Quote

Såhär tänker jag ofta. Det bästa är utmaningar där du liksom inte behöver göra det som kräver mest av dig, men du gör det ändå för att du vet att det är bra för dig. 

 
 

Insanity

Idag blev jag fruktansvärt uttråkad när Oscar hade åkt till jobbet, mamma hade åkt hem och jag hade pluggat klart för dagen. Vad hände dårå? Jo, först bestämde jag mig för att lära mig dansen till The fox. Det var ju ganska kul och sen kom jag på att jag ville röra mer på mig. Köttade därför igenom ett 40+20min-pass av insanity och sen tog jag mig en springtur med hunden (blev dock ganska kort, på en kvart ungefär pga, tja, dödhet i hela kroppen). Jag är liksom en periodare med träning. Vi får väl se om det blir en period nu. Funderar på om jag ska fortsätta köra på en lite kortare springrunda varje morgon, då kanske det blir lite lättare att ta tag i - än om det är en som tar längre tid. Jag får så lätt spänningar i nacken och i sin tur huvudvärk, så det är väl bra att mjuka upp musklerna lite. Första månaderna jag bodde hos mamma så påbörjade jag ju typ jämt dagarna med träning och då blir man ju så himla pigg och alert. Förstår inte hur det kommer sig att man liksom kommer av sig med det. 

Nu ska jag ta mig en dusch och sen äta något framför tvn. Sen får vi väl se vilken fet träningsvärk jag får imorgon. Höhö!


Shaun T - bild lånad från Google. 
 

Tentaplugg och mammamys

Idag har jag tentapluggat och handlat och druckit kaffe med mamma. Mys!
Köpte en fin lykta på Ö&B så ikväll ska jag ha riktigt höstmys när andra hälften jobbar.








Tentaplugg

Idag tills på onsdag står det tentaplugg på schemat. Eller, inte bara tentaplugg. Schemat är såklart fullproppat med massa annat också. Imorgon förmiddag ska vi till exempel åka till veterinären och vaccinera djuren, vilket kissen kommer tycka är spännande, men vovven kommer inte gilla det något vidare... 

Nej. Nu ska jag ta tag i allt här så att jag är väl förberedd på torsdag. Jag hoppas på att kunna bli klar så tidigt som möjligt på fredag för då ska vi åka till stugan, bara mannen, jag och vovven. SÅ mysigt och välbehövligt! 

The fox

Haha! Såg bästa videon förut med bästa låten. Så rolig. Satt och skrattade ganska mycket. Nu kommer den gå på repeat på spotify och Oscar kommer bli galen sen. Bobbie går runt och undrar vad fasen det är som låter också... haha.



Teori och tvätt

Eftersom jag äntligen kunde unna mig en universitetspluggledig helg så passade jag på att lägga ner tid på något annat idag: körkortsteori. Ägnat några timmar åt det, men nu ska jag ut med hunden innan det bär av till tvättstugan. Vad skönt det skulle vara med tvättmaskin i lägenheten, men det skulle bli så himla trångt i badrummet. Å andra sidan känns det betydligt mindre trångt där nu när vi har bytt ut toalettstol och handfat.
Har under de senaste dagarna konstaterat att det känns som att mitt hår har växt sjukt mycket under de senaste veckorna typ. Både på gott och på ont. Har lite hatkärlek till långt hår på mig själv.

Om en timme slutar Oscar jobbet. Får se om vi eventuellt ska köpa en ugn och fläkt då. Det är ju sen länge bestämt att ungen ska bytas ut, men idag kom jag även fram till att jag gärna skulle vilja måla om i köket. Skulle bli himla stor skillnad!



Litet smidigt handfat (med stor kran som är lite "vattenfallig" och som lyser blå eller röd när man spolar vatten - som pojkvännen prompt ville ha pga coolhetsfaktor- ser ganska fint ut när vattnet rinner faktiskt)


Fredagsvin

Ska börja laga mat nu. Köttfärssås med spagetti. Dricker vin till. Har köpt några minivinflaskor så jag kan provsmaka olika. Kör på rött ikväll - Jacob's creek.

Idag har jag bara slappat. Och hälsat på mamma. Mys!


Dagens vin.

Mys

Sitter för tillfället i soffan och myser med djuren och musik. Borde egentligen diska men jag orkar inte riktigt...

Bobbie är så söt när jag vill ta kort på honom. Han sitter och ser så stolt ut.






Pustar ut lite halvt

... och där var laguppgiften inlämnad. Sju timmar innan deadline. Brukar pressa lite så att man inte ska sitta där de sista timmarna och stressa. Nu väntar bara ångesten över huruvida man har missuppfattat allt helt och hållet eller inte tills man får reda på om man är godkänd eller inte.
Nu ska jag titta på Greys anatomy, sen se om någon vill hänga med ut på promenad i det fina vädret!

Kvällsmys

Mat, nya gosiga knästrumpor och new girl.

Har lekt massa kurragömma med Bobbie under eftermiddagen. Har gömt godis, bollar och nu hans pyttelilla mus som i misshandel har blivit av med två av sina ben.








Billys

Ska ta kort på det betydligt mycket finare badrummet sen. Just nu står den gamla toalettstolen i duschen och sånt. Inte så fint. 

Nu äter jag billys panpizza och har pluggpaus. Förvirringen håller i sig som vanligt och jag vet inte om jag är på rätt spår eller inte. Siktar på ett klart första utkast idag så att morgondagen inte blir så stressig - och framför allt så jag kan ta en tidig helg, som för första gången på länge ska vara PLUGGFRI. Woho!


Och i eftermiddag kommer mamma hit på kaffe. Mys! 

New in

Efter ne Örebrotripp har jag avverkat några fler pluggtimmar och fått ännu lite mer gjort. Har invigt nya kaffekoppar som vi köpte, investerade även i en ljuslykta. Sen blev det seriös shopping - ny toalett, nytt handfat, ny spegel, ny badrumslampa, ja - i princip allt nytt till badrummet. Tur att jag har en händig man som håller på med det där. Just nu är han iväg och fixar hål i skåpet som ska vara under handfatet. Lite sisådär kul att vattnet är avstängt i badrummet nu, men det är väl tur att mamma bor fem minuter bort om det skulle krisa. 

Nu sitter jag här och lyssnar på musik och äter onsdagsgodis. Vi åt på Subway förut också. SÅ underbart gott. Ikväll blir det nog matrester från igår och förhoppningsvis hinner badrummet blir klart i tid så vi hinner tvmysa lite.

 

Onsdagsmorgon

Nu har jag två texter kvar att läsa och laguppgiften som ska in på fredag har lagts upp. Jag känner mig allmänt förvirrad och vet inte riktigt om jag ska bli lättad eller panikslagen. Jag kör på lite både och. Dels så är uppgiften mindre än jag trodde (tre frågor), men det, i samband med att han betonar att man ska svara kort, gör ju att det blir just ännu svårare att besvara. Det känns som att man ska försöka visa att man utgår från så många informationskällor som möjligt, men det går ju liksom inte riktigt om svaren ska vara korta. Och "kort" är ju faktiskt en tolkningsfråga också. "Kort" för Naturskyddsverkets ordförande som har skrivit x antal sjukt långa avhandlingar och diverse andra rapporter kanske innebär typ fyra sidor per svar, medan jag spontant tänker att ett svar kanske inte borde vara längre än ABSOLUT MAX en sida. Fast det kanske är på tok för långt eller på tok för kort. Ja. Livet som student leker. 

Sen är det ju den där eviga frågan "Jaha, det där begreppet som ska förklaras vet jag ju att jag har läst om någonstans, men vart? I någon av de nio nätbaserade texterna, kursboken, hans avhandling eller ytterligare artiklar, eller har jag kanske anteckat det från någon av föreläsningarna?" Ja, det är ju bara att sätta igång och leta. Och hoppas på att man hittar just DET begreppet i alla hundratals sidor packad text. 

Nej. Börjar med att skumma igenom resterande texter. Skriver väl lite under tiden om jag kommer på något bra. Det är ju två hela dagar kvar utöver denna också. Det borde ju hinnas med. En av frågorna baseras på ett direktiv också, vilket innebär ännu mer läsning. 
Nåja. 
Efter att den här uppgiften är klar så är det "bara" hemtenta och ett grupparbete kvar på kursen. Ser SÅ fram emot att den tar slut ska ni veta. 

Tre låtar

Just nu går tre låtar på repeat här. Jag har gjort en ny spelningslista - bara slängt ihop lite låtar som jag har hittat här och där, nya och gamla, olika genrer. Brukar alltid hitta massa bra grejer då. 





Matlagning

Kokt potatis, panerad fisk och dillsås på G.




En bra dag

Idag är motivationen något högre, humöret något bättre och snart ska vi till mamma på födelsedagsfika. 

Studierna är ju hårda och jobbiga för att vi ska lära oss så mycket som möjligt. I morse på bussen diskuterade jag och mitt fina bussällskap saker som vi har lärt oss under de senaste åren. Vi lät ganska smarta tror jag, och det var väldigt kul att kunna diskutera viktiga saker med smarta referenser att hänvisa till.
Har insett också att det egentligen är ganska häftigt att vi får lära oss saker av en så fruktansvärt kunnig man. Han är ju förresten ordförande i Naturskyddsföreningen och verkar ha gjort alla möjliga bra saker för mänskligheten typ. Han kommer in i klassrummet och pratar oavbrutet och entusiastiskt i tre timmar utan papper och powerpoint, utan problem. Ganska häftigt.

När jag kom hem idag stod mannen i köket och bakade chokladpaj. Det blev jättegott, vilken händig karl jag har! Och imorgon ska vi in till örebro och köpa lite nya grejer till lägenheten. Ska tex byta ut toalettstol och handfat. Kommer nog bli awesome. Så har han något att pilla med här hemma medan jag är tråkig och bara pluggar och pluggar.
Har åtminstone hunnit läsa två och en halv artiklar idag. Gud så produktivt! Nu har jag 3,5 st kvar. 3,5 av 23. Inte dåligt! Men nu ska jag slita mig från min pluggbubbla och ta med mig pojkarna hem till mamma. Ha en underbar tisdagskväll!
 

 

Hösttröttheten

Den där årliga hösttröttheten börjar göra sig påmind. Jag ville verkligen inte gå upp när larmen ringde vid kvart över sex, men det gjorde jag ändå ungefär fem minuter senare. Nu har jag suttit och pluggat i ungefär en halvtimme åtminstone. Trots att vi har föreläsning idag täntke jag hinna mig igenom åtminstone en artikel. Nu har jag tagit mig igenom hälften, så resten borde väl kunna gå an i eftermiddag. Koncentrerar mig ungefär tusen gånger bättre på förmiddagen än på eftermiddagen. Det blir liksom som en bonus om jag orkar göra något effektivt idag. 

Idag fyller min fina fina mamma 45 år! Min mamma är ju en av de bästa personerna jag vet i hela världen. Även om vi inte bor tillsammans nu så pratar vi ofta och ses väl oftast en gång i veckan minst. Det blir liksom tomt annars. Idag ska jag och andra hälften dit och födelsedagsfika lite med henne. Stora firandet var ju i lördags, men det måste ju vara något på själva dagen också! 

Nu ska jag försöka släpa ut den sovande hunden på promenad innan jag ska ta mig mot universitetet för tre timmar om EU-miljölagar. Känns faktiskt helt okej med allt sånt hittills idag (peppar peppar) - kanske för att kursens sista seminarium är avklarat. HIMMEL vad skönt.


Jag (och förmodligen många andra också) idag. 
(Bild lånad från google) 
 
 

Morgonnytta

Ja, här sitter jag klockan sju, i ordninggjord och tänkte tillringa en halvtimme åt plugg innan jag ska ut med hunden och sen iväg mot universitetet. Kan inte påstå att jag är peppad någonstans, men när jag kommer hem sen är andra hälften hemma åtminstone, och hans natthelg är över så inatt slipper jag sova själv. Något att se fram emot! 

Söndagsångest

Lite söndagsångest. Hade gärna gått och lagt mig och sovit nu med älsklingen som vilar en stund innan nattjobb, men då skulle jag väl förmodligen vakna klarvaken inatt.

Nöjer mig alltså med att titta på Vänner och äta daim nu. Dricker pepparkaksloka också. Himla skumt.

Om skoltrötthet

Det är fruktansvärt jobbigt. När bara tanken på att behöva gräva ner sig i en text som förklarar The Genereic environmental act gör en gråtmild. När tanken som konstant rusar genom huvudet är "jag orkar inte". När tanken på allt som kommer göras skapar känslan av att jag inte hinner. 
Det känns bara helt enkelt så fruktansvärt tungt att vara student just nu. 

En artikel får nog räcka idag. För min mentala hälsas skull. ;) 

Snart kommer väl andra hälften upp. Ska föreslå Lost-maraton då. Jag vill bara softa idag. (Nåja, fram till tvättiden vid fyra åtminstone).

Perfekt dag

Började dagen med loppisrunda med Natta. Så mysigt! Köpte två gröna lattemuggar, en kaffemugg, en fin "sockerskål" att ha ljus i, ett par fingervantar, två ljusbehållare och en bok. Allt för 40:-.
Efter lite soffhäng med en nyvaken älskling blev det födelsedagsfirande hos mamma. Av oss fick hon en surfplatta. Hon blev väldigt glad! Hennes dator gick sönder i veckan. Mat mat och mat har väl dagen hos henne bestått av. Smörgåstårta, potatisgratäng med kassler och tårta. Hängde på pojkvännen när han skulle hem och fixa matlåda och sova framåt halv sex. Sen gick jag tillbaka till mamma.

Nu är jag hemma. Har tänt massa ljus (ska strax illustrera lite) och slagit på första Harry Potter-filmen. De är ju så mysiga! Det känns som att det hör till hösten att titta på Harry Potter på nägot sätt.














Late night snack

Idag har jag ätit hela tiden känns det som. Men blev ett litet late night snack nu ändå, björnbär med keso. Nom nom.
Efter plugg och mathandling tänkte vi åka och leka med Bobbie någonstans. Precis då försökte mamma få tag på oss - vi åkte dit och blev bjudna på grillat, och så fick Bobbie leka av sig massor på köpet. Efter en jättetrevlig stund hos mamma åkte vi hem och tvmös med chips och godis innan älsklingen nyss åkte iväg till jobbet.

Nu ska jag seriemysa med djuren (som av någon anledning inte ligger bredvid mig i soffan just nu) och den få mig en god natts sömn innan en rolig lördag. Den ska inledas med loppisrunda med finaste Natta och sen vidare till mamma med Oscar och fira mamma!

Miljölag och rinniga ögon

Här sitter jag framför datorn, med mina glasögon (hej hopp, kom på igår att jag kanske borde använda dem när jag sitter vid datorn, eftersom jag lätt får huvudvärk och illamående av att läsa för länge) och har precis skiftat från ekonomitexter till lagtexter. Oh joy. Eller? Nåja, det är inte så farligt hittills. Peppar peppar. 

Har skrivit upp mig som tillgänglig för lite vikariejobb några dagar under veckorna framöver. Får väl se om det blir något. Står som tillgänglig idag, men det verkar inte bli något, och imorgon förmiddag också. 
Funderar på vad jag ska hitta på idag. Sambon jobbar natt idag och ska därmed försöka sova länge nu. Sen är han väl uppe under eftermiddagen och lägger sig ikväll innan det bär av till jobbet. Jag funderar på om jag ska försöka hålla mig vaken ganska länge ikväll/inatt så jag kan sova länge med honom imorgon. Vi ska till mamma och fira hennes födelsedag i förväg imorgon vid tvåtiden. Det ska bli SÅ roligt att ge henne presenten jag och bror har köpt. Den är perfekt. 
Hur som helst, återkommer till dagens schema nu. Tänkte försöka ta mig igenom den är låååååånga lagtexten under dagen, men utöver det har jag inte några planer direkt. Vill BAKA. Så det ska jag nog göra framåt kvällen kanske. Snubblade över Hela Sverige bakar igår kväll när jag zappade - blev SJUKT insprirerad och baksugen. Vill göra äppelpaj med karameliserade äpplen. Och göra paj med sånt där fint degnät över. Brukar aldrig använda mördeg när jag bakar. Nu vill jag testa det! Ska även göra piroger. Dock med färdiggjord pizzadeg så det blir ju lite fusk. Innehållet ska bestå av rökt skinka, lök, kryddor, keso och aubergine. Det låter spännande. Får se om det uppskattas här hemma. 

Verkar ju bli fint väder ute idag också så det vore ju trevligt att göra någonting extra kul med vovven idag. Kanske låta honom springa av sig nere vid sjön eller ute i skogen. Just nu ligger han och sover med hans absoluta favoritperson, ja, Oscar. Men jag är inte bitter! 

Shopping

Oj. Idag shoppade jag nog mer än jag någonsin gjort. Nej inte riktigt, men nästan. Jag köpte i alla fall dyraste skorna jag någonsin har köpt. 700:- kostade dom. Men HIMMEL vad underbara dom är. Har aldrig förr satt fötterna i skönare skor. Köpte även tre par byxor och två tröjor för sammanlagt 496:-, riktigt kap tycker jag. Och skönare jeans har jag väl aldrig haft på mig heller, fastän dom bara kostade 99, respektive 149:-/st. Hög på materiell lycka nu!

Men ska försöka samla mig och läsa lite till idag. Intar mellanmål nu också. Igår glömde jag äta nåt mer efter klockan tre. Kände inte av det förrän vid tio. Dumt!
















Grönt te

Sitter här med min tekopp. Har blivit såld på grönt te av någon anledning. Varvar mellan en sort med citrus och en annan med ananas/passionsfrukt/kiwi. Mums! Har läst lite om det också och det ska ju tydligen vara sjukt nyttigt. Blir sugen på att fylla på teförrådet nu! 

"Det gröna teet har fått mycket uppmärksamhet i media tack vare flertalet forskningsrapporter som har påvisat dess positiva hälsoeffekter. Tillverkningssättet gör att tebladen bibehåller mycket av dess nyttiga ämnen som naturligt förekommer i bladen. Därför innehåller det rikliga mängder nyttiga antioxidanter och även en mindre mängd vitaminer och mineraler." 
http://www.omte.se/gront/
 
Sitter förövrigt med miljöekonomin. Har fyra frågor kvar att besvara, sen ska jag läsa resterande två artiklar (om jag orkar båda, tveksamt) och sen ha lite inför-seminariet-ventilation med Helena och eventuellt Sandra i eftermiddag. 

Sitter även och funderar på lite klädinköp. Jag skulle verkligen behöva köpa byxor. Jag brukar normalt sett sällan använda byxor, föredrar kjolar och klänningar med strumpbyxor, även på vintern, men eftersom urinvägsinfektion har börjat spöka så känner jag att det kanske inte är optimalt.. Så. Prioritera byxköp eller inte? Såg i H&M-katalogen att dom har midjehöga jeans (älskart!) för 399:-. Skulle ju egentligen behöva nya höstskor också. SUCK. 
 

Bild lånad av google 
 

Onsdagskväll

Gick till mamma och drack kaffe förut, lite spontant sådär. Vi satt och pratade ganska länge. Mysigt!
Nu har jag lagt mig i sängen med vovven och tittar på New girl. Ska försöka återhämta mig med pluggmotivation tills imorgon bitti!





Matbilder igen

Lagade mat förut, chili con carne. Bestämde mig för att ha creme fraiche, sallad och bröd till istället för ris. Blev ganska gott faktiskt! Och så ser det ju fint ut.






Godaste frukosten ever

Äter godaste frukosten idag. Måste dela med mig av den. Funkar som frukost, mellanmål, förrätt, you name it. Avokadoröra med räkor på rostat bröd. Mums! Det är mosad avokado, lite creme fraiche, ännu mindre majonäs, räkor, en skvätt citronsaft, salt och peppar.






Morgonmys

Vad bra jag har det. Älskade sambon är uppe och ska strax till jobbet. Känns så hemma att han går runt i lägenheten.
Hunden ligger intryckt bredvid mig i sängen och katten ligger på min mage och kurrar. SÅ underbart. Vad jag älskar det och trivs.

Mys

Lyssnar på mysmusik och läser en rapoort med en himla massa exempel på olika projekt med konstiga förkortningar (känner att det kanske inte är så relevant att känna till SÅ många på raka arm sådär).
Snart kommer andra hälften hem, då ska vi handla lite. Jag handlade en del på Lidl förut (har fått några favoriter där, det är ju nära och bra också), men där finns det ju inte alls jag ville ha.  

Har gjort lite matplanering nu, men jag vet inte om den är godkänd av herrn i huset än. Han kan ha ganska starka åsikter om mat. Män och deras mat liksom. 

Här får ni en myslåt: 

 

Klätterställning

Har ju glömt att visa här att kissen har fått en ny klätterställning. Den gamla vinglar väldigt och klösbrädorna är sönderklösta. Spontant åkte vi till arken zoo i fredags så pungade jag ut en tusenlapp för att göra min älskade lilla kissekatt glad. Hon älskar att ligga på den, men har ännu inte utforskat hela. Hon ligger på ett "plan" och har inte börjat ligga i skålen högst upp än. VET ju att hon kommer att älska den eftersom hon älskar att vara högt upp.

Jag är så himla sugen på att fixa så hon får kissebebisar. Hon är ju så himla fin och har underbart temperament. Snällare katt får man leta efter.
Men, det får nog vänta. Vet inte hur jag skulle hitta en hane heller i så fall.




(nej, hunden har så klart inte tagit sig upp dit själv)

Te och ekonomi

Igår var jag inte med på eftermiddagens föreläsningar. Är väl lite sisådär halvpigg och halvkry känns det som. I morse hade jag tänkt gå upp när älsklingen åkte till jobbet, som igår, men jag kunde liksom inte pallra mig upp förrän två timmar senare... wops. Fast nu är ju klockan inte mycket mer än åtta, så det är väl ingen fara. Tänkte ägna förmiddagen åt plugg. Fick reda på att, alla utom en av dom artiklarna vi ska fokusera på till seminariet har jag redan läst och gjort ganska utförliga anteckningar och sidhänvisningar om. Förhoppningsvis blir det inte (peppar peppar) sådär sjukt svårt att besvara frågorna då. 
Efter plugget tänkte jag vara duktig hemmafru och komma på lite mat att äta resten av veckan. Det är ju så bra när man har gjort det i förväg och slipper sitta och knåpa på det VARENDA dag. Det lär väl vara en standardfråga i dom flesta samboliven: "Vad ska vi äta idag?". 
Förra veckan googlade jag runt på recept så vi fick faktiskt i oss lite nya grejer som blev väldigt lyckade. En dag åt vi tacos, och med bröden som blev över gjorde jag dagen efter quesadillas med skinka. Sen gjorde jag en chipsgratäng med fläskfilé och svampstuvning. Och så testade jag ett nytt recept på en kycklinggryta med dragon. Allt blev uppskattad av herrn i huset. Får väl se vad jag kommer på för nåt till den här veckan! 

Nej nu ska jag läsa den sista artikeln så jag kan spendera resten av veckan med att besvara frågorna, så jag förhoppningsvis slipper skämmas på måndag. 

Regn

Det är eftermiddag. Jag har, mot min kropps vilja, städat. Nu har jag precis pluggat lite och ska strax till tvättstugan. Sen kommer mamma med kille hit på fika. Ska mysa till det med lite tända ljus och sånt i höstregnrugget och hoppas på att andra hälften kommer hem tidigt idag. Han hjälper sin syster i deras nya hus. Han har glömt mobilen här hemma så jag kan inte ringa och påminna honom om att köpa med glass till mig. Jobbigt! Men är nöjd bara han kommer hem, även utan glass. Hihi!

En söndagsförmiddag

Kissen ligger högst uppe på en av bokhyllorna, pojkvännen ligger och sover och hunden ligger väl förmodligen och snarkar bredvid honom. Jag pluggar. Litegrann åtminstone. Har några sidor kvar på artikel nr 2 för dagen. Sen får det vara nog. Känner mig förkyld i hela huvudet. Suck. Får bli mysdag. Ska tvätta i eftermiddag. Det blir väl det dagen får bjuda på, och matlagning. Och mamma kanske kommer hit på bullfika. Mys! Tur att älsklingen städade hela lägenheten igår. Den där karln alltså. Återstår bara dammsugning. 

Nej, nu ska jag fylla på med lite vatten och sen göra ett sista ryck här. Andra hälften ska upp runt tolv och då vill jag gärna inte plugga mer. 

Söndagar är väl allt bra mysiga dom med!

Pizza

För första gången på många månader har jag beställt en flottig pizza till mig själv. Gud vad gott det var!

Har tagit kort på nya kakburken och kavajen. Inte kjolen. Fina!






Dagens nytta

Nu har jag pluggat i cirka 1,5 timme. Jag tycker att det räcker. Det är ju faktiskt lördag. Har planerat in att läsa två artiklar imorgon också, så då borde jag ligga ganska bra till och slippa stressa så sen. Eftersom jag inte riktigt har haft någon bra pluggvecka så gick jag hem till mamma idag. Man blir inte så distraherad då av allt man vill göra hemma. Det är bra det! Nära och bra, och så får Bobbie sig en promenad också. Han har fått springa runt på gården också. Nu ligger han och myser på sin favoritfilt här. 

Inatt har jag bara sovit runt tre timmar. Börjar kännas lite. Vid nio pallrade jag mig iväg till Pingstkyrkans loppis för jag hade bestämt mig för att strosa runt och titta där. Hittade en röd kavajliknande grej, en långkjol och en kakburk. Allt för en hundring. Vilket kap! Tar kort och visar sen, kanske. 

Nu tänker jag gå hem och beställa hem PIZZA. Jag äter näst intill ALDRIG pizza. Men idag är jag ganska sugen, men samtidigt absolut inte sugen på det. Lyckades få i mig en flaska vin igår. Kan ju vara därför, höhö. 

Jag hatar skolan jag hatar skolan jag hatar skolan jag hatar skolan jag hatar skolan

Rubriken says it all. Gnäll och gnäll. Vill bara gråta när jag försöker koncentrera mig med plugget. Är på fruktansvärt dåligt humör idag, just det, på grund av skolan. Jag orkar inte läsa en enda rad till i fler äckliga jobbiga ekonomiartiklar. Jag lägger mig hellre ner och självdör.

Vi ska nog åka och köpa nytt klätterträdsgrejs till katten. Sen tänker jag öppna en flaska vin och hoppas på att morgondagen bjuder på mer motivation.

VARFÖR SKOLA?!?!?!

Rubriken säger väl det mesta. Fy. Usch och fy och blä. Jag orkar inte plugga. Allvarligt talat. Vad fan är det här. Det tar ju aldrig slut. Och nej, det är klart att det inte gör det, jag har ju valt en treårig utbildning och inte tar det slut innan liksom. 

Idag har jag läst en artikel om svensk implementering av försiktighetsprincipen, en om traditionell neoklassisk ekonomi vs ekologisk ekonomi och en om biodiversitetsförlust och dess kostnader för samhället. Tog en pluggpaus och fikade hos mormor. Druckit tre koppar kaffe idag. Gott!

Nu tänkte jag sluta plugga för dagen och börja med maten. När jag tänker på allt som ska göras inom de närmsta två veckorna blir jag dock lite för stressad för att kunna koppla bort, men NEJ, man ska inte plugga på kvällen. Då går inget in i hjärnan ändå. SÅ: musik på hög volym och matlagning it is. Ska göra gratäng med fläskfilé, svampstuvning och pepparchips. Spännande.

Idag har ju jag och andra hälften varit VI i ett halvår förresten. Det får man ju inte glömma att nämna liksom. Så himla glad att jag har den fina människan att prata, umgås och sova med (när han inte jobbar natt i alla fall) varenda dag. Han överraskar mig ständigt, får mig att känna mig trygg, gör småsaker som får mig att känna mig så älskad man kan bli, tvingar mig att stressa ner när det behövs och är bara så bra man kan vara. Vi skrattar åt samma saker och har blivit så pass synkade att vi till och med brukar dra samma skämt SAMTIDIGT (scary?!). Det känns som att det har gått längre tid än ett halvår, men samtidigt känns det som att det var igår vi började träffas igen. Vi var ju "ett par" under en kort period när jag gick på högstadiet. Sen hittade vi på något sätt tillbaka till varandra. Och tur är väl det! 

Eftermiddagsmys

Skulle gå ut på promenad med hunden en sväng. Slutade med att vi gick till sjön och hundinhängnaden som finns där. Vi var själva. Bobbie fick göra av med energi genom att nosa runt som fasen, leka med en pinne och få "genomlida" lite lydnadsövningar. När vi sen gick ner till vattnet så plumsade han frivilligt i där och plaskade runt lite också. Hemvägen består av två djävulska uppförsbackar, så nu är både hund och matte trötta och ska duscha. (duschen uppskattas inte speciellt mycket av hunden, men det blir liksom ett måste efter att ha varit i sand) Mys. Lycka är att se djuren glada. Och lycka är även att se hunden lyda fint.






Frukost

Grönt te, äppeljuice och vaniljyoghurt med kiwi och aprikos i. Igår kväll hade vi tacomys. Mys! Idag jobbar har inte natt längre så inatt får jag tillbaka mitt sovsällskap. Underbart!

Nu blir det snart ett pluggryck. Sista kapitlet i boken och sen kanske lite mer ekonomi eller lösa artiklar.








När fantasin brister

Mormor fyller år på fredag. Hon vill inte direkt ha nåt och det är svårt att komma på saker till henne. Jag köpte därmed bara en fin burk och la i egengjorda kakor. Det blir hon nog glad över!

Hoppas på att andra hälften är kvällsledig snart. Vi ska handla och sen ha tacomys. På en tisdag!








Miljöekonomi

Välfärdsekonomi och konstiga grejer.


Governing sustainability, s. 293. Om nån skulle bli sugen ;)

Segstart

Hade ställt klockan på 07.20 idag. Inte alls speciellt tidigt. Mannen kom hem vid halv sju och då blev det plötsligt väldigt svårt att pallra sig upp. Tog mig inte upp och ut med hunden förrän vid åtta. Nu har jag segstartat lite framför tvn med frukost. Det här är dag tre som min mage är, trumvirvel, snäll och bra! Den har ju krånglat hej vilt det senaste halvåret så jag hoppas på att det ska börja vara en lugn period nu. Så underbart att kunna ta en kopp kaffe utan att må dåligt resten av dagen sen. Nom nom! (peppar peppar måste jag väl säga också). 

Nu ska jag sätta mig och fortsätta smutta på mitt underbara kaffe och tvinga mig igenom minst ett kapitel i boken, men ta det i lugn pluggtakt. 

Charmtroll






Charmtroll






Måndag morgon

Kan inte få en klar bild på katten. Why? Hon är så sjukt kelig. Det brukar hon vara på morgnarna när man är först med att gå upp.
Jag dricker morgonte, gosar med katten och försöker tvinga i mig en del av en macka. Nervositeten kickar in litegrann, men försöker sikta in mig på gårdagen tänk. Snart är ju klockan tolv!
Drömde massa konstigt inatt. Vaknade mitt i natten och fick tvärpanik för att jag vae säker på att Oscar inte hade kommit hem än. (men han låg och skv bredvid mig och jag var vaken när han kom hem igår). Vad konstigt det kan bli.
Nu sna jag väcka honom för om tjugo minuter ska han skjutsa mig till busstation.




American horror story

Maten är i magen och tvätten är vikt.
Nu: american horror story. Läskigt, men så bra. Introlåten är så jäkla äcklig och obehaglig dock. Sist jag kollade på den här säsongen på kvällen vågade jag inte gå ut med hunden sen. Hähä.




Söndagsglad

Imorgon har jag seminarium. På engelska. Det gör inte så mycket. Jag är förberedd så gott det går och det får gå som det går. Det är mindre än två timmar av mitt liv. Det är inte mycket.
Söndagen har varit fruktansvärt bra! Fram till klockan två spenderades den med Oscar. Bästa mannen i universum (mitt universum åtminstone). Vi har softat, diskuterat framtidsplaner, varit på fikabesök och handlat. Från finabesöket fick jag med mig jäääättefina pelargoner hem! Helt kär i blommor alltså. Sen kom Matilda hit på fika och hade med sig en jättefin blombukett. Sött! Vi hade sjukt mycket att prata om. Vi hade inte setts sen i början av sommaren tror jag. Hon var här i tre timmar och fick därmed joina mig i tvättstugan vid fyra.
Nu sitter jag och väntar på att hämta torktumlade kläder. Sen ska jag göra mat och kvällsmysa och invänta sovsällskap. Jag är så himla otålig. Jag vill ha skolan avklarad nu och komma igång med "livet efteråt"! Men samtidigt trivs jag så himla bra i nuet med lägenheten, fina sambon och underbara djuren. Så underbart!








Sömn

Det där med sömn.
Det är sällan jag sover ostört en hel natt.
Det är ännu mer sällan jag kan sova längre än till åtta, oavsett hur sent jag har lagt mig.
Nu ligger jag alltså här vaken och har gjort sen strax efter sju. Som igår. Då spelade jag mobilspel i en timme tills sovsällskapet vaknade. Josefin, 87. Eller?
Tro vad jag ska göra nu då. Hundpromenad kanske. Men hunden är ju så morgontrött. Får tvinga upp den stackarn ;)

Bullar i massor och bröd

Kul att allt blev lyckat idag! Båda bullsorterna och så gjorde jag just tekakor. Nu är det potthett i köket, men innan jag ger mig ska jag slänga ihop lite middag också. Får bli kycklingfilè med pommes och bea. Enkelt och bra. Sen tvmys med mig själv. Andra hälften jobbar till tio och sen ska han ut och nattfiska med mammas kille. Så jag kör nog på seriemys tills han kommer hem så jag slipper sova själv.






Bullbak

Har stått i köket sen sambon åkte till jobbet vid två. Bakar bullar! Jag brukar ju baka en hel del, men jag har ALDRIG bakat bullar förut. Förutom någon gång när jag var yngre och hjälpte mamma. Kör på vanliga kanelsnäckor nu och snart ska jag kavla ut degen för kanelbullar med äppelmos i fyllning och äppeljuice i smet. Spännande! Smakade just en bulle från första plåten. Den var saftig! Fast liiite på gränsen till bränd. Lärdom till plåten som är inne nu.

Funderar på att eventuellt passa på att baka något bröd också när jag ändå är igång. Tunnbröd kanske. Men vi får se vad klockan visar och orken ser ut när bullarna börjar bli klara. Lördagsmys!








Mat

Vin och mat. Jag älskar pasta. "Typ carbonara" kan ju vara bland det godaste och enklaste som finns.






Morgonföda

Hade inget bröd till frukost så jag bakade scones. Men innan gjorde jag lite nytta, skrev ungefär halva "manuset" inför måndagens seminarium och ett personligt brev till en eventuell praktikplats. Nu är det lite soffhäng med mysfrukost. Mitt huvud känns helt dött idag så det får nog bli en ganska lugn dag. Sambon har varit förkyld sen i helgen så det är väl nåt jag börjar få en släng av nu.




Food






Myseftermiddag

Idag har jag spenderat eftermiddagen i solen hos mamma. Det är så skönt att hon bor på gångavstånd och dom blir alltid så glada när jag kommer. Och så är dom ju helt galna i Bobbie också, och han i dom. Passade på att klippa honom lite också. Han tycker att det är så mysigt när jag pysslar om honom. Han sitter nästan och somnar när jag klipper honom. Sötnosen. Lite kvalitetstid!

Nu är musiken på och jag ska strax ställa mig och göra mat. Kycklingwok it is. Hoppas på att det blir bra.

I morse var det galet här hemma med djuren. Kissen var både högt och lågt, klättrade i duschdraperi, försökte öppna ytterdörren och vovven var hack i häl och skulle busa med henne. Resulterade i att han busade liite för mycket och helt plötsligt kissade ner sig lite. Fick med på film till och med när han ställer sig och helt förvånad tittar mot sin bakdel och undrar vad fasen som händer. Och skamsen blev han ju direkt också. Han gick direkt mot ytterdörren när han förstod vad som hände. Lillen.




Check

Nu tänker jag ta ledigt resten av dagen. Förra veckan var så otroligt stressig och jag känner att det verkligen har tagit kål på min mage, så idag har jag tagit det ganska lugnt. Läst ett kapitel i boken, gjort ärenden på stan, spånat lite inför nästa veckas seminarium och mejlat om en eventuell (hoppas jag) praktikplats. Det får räcka för dagen.

Trots att det är varmt ute tänker jag sätta mig framför tvn och äta en panpizza nu och sen laga mat. Jag ska göra fyllda paprikor idag, ungersk style. Hoppas att det bli gott! Sist jag gjorde det blev det inte lika gott som mammas.

Brr

Morgonpromenad. Inne hos mamma och värmer mig för tillfället. Tog på mig på tok för lite kläder och tänkte kolla posten när jag ändå var ute med hunde . Dimmigt är det också.
Nu blir det hem och plugga och dricka te.








Snabb måndag

Okej. Snabb måndagsupdate: skola, dött lite, handlat, kommit hem till en underbar man, handlat, duschat - nu blir det mat och Spartacus. Måndagsmys med andra ord!

Insane

Det här är alltså helt sjukt. Jag sitter och gör "det sista" på förberedelserna inför kursens första seminarium imorgon, och det känns verkligen som att sitta och skriva en HEMTENTA. Det är sjukt krångliga frågor, sjukt krånglig bok, sjukt krångligt ALLT. Jag har ingen större aning om tolkningen av frågorna är rätt eller inte och vissa kan jag inte ens skriva mycket på. Ändå har jag mer än 2,5 sidors text redan med en fråga kvar att besvara. Vad går den ut på då? Jo, att summera ett kapitel i boken som är svårt att ens förstå när man läser det. Det är ju standard, att man förstår orden, men kan ändå för sitt liv inte förstå meningen. Suck. 

Nämnde jag att seminariet är på engelska också? Så jag har gjort ett tappert försök att försöka skriva på akademisk engelska. Det blir väl ännu mer intressant imorgon när det är meningen att man ska PRATA akademisk engelska också. Just nu känner jag mig ganska lugn. Har nästan lust att skratta åt situationen, men imorgon bitti kommer paniken vara enorm, det vet jag - looking forward to it, or not. Men, det är väl bara att förbereda sig så gott man kan och sen får det bli som det blir helt enkelt. 

RSS 2.0