ZzzzZzZz

Nu är jag fruktansvärt trött. 
Inatt vaknade jag vid tre och kunde inte somna om förrän halv sex, gick därmed upp vid åtta istället för vid sju som jag hade tänkt från början. Det är SÅ jobbigt när sömnen är konstig ju. Vovven får en vilodag idag. På vägen hem från skolan (andra gången) förut så gick jag och tänkte på att jag inte har rört på mig så mycket varken igår eller idag, men sen kom jag på att jag ju gick från skolan, och sen till och från den igen = 6km. Se där ja. Det får räcka för en trött människa. Och vovven får för en gångs skull nöja sig med små kortispromenader. Men han har varit på högvarv flera dagar i rad i slutet av förra veckan så det gör honom nog inget. 

Har åtminstone hunnit peta in lite plugg mellan flänget idag. Det får nog räcka. Har precis suttit och läst igenom de sista enkätsvaren och gjort en del ändringar i arbetet i allmänhet. Imorgon förmiddag ska jag skriva om bakgrunden och sen börja bearbeta all info från idag. Det låter bra det tycker jag. 

Nu ska jag göra mig redo, för snart kommer mamma och ska skjutsa mig så jag kan hämta vår bil på verkstad i andra delen av staden. Den var visst inte helt paj, men några tusenlappar gick det allt på och det klarar vi av. Skönt. Även om jag är för att hellre använda benen eller ta buss så kommer man ju inte ifrån det där att det är enklare att ta bilen ibland (så det är ju ganska skönt att ha en hemma). 

En positiv överraskning

Har fått enkäten besvarad av två klasser nu. Sitter hemma och tittar igenom svaren innan jag ska iväg och dela ut till en klass till. Måste säga att jag inte riktigt visste vilket håll svaren skulle luta åt, men de flesta verkar vara medvetna och känna ansvar. Underbart!
Nu återstår ju bara att sammanställa alla svar och sen mejsla ihop det med den teoretiska och forskningsbaserade grunden. "Bara". Känns lite stressande faktiskt. Men jag får försöka lägga på ett kol när jag kommer hem.




Lördagsmys

Idag har varit en familjemysdag. Gick på bergvik med lillebror och letade träningskläder till honom och tygskor till mig.
Sen åkte vi ut och grillfirade storebrors födelsedag i det underbara vädret och sen blev det tårtfika hemma hos honom. Nu har vi precis kommit hem efter en promenad till och från konsum. Hämtade paket med födelsedagspresenter till mammas kille som fyller år dagen efter storebror och ska firas nästa helg.

Jag har lite snabbt slängt ihop wraps till kvällsmat, en med skinka och en med rostbiff och så tomat, gurka, sallad, avokado och gräddfil till (i). Mannen ska äta färdigköpt kycklingwrap strax när vi ska tvmysa lite. Underbart!




Fredagsmys

Fredagsmys. När jag kom hem från uni åkte vi till en kompis till Oscar och grillade. Sen åkte vi och köpte bläck till skrivaren och så skrev jag ut 410 sidor = 73 upplagor + några extra upplagor. Under tiden drack jag vin.

Nu tittar jag på veckans vampire diaries och greys anatomy ich äter kvällsmacka medan älsklingen spelar datorspel. Han får dock stå ut med att jag, när det händer något kul/ledsamt/whatevah måste förklara händelsen för honom. Haha! Stackarn.

Hunden ligger i knät också medan jag är nermyst under en filt. Så himla underbar dag!






At the uni

Var just på handledning. Känns jättebra! 
Nu ska jag sitta och göra en liten sammanfattning av vad hon hade att säga/vad jag ska göra tills bussen går om ungefär 40 min. Sen är det full rulle, promenad hem från bussen, besök av svärföräldrarna och sen måste jag iväg till elgiganten och köpa färg till skrivaren så jag kan få ut enkäterna innan måndag. Eftersom vi för tillfället inte har någon bil måste jag nog gå till mamma och låna hennes för att hinna dit innan det stänger. Annars får vi ta det imorgon innan vi ska till min fina storebror och fira att han fyller 25 nästa vecka. 




Det går bra nu

Förut skulle vi åka mellan släktingar till Oscar. Då dog bilen på E18. Japp, tvärdog. Villeintestartaigendog. I mittenfilen i rusningstrafik.
Hjärtat skulle ringa efter sin syster för bogsering eftersom hon bor i närheten av där vi var. Hans telefon funkade inte, så han fick ringa med min. Det går bra nu! Efter att han snälla syster hade gett mig skjuts hem stannade han kvar där och försökte få ordning på bilen. Det har tydligen inte gått så bra fick jag höra nyss.

Tja, varför inte? Varför skulle inte bilen dö helt eller behöva någon dyr reparation just nu när han går arbetslös och jag får mindre studiemedel i maj och inget alls i juni och vi försöker bunkra upp lite nu i förväg? Awesome ju. Not. 

Jaja. 
Nu ska jag äta något och slå på Vänner och vänta på att han kommer hem med uppdatering om läget. 



Sol sol sol

Ja istället för att plugga tog jag med mig vovven på långpromenad med min fina vän Helen och hennes lille vovve. Då har vi nog sammanlagt promenerat ca 13km idag. Helt okej. Vovven ligger och myser i mitt knä nu.

Ska bara ladda kopieringskortet och sen bara lata mig resten av dagen, (om jag inte får något mer spontant infall till aktivitet).




Motivation where are you?

Okej. Min motivation = noll idag. Vet inte om det beror på att solen tittar fram där ute eller om det är nerverna som blockerar. Det blev lite krångel igår med att passa ihop tiden till både handledning, få enkäten helt klar, och att dela ut dem mån-ons nästa vecka redan. Men nu har jag läget under kontroll tror jag. Kör på handledning imorgon eftermiddag istället och får ta och fixa allt återstående med enkäterna därefter. Kanske kommer kännas lite halvdumt att skriva ut över 160 upplagor av enkäten. Haha! Men men. Ska ladda på mitt kopieringskort också så att jag kan få ut dem. 

Men, vad gör man då om motivationen är låg? 
Jag brukar normalt sett sitta och kötta ändå, men det brukar inte ha bra inverkan på humöret i allmänhet. Så idag tänker jag inte göra det. Jag tänker äta min frukost nr 2 (brukar äta lite lite yoghurt när jag går upp och sen äta ordentlig frukost lite senare, vet inte riktigt varför det har blivit så dock) och sen ta en långpromenad runt Högåsen här (ute i skogen), eventuellt med sällskap (mänskligt alltså, vovven har jag ju alltid) i det fina vädret. Man ska ju ta till vara på dagarna och eftersom vi studenter har konstant "flex" så får man väl ta och dra nytta av det någon gång. Jag brukar oftast sitta mellan minst 7 eller 8 till 14-16 någonting. Men so what? Idag tänker jag vara lite oduktig och ta en pluggfri dag om motivationen vägrar infinna sig. 

 

Slut på latheten

Har haft mycket huvudvärk senaste veckan. Haft halsont också. Så jag har varit riktigt lat. Men nu är jag påklädd för morgonpw med vovve!
Eller ja, får väl vara någon måtta på powern eftersom jag fortfarande har ont i halsen..

Mittwoch

Det går framåt nu. Det ihopskrivna (hopskrivna?) sträcker sig till 16 sidor med referenser och jag har fortfarande lite att gå igenom. Vi får se vad handledaren säger om det jag har hittills på måndagens handledning. Har precis mejlat med rektorn på skolan jag ska utföra min undersökning på också. Hon ska sammanställa vilka lärare som har gått med på att ge mig tid i sina klasser och när det passar dem. Inser att jag kanske inte kommer att kunna dela ut enkäten till ALLA sistaårsklasser som planen var. Men det får gå ändå. Om det är lärare som inte vill att klasserna ska delta är det ju något jag inte kan påverka. 

Nåja. Nu ska jag ta frukostpaus och ta en dusch också. 
I eftermiddag ska jag förmodligen ut och fika med mamma. Då ska jag köra manuellt för ungefär första gången sen jag tog körkort. Woops. Men så blir det ju när vi har automat. Kanske har glömt vart kopplingen sitter ;)

 





Det rullar på

Skummat igenom en av e-böckerna om miljömedborgarskap. Såg i instruktionerna att man ska ha enkelt radavstånd vilket gjorde att det jag har skrivit hittills plötsligt såg lite fjuttigare ut... men men, då får jag ju plats med mer! Min teoridel är redan 5,5 sidor efter jag bytte till enkelt radavstånd och jag har en bok kvar att läsa om medborgarskapet. Det blir nog ganska lagom!

Vi har även haft kaffebesök runt lunch och snart ska sambon på arbetsintervju. Då ska jag nog sluta för dagen och sätta mig med skissblocket och se om inspirationen infinner sig. 



kent kent kent

Alltså. Ett av de band som jag läänge har varit helt hopplöst förälskad i är Kent. Återkommer jämt till deras musik någon gång under året och knarkar åter sönder allt som finns med dem, sen tar jag en paus innan nästa period startar igen. 

Nu släpper de ett nytt album i slutet av april och har några spelningar i början av maj. En av spelningarna är i Karlstad vilket ju är perfekt, nära och bra. Kunde inte se dem förra året (eller var det förrförra?) när de spelade på PIP eftersom jag jobbade. Skulle ju vara väldigt väldigt roligt att kunna gå på det. De släpper biljetter imorgon, men jag tror inte att jag riktigt känner någon som ens gillar Kent... haha. Det blir ju ett litet problem...

Nåja. Nu ska jag fortsätta med maten och knarka, ja, ni kan ju gissa vilken musik. Springa ner och hämta tvätten ska jag göra också. 

http://kent.nu/ 

Söndagsmys

Söndagen innefattar massa slappande som vanligt.
I några timmar satt vi bredvid varandra och spelade varsitt datorspel. Sen skulle han åka iväg och uträtta lite ärenden så då tog jag med mig vovven på en promenad som innehöll bollek och lydnadsövningar i hundinhängnaden nere vid sjön. Blev soligt passande nog när vi gick ut och nu när vi precis har kommit hem gick solen i moln igen.
Påvägen hem såg vi tre rådjur stå och äta lite i skogen. Så himla härligt att man kan se "vilda" djur sådär i tätorten. De stördes inte av oss fastän jag stannade till och tog kort.

Helgen har varit skön. Igår var jag chaufför till sambon och hade filmmys med mig själv (och proppade i mig en hel del onyttigheter), men innan dess tog jag med mig vovven till mamma på fika och hundbus (eller ja, hundarna ville inte busa så fasligt mycket. De kivades mest om vem som skulle få ett ben fastän det fanns två exakt likadana..).

Nu är hunden trött och vilar i mitt knä. Snart ska jag diska och sen tvätta. Ikväll ska vi filmmysa framför the Dictator.











Score!

Lyckan som uppstår när man först sitter och letar relevanta artiklar om en grej och bara hittar bra skit...på spanska, men sen hittar TVÅ e-böcker som behandlar just exakt rätt ämne och = grundkälla. Awesome!

Men nu är det dags för lunch så vi får se om jag hugger in i böckerna efteråt eller om jag väntar till måndag. Det är ju himla skönt att veta ATT man har källorna i alla fall. Har hela nästa vecka på mig att skriva på teoriavsnitt och tidigare studier, så det kan nog vänta till måndag... mjehehe. Fastän jag blir rätt engagerad av att sitta och söka om sånt här så det KAN hända att jag fortsätter sen ändå... beroende på graden av matkoma. 


Nu blir det gårdagens köttfärssås med spagetti och nyaste avsnittet av Greys anatomy. Ciao! 

Mysmusik

Min musiksmak är ju som sagt väldigt blandad. 
Just nu har jag en lång sån där mysmusikperiod. Och peppmusik. 

Ett sjukt mysigt band är The naked and famous. Så himla bra! 
Krewella - Alive är sjukt bra pepplåt. 


Of sweet friday

Jag har fortfarande inte påbörjat dagens plugg. Jag har tänkt ta det väldigt väldigt lugnt idag bara. Tänkte ta sovmorgon, men jag vaknade klockan sex av att jag i en mardröm var tvungen att avliva en katt. FY. Var tvungen att gå upp och lägga mig i soffan och mysa lite med mina älskade djur. De verkade inte riktigt förstå vafasen jag låg där för, haha! Sen gick jag in och låg och drog mig lite med sambon innan han skulle upp och iväg och hjälpa en kompis med husrenovering strax innan nio, så nu har jag precis varit ute med vovven och ätit frukost. 

Igår hade jag fruktansvärd huvudvärk hela dagen och den blev bara värre framåt kvällen, så efter att Oscar hade hämtat mig vid bussen åkte vi och handlade, sen fick han serva med med att laga mat, plocka bort, sen servera lite kvällsmensgodis. Haha! Han har det inte lätt han. Sen när han ville spela en stund slog han på Vänner åt mig på tvn så jag skulle slippa resa mig. Det är kärlek det <3

Idag hänger det fortfarande i lite, så det är väl mest därför jag tänkte ta det lite lugnt. Och att döma av gårdagens handledning så ligger jag rätt bra till med examensarbetet så jag tror att jag kan unna mig lite lägre tempo. 

Ikväll ska jag hem till fina fina Nathalie och vinmysa lite. Det är så skönt att man med sådär nära kära vänner inte behöver planera någonting. Det räcker att bara bestämma att man ska ses. Vi har inte ens bestämt någon specifik tid. Det blir ju bra ändå liksom. Det blir det ju alltid. 
Hon ska flytta med sin karl till Karlstad om några månader. Blir väl lite svårare att spontanses då. Men vår vänskap brukar inte svikta även om vi inte ses jätteofta, så det blir bra ändå. Och jag är så glad för hennes skull att de äntligen hittade en lägenhet! Och så ska de skaffa en kattbebis också. Så himla mysigt! Vet inte riktigt hur jag sulle klara mig utan mina små morsgrisiga djur. (Haha, kul att precis efter jag skrev det så kom katten och la sig i sin säng snett ovanför skrivbordet och hunden ställde sig och krafsade på mitt ben för han ville upp i mitt knä, I've proved my point!)

Nej nu ska jag ta och plugga lite innan jag ska diska och dona lite här hemma. Hoppas alla får en underbar fredag!



Trött

Torsdagsmorgon.
Jag tänkte anpassa bussåkandet efter hur pigg jag var när jag vaknade. Så blev det inte. Jag pallrade mig upp sex fastän jag var helt död. Med otrolig mensvärk kan jag ju tillägga. Men men. Då hinner jag, om jag pallrar mig iväg mot busstationen om 5-10 min med bussen halv åtta. Så då har jag från nio till två på mig att plugga lite på uni innan grupphandledningen. Inte pepp. Men med lite musik i öronen blir nog pendlandet bättre!

Imorgon ska jag ta sovmorgon har jag bestämt. Kanske till halv åtta åtminstone. Sweet.



jag ångrade mig, det blev inte lady gaga..


Eftermiddagsslö

Nej nu orkar jag inte koncentrera mig mer. Nu får det räcka för dagen.
Ska sätta mig framför tvn och eventuellt fortsätta på min teckning av lady gaga, som inte alls ser ut som lady gaga. Och titta på vänner. Och dricka kaffe.









One of those days

Idag är jag fruktansvärt omotiverad till att sitta med blicken på datorn x antal timmar till. Enformigheten blir ju stundtals ganska (läs enormt) frustrerande. 
Istället har jag ätit frukost och diskuterat hastighetsbegränsningar med sambon. Inte så jätteintressant, men det kändes otroligt mycket mer intressant med tanke på vad som väntade istället. Nåja. Får väl kanske ta en dag med några färre pluggtimmar idag. Har ju faktiskt lagt ner 8h/dag både måndag och tisdag och majoriteten av förra veckans dagar också. Det är ju inte så ofta man faktiskt sitter de där åtta timmarma i vanliga fall. Eller jo, jag brukar göra det i början av en uppgift så att det blir klart så fort som möjligt, vilket brukar vara en bra strategi. Det är väl den jag kör på nu med. 

Jag letar och letar bland studier och skriver skriver skriver. Avgränsar mer sen när jag har fått ner lite mer på pränt. Lättare att skilja ut bra och dåliga grejer då. Frågeställningen är ju inte ens fastställd än så. 

 

En matbild

Matmys framför tvn förut. Nu pratar andra hälften i telefon men snart ska vi nog fortsätta tvmyset med Prison break. Vardagsmys!




Done for the day

Funderade nyss över varför jag börjar känna mig så hjärndöd och irriterad för. Tittade på klockan, aha, kan ju ha att göra med att jag har pluggat i typ åtta timmar. ÅTTA TIMMAR. Nåja. Det är väl så mycket man ska sitta. Men att plugga konstant i flera timmar i sträck är knappt humant. Har tagit en kvarts "lunchrast" och en snabb kisspromenad med hunden. Annars har jag suttit på min rumpa just här, framför datorn. Det är ju ett himla jobb att försöka hitta primärkällor till information man ska använda. Man hittar en asbra studie och vill använda en del från den, ja men då är det ju ungefär 100 olika källor till just den texten man vill ha. Om det är något riktigt bra ger jag mg ut på jakt. Annars struntar jag i det och försöker hitta något annat bra istället. = Det tar ganska lång tid att skriva ihop något. Jag har skrivit ihop knappt en sida på x antal timmar. Har dock fått ganska mycket annat gjort också så jag är nöjd ändå. 

Nu ska jag återgå till min teckning av Lady gaga och sen börja stuva makaroner. Ciao!


Slösöndag

Idag har jag en himla slapp slösöndag, precis som det ska vara. Under de senaste veckorna har det liksom inte blivit så riktigt. Det har varit slappt, men ändå ganska busy busy. Idag har jag gjort absolut ingenting. Haft Vänner-maraton sen ungefär vid sex när jag vaknade. Nu springer jag lite fram och tillbaka till tvättstugan, har varit ute med Bobbie några gånger, och så har jag bakat scones till brunch. 
Det behövs ju sånna här dagar ibland, då man inte anstränger sig ett dugg. Min magkatarr har varit upprorisk både igår och idag så det här är nog den rätta medicinen. 


Nej nu ska jag byta skiva i blurayspelaren och dricka upp mitt te innan jag ska iväg och slänga in tvätt i torktumlare och torkrum. Kommer kännas skönt att vika och lägga in tvätten sen, rensade alla garderober och byrån igår och vek om alla kläder osv för att på bästa sätt kunna organisera om i garderoben. Den är så himla dålig, den är dels väldigt djup, vilken kan vara bra, men eftersom den har väldigt få hyllplan så vet man inte riktigt hur fasen man ska placera kläderna. Det bästa vore att lägga allt på en enda stor hög typ, men den ordningen håller sig ju inte länge... Men men, det är ett problem att ta itu med någon gång... i framtiden... om vi orkar. 

Dagen efter

Det är ju helt underbart när man gör så god mat att manlängtar till lunchmatlådan dagen efter. Igår var det biffstroganoff med ris och sallad och idag blev det kycklingwook med paprika, broccoli, ananas, chili och ingefära. Perfekt med en klick syrlig gräddfil till. Nu ska jag strax fortsätta med plugget. Har suttit sen klockan halv åtta med att försöka förstå ursprungskällorna till två teorier jag ska ha med och börjar sätta ihop utkast nr 2 av enkäten. Känns som att jag kommer någon liten vart i alla fall!

I eftermiddag ska jag hem till mormor och kika på hennes nya kök och sen ska jag hem och måla lite detaljer i vårt kök. Och dricka vin tror jag.




Lättnad

Idag var jag på min första handledning. Var sjukt nervös för att jag hade hört "skräckhistorier" om det. Till min förvåning så gick det så bra så. Blev ganska löjligt glad. Hon verkade tycka att jag var på god väg att få ordning på mitt arbete och gav mig bra tips om ytterligare avgränsningar och hur enkäten ska bli mer effektiv. Nu är jag otroligt glad att jag satt och gjorde allt det där jobbet i förväg, trots att jag kan behöva ta bort litegrann och tänka om på vissa ställen..men det hade jag räknat med!

Känns som att jag har fått en jättebra handledare och att jag kan ta mig vidare en bra bit nu inför nästa vägledning!

Nu sitter jag på bussen i kristinehamn en timme tidigare än jag trodde. Rullar in i my home town om ungefär en halvtimme och då väntar en promenad hem från busstationen. Får ta en vovvepromenix och ta lite lunch sen innan jag kan köra vidare med plugget. Brukar få sån himla huvudvärk efter att jag har spänt mig. Så vi får väl se hur mycket som blir gjort sen.




Ett år av kärlek

Det är fasligt vad tiden går fort. Idag firar jag och sambon ett år. Ett ÅR alltså. Känns som att det har gått betydligt längre och betydligt kortare på samma gång. Som vanligt. Är i alla fall helt förbluffad över att man kan ha det så bra som vi har det. Vi har en så mysig sambovardag och gör små fina saker hela tiden. Han brukar till exempel bädda in mina fossingar i filt när vi tittar på tv, ta ut hunden på kvällsrundan när jag är för trött och låta mig ta sovmorgon (=slippa gå upp och ut med hunden och kunna ligga kvar i sängen istället) på helger när han vaknar innan mig. Så himla snäll och fin är han! 

Vi ska väl inte direkt fira så stort, men vi ska åtminstone ta en skogstur med vovven i solen och sen laga någon god middag tillsammans. Men först ska jag försöka skriva lite mer på min teoretiska bakgrund (öhm. känner mig inte speciellt effektiv innan handledningen är genomförd, kan inte ens bestämma mig för om jag ska skriva på svenska eller engelska så det mesta har jag skrivit x2) och han ska fixa lite mer med köket. Har fått en inbygd vinhylla. Mihihi. 



Ekologiska varor

Alltså. Jag blir lika positivt överraskad varje gång jag ser nya ekologiska grejer i matvaruaffärerna. Dom ligger liksom inte undangömda längre så man behöver leta fram dom. På Coop till exempel har det börjats med "Veckans ekologiska", då de har ett antal ekologiska varor varje vecka med väldigt sänkta priser. Förra veckan exempelvis när jag handlade på coop var det extrapris på stora ekologiska förpackningar med ägg. Hur bra är inte det liksom?! 

När man går en sån utbildning som jag går kan det ju vara lätt att bli väldigt cynisk och hatisk mot mänskligheten, men what's the point? Det är väl bättre att framhäva det positiva, fastän man är medveten om det negativa?  Nej nu ska jag fortsätta här med min teoretiska bakgrund. Blev distraherad när jag på något sätt trillade in på miljöpartiets hemsida... och sen kom att tänka på igår när jag sökte runt på coops hemsida för att få matlagningsinspiration. Haha! Finns många sätt att bli distraherad på när man sitter med uppsatsarbete. Speciellt när jag inte riktigt vet vad jag ska göra mer nu innan torsdagens handledning. Men men, får för dåligt samvete om jag inte gör något mer förarbete innan torsdag ändå, så jag får arbeta lite i blindo. Men det går ju det med! Lite mer mitt på dagen när solen har fått komma upp och värmt på lite ska jag ta långpromenad med vovven. Blidde bara en tur runt huset i morse. Jag orkade inte vara hurtig helt enkelt. 

(Från coop.se)
 




Och så drar det igång igen

Helgen var bra. Men jag hade söndagsångest typ halva lördagen och hela söndagen av någon anledning. Ville såå gärna stanna kvar i den där fina helgbubblan med fint vårväder. Igår var jag ju lite trött och opepp med andra ord, så jag botade det med bästa medicinen: en hel eftermiddag i köket. Bakade hamburgerbröd och gjorde egna hambrugare till kvällsmat. Och gjorde även biffar tills idag. Skönt!
I morse höll "ångesten" i sig. Jag började dagen som vanligt med promenad med hunden och då tänkte jag att "vafan är det här för attityd?!", kom på mig själv med att gå och tänka typ "ånej snart måste jag ju köra igång med uppsatsarbetet igen och det känns så stort och jobbig och jag vill inte vill inte vill inte vill inte... ungefär så ja. Det är ju bra att komma på sig själv sådär och bestämma att nu fan får det vara nog. Körde lite mentalpepp under hela promenaden sen och kände genast att humöret blev mycket bättre. Körde samma pepp som innan uppskrivning och uppkörning, mentalskrek "KOM IGEN NU!!!" i huvudet typ, haha. Ganska löjligt, men det funkar. 

När jag kom hem från promenaden satte jag mig och gjorde en överblick över allt. Det svåraste hittills har varit att verkligen avgränsa och få en klar blick över vad som faktiskt ska vara med och vad jag faktiskt vill ha fram. Gjorde en tydlig mindmap i powerpoint och antecknade lite vid sidan av och nu vet jag nog ungefär hur det ska se ut och så har jag en klarare bild över hur jag ska förbättra enkäten. Awesome! Nu kör jag i plugglistan i öronen och ska pilla med enkäten. 

Det är bara att komma ihåg det där, att attityden står vi själva för att förbättra! 

 

Bilder

Två bilder får representera resten av dagens aktiviteter. Snart ska vi mysa framför tvn med skräpmat, jag och min man. Perfekt avslut på en bra dag!





lördagsmorgon

IDAG ÄR DET SOL! Jippie. Känns underbart!
Jag vaknade automatiskt klockan sju i morse. Har sovit jättebra för första natten på länge. Piggades upp ytterligare av solljuset som tittade in i köket, så jag snörade på mig joggingskorna och träningskläderna och tvingade med en morgontrött hund ut på springtur. Eller nåja, jag tog min standardrunda på 40min fast sprang hälften och gick hälften. Det räckte för att göra mig själv stolt! Jag är egentligen inte så mycket för att springa som sagt.
Det var i alla fall underbart skönt och en perfekt start på dagen, trots att den kalla vinden gav mig lite ont i öronen. Igår hade jag mössa på mig och då blev det på tok för varmt, men jag tänkte inte på att det kunde blåsa ute när jag skippade den idag. Men men, man lär så länge man lever!
Idag ska vi hem till mamma för att min storebror är på besök. Det blir nog grillning någonstans ute! Vet en hund som kommer att vara vääldigt trött ikväll.








IT'S FRIDAY

Det är fredag, vilket innebär att första uppsatsveckan snart är avklarad. Jag tycker att jag har fått relativt mycket gjort, men allt känns fortfarande väldigt osäkert innan man har fått ordentlig respons från handledaren. Förstår inte riktigt varför vi inte får det lite tidigare, men men. Jag kör på med min plan och gör så mycket jag bara hinner med och sen får jag väl ändra om det är så. Kommer väl förmodligen ändra saker x antal gånger ändå. 

Idag ska jag dyka in mer på dom teoretiska källorna. Såg att nästnästa vecka ska vi presentera ytterligare fem källor så jag har åtminstone hittat 4 nu och tänkte börja strukturera upp det avsnittet lite. Känns lite som man fumlar i mörkret, men så får det väl vara. Igår knåpade jag ihop ett första utkast på min enkät (som definitivt kan behöva ändras), men det känns bra att ha något på papper.

Nu fick jag precis i mig lite yoghurt efter en backig promenad med hunden. Blev bara en 20-minutare, men den bestod i princip BARA av en jättebrant backe neråt och sen tre jättebranta backar uppåt, haha. Blir så när man går neråt sjön härifrån. Skönt med lite motion att inleda dagen med i alla fall. Jag har oftast mest energi mellan typ 7 och 13, sen dalar det neråt. Det får nog bli en dusch innan jag sätter igång ordentligt. 

Igår var Matilda här på fika på eftermiddagen. Så skönt att babbla av sig lite! Nästa söndag ska vi eventuellt avklara en promenad till Degerfors. Jag ÄLSKAR sånna där "utmaningar", men det är ju tyvärr inte jättemånga som vill haka på, och det känns lite sisådär att gå själv med hunden ungefär 1,3 mil ute i skogen. Men det kanske jag kan gör någon gång. Bara med musik i öronen. Skönt ju! Älskar att promenera. Det har jag nog alltid gjort. 

I helgen har vi inga planer än vad jag vet. Utöver den obligatoriska söndagstvätten. Min bror kommer till mamma idag så vi ska eventuellt ut i skogen och grilla imorgon. Mysigt! Det ska ju bli sol enligt yr också. Utöver det vill jag verkligen ta mig tid till att sita och rita lite. Det var jättelängesen nu och det är så himla avkopplande. Man får ju se till att inte tappa sånna där delar av en själv som kompletterar den "tråkiga" vardagen. 

 




 

Rumpan på plats

Nu är rumpan på plats vid skrivbordet. Har för tillfället en kort frukostpaus, gjorde havregrynsgröt med äpple och kanel i. Rätt okej. Jag gillar inte frukost speciellt mycket så jag brukar försöka mig på att antingen göra så att den ser väldigt fin och tilltalande ut eller testa lite nya varianter som mättar och är nyttigt. 

Nu känns det verkligen att skolan har dragit igång igen. Jag har läst en bok om hur man gör enkäter på en dag. Min hjärnkapacitet när det gäller att läsa snabbt och effektivt anteckna viktiga saker under tiden kanske har utvecklats aningen under universitetstiden. Man kan ju tro att det är piece of cake att slänga ihop en enkät, men så är det ju självfallet inte. Men hur roligt och utmanande vore det om allt var lätt? Jag har en grundidé om hur enkäten ska se ut, men nu återstår det ju att se om den blir bra eller inte. Det är ju fruktansvärt svårt att kritiskt analysera sina frågor för att få reda på om dom är tillräckligt entydiga eller inte. Men nåja. Har åtminstone läst igenom boken och skrivit upp ett antal grejer jag måste tänka på. Nu har jag börjat med en mindmap över hur det ska läggas upp. Som vanligt så vill jag jobba med att ta in informationen på så många sätt som möjligt och SE mina egna idéer på så många sätt som möjligt. Det brukar liksom klarna då på något sätt... till slut. 


Nej, nu ska jag fortsätta. Försöker köra effektivt någon/några timmar till. Sen får det bli en paus igen. Jag gör ofta felet att jag fastnar i flera timmar och sen är hjärnan helt friterad för resten av dagen sen. 

Gulp

Sitter och har precis skrivit PM om upplägg av uppsatsen. Det ska avslutas med en tidsplan så det har jag också skrivit ihop (otroligt svårt att veta hur lång tid alla delar tar dock). Det här har gjort att jag har insett att vi har sjukt kort tid på oss ändå. Dom har hela tiden sagt tio veckor, men det blir ju inte tio veckor som vi har på oss att skriva själva arbetet. Det går bort en vecka nu när handledare ska fastställas och PM lämnas in och bli kommenterat på osv och en vecka i slutet när slutoppositionerna är. Så det blir väl ungefär snarare åtta veckor vi har på oss att skriva. Det känns inte som att det är så lång tid. Men jag gör som alltid. Försöker ligga i som tusan i början så att jag förhoppningsvis blir klar lite tidigare än inlämningsdatumet. Det känns alltid bäst så. 

Spontanshopping

Nu när det börjar bli bar mark så vill jag bara ut ut ut och powerwalka mest hela tiden med vovven. Kruxet är ju som sagt att jag inte har haft passande kläder till när det är lite kyligare (och blåsigt). Så när jag kom tillbaka till stan efter en helt onödig informationsgrej på skolan (får skylla mig själv, kursintroduktionerna brukar ju oftast inte vara något att ha, men ibland är dom ju det och jag vill inte riskera att missa något viktigt) vandrade jag från busstation till stan för att shoppa lite nödvändigheter. 
Köpte en jättegosig fleecetröja, en vind- och vattentät jacka (obs: har ALDRIG ägt någon sån, tänkte att det var på tiden), träningsbyxor och så lite underkläder och fingervantar. Fyndade allt detta för runt 900:-. Himla billigt tycker jag! Var beredd att lägga max tusen kronor på inköpen idag, men trodde att det bara skulle räcka till ett par byxor och underkläder. Skönt med positiva överraskningar sådär! Nu är jag redo för de dagliga långpromenaderna/eventuellt springturerna innan vårvärmen kommer! 



Här är jackan i alla fall. Bild från H&M's hemsida såklart. 

Examensarbete introduktion

Idag är det informationseftermiddag om examensarbetet. Jag har startat veckan som en virvelvind. Tagit långpromenad med vovven, duschat, vikt tvätt, diskat och nu har jag gjort en stadig frukost och ska titta på ett avsnitt Girls innan jag ska sminka mig. Bra början på dagen! I eftermiddag ska jag titta efter lite träningskläder. När man sitter hemma och pluggar är det ju SÅ bra att ta en paus för promenad eller en springtur, men jag gillar inte att ha för otympliga kläder på mig då. Har bara trekvarts träningsbyxor och det kan man ju inte ha riktigt än...



Ser lite slafsigt ut. Men det är stekt ägg, ost, skinka och tomat. Nom nom!


RSS 2.0