Om Sverige

Okej. Har fått tillbaka lite motivation nu. Har skrivit "inledningen" till sista punkten och sen kommer det nog gå relativt lätt att få ner resten. Sneglade lite på facebook medan jag borstade tänderna nyss och tittade lite på en diskussion om huruvida man ska ha böneutrop i Sverige eller inte. En fråga som kan få många kloka och många dumma svar beroende hur man vrider den. Uttrycker inte någon åsikt i den frågan. Det jag ville komma till är att det kom upp att det inte känns rätt att ha böneutrop i ett kristet land. Varpå någon blev arg och sa att Sverige inte är ett kristet land längre - eftersom ingen går i kyrkan.
Blev lite förvånad av kommentaren för det är väl klart att Sverige i grund och botten är ett kristet land? Majoriteten som är födda i Sverige är väl ändå medlemmar i svenska kyrkan? Det vanligaste är väl fortfarande att döpas och gifta sig i kyrkan? Dopet blir väl allt mindre vanligt, men svenska kyrkan är ju fortfarande stor del av samhället. Vilken religion skulle annars dominera i landet? Muslimer, som knappt ens får upp moskéer pga livliga debatter om huruvida det är rätt eller inte? Visst för att samhället är mångkulturellt men det känns som att man har skev verklighetsuppfattning (med risk att kasta sten i glashus, för det finns väl folk som tänker samma om det jag säger) om man anser att Sverige inte är kristet för att det inte är standard att regelbundet gå i kyrkan... eller?

Det är ju hur som helst intressant att läsa debatter om relgioner, för att det finns ju liksom inget rätt svar och så fort man tar ställning så kan man få kloka åsikter från de med motstående åsikter...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0