Äntligen redo

Äntligen är jag iordninggjord och känner mig inte så deppig och stanna-hemma-ig längre. Djuren busar och sambon spelar så jag kan spela vilken musik jag vill och sånt. Myspys.




Fun fact

Tänkte ju ha på mig den mintgröna spetsklänningen idag. "Jag har ingen lust att ha på mig den idag", sa jag till sambon. "Den känns så himla utstickande och sådär", fortsatte jag... och valde sen min knallrosa klänning istället. Förstod inte riktigt ironin innan jag tog på mig den nu...
(På bild ser den inte lika knallrosa ut som den är på riktig, irl så att säga)



Dumma mamma

Ja. Vår katt är ju som bekant rätt speciell. Bland annat så gillar hon duschen, men förstår inte riktigt vad den är för någon konstig manick. Hon brukar stå på handfatet och kika in vid kanten av duschdraperiet och då brukar jag, elak som jag är, smyga kranen över hennes huvud några snabba gånger. Hon blir ju såklart blöt, men står helt oförstående kvar på handfatet och undrar vart det blöta kom från. Om jag håller fram duschmunstycket pillar hon även med tassen i strålen. Sen tittar hon förvirrat på tassen och slickar omsorgsfullt beort det blöta. Det kopplar liksom inte. Hon är rätt söt den där katten. Här sitter hon på toalettstolen och tvättar bort allt blött som kom från okänd källa.






Gott nytt år!

Idag är det ju nyårsafton helt plötsligt. Jag är absolut inte sugen på att göra mig i ordning och sånt. Är inte ens pepp på att fira över huvud taget. Det känns bara som att vi har varit på ständigt resande fot ett tag nu och jag tror att lördagens firande sög musten ur mig och tog slut på det sista av min drivkraft för det här året. Det var så himla roligt, men samtidigt gjorde det så himla ont ända in i själen att det blev så himla påtagligt att han inte kunde räknas in i alla julfiranden hit och dit, träffen med släkten, nu nyår och min 21-årsdag på fredag. Blir rätt förvånad över att hur många år det än går kan verkligheten vara som en käftsmäll när man tänker för mycket.

Nej. Nog om det. Nu får det bli frukost framför big bang theory, det kanske inger lite styrka.

 

Slappardag

Idag har vi bara myst här hemma. Tittat på dom två sista Harry Potter-filmerna, spelat TP och tagit nåt glas vin.
Så himla skönt efter ett himla (trevligt) far och fläng sen helgen innan jul. Det tar ju på krafterna.




Bröllop

På väg hem från bröllopet. Jag var himla nervös innan. Men det var så himla kul att träffa alla igen! Eller i alla fall fyra av farbröderna, faster och fyra kusiner. Alla verkade så glada över att se oss. Blev så himla rörd. Plus att det ju var en himla fin ceremoni och en trevlig fest i övrigt med italiensk mat och god efterrätt.
Fick träffa nyaste tillskottet i kusinskaran också, lilla Ella. Gud så söt!

toalettpose - var ju tvungen att få bild på kläderna

jag och lillkusinen

kusin och hennes kära alex

två glada farbröder

Morgonfix

Ska förbereda mig på det sätt som alltid gör mig på bättre humör. Ska alldeles strax fixa sminket med musik i bakgrunden, och sen locka håret framför big bang theory. När man ska göra sig i ordning ordentligt ska man ha gott om tid till att göra det också. Ska som sagt på typ-bröllop (dom är redan gifta så det är väl mer välsignelseceremoni + firande av födelsedagar). Får se om jag kan få i mig lite tacosrester till brunch sen. Kan typ aldrig äta när jag är pirrig.
Nu, på med smink! (Nyköpt på mellandagsrean dessutom)

Busy day

Idag har jag diskat och sånt, lagat mat, bjudit mamma och lillebror på lunch, bestämt kläder till bröllopet imorgon och hälsat på Natta. Ibland är det så himla skönt att bara göra grejer hela tiden. Längtar tills min lillebror kommer hit och vi ska ha tacomys och spela sällskapsspel. Mysdag helt enkelt!

Ommöblerat vardagsrum








Och den där knasiga hunden

Alltså.
Igår, strax efter jag hade somnat, vaknade jag tvärt av att något var fel med Bobbie (kalla det modersinstinkt eller vad som) och mycket riktigt, hunden var på väg att kräkas, varpå en mänsklig hundmamma blir orolig såklart. Konstaterar att det bara är galla och kommer fram till att jag inte har hört eller sett honom röra sin mat under dagen. Får i alla fall i lillplutten lite vatten och sen sov han hela natten lång.

I morse när han vaknade var han lite gnällig, så efter morgonpissen ville jag ju såklart få i honom mat, hans egen mat så att magen inte skulle bli irriterad. Pekade på skålen och "varsågodade" ett flertal gånger, men nej, han tvärvägrade.
MEN så fort jag tog en liten mathög i handen så blev han sugen och skulle göra alla möjliga trick. Efter en stunds ätande hänvisade jag bara till matskålen istället, men nej, det gick absolut inte för sig att äta där. BARA ur min hand funkade.

Nåja. Huvudsaken är ju att han verkar må bra nu (peppar peppar). Han har väntat på att jag ska tappa smulor eller bitar av min frukostmacka och nu myser han i mitt knä.

Gillar absolut inte när djuren mår dåligt.


Let the kvällsmys begin

Nudlar & American horror story. Som tur var gick min andra hälft ut med Bobbie strax inan han åkte iväg för att ge en trumlektion.




Förvirrat

Katten undrar vad fasen vi har ställt till med här hemma. Vi har flyttat hela deras djurhörna (med pläd, leksaker och kattklösställning) till bakom soffan och där djurhörnan var står nu mitt skrivbord. Det blev riktigt bra! Men som sagt, katten verkar inte riktigt ha gett sitt godkännande än. Som tur är brukar hon vänja sig fort.

Lyx

Nu är jag hemma igen.
Ska precis äta en sen lunch nu.

Hittade ett perfekt midjeskärp (har letat länge efter det!) på lindex och trosor.
Hittade även salva mot eksem och alvedon på apoteket.
Och så tacogrejer och sånt från Konsum.
Tog mig en promenad hem och himmel vad skönt det var.

Nu ska jag sitta och äta i lugn och ro och för första gången på länge kolla i en skvallertidning.
Ska inte göra nån nytta innan andra hälfte kommer hem. Det är del av mitt nyårsfte, att inte stressgöra allt när jag egentligen kan vänta och få hjälp. Så, egentid fram tills dess.




Ett av fynden

Idag har jag på mig en av tröjorna jag fyndade igår. Turkos och blommig.




Sol

Det är soligt ute - åh vad mycket gladare man blir av det!
Pratade nyss med mamma och det visade sig att hon också vill till stan, så vi ska dit tillsammans eftersom Emma inte kunde. Sen får det nog bli en solig promenad hem därifrån. Och därefter städ och fix här hemma.

Imorgon ska min mamma (och lillebror?) hit och bli bjudna på blåbärspannkakslunch och sen vill lillebror förhoppnngsvis stanna kvar på tacomys framåt kvällssidan och lite annat fredagsmys.
Låter som två bra kommande dagar!

wops

Skull gå upp i tid idag. Trodde jag ja. Blev just ringväckt av sambon, halv elva. Men det blir del av egentiden. Var sjukt trött igår.
Konstigt dock att jag kunde somna om flera gånger i morse fastän katten löpjamar utanför sovrumsdörren...

Landar i soffan

Nu sitter jag äntligen i soffan med hunden. Ska strax börja titta igenom säsong tre av the big bang theory som vi fick i julklapp (fick även säsong fyra, mycket mycket bra gåva!). Har sett det redan, men det är ju alltid bra.
Idag har varit en hektisk men rolig och mysig dag. Vi har åkt mellan karlskoga-örebro, örebro-karlskoga, mamma och hämtat Bobbie-Mia&Martin med blurayspelare-hem. Packade upp grejer och sen lämnade vi av filmer hos Mia&Martin. Sen bar det av till Sami&Karin för att titta på deras uuuurgulliga hundvalp, sen lämnade vi av filmer hos svärmor i Degerfors. Till sist lämnade vi av HDMI-kabel hos Mia&Martin innan vi äntligen kom hem... men då återstod ommöblering för att göra plats för ett till skrivbord (orkade inte göra klart allt) och fixa kvällsmat.
Som sagt, busy busy. Men så effektivt!

Imorgon ska jag satsa på egentid. Ta en promenad till stan och titta lite i affärer antingen själv eller med Emma. I år ska jag avlägga nyårslöften för första gången. Handlar väl kort och gott om att jag ska börja måna mer om mig själv. Det låter klokt tycker jag! Ofta glömmer man bort sig själv och försöker bara göra alla andra glada.

Nej, nu ska jag mysa ner mig i min underbara julklappsfilt med ärmar och titta på/halvsova framför tvn och gosa med mina älskade bebisar medan andra hälften spelar dator och testar sina nya hörlurar.

Inköp

Hittade inte så mycket kläder som jag hade hoppats, men inhandlade i alla fall två långärmade tröjor och två t-shirts och underkläder, samt smink och lite småsaker. Bland annat två små fina brickor att ha tex frukost på, en fin tillbringare och två förvaringskartonger till mitt skrivbord. Vi har nämligen köpt ett till skrivbord också så att vi har ett varsitt. Bra!




Julklapp nummer två

Fick en till julklapp av sambon idag. Att ladda ner valfritt tilläggspaket till sims till min dator, eftersom övernaturligt bara fungerar på staionära. Husdjur blev det!
Nu har jag fixat familj med katt och hund, samt byggt ett fint hus. Nackdelen är att jag mår illa av att spela för länge. Blev illamående och lite skakis både när jag spelade innan vi åkte till svärfar för middag (och där gick det över) och så kom det tillbaka nu.
Usch.
Ska försöka vänta ut det nu. Bort, bort!

Längtar!!

Nu börjar jag bli väldigt förväntansfull inför imorgon. Vad är det då? Öh, mellandagsrea såklart!! Typ mitt största shoppingtillfälle varje år.
Nu har jag redan två nya klänningar och så fick jag en fin lila kofta, strumpbyxor och goa benvärmare av svärmor i julklapp. Har därmed kommit fram till att nio koftor är tillräckligt och att jag inte behöva titta efter sånna imorgon. Kanske inte strumpbuxor heller (det köper jag typ jämt på rea...det är så sjukt billigt då!). På inköpslistan i klädväg står alltså framför allt bara underkläder och ett par mjukisbyxor, då mina är trasiga... och det ska väl inte vara så himla svårt att hitta.
Vi ska även ta en tur till ikea och köpa ett skrivbord, eller ja, bänkskiva och ben. Ska ÄNTLIGEN få ta bort den stora baslådan som står och skräpar i hörnet och få utrymme för min dator och mina pluggrejer, samt en ny fin pappershållargrej till räkningar och sånt där trist. SÅ awesome!
Ja, och så måste jag hitta nån bra datorväska eller nåt fodral inför campuskursstarten i slutet av januari. Det borde väl också finnas på rean?

Älskar rea! Då kan man ju liksom shoppa loss utan att få alltför dåligt samvete...

Lägger upp en bild på dom otroligt söta kryddspökena jag fick av min lillebror igår. Salt och peppar - står och kramas. Så gulligt! Och min lillebror verkade vara rädd för att jag inte skulle gilla dom. Älskar dom!




En lyckad dag

Jag trodde inte att julfirandet skulle vara så länge, så på eftermiddagen var jag lite stressad över att vi skulle hinna med allt. Men det gick ju finfint, och det slutade med att vi satt hos mamma till runt halv två och spelade TP som vi fick av min kära bror!
Jag ska inte gå in närmare på alla fina julklappar, men det var verkligen bra saker i alla fall! Saker som jag verkligen vill ha och har nytta/nöje av, men som jag förmodligen inte hade kunnat prioriterat själv att köpa. Tusen tack alla!
Blir så glad över att ha så många fina människor runt omkring mig.

Idag kan jag nog bekräfta att katten löper...igen också. Har lite halvt i drömmarnas värld fångat upp hennes klagande jamande till och från hela natten. Och sen väcktes jag av att vovven vankade av och an - var jättekissnödig med andra ord. Trodde att det var jättetidigt på morgonen fast klockan visade sig vara tio. Hur slm helst gick vi ut. Och, ja, det hade snöat....massor. Bobbie kom inte ens in på sina kisställen utan att jag själv för pulsade genom den höga snön för att göra gångar. Det är inte lätt att vara liten och nästan drunkna är snön är djup. Och snöbollar bildades på nolltid över hela ben och mage. Tussenussen.

Ja. Det var allt för mig. Idag ska vi nog ha slappardag, ta reda på julklapparna, städa lite och vika tvätt. Mysig julhelg!

God jul!




God jul!

Påbörjade julaftonen med att göra ris a la malta med min andra hälft, äta ris a la malta och skinksmörgås till frukost, slänga sängkläder och täcke i tvätten för att katten av någon okänd anledning verkar vara på väg att börja löpa.... igen?!.... och kissade i sängen och nu dricker jag chai latte och ska titta på julkalendern.

Ett kissigt täcke ska liksom inte få förstöra dagen.
Så, greveholm och sen ska jag försöka göra mig lite fin i alla fall. Ingen aning om vad jag ska göra med mitt hår. Det står lite hur som helst nu bara... men det blir nog bra!

Ser fram emot en mysig dag hos svärmor och mamma!

Soffmaraton

Vi lägger allt på is idag. Soffmaraton.
Ris a la maltan gör vi imorgon istället och tvätten får vänta ett tag till om orken inte infinner sig senare.
Fläskfilè med potatisgraräng och sallad ska vi äta framåt kvällen. Mums!

Återkommer när jag får något mer intressant att rapportera...

Mysdag!

Måste börja med att säga vilket flyt jag har. (Peppar peppar)
Har köpt hem 3/5 böcker till kursen som börjar i slutet på januari. Sparade den dyraste (och med tveksam upplaga) och den som inte fanns begagnad till närmare kursstarten. Ser nu att dom har bytt ut den dyraste (men inte dom jag redan har hemma!!)....

Ni, vidare till dagen. Skriver på facebook med min kusin som gifte sig i Afrika i somras. På lördag ska dom ha bröllopsfirande med släkten. Jag och min bror har blivit bjudna från ett stort urval kusiner och jag tar såklart med mig min andra hälft! Måste säga att det känns väldigt pirrigt, men samtidigt otroligt roligt såklart! Många av farbröderna har jag inte träffat sen pappas begravning. Det har bara inte blivit så... Det är främst en farbror, en faster och en kusin jag har haft kontakt med. Å andra sidan var det ju dom jag/vi stod närmast redan när vi var små, så det blev väl naturligt.
Det känns ju alltid lite extra tomt utan dom man har mist på sånna här högtider, så det kan ju bli skönt, eller jobbigt, eller både och, att träffa hela släkten som påminner så om honom.

Idag har vi i alla fall ingenting planerat. Blir en mysdag med bara varandra. Blir väl att lägga i ordning julklappar inför imorgon, vika tvätt, titta på TV och göra ris a la malta, vad jag vet hittills. Sen får dagen bli som den blir. Skönt i alla fall att hämta andan lite mellan gårdagens julfirande och morgondagens!

How did this happen?

Måste börja med att säga att jag råkade publicera ett tomt inlägg nyss. Har ingen aning om hur man raderar inlägg via telefonen eller om det ens går. Så det får vara. Så att ni vet, om det nu syns...

Kom hur som helst hem för en stund sen. Båda mina älsklingspojkar sover gott redan. Och jag är pigg?! På vilken nivå är det här rätt och normal fördelning? Ingen! Det är ju jag som alltid är trött först och får försöka tvinga med mig andra hälften till sängs när jag vill sova. Nu ligger jag här och undrar vad fasen jag ska hitta på. Vill se fortsättningen av American horror story, men det känns uteslutet just för att det är mitt i natten. Kör nog på bokläsning istället. Kände för lite lättsam läsning och orkade inte köpa hem någon ny sådan, så jag läser om Kinsellas Flickan från tjugotalet. Kinsella skriver dom roligaste böckerna jag någonsin har läst. Perfekt när man vill ta paus från sånt där som gör en paranoid och rädd för att gå ut med hunden och kan orsaka mardrömmar och sånt.

Dec. 23, 2012


Lilljul

Nu har vi firat jul hela eftermiddagen och en del av kvällen. Riktigt mysigt med mängder av mat osv. Bobbie har legat och sovit sista timmen. Det tar på krafterna att tigga mat och springa efter en bebis hela tiden.

Julfirande

Idag drar julfirandet igång hemma hos svärfar med släkt. 
Jag sitter och hoppas på att mitt nyduschade hår ska vara lika snällt som sist och torka på ett bra sätt så jag slipper fixa det. Min andra hälft är iväg och jobbar en snabbis och jag kan inte bestämma mig för vad jag ska äta till frukost. Inviger förresten julklänningen idag. SÅ mjuk och skön att ha på sig. 

Nej. Nu ska jag inleda dagen med julkalendern. Innan jag börjar sminka mig och ordna med julklappar och greja. 

Juligt

Av tradition står jag och gör ris a la malta.
Även om det som sagt är sjukt jobbigt att vispa laktosfri grädde så är det ju rätt avkopplande att filèa apelsiner osv.




Finfin dag

Jag tog just ut julskinkan ur ugnen. Nom nom. Fuskade med färdigkokt, mem vad gör det. Har aldrig gjort skinka själv, ens griljerat, så jag tyckte att det var dags nu (plus att jag har gått och varit sugen på julskinka i flera veckor!!).
Så, när den har svalnat lite ska jag äta skinkmacka till lunch. Ihihi.

I eftermiddag/kväll ska jag göra årets första sats med ris a la malta också. Och eventuellt göra en förbättrad version av muffinsarna med vaniljkräm i och kaneliga äppelklyftor. Eventuellt alltså.

Men, först ska jag ta mig en paus med Sims och samla krafter för att kanske vika tvätt senare. Kanske alltså...

Idag är jag stolt!

Läs Karlskoga Tidning idag, karlskogabor!



Note to self


Nya favoriter

Jag har fått två nya favoritklädmärken.
Even & Odd och Yumi.
EXAKT sånt jag vill ha.
Kom upp erbjudande på yumi-kläder på members idag. SÅ sugen. Speciellt en skjorta med rosetter och ugglor och en svart klänning.
Det gör det svårt att bestämma om jag ska beställa hem någon svart klänning eller vänta till mellandagsrean...

 




http://www.zalando.se/yumi-katie-fodralklaenning-svart-yu121c01f-802.html?size=36

bilderna är från zalando istället för att där är dom lättare att spara. 

The downside

En sak som är jobbig med vår katt är att hon inte låter mig sova på morgnarna. Nu tyckte hon att det var nog så hon har börjat jama och hoppa på sovrumsdörren. Har aldrig varit med om någon liknande katt. Det är väl i och för sig dom där konstiga egenskaperna som gör henne så charmig, men det känns inte på morgonen när man vill sova...
Bobbie har däremot varit lugn hela natten och han har legat och gosat hela morgonen. Nu börjar han dock vakna till av kattens bravader.

Ja, nu kom hon in också... Godmorgon på dig också, Katten...

Tänk om

Ja, tänk om man kunde ställa sig och prata med sin spegel om man hade tråkigt.




Just nu

Spenderar dagen framför datorn.
Har just skapat en häxsim vars livslånga önskannär att förvandla simmar till zombies för att hon tycker att zombies är så söta.
Katten solar under skrivsbordslampan och Bobbie lägger råttan i mitt knä och står och väntar på att jag ska kasta den.
Rätt mysig dag faktiskt. Nu ska jag bygga hus!











I hundägarvärlden

Som jag har nämnt förut öppnar det ju upp sig en helt ny värld när man har hund. Så har det i alla fall blivit för oss.
När man är ute är folk mycket mer sociala. Stannar och pratar, eller bara ler när dom går förbi. Det förgyller ju vardagen lite.

En annan sak jag kom att tänka på nu när vi var ute på morgonpromenad, hunden och jag, var att jag har koll på nästan exakt vart folk här i kvarteret bor som har hundar.
På väg tillbaka hem mötte vi en man, och det första jag tänkte var "har han inte hunden med sig?", eftersom han brukar vara ute med en stor fluffig hund.
Jag vet att en kille i granntrappuppgången har en stor svart hund (ja, jag är asdålig på hundraser, kan mycket mer om kattraser), i grannhuset åt höger har en kvinna flera små beniga hundar, och i samma hus har dom en jättesöt hundvalp, och en spaniel av något slag (HA, det vet jag tack vare lady och lufsen). I huset bredvid åt vänster har en stor, fast ändå rätt ettrig hund och att den fluffiga hunden bor i huset snett mittemot. Det är även ett par (tror jag att dom är) som har en sjukt gullig mops och bor här i närheten. Har ännu inte kläm på vart...
Och så på en gata längre bort i villakvarteren bor det en gammal gubbe som har en stor hund som nästan verkar vara lika gammal den. Dom går alltid runt i slow motion och är så himla söta tillsammans. Ja, och så bor en av dom som jobbar på konsum i närheten och har också en hund som brukar bli sur på Bobbie när han bjäbbar.
Ja och så en golden retriver i grannuppgången också.

Har ännu inte riktigt fått grepp om vilka Bobbie blir skällig av och inte.
När jag och Matilda stod i ett fyrvägskors av cykelbanor för någon vecka sen kom det MASSVIS av folk med hundar under tiden vi stod där. Det konstiga var att det var ungefär 50/50 - hälften blev Bobbie ettrig mot och hälften brydde han sig inte om fastän han såg dom. What? Jag förstår mig inte på den delen av hundvärlden. Jag vet ju liksom att ägaren är stor del av det och att det är viktigt att inte känna sig nervös och sånt, och det gör jag inte längre. Jag vet ju att det blir så ibland, så jag bryr mig inte så mycket när det kommer en mötande hund. Är bara beredd på att eventuellt behöva få tyst på honom.

Jaha. Det blev visst ett inlägg om bara hundar.
Det roliga är att eftersom jag inte är van med hundan sen innan vi skaffade Bobbie, var jag lite smått hundrädd eftersom jag inte visste hur dom fungerade. Jag är ju uppvuxen med katter och jag vet exakt hur man borde och inte borde bete sig när det gäller dom.
Nu vet jag ju inte hur jag skulle klara mig utan vår älskade hund. (och katt med för den delen såklart..)







The wretched

 

Me like

Man ska ju ta vara på dom små bra sakerna.
Nyss gjorde det mig himla glad att håret torkade på rätt sätt, så att det bara var att kamma.




Push yourself

Det kanske kommer med åren det där. Att istället för att göra det som är lätt, göra det som är svårt men som leder till att man växer något så otroligt som människa. Känslan när man klarar av en personlig utmaning är ju bättre än det mesta.


JULLOV

Okej. Jag kommer bli tvungen att se över EU-uppsatsen igen och eventuellt lägga till något, men kravet på sidantal är uppfyllt så jag har inte så mycket att svettas över på den fronten (och att kolla upp det behöver jag inte tänka på förrän om TRE veckor).
Skickade just in en reportageanalys.
Har skrivit blogginlägget som har deadline på fredag.
Har kommenterat två kurskamraters blogginlägg, vars deadline jag inte vet när den är ens.
Tidningsreportaget är nu även inlämnat till skolan.

Öööh. Awesome?!

Mer än TRE VECKORS ledighet nu då. Det är nästan så att jag gråter en skvätt för att det låter så himla underbart. Det är ju liksom en evighet (säger jag nu ja).

Nåja. Ska passa på att kolla igenom uppsatsen pyttelite innan jag lägger ner för året. LYCKA!

Söthunden

Är fast i American horror story nu. Så ni vet.
Som tur är har jag haft vakthunden i knät hela kvällen.




GG

Såg just sista avsnittet av gossip girl. Bästa avsnittet i hela serien. Sitter mållös.
Och blev sugen på att lyssna på The pretty reckless.

 


Äntligen!

Den materiella lyckan som uppstår när man får hem kläder. Båda är helt i spets och storlekarna var perfekta!






Handlingsförlamad

När man är ledig öppnas ju alla världens möjligheter upp. Men frågan är ju vart man ska börja?!
Börjar nog med att diska.
Men städa ordentligt orkar jag nog inte...
Kanske får bli att duscha vovven och borsta honom julfin. All snö har gjort hans päls rätt tovig. Det gillas inte!

Det är ju så himla mysigt att bara gå runt och fixa lite i sin egen takt med mycket mycket bra musik i högtalarna. För tillfället spelas Grouplove. Himla mysig och glad musik! Älskar sån musik. 


Elakt

Igår tittade jag som sagt på läskiga saker på tv. Ringde sambon och pep att jag inte vågar gå ut med hunden.
En stund senare kom lilla räddaren i nöden hem. Men vad gjorde han sen då? När han hade varit ute med hunden smög han in i hallen och kastade en sko. Bara sådär.
Jag, som var helt inne i tvn höll ju på att typ,... dö.
Inte okej!!

Nu har jag fått i mig frukost. (en halväten macka verkar vara nya frukostvanan) Och snart kommer Mia och hämtar mig så ska vi ut till Karin i skogen och promenera med hundarna igen. Bra! Då får Bobbiebus tröttas ut lite. Nu måste jag börja klä på mig själv och vovven! Ciao!

Varför?

Eh. Varför började jag kolla på den här serien? Jag kan ju inte sluta. Den är ju asbra. Fast skitläskig. Vill inte direkt gå ut mee hunden nu ju...

American horror story

Känns som att det inte var ett så fruktansvärt smart val att börja titta på American horror story när sambon inte är hemma. Och det är mörkt. När jag är så töntig med sånt där. Fattar inte hur jag kunde kolla på skräckfilmer typ jämt och ständigt när jag var yngre. Nu börjar jag nästan gråta så fort jag ser något läskigt. Ändå måste jag titta på sånt ibland. Av någon okänd, konstig anledning.



Egoboost

Just exakt nu känner jag mig så jäkla bra. Ska bli publicerad i en tidning!!
Pustar ut.
Och tänker fira med skräpmat och nåt glas vin.
EN enda uppgift kvar innan julledigheten. EN!
I'm on fire!

Konstigt

Posten kom nyss. Inga paket där.
Fick mejl om att klänningarna hade skickats i torsdags kväll. Då skulle dom komma inom 1-2 arbetsdagar.
Fick sms idag från posten om att dom var skickade. Konstigt?

Nåja. Får väl hoppas på en smsavisering idag. Annars borde dom ju verkligen komma imorgon.

På tal om något helt annat så tror jag att jag kanske har feber. Grejen är, att vi har ingen termometer och i och med att vi inte har haft det på väldigt länge så är jag inte längre så haj på hur man märker att man har det. Kall och varm samtidigt, slö i huvud och kropp, ansiktet känns lite kokande? Brukar tuta och köra ändå liksom, men jag kom på att det är väl inte så bra att göra det om man har feber...

Peppcitat


Spänning

Jag har mejlat min artikel till tidningen. Gjorde det igår. Nu sitter jag med hotmail-sidan uppe och håller andan så fort jag ser att jag har fått mejl, men har ännu inte fått något svar därifrån. Tänker att jag ringer i eftermiddag om jag inte har fått svar då.

Tror att jag har avklarat två andra arbeten också. Julledigheten är nära nu.
Firar det med att läsa lite bloggar och längta efter att få hämta hem två klänningar idag, om det inte har blivit något fel med leveransen. Wiho! Nervositet blandat med lättnad. Min mage gillart inte, men snart kan jag väl förhoppningsvis pusta ut.

Tilltugg

Vi tittar på Harry Potter igen. Fjärde filmem nu.
Vill ha något tilltugg. Fick bli tomat. Jag älskar tomat!






Snölek

Förut var vi hemma hos Mia och Martin och byggde en aaasstor snögubbe. Och så fick Bobbie och Texas springa och leka i snön också. Bobbie har det inte lätt när han ska hoppa i djup kramsnö. Det blir ett riktigt motionspass.






Söndag

Morgonpissen med hunden är precis avklarad. Försöker bestämma mig för om jag ska dricka kaffe eller te till julkalendern. Vilka vägskäl liksom.
Jag är sugen på att bygga en snögubbe.

Här kommer en bild på kattens enorma svans.




Helg tills imorgon

Nu tar jag helg tills imorgon.
Har skrivit ett första utkast på journalistikens sista arbete. Känns riktigt skönt!


Tar mig dock lite söndagsplugg imorgon. 

Nu, Harry Potter med min andra hälft. Ciao!

Animal planet

Tittar på Animal planet med Martin och Alexander. Ska strax åka hem och plugga.




Happy

Sminket är på. Håret är.. kammat. Färgglada kläder på. Nu ska frukostmackan och kaffet ner i magen och ögonen fästas på julkalendern.




Snöstorm

Den första låten jag la upp igår med mitt nya "favoritband", ni vet? Jag lyssnade på den... väldigt många gånger igår. Och nu tittar jag på videon innan jag drar igång dagen. Så himla bra! Blir så inspirerad till att skriva. Har fått ihop hela 10 sidor hittills på mitt projekt, och mycket mer ska det bli.

Dock får dagens skrivande vänta, eller utebli.
Ska göra mig i ordning ordentligt för första gången sen i tisdags (!). Kommer inte ihåg när det gick så länge sist. Visserligen var jag lite sminkad och hade hoppat ur pyjamasen igår, men var inte 100 procent i ordning gjord.
Jag ska ju utföra en intervju idag och på köpet på spendera eftermiddagen med en vän som jag inte har umgåtts med på länge. Blir en bra lördag!

True story


En ny favorit

Nu har jag hittat ett nytt favoritband tror jag. Min musiksmak pendlar väldigt mellan allt möjligt. Från Saltillo till Kent till Adept. Finsång, skrik, piano och så är det teatraliskt och filosoferar om jordens undergång. Mitt i prick.

Spenderar en del av eftermiddagen med att hitta ny bra musik. Lyckas rätt bra tycker jag. 

Tonight we'll sail to the edge of the world
And watch the stars fall down
You'll put your head in my arms as we wonder 
Is there anything we could have done 

Why not try starting revolution,
And in the morning find a new sunrise?
Tonight we'll sail to the edge of the world
And watch the stars fall down


I det kalla tysta landet

Nu är vi hemma efter en vintrig skogspromenad med Mia, Karin & Texas. Hunden la sig genast i mitt knä och kommer förmodligen vara däckad resten av dagen nu. Det krävs inte mycket för att den här lilla ska bli trött.
Nu ska jag lyssna på Kent och vara ledig resten av dagen för det blir plugg både lördag och söndag.







Redo för vinterlandskapet.

It's a mystery

När jag hade sminkat mig och sånt upptäckte jag rött, svidande märke på bröstkorgen. Ja, det kanske påminner om ett sugmärke, men det är det inte. Vetefasen vad det är. Katten eller hunden kanske har rivit mig utan att jag har tänkt på det? Utslag? Brännmärke?
Nåja. Det försvinner väl snart. Men det är konstigt när man inte vet vart det kommer ifrån sådär.




Gosedjur

Myspyset är i mitt knä har jag hört.




Laktosfritt

Ville bara säga att jag HATAR att vispa laktosfri grädde. Tar sjukt lång tid.




Test nummer hundra eller nåt

Nu har jag just bestämt mig för att testa på ett nytt skrivprojekt och se hur långt jag kommer. Några sidor gick ju i alla fall rätt smidigt. Det är en himla bra idé, men sen ska ju drivkraften hålla i sig också... 


Blomdödare

Jag är en sån där som lyckas döda växter som verkligen inte behöver någon omvårdnad alls typ. Palmer, kaktusar, you name it.
Jo, jag/vi råkade ju övervattna vår stora palm. Den dog ... trodde vi. Bladen dog och ramlade av och stammen kändes helt vattenfylld.
Nu har det kommit ett skott? Såg det här om dagen. Blev jätteglad. Nu slipper vi ju ansträngningen att göra oss av med den. Awesome! + att levande palmer ju är fina.




For no reason

Igår fick jag en låt i huvudet. Nu blev jag tvungen att lägga in den i min "allt"-lista. Har ingen som helst aning om varför jag började tänka på den. Den är ju himla fin och så. När jag var yngre hade jag en pojkvän som sjöng och spelade gitarr och han vågade inte riktigt sjunga live för mig så han spelade in när han sjöng och spelade den här låten. Det var ju väldigt gulligt och sånt. Konstigt bara att jag fick upp låten i huvudet bara sådär. 
Nåja. Listan växer sig längre i alla fall! 


Lättnaden

... när man får tillbaka ett rättat arbete och inga kompletteringar behövs. Å andra sidan är jag väl inte så jätteorolig för det. Men nu på distanskurserna har instruktionerna varit väldigt fria och då är det ju svårt att veta om man gör rätt eller inte. Å andra sidan blir ju arbetet väldigt fritt då. Och då känns det som att det borde vara rätt svårt att underkänna ett arbete om man har gjort som man själv tolkar det.
Fick i alla fall G+ på EU-tenta nr 2 (det är nr 3 jag håller på med nu). Det duger bra för min del. Även om det där pluset känns lite irriterande. Men det tänker jag inte fundera mer över nu. Nu känns det i alla fall som att det är större chans att det här arbetet jag håller på med just nu blir bra, eftersom jag tydligen hade rätt tänk redan i förra.

Bobbie ligger och skakar i mitt knä. Tror att han är lite kall sen vi var ute. Fastän han hade tröja på sig. Tröjan är inte populär utomhus, men så fort vi kommer in så blir han superbusig. Hopp och spring och lek och allt på samma gång helst. Sen stupar han av trötthet. Bara sådär. Om ni ville veta alltså.

Nu ska jag se om jag kan börja med diskussionsdelen. Ciao!

Say whaaat?!

Jag insåg just att på fredag är det ynka TRE VECKOR kvar tills jag fyller år. Det var ju typ... igår jag fyllde sist?

Bild nedanför är på Natta och mig från när jag fyllde nitton. (Och jag hade svart hår och det var inte så fint) Det är snart TVÅ ÅR SEN?! Inte för att just den dagen känns som igår, men kanske förra veckan? Då hade vi inte ens tagit studenten. Holy crap. Vad fort tiden går.
Nu känner jag mig ju gammal.
Inte för att jag är det.
Men ändå...


Den där framförhållningen

Nyss trillade den tredje av dom fem viktigaste böckerna vi ska ha i nästa kurs ner i brevlådan. Hittade alla begagnade och dom var inte speciellt dyra så det är inte hela världen om det skulle ändras något i litteraturlistan. Dock brukar det ju inte ske några större förändringar, så det är nog rätt lugnt. Verkar vara bara en bok som behövs köpas ny. Awesome!

Nu tror jag snart att faktadelen är på plats i arbetet också. Har längtat efter att komma till diskussionen!

Förresten så har jag hittat en till assnygg svart klänning, som kanske är lite mer "jag". Ska försöka bestämma mig för om jag ska klicka hem nån svart klänning eller inte tills nästa vecka. Tänkte ha det som belöning till mig själv på måndag i så fall. Då ska jag eventuellt lämna in en artikel till en tidning! 

Råkade klicka hem alla Harry Potter-filmer i bluray förut också. What's happening to me? 
Nej, men boxen var så bilig nu + att jag fick en rabattkod på 100:-. Tänkte att det kan vara mysigt att titta på under julledigheten. Längtar! Känns som att jag är uppväxt med Harry Potter. Har läst böckerna ett antal gånger, och mamma älskar filmerna (och har därmed sett dom ett antal gånger). 

Anyway. Här nere är klänningen. SÅ fin. Älskar kragen. Den blåa visar bara hur den ser ut på. Fast den är ju också fin. 




Det där med avgränsning

Att avgränsa en relativt stor frågeställning (men ändå liten i förhållande till det stora området jag tog den från) är rätt svårt. Ta inte med det som inte har med svaret på frågeställningen att göra. Ja, det är ett enormt snår av massor av fakta som ska delas upp i en "MED" och "INTE MED"-hög.

Vampire diaries

Pluggpaus med vampire diaries. Historien börjar gå åt ett håll som jag inte vill... buhu.




Snälla

Jag tycker att det kan sluta stå massor om magsjukan överallt. Facebook, tidningar, osv. Vi är väl alla medvetna om att den där plågan brukar dra in över landet lagom inför jul och min födelsedag osv. När jag råkar läsa sånt blir jag bara frestad att stänga in både mig och sambon i lägenheten och inte komma ut förrän det har blåst över.

Ett onsdagsmirakel?

På senare tid har jag fått ont i bihålor/i hela ansiktet när jag är, eller håller på att bli förkyld. Igår blev det just så, och så hakade en otrevlig huvudvärk på också - så jag la mig rätt tidigt.
I morse när jag vaknade var huvudvärken värre och jag mådde inte alls bra. I och med att vovven behövde ut och kissa, och katten stod och skrek utanför sovrumsdörren pallrade jag mig i alla fall upp ur sängen. Tog ipren, gick ut på snabbpiss med vovven och åt en frukostmacka framför dagens julkalenderavsnitt.
Och vet ni vad?
Huvudvärken har börjat försvinna tror jag... (peppar peppar) Var rädd att det skulle bli en sån där dag med total förlamning för att skallen exploderar så fort man rör på sig, tittar, tänker, ja... allt. Men jag kanske skonas.


...och i grytan puttrar knäck

Det är spännande att göra nya saker. Jag spenderar kvällen med att för första gången försöka mig på att göra knäck. Blir hypnostiserad av att titta på när det kokar.




Vad hände?

Det bara BAM, och så blev mitt öga rött och började svida och rinna och sånt. Och BAM så började huvudet kännas helt förkylningsdött.

Har just varit iväg och handlat med mamma och lillebror. Hade tänkt ställa mig och baka direkt, men jag orkar inte. Landar i soffan och laddar om batterierna en stund. Och hoppas på att ögat slutar trilskas.

Wops

Fick råda lite bot över mitt shoppingsug nu. Beställde en mintgrön spetsklänning från members.com. 93:-. Kanske inte så jättedyrt. Men fin. 
Tänkte beställa den i svart, men den tog slut medan jag velade. Så det fick bli den här istället. Nu behöver jag alltså fortfarande en svart klänning..


En solig dag

Idag verkar det bli fint väder ute. Jag är hos mamma och ska precis låta Bobbie springa av sig lite på baksidan i snön. Har skrivit skolblogginlägg och mejlat chefsredaktören på tidningen igen. Två av tre saker avkryssade på agendan (men jag glömde ta med mig min kalender hit..nooo).
Har avklarat dagens posande framför mammas sovrumsspegel också. Jag vill också ha en fin stor spegel. Och bra ljus att hänga den vid... Fusk!





Fick en konstig form på magen där ett tag också... hö hö.

Latheten

Ibland slår latheten till. Jag fick hem ett mecenatkort nyss och fastnade med att kolla alla rabatter... Är ju sjukt shoppingsugen om någon nu har råkat/lyckats missa det.
Woops. Har inte skrivit något mer på arbetet, men ska jag vara ärlig känns det ju inte direkt som någon fara på taket, fastän jag har känt mig lite lost. Har satt en egen deadline, eller en önskedeadline - var klar med arbetet nästa fredag. (Och då har jag ändå två veckor på mig efter nyår också). Så, det borde väl inte vara någon större fara att ens bli klar nästa vecka. (peppar peppar)
Tar mig en promenad med hunden i mörkret istället. Skyller på att man inte kan skriva för mycket utan att få hjärnsläpp (true story) och att jag har ont i halsen och ansiktet (också true story) och att jag måste samla kraft inför att vi ska veckostäda när andra hälften kommer hem. Det är väl giltiga anledningar?

Det var nåt nytt...

Okej. Jag dansade mig just helt svett. Bara sådär. Grejen är, att jag kan verkligen inte dansa. Hoppar väl runt som någon typ av trasig robot, men ibland blir man ju bara så danssugen/hopp/rycksugen av låtar med fart i. 

Blev sjukt träningssugen nu. Ska titta på ett avsnitt greys nu och dricka kaffet som höll på att puttra när danssjukan bröt ut. Får se om jag orkar skriva en stund till sen eller om jag slår till på stort och fixar hem lite insanity att plåga mig med. 
Kom hur som helst på att min kära mor ju har köpt hem en crosstrainer och jag har tänkt ha pluggdag där imorgon så då kan det ju bli lite hurtigtime där också. 

Ryckibenenlåten:


1,5 sida senare

Känner mig lite lost i arbetet. Jag hoppar mellan sidor i sammanfattningarna och böckerna och skriver något här och där - missar att källhänvisa sidor och måste spendera tid på att leta i texten. HATAR sidhänvisning. Så onödigt. Mycket bättre när man inte behöver det. Hade lätt kunnat fått ihop massor redan utan det dumma påhittet. Jag tror ju inte direkt att lärarna sitter och kollar igenom alla böcker så att sidorna är rätt ändå.

Nej. Kaffepaus får det bli.

Snöbubben

Jag tycker personligen att vår bebbehund är rätt söt med snö i hela ansiktet.






Flow

Jag har börjat tänka på en sak när jag sitter vid datorn. Hur otroligt det egentligen är att man skriver så fort att man inte ens hinner tänka på vart fingrarna rör sig. Skriver man en bokstav fel har den ju raderats nästan innan man ens hinner tänka tanken att den är fel. Undrar hur mycket tid som har spenderats med fingrarna knapprande på tangentbordet. Det krävs ju rätt stor vana för att något ska flyta på på det sättet...

Nåja.
Jag fuskade och pluggade lite igår. Möblerade om i ett reportage och nu har jag läst igenom det och ändrat lite småsaker. Ett kryss på dagens to do list.
Nästa uppgift är att börja skriva på EU-uppsatsen. Det är jobbigt. Att börja. Det finns liksom så mycket att man blir helt överrumplad. Men, finns inte mycket att göra åt det. Det är bara att sätta igång. Sen brukar det ju flyta på rätt bra. Är dock rätt förvirrad när det gäller hur uppsatsen faktiskt ska se ut. Får lite olika information från alla möjliga håll. Nåja. Då får jag väl göra som JAG vill så länge.

Så, dags att sluta sväva iväg till bloggar, klädsidor osv och istället börja kolla igenom mina sammanfattningar av böckerna.

Den lilla svarta

Okej. Jag är i värsta klädtokighetsperioden nu. Om inga oväntade utgifter dyker upp tills nästa helg har jag ju eventuellt tänkt beställa hem den där turkosa prickiga klänningen, eller någon av samma modell, fast i annan färg och mönster (alla är dösnygga så jag har svårt att bestämma mig)... Dvs, om jag inte hinner bli snål/ekonomiskt tänkande.
På samma sida (zalando) har jag även hittat en perfekt svart klänning. Jag har inte så mycket svart. Och det är ju faktiskt bra att ha. Och den här har dösnygg rygg. Jag har fått för mig att jag vill ha mer kläder (nu låter det som jag redan har sånna kläder, men det har jag inte, inga alls) med snygga ryggskärningar.

Hur som helst så måste jag lägga upp bild här på den svarta klänningen. KANSKE, övervinner jag min snålhet/mitt ekonomiskt tänkande och klickar hem båda?


Ett äventyr

Katten fick följa med på ett riktigt äventyr idag. Hon följde med hem till mamma. Och där var både mammas katt....OCH en hund (utöver Bobbie). That's some scary shit, men hon var modig och gömde sig inte hela tiden. Bara till en början. Då satt hon och tryckte unde en soffa, sen satt hon i fönstret, sen hängde hon på sin "pappa" som en papegoja, SEN var hon redo för att gå runt själv. Så söt.






Ostyrigt hår

Jag gillar att mitt hår är lockigt och att jag inte behöver göra så mycket med det. Det som är lite synd, eller bra, är ju att det typ ser olika ut efter varje dusch. Idag krullade det sig tex ordentligt.
Det är ju i alla fall väldigt skönt att kunna ta vara på hårets naturliga egenskaper istället för att behöva slita ut det med plattång eller annat som jag har gjort jämt förr.
Dagen till ära har jag på mig en fin kattröja från H&M i las palmas också. Strax ska vi hem till mamma på fika. Och senare ska vi göra knäck. Söndagsmys!







Slapparhelg

För första gången på länge har vi inte gjort ett skit hittills under helgen. Jo, tittat massvis på tv, busat med hunden, druckit glögg, ätit gott och bara myst. Underbart!

Quote


Hur har EU-medlemskapet påverkat den svenska partipolitiken och Sveriges väljare?

Att skriva inledningen till arbetet och arbeta fram en struktur gick väldigt fort. Förmodligen för att det känns som att jag har båda böckerna väldigt färska i minnet. Har kommit fram till att jag med denna frågeställning begränsat mig till ca 70 sidor sammanlagt i båda böckerna tillsammans. Kommer ju förmodligen få användning av resten av böckerna också. Kanske får utöka mitt tänkta innehåll lite, om det känns för smalt när jag väl skriver, men å andra sidan har vi bara 5-6 sidor på oss. Och det är mycket mindre än det låter.

Vad ville jag komma till? Jo, att jag har slagit på smarthjärnan en stund, och det känns himla bra! Men nu ska jag nog byta till att skriva klart reportaget innan jag (om jag hinner och orkar) börjar skriva på arbetet. I'm on fire!

Efter sovmorgon

Idag sov jag till strax efter åtta. Blev inte mer sovmorgon än så. Katten beslöt sig för att börja skrika då, stackars liten.

Nu har jag precis ätit frukost framför Julkalendern. Roliga tomtenissar! Jag tycker faktiskt att den är jättebra ju.

Idag ska jag bestämma hur jag ska lägga upp min EU-uppsats och skriva klart ett reportage. Måste nog titta runt lite på members.com först bara. Jag blev SÅ sugen på att kolla på kläder. Igår hittade jag en JÄTTESÖT klänning på H&M för bara 70:-. La den i kundvagnen för att kolla hur mycket det skulle blir med frakt, och under tiden jag loggade in hade klänningen sålts slut.... Fanns visserligen kvar i helsvart, men det är inte så kul med helsvarta kläder ju...Fast den svarta är ju å andra sidan fin ändå, och det kan man matcha med färgglada strumpbyxor (som jag har rätt gott om).
Nej. Jag vet inte varför jag har blivit så sjukt sugen på att handla kläder helt plötsligt. Fast klänningar är ju något jag aldrig får nog av...

 




http://www.hm.com/se/product/07433?article=07433-A&variant=034

Periodare

Jag får nog snart en facebook-paus-period snart igen. Oändliga debatter om ämnen som inte behöver debatteras. Genomgående ämnet nu verkar vara "stockholmare säger: det är snökaos här" vs "resten av Sverige som säger: det är det inte alls det!".
Allt är ju relativt, säger jag.

Nu orkar jag inte vara vaken längre. Godnatt!

Dumkatt

Okej. Har nog kommit fram till att kastrering är ett vettigt alternativ (har i processen även lärt mig skillnaden på sterilisering och kastrering av honkatt). Kände att det luktade i sängen när jag skulle gosa med hunden som låg där i mitten. Ja, mycket riktigt - kattpiss - i sängen.
I hate it when that happens!!! Ska boka tvättid så fort som möjligt och tvätta båda våra stora sköna, fast smutsiga täcken med mängder av tvättmedel. Som tur var verkar inte just täcket ha tagit så mycket stryk denna gång. Tur för dig, Löparen! (tycker om dig ändå)

Turligt nog märker vovven att jag är lite upprörd så han ligger och sover med huvudet på mitt lår. Då blir allt bra igen ju. I love it when that happens!

Eftermiddagsmys

Är hos mamma nu. Pallrade mig upp ur sängen och gjorde mig i ordning ordentligt för att piggas upp lite.
Här är det så mysigt!








Vad händer?

Jag är sjukt trött idag också. Är det vintermörkret? Sjukdom på g? Att jag har börjat gå upp en timme tidigare och lägger mig senare? En blandning kanske. Nu har jag i alla fall precis ätit lunch framför ett avsnitt Greys. Jag vill bara gå och bädda ner mig i sängen och vila ett tag. Mamma hämtar mig om typ 1-2 timmar så då måste jag ju bli pigg och alert igen. Blir nog knappast det av någon timmes pluggtvång.
Nej. Sängen med Greys får det bli och sovmorgon imorgon så har väl kroppen förhoppningsvis återhämtat sig då.

Awesomeness!

Känner att julledigehten är inom grepphåll. Min hjärna behöver långledigt. Nu har jag i alla fall läst klart allt för dom här kurserna. Nu återstår bara skrivande, vilket ju är en sån underbar omväxling efter att ha suttit med näsan i böcker som är väldigt ansträngande att läsa, många timmar om dagen ett tag. Har fyllt i vad som ska göras kommande veckor innan jul och jag tror minsann att det kommer flyta på som det ska. (Peppar peppar)

Nu ska jag gå igenom det jag har antecknat från dom två första böckerna här under. Sen ska jag ta mig en snöig promenad med hunden och passa på att lämna lite godsaker till sjuka Emma. I eftermiddag ska jag hem till mamma och sen ska vi på lillebrors julfest på skolan. Blir väl lite lussande och fikande och sånt. Mysigt! 





 

Löparen....suck

Jag tycker att det luktar kattpiss i lågenheten. Mycket möjligt att jag inbillar mig (jag får för mig det ibland och då försäkrar Joni mig om att det inte alls gör det), men även mycket möjligt att hon har gått och skvätt någonstans nu när hon löper. Hoppas på det förstnämnda.
Är kluven. Vet inte om det är bäst för henne att få löpa när det kommer, att man ger henne p-piller så att hon slipper det eller att hon steriliseras. För min egen del är det inte jobbigt när hon löper (förutom om hon har gått och skvätt), men jag tycker ju himla synd om henne. Det borde ju vara himla jobbigt liksom... men samtidigt så känns sterilisering väldigt onödigt eftersom hon är innekatt.



Min fina. (Nej hon ligger inte på balkongen nu. Bild från i somras)

Läsabstinens-faständåinte-frustration

Förut ett tag tjatade jag ju oavbrutet om hungerspelen. Nu är det så att jag har ca 50 sidor kvar av sista delen i trilogin och jag är grymt nyfiken på hur allt kommer gå. Gick raka vägen till sängen efter Greys för att jag tänkte läsa klart den nu, för jag har bara läst typ...10 sidor på två veckor fastän jag som sagt år sjukt nyfiken. Ligger jag här och läser då? Nej. Jag kollar på facebook och typ varenda länkat videoklipp osv.
Såå frustrerande för boken ligger ju precis bredvid mig på sängbordet, men något tar emot. Kanske det faktum att jag har tvingat mig igenom inte en, inte två, men TRE kurslitterära böcker på två veckor. Längtar till nästa vecka. Då ska jag börja skriva istället. Och då kanske läsglädjen infinner sig igen...

Och vinden viner

Ligger nerbäddad i sängen nu. Eller ja, halvsitter. Har varit himla trött och seg hela dagen. Katten trampar på min mage. Kurrar. Gosefluffen.
Har en kopp med glögg på sängbordet och ska strax titta på 90210 innan det blir Greys på tv.
Gjorde ischoklad nyss. Hade ingen aning om att det var så busenkelt att göra. Trodde att det skulle involvera nååågot krångligt moment i alla fall, men icke. Snabbt och gott. I helgen ska vi göra knäck också. Mysigt!




Tömd

Tror att jag tömde mig själv på all motivation igår. Måste ladda om lite. Ersatte morgontet med kaffe. Surfar runt lite och letar efter det perfekta laptopskyddet. Jag måste ha ett ordentligt tills jag börjar pendla till Karlstad igen i slutet av januari. Men har inte hittat något som känns "meant to be" så att säga, fram tills nu. Och ja, jag tar det väldigt seriöst, det här med att köpa laptopskydd. Jag är ju snål (ekonomisk) och vill inte köpa något som jag inte kommer vara nöjd med sen. Nu har jag i alla fall hittat en jättefin. MED axelrem, och ett extra fack till småsaker. Perfekt ju? Fast egentligen behöver jag kanske ett till fack, om jag ska ha med mig skrivblock. Men det kanske jag å andra sidan inte behöver eftersom jag smidigt kan ta upp datorn istället... 
Hur som helst så lägger jag upp bilder på det som känns mest meant to be hittills. 



http://www.walkonwaterstore.com/limited-edition-one-night-stand-skin-for-macbook-pro-13-by-walk-on-water-p.html
Och så är det limited edition och allt. Dock är sidan inte svensk. Och jag vet inte riktigt hur det blir då. Plus att det står att den är till för Macbook, men det kan väl inte betyda något annat än att den är liten och tunn? Tror att min dator skulle få plats enligt måtten. Den är ju så liten och smidig och fin och sånt. 

Nej nu kanske jag borde sluta sitta och drömma och börja göra nytta. SUCK.

Snyggis

Skulle ta kort på Bobbie i sin hoodie och så testa luvan också. Han är rätt söt i kläder...








Muffins

Improviserade muffinsbak förut. Jag hade två äpplen som började bli mjuka som jag ville använda till något.
Gjorde vaniljmuffins med kardemumma. Sen gjorde jag egen vaniljsås och hade i och tryckte i en kanelstekt äppelklyfta. Blev rätt gott faktiskt. Nu vet jag lite bättre hur jag ska göra nästa gång för att det ska bli bättre också.
Hoppade sen direkt på att göra kycklinggratäng. Så nu är det potthett i lägenheten och jag är helt slut, men ska vika tvätt också innan dagens hemmafrudag är slut.





Hur tänkte jag nu?

Tyckte att jag var väldigt smart som stoppade i båda mina vinterjackor i tvättmaskin och torktumlare.
Nu blev hunden kissnödig.... Jahopp. Kanske inte så jättesmart. Fick bli en snabbpiss med sambons vinterjacka som är några storlekar för stor för mig.. Hade tänkt vara duktig och passa på att handla nu innan torktumlaren är klar, men nej. Det går ju inte det heller...
Nåja. Får vänta en timme till. En timme att utnyttja till plugg med andra ord. Måste ju säga att jag verkligen inte är sugen alls. Min hjärna drömmer sig bort från EU och hamnar på stand by rätt ofta. Men, efter en lekpaus med vovven borde det väl bära ett tag till. Sen ska jag ägna resten av dagen åt bak och matlagning tror jag. Och senare ikväll kanske datorspel.
Mysig dag!

En höjdpunkt

En rätt stor höjdpunkt för Bobbie är när han får följa med till tvättstugan. Det är spännande. Och så brukar han få springa av sig lite i källarkorridoren också. Blev lätt dagens bästa händelse för honom tror jag.



stolt hund i källaren

A new day has come

Ännu en dag påbörjad med Julkalender, frukost och en stor kopp te. Och katten jamar jamar jalar och trampar trampar trampar. Stackarn.




Frågan är

Blev nyss sugen på något att äta. Chips eller japp? (kvar från helgen) frågade jag sambon. Båda, säger han. Går in i köket och kommer ut med en morot...

Fynd

Fyndade just en julklänning på members.com. 64:-!! inkl. frakt.
Hoppas bara att den hinner komma innan jul. Det är normalt sett 2-3 veckors leveranstid. Men det är ju inte direkt pengar i sjön om den är sen.
Och då kanske jag kan kosta på mig den där fina prickiga saken lite senare i månaden! Hihihi



Oj.. vilken lite bild det blev. Men ändå. Man ser ju nåt i alla fall..

Nytt till julafton

Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig på julafton.
RÅKADE titta in på Zalando.se och himmel vad mycket fint det fanns där. Jag satte prisgräns på 350:- och hittade ändå hur mycket som helst som skulle passa bra i min garderob.
Fastnade speciellt för två stycken. Ena passar mycket bättre till julafton, eftersom den är röd, medan den andra bara är så himla fin. Älskar turkos!
Båda kostar under 300:-/st. Synd att jag är för snål för att beställa båda... men någon av dom får det nog allt bli!

Vill ni se?



http://www.zalando.se/even-odd-jerseyklaenning-turkos-ev421c07l-505.html
 

http://www.zalando.se/even-odd-fodralklaenning-roett-ev421c03x-401.html
 

Puew

Jag är bara så otroligt hyperglad nu. Ibland blir jag så jäkla stolt över mig själv (om man får säga så?). Ibland, när jag verkligen inte vill/vågar göra nåt är det bara att ta ett djupt andetag och göra det, även om man inte måste, för att man ska lära sig nåt. Eller bara bli jäkligt stolt och glad.
Vad fasen pratar jag om? Jo, jag ringde till chefsredaktören på en tidning och fixade så jag får publicera en artikel där - vilket sista uppgiften i journalistiken går ut på. Riktigt skräckinjagande faktiskt innan jag tog tag i saken. Tror att det är därför jag har känt mig så himla uppjagad och nervös över ingenting speciellt, i nån vecka. Nu är det helt borta. Nu är jag bara så jäkla glad och överexalterad! Det ska bli så kul. Jag ska få med mig en fotograf och allt!

Nu kanske vissa tänker: öh. vilken liten skitsak att bli överlycklig över, det är ju ingen big deal - ett telefonsamtal liksom.
Då säger jag att jo, det är det. Och jag tycker att när man har kommit över, vad som för sin egen del är ett hinder - då ska man vara nöjd och stolt och känna sig bra. Så det så!

I det kalla tysta landet

Ja vintern är en himla fin årstid. På hundpromenaden blev jag dock påmind om vinterns baksida: man fryser ansiktet av sig.
Men det är ju å andra sidan underbart att komma in sen så det är väl kanske inte bara negativt.





Nu ska jag äta pizzarester framför ett avsnitt Greys. Vardagslyx!

Löparen

Ja. Då verkar det vara dags igen. För vad? För katten att löpa. Hon jamade unde hela julkalenderavsnittet. Nu tvättar hon sig typ hela tiden och åmar sig mer än vanligt. Och så har vi märkt att hennes päls inte är lika fin som vanligt.
Den nomalt sett ständdigt jamande, gosande och klängande katten ska alltså bli snäppe värre ett tag. Turligt nog är vi ju med andra ord vana. Så oftast är hon bara gullig istället för jobbig när hon löper. Och Bobbie blir SÅ förvirrad.




Upp med geveholm

Idag ställde jag klockan på 07.12 istället för att gå upp efter att älsklingen hade åkt till jobbet, och utan att ta mer sovmorgon. Ville se julkalendern... Den är ju bra ju! Nostalgi fast ändå nytt.

Termometern står på under - 17. Det gillar varken jag eller hunden. Ska se om han vill ha på sig sin hoodie när vi tar lunchpromenad.
Rätt otroligt fakta är att termometern som jag tog över efter pappa för 8 år sen forfarande funkar?! Tror inte ens att vi har bytt batterier. Eller om vi har gjort det en enstaka gång.




Blööö

Alltså. Läser världens tråkigaste bok någonsin typ. Men grejen är, att den ju egentligen inte är ointressant. Den handlar om tänkvärda saker som har med nyheter att göra. Etik, demokrati osv. Men sen är den på engelska. Och så står det massa historiskt om typ tusen olika snubbar.
Hur som helst, det jag vill komma till är, att jag verklgen inte kan ta mig för att läsa den ordentligt. Orkar liksom inte fatta vad som står för att det är massa namn hit och dit hela tiden. Jag vill typ kasta boken i väggen efter att ha läst typ en halv mening. Usch!!
Men nu ska jag läsa ett kapitel har jag bestämt. Sen är det "bara" fem kvar. Tur att vi bara ska skriva ett blogginlägg utifrån egna tankar och idèer men visa att vi har läst boken. Det tolkar jag som att jag kan snappa upp saker här och där och ta med lite av dom sakerna i inlägget bara. Alltså tycker jag inte att alla dom där gubbarna är relevanta ens. Det är väl liksom grundmeningen som är av betydelse?

Nej, ska slita mig från telefonen och slita blicken från fönstret där älsklingen är ute och kastar boll med hunden.
Disciplin!!!....



Dö bok, dö

En lördagskväll som denna

Idag har vi tagit en shoppingtripp till Örebro och inhandlat de sista julklapparna. Nu är vi därmed klara med julklappar, första december. Skönt!
Ikväll är jag själv för att min andra hälft ska på fotbollsgala. Jag har inga planer direkt, men det känns skönt. Blir som det blir. Med julljusstakarna framme och massa ljus tända blir en hemmakväll så mysig. Har tacos kvar från igår, inhandlat glögg och corona också. Och choklad.



Bästa loppisfyndet slm vi gjorde för ett tag sen. Hög mysfaktor!

RSS 2.0