Om två dagar

Nu blir det ett inlägg om två dagar. Igår och idag. Eller ja, igår kväll och idag.
Igår på kvällen var det ju avskedsfest för, och hos natta. Det var trevligt och kul att träffa alla gamla klasskamrater som det känns som att man typ aldrig kommer se igen.. Kommer lite fina bilder därifrån efter all text.
Idag har det varit sminkparty här, vilket blev mer lyckat än jag trodde att det skulle bli. Dock njöt jag inte så mycket av det som jag borde ha gjort, för som vanligt blev jag mot min vilja jättestressad av att allt skulle bli så bra som möjligt. Nu när jag sitter här och skriver så känns det i händerna. Jag spänner mig så mycket när jag blir stressad så att nu har jag nån blandning av kramp i händerna och att dom känns bortdomnade och så fetaste huvudvärken och lite illamående på det.. men men.
Det kom fler än vad jag trodde vilket gjorde mig jätteglad i alla fall, och alla tyckte att min morotskaka (och kladdkakan också, men den var inte lika viktig) var god, så jag är jättenöjd!
Inträffade några missöden med hundarna också, men allt ordnade sig till slut. Nu har jag tänkt kolla på en film eller två medan pojkvännen är i studion.










Stressig dag..gah

Har hållt igång hela dagen. Det är första gången jag sätter mig ner nu och jag måste fasen ta en paus för både huvudet och magen börjar säga ifrån nu..
Har bakat inför morgondagens sminkparty. Ja, jag vet att jag inte hade behövt det, men jag hade bestämt att jag skulle göra morotskaka, för jag har varit sugen på att baka det hur länge som helst men det kan man ju inte göra helt utan anledning för då blir den ju inte uppäten.. Så bakdag blev det nu. Har diskat och plockat under tiden och bakade även en kladdkaka. Fick springa till konsum mitt i allt också för att jag hade glömt att köpa florsocker. Suck.
Sen är det ju så att klockan sex börjar Nattas "avskedsförfestgrej" som jag vill gå på, så blev lite pressat tidsschema. Hade fått för mig att det var senare.. och hade räknat med att få bakassistans också.. men ingenting går ju någon gång som planerat, därav stressen.
Natta bor ju i bråten också. Problematiskt. Som tur är har jag världens bästa mamma och bror. Ringde mamma, min bror svarade, sen pratade dom i mun på varandra och sa att båda kan skjutsa mig. Puss på dom.
Åker nog inte iväg så jag är där till sex ändå.. ska försöka ta det lite lugnt nu när jag ska göra mig iordning så jag inte exploderar. Borde äta nåt också. Har ju inte hunnit med det riktigt, men hur tråkigt är det att fixa mat och äta när man är själv? Very. Man blir ju inte ens hungrig. Damn it.
Fick sällskap under hela tiden jag bakade i alla fall. Två hundar stod och väntade på att jag skulle tappa något gott, vilket aldrig inträffade (tappade bara lite mjöl).







What's new in djurparken

Nu är det så att vi är hundvakt åt stora björntexas. Kanske skrev det igår, eller ja, det är min kära pojkväns åtagande men pga hans brist på koll så krockar ju vaktningen med att han jobbar hela helgen.. så nu är det väl mer eller mindre jag som är hundvakt. Jag klagar inte, det är ju inget jobbigt arbete direkt. Bobbie är överlycklig och ska härma Texas hela tiden och igår blev han helt orolig/förvånad/jag vet inte vad när Texas låg på hallgolvet och sov och snarkade och lät. Han gick fram och ställde sig och stirrade på honom flera gånger. Rätt kul att titta på faktiskt.. och nu börjar katten vänja sig vid att han är här också. Hon gick till och med in i köket förut fastän Texas låg i vägen och nu ligger hon nästan helt avslappnad i vardagsrummet fastän hon ser honom ligga i hallen. (Igår var hon livrädd
Problemet (eller det är väl inget problem egentligen) är väl lite mer hur fasen jag ska få ut båda hundarna på promenad. Är ju inte alls van att gå med en sån där stor björnhund så jag vet inte om jag ska våga mig på att ta båda två på en liten tur samtidigt.. men jag gö nog det. Så får vi se hur det går..
Annars på dagens schema står hittills bara städning, och så ska jag nog kolla på lite heroes också.. började ju kolla igenom första säsongen men sen tog det liksom stopp.. Känner nu också att jag nog borde duscha.. Hade i hårinpackning med olivolja här om dagen så nu känns håret lite.. oljigt.. usch usch. Sen får vi väl se vad som händer senare. Känner för en gångs skull inte för att planera varenda sekund av dagen. Jag vet inte riktigt när älsklingen kommer hem, för han visste inte riktigt när han kommer sluta, så fram tills dess gör jag väl det ovanstående, sen får vi se helt enkelt.. 
 

Big bang theory och supergod mat

Sen vi kom hem från finland har jag och min älskling tagit det rätt lugnt. Igår handlade vi, tog det lugnt, på kvällen var vi hos min kära mamma och sen när vi kom hem tittade jag som sagt på paranormal activity.. medan pojkvännen spelade tv-spel.
Idag hade min söta vän Helen en liten "avskedsträff" hemma hos sig eftersom hon snart flyttar till USA. Hade tänkt åka dit runt tolv. Råkade vakna tjugo i ett.. men men. Var sen där en stund, sen framåt eftermiddagens slut åkte jag och min älskling en sväng till bästavännen Klara och tittade på hennes lägenhet som blir mer och mer lila för var dag och viktigast av allt så var vi ju faktiskt där för att titta på hennes KATTUNGE. Varför blir man alltid så sugen på att skaffa fler djur när man ser söta djur som inte är ens egna? Jag är ju liksom hundra procent nöjd med vår nuvarande djurpark men ändå så vill man ju ha fleeer. Suck. Snart kommer hur som helst Sami hit med Texas så nu en stund framöver (vet inte hur länge) kommer jag ha en bjässehund att krama på också, hihi, mysigt.
Snart ska vi fortsätta mysa med Big bang theory här. Köpte två säsonger i finland och har kommit fram till (ännu mer än förut) att det är den absolut roligaste serien någonsin. Älskart. Medan vi tittade en stund nyss så åt vi supergod mat också, potatisgratäng och kryddigt kött. Nomnom.

Sheldon är min nya idol tror jag..


Paranormal activity

Tittade just på Paranormal activity 2.. Får väl se om jag kan sova sen. Så jäkla läskigt med sånt där övernaturligt.. Sånt man inte kan se och förstå sig på och sånt.. orkar inte lägga upp bild eller klipp eller nåt, men kolla trailer om ni inte har sett filmerna.. fy satan.

Suck

Är sugen på allt och inget just nu. Bland annat nutellamacka. Vad innebär det då? Mens. Usch. Fy. Blä.
Nu har jag i alla fall passat på att beställa en väska på H&M-rean. En likadan som jag köpte innan vi åkte till finland, men i blommigt. Jättesöt.
Nej nu ska vi åka och handla. Kylskåpet ekar nästan just nu. Kommer en bild på väskan nu först bara.


En jäkla massa bilder från finland

Nu så är vi minsann hemma igen, och gud så skönt det är, fastän det var bra där borta också. Känslan av att ha packat upp nästan alla grejer, duschat i sin egen dusch, har myst med sina efterlängtade djur och nu bara kan sitta i sitt vardagsrum och soffhänga är ju underbar. Vi tog sjukt mycket bilder där borta så jag tänkte lägga upp en massa massa massa bilder nu faktiskt. Skriver lite under eller över eller nånstans vad det är för nåt och sånt där som kan vara intressant..eller inte, vad vet jag..
Vi kan ju börja i rätt ordning. Dom första dagarna la jag upp rätt många bilder från har jag för mig.. Har massor av bilder från när vi var hos min älsklings morfar så det är där jag börjar tror jag. Det var onsdag - torsdag. 
 
Söta lilla stugan som vi sov i, bild på morfarns söta hus la jag upp sist också, så det gör jag inte nu.. och jag orkar inte skriva nåt under varje bild, så nu säger jag såhär, att bilderna som kommer nu är alla från samma ställe. Dom visar hur det såg ut på den urgulliga gården, när vi var ute och rodde i en båt, sköt med luftgevär och såklart är det bilder på djuren också. 













Sen så åkte vi vidare till min älsklings morbrors helt awesome "stuga", så nu kommer lite bilder därifrån. Där blev Joni överlycklig av att få åka fyrhjuling också..






Lägger upp den sista bilden bara för att min kära pojkvän tycker att den är så söt..
Sen så har vi kommit till sista bildtagningsstället. I lördags åkte vi till en stuga utanför Forssa för att få det närmare till båten imorse.. Det fanns inte så jättemycket att göra där så vi åkte in till stan och kollade gruundligt igenom några stora supermarketaffärer.. sen tog vi rätt mycket kort, bastade, badade och tittade på en jäkla massa Big bang theory. Joni busade lite och gjorde en makeover på sin tändare också så det blev en rätt rolig bild av det..







Mmm min älskling är så jäklans snygg!


Sen kom det folk dit och hälsade på och dom hade en hund med sig och då blev ju jag glad, för djur kan man ju inte klara sig utan för länge och sådär..


Tja, det var några av bilderna.. kanske kommer upp fler någon annan gång. Har i alla fall varit en mysig vecka och så härligt att så spendera så mycket tid med pojkvännen, men nu är det väldigt skönt att vara hemma igen också..


friday

Nu är det fredag. I onsdags åkte vi till Jonis morfar och sov där en natt. Han bor på värsta söta lilla gården i en liten stuga med ett sött torn och precis bredvid en sjö. På kvällen var det riktigt fint väder så vi bastade och badade och sånt, men på torsdagen ösregnade det större delen av dagen.. Stannade där till sex ungefär, sen åkte vi vidare för att titta på Jonis morbrors apstora "stuga".
Kommer lite bilder på allt möjligt nu.
Nej förresten.. får räcka med en bild för det tar ungefär tvåtusen år att ladda upp en bild med det här internetet och i dagens sanslösa värme är jag tillräckligt lättirriterad utan ett sånt moment.. Suck.
(Inom parentes så tänkte jag skriva en liten hemlighet som egentligen ju inte är en hemlighet men ändå.. Jag har aldrig varit nån rebell som har velat testa sånt man inte får och leva rövare men på senare tid så har jag bestämt mig för att jag ska sluta vara så jäkla "duktig" hela tiden och tja.. leva lite. Så nu under resans gång har jag gjort några saker som jag aldrig har gjort förut och som jag aldrig har velat göra förut, men nu så bara "why not" typ. Trumvirvel, jag har rökt, snusat och skjutit luftgevär. Wow va? Något litet och obetydligt för alla andra men nåt vitkigt för mig. Ska sluta vara så jäklans rädd för att prova saker och tänka massa "tänk om" osv. Man måste ju testa en del saker bara för att. Sen kan vi ju bortse från att snusen gjorde mig så sinnessjukt yr att jag trodde jag skulle svimma.. Ah, nu är det slut på parentesen)

Varmt varmt varmt

Hejsan alla glada. Nu är det onsdag. Här är klockan fyra redan fast det känns som den ska vara typ ett eftersom jag och min älskling inte kom upp ur sängen förrän halv ett.. hihi. Hittills har vi varit ute och gått med söthunden som jag la upp bild på igår (eller i förrgår? är lite dagvilsen), varit vid en sjö och tittat och packat ihop våra saker. Idag ska vi nämligen åka från älsklingens morbror till hans morfar.
Jag skrev inte det sist, men min kära pojkvän tog bara med sig en dosa snus (som nästan tog slut innan vi ens kom fram hit) eftersom han hade tänkt köpa snus på båten. När vi väl gick och skulle handla så visade det sig att dom inte sålde snus på båten när den var över finska gränsen. Så han har fått nöja sig med cigg tills....idag. För idag kom det ett paket från Degerfors/Mia med två dosor. Så himla sött. Och ett himla gulligt brev också där det till och med stod massa om Bobbie för att jag saknar den lilla filuren som bara satan (fast det går mycket bättre än jag trodde eftersom det finns massa små söta hundar här att gosas med). Så nu är min pojkvän glad och nöjd med andra ord, förutom att han, liksom jag och alla andra flyter bort litegranna för att det är sjukt varmt. 26 grader både ute och inne. Men jag klagar inte. SOMMARVÄDER! <3
Nu kommer några, eller massa bilder.. Enjoy.
Fin hund posar med älsklings fot

tja tja bloggen

Jag sitter här med min kära nya dator (som jag förövrigt typ tills idag hade glömt bort att jag har... två dagar, nästan tre - ja, det är lite, men inte när den är helt ny. Brand new toy ju. Då kan man normalt sett inte hålla sig borta) i Finland i Jonis kusins rum. Älsklingen ligger i soffan i vardagsrummet, äter chips och tittar på tv. Med andra ord har vi en slapparkväll hittills.
Vi åkte ju hit tidigt tidigt i lördags. Åkte hemifrån svärmor runt halv fyra, åkte båt mellan sju och sju. Sen återstod en bilresa fram till ungefär halv ett, ett. En lång resa med andra ord.
Igår konfirmerade Jonis kusin sig (säger man så?). Blev rätt förvånad över hur stor grej det är här.. Inte för att jag riktigt är hundra på hur det går till i Sverige eftersom jag själv inte är konfirmerad.. men här är det i alla fall något riktigt stort. Kändes lite som studentfirandet.. Kom hit massa finskt folk och jag förstod ju.. tja.. nada ungefär. Förstod att en frågade mig vem jag är, det var ju skitbra tänkte jag, men längre än så gick det inte eftersom jag inte visste hur jag skulle svara.. All finska (det var ju inte så jättemycket heller..) som jag lärde mig i skolan har ju liksom blåst bort någonstans med året som har gått sen jag slutade med det. Kan ju inte direkt påstå att det är roligt eller lätt att sitta och känna sig lite halvt dum i huvudet för att man inte förstår vad alla andra pratar om.. men idag känns det i alla fall bättre än igår, och nu när jag har lyssnat och vant mig lite vid att höra finska hela tiden så förstår jag pyttepyttelite i alla fall..
Hur som helst, konfirmationen firades..tja.. från klockan halv ett på dagen, vilket resulterade i en rätt full finsk släkt. Det spelades finsk kubb, vars namn jag inte kommer ihåg, bastades, och när jag och Joni hade gått och lagt oss vid halv ett för att vi var så sjukt trötta av bristen på sömn det tidigare dygnet, så tog det bara en halvtimme.....innan halva finska släkten började sjunga kareoke, h ö g t och ända till klockan fyra. Det var ju rätt..intressant. Men till min egen stora förvåning så blev jag inte så irriterad. Det ordnade sig ju när vi väl kunde lägga oss och sova när dom var klara.. och som tur är har jag inte varit tröttgrinig idag.
Idag har vi tagit det lugnt. Kollat lite i staden vi bor utanför, ätit pizza, kollat massa youtubeklipp och tagit en promenad i skogen. Jag har förresten ungefär 40  myggbett på kroppen just nu. Kliar ju lite lagomt mycket. Räknade ihop dom till 30 imorse, men under dagen har jag upptäckt många nya ställen där det kliar.. suck. Lyckas alltid dra till mig sån där skit.. men vi köpte myggsprejgrej idag i alla fall så hoppas på att inte få så många fler.
Nu tänkte jag lägga upp i alla fall en sjukt söt bild (beror på hur sjukt segt internetet är) på en av dom 8 hundarna här.. Jag har fått massa nya hundkompisar kan jag lova.. men har bara hunnitta kort på en..

Harry Potter

Ikväll blir det som sagt Harry Potter på bio. Orkar inte laga mat, så vi ska hämta mat någonstans.. sitter och funderar på vad jag vill äta. Nånting med kebab tror jag. Kanske en sallad, eller i bröd. Nom nom.

Your world on fire

With your head pounding harder than your heart,
And you feel that you're stuck where you are.
With your lungs filled with smoke,
And you know that you're heading towards the dark.
When it seems like this scene never ends,
Then the least you can do is pretend.
That the life you've been living is leading you out of the dark.


<3

Dyr shopping

Igår tog jag och min älskling en tripp till örebro. Utförde lite dyr shopping, men köpte bara saker som jag har velat ha, och behövt länge. Så jag tycker att det var värt det. Sen passade jag på att köpa en trippeltång, en liten väska (har inte haft någon smidig väska att använda, vilket är sååå nödvändigt när man aldrig har kläder med fickor, och min gamla är trasig..), mascara, rouge, sminkborstar och hårnålar.
Just nu kollar jag på Gossip girl, som vanligt, medan jag pillar lite med datorn. Ska klä på mig nu och packa lite smått innan jag ska ut på promenad med Klara strax efter ett. Blir en tur till capri (ska hämta ett paket med böcker), apoteket och så ska jag få se Klaras nya egna lägenhet!! Ska bli så kul!
Och ikväll ska nog jag och Joni gå och se Harry Potter. Och på tal om det så måste jag ringa och kolla om det finns lediga platser ens.. så nu lägger jag upp lite bilder på mina inköp bara och sen drar jag igång med packning och sånt.

Update

Har inte skrivit på några dagar. Har inte riktigt hunnit eller orkat med datorn. Det är så sjukt, att förr satt man alltid vid datorn. Msn, bilddagboken, facebook, bloggen, andras bloggar. Nu kollar man i princip bara facebook på telefonen och läser lite bloggar då och då, men man upptäcker allt oftare att man fort blir uttråkad av att sitta på internet.
Hur som helst. Igår var jag i Vadstena med mormor, mamma och lillebror. Vi kollade på klostret och sådär. Sprang i lite affärer eftersom det började spöregna. Det var mysigt. Har massor av bilder, kanske laddar upp dom ikväll eller imorgon för att få lite mer liv i bloggen här som känns som att den börjar dö lite..
Jag har ju förresten lämnat in min dator till elgiganten två gånger. Dom har inte upptäckt några fel på den, fastän det helt tydligt är rätt mycket fel på den när jag använder den. Ibland när man startar den går det inte ens att komma in på startmenyn, men efter att man har installerart om den funkar den som den ska ett tag. Sen börjar den krångla ibland bara, men efter ett tag så krånglar den hela tiden. När dom har kollat den så har det inte gått så pass lång tid att den krånglar mycket.. så dom kan inte göra nåt, eftersom dom inte har upptäckt några fel. Skitskumt. Har fått ett antal små utbrott över det här med datorn. Den har ju inte fungerat som den ska på flera månader, och jag måste ju ha en fungerande egen dator när universitetet drar igång, och om jag börjar bråka med elgiganten osv så hinner jag ändå inte få en dator som funkar innan skolstarten, så efter många om och men har jag bestämt mig för att köpa en ny idag. Sen fortsätta försöka få den gamla att bli friskare och sälja den. Blir så less på tekniska saker som liksom inte verkar tillverkade för att funka länge. Köpte datorn i augusti förra året..
Och min mobil har ju krånglat också. Har uppdaterat den flera gånger, men igår återställde Joni den och nu verkar den faktiskt fungera som den ska. SKÖNT. Hade fått ett sammanbrott på alla skitgrejer som man har betalat så mycket för annars..
Nu väntar jag på att mormor, mamma och Jon ska komma hit. Ska visa dom vart allt finns, för dom ska vara kattvakt när jag och Joni är i finland med hans mamma i en och en halv vecka från nu på lördag. Har laddat kaffebryggaren och köpt lite kakor. Känns så mysigt att bo hemifrån och kunna bjuda hit familjen på fika..

PIP sista dagen

Nu är det lördag. Sista puttedagen. Har tagit en öl och nu väntar jag på att Helen ska komma hit så vi kan bege oss till festivalen och titta på Mohombi. Sen ska vi nog komma hit en sväng efteråt och vara här tills det börjar något igen som är värt att se. Adam Tensta och Håkan.. fast ah.. funderar på att skippa Håkan. Har ingen som helst lust någonstans att kolla på honom i en och en halv timme.. Möjligtvis att jag kollar en stund.. men en och en halv timme.. nej, jag tror inte det.. Men vi får se hur det blir sen. Vet inte riktigt om jag ens kollar på Tensta. Men kanske blir mer pepp sen när vi väl är där och helen är med mig och sådär.
Tror att min årliga vårdepression har hunnit ifatt mig nu också. Blir liksom inte glad för nåt, men blir ledsen för allt och inget. Inge vidare direkt.. men nu ska jag lyssna på Danza kuduro på youtube (dom har tagit bort den från spotify..) och försöka bli gladare. (Nu kom helen också. så nu jäklar!)

Buhu

Sitter här och väntar på att bästaste Klara ska komma hit. Till slut så blev det så att hon kan följa med på pip. Precis vad jag behövde. Blev nästan gråtfärdig när jag fick reda påt. In a good way!
Sitter även med Bobbie i knät här. Han leker med sin tennisboll och är typ lyckligast i världen. Tänker på att jag inte ens vill lämna honom ensam bara ikväll för att jag är så van att vara med honom 24/7 nu när jag är ledig.. och då kan man ju inte låta bli att tänka på hur mycket jag fullkomligt kommer utan honom när vi åker till finland nästa lördag och är borta en vecka och tre dagar typ.. Har ju vant mig vid att han alltid alltid ska finnas vid min sida..
Men men. Nu ska jag peppa! Lyssnar på Little marbles. Dom är ju så söta. Tur att Klara ska med som också vill se dom! Har en känsla av att man blir väldigt glad av att se dom uppträda!
Lägger upp nån random bild nu också för att det inte ska bli så tråkigt med bara massa text som jag tack vare min konstiga blogg inte ens kan få mellanrum mellan..
En bild på Bobbie i duschen fick det bli.. sitter vid älsklingens dator eftersom min är inlämnad.. igen.. gah.. hoppas dom löser felet på riktigt nu den här gången..

PIP

Spontanköpte pip-biljett igår. Blev som vanligt övertalad av min käre pojkvän att jag inte ska vara så snål hela tiden.. hm.. Hur som helst så börjar ju festivalen idag. Blir kul!
Och nu kom Bobbie gnällandes och springande till mig för han och katten bråkar massa och nu hade hon väl rivit honom.. Stackars liten. Men annars är det katten som gnäller så han får skylla sig själv lite.. blev inget sår eller så så atte..
Hur som helst så orkar jag inte riktigt med bloggen nu ett tag. Händer ingenting som är värt att skriva om, förutom kanske att jag har jättemycket att se fram emot nu men är ändå inte glad riktigt.. men det kommer väl hoppas jag.. men imorgon kommer det väl kanske upp lite bilder här från ikväll och så. Nu ska jag fortsätta kolla på gossip girl, göra mig iordning i snigelfart och försöka bestämma mig för vad jag ska ha på mig kväll och om jag ska ha lockigt hår eller inte..

Breaking dawn

Gud vad jag längtar. Får gåshud av trailern, kanske för att jag har läst böckerna och vet vad som kommer hända. Har sett fram emot sista filmerna sen jag läste böckerna för första gången. Kommer bli awesome!

Breaking dawn

Gud vad jag längtar. Får gåshud av trailern, kanske för att jag har läst böckerna och vet vad som kommer hända. Har sett fram emot sista filmerna sen jag läste böckerna för första gången. Kommer bli awesome!

Wops..

Skrev ju här om dagen om att det var så billigt sommarerbjudande på pocket på adlibris.. och igår när jag pratade med Joni om det så övertalade han mig mer eller mindre (det var väl inte såå svårt men ändå..) till att slå till. Har ju faktiskt inte läst så överdrivet mycket nu på sista tiden, men har ändå läst ut två av mina fem nya böcker.. och så  pratade vi lite om att kanske köpa nån form av hylla nästa månad så att vi får plats med allt till slut.. hihi.
Igår kom ju min älskling hem till slut. Vi skulle ha lite filmmys hemma på kvällen, men det slutade med ett spontant biobesök. Transformers 3, vilken var lika bra som dom förgående filmerna. Jag älskar att det är så pass mycket humor i dom. Det gör dom värda att se!
Så vårt hemmamys får bli ikväll istället.. Blir jättebra tycker jag.
Trailer.. fast inte den trailern som min kära pojkvän har sett typ tusen gånger..

Wicked games


Svenska filmer

Har kommit fram till att jag faktiskt börjar tycka om svenska filmer. Förutom deckare.. fast dom är inte roliga oavsett om dom är svenska eller inte..
Orkade inte titta på den igår, så jag tittade på den nu på "morgonen" istället, Himlen är oskyldigt blå. Filmer med Bill Skarsgård verkar ju vara bra filmer. I rymden finns inga känslor är ju jättebra också.

Kvällsmys

Har just tittat på lite gossip girl och ätit persika, nom nom. Nu tänkte jag sätta i hårinpackning och kleta på en ansiktsmask och låta det sitta i en stund medan jag kollar på Revolutionary road. Har velat se den sen den kom ut, men liksom glömt bort den. Verkar mysig. Perfekt söndagsfilm med andra ord. Hoppas på att slippa tänka nåt.
Tittade förresten på Black swan imorse. Ruskigt bra, men hemsk.

Den bästa

Ville bara tillägna min bästa vän ett inlägg. Vi har knappt träffats alls på rätt lång tid. Har blivit massa missförstånd och lite sura miner av olika anledningar.. men nu är vi "back together", om man nu kan uttrycka det så..
Det känns så bra att ha tillbaka den som man kan prata om allt med och som förstår saker som många andra inte gör. Som man inte behöver ta allt från början med eftersom hon redan vet allt. Nu är vi back on track med spontana möten och sms dygnet runt. Det gör mig bara så glad! Vi kan umgås och verkligen umgås, eller umgås och liksom inte göra nåt. Träffas hur länge som helst eller bara i en halvtimme för att hinna prata lite. Sådär som det ska vara. Jag hoppas att det fortsätter såhär nu och att inget kommer emellan oss "igen".
Hoppas att hon känner likadant, hihi.

Like a prayer

Ryser av slutet varenda gång.

Söndagsångest, eller?

Ja.. jag vet att jag har börjat avsluta alla påståenden med "eller?".. Don't know why. Men så är det bara.
Igår var jag med Klara i lilla grannhålan Degerfors och tittade på Jay Smith. Det var jättetrevligt/roligt/allt. Jag hamnade nästan mitt i ett bråk i publiken, Klara blev stämplad, två fulla gamla gubbar ville ragga på mig och en tant sa en väldigt rolig grej till oss på toa. Fanns inget papper i toaletten bredvid, den hon skulle gå in i, så hon frågade om hon kunde få papper från vår toa innan vi gick in.
Klara: Javisst, hur mycket vill du ha?
Tanten (eller ja, kvinnan som förövrigt var väldigt full): Mycket! Jag har en lång fitta.
Efter ett tag hörde man henne börja skratta och säga typ att "men gud, varför sa jag så?", sen dog alla av skratt.
Idag har jag inte mått så jättebra måste jag ju medge, men nu bestämde jag mig för att rycka upp mig en stund. För jag vill minsann ha fettomat och ska möta upp Klara och äta lite innan jag går hem sen igen, tvättar bort sminket och hoppar i pyjamas igen och halvdör, eller i alla fall tar det väldigt lugnt resten av dagen/kvällen.
Som vanligt bjuder jag på cambilder. Är rätt stolt över att jag tog mig samman och gjorde mig iordning. Då brukar man ju alltid känna sig lite bättre till mods. Fastän nu är det så varmt i lägenheten så jag känner mig inte så himla fräsch ändå..

En tanke om begravningar..

Igår var jag på morfars begravning. Det var jättefint. Fina blommor. Speciellt hjärtat som mamma och syskonen hade köpt som var från oss barnbarn..
Morfar var inte med i svenska kyrkan. Så hans begravning var inte i kyrkan, utan i ett kapell bredvid. Ett rätt litet kapell. Hur som helst så var dom enda som var med hans barn med respektive, barnbarn och mormor, alltså hans föredetta fru, och en gammal granne. Det var fint och blev liksom lite mer intimt med bara de närmsta anhöriga. Samtidigt kändes det lite tragiskt att vi var dom enda som faktiskt tog del av hans liv. Under den andra halvan åtminstone..
Började tänka på pappas begravning. Hans var i kyrkan bredvid kapellet vi var i igår. Och vad jag kan minnas var det rätt mycket folk ändå. Många vars liv på något vis hade blivit berörda av hans bortgång. Jag kände inte igen alla.
Jag kom att tänka lite på när jag själv kommer begravas någon gång i framtiden. Kommer folk bry sig om att gå på begravningen? Kommer jag ha betytt så pass mycket för människor i omgivningen? Om man isolerar sig och lever ett sånt självdestruktivt liv som morfar gjorde så är det på något sätt förståeligt att inte många berördes så pass av hans bortgång.. eftersom han inte släppte in människor i sitt liv. Man kan ju aldrig veta om man själv kommer sluta på det sättet. Men man kan ju ändå undra..
Jag är inte döpt. Då är man väl inte medlem i svenska kyrkan heller om man inte "fixar" det själv senare? Så som det ser ut idag kommer min begravning inte heller äga rum annanstans än i ett litet kapell, eller? Jag vill ju inte att mina anhöriga ska lägga många många tusenlappar på att det ska bli i kyrkan.
Oj. Vilket ledsamt inlägg det blev, men bloggar är väl till för tankar? Tycker jag i alla fall.
En annan tanke som slog mig igår var huruvida det är bättre att ha öppen eller stängd kista på begravningar. På något sätt kanske smärtan blir mer påtaglig om kistan är öppen. Avskedet blir mer rakt till personen än till en kista.. men tanken på att personen är instängd där inne utan att man kan se den, är väl kanske inte mycket bättre.. Nej, jag vet inte. Och nu babblar jag bara på om massa olika grejer.. Ska få i mig lite frukost nu tänkte jag.
Vi kommer sakna dig morfar!

Fredagsmys, eller?

Sitter här i soffan. Jag vill gå och lägga mig samtidigt som jag inte vill det och jag är trött samtidigt som jag inte är det. Har ingen större lust att skriva om min dag just nu. Kortfattat har den varit både bra och dålig.
Fick ett mejl från adlibris om att dom har 4 pocket för 99:-..... fraktfritt... jag har just köpt 5 pocket, men har även läst ut snart två av dom.. Kan inte låta bli att bli sjukt sugen. Och 4 för 99:- har jag aldrig varit med om förr. 3, ja, men inte 4.. Är inte det någon form av tecken på att man ska slå till? Jag blir lite smått besatt av böcker ibland.. som ni kanske märker.
Nej nu ska jag lägga mig och läsa lite. På tal om böcker. Är numera inne på Alkemisten.

RSS 2.0