Loppisfynd








och söt äggklocka från maxi!

Quote


Den där sömnen

Ja. Det är väl ungefär nu jag börjar märka av ordentligt att jag har sovit rätt mycket för lite..lite för ofta på sistone. Vaknar och blir fruktansvärt irriterad över att jag har vaknat och vet att jag inte kommer att kunna somna om. Att gå upp tidigt när det börjar bli ljust på morgnarna i all ära...men någon måtta kan det väl få vara? Vet ju själv att jag behöver dom där åtta timmarna.

Ja.
Nu vet ni det.
Idag hoppas jag på att få sitta ute i solen. Har faktiskt fått lite färg! Jag är väl i och för sig fortfarande väldigt vit, men jag ser skillnad!



Igår kväll tittade vi på Hem till midgård, spelade Carcassonne och tittade på Looper.

Glädjen som uppstår...

Okej. Min bror hjälpte mig just att deklarera med e-legitimation. Av någon anledning hade jag ställt in mig på att få betala tillbaka. Men, icke! Får tillbaka. Happy happy!
Kanske kan få bli någon typ av hemmabiostem ändå då? Inte något avancerat såklart, men något som är bättre än inget!

Nu ska vi nog snart spela lite spel här. Mys!



Kissen ville vara med när vi födelsedagsfikade för storebror och mammas kille förut.

Påskmiddag

Kan konstatera att jag inte har ett enda gult klädesplagg. Kör på lite påskprickigt istället. Det funkar väl?
Idag blir det påskmiddag. Mormor kommer hit sen också. Myspys!






Fredagsmys

Just nu: hamilton med fina familjen och kurrande katt i knät.






Långfredagen

Jag måste ju säga att jag inte är något större fan av påsken. Det sitter väl förmodligen rotat i hjärnan att det var runt som pappa gick bort. I år känns det ändå helt okej. Vädret verkar ju vara helt underbart idag också och igår köpte jag solskyddande spray! Jag bränner mig ju som bekant, hur lätt som helst, men jag envisas med att sitta i solen ändå nu för det är ju SÅ skönt och inger så mycket kraft känns det som. 

Nu har jag precis klivit ur duschen. Ska passa på att sminka mig lite innan vi drar igång med städet här. Det känns alltid bättre när sånt är klart redan innan. 
Idag ska jag sätta på mig någon fin klänning också. Det ska allt bli en bra påskhelg ändå! 


Vill ni veta en rolig grej också? Jag har ju märkt på sista tiden att lille Bobbie har börjat lägga på sig lite. Han har ju varit himla smal förut. Igår kände jag lite runt bakdelen och på bara någon vecka har det blivit himla stor skillnad. Nu känner man inte alls benen lika väl och sådär. Blir så himla glad! Han verkar må så himla bra. Och mamma och hennes kille blir hela tiden så impade av hur väluppfostrad han är. Då kan jag ju inte låta bli att känna mig som en stolt mamma. Det gjorde vi bra!
Och så har vi kommit fram till att Kissen älskar blodpudding (?). Hon är snart värre än hundarna när man har mat framme. Man får liksom en flock efter sig när man har något gott att bjuda på. Två hundar, ja, och så katten då. Mina små hjärtan. 

Igår fick Kissen gå ute på altan i sele också. Hon ville in in in ungefär, i vanligt ordning. Lite senare smet hon ut genom fönstret, till altanen. Where's the logic in that? Sen blev hon liksom bara förvirrad när hon insåg att hon var just på altanen - och ville vända och hoppa in igen. Haha! Söt. 

 







Kort summering

Dagen har bestått av lite plugg, mycket sol, god mat, tärningsspel och chips och godis.
Nu kröp jag precis ner i sängen efter en tripp till kristinehamn och katten trampar, kurrar och la sig precis till rätta på min mage.
Morgondagen bjuder på städ, besök av storebror och grillning. Mysigt värre!




Det här med kartonger alltså

Hur kommer det sig egentligen att katter verkar ha någon enorm dragningskraft till kartonger av olika slag?
Mamma köpte en klädställning igår. Hennes kille satte ihop den i morse och kartongen ligger än så länge på golvet. Vem ligger där nu? Mycket riktigt, Kissen.
Det är ju så sött.






Förtidsambitiös

Jag hade ju tänkt ta påskledigt fram tills nästa kurs startar på tisdag, men icke. 
Satt just och skrev in schemat i kalendern och skrev upp i ett block, utifrån alla uppgiftsinstruktioner, vad som bör vara bra att tänka på när man läser litteraturen. Tänkte faktiskt börja läsa lite idag. Blir lite rastlös av att vara FÖR ledig. Och det känns som att nästa kurs inte kommer bli direkt lugn. Det är rätt mycket som ska läsas och skrivas och göras i allmänhet, men den verkar himla intressant och användbar! 

Nej. Nu ska jag göra mig i ordning lite och sen se om det är tillräckligt fint väder än för att sitta ute. Sen ska jag nog ragga med mig någon på hundpromenad.


Ändrade planer

Det blev ingen fika och loppis med Klara. Hon kände sig inte så frisk och kry. Lockade hit Oscar på ännu mer kaffe istället. Har spenderat nästan hela dagen hittills på altanen i solen. Läst boken om civilisationers undergångar med mycket tänkvärda påpekanden. 
Nu ska jag passa på att njuta av lite egentid medan jag är helt själv här hemma. 


Igång!

Sparkade just igång dagen ordentligt. Multitaskade och tog en snabb kaffe med Oscar medan jag slängde ihop en kladdkaka och sådär. Nu återstår bara lite disk innan Klara kan komma! Vädret är ju helt underbart idag. Kanske är därför humöret har vänt till det bättre. Eller så beror det på att värktabletten gör det den ska. Kör på militärmönstrat och oranget idag och inviger nog skinnjackan sen.

Trög start

Jag sitter med datorn i knät och med kaffemuggen i högsta hugg. Det där vresiga morgonhumöret har lagt sig något. Bestämde mig för att det nog var bäst att ta väldigt lugnt och sansat idag. Började med att ta en dusch, sminka mig länge och ordentligt och nu har jag precis ätit frukost här vid datorn. Nu återstår lite undanplock av grejer, påklädnad och kladdkakebak innan Klara kommer hit på fika. Sen bär det som sagt av till loppis! SO what I need right now. 

Kan konstatera att det är väldigt roligt att återuppta kontakten med gamla vänner och pojkvänner. Prata lite nostalgi och få lite rätsida på hur dom såg på en som person. Det verkar i alla fall som att jag inte satt många negativa avtramp i folks minnen. Det känns ju bra. Hela livet handlar väl om att utforska vem man själv är och att utvecklas. Det känns som en bra grej att gå tillbaka några år i tiden och försöka minnas hur allt såg ut då. Var jag gladare då? Var jag annorlunda mot hur jag är nu? Har jag andra utmärkande personliga egenskaper nu än då? Vilka är/var dom? Kan i alla fall dra en slutsats att jag har uppfattats som väldigt glad och driven, men jag tror inte att jag har uppfattats som så glad dom senaste åren, inte som förr. Det är många som har påpekat det. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det verkar i alla fall som den där lättsamheten har infunnit sig nu igen. Det är ju bra.

Ska eventuellt ta en promenad med en gammal pojkvän som bodde granne med mig när jag var yngre och prata ikapp lite. Kommer ihåg att min storebror blev lite fundersam när den här pojkvännen i fråga berättade att "Jag är intresserad av in syster". Dom är lika gamla, men gick inte i samma klass. Kommer inte riktigt ihåg varför eller hur det tog slut, men vi hade i alla fall väldigt roligt tillsammans. Det är ju himla intressant att prata och ses igen och se om minnet uppfriskas och om det tydliggörs hur man har förändrats. 

En annan sak som är intressant ä ju hur folk lägger sig i hur jag ska gå till väga nu efter att jag har blivit singel. 
"Gör saker som gör dig glad. Träffa någon om du vill."
"Du måste vara singel nu ett tag."
"Träffa inte den där."
"Vidga vyerna lite, prata inte bara med folk du redan känner sen förut!"
"Ta det lugnt nu. Trilla inte in i något nytt."
Jag ska tydligen inte göra si och inte så heller. Vet ju att alla menar väl, men dom har ju bildat en uppfattning om hur man ska göra utifrån sina egna behov och sina egna erfarenheter.

Men vet ni vad? Jag gör precis som jag vill. Det är väl tjusningen i det hela. 




onsdagsirritation

Vaknade innan sex. Trodde nästan att jag skulle kräkas av mensfidnden, men icke. Blev bara sjukt irriterad av att inte få sova ordentligt.
Somnade hur som helst om. En pytteliten stund. Tills hunden blev rastlös och ville ut. Sen fortsatte han vara rastlös ändå. Nu är jag bara så himla trött. Och irriterad på typ allt. Suck!

Lista 10-1

Snodde en lista av Niotillfem, bloggen alltså. 

10 saker jag tycker om:
- Mig själv, med risk för att låta självgod.
- Att göra klart saker i tid.
- Mina älskade djur.
- Att höra en låt som man verkligen älskar och som fyller en med så himla mycket känslor.
- Familjen.
- Hyperglädje som gör att man bara vill le typ hela tiden eller skratta högt över att man är så himla lycklig.
- Blåa godisar (som man blir blå av såklart, inga vuxenpoäng här inte).
- Att känna mig ordentligt uppskattad, önskad och betydelsefull. 
- Vårdagar som liksom ger livslyckan åter. 
- Seriemaraton. 

9 sakar jag tycker mindre om:
- Att känna mig tvungen till något. 
- Folk som inte förstår när enough is enough. 
- Att dammsuga. Av någon anledning blir jag nästan alltid fruktansvärt irriterad av det...
- Rå lök. USCH OCH FY OCH BLÄ. 
- Mensvärk. Det är inte lätt att vara kvinna ibland. 
- Busschaufförer som inte verkar tänka på hur många liv dom faktiskt ansvarar för i sitt arbete.
- När jag inte förstår något och känner mig dum.
- Sån där egoism som resulterar i att man inte ser eller bryr sig om något eller någon annat/annan än sig själv.
- Att känna mig stressad.

8 bloggar jag läser:
- http://rodeo.net/niotillfem/ 
http://blondinbella.se/
http://madebymaryblogg.blogg.se/
http://helenagoeskarlstad.blogg.se/
http://spiderchick.nu/
http://kellybiddle.se/
http://mittskafferi.com/
http://byblondie.se/

7 saker jag vill göra i framtiden:
- Bli riktigt jäkla superdunderkär. 
- Göra en lägenhet perfekt för mig och bara mig.
- Bli bättre på att ta vara på mig själv.
- Få nytta av min utbildning. 
- Skaffa barn.
- Gifta mig.
- Dö lycklig efter att ha levt ett fullt liv.

6 saker jag är rädd för:
- Att misslyckas.
- Att någon jag älskar ska försvinna. 
- Spindlar, ormar, kryp.
- Okontrollerbara situationer.
- Döden.
- Att spy, se en spya, höra någon spy, FY (höhö, det rimmade).

5 platser jag tycker om att vara på:
- Hemma hos mamma. Det känns alltid som hemma, oavsett var hon bor eller vem hon bor med. 
- Universitetet. Där känner man sig duktig och smart. Det händer ju att man känner sig jäkligt dum och efterbliven också, men det är ju en annan femma. 
- Inredningsbutiker. Alltså. Heaven!!
- Tysktalande länder. Jag älskar tyska.
- Utomhus. Räknas det som en plats? 

4 ord som beskriver mig:
- Ordningsam.
- Glad.
- Virrig. 
- Ambitiös. 

3 saker jag ser fram emot:
- Flytt.
- Sommar.
- Att se vad framtiden har att erbjuda.

2 bra filmer:
- Smala Sussie
- Easy A

1 bra låt:
- Get scared - Cynical skin


Det tog längre tid att fylla i än jag trodde att det skulle göra... Inte världens roligaste svar kanske, men men. Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och lyssna på musik i varma sköna sängen. Kom just på varför jag känner mig så himla slut, bortsett från mensvärken. Jag sov bara runt tre timmar inatt. Wops. Godnatt!
 

Pigga upp

Ja alltså. 
Kände att jag behövde försöka pigga upp mig själv med något. 
Gissa med vad?
Jo.
Hemsidor med inredning.
Det här är ju hopplöst. Jag blir pepp och depp på samma gång. Men mest pepp, fast sen depp, för att jag väntar på att få höra från en lägenhet och har gjort det ett tag nu. Vill ha något att inreda i förutom mammas källare. MEN, internet och drömmar får väl funka för tillfället. Imorgon får vi väl se om jag kan fynda något fint när jag ska på loppis med Klara också. 

Hittade en ny fin hemsida. www.hemkansla.se
Skadar ju inte att inspireras lite.
 
http://www.hemkansla.se/sv/artiklar/klockor/tavla-med-klocka.html
Tavla med klocka i. SÅ FIN!


SÅ FIN lykta. 
 
Finaste parfymflaskan någonsin...
 
Och så hittade jag en till sida. http://www.cottageandroses.se/


Oskyldig

Vi kan ju låtsas att jag inte just moffade ett halvt pringlesrör och en del godis.
Skickade just in kursens sista arbeten och har nu ledigt en vecka framöver. Skönt det. Då hinner plugglöden återhämta sig lite i det här underbara vårvädret. Ska ta vovven under armen och gå ut och halvsova i hammocken i solen nu. Och samla kraft till att ta en långpromenad senare. Och till att baka en kladdkaka. Får fikabesök imorgon! Känns ju rätt passande med just kladdkaka. Choklad. Mm. Gott. Must have, typ... nu.




Döende?

Okej.
Den här dagen började ju bra.
Har sån massiv jäkla mensvärk att jag har gåshud och det känns som att jag ungefär ska kräkas och svimma på samma gång.
Nej. Nu får det bli sen frukost som väl förhoppningsvis ska gå ner, snabba ändringar i dom sista arbetena och så skicka in dom. SEN ska jag lägga mig och typ... dö.

softarn

Ingen glamour idag inte. Tights, långt linne, oversized tröja och kofta. Och bullhår. Lyxade dock till det med smink så att folk inte ska bli rädda.
Ska strax till Ö&B med mamma och köpa lite kontorsgrejer typ. Vill få lite bättre organisation av mina viktiga papper och sånt.



Just nu






Quote


En seg morgon

I morse var det svårt att ta sig upp ur sängen. Kan ha haft att göra med att jag inte somnade förrän framåt halv två. Kanske. Nu sitter jag i alla fall och äter frukost och kollar i Det här var ju tråkigt, medan vovven sitter ute på altanen där solen har börjat titta fram. När jag har fixat med disk osv och solen når hammocken ska jag joina honom. Kör på softardag idag. Har några enstaka pluggsaker att göra innan torsdag bara. Det kan vänta tills imorgon.



Bra lapp bredvid bankomat (från Det här var ju tråkigt)


Känns så underbart att vi har fått bo här ett tag (och kommer göra ett tag framöver) så djuren får njuta av naturen på ett annat sätt. Katten sitter jämt i fönster eller vid altandörren och tittar ut i skogen eller på Bobbie som springer runt på baksidan. Och Bobbie kan bara säga till när han vill ut, även om det bara är för att sätta sig på altan och njuta av solen och den friska luften. Nyss skämde jag bort dom lite med leverpastej också. Och Kissen är keligare än någonsin och kissar inte inne.
Mår så bra av att mina små hjärtan mår bra!

Nej nu väntar disk på att komma in och ut från maskinen. Sen får det kanske bli en solig promenad inna balkonghänget. Solen har inte riktigt tagit sig till baksidan än.

I need new heroes

Milo tar ett djupt andetag och ser upp mot den gråa himlen. Den gråter sot och har gjort det så länge han kan minnas. Ett kolfragment landar på hans kind och än en gång drömmer han sig bort. Bort till en bättre plats med fler möjligheter och där allt är vackert. Han har kommit underfund med att världen inte alltid har varit såhär. Trots att han själv inte har sett något annat kan han inte sluta hoppas på att det kan förändras till det bättre. De kontant mörka molnen får honom ständigt att undra hur solen har det där bakom. Vad skulle krävas för att den skulle få nå fram och lysa upp deras liv, dömda till mörker? Han skulle göra vad som helst för att få det att hända. Om det så skulle kosta honom livet. 
 

Förgyller eftermiddagen med vistelse i en framtida fantasivärld. 
 
 

Bokrekommendation

Har ni läst lappböckerna av David Batra? Den som inte tar bort luddet ska dö, och Det här var ju tråkigt.
Jag köpte båda på bokrean här om dagen. En av dom ska min bror få i födelsedagspresent. Jag har såklart redan läst igenom den...
Det är sånna där böcker som verkligen piggar upp och är bra kvällsläsning om man behöver en paus från tjocka skönlitterära böcker (som eventuellt är på tyska, som twilightboken jag just nu håller på med är).





Bästa lappen! Från Det här var ju tråkigt.

You are the risk I'll always take, the only branch I'll never break

Sitter just nu och tar det lugnt och njuter av tillvaron i soffan. Dricker kaffe och kollar bloggar. Lyssnar på Elle Goulding. Älskar att jag har hittat tillbaka till musiken. Förr lyssnade jämt och ständigt på musik, alltså verkligen lyssnade - och inspirerades. Det har jag nog inte gjort på ett tag, för det är inte förrän nu på sista tiden som jag kommer på mig själv med att verkligen ta till mig det jag lyssnar på. Underbart att hitta tillbaka till olika inspirationskällor. 
Nu när våren verkar börja smyga sig på för ungefär femtioelfte gången så börjar man ju känna sig så lätt i själen och just precis nu fick jag sånt himla sug efter att skriva. Jag och mamma satt och diskuterade det här om dagen, att man ofta när man är vuxen hittar tillbaka till intressen man hade redan som yngre, och att skriva har alltid hängt med. Det liksom sätter fart på hjärnan och har alltid funkat som terapi för mig. Började ju skriva ett nytt utkast på en historia för x antal månader sen. Nämnde väl även här att jag alltid har drömt om att få ihop en bok (eller någonting i närheten), men när saker kommer emellan så glöms det alltid bort. Nu senast fick jag väl inte ens ihop tio sidor. Av någon anledning så öppnade jag i alla fall det dokumentet nu, läste lite och inspirerades till att fortsätta. Kommande vecka kommer det ju inte vara så fasligt mycket nytta som ska göras, så att det kanske skulle vara ett bra tillfälle till att få ner lite. Brukar ju dock inte funka om man bestämmer att det ska spruta ut sida efter sida. Det får komma som och om det kommer helt enkelt. Kul bara att känna lite sug. 
Sist jag försökte få ner den här berättelsen så gjorde jag en karta över staden den utspelas i och över alla personer som ska vara med. Det är ju roligt att bara hålla på med det. Det ska jag nog börja med nu i eftermiddag. Vid det tillfället fick jag nog ihop 150 sidor ungefär. Synd bara att alla mina dokument och bilder osv försvann när den datorn kraschade. Men å andra sidan får jag ju börja om helt på nytt nu och chansen att förbättra allt.

Kanske totalt ointressant inlägg för mina läsare, men så får det bli nu. 
 

 


Dagens köp

Idag har jag handlat hemgrejer. En fåtölj, "sängbord", sänglampor och diverse småsaker, samt ett par militärmönstrade jeans för 99:- som sitter helt perfa.








Getting ready

Jag har haft på mig byxor mycket på sistone. Det är lite banbrytande. När det är kallt ute är det ju liksom rätt smidigt har jag kommit fram till.
Väntar på att mammas kille ska komma tillbaka från hundpromenad och sen ska vi åka till Örebro. Ser fram emot en bra lördag! Vet inte än vad kvällen kommer spenderas med, men har fått ett bra förslag...





Nu ska jag fixa håret så jag är redo när dom är det. Happy saturday allihop!

Mer morgonmys

Såhär är det. Bobbie är alltid så uppe i varv om någon annan är uppe när vi går och lägger oss, så han brukar oftast springa runt utanför sovrummet då tills alla har lagt sig. Ibland hamnar han då i mammas sovrum och spenderar natten där. Jag är ju SÅ ovan att sova utan min prins så jag är väl inte jättenöjd när han överger mig sådär.
MEN det som är så sött är att han alltid, antingen någon gång under natten, eller DIREKT när mamma öppnar sin sovrumsdörr på morgonen kommer springandes till mig och ska sova här en stund också. Som nu, mamma skulle på toa och då passade lillhjärtat på att smita in och lägga sig och sovmysa lite med sin mamma. Så söt! Blir ju alltid så avslappnad av att ligga och lyssna på hans gulliga andning.
(Måste förresten bli en muschetvätt idag igen. Förstår inte hur mycket kladd han får plats med i ansiktet.)






Morgonmys

Har en kelig katt på magen som ligger och kurrar och trampar i luften. Lite synd att jag har fått så svårt att sova på morgnarna. Vaknade sju.
Igår bjöds det på jättegod mat hemma hos Natta och vi pratade om allt från pojkar till politik och hur man på bästa sätt ska göra för att hjälpa till att avskaffa barnarbete. Brukar av någon anledning bli så nu för tiden med vänner på universitet.
Idag ska jag till örebro med mamma. Ska förmodligen köpa sängbord!








Halvdant

Idag spenderas dagen på uni med opponeringsseminarium. I pauser och på lunchen skriver vi på arbeten så fingrarna blöder. Är lite smått febrig sen förra helgen, mensvärken börjar bulta och kinden lider lite av att visdomstanden ska ut. Men det gör faktiskt inte så mycket med värktablett i magen och sol utanför bussrutan! Humöret ändå på topp!

Just nu rullade bussen precis in i Kristinehamn. Ska njuta av musik reste av vägen. Just nu fylls öronen av Adept. Awesome!



Midjehögt och färgglatt idag!

Nostalgitripp

Har väl i stort sett gjort klart allt plugg jag kan göra klart. Har fastnat i en konversation med Sanna i facebookchatten. Vi gick från pojkar till utbildning till politik till EU till språk och SEN till nostalgi. Hon skickade två bilder bland annat. Vi gjorda jämt massa roliga saker på somrarna och hon fotade jämt ALLT. 
Kommer ihåg en kväll som vi satt och tittade på Becoming Jane, inte tillsammans utan var för sig hemma hos sig, men vi skrev med varandra på msn. Jag låg några minuter före henne, så konversationen såg ut ungefär såhär:
"ÅÅÅÅÅH... du kommer dö snart, du kommer dö,du kommer dö!!
"ÅÅÅÅÅÅH.... nu dog jag"

The good old days. Kul att prata om sånt ibland. Och nästa gång hon kommer hem till lilla karlskoga ska vi titta igenom alla gamla bilder. 


Från en picknick i parken. Vi ville grilla marshmallows men hittade inga, så vi köpte nåt gelegodis och grillade över värmeljus. Gick ju ganska bra det med. Kommer ihåg att jag hade bilder på min gamla dator (innan den pajade och allt försvann) från att jag försökte gå ner i splitt på en parkbänk. Gick väl sådär...


Om jag inte minns helt fel så är den här bilden från när vi var ute på landet och övernattade i deras sommarstuga. Involverade alltid roliga saker som att hälsa på kor mitt i natten och komma på roliga danser på gräsmattan. 

Quote


Kluven mellan varmt och kallt

Vad är det här? Har ju funderat sen förra helgen på om jag är på väg att få feber eller något, men det har inte riktigt känts som att det har brutit ut ordentligt. Nu känner jag mig inte sjuk alls direkt. Men tidigare i morse svettades jag verkligen som en GRIS. Det var så otroligt varmt att jag var tvungen att gå ut på altan och svalka mig. Nu då? Ja, nu sitter jag här och har gåshud över hela kroppen, till och med på bröstkorgen?!
Ja. Nånting är det väl.
Bör väl kanske inte promenera massa idag då, men jag måste köpa vin! Ska ju bli bjuden på middag av Natta imorgon och mitt bidrag är dryck. Så suck it up god damn it!

Flytet

Ja. Nattens flyt verkar hålla i sig. No hard feelings till djuren, men det var ju lite småjobbigt, som läget som uppstod här för en stund sen.
Nån kille skulle komma och serva luftvärmepumpen vid nio. Jag skulle hålla mig hemma och öppna. Runt tjugo, kvart i nio var jag just på väg in på toa och skulle fräscha upp mig lite och byta från pyjamas till kläder när det knackade på dörren. Förstod ju först inte vem fasen som skulle knacka på dörren vid den tiden, men när det väl gick upp för mig så hann jag precis byta från pyjamasbyxor till jeans innan jag kände att det inte var läge att låta honom vänta längre. Såklart var det ju en rätt snygg kille också. Jag hade fortfarande på mig äckligt pyjamaslinne och ingen bh. Smet lite distret iväg och fick på mig bättre kläder under tiden han fixade. Lite jobbigt läge var det ju faktiskt.
Kanske ska nämna att jag hatar att inte ha bh (det är ju himla befriande men det ser ju hemskt ovårdat ut) och stör mig något så fruktansvärt på amerikanska filmer där ingen kvinnlig människa verkar veta att det finns något som ens heter bh och vilken dess funktion är.

Nej nu ska jag dricka upp kaffet och sen ta tag i plugget. Senare får det bli en promenad till stan och köpa vin tills morgondagen. Ska se om jag kan ragga med mig någon så att Bobbie kan få följa med också. Gillar inte tanken att lämna honom utanför. Annars får det väl bli en himla massa promenader idag.

Ett nattligt inlägg

Ja, klockan är fyra och jag ligger ofrivilligt vaken. Kan ju inte påstå att det inte irriterar mig aningen. Hunden ligger och tvärsover bredvid mig, nu alltså. Nyss skulle han prompt ut och kissa, vilket han väl inte kan rå för direkt - vad han däremot kan låta bli är att få skälldamp på mammas katt utomhus mitt i natten såhär. Ja, kan låta bli alltså. Självfallet var han tvungen att testa det ändå... och se hur människomamman reagerade kanske.

Nåja. Jag var ju faktiskt vaken redan innan.
Katten har ett påhitt: på natten runt klockan tre är hon kelsjuk och då SKA jag gosa med henne till varje pris. Ingen jobbig nattlig störning direkt, om det inte vore för att hon varvar det med att mosa sig in under soffa och krafsa som fasen på golvet längst in i hörnet så man varken kommer åt henne eller kan få henne att sluta.

Ja, alltså ibland är det ju tur att dom är söta och att jag inte är långsint. Nu har jag varit vaken i cirka en och en halv timme och har ju lyckats bli pigg. Suck!

Right now

Min kind börjar svullna upp lite mysigt känns det som. Varför? Jo visdomstanden på vänster sida har beslutat sig för att växa ut lite mer. Den på höger gjorde det för någon vecka sen. Det tar ju liksom aldrig slut. Men men, jag är nöjd så länge det inte blir några stora problem.

Just nu slötittar vi lite på Djursjukhuset eller vad det heter. Snart ska jag lägga mig och läsa. Har blivit himla kvällstrött på sista tiden, men det gör väl inte så mycket. Det är mysigt att bara lägga sig tidigt och ligga lite i lugn och ro innan det är dags att sova. Tänkte eventuellt bläddra igenom dom två kursböckerna som jag hittills har fått hem inför nästa kurs också.




Trend4you

Okej. 
Nu irrade jag bort mig från plugget igen. Förmodligen för att jag är halvt klar inför fredag och inte känner att det är någon brådska direkt. Har skrivit ner rätt många saker ändå att ta upp på opponeringen, så det återstår väl i princip bara att "renskriva" lite vad som ska sägas och kolla igenom lite mer efter saker att fråga om. No biggie. 

Vad gör jag istället då?
Jo vid lunchtid fick jag hit en Oscar och därmed en anledning till att ta första kaffekoppen på två veckor. Har ju avvaktat ett tag för att vara snäll mot magen, men idag kände jag att det skulle gå ner en slurk... och GUD så gott det var. 
Efter att ha pluggat en pytteliten stund efteråt började jag sväva bort i inredningstankar. As usual ungefär då. Har typ bestämt mig för nu hur jag vill att mitt sovrum ska se ut. Awesome? 

Såhär: 
 
 

Quote


Tisdagskvällen

Kvällen har jag spenderat med en bok i handen - Den som inte tar bort luddet ska dö. Den är himla rolig och jag har fått läsa upp saker högt flera gånger för att mamma har undrar vad jag skrattar åt. Den här typen av böcker vill jag ha fler av.




Småköp

Jag har velat köpa en viss grej till mig själv i flera veckor nu, och idag slog jag till. En jättefin griffeltavla att ha i köket - att skriva recept ellee inköpslistor på...eller bara något fint citat. Blev lite rädd att den inte skulle finnas kvar, men det gjorde den...så nu är jag SÅ glad!
Blomställningen var slutsåld på Netto redan. Det var ju lite synd. Köpte dock påsar till källsortering, färgglada i min smak, och fyndade två jättesöta muggar för en tia per styck (ja, jag vet att jag inte ska köpa mer porslin men ibland går det inte att hålla emot helt enkelt).








Effektiviteten flödar

....not.
Mina djur verkar vara ungefär lika pigga som jag är idag. Låt mig illustrera:








Har inte gjort någon nytta alls idag. Jo, klippt vovvena klor. Annars, nada... men sånna dagar måste man väl också få ha ibland.

Sakta men säkert

Nu, halv elva, är jag äntligen påklädd och i ordninggjord. Frågan jag har brottats med hela morgonen är om jag ska orka ta mig till stan eller inte. Är sjukt seg. Sov mellan nio igår och åtta idag. Kanske har någon liten (peppar peppar) släng av någonting.
Hur som helst ska jag förbereda mig inför oppositionen. Hemma, eller på biblioteket, återstår att se.



Grönrandigt, cheap monday och smutsigt hår i en tofs idag.

Eftermiddag

Jag vill gå på loppis. Typ nu helst. Men, tyvärr kan man ju inte göra det en måndagskväll... SUCK. Nejrå, det gör väl inte så mycket, men i helgen vill jag gärna komma iväg på någon. Ska ragga upp nåt loppissällskap. Skulle behöva köpa nåt fint sängbord. Eller helst två. Har hittat en liten söt blomsterhylla på Netto som jag nog ska fynda nu i veckan om den finns kvar när jag åker dit. Behöver fortfarande lite små förvaringsgrejer sådär, och den är vit så den passar ju hur som helst. 

Om jag slutar upp lite med att pendla mellan iskall och kokhet så ska jag på pluggdejt imorgon. Kan ju vara trevligt att ha någon att växla några ord med mellan all nytta man gör. Ikväll blir det med andra ord bara softarkväll. Jag ska titta på Vampire diaries, Girls och Vänner tror jag. Det låter som en bra plan. Ska försöka vifta bort den den där inredningshesten nu så jag kan koppla av lite. Blir så hyper av allt jag vill köpa!


Lånad från quotediary.me

Isbjörnar

Jag sitter och skriver om min forskningsdesignuppgift för tredje gången nu och för varje gång jag tittar på den blir jag mer och mer intresserad av att faktiskt utföra den här uppgiften. Kan vara ett riktigt intressant ämne till B-uppsatsen senare i vår. Jag hoppas att det passar, men eftersom nästa kurs (som uppsatsen ska skrivas i) heter Miljö och utveckling och det verkar som att man själv ska välja ett passande ämne utifrån kursinnehållet känns det som att det jag håller på nu är väldigt passande. Människor, utsläpp, klimatförändringar, smältande isar och isbjörnar. Jag blir nästan exalterad av att bara skriva orden. Vill gräva djupare, NU. Det kanske är därför jag har dragit ut lite på att få den här uppgiften helt klar. Den har förvisso varit preliminärt klar i veckor, men den blir väl aldrig helt klar eftersom jag helst skulle vilja göra själva studien på riktigt. Nu handlar det bara om en "mall" för hur man skulle kunna utföra den. 

Kan ju ha att göra med att jag tycker att min utbildning är sjukt intressant och att jag är svag för djur i allmänhet, kanske...
Det finns ju dagar som jag tänker "öh hur fasen tänkte jag..." när jag tänker på vilken utbildning jag valde. Främst är väl det dagarna då man sitter nedgrävt i engelska böcker näst intill omöjliga att förstå eller ska bena ut dom olika paragraferna i miljöbalken, men faktum är att jag under hela tiden har tyckt att allting är intressant. Det är klart att det tar på krafterna, men inte ens när vi höll på med just juridiken eller tex läste den där engelska boken om olika miljöfarliga ämnen tänkte jag att "fyfan va tråkigt och värdelöst". Det säger väl rätt mycket egentligen. Och idag är en sån där dag som allt bara känns så himla rätt. Utbildar mig till något som lär vara Framtidens yrke, ja, med stort F, om mänskligheten vet vad som är bäst (vilket den klart oftast inte gör, man ser ju alltför ofta inte klart förrän när man blickar tillbaka och det är för sent). Jag kan känna att jag gör någonting meningsfullt med mitt liv och min tid. On top of that så står ju ett helt hem hoppackat i mammas källarförråd och bara väntar på en lägenhet att ställas till rätta i. Jag sitter här nu, redo för att börja mitt nya liv, som ska formas bara efter MIG - och jag ska säga er att det känns så sjukt jäkla awesome!
 


Bild lånad från http://www.wwf.se/vrt-arbete/arter/1125759-isbjrn
 
 

Frukost för en icke-frukost-älskare

Avokado är ju helt sjukt gott. Helt sjukt. Gott.
Jag gillar inte frukost. Inte alls faktiskt, men nu åt jag precis rostad macka med avokadoröra, salt och några extra räkor. Med te till. Helt sjukt gott! Ibland slinker frukosten allt ner lätt i den här magen också.




Ogilla-knapp

Alltså. På facebook borde det verkligen finnas en ogilla-knapp. Inte för att sympatisera med dom som skriver, utan främst för att kunna ogilla det faktum att folk in i detalj skriver hur sjuka dom är. Jag vill inte höra om alla som har magsjuka, OKEJ?! Jag känner ju direkt hur bacillerna förmodligen har tagit sig in i mig också och snart kommer ge effekt. Nej, usch! Sånt kan väl folk bara hålla för sig själva? Det är ju samma visa varje år också. Vill snart främst ha vår för att den där fasansfulla sjukan ska sluta cirkulera.

Idag verkar det i alla fall bli fint väder ute. Hade tänkt påbörja dagen med att köra mig fullkomligt slut på crosstrainern, men vetefasen om jag kanske har lite feber på G. Frös inatt men svettas ihjäl nu på morgonen. Bådar inte gott. Kör slut på mig imorgon bitti istället om det känns bättre då.
Hur som helst blir det plugg idag i vanlig ordning. Ska strax äta frukostmacka med en gudomlig avokadoröra som mammas kille hade slevat ihop igår. Gillart!

Slänger in en bild på min fina hund i fönstret.
Mannen i mitt liv!




Som en söndag ska vara

Sitter just nu och äter godis och tittar på animal planet. Precis sådär lagomt lat som man ska vara på en söndag.






Cause you make me feel like I've been locked out of heaven for to long

Mycket bra dag.
Goood mat.
Fantastiskt fin och god tårta.
Gick runt och beundrade morbrors inredning och blev så fruktansvärt otåligt sugen på att ha ett eget hem att inreda. Typ NU. Kommer knappt ens ihåg alla fina saker jag har packat ner i lådor.

Minus skulle väl vara att jag börjar få ont i öronen, samt har frusit som ett as hela eftermiddagen/kvällen for no reason. No sickness this way, tack...

Imorgon: söndagsdejt. Ännu okänt vad jag ska tvinga på honom för rolig aktivitet. Är nog sugen på att spela ett roligt tärningsspel som vi har spelat ett antal gånger de senaste veckorna här hemma. Får väl se vad dagen har att bjuda på helt enkelt. En sak är i alla fall säker, imorgon ska jag äta godis! Köpte godis för 70kr förut. Orkade inte ens äta en näve. Hallå, dåligt?

Nu ska jag fortsätta lyssna på Elle Goulding och snart sova.
...Och fantisera om hur jag ska inreda mitt kök.

The boys that chase yur hips can just go find their way home

Nu är jag ready för firande. Snart kommer bror också. Awesome!

Stackars Bobbie blir förresten väldigt förvirrad av löpande Tilda. Lilla hjärtat. Vi får väl hoppas på att det går över snart.






Quote


Lördag

Vaknade sju, ja, på en lördag.
Katten ligger under täcket på min mage och kurrar kurrar kurrar. Hon är SÅ morgongosig.

Ska strax pallra mig upp och duscha och kissa hunden. Ska på 40årsmiddag idag hos min morbror. Det blir nog jättetrevligg. Han är rolig!
Innan dess ska vi hämta storebror på tågstationen och han ska stanna här tills imorgon. Då ska jag tvinga honom att spela spel med mig!! Mysigt! Älskar mitt liv just nu!




Quote


Roligt citat

Tandläkarbesök, check. Tog ungefär tio minuter, men nu känns det fräscht och gött i munnen. Det var riktigt skönt att gå. Promenad med musik i öronen skingrar tankarna så bra. 
Nu ska jag nog kika lite till på statistiken innan jag joinar mamma och hennes kille i solen på altanen, om solen inte har hunnit försvinna ner bakom träden vid det laget så att det är svinkallt på altanen...


Läste förresten ett roligt citat på facebook. Måste dela med mig. 


Lånat från fejjan alltså. 

Tandläkarbesök och sol

Jag sitter och funderar över saker att ha med i min uppgift att göra två forskningsdeisgner. Det är inte det lättaste. Kan växla till att göra sissta uppgiften i statistiken, men den gör mig lite förvirrad så jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig till... 
Nåja. Det blir nog bra det här. 


Lyssnar på The pretty reckless under tiden. Fortfarande så himla bra! Får nya favorilåtar hela tiden. Ska strax ta tag i att göra mig i ordning också. Ska knalla mot stan och folktandvården om... tja, några timmar, men det kan ju vara bra att inte gå i morgonrock och ha kastat på sig sminket innan dess, kanske. 



Fin dag

Äntligen börjar lugnet sprida sig lite genom hela kroppen. Alla stora möbler - check. 
Rolig grej: Jag ringde ju Jysk och kollade om soffan skulle få plats i bilen. "Ja, men det kan hända att ni får ta fler vändor då". När en tjej öppnade dörren till lagret åt oss bemöttes vi av "Hur tänkte ni nu?!", när hon såg bilen. MEN, det gick finfint att få med alla delar på två vändor. Snabbt och smidigt. Nu är jag redo!! Det enda som återstår är egentligen ett soffbord, eventuellt en tv-bänk (inget måste, skönt det) och loppisfynda lite diverese förvaringsmöbler och evenetuellt sängbord. Inga livsviktiga grejer direkt. TV ska jag eventuellt få ta över efter min fina storebror också. Älskar när allt man oroar sig för bara visar sig vara piece of cake egentligen!

Nu har jag slagit igång listan med pluggmusik och ska försöka förtränga att det är så himla fint väder och få lite plugg gjort. Det har ju liksom inte blivit av någonting alls än idag. Så, nu, disciplin!! 

Koncentrationssvårigheter

Kom just hem från slumber party och därefter handling med mamma. Inte ett dugg plugg har blivit gjort ännu och nu fick jag sms från Jysk att min soffa finns för avhämtning! Woho! Ringde och hörde efter lite och kom fram till att det blir enklast att bara ta flera vändor med bilen än att hyra kärra eftersom den är nedpackad i tre, inte alltför tunga kartonger. Eftersom mamma blev slutpumpad efter mathandlingen (hon är febrig) så får Oscar rycka in och hjälpa till. Han var ju så duktig på det där med att bära sängen så...

Sen hoppas jag väl på att kunna samla tankarna och få lite plugg gjort. Om det inte går är det väl inte hela världen egentligen heller. Imorgon står bara tandläkarbesök på schemat så då blir det ju rätt mycket tid över.

Nåja. Nu ska jag sätta upp håret lite och sådär. Kommer ju knappast kunna koncentrera mig innan hämtningen är avklarad!

Quote


Om låren

Ibland får man för sig att testa grejer som man inte har haft på sig på länge. Idag fick jag för mig att jag ville ha på mig färgglada strumpbyxor med svarta knästrumpor över. Jag har inte använt knästrumpor på jättelänge för jag har tyckt att låren ser helt ihopmosade ut då. Nu tänkte jag hey, jag har ju faktiskt både (ofrivilligt) gått ner i vikt och tränat en del på sistone så nu kanske det känns bättre. Och ja, det gör det! Om någon ville veta alltså...

Började använda en ny deo igår förresten. Den luktar så himla gott så nyss lär jag hade gjort mig i ordning och mamma gick förbi toan frågade hon vad det var som luktade så gott. Awesome!

Nu ska jag börja på exceluppgift 3/5!




And I'm happier for it

Tiden rinner iväg när mamma är hemma. Vi påbörjar dagarna med djupa samtal om stress, krav, personlighet, kärlek och livet i allmänhet. Sånt ger alltid något!

Nu ska jag sätta tänderna i ett antal examinationsuppgifter i Excel. Wish me luck. Vet inte alls om jag behöver det eller inte. I sure hope not.
Senare blir det en förhoppningsvis solig promenad till Konsum, för idag ska vi nog baka lite fina grejer till min morbror som ska fira 40årsdag på lördag!


How can it be?

Sjukt trött på vardagar. Tvingar mig ändå upp vid halv åtta fastän jag pluggar hemma.
På helger? Sover knappt nåt alls. Lördag-söndag: ca tre timmar = nemas problemas.

Nåja. Ska pallra mig upp nu. Sparar träningsdejten med crosstrainern och yogamattan tills imorgon. Ska försöka låta bli att dricka kaffe också. Vi får väl se hur det går...

Energisnålt

Nu börjar energin svacka lite här. Några timmar plugg har genomförts. Har beställt hem alla böcker inför nästa kurs också. Gött att ha det gjort.
Satt nyss ute nästan en timme och läste tyska twilight i solen på altanen. Riktigt skönt! Nu orkar jag dock inte anstränga hjärnan mer så jag försöker komma på what to do härnäst. Ska försöka ta mig upp ur soffan till att börja med.



/en med hund på magen

No one can hurt you without your concent

Ja, jag är seg med att komma igång idag igen. Förmodligen för att jag känner att det faktiskt inte är så fasligt mycket, eller stressigt med plugget. Mamma är hemma med feber idag, så vi tog oss en lång frukost/pratstund, så inte förrän nu har jag satt igång min lista med pluggmusik.

Jag har förresten börjat med att allt oftare bara stanna upp, leva i nuet och ta in exakt allting. Igår kväll när vovven skulle ut på kvällspiss ställde jag mig på altanen och bara njöt av att titta på alla stjärnor och känna den friska luften fylla lungorna.
Nu när jag sitter här med datorn i knät, underbart avkopplande musik i hörlurarna, en kelig katt på magen och ser den klarblå himlen utanför stannar jag plötsligt upp och känner för att ge ifrån mig ett skratt för att jag känner mig så nöjd med tillvaron just precis exakt nu. Det är så det ska vara. Carpe diem!

Sweet morgonrutin

Har just umgåtts med tre av mina besties. Bobbie, yogamattan och crosstrainern. Den sistnämnda vill jag nog försöka mig på att kidnappa när jag flyttar härifrån...så jäkla bra grej ju!
Hur som helst. Efter en kortare hundpromenad med en kall hund blev det ett platespass och 20min på crosstrainern i joggingtempo. Nu behöver jag verkligen en dusch innan jag kan köra igång med dagens plugg.




Släktträd

Igår blev en riktigt lyckad dag. Kusinfika, Klarataco och Oscartv kan väl beskriva dagen och kvällen. Älskar att jag och Klara alltid tjatar om samma kändiskillar (och hur snygga dom är, som små fjortonåringar) och sitter och skrattar nästan precis hela tiden. Skulle ju vara guld värt att få lägenhet nära henne!

Idag har jag varit oväntat pigg efter bara cirka tre timmars sömn och lite bakisslöhet hela förmiddagen. Har pysslat vidare lite med släktträdet. Har med mammas hjälp fått ihop namn på alla pappas syskon, TIO stycken. Två fastrar, åtta farbröder och minst tjugo kusiner. Rätt kul ju att sitta och kolla runt lite. Hittade i samma veva ännu en kusin på facebook också som jag inte hade i vännerlistan redan. Har blivit grymt sugen på att skapa något på sistone. Skriva nåt, rita nåt. Ska nog på jakt efter något block imorgon och sysselsätta mig med det på eftermiddagen/kvällen. Avkopplande som fasen.

Nu ska jag gå och titta på Hobbit med mamma. En riktigt slapp och skön söndag med andra ord efter en himla bra helg! Längtar tills att få påbörja en ny vecka också. Ny vecka, nya möjligheter! Måndagsmorgonen får börja med träning och dusch. Då blir oftast resten av dagen lyckad också!


Tacos

Skratt, tjejsnack, new girl, vin, tacos.




Det här med släkt

Om mindre än en timme får jag besök av en kusin som jag inte har träffat sen pappas begravning kom vi fram till. Med andra ord har vi inte setts på nästan NIO år. Det är sjukt. Vi lekte massor när vi var små. Vi bodde på samma väg och sådär. Det blir spännande! Har inte tänkt så mycket på saken. Blir nog bäst då. Kan ju vara lätt att bli lite pirrig inför sånt här annars.

Hur som helst fick jag akut sug efter att få lite ordning på det här med vem som är vad i släkten på pappas sida. Jag har sjukt många kusiner. Har exempelvis inte fullständig koll på vilka som är kusiner och farbröder av dom farbröderna vi inte har brukat umgås med. Sitter med andra ord inne på en internetsida och gör ett släktträd nu . Lite tantvarning kanske (vad vet jag), men jag fastnade ordentligt. Har suttit här i över en timme tror jag. Har hittills fått ihop sex farbröder och en faster. Sen har de flesta minst tre barn. Ja, ni ser ju hur antalet kan springa iväg lite...

Nej, nu ska jag ta och slita mig från datorn. Får fortsätta imorgon eller något. Det vankas ju som sagt fika, och sen tacomys hos Klara med vin och New girl. Sen får vi väl se hur länge jag blir kvar där och om det blir något mer efteråt. Awesome!

Rufshund

Det ser alltid lika roligt ut när Bobbie ska försöka torka sig på mattor osv när han är nyduschad. Det är med andra ord det han pysslar med just nu. Man kan ju inte låta bli att bli annat än glad av att titta på. Han ligger och ålar runt på rygg osv.











Rastlös

Jag har gjort nytta hela dagen nu. Plugg, hundpromenad, mat, städ. Ska strax ta ett sista ryck och duscha hunden (är en ständig diskussion här om hans smutsiga musche som blir skitig lika fort igen). Sen ska jag slänga ihop en kladdkaka också. Inga fel. Känner mig ändå rastlös. Vill ut i det fina vädret. Göra nåt. Träffa nån. Bara komma bort.
Men ikväll ska vi titta på Smala Sussie och ha fredagsmys här. Det är ju inga fel det heller. Kör på att komma ut imorgon istället! Då blir det hålligång hela dagen lång. Kanske tills på söndag till och med. Vi får väl se.

Nej. Nu måste jag ta mig upp ur den här himmelskt sköna sängen. NU SA JAG.



Längtar tills jag har egen lägenhet. Då ska jag nog ha inflyttningsfest. Då ska man nog bli tvungen att klä ut sig. Sånt är ju kul ni vet.
Bild från halloween när jag var jigsaw.

Med risk för att bli slö...

Jahopp. Här om dagen fick vi reda på att förmiddagens föreläsning som skulle hållas idag var inställd, och i morse blev även eftermiddagens inställd. Så, nu kommer dagen spenderas hemma. Skönt det, då hinner jag få klart en uppsats och städa i lugn och ro. Senare ska jag baka också. Det skadar ju inte att det är underbart fint väder ute heller. Kanske kan slå till på stort och sätta mig i solen med en skönlitterär bok. Det vore nåt det! En liten smak av sommar. Promenad får det i alla fall bli senare istället. Mammas kille som har svårt att sova när han kommer hem på torsdagar brukar ta ut vovvarna tidigt på morgonen, så nu ligger dom och sover så sött i soffan.

Quote


Myslåt

 

Quote

Hittade ett så fint citat förut. Det kanske skulle passa på armen. 


Todays

Ja nu när jag kan använda mammas stora spegel till att ta kort på vad jag har på mig har det ju nästan blivit "dagens outfit" varje dag. Blir sånt idag också. Kör på färg färg färg och nu promenad till stan!






Get up now!!

Ligger i sängen och kan inte riktigt pallra mig upp. Är så fruktansvärt trött.
Igår blev det filmkväll. Grabbers och Sinister var "på duken". Grabbers skulle vara någon typ av skräckkomedi. Var sjukt skeptisk till en början då den bara verkade konstig och dålig. Sen blev den faktiskt himla rolig. Handlar om ett monster som inte kan äta upp människor med för mycket alkohol i kroppen pga allergi, så poliserna kommer fram till att det enda rätta att göra är att supa ner hela byn. Haha! Sinister var bra, men lite en besvikelse. Det är en skräckfilm, men jag tyckte inte att den var speciellt läskig. Det kan ju å andra sidan ha lite att göra med att jag hade svårt att låta bli att prata typ..nästan hela tiden.

Idag ska jag möta Alexander vid biblioteket och så ska vi plugga lite. Vi läser inte samma sak alls, men det går väl det med. Sen ska jag passa på att köpa vin till helgens lördagsmys med Klara! Blir nog en bra dag. Ser ju redan nu genom rullgardinen att det är soligt ute. Iiih. Lite piggnar man ju allt till!

Chill i mammas säng

Har just varit vid Konsum med lillebror. Just nu sitter jag i mammas säng med båda djuren. Kissen är på helspänn idag av någon anledning. Gillas inte! Hon fäller mer päls då också... Vi myser lite så blir det nog bättre sen.
Hunden ligger i vanlig ordning med stora bollen i munnen och flåsar och piper för att nosen väl täpps igen, men bollen ska vara kvar ändå.



Kissen brukar oftast se så arg ut på bild men nu fick jag äntligen en bild som gör henne mer rättvisa!




Dålig student

Okej. Har redan förskjutit dagens pluggstart ordentligt så jag kan väl lika gärna uppdatera lite här också. Morgonen har gått åt till gos med djuren, kaffedrickande, smsande och telefonpratande med mamma. Ja juste, nyss kom jag på den briljanta idèn att jag skulle testa att få in ett örhänge i tredje hålet i ena örat också. Har inte använt det på ett flertal år. Sagt och gjort. Det gick! Blödde lite, men stark kvinna som jag är så överlevde jag.

Igår fick jag färdsällskap av snälla Oscar och hämtade den där sängen också. Hämtade den i Lindesberg så det tog ju en stund. Gjorde ett försök till att räkna träd på vägen. Det gick inte så bra.
Hur som helst har jag med andra ord alla dom viktigaste möblerna fixade nu. Återstår dock att få hit soffan när den kommer till Jysk. Så himla skönt! Känns som att en stor tyngd har lyfts från mina axlar. No worries! Just give me an apartment!

Slänger in en bild på en bit av sängramen och min röda örsnibb.






Morgon

Right now: hade tänkt gå upp för cirka tjugo minuter sen, men katten blev akut kelsjuk och jag har inte hjärta att resa på mig när hon ligger och kurrar på min mage... så nu ligger vi här, jag och djuren och bara myser.




Hej hej sommar

Det är ju faktiskt lite vårigt ute idag, tänkte jag när jag valde att ha på mig riktigt somriga kläder (?). Älskar solen. Piggar ju upp så himla mycket! Men det gör ju faktiskt fina kläder också!








On top of the world

Nu lägger jag in nya pepplåten här. Så himla härlig!
Har tagit ett litet pluggryck. Skrivit en sida på en labbrapport och gjort ett diagram som ska in i resultatet. Det får räcka för dagen, för nu måste jag ju faktiskt börja göra mig iordning. Sitter fortfarande i morgonrock efter morgonens dusch. Passar på att ta en hundpromenad och tar ut cash sen. Någon typ av lunch ska väl också hinnas med innan det bär av mot Lindesberg och hämta sängen!

 

Håll i gång

Fick mig en rikigt ordentlig start på dagen nu.
Började med morgonpromenad med hunden. Fortsatte med pilates (min mage börjar faktiskt se lite tränad ut) och sen passade jag på med en kvart på crosstrainern också. Nu måste jag verkligen ner i duschen bums. Måste komma igång med plugget så snart som möjligt så jag hinner med någorlunda mycket innan det bli roadtrip i eftermiddag!
Inse nu också att huvudvärken jag hade innan jag satte igång med rörelsen nästan (peppar peppar) är försvunnen. Awesome! På tal om awesome så ska jag länka en pepplåt här sen också.

Mammas crosstrainer är så bra placerad vid fönstret så man kan titta ut i den lilla skogen här bakom.






En kväll som denna

Eftermiddagen har jag spenderat i källaren bland kartonger. Packat ner porslin i mängder av papper och fyllt upp kökskartonger med lätta pocketböcker. Elva kartonger är fyllda, färdigpackade och märkta med vad dom innehåller. Utöver det står tre bokhyllor, en byrå, dammsugare, mikro, klädställning, skrivbord, golvlampa och köksmöbler och väntar på flytt. Soffa är beställd och imorgon ska jag förhoppningsvis fynda en säng för 1000:-. Awesomeness!! Allt börjar falla på plats.

Tog mig en liten nostalgitripp också när jag hittade gamla tyskaböcker. Ska läsa igenom gamla övningar och tog med mig min tyska version av Twilight upp också, just in case...

Glad! Pirrig!






Lite ljusare

Igår var jag på väldigt bra humör. Kände mig gladare än jag har gjort på vääldigt länge..och det hålle i sig idag!
Nu har jag just slängt ihop håret i en fläta och nu ska jag knalla iväg för att lifta med Sandra hem till Emma för en pluggdejt.






Hos mormor

Sitter hos mormor och fikar. Pratar om allt och inget.
"Gud vad klok du är, du låter som både tio och tjugo år äldre än du är", säger hon.
Ja..så kanske det är.




En aktiverad hund

Ikväll vet jag en hund som kommer slockna tiiidigt och vara utslagen hela dagen imorgon. 
Innan jag gick upp i morse hade mammas kille varit ute på en timmeslång promenad med hundarna. Tack och bock.  Dom har ju såklart busat rätt mycket också. Sen var han ute på en cykeltur med Bobbie också. Och om en timme ska vi vandra iväg till mormor i solskenet - sen vandra hem därifrån också. Ja, ni kanske förstår varför han kommer vara utslagen sen. Det är ju asbra! 

Nu sitter jag och funderar på hur jag ska spendera den här timmen. Funderar på att plugga....men motivationen har fortfarande inte infunnit sig. Ska nog kanske gå ut och sätta mig i solen med en bok. Allt annat får nog faktiskt vänta. 

A new day has come

Nu är dagens främsta måste avklarat. Tecknat ny försäkring på Bobbie. Resten av dagen får bli som den blir. Vet bara att jag ska till mormor och dricka lite kaffe någon gång under dagen. Har dock inte hört än när hon vill att jag ska komma. Får väl se om dom här hemma prompt vill ha kvar Bobbie här eller om jag ska ta med honom.

Det fina vädret piggar ju alltid upp också.
Nu ska jag göra mig i ordning, dricka kaffe och sen får vi väl se vad som händer först.
Ikväll ska jag i alla fall packa ner mer porslin i kartonger. Just nu står det bara framme i förrådet, vilket inte känns hundra procent säkert direkt, då båda katterna gillar att smita in där och gå på äventyr...

JO, nu kom jag på vad jag ska göra innan allt annat. Tvätta hundens musche... Det är några hårstrån som envisas med att stå RAKT UPP. Han har väl lite allt möjligt där i som funkar som vax antar jag.

Kaffe

Nu behöver jag kaffe känner jag. La mig runt elva, somnade rätt mycket senare. Vaknade varannnan timme och nu senast klockan sju. Kan ju inte direkt kallanmig själv för sjusovare.
Har i alla fall fått sängsällskap. Båda hundarna. Och katten har legat i soffan här inne hela natten tror jag. Hon är så himla sällskapssjuk den där lilla flufftjejen. Nu ska hon till och med våga sig upp i sängen och gosa fastän det ligger en drever här bredvid mig.





Lördagsnöjet

Vi slötittar på melodifestivalen, jag, mamma och storebror. Vi har ätit sjukt god mat, med äppelpaj till efterrätt. Sen spelade vi ett sällskapsspel med konstigt namn som jag fick av bror i julklapp. Riktigt roligt! Nu ska jag fortsätta mysa här och sen inviga sängen som mamma köpte idag.






Busy saturday

Idag är det mycket som ska göras. Mamma och hennes kille är iväg och hämtar en säng. Ska sluta sova på golvet idag!
Sen ska vi till jysk så jag får beställa soffa.
Sen ska vi till Matilda och våldgästa hennes sambo (läs hämta köksmöbler - dom där människorna är ju guld värda!)
Sen ska jag fixa paj och grejer så vi får finmiddag (maten står inte jag för) med efterrätt idag när min fina bror kommer hit!

Sväljer det där jobbiga menshumöret (pillerfri mens är tusen gånger jobbigare än pillermens har jag kommit fram till. hade glömt hur det var) och slutar tänka på att jag kommer vara pank lääänge pga allt som måste köpas. Men det är lugnt. Lånar av mig själv. Utan ränta. Och utan tidskrav på tillbakabetalning. Rätt okej ändå.

Hade tänkt bättra på humöret lite med spetstunika med mitt fina midjeskärp med en fet rosett...men jag hittar inte skärpet. Snälla snälla snälla, ha inte försvunnit kära skärp. Hade ju letat länge efter ett just sånt. Men jag har för mig att jag såg det någonstans när jag packade upp grejerna här. Hur som helst så fick det bli byxor istället. Orkade inte mosa ihop magen med strumpbyxor.






En solig dag

Idag har jag inte pluggat knappt någonting alls. Tog en långpromenad i solen med mammas kille och hundarna. Nu har jag just slängt ihop någon form av kyckling-bacon-pastagratäng, varpå mammas kille chockat stod och tittade på och sa "men det ser ju nästan ut som du KAN laga mat!"... haha. Rolig kommentar. Vore rätt tragiskt om jag inte kunde något om matlagning efter tre år hemifrån.

Satt ute med Bobbie en sväng också. Han ville inte följa med in sen. Så han stannade kvar i solen en stund till.






Quote

Både den här veckan och förra har lyckats bli väldigt fullbokade. Idag är väl enda egentliga oplanerade dagen på rätt länge. Den får bestå av lite plugg och mycket sol. Skulle helst av allt välja bort nytta mot nöje, men det går ju inte riktigt. 
När kaffet har slunkit ner i magen och sminket sitter där det ska, så får nog dagen börja med att hundarna får komma ut och leka av sig lite på baksidan. Borde egentligen plasta in rätt mycket porslin och packa ner i kartonger också, men det får vänta tills solen har gått ner i så fall. Funderar även på att slänga ihop nån fin efterrätt till middagen idag eller imorgon. Mamma och hennes kille brukar jämt göra så HIMLA god helgmat och först ville jag laga maten själv, men inser nu att det nog blir bättre bidrag om jag bakar nåt... Den sidan är lite starkare än matlagningssidan. Men vad i så fall? Känner mig rätt fantasilös för tillfället. Får överlägga med mamma sen. 

Nej. Carpe diem nurå! 


RSS 2.0