötänket. Men tja, känner redan av det. När jag åker bil med älskling kommer jag på mig själv att säga "duktigt att du motorbromsar, det är miljövänligt", köpte hudkräm på apoteket här om dagen, kom hem och kollade igenom hur mycket kemikalier den innehöll. Är sjukt nog pepp på att kolla igenom produkter på apoteket och kolla hur mycket som egentligen är så rent som man tror att det ska vara.. På bussen in till Karlstad här om dagen pratade jag och Emma hela vägen om hur mycket kemikalier det finns i allt, och när jag skulle kolla vad det stod för fakta om utsläppsrättigheter på nätet hittade jag att man som privatperson kan köpa rättigheter till koldioxidutsläpp för inte en alltför stor peng - sugen! Vad händer? Om ekonomin tillät skulle jag väl börja handla exakt allt ekologiskt också. Vi får väl se hur det här utvecklas under dom resterande åren..
Kom på mig själv igår med att vara helt tagen av föreläsningen om miljöekonomi också. Det jag trodde skulle vara fruktansvärt tråkigt. Vart är det här på väg?

RSS 2.0