Bondespelet med lillebror




Ahw

Gullmamma. Jon säger: "Mamma blir alltid så glad när du ska komma hit. Hon ställer sig och bakar och sånt också."

Hos mamma

Älskar att jag kan föra ett intellektuellt samtal med min lillebror, 12 år. Han engagerar sig i det jag läser om, nyss pratade vi om ideologier och politik och Sverigedemokraterna, osv.
Nu ska jag läsa om liberalism och sen ska vi laga mat innan mamma kommer hem på lunch. Och så har vi bestämt att vi ska gå och överraskningshandla lite åt mamma. Mysdag!

Uppe med tuppen

Nåja. Nästan i alla fall. Ska tigga skjuts till mamma när älskling ska till jobbet. Det är ju ändå på vägen. Ska plugga där och hitta på något med lillebror som är hemma och ha höstlov. Myspys!

Mmm in love

Så himla skönt att skriva på nya datorn. Perfekt storlek på tangentbordet, och så är den så himla tyst och snäll och snabb och sånt, så man slipper bli irriterad och arg och sånt (som man ju rätt ofta kan bli på teknik).

Blogginlägget skrivet. Har gjort en veckoplanering för plugget. Nu ska jag ut med hunden och sen slå på ett avsnitt Greys och äta mat, innan någon mer nytta görs. Myspys!

Grått

Idag känns allt så väldigt grått, fast det gör inte så mycket. Det är kallt så jag har satt på mig älsklings stoooora bazingatröja. Alltså. Den går ner till knäna på mig nästan och den är väldigt varm och skön. Och så är jag för lat för att göra mig i ordning idag så jag slängde för ovanlighetens skull upp håret i en boll.
Hade tänkt sätta mig vid datorn direkt i morse och inviga tangentbordet lite, ska skriva ett skolblogginlägg idag, men det var massor av uppdateringar som skulle göras först, så jag har suttit och läst om konservatism i lite mer än en timme nu. Riktigt intressant faktiskt. Det är massa smarta citat från gamla gubbar överallt också. Som ett av Burke: "Vi är rädda för att låta människan leva och handla blott efter vars och ens förråd av förnuft; eftersom vi misstänker att detta förråd hos var och en är litet, och att individerna skulle göra bättre i att lita till det samlade förnuftskapital som nationer och tidsåldrar tillhandahåller."

Nu hörde jag nog att datorn startade om sig efter typ 90 uppdateringar. Ska kolla om den går att använda nu. Iiih...




Ädelstenen

Häntat hem datorn nu. Verkar awesome hittills. Snart är det viktigaste installerat och då ska vi spela portal. Hihihi.




Vimmelkantig och smått irriterad

Jag är fortfarande på relativt bra humör och väldigt förväntansfull inför kvällen då jag ska hämta hem nya datorn, men nu är jag lite tillfälligt irriterad igen.

"Onsdag 21 november Presentera Era ämnesval till Er grupp."
= Del av instruktionen till nästa arbete som ska göras i Europakunskapen. Står även att det är viktigt att komma på ett ämne fort för att man eventuellt ska hinna fixa böcker. Man ska med andra ord ha kommit på ämne innan 21 november. Kruxet är att det inte står något som helst mer någonstans om vad det är för sorts ämne man ska komma på att skriva om. Ingenting. Vad är det för sorts instruktioner egentligen? Göra studenterna vettskrämda över ovetskapen och ändå stressa dom att man ska komma på något i god tid och lägga ut uppgiften veckor innan. Jag är SÅ glad att jag inte kommer denna lärare i fråga i någon mer kurs. Hon är säkert jättebra och duktig på sin sak, men sånt här blir jag bara irriterad av.

Nu kommer jag till något lite läskigt och konstigt. På senaste tiden har det hänt allt oftare, förr hände det bara ibland. Jag blir helt tvärt nästan svimfärdig och halvt illamående och så känns det som att jag inte får i mig tillräckligt med luft. Det känns väldigt olustigt och det tar ett tag innan det går över...
Nu har jag ju i alla fall pluggat i ca 6 timmar idag, så ger nog upp politiken och försöker kvitt yrseln och det istället.

Lunch





Äggröra med curry och kanel, med keso och hallon. nom nom.

Friterar hjärnan

Tankeverksamheten cirkulerar kring hur partierna ser ut i EU och deras ställningstagande inför internationellt samarbete. Läser och tänker att jag egentligen inte fattat vad som står, men fattar ändå vad som menas. Say what? Kanske är mer insatt än jag är medveten om. Börjar få huvudvärk, som alltid av för långdragen koncentration. Snart dags för promenad i regnet med andra ord. Men är fortfarande på bra humör!



High on life!

VG på journalistporträttet. Nu när jag har sänkt kraven och inte längre, som på gymnasiet, ständigt strävar efter det bästa jämt, är det så mycket roligare att få höga betyg! Att det går lättare än väntat kan ju också bero på att jag har tyckt att det är roligt att skriva sen jag var liten. Jag vet inte hur länge en av mina högsta drömmar har varit att skriva en bok. Har faktiskt skrivit ett hundratal sidor på en historia, men sen blev det liksom inget mer med det... och jag tror till och med att den har försvunnit med någon kraschande dator någon gång. Så var det med det.

Här näst ska jag skriva ett reportage om Karlskogas rondell. Låter dödstrist och inte läsbart, men ska försöka vinkla det till något intressant att läsa. Ska bli kul!!

Nej. Nu ska jag återgå till något som är kul på en helt annan nivå... EU-politik. Det är ju inte direkt så att det kittlar i magen av glädje när jag håller på med det, men det är ju väldigt intressant så det går ju relativt smärtfritt ändå.

Hur står det till med besöksstatistiken här på blogg.se idag förresten? Står noll noll noll noll på alla datum som syns, fastän jag vet att det inte är noll noll noll noll på riktigt.

För att undvika rushen

Okej vet inte hur rush/rusch stavas så körde på amerikansk stavning.
Stannar i sängen en stund till då jag föredrar att ta morgonpromenad efter halv nio. Innan dess är det hundar typ överaaallt och det är ju mycket skönare att gå själv ju när det är lite öde för att alla hundägare är på jobbet.
Därmed ligger jag här under det sköna täcket, funderar på vad jag ska ha på mig och ska nog smygbörja läsa lite om "EU som ideologiskt projekt", boken jag ska sysselsätta mig med inom politiken de kommande veckorna.
Får se till att ha lite driv idag tycker jag.

Jag drömde förresten inatt att vi var på gran canaria igen... fast iofs är ju höstmörkret är ju mysigt på kvällarna när man kan filmmysa med tända ljus och sånt.. Tur det!

Nej vet ni vad

Imorgon ska jag köpa ny dator. Har sålt två gamla och nu ska jag fasen ha en smidigare och som man kan göra mer än att bara surfa och plugga på... GÖTT!

Spenderat eftermiddagen hos svärmor. Mysigt!

Hösttecken

Dela med mig av en bild på ett stort hösttecken:


Och nej, då menar jag inte att löven ändrar färg utomhus och faller ner på marken. Jag menar att lövet ligger på vardagsrumsgolvet och att höst innebär att det på något vänster tar sig in löv och ligger lite här och där i lägenheten. Mest på grund av att hunden släpar med sig löv i skägg och mustasch och lugg och benhår och ja...allt hår. Sen roar sig ju såklart katten med att krafsa runt på dom. Intresseväckande i massor...

Nåja. Gårdagen spenderades i Karlstad hos min bror. Blev bjudna på mat och datorhjälp och jag hade med cupcakes (som vi inte orkade så mycket av efter maten). Det är inte förrän man väl ses som det känns att man ses alltför sällan.

Nu sitter jag och väntar på att sambon ska ta sig upp ur sängen. Har redan avklarat lite plugg och strax ska vi åka och handla och passa på att köpa med färskt bröd till brunch. Helglyx!

Sleepy

Säger godnatt efter en awesome dag! Imorgon ska vi till Karlstad och hälsa på min fina bror. Kommer bli en bra dag det med!

Red brick med Mia




Fredagsmys

Ska på stan och sånt med Mia. Fick med andra ord anledning till att hoppa ur mysklädera. Jaaa! Och något att rikta all min energi mot. Kör på massor av färg idag.



Balsammetoden

På sistone har jag läst en del om balsammetoden. Att man sluta använda schampo för att det sliter på och torkar ut håret. Läste om det på lockigt.se här om dagen. Där stod det att om man ändå använder schampo är det bäst att först ha i balsam i längderna innan man tar lite schampo och masserar in i hårbottnen, för att skydda håret från schampot. Ska testa att göra så ett tag och kanske eventuellt testa balsammetoden fullt ut sen. Det ska tex göra lockigt hår mindre frissigt och jag har ju rätt självlockigt hår... om ni ville veta alltså ;)
Jag är lite uttråkad idag. Tar mig en pluggfri dag pga att motivationen fortfarande är bortflugen, men vetefasen vad jag ska hitta på istället?!




Mitt nyduschade, ofixade hår.

Surprise

Fick ett överraskningsbesök av mamma nyss. Trevligt! Lunch och fika blev det. Vet inte vad jag skulle ta mig till utan den underbara människan!

Vi kom fram till att jag borde investera i en symaskin. Det är ju dels både väldigt praktiskt att ha hemma till allt möjligt, och dels så tycker jag att det är så himla roligt att sy! När jag bodde hemma så var det inte alltför sällan jag bestämde mig för att spendera dagen i källaren med symaskinen och försöka sy ihop något nytt eller göra om plagg. Jag njuter ju liksom av ensamhet. Det är inte så fasligt ofta jag får akut sug efter att umgås. Då skulle det ju vara himla roligt att ha något att pyssla med hemma. Visst, baka är väldigt roligt och mysigt, men det blir lite onödigt i och med att varken jag själv eller sambon själva äter upp det jag bakar...

SÅ. Jag sa det till honom för någon vecka sen. Nu säger jag det här. En symaskin till mig själv i julklapp eller födelsedagspresent, det tänker jag minsann kosta på mig!

Omotiverad

Gillar inte när jag vaknar med magont och känner mig orolig i hela kroppen. Har ingen motivation till att göra nytta idag. Funderar därför på att ta helg redan nu och göra lite nytta på söndag istället, eller helt enkelt ta en långhelg. Det är nog dags att börja lyssna på kroppen har jag bestämt, och så länge jag inte ligger efter så är det ju bara bra?

Påbörjade i alla fall dagen med promenad och lite yoga. Nu känner jag mig betydligt lugnare. Bara omotiverad. Vill ut i skogen med vovven, men vet inte riktigt vart i så fall. Kanske blir att pälsa på sig massor sen och gå ut och leta efter nåt bra ställe. Vill att han ska få springa av sig lite, inte för att han är hyperaktiv eller nåt (han ligger och sover i mitt knä), men för att frisk luft ju är bra för oss båda och det var ett tag sen han fick springa fritt. Men innan jag har ätit, duschat och försökt pusha mig själv till att tänka lite smart en stund så får han nöja sig med en tupplur och att leta lite efter sin älskade råtta.

Nu bär det med andra ord av mot dusch och kök. Ciao!

Guess what?






the end

Läst ut El choco nu, på igår, idag och några timmar av flygresan hem. Hade läst den förut, men som vanligt glömt bort typ...allt. Läsvärd bok med massor av hemskheter som kan hända, och händer i ett fängelse i Bolivia. Och massa bra saker också som kan hända fastän man avtjänar ett åttaårigt straff för knarksmuggling.



"Nu ligger jag ju typ inte på bordet"




Dagens ris

Kan passa på att ge lite smisk eftersom vi nu, efter hemtentan, återigen har fått lite luddig information om kommande uppgift. Läraren säger exempelvis att hon har gjort grupper för längesen, och vi kan inte börja med uppgiften innan vi har beslutat en sak inom dessa, men grupperna har inte lagts upp än. Det går alltså inte att börja ännu, vilket till viss del är bra, eftersom jag trodde att uppgiften inte skulle komma upp förrän på måndag, men det växer alltid till sig en oro över att någonting har missats eller att det kommer bli för lite tid för att hinna på - när all info inte finns tillgänglig redan från början. 
Saken blir ju inte heller bättre av att det kan ta flera dagar, upp till en vecka faktiskt, att få svar på mejl. Nej. Nu ska jag sluta tänka på det. Tar ett soft veckoslut, läser klart El choco och börjar med det andra nästa vecka. FÅR inte stressa upp mig sådär för minsta lilla. Magen börjar tugga direkt.

Nu: frukost, El choco och sen kanske något enstaka avsnitt av någon serie. I eftermiddag tänker jag baaaka, finally. Och så ska Mia komma hit och hålla mig sällskap, fast vi får se hur det blir med det... en liten facebookfågel viskade i mitt öra att hon hade feber och sånt där trist igår. Vi får hoppas att hon hinner krya på sig så hon kan vara försökskanin med mina bakverk!

Tjusningen i att ha hund

När man proppar på sig en (förvisso rätt tunn) långärmad tröja, en tjocktröja och skinnjacka och ÄNDÅ fryser när man är ute på morgonpromenad. Då biter kylan i Sverige och jag blir liksom sugen på att lyssna på Kent av någon anledning. Slår ändå på Pepplistan och tänker att vovven faktiskt är värt det. Vi har ju trots allt en varm (fast jag oftast tycker att det är kallt) och skön lägenhet att komma tillbaka till efter promenaden, och jag brukar dela upp promenaderna i flera små istället för någon jättelång när det inte är så varautevänligt väder. 



Knows me all to well

Inkommande telefonsamtal från älskling:
- Jag vill säga två saker. Först att du ska gå in på Spotify och lyssna på låten jag har lagt in i Pepplistan. Tror att du tycker att det är en gladlåt. Sen att jag älskar dig.

Söt. Och såklart var det en glädjespirande låt i min smak.  



Bank donk

Står en stor lastbil utanför sovrumsfönstret. Sitter under täcket i sängen och läser. Tog lite sovmorgon idag också. Grannhundarna skäller i kör så fort någon sätter sin fot i trappuppgången, då kan ni ju tänka er hur det låter nu när möbler kånkas upp till någon lägenhet.
Här är det lite tvärt om. Nu står visserligen katten i hallen och lyssnar, men nyss låg båda i sängen här och bara spejade...och jag försökte få katten att sitta och stirra i fönstret så att jag inte skulle känna mig dum som är nyfiken och sitter och glor... men icke. Hon rörde inte en fena på mitt kommando. Surprise surprise.






Hahaha alien cat




All set

Skinnjacka, termostrumpbyxor, halsduk, mössa - redo för morgonpromenad




Portal 2

Sitter och väntar på Joni nu. Vi ska spela datorspel. Japp, så är det. Portal 2. Riktigt roligt faktiskt!


Baksug

Är sugen på att baka. Mamma la upp bild på facebook på nån chokladtårta. Ska nog leta upp nåt nytt bra recept att testa eller försöka trixa ihop något eget. Väntar nog med baket till senare i veckan dock, men det är ju alltid fint att ha något att se fram emot!

Nu har jag skrivit klart arbetet och skickat in tentan. Alltså är jag klar med deadline i Europakunskapen tills imorgon och i Journalistiken till på fredag. Inväntar fortfarande instruktioner till nästa uppgift i Europakunskapen så det kan jag inte börja med ännu, så idag kan jag nog ta det rätt lugnt nu och imorgon tänkte jag ägna åt att bara läsa inför ett blogginlägg nästa vecka.

Blir med andra ord inte läsning på balkongen än. Är för trött i huvudet och i nacken för det. Har istället planer på att vika tvätt framför första avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar. Det har ju fått så himla mycket uppmärksamhet och hyllningar i massor, så det borde ju vara värt att se?

I was right







Effektiviteten

Det var nog bra med en energiboostande semestervecka. Sen vi kom hem har jag känt mig rätt "orkar inte" till plugget, men när jag väl kommer igång går det liksom mycket mer effektivt. Jag hinner med mycket under tiden jag koncentrerar mig och behöver inte ta pauser stup i kvarten för att motivationen försvinner.
Alla reportage är genomlästa. Var nyss ute på en liten promenad med vovven. Nu mat, sen renskrivning, och så är det ju faktiskt sol ute så att en eftermiddag med en kursbok på balkongen låter ju inte helt fel faktiskt.
Om jag känner Bobbie rätt (och det gör jag) så har han väl redan placerat sig på stolen med filt ute på balkongen i solen. Öppnade balkongdörren för en stund sen så att kissen ska få spana. Det är ju hennes favoritsyssla.

Den långa vägen tillbaka

Sitter i sängen och gosar med katten i knät. Läste just ett så hemskt reportage. Har en uppgift att läsa sex stycken reportage för att sedan skriva en analys (ja, det tar längre tid än man tror). Hur som helst läste jag tre stycken igår och har läst två idag. Det senaste jag läste var så himla hemskt. Handlade om hur far och dotter i en familj brann inne i ett hus där de var på "avkopplingshelg" kan man väl säga, och lämnade kvar mor och son i livet eftersom de inte var med i huset som brann upp. Reportaget innehåller alltifrån hur orsaken till branden inte har kunnat fastställas till hur mor och son har tacklat sorgen.

Reportaget fick mig att börja tänka. Tänk vad många som har gått igenom och går igenom något liknande egentligen. De flesta har väl tyvärr upplevt det hemska att förlora någon som står en nära. Kanske inte just på sättet som i reportaget, men folk dör varenda dag och folk förlorar nära och kära varenda dag. Tänk om man skulle skriva om varenda dödsfall och dess konsekvenser? Don't get me wrong, det är absolut inget fel med att den här historien har fått stor uppmärksamhet och ett stort reportage i DN - det kan vara nyttigt att läsa något tragiskt ibland, tror jag. Man blir himla ledsen, sympatisk, men även tacksammare för det man faktiskt har. Vad jag ville komma till är att det är sanslöst hur mycket lidande världen är fylld av.
Modern i reportaget pratar om hur människor runtomkring har svårt att veta hur de ska bete sig när man bär på en så stor sorg, och att när man till slut verkar ha återhämtat sig tror omgivningen att allt är bra. Sanningen är ju att det liksom aldrig försvinner, men att man ju helt enkelt inte kan snöa in sig i allt tragiskt hela tiden. Till slut måste man vidga vyerna och fokusera på allt som är bra för att själv kunna överleva. Och man kan väl likna den här historien lite med allt hemskt som händer i krig och svält över världen - en historia är en tragedi, men om de blir för många orkar man till slut inte ta emot alla.

Nej, jag är tacksam över att inget av de andra reportagen verkar vara någon snyfthistoria. En räcker gott och väl.

Här har ni länken om ni vill ha..
http://www.dn.se/diverse/diverse---hem/den-langa-vagen-tillbaka

En måndag

Ja. Hittat en sak som jag verkligen vill ha, men det händer väl rätt ofta å andra sidan. En tröja jag har tittat på ligger på 50% rabatt nu på H&M. 125:- blir det då om jag har räknat rätt. Sugeeen. 


Måste ju göra lite annat mellan pluggtagen. Jag vägrar att bli pluggförlamad bara för att jag är sjuk. Fast jag vet å andra sidan inte riktigt om jag är sjuk eller om det är min mage som bara har dampat loss totalt och drar med sig resten av kroppen i fallet också. Suck. Nej. nu ska jag ta och fortsätta med min reportageanalys här. 

panik

Okej. Jag är sjuk. Sjuk på riktigt. Sådär så att man knappt kan göra något. Varför? Jag ska ju tvätta imorgon var det tänkt och så har jag ju deadline på arbeten och sånt att passa. Å andra sidan är det väl ingen som har tid att vara sjuk. Varför i helskotta blir man det då?!?

Mitt i natta

Ja, klockan är runt halv tre och jag är fortfarande vaken. Kan ha att göra med att jag somnade om i morse och vaknade halv ett. Kanske.
Haft väldigt ont i magen sen igår. Inte bra.
Har spelat datorspel med älskling. Mycket roligare än väntat. Brukar inte fastna för sånt.
Har varit hos Jenny och tittat på film också. Mycket trevligt.

Nu ska jag gosa med katten så hon blir trött på mig och förhoppningsvis håller tyst hela natten lång. Hon ligger ju här på min mage och myser.

En random bild får ni också. På köpet alltså.




Irritation

Nu har jag sovit för lite i typ tre dagar. Det känns. Blir fruktansvärt lättirriterad av det. Hade sett fram emot att få sova ut inatt, men icke. Klart att hunden (som ju absolut inte ville upp igår när vi skulle gå upp) ville ut klockan sex i morse. Vi somnade om en pytteliten stund och sen när hunden vaknade igen började såklart katten jama, missnöjd över att vi var i sovrummet istället för här ute med henne... suck. Nu sitter jag med andra ord här och är sur. Det är ju inte alltid så himla gulligt och roligt med djur...

King and lionheart


 

Suck

Vet inte om det är internet, datorn eller bara universum som knasar lite. Det går inte att lyssna på spotify i alla fall för att jag inte är uppkopplad till internet... fast jag kan komma in på både facebook och skriva här, så atte.. internetuppkoppling har jag ju faktiskt visst det?

Nåja. Ingen idé att hetsa upp sig för sånt... Tur att jag har lagt in Of monsters and men på älsklings dator så jag kan lyssna på det. Rätt bra packa upp/dusch/städ/göra i ordning sig-musik. Är jättepepp på att göra mig i ordning ordentligt idag. Har inte gjort det på typ två veckor, och med det menar jag smink och hårfix typ. Så nu ska jag göra det istället för att sitta här!

One of the reasons

Skriver inte något kärleksförklarande blogginlägg idag direkt, men tänkte skriva ner en av anledningarna till att jag älskar min andra hälft så mycket.
Han kom hem på lunch strax efter tolv. Jag var precis på väg att lägga mig, kändes som att jag var på väg att få migrän, osminkad, rödmosig och med ful morgonfrilla fortfarande (varför bry sig när man ändå är hemma hela dagen). När jag en stund senare var uppe och skulle ta värktablett igen ställde han sig framför mig, tittade rakt på mig och sa "vad söt du är".
Sånna där småsaker som är rätt stora egentligen och som gör att man känner sig bekväm i att gå och se lite ut som en knarkare ibland (eller ofta) här hemma.

Nu tror jag faktiskt att huvudvärken inte är går åt det värre hållet längre, peppar peppar. Hade mer eller mindre förberett mig på en eftermiddag from hell, men fick tips igår om att det är bra att ta två ipren och en kopp kaffe när migränen börjar smyga sig på... och jag tror att det kanske funkar! Woopido.

Can it be?

Är det möjligt? Tror att jag äntligen är klar med hemtentan. Ca 20 sidor senare och x antal timmars funderande, skrivande och omskrivningar. Lägger eventuellt till lite på slutdiskussionen om jag har lust innan onsdag då det ska in, men annars känns det rätt awesome nu faktiskt.

Då är det med andra ord dags nu att ta ut vovven och sen kanske ta en tupplur eller nåt. Är fortfarande grötig i bollen och jag ska INTE börja med nästa veckas arbete redan idag. Ska bara läsa lite i El Choco, som jag ska skriva ett blogginlägg utifrån. Känns som en lagom ansträngande uppgift för en fredagseftermiddag.

Djuren är förresten som fastklistrade vid mig idag. Mysigt!

Back to reality

Vaknade med nästäppa, mosigt huvud och huvudvärk. Yes! Efter ipren, alvedon och frukost har jag skickat in ett skolarbete. Nu ska jag försöka göra klart det sista på tentan också så att jag kan gå och lägga mig sen igen. Sjukt mysigt i alla fall att sova med hunden i sängen inatt. Och vakna och se honom ligga och snegla på mig. Han ville dock INTE ut och kissa. Han ville bara följa med mig när jag kollade hur kallt det var ute osv och sen skulle han prompt fortsätta sova i sängen. Fast då blev ju katten förstås sur. Man får ju liksom inte sova när hon har märkt att man är vaken där på andra sidan sovrumsdörren. 
Hur som helst så vill jag ha en liten raket i pluggbaken nu.

Idag ska vi fira lite att vi idag har varit tillsammans i TRE år också. Blir förmodligen i form av bio och sen fortsatt filmmys hemma. Det känns rätt okej med höstrusket nu ändå!

Avbrott

Nu har jag min lilla hundbebisälskling här! Mia kom hit och höll mig sällskap ett tag, och mamma har varit hemma på lunch. Nu ska jag försöka liva upp mitt trötta huvud lite och finslipa lite mer på tentan. Och så gosa med hunden såklart.



Chu chu ua

Jag och min andra hälft har haft två låtar i huvudet hela veckan. Varför? Jo, för att vi spenderade våra kvällar på Mini disco. Halv nio varje kväll var det underhållning för barnen då clowner och sånt visade hur de skulle dansa till olika låtar. Vi satt längst fram och tittade, jämt. Och drack alkohol. Två låtar fastnade i huvudet på oss båda och det slutade med att vi dygnet runt gick och nynnade på dom...



Morgonlycka

Alltså. Typ två gånger under veckans gång har jag lite flyktigt tänkt att "hoppas jag inte har missat nåt som skulle göras", eftersom jag inte har brytt mig om att logga in på universitetssidan alls och kolla läget. Var därför aningen pirrig nu när jag loggade in. Ser att jag har fått VG på alla tre grejer jag lämnade in i journalistiken precis innan avresan. Glädje! Det där med journalistik kanske är nånting för mig. Det är ju inte alls svårt på samma sätt att få bra betyg, som i mina programkurser. Jag bara skriver, och jag tycker att det är kul, och så blir det som det ska tydligen. Studierna med miljön är ju mer nöta nöta nöta = man tappar mycket och det är svårare att få VG. Nej, nog om det nu.

Jag kände mig som ett riktigt A-hole när jag gick upp 07.23 för att åka med Joni hem till mamma när han skulle till jobbet. Inte för att vi kom hem halv två och kom i säng halv tre, utan för att katten först och främst jamade NON STOP ända sen vi kom hem tills vi la oss... och även då fortsatte hon. Vet inte hur länge hon fortsatte, men så fort hon hörde att vi var vakna nu i morse satte hon igång igen. Tror att någon saknade oss lite.... lite.... lite.. eller mycket till och med. Därav kände jag mig väldigt dum när jag följde med sambon utanför dörren idag... Nåja. Hon fick ju gosa lite i alla fall, och mer ska det bli. Imorgon ska jag vara hemma och gosa sönder båda heeeeela långa dagen.

Och jag har ju inte träffat Bobbie än heller?! Vi får se hur det blir, men jag får väl göra det under dagen i alla fall. Oh happy day!

... och så ska jag strax fixa frukost här och dricka svenskt kaffe. Oh happy day! (Det spanska var ju verkligen inget att hurra för.. luktade typ kemikalier eller nåt och smakade inte bättre).

Blir såklart roligt när min fina mamma kommer hem på lunchen också!

Hemma i kylan

Nu är vi hemma i kylan igen. Känns väldigt bra faktiskt. Ska hem till kissen och gosa sönder henne lite nu, men först måste vi åka hem från arlanda och få i oss lite mat på vägen.
Tänkte passa på att lägga upp lite allmänna bilder och imorgon eller nåt ska jag visa lite mer av äventyren vi har varit ute på...hihi.



















En svettig halsning

Ville ju ha prickar over the a, men det gick inte. God mat, 30 grader varje dag, god mat och alkohol. Lever livet med andra ord. Nu orkar jag inte skriva mer utan svenskt tangentbord... I´ll see you when we get home!

En natt på marken

Spenderade natten på ett "hotell " som är ett omgjort flygplan. väldigt charmigt faktiskt. Sjukt skön säng, men gemensamma toaletter, vilket ju inte är världens höjdare, men funkar en natt såhär. Nu ska vi upp upp upp och iväg och checka in snart. Drömde att larmen inte fungerade på mobilen och att vi vaknade för sent för att hinna med planet..... har vaknat regelbundet sen dess för att kolla klockan. Suck, det där med sömn alltså...







To do list

Ta sovmorgon
Töm kyl på sånt som kommer bli dåligt under veckan

Rensa kattlåda
Töm alla papperkorgar
Ät frukost
Duscha
Packa klart
Gosa med djuren
Ät lunch
Diska
Ge kissen extra vatten och mat
RELAX

Inatt var jag förresten nästan helt säker på att jag hade hittat en läskig cancerknöl på kissens mage eller nåt (det jag kände var typ pyttelitet, men när jag gick och la mig och försökte sova mindes jag det helt plötsligt som väldigt mycket större). Väckte min sängkamrat, fick ingen vidare hjälp då. Imorse fick han känna... och jaha, det var en muskel. Imagine much? Nej nu får jag nog ta o chilla lite tror jag...

Utmaningar

Det hör ju inte till vardagen direkt att gå och hälsa på någon som man inte direkt känner, men jag var nyss hos journalisten jag skrev ett porträtt av. Hon kom med lite tips om småsaker jag kunde ändra om jag vill, och så pratade vi om massa annat också. Hade med mig vovven och han var lugnare än någonsin typ. Låg i mitt knä nästan hela tiden, luktade lite först bara. Nu är han HELT SLUT efter en promenad till och från stan med allt det innebär (mycket ljud och folk och djur, vi är ju inte i stan så ofta), men det är ju bra. Då kan vi gosa! Ska ändra lite saker i porträttet nu direkt och sen sätta mig framför tvn. Hade ju egentligen inte tänkt plugga varken idag eller imorgon, men idag har jag redan skrivit om en uppgift fastän jag inte hade tänkt det, varit hos henne och fått feedback på ett arbete och ska nu fixa det. Oväntat duktigt!

Imorgon tänker jag i alla fall ta sovmorgon, fixa lite hemma så att det är rent och fint, packa det sista, och bara softa. Ingen annan nytta!

söt katt


Imorgon slipper jag håriga tiggare. På gott och på ont. Separationsångest, javisst. Kan nog inte slappna av innan vi är iväg tror jag.

Smått panik

Skickade in personresearch i torsdags. Insåg nu att jag glömde skriva in ett förslag till vinkling vid bearbetning av researchen. Det är ju liksom inte en jättestor del av uppgiften, men jag mejlade i alla fall min vinkling nu till läraren. Det borde ju räcka? Tänker, att om man inte kan gå godkänt utan att ha skrivit med en sån, så borde det ju bara krävas att man lämnar in en sån för att kunna få godkänt, if you know what I mean? Känns som att jag är all over the place nu. Dålig sömn och huvudet är någon annanstans.

I drömmarnas värld

Ja alltså. jag la mig runt halv tolv. Slog upp ögonen fem, pigg som fasen...fast ändå trött... och med skenande puls. Varför? Jo jag drömde att jag blev uppringd om ett vikariejobb klockan nio på kvällen. Då skulle jag ta mig till ekeby, och jobbet började halv tio - och var att städa nånstans... Jag var under den här tiden både på nån skola (antar att det var den nya gemensamma) och sprang vilse i trappor och på stan för att uträtta ärenden (och ja, av någon anledning var allt öppet så sent på kvällen). Grejen var att när jag väl hamnade på stan började jag jobbet om fem minuter, men jag hade fortfarande kvar att gå från bokia till subway (som låg vid bagarns brödbod)...och det var liksom som att gå i vatten. Tog aslång tid. Blev ju liksom lite stressad sen när jag stod och väntade på min kycklingmacka så jag försökte ringa nån som skulle kunna hjälpa, men telefonen blev seg och sen tog batteriet slut...så klart.
Av någon anledning kom mamma till subway då och sa att det inte var någon idè att gå till jobbet för att jag var sen. Klockan hade gått från 21.35 till 22.00 utan att jag märkte det. Blev JÄTTEledsen för jag HATAR att bli sen.

Så, det var min natt. Om ni ville veta alltså... Nu ska jag försöka somna om en stund. Godnatt!

Kvällsnöje





i mobilen

Bätrre sent än aldrig så ser jag nu att blogg.se-appen finns till android nu också. Nu när jag har den blir det ju tusen gånger lättare att lägga in bilder i inläggen :)

Familjedag

Idag hade vi tvättid klockan sju på möra. Inte världens roligaste. Men sen fick vi besök av min mor och lillebror. Sen åkte vi lite spontant hem till Mia och Martin där det var lite mer familj. Och mitt i allt så ringde en av mina farbröder mig också. Vi har inte pratat på hur lång tid som helst.
Familjedag blev det med andra ord. mysigt! Men jag får lite blandade känslor när jag pratar med just den farbrorn. Han påminner väldigt väldigt mycket om min fina pappa, vilket ju både är väldigt bra och roligt och samtidigt väldigt jobbigt. Det gör ont i hjärtat samtidigt som det gör mig så himla glad.


Bilder


Hemmafrudag

Blev en seg start. Men nu har jag i alla fall gjort helt grymt fluffiga muffins (how did that happen liksom?! muffins som är typ omöjliga att få perfekta) doppade i smält smör och kanel och rårörsocker. Och så gjorde jag chokladkolasnittar också.
Nu är jag igång med badrummet. Är dock väldigt varm nu efter att ha haft ugnen på så länge. Plus att jag har öppet till balkongen så att kissen ska få spana = ännu varmare eftersom det är sol för en gångs skull.... vilket ju är jättehärligt! Så jag klagar inte.

the story of the beast with these four dirty paws

Of monsters and men
Städ
Bak
Bollek med hund
New girl
Gossip girl

Så ser dagens planer ut för tillfället. Det är ju så fint väder så jag börjar nog med hundlek. Så blir hjärtat trött och glad.

Ett par snygga

Måste lägga upp bild på ett par skor som visades i Scorettreklamen hela tiden när det var paus i Greys här om kvällen. SÅ snygga.






Lite reklam

Nu får ni lite reklam på katter från blocket. Igår såg vi en jättejättesöt hund som såg ut som en vit version av Bobbie. Frukstansvärt söt alltså, för det är ju det Bobbie är, hihi.
Började hur som helst drömma lite om fler djur. När vi någon gång i framtiden flyttar till hus eller större lägenhet, så att vi får mer utrymme helt enkelt, så skulle jag gärna skaffa en kattkompis till vår kisse. Så att hon slipper vara själv när vi är någonstans och har med oss Bobbie. Det känns ju lite orättvist. Mia har i alla fall beordrat oss att i så fall skaffa en Maine coon, för att hon vill ha en sån men inte kan pga allergi. Vilket ju skulle funka bra just för att jag jättegärna har velat ha en Maine coon!! Dom är ju så HIMLA fina. Norska skogisar har ju liknande drag och man ser ju lite på vår kisse att hon har toffsar på öronen. Det eller en perser. För dom är så himla sötfula att man typ dör ju. Med sina tjocka kinder (ser ut som det iaf) och intryckta ansikte. 

Åh. Ja blocket kan man ju titta runt på hur mycket som helst. Och drömma lite. Men nu är jag ju helt 100% nöjd med våra små underbara hårbollar! Lägger på tal om det först upp en bild på Bobbie som jag tog nyss. När jag sitter vid datorn får han alltid för sig att han ska klättra upp och hänga över min axel. Och så står han och balanserar på mina tuttar. Konstig hund...

Ja, nu blir det ett inlägg med massor av bilder. Enjoy!



http://www.blocket.se/orebro/Perserhona_43056922.htm?ca=8&w=3



http://www.blocket.se/sodermanland/Renrasig_Maine_Coon___Saffran_42838240.htm?ca=8&w=3



http://www.blocket.se/ostergotland/Renrasiga_Maine_Coon_kattungar_42966729.htm?ca=8&w=3

 


http://www.blocket.se/stockholm/Renrasig_Maine_Coone_och_blandras_omplaceras_43064234.htm?ca=8&w=3



http://www.blocket.se/goteborg/Maine_Coon_7_man_43115060.htm?ca=8&w=3

It's friday!

Vaknade på nästan oförskämt bra humör idag. Nästan studsade upp ur sängen kvart över sju. Nu har Bobbie varit ute och jag har snart ätit klart min frukost. Tänkte ta en greys-paus vid halv tio när det går på tv, så jag vill få lite gjort innan!

Varför är jag på strålande humör då? Ja, främst för att jag sov riktigt bra inatt på första gången på flera veckor känns det som. Utan att vakna massor och utan att komma ihåg tusen drömmar på morgonen. Känner mig liksom utsövd för första gången på ett bra tag! Awesome!
Och så är det ju fredag också. Ikväll ska jag umgås med Mia och imorgon ska jag ha hemmafrudag vad det ser ut som nu. Ska baka och fixa och dona, och kanske ta en höstpromenad med någon. Och på söndag ska jag tvätta medan min andra hälft jobbar, för att vi ska ha rena kläder till resan! Det är ju liksom inte alls långt kvar nu! Ska bli såå spännande!

Nej nu är min macka slut, så nu ska jag sätta fart!

4 sidor senare

Spänningen från nacken känns upp bakom öronen. Gillart inte! Har i alla fall skrivit 4 sidor om utvecklingen av EU:s internationella roll nu. Har fortfarande dess framtida roll kvar att skriva om. Det här tog längre tid än jag trodde. Men snyggt blir det. Och fyller ut gör det. Strax inne på sida 17. Rätt lagom eftersom vi bara har 20 sidor på oss.
Nej nu måste jag bli klar med det här så att jag förhoppningsvis hinner börja med ändringarna idag också. Ska till Örebro när sambon slutar jobbet. Han hade beställt ett minneskort till kameran som skulle hinna komma innan vi åker, men nej, dom hade visst gjort fel och minneskortet fanns inte ens i lagret. Om jag har tur så kan jag få med honom till Lågprismagasinet. Där kan man ju köpa nån fin ljusbehållare för typ en tjuga...

Om Sverige

Okej. Har fått tillbaka lite motivation nu. Har skrivit "inledningen" till sista punkten och sen kommer det nog gå relativt lätt att få ner resten. Sneglade lite på facebook medan jag borstade tänderna nyss och tittade lite på en diskussion om huruvida man ska ha böneutrop i Sverige eller inte. En fråga som kan få många kloka och många dumma svar beroende hur man vrider den. Uttrycker inte någon åsikt i den frågan. Det jag ville komma till är att det kom upp att det inte känns rätt att ha böneutrop i ett kristet land. Varpå någon blev arg och sa att Sverige inte är ett kristet land längre - eftersom ingen går i kyrkan.
Blev lite förvånad av kommentaren för det är väl klart att Sverige i grund och botten är ett kristet land? Majoriteten som är födda i Sverige är väl ändå medlemmar i svenska kyrkan? Det vanligaste är väl fortfarande att döpas och gifta sig i kyrkan? Dopet blir väl allt mindre vanligt, men svenska kyrkan är ju fortfarande stor del av samhället. Vilken religion skulle annars dominera i landet? Muslimer, som knappt ens får upp moskéer pga livliga debatter om huruvida det är rätt eller inte? Visst för att samhället är mångkulturellt men det känns som att man har skev verklighetsuppfattning (med risk att kasta sten i glashus, för det finns väl folk som tänker samma om det jag säger) om man anser att Sverige inte är kristet för att det inte är standard att regelbundet gå i kyrkan... eller?

Det är ju hur som helst intressant att läsa debatter om relgioner, för att det finns ju liksom inget rätt svar och så fort man tar ställning så kan man få kloka åsikter från de med motstående åsikter...

Where did it go?

Vart försvann min motivation till att göra nytta?
Hittade en jättefin bakblogg när jag skulle logga in här.
Hittade recept där på munkmuffins. Låter ju helt fantastiskt!
Nu är jag alltså sugen på att göra det.
Men inte på att plugga.
Inte det minsta.
Alls.

Men på nåt sätt måste jag ju liksom ta tag i det.
Baket alltså....... hä hä. Fast nä...

Awesome!

Hittade ingen bra vit skjortblus. Eller jo, jag hittade en, heeelt perfekt... som bara fanns i XL. Blä.
Men jag hittade i alla fall ett par midjehöga svarta jeans som sitter perfekt. 299:- på lindex. Billigt för ett par byxor ju?! Och så hade dom rea och ta 3 betala för 2 med strumpbyxor, så jag fick ett par orangea, ett par beiga med svarta prickar och ett par svarta med blommor... för 50:-. Som hittat! Och så en sjal för 50:- som inte är för varm för att ha nu i övergången mellan årstiderna... Nöjd tjej!

Hittade även ALLT som jag behöver till halloweenutstyrseln här på stan. Ska dock köpa det längre fram, men väldigt skönt att veta att det finns, och utan att det blir dyrare än att beställa på nätet. Pepp!

Nackvärk

Sitter och håller på att förbereda svar på en intressant fråga om hur EU under sin utveckling har förändrats och hur dess roll kommer se ut i framtiden. Lite filosofiskt sådär. Har sammanfattat en hel boks innehåll som stolpar på tre handskrivna A4 nu, så nu borde det gå relativt fort och "lätt" att skriva ihop. Frågan är om jag ska sluta plugga för dagen nu, bara eventuellt göra lite mer senare. Jag och Mia ska nämligen till stan nu i eftermiddag och jag ska titta på lite halloweengrejer och ett par midjehöga svarta jeans. Frågan är ju om jag orkar pressa hjärnan mer nu innan, eller om jag ska göra mig iordning nu så att vi kan åka strax. Får alltid så dåligt samvete när jag inte pluggar tillräckligt många timmar per dag. Dock är jag numer väldigt positivt inställd till att jag kommer hinna klart med tentan utan stress. Om jag skriver klart sista punkten imorgon så har jag ju trots allt mer än sammanlagt en arbetsvecka på mig att få in dom där jäkla sidnumren (vilket helt plötsligt inte verkade lika viktigt när jag fick svar på mitt mejl) och övriga tillägg och finslip.

Så, ja. Nu bestämde jag mig för att göra mig i ordning och sen åka till stan. Förlåt bloggen för att jag använder dig som beslutstagande medhjälpare när det gäller... typ allt. Kan inte vara kul att läsa om heller, men jag kan liksom inte hjälpa det.

Lyssna på Euphoria och byta om från smutsiga mjukisbyxor får det bli nu. Ciao!

Seg start

Seg start på dagen idag. Har inte kommit igång med att plugga än. Igår la jag mig vid tio, var trött och pigg på samma gång och somnade inte förrän vid halv tolv eller nåt. Vaknade runt två, täppt i näsa, rastlös, kom på att datorn låg kvar i bilen, utan datorväska. Gick ut och hämtade datorn, satte på den för att kolla att den mådde bra, fixade lite i journalistporträttet och gick och la mig. Var för mycket uppe i varv för att kunna somna, fastän jag ju var svintrött. Spelade mobilspel... länge. Tror att klockan var typ fem när jag äntligen somnade om. Vaknade när Joni gick upp halv åtta. Tänkte sova en stund till, men tänkte bara på hur jag ska skriva sista uppgiften på tentan. Tänkte, NEJ - inget pluggtänk - började tänka på allt med resan istället = kunde inte somna om. Kollade aftonbladet och gick upp och tog en lång frukost.

Spännande va?

Börjar få lite resfeber tror jag. Det känns så svårt att lämna djuren. Speciellt när jag pluggar på distans och är van att ALLTID ha dom runt mig. Jag vet ju att det släpper så fort man åker, men ändå. Fjäskade lite nu under frukosten. Bjussade på lite tunnbröd och kissen fick lite mjölk.
Nu sitter jag i soffan med datorn och Bobbie sitter i fåtöljen snett bakom soffan och bara stirrar på mig. Snart, om inte redan känner dom väl på sig att vi ska bort och blir sådär jättejätteklängiga. Mysigt ju.

Igår kväll blev vi bjudna på smörgåstårta av svärmor och hade en trevlig stund där. Fick med oss resväskor och jag testade hur mycket mina klänningar fyller upp. Typ inget alls. Perfekt!

Nu måste jag sätta fart här. Ska lägga in en sista sak i porträttet och skicka till Anja så hon får läsa igenom. Sen är en sak avbockad på dagens to do-list.

Vädret

Var hos mamma idag. Hon berättade på lunchen att min lillebror hade mått illa igår. Jag gick hem direkt efteråt typ... Här tas inga risker! Blev en väl behövlig promenad och nu är hunden helt slut och kommer förmodligen sova resten av dagen. Vi sitter ute på balkongen och pluggar, djuren och jag. Fast hunden sover och katten jagar flugor och skulle gärna jaga fåglar också... det blev ju riktigt fint väder nu så att temperaturen på balkongen är perfekt. Med tröja på och filt över benen så fryser man inte ett dugg.

Är inte längre lika sur eller stressad över plugget. Det blir som det blir.

Nu ska jag fortsätta läsa. Sen funderar jag på att passa på att beställa dom där svarta jeansen och den vita skjortan från H&M nu medan det är 10% rabatt. Men hur funkar det där egentligen, om paketet kommer när vi är borta? Om jag beställer nu hinner det ju inte komma innan vi åker förmodligen... men om jag beställer på tisdag kväll (sista rabattdagen är fjortonde nämligen), dagen innan vi åker, så borde ju paketet komma absolut tidigast typ fredagen, men förmodligen samma vecka som vi kommer hem igen... och det gör väl inget om paketet får ligga någon/några dagar, eller?

SUR men ändå lättad

Fått tillbaka andra utkastet av hemtentan nu.
Bra: Det verkar inte vara så många stora grejer hon vill att jag ska lägga till, plus att hon sa att jag har kommit långt i arbetet och att det är intressanta diskussioner jag för.
Dåligt: Fram till första utkastet hade jag skrivit in vilka sidor jag hade fått allt från. Hennes kommentarer på det sa inget om att det skulle vara så. Kollade upp vad som stod skrivet om harvardsystemet på KAU och där står det väl i stort sett att man bara behöver sidnummer när det är direkta citat - så jag tog bort sidnumren till det jag dittills hade skrivit och brydde mig inte så mycket om att skriva ner det när jag fortsatte skriva. Tro fasen att hon säger nu att jag visst ska sidhänvisa? Och så har hon lagt upp ett dokument på its som heter "att skriva PM", och ingenstans framgår det att det är till hemtentan, så jag trodde ju att det var en kommande uppgift som just gick ut på att skriva ett PM.

Nu var med andra ord tvungen att skriva ett mejl och kritisera deras brist på tydlighet i instruktionerna. Om man har uppgiftsinstruktioner i två olika dokument måste man väl ändå visa det tydligt? Tycker jag i alla fall, men det kanske bara är jag som är dum i huvudet och inte förstår saker som är självklara.

Hur som helst. Får lägga på ett kol nu och läsa klart resterande 60 sidor i boken jag läser. Har ju ett jäkla massa sidletande att se fram emot sen. Men det gör inget. Jag älskar dubbelt arbete,
Jag hoppas i alla fall att det inte tar såå lång tid som det känns som att det kommer göra. Oftast går det ju fortare än man tror, peppar peppar.

Nåja. Politik hela dagen lång då.

Inredning

Sitter och längtar tills vi åker till ikea och jag kan köpa min efterlängtade hörnhylla till köket. Vill kunna ha lite grejer synliga. Fina nya muggar och glasburkar med mjöl och sånt i exempelvis. Har tittat ut en fin hylla på ikea som är billig. Hade gärna velat ha en vit istället, vet exakt hur den ser ut men hittar den ingenstans.., men den på ikea är också jättefin! 



Och kanske dom här muggarna från Halens. 


Eller dom här från trend4you


Eller dom härfrån Broarne 


 

Taylor Momsen

Tog nyss lunchpaus och tittade på ett avsnitt gossip girl. Det känns så sjukt att se Jennys/Taylor Momsens utveckling genom serien. Från en liten oskyldig flicka till... ja... något annat. Visst, det är bara en serie, men om man är bekant med hennes bands musik The pretty reckless så låter det ju lite likadant där. För att inte tala om hennes musikvideos med korsetter och där allt handlar om sex och rock n' roll. Visst, hon är bara ett år yngre än mig, men den musiken jag pratar om är två år gammal och då var hon inte ens arton år. Bara något jag tänker på när jag ser henne i serien nu när jag är medveten om hennes musikkarriär. 
Sen är det ju en annan femma att jag tycker att musiken i sig är sinnessjukt bra! 




Snart smäller det

Bara lite mer än en vecka kvar. Kämpar för att hålla mig lugn och vet ju att jag hinner med allt innan. Har redan kommenterat två kurskamraters blogginlägg (check) och läst 20 sidor i sista boken som ska läsas innan semestern. Med de 40 igår är det bara 100 sidor kvar. Piece of cake. Är övertygad om att det inte blir några problem, ändå känner jag mig lite hispig, så nu tänker jag liksom sluta med det. Bums!
Ska kolla igenom två skrivna journalistikuppgifter och sen är jag klar med journalistiken tre veckor framöver (check). Ska bara hitta lite mer om Jimmie Åkesson den här veckan innan det är helt klart, men det får nog vänta tills imorgon.

Hur som helst. Riktig höstdag ute idag. Bobbie plaskade runt i gräset när vi var ute på morgonpromenad trots att han inte brukar gilla att bli blöt. Löven börjar lysa oranget och gult och man kan ha tända ljus mitt på dagen när det är såhär ruggigt. Mysigt.

RSS 2.0