Oh Sweet friday!

Otroligt skönt med helg. Nästan alla på kontoret är förkylda = jag har blivit rejält förkyld för första gången på jag vet inte hur länge. Igår kände jag mig till och med tvungen till att stanna hemma. Kände mig helt död. Idag är jag egentligen inte så jättemycket piggare, men jag kände ändå att jag inte ville missa mer än en dag, så sambon var snäll och pallrade sig upp och skjutsade mig dit fastän det bara tar tio minuter att gå (ja jag var en riktig miljöbov idag, brukar promenera annars). Dagen blev dock kort, ett tillsynsbesök på cirka tre timmar (det blev på tok mycket längre än det ar tänkt), sen lite inventering i typ en halvtimme (för då blev jag klar, jihu! och runt kvart över två skulle min handledare hem och kurera sig (förkyld) och då tyckte hon att jag ockå kunde göra det, hähä. Tog vägen förbi Lidl och köpte panpizza till fredagskvällsmat, jag är själv hemma eftersom Oscar jobbar em/kväll. Sen jag kom hem har jag faktiskt spenderat tiden med att läsa igenom lite livsmedelsregler på livsmedelverkets hemsida och kollat igenom lite vad det är man som myndighet ska undersöka på tillsynsbesök. Ganska duktigt ju. 
Nu ska jag hur som helst ta helgledigt och fredagsmyset kommer bara innefatta soffhäng med gosedjuren! Känns som att det är det som gäller om kvällarna under vinterhalvåret. Kanske borde kännas tjatigt, men jag har verkligen ingen motivation till att syssla med annat just nu! Det är ju så mysigt att bara gosa ner sig bland massa filtar (eller täcke, mitt täcke ligger faktiskt för tillfället i soffan.... och vovven ligger för tillfället och sover i täcket på soffan) och slå på någon mysig serie. Idag ska jag titta på massa Top model tror jag. Gillar Tyra Banks, hon verkar vara en bra förebild och peppande! Och så är hon ju sjukt vacker också.


http://www.fanpop.com/clubs/tyra-banks/images/6597397/title/soft-pose-wallpaper
 
 

Some good quotes

Istället för att maratona (?) så fastnade jag framför datorn. Tittar på bra citat. Älskar sånt. 
Hittade ett bra som fick mig att tänka på mig och andra hälften. Jag kan verkligen bli galen på honom ibland (och han på mig), men det hör ju till. Vi gör jämt små fina saker åt varandra, som jag tycker är så viktigt. Så länge små kärleksfulla vardagsgrejer finns så överlever man lätt vardagsgnabbet. Här om kvällen när vi hade tvmys och jag använde honom som fotpall tog han till exempel en filt och virade in mina ben i för att han vet att jag jämt fryser i vardagsrummet (eller överallt). Sånt där fint som man inte behöver göra för varandra, men det säger så mycket. Puss på sånt!



Haha! 
Fattar inte varför karlar jämt tycker att vi kvinnor har för mycket kläder och ska kunna kasta ut lite (eller mycket)....
 
 

Sweet saturday

Idag har jag noll planer. Alltså, verkligen NOLL. Det mest ansträngande jag ska göra är att gå ut med vovven ungefär. Det gjorde jag för cirka 1,5h sen så han är nöjd ett tag till. Rent spontant tänker jag; true blood-maraton! Vi har ungefär tre matlådor ståendes i kylen, så andra hälften som jobbar extra i helgen har matlådor, check. Med andra ord behöver jag inte laga "riktig" mat. Tänker göra tortillapizza till lunch och sen något enkelt till kvällen också. Igår dygnade han litegrann, han kunde inte somna när han kom hem från nattjobbet så han var vaken från fyra i förrgår till halv åtta, åtta ungefär igår kväll när han inte orkade hålla sig vaken längre. Ledde till att jag blev uttråkar och trött och gick och la mig strax innan nio. Haha. Vilken fredagskväll va? Men skönt att gå och lägga sig tidigt när man vet att man inte behöver gå till jobbet på morgonen. Oscar gick väl upp runt halv tre eftersom han somnade så tidigt. Jag vaknade då också och av någon anledning är det ju ungefär OMÖJLIGT att somna om mellan två och fyra på natten, så jag tittade på två avsnitt true blood och somnade om 5-7.30 ungefär.
Vaknade LIVRÄDD. Det hörs ju väldigt väl ner till oss från grannen ovanför och jag vaknade av att hon gick genom sin hall och var ÖVERTYGAD om att det var från vår lägenhet det lät. Nyvaken och allmänt förvirrad staplade jag ut i vardagsrummet för att titta vem fasen det var som klampade runt i lägenheten, men det var ju ingen där såklart. Obehagligt dock när man vaknar sådär med hjärtat i halsgropen. Känslan hänger ju i ganska länge.

Nog om det. Sen praktiken började och jag har fått presentera mig och min utbildning x antal gånger så har jag även blivit ufrågad x antal gånger vad jag har tänkt skriva om i min c-uppsats. Har därmed insett att det ju bara är några veckor kvar tills den kursen drar igång och innan dess är det ju en fördel att ha klart för sig vad man vill skriva om. SÅ, den där skolångesten återvände lite smått. Och den där uppspeltheten av att slippa plugg och vara på praktik ersattes lite av den där pressen som har en tendens till att ligga där och gro utan att man tänker på det. Jag har ju, i motsats från hur jag brukar framförhålla mig, skjutit uppsatsplanerna framför mig och tänkt att "det kommer nog till mig när det väl närmar sig", men nu närmar det sig ju.
Nu skickade jag nyss ett mejl till en lärare och frågade om vi kommer att få några tips osv rätt snart, och sen passade jag på att surfa runt lite på livsmedelsverkets hemsida eftersom MK-chefen rekommenderade det för att jag ska få en bättre inblick i livsmedelsinspektionerna - och VIPS - tror att jag har kommit på en bra grej nu! (Har till och med skrivit upp ett antal olika alternativ). Det lutar åt ekologiska fotavtryck som utgångspunkt och sen har jag några förslag på hur inriktningen kan se ut beroende på storleken på arbetet (som vi inte har fått reda på än). Jag gillar det där med att lära mig mer om sånt där, kunskapen uppmuntrar ändrat beteende och även om jag har blivit mycket mer medveten sen jag började min utbildning så finns det ju helt klart hur mycket mer som helst att förändra i den egna vardagen. 

Har blivit lite mer bekant med rutinerna på praktikplatsen nu också. Det känns underbart när man kan börja bli lite mer självgående. Jag gillar absolut inte känslan av att inte vara till någon nytta, så som det känns i början när man bara irrar runt och försöker hitta sin plats och roll. Alla är så trevliga och om jag sitter på kontoret och pillar med någon inventering så kikar det med jämna mellanrum in någon och frågar hur det går osv. Även om det är väldigt skönt med helg nu och att få möjlighet att smälta alla nya intryck, känns det inte alls jobbigt att det snart är måndag igen. Underbart! Känns skönt också att få ta igen lite tid med djuren nu, har inte kunnat ägna så mycket tid åt dom alls i veckan, så jag tror att dom är nöjda båda två idag när jag är hemma hela dagen. Dom kurar ihop sig nära, nära, när jag sitter framför tvn. I eftermiddag ska jag busa slut på dom också. Underbara lördag! Underbara liv!
 


 

Tooorsdag

Väntae på att snart få gå hem (får säkert gå hem redan nu men ändå). Tar med mig väärldens huvudvärk. Suck. Utöver det har dagen varit bra. Har kunnat hjälpa till på dagens inspektioner och suttit hela eftermiddagen med inventering av oljeskiljare. Ganska mysigt att få sätta sig på ett kontor och bara pyssla med organisering ett tag. Jag gillar sånt!

Skönt

Har äntligen fått komma igång med en egen uppgift. Blir lite ansträngande att jämt flänga runt och "klänga" på någon för att ha något att göra eller sitta med på möten och inte förstå så mycket. Det är ju jättebra med sånt men skönt med lite blandning. Nu har jag fått en lista på folk med bondgårdar och ska ringa runt och höra om dom fortfarande har djur på gårdarna. Så enkelt är det ju inte heller för allt räknas i djurenheter och då måste man veta ungefär hur många fullvuxna djur och kalvar, lamm, killingar osv det är och om ungarna är över eller under 6 månader. Det finns ju massa olika typer av vuxna kossor har jag lärt mig också (som man ju ska veta skillnad på); mjölkko, diko, sinko och kviga. Haha. Ja, men nu har jag i alla fall suttit här på "mitt" kontor i över en timme och fått tag i sammanlagt 8 personer. Att prata i telefon är väl inte så mångas favvogrej, men det är ju awesome att få träna påt! Och så känns det ju lite viktigt när man gör något som kontoret har användning av, så dom har någon nytta av mig. Får väl se vad jag pysslar med i eftermiddag. Vid tre ska jag få en till uppgift förklarad för mig och imorgon ska jag följa med på inspektion. Kul! Och i eftermiddag fåf jag träffa andra hälften! Vi har helt gått om varandra sen i söndags.




Tisdag

Började dagen med en kelig kisse. Medan jag gjorde mig i ordning låg hon i handfatet och när jag pussade henne på svansen började hon extremspinna. Haha!
Var med på inspektion på coop och maxi vilket var väldigt intressant! Sen observerade jag lite kontorarbete. Ännu en bra dag!
Direkt efteråt begav jag mig till mormor för blomvattning, till Ö&B för att köpa ny hundsäng, fikade med mamma & lillebror och när jag kom hem vankades det matlagning. Blev en stor köttfärslimpa med potatis och brunsås! Satte mig inte ner och chillade förrän för en halvtimme sen. Nu blir det tv en halvtimme till och sen hundpromenad och sängen!




Praktikdag nr 1

Första dagen på praktiken är avklarad. Det gick bra. Lite segt dock. Hann inte komma igång med några individuella uppgifter eftersom inloggningen jag skulle få till datorn inte fungerade. Ser lite fram emot när det funkar så jag kan sitta där i mitt lånekontor och ringa samtal och skriva grejer, mjöhöhö. Jag var i alla fall med på ett måndagsmöte, fick introducera mig själv och alla introducerade sig för mig också, sen på eftermiddagen följde jag med en biolog ut på en vandringsled med några gubbar (och en tant) från ideella organisationer - det var del av ett projekt som går ut på att leden ska marknadsföras och göras mer synlig/tillgänglig. Det var en... upplevelse. Hade satt på mig ordentligt med kläder.... trodde jag. Insåg att mina tjocka vinterskor inte alls är så tjocka och att mina vantar är VÄRDELÖSA. Har nog aldrig frusit så mycket i hela mitt liv typ, men det blir väl så när man är ute i två timmar och bara rör på sig ungefär en tredjedel av tiden (när det blåser kallt). Nåja. Det var ju en ganska cool upplevelse ändå. Och dom deltagande verkade tycka att det var roligt att jag blev del av projektet, fastän jag ju inte kunde göra typ någonting alls. Sen när vi kom tillbaka till kontoret så hade dom flesta eftermiddagskaffepaus så då fick jag tina upp mig med en kokhet kopp te medan jag bekantade mig lite mer med några av dom som jobbar där. Sen fick jag gå hem i brist på annat att göra. Allt som allt så var det en riktigt bra första dag. Dagen blev dock ännu bättre när jag fick komma hem och ställa mig i en varm dusch och mjuka upp alla på snudd till köldskadade kroppsdelar. 

Nu ska jag göra korvstrofanoff och sen sitta nergosad i varma soffan under varma filten resten av kvällen. Imorgon börjar jag halv åtta och då ska jag få följa med på inspektion på coop och maxi. Fun! Tycker att det verkar så intressant. Fick höra en hel del idag om inspektioner som har lett till att man har hittat allt möjligt. Både kul och skrämmande att få höra skräckhistorier ju! 



Praktik

Ska strax knalla iväg mot praktikens första dag. Måste säga att jag är ganska nervös. Skönt i alla fall att jag inte behöver vara där förrän strax före nio. Har hunnit borsta/gosa med katten, tömt kattlåda, gjort mig i ordning och lugnt ätit frukost framför tvn under en filt (det är himla kallt i vårt vardagsrum). Så, nu ska jag dricka upp mina brusvitaminer och sen ta ut vovven på en runda innan det bär av hemifrån. Underbart att det är rätt kort gångavstånd till och med! Skulle lätt kunna gå kvart i, men jag kör på halv idag tror jag.

Rastlös

Vad fasen. Idag har jag världens huvudvärk men känner mig samtidigt väldigt rastlös. Ingen bra kombo. Stod nyss och diskade och sånt och insåg att jag borde göra rent ugnen ordentligt. Var tvungen att hejda mig själv för annars skulle mitt huvud nog explodera och då skulle jag ju vara tillbaka på ruta ett med ugnen ;) nåja, vila en stund framför tvn, dagens andra värktablettskur, sen hundpromenad och SEN kanske ugnen kan få bli ren.
Tänkte försöka komma på lite nytänkande maträtter också inför morgondagens veckohandling. Blir ju lätt att man gör ungefär samma saker hela tiden. Några tips?

Snark och tv

En snarkande sambo använder mig som kudde. Jag tittar på Kourtney & Kim i Miami. Tända ljus, choklad och en vovve som värmer fötterna gör ju det hela ännu lite bättre. Mys! Blir nog sängen tidigt sen. Herrn sover ju som sagt redan, och jag lär väl också bli trött snart, jag har varit vaken sen andra hälften gick upp strax före fem, hihi.




Snö och sånt

Idag är det ganska snöigt ute. Istället för att tycka att det är jobbigt tänkte jag passa på att njuta idag. Det hör ju faktiskt till Sverige att det är lite snökaos. Bestämde mig för att ta en promenad till stan efter en snöpromenad med vovven. Såg väl halvt ut som en gris när jag kom fram, men skönt vare!
Strosade runt i affärer och hittade en varm myströja för en ynka femtiolapp. Hade bara typ två vanliga långärmade som jag använder konstant nu. Skönt med en tredje att varva med. Hittade även två par strumpbyxor, ett par knästrumpor och en halsduk på rean. Passar alltid på att köpa strumpbyxor för under sommarhalvåret går dom åt. Och mina halsdukar har lyckats bli gamla och uttöjda så den nya var välbehövlig. Skaffade även ett gäng strumpor till sambon och lite leksaker till katten. Hon har inte så många, medan Bobbie är mer bortskämd än ett barn ungefär... Hittade lite söta kärleksgodisar också som jag var tvungen att köpa. ♡


Smart drag att skippa mascara. Hade sett ut som en panda annars.





Halvsjuk?

Inatt sov jag i tio timmar. Vid tio orkade jag mig inte riktigt upp heller, så spenderade ungefär två timmar i sängen framför Desperate housewives. Sen åkte vi till mormor och vattnade blommor och till Ö&B och köpte ramar till våra nya tavlor. Känner mig inte helt hundra. Hoppas bara på att om det är något som ska bryta ut, att det då gör det under veckan så jag är pigg och alert på måndag när praktiken drar igång!
Nu ska jag alltså lägga mig i sängen igen framför DH och en skål chips. Det ni! Och djuren såklart. Sambon är iväg och kollar bilen, verkar som att något är fel med den.

Måndagsmys

En helg med massa sjuka människor ledde till att jag inte heller känner mig så pigg idag. Förut kändes det som att jag verkligen skulle bli vrålförkyld, men nu är det ganska lugnt (peppar peppar) förutom att jag är väldigt seg i huvudet. Sitter därmed och tittar på true blood, äter risifrutti och dricker dricka för att få lite energi.




Köttbullar

Äter köttbullar och makaroner. Åt frukostmacka för ungefär en och en halv timme sen så är väl inte så hungrig direkt...
Om ungefär en och en halv timme ska jag åka hem och mysa ner mig i sängen med djuren och titta på desperate housewives tills jag ska tillbaka och mata gulliga gamlingar och natta dom. Bra söndag!
Igår körde jag btw bil i snö för första gången! Höhö. Inget special direkt men ändå. Nu står bilen snöig där ute och väntar på mig. Så underbart att slippa gå eller cykla till jobbet! Passade ju perfekt att andra hälften jobbade natt i helgen.

Blä

Gjorde sallad igår för att ha som matlåda idag. Sitter och försöker tvinga i mig den nu, men jag är verkligen inte sugen på varken grönsaker eller kyckling. Usch!
Snart är det dags för kvällsmat här för dom gamla och efter det går det fort, eller ja, hela dagen har gått fort! Börjar dock blir lite smått trött. Både städade, diskade och gjorde massa matlådor på mina "håltimmar". Ingen bortslösad tid här inte!


Asbra bild, eller inte...

Lördagssysselsättning

Vad gör jag denna snöiga lördag? Jo jag jobbar faktiskt! Fick för mig att jag skulle skriva mig som tillgänglig och vips så behövdes jag både idag och imorgon. Det är så himla mysigt där jag jobbar tycker jag. I morse när jag drack kaffe medan jag matade en tant så tänkte jag på vilken fint sätt det är att påbörja en dag egentligen. Att hjälpa någon med något så viktigt.
Nu är jag hemma på rast tills klockan två. Sen kör jag kvällen.
I morse ville vovven ut akut vid ungefär tjugo i fem. Kändes ganska meningslöst att somna om när det inte gick direkt så jag tittade på tv och drack te tills det var dags att gå upp vid kvart i sex.
Det var allt från mig nu. Kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska spendera rasten. Kanske göra matlådor eller dammsuga. Sätter jag mig ner så somnar jag nog...


Motivationslös återigen

Vad händer egentligen? Har sån fruktansvärd motivationsbrist. Jag har PYTTELITE kvar att skriva på tentan men jag orkade inte göra det igår och jag har inte fått tummen ur än idag heller. Jaja. Igår var i alla fall jag och vovven ute och sprang. Idag är han däckad. Det krävs inte mycket motion för att det ska räcka för honom (oftast, ibland är han ju som en duracellvovve, höhö). Tänkte eventuellt pallra mig ut på en tur idag också. Tänkte mjukstarta med korta turer runt kvarteren här eftersom jag tycker att det är SJUKT TRÅKIGT och jobbigt också för den delen att springa. Har aldrig riktigt gillat det. 

Nu har jag precis beställt hem massa bilder. Ska sätta ihop ett fotoalbum och 4 bilder ska få komma upp på väggen i vardagsrummet i större format. Nåja. Ska sätta igång med slutspurten nu så jag kan vara slö med gott samvete sen. Men först ska jag visa vilka bilder som ska bli tavlor:






(Den här bilden ville jag egentligen inte ha, men det ville andra hälften höhö)
 
Hoppas bilderna blir bra. Blir fint med en liten minifamiljevägg!
 
 

 

Underskattning

Jag använder jämt kalender och skriver upp delmål så jag vet att jag hinner med saker. Dock underskattar jag jämt mig själv när jag sätter delmålen, men hellre det än tvärt om. Det känns bra att göra klart saker i förväg. Igår satte jag pluggmål för veckan. Är klar med alla mål tills torsdag. Nu ska jag titta på ett avsnitt AHS och äta min enkla lunch och sen får vi se om jag har fortsatt pluggmotivation eller om jag ska göra klart imorgon istället.




Distraherad

Hmm. Vaknade klockan sex av katten. Igår vaknade jag också väldigt tidigt och var pigg, men blev dödstrött efter jag hade somnat om, så idag somnade jag inte om. Tittade istället på American horror story i lite mer än två timmar och åt frukost i sängen innan jag gick ut med hunden. Tänkte att eftersom det bara vankas tentaskrivande, och man ändå inte orkar sitta heeela dagen med det så var det ju ingen brådis direkt. Fick inspiration till att försöka mig på att rita Bloody face också. Ska titta på dom två sista avsnitten av säsong två sen så jag kan börja med den tredje. Nu sitter jag redo vid köksbordet med kurslitteratur och massa klotterpapper och ska skriva lite. Som vanligt kom jag på fragment av vad jag ska skriva medan jag var ute på hundpromenad. Det händer ganska ofta, då försöker jag komma ihåg vad jag kom på och skyndar mig att klottra ner det på papper när jag kommer innanför dörren. Att komma ut i naturen (nåja, åtminstone skogsdungen i närheten som vovven brukar vilja göra sina behov i) kan göra susen! 


Klockren scen. 
 

Okej, nu kör vi!

Jag hade satt larm på klockan sju. Vaknade vid halv nio av att vovven gnällde för att han ville ut (unusual, han brukar inte vilja gå ut förrän helst framåt tolv eller något), vilket ju var bra för jag hade ju inte tänkt sova bort hela dagen direkt... Har varit sjukt trött på sistone. Det kanske är "vintern", vad vet jag. Hur som helst skulle jag gå upp i tid för att racerskriva på tentan. Helst av allt hade jag ju fått klart den idag, men det var ju såklart orimligt önsketänkande bara. Insåg precis att det är nästa vecka den ska in och om två veckor börjar min praktik. Uj uj uj, bemöter tanken med blandade känslor, ska dels bli SJUKT skönt att slippa pluggandet och SJUKT roligt att få se hur man kan ha nytta av det vi har lärt oss, men samtidigt kommer jag väl förmodligen vara SJUKT nervös innan också. Men jag känner ju mig själv, jag gör alltid mitt absolut bästa och det brukar funka bra på arbetsplatser av någon anledning. ;) 

SÅ, nu, efter en frukost som blev längre än jag hade tänkt mig, och en sovmorgon som inte var planerat, ska jag väl dyka ner i mitt preliminära svar på första delen av tentan och röja runt lite så att det blir någon form av röd tråd i det. Känns lite skumt att använda litteratur som vi läste i början av kursen. Känns som det var evigheter sen.

Lite peppande citat tror jag behövs, denna ljuva måndagsmorgon! (Som ju förövrigt är röd dag har jag hört, men sånt skiter jag i)





 
 
 

Bortskämd

Får nästan lust att fålla en tår när jag tänker på hur lyckligt lottad jag är. Mannen var iväg och tränade förut, kom hem med en hel drös köksgrejer som jag vill ha/behöver och jättefina rosor. Fick även en slickepott med termometer av lillebror och en jättefin sockerskål av mamma. Hade ju redan fått köksassistenten och det är ju en himla awesome present det med! Känner på temat att jag spenderar en del tid i köket.

Nu står karln i köket och diskar och gör lite mellanmål till oss innan vi ska ut och äta middag, medan jag ligger i soffan med vovven på armen och pillar med telefonen. Och jag har det så bra så!


22 bast

Idag fyller jag 22 år. Måste säga att det känns inte som något speciellt direkt. Börjar väl bli gammal. Är SÅ nöjd med att dagen kommer att bestå av att familjen snart kommer på fika och att mannen i mitt liv sen ska ta ut mig och äta middag. Mysigt!
Jag har precis ställt fram allt inför fikat och gjort det sista på tårtan. Den ser så fin ut! Den är likadan som den jag gjorde till nyår. Den gick ju verkligen hem så. Dock var den väldigt mäktig med all mörk choklad så denna gång hade jag nästan bara mjölkchoklad i moussen så det blir lite mildare. Hoppas på att det blir gott! Blir lite stolt över mig själv när jag bjuder hit folk på fika och allt är hembakt. Idag bjuds det på tårta, pepparkakor och chocolate chip cookies.






Motivationsbristen fortsätter

Idag vill jag inte göra någonting. Har ändå precis skrivit lite på tentan, det var ju duktigt kan man tycka. Vi borde även åka in till Örebro och lämna in vår dumma mikro som har smält hål i bänkskivan, men jag har verkligen ingen som helst lust till att åka någonstans. Suck. Och om man ändå pallrar sig in till grannstaden (haha, skrev grannstaten först), så borde man ju passa på att göra andra grejer där medan man ändå är på plats. Vi skulle till exempel behöva köpa nya bestick, och eventuellt nya köksknivar. Men vi får väl se hur det blir med det. 
Nu ska jag gå in och väcka min sjusovare. Ciao!

Lyckat nyår

Gårdagens nyårsfirande vad jättemysigt. Sandra hade gjort jättegod mat och min efterrätt blev uppskattad och lyckad. Nu ser jag fram emot en slappardag hemma med mannen i mitt liv. ♡







RSS 2.0