Glaad

Fick en tidig julklapp av min gullegullpojkvän idag <3 Expansionspaket till sims, hihi. Ska testa det nu.
Har just duschat och hoppat i....pyjamas. För idag blir det mysdag. När min andra hälft kommer hem ska vi ha tacomys och sånt. Fredagsmys!!
Och hunden ligger i knät och katten solar under skrivbordslampan. Perfekt!






Min finaste mamma

Min mamma är så söt och go. Som ni får höra rätt ofta.
Hon brukar alltid ge oss barn chokladkalendrar, oavsett hur gamla vi blir. I år hade hon gjort små fina kartonger och lagt i 24 chokladbitar, istället för en vanlig chokladkalender. Så fint! Och godare choklad!






Soft mode

Idag är jag lat.
I morse vaknade jag på helt fel sida. Hade bestämt mig för att sova ut, fast det tyckte inte den, vanligtvis sjusovande hunden var en bra idé. Han ville ut ut ut. - så det var bara att pallra sig upp. No hard feelings. Jag inget emot att ta ut min lilla prins, men jag vaknade på fel sida som sagt och blev på dåligt humör.
Insåg efter promenad och frukost, att inte fasen kan jag koncentrera mig när mitt humör är så konstigt.
Läste bloggar och tittade på Hart of Dixie, och nyss fick jag faktiskt lite skrivet på reportaget - det andra tycker jag faktiskt kan vänta. Vovven har legat i mitt knä hela förmiddagen också, så nu har humöret återhämtat sig.

SÅ mycket bättre att anpassa sig lite istället för att bara köra på och pressa sig själv tills man blir galen istället. Nej, idag ska jag ta det riktigt lugnt.

Var försvann tiden?

Någon/några (?) timmar senare har jag gjort rätt mycket på utsidan av feta huset. Vilken ansträngning liksom.




Sociala klubben

Älskling spelar Hitman. Jag ska börja bygga ett fett hus till min sim med asstora ögon.




Eftermiddagsmys

Har just suttit och pratat med min fina lillebror i typ en och en halv timme.Det är inte ofta det händer!
Hörde från mamma förut att han inte vill ha med så många på deras årliga julfest i skolan, men jag och mamma får följa med. Sen kom det fram att förra året när jag hade varit med så hade alla tjejer i hans klass pratat massa om vilken söt syster han har och vilket fint hår "hon" hade. Sött!
Sånna där saker som gör en glad.

Nu ska han vara duktig och städa och jag väntar på att mamma kommer hem och att sambon ska komma hit när han har slutat jobbet för dagen.
Försöker komma fram till vad vi ska äta ikväll också. Som jag sa till Jon: Varför måste man äta varje dag fööör? Jobbigt. Fast gott. Ibland i alla fall.

Nåja. Det blir säkert bra. Mysigt att vara här i alla fall. Längtar sååå till jul. Ska bli så mysigt att vara samlade, alla syskon, mamma och så min älskling så klart!

Ett enda

Har ett ynka kapitel kvar i "Europeiseringen av Sverige" nu. En bok återstår då att läsa inför uppgiften. Borde ta max en och en halv vecka innan jag kan börja spåna/skriva på arbetet. Kanske nästan hinner klart innan jul. Det är ju allt som behövs för att kunna ta jullov. Skönt!
Måste bara ta tag i att få någon tidning att skriva reportage till också. Pirrigt! Tänkte göra det redan förra veckan egentligen men jag håller redan på med tre uppgifter samtidigt så jag tog förnuftet till fånga istället. Nästa vecka får det bli.



/student som längtar efter julledighet

Världens sötaste

Igår satt vi en stund på kvällen och bara tittade på hur fruktansvärt söt vår hund är. Med sitt kvällsliga bus och sin stora mjuka fotboll i munnen. Nu ligger han på en stol bredvid mig i mammas kök. Han har fått ett ben som han ligger och gnagar på och så ruffar han lite åt mammas kamin. Här om dagen klippte sambon hans lugg också. Så nu ser han bättre och sådär.



Tog motvilligt en posepaus när han stod och spanade ut i trädgården.

Skönt

Nu har vi nästan fixat alla julklappar! Såå skönt.
Nu ska jag fortsätta kolla ifatt Vampire diaries. Så himla spännande och så är ju alla så snygga!!




Hjärnsläpp

Sitter och försöker skriva på ett reportage och det blir liksom inte bra känns det som.
Det känns som att jag har tillräckligt med underlag, men ändå inte. Och att det är en bra idé jag utgår från, men ändå inte. Blö.
Dock har jag fått ihop ungefär en av två sidor och tar spontant lite åsikter från min kusin som jag kom på hur jag kan väva in i texten. SÅ det kanske blir bra ändå. Ger snart upp för dagen. Brukar ju som sagt inte gå bra när man inte känner sig inspirerad. Imorgon ska jag förmodligen till mamma och plugga. Då kan hon bolla idéer med mig när hon kommer hem!

Nu får det nog i alla fall bli kaffepaus. Vakna nu, hjärnan!

Finfint

Måste visa hur startmenyn i min dator ser ut nu. Så glädjespridande!




Det kliar kliar kliar

Ibland kliar det över hela mina armar, ben och rygg typ. Min hud är konstig. Minsta lilla irritation gör att det kliar kliar, minsta lilla värme gör den röd och utslag och eksem, ja tack. Eller? Värmekänsligheten kommer väl på köpet med dom röda pigmenten. Verkar som att jag har fått allt det där från pappa.
Eksem på händerna, mellan fingrar osv kanske inte är att föredra när man ju tvättar händerna rätt många gånger om dagen. Det läker liksom aldrig och det kliar så fruktansväääärt.

Nej, nog om det.
Annars då?
Det är snöslask ute. Känns som standard födelsedagsväder för min del. Inte riktigt väder för Bobbies glädjeskutt i snödrivor med andra ord. Vi nöjer oss med inomhusmys och en lunchpromenad.

Trodde förresten att min relativt nyinköpta dator hade pajat igår. Fick lite lagom panik. Men efter en återställning (ska inte ta åt mig äran för den, tur att man har en sambo som kan lite om sånt där) mådde den bra igen så det verkade som att något hade gått fel när vi bytte till windows 8.

Det var allt.
Pyjamasdag och kliakliadag. Jag är glad ändå!

Myskväll

Tittar just nu på 90210. Älskar Adriana Annie och Silvers kläder!!




Burr

Det var snöstorm när jag gick hem och från skolan. Fruktansvärt kallt! Så nu har jag bytt ut dom blöta jeansen mot pyjamasbyxor och satt på mig tjocka strumpor. Och så har jag gjort chai latte och knaprar på pepparkakor med en varm hund i knät. Hunden blev inte så glad när vi skulle ut och kissa. Han gjorde sitt fort som fasen och kutade sen genast till dörren.

Intervju gick bra. Trevligt att få prata lite med min fina vän från sommarens jobb. Träffade en gammal lärare från gymnasiet också. Vilken nostalgi. I två sekunder känns det som att man är tillbaka i gymnasiestuderna fastän det är så mycket av dom man inte ens minns längre, fastän det bara har gått 1,5 år. Det är otroligt hur fort man går vidare och hur fort det gamla bli otydligt och avlägset.


...och så sa det stopp

Plusspaus efterlyses. Får nog ta och göra mig i ordning och ta ut vovven på pisspaus i regnet. Har läst 2/3 av en av två böcker som jag ska ha till arbetet med deadline 14e januari. Tyckte nyss att jag hade väldigt med gott tid på mig (och det har jag ju egentligen), men det är ändå bara lite mer än en månad kvar tills allt i båda kurserna ska vara klart. Vart försvinner all tid?

Nåja. Hinner inte sitta med näsan i böckerna alltför mycket idag. Ska till nya gymnasieskolan här och göra intervju och enkätundersökning. Skönt med lite miljöombyte!




En åsikt

Jag försöker bilda mig en åsikt om EU och huruvida Sverige borde vara medlem eller inte.
Jag tror i alla fall att jag, utifrån det jag har läst, har kan konstatera att om ett land bestämmer sig för att vara medlem måste det vara ett helhjärtat beslut och innefatta vilja att lägga ner kraft på att få det att fungera. Kommunikation måste ske mellan landet och dess representanter i Bryssel.
Vad läser jag i min bok då? (en rapport från 2010). Jo, att svenskarna som på heltid jobbar med EU-frågor i Bryssel knappt får något stöd alls från Sverige. Att andra tjänstemän som åker dit under några år bara och skaffar mängder av erfarenhet och kunskap inte alls uppskattas när de kommer tillbaka till organisationerna som har skickat dit dem. Att folk som jobbar med EU-frågor enligt enkätundersökningar inte vågar säga vad de jobbar med för att de skäms.
Visst, jag har inte bildat mig någon fast åsikt om just EU, men det där låter ju inte rättvist?

Kaffepaus

Tio minuters paus från den svenska förvaltningen och hur den har påverkats av EU-medlemskap. Idag har jag läst massor. Både engelska om vad som kännetecknar god journalistik och Sveriges förvaltning. Det känns bra. Jag har flyt.
Tyckte dock att jag förtjänade en paus. Med kaffe och äppelpaj. Jag tycker alltid att det känns så himla konstigt att fika själv, men varför liksom? Fick ju värsta energiboosten nu.

Ser några små snöflingor virvla runt i luften ute. I och med att det är regnigt sen innan är det ju inte säkert att någon snö stannar kvar, men jag kom på mig själv med att se fram lite emot när det blir ordentlig snö ute. Bobbie blir alltid så galet lycklig av att springa i snö (ju djupare desto bättre, då kan man stå och skratta åt hur han måste hoppa högt för att kunna ta sig framåt). Än så länge gör det ju inte så mycket att det är regnigt och grått och trist heller. Är rätt allmänt nöjd med andra ord.

Bådar inte gott

Igår vaknade jag med himla halsont. Och mitt i natten med nästäppa. Idag vaknade jag med nästäppa och frös som fasen inbäddad under täcket som jag vet är väldigt varmt. Får väl hoppas på att det slutar där...
Upp och hoppa är det som gäller nu i alla fall. Måndag!

"Sluta nu mamma"

Har en måttlig glad hund just nu. Försöker reda ut hans päls med en kam och det är inte alls populärt. Den blir inte så jättetovig, förutom i ansiktet och muschen och skägget, där det inte är speciellt mysigt att bli kammad. Min hundbebis tycker med andra ord inte om mig speciellt mycket för stunden. Eller jo, han försöker distrahera mig med pussar så att jag ska glömma bort min uppgift...




Äppelpaj

Varför påbörjar jag (lite)bakissöndagen med bak? Jag har liksom fått för mig att man inte kan åka på fika hos någon utan att ta med sig någon fika själv. Och hembakat är ju alltid en klar vinnare över köpt. Så, pajbak it is. Utökade min gamla vanliga fuskdeg med havregryn och sirap och hoppas på att det blir gott.
Nu: sminka färdigt, byta om och vispa vaniljsås. Älsklingen håller förresten på att fixa windows 8 till mig! Skulle egentligen bara fixa virusskydd, men sen kom vi fram till att windows 8 ju innehåller virusskydd så då är det lika bra att fixa det istället.

Älskar förövrigt söndagar (samtidigt som man ju inte kan låta bli att inte gilla dom fullt ut eftersom det snart är måndag då). Dom spenderar vi oftast ensamma med massa sambomys. Typ enda veckodagen som nästan alltid innefattar kvalitetstid med varandra. Love it!




Hur blev det söndag så fort?

Igår spenderades många timmar i Karlstad med min mor och min bror och sen på kvällen blev det födelsedagsfirande för min fina vän Natta. Bra dag!
Idag vaknade jag, precis som igår, aaaashungrig. Så det är väl bäst att gå upp och äta nåt innan magen blir galen på mig.

Framåt eftermiddagen väntar fikabesök hos mormor. Ska slänga ihop en äppelpaj tills dess har jag tänkt mig.
Sen hoppas jag på att resterande dag spenderas i soffan!

Fredagsnöje

Jag sitter här med en Corona, dillchips och tittar på Linkin park - Live in Texas. På Youtube. Men jag har den till och med på dvd. Respekt! Har sett den så många gånger när jag var yngre. Suttit och dregglat över Chester som är sjukt snygg där. Lite roligt när man inte har lyssnat på viss musik på väldigt länge men så kan man ändå varenda litet ord av alla låttexter. 



Morsgris

När jag stod och gjorde lunch förut slog det mig att det kändes som evigheter sen jag pratade med mamma. Insåg även att det förmodligen är därför jag har känt mig stressad och nervös utan anledning i veckan. Jag måste ju prata om typ ALLT med henne för att inte spricka. Och nu hade vi inte pratat.... sen i SÖNDAGS! Världen går under. Nejdå. Vi pratade nyss i telefon och nu känns ju allt mycket bättre. Måste ta någon pluggdag hos henne nästa vecka så att vi får ventilera lite. Ja, jag är en sån himla morsgris att jag inte kan gå några ynka dagar utan att prata med henne utan att typ bli lite galen. Jag har bestämt att hon aldrig någonsin får försvinna! Och jag är så himla glad att vi har en så bra relation. Puss på alla mammor där ute!

Hurtig

Idag var min "inte-ställa-klockan-dag". Slutade med att jag vaknade exakt samma tid som klockan har ringt hela veckan. Nåja, då får man ju mer gjort!
Bestämde mig för att gå länge morgonpromenad än vanligt. Till och med lite PW, eller ja, så gott det går med en liten kortbent hund som bara vill upp i knät när det blir lite jobbigt... Kom hem och avslutade morgonhurtigheten med lite yoga. Man blir ju så uppiggad av sånt! Igår blev jag så himla sugen på att börja med Insanity igen, men det får nog räcka med promenader och lite yoga ett tag till. Insanity är ju just det, insane - sinnessjukt jobbigt.
Det är ett 60-dagarsprogram med bara söndagar ledigt och det blir liksom lite mycket.
Fast det kallas ju inte insanity av no reason. Det ska ju ge fantastiska resultat, och mycket riktigt - jag följde programmet i lite mer än en månad och visst kunde man se lite magrutor.

Hur som helst. Nu ska jag ta tag i dagen och få lite läsning gjord. Ikväll ska vi storhandla, köpa julpynt och eventuellt några julklappar! Myspys.

Åhnej och åhja

Nu har jag inte bakprogram att se fram emot på torsdagskvällar längre. Buhu. Men min favorit vann ju i alla fall!

Mål här i livet

Jag kom att tänka på en sak förut. Jag sätter upp olika mål varenda dag, flera gånger om dagen. Man kan väl tolka det som att jag inte är en spontan människa och att jag inte kan slappna av, men jag har insett att så är det ju inte alls det. Jag vill bara ha något att sträva mot, annars skulle jag nog bli galen.
Målen kan ändras eller överskridas och utvidgas, men dom måste finnas där. Annars skulle jag bara driva runt hela dagarna utan något att göra, fastän jag har massor att göra via distansplugget.

Idag när jag redan i förmiddags blev klar med allt som ska göras fram till på måndag egentligen insåg jag att det blir ju tråkigt att inte göra något vettigt resten av dagen, så jag läste lite i boken som jag ska använda till nästa uppgift. Nu har jag bestämt att jag ska ta mig igenom tio sidor. Tio sidor, sen ska jag lägga av för dagen. Samma sak gör jag med allt som ska bli gjort. "Okej, efter 4 sidor i boken ska jag diska". Det är både för att jag ska få lite gjort, men också för att jag inte ska göra mer sen. Det räcker liksom då. Och sen om jag verkligen vill plöja igenom några sidor till eller städa som avkoppling en kväll så är det frivilligt och känns bra att göra "lite extra" utan att det känns betungande.
Jag har också satt mål att under måltider får jag inte göra nytta. Då ska man titta på tv, någon serie eller läsa något för nöjes skull. Och om kvällarna är studier och nyttogöra förbjudet. Då ska man slappa och bara göra det man har lust för, OAVSETT om man "lika gärna skulle kunna städa eller plugga lite" eller inte.

Målen blir liksom till för att drivas framåt, men inte over do it.

Vet inte riktigt vad det här blev för konstigt inlägg, Men det får bli så bara.

Ikväll är det final i Hela Sverige bakar! Can't wait!

Funny

 

Mållinjen

Kan det var möjligt? Jag tror tusan att jag är klar med min tenta nu. Bara 6 sidor, men ack så mycket jobb. Ändå känns det inte sådär jättebra. Jag har dubbelkollat instruktionerna och jag har gjort enligt hur jag tolkar dom. Å andra sidan verkar det som alla har gjort HELT olika, i och med att instruktionerna är så luddiga och breda, men det är väl det som är meningen. Då kan man ju bara hoppas att läraren är öppen för lite allt möjligt.
Nåja. Ser om jag kommer på nåt jättebra tills imorgon, annars skickar jag nog in den då.

Ja, vad ska jag göra nu då? Jag ska se om jag kan förbättra några av mina fruktansvärt torra rubriker (förutom den där star wars wannabe-rubriken, hihi) och sen upprätthålla min ständiga extremt bra (läs överdrivna) framförhållning och börja läsa inför nästa uppgift. "Europeiseringen av Sverige" heter boken. Började med den igår. Och hörni, än så länge är den inte i närheten av lika rolig att läsa som det låter.

Nu landade uppspelningen av "Allt"-listan på Natasha Bedingfield - Pocketful of sunshine. KAN INTE låta bli att tänka på Easy A när jag hör den. Hon har ett kort som spelar upp en del av den låten och när hon är uttråkad en helg så lyssnar hon lite för mycket på det där kortet... Kolla klippet vetja, det är bara typ en minut långt!

 


Allt

Lyssnar på spotifylistan "allt". Och det är ju verkligen allt. Lyssnar på Labyrinth och får tyska-nostalgi. Det är så tråkigt när allt bara är på svenska och engelska nu för tiden. Saknar alla språkstudier.

 


WWF

Tar paus med kent. Och så trillade det ner lite lunchläsning i brevlådan nyss.




Matlagning

Kvällsmat och Greys. Testade något nytt. Spagetti, lax, morötter, grädde, chilisås och lime. Och så broccoli till. Blev gottigott!
Tänker inte röra mig ur soffan på resten av dagen. Greysmaraton it is! (fast kanske reser mig för att hämta glass)




Regn och Regn och Regn och sånt

Idag är det mysigt innesittarväder. Det regnar, eller hänger regn i luften hela tiden.
Perfekt dag för bokläsning och serietittande.

Har avklarat det som står i min kalender att jag ska göra idag. Skulle egentligen kunna skriva det sista på tentan idag, men jag väntar nog tills imorgon för att smälta det jag har fått ner idag. Jag ligger bra i fas med inlämningsdatum, så lite mer bokläsning för nöjes skull skadar nog inte.
Har numera runt 100 sidor kvar av den 950 sidor tjocka boken (Hungerspelen pratar jag om, igen). Det är ju så himla underbart. Jag ÄLSKAR att läsa, men har inte haft lust eller ork till det på väldigt länge. Nu slukar jag kapitel efter kapitel och hela den verkliga världen bara försvinner. Så som det ska vara.


14 var siffran

Det slog mig just att det snart är dags att börja köpa kurslitteratur inför nästa kurs som börjar i januari. 14 böcker!! För en 15hp-kurs. Referenslitteraturen består dock av 9 av böckerna, så alla dom kanske man inte behöver ha från början, eller alls. Hoppas inte! Har i alla fall hittat alla dom (vad jag tror) viktigaste böckerna begagnade, dvs dom som inte står som referenslitteratur. Sen är ju alltid frågan, när man ska börja köpa. Jag vet ju inte hur länge dom billigaste begagnade finns kvar liksom.

Nej, EU-tenta here I come! Lägger litteraturproblemet på hyllan ett tag till...

Tv spel

Det blev tv-spelskväll ikväll. GT5. Måste ju säga att det är kul ibland och att jag har blivit rätt duktig ändå.

Nu är det strax dags för sängen. Funderar på att lyxa till det med i alla fall en timmes sovmorgon imorgon. Det är sällan jag har sovit så länge som till halv nio under hösten fastän jag har pluggat hemma. Förstår inte riktigt varför...

Att skratta åt sina egna skämt

Det viktigaste är väl att man själv tycker att dom egna skämten är roliga. Då vet man ju att man alltid lyckas, roa någon alltså.
Jag sitter och småfnissar lite åt mig själv här i min ensamhet.

Skulle komma på en rubrik till en tråkig artikel om en Justitiekansler dom ville överklaga länsstyrelsens beslut om att ha videoövervakning i ett lärocenter klockan 20.00-07.00. Han ville att tiden skulle ändras till 20.00-06.00. Min roliga rubrik? "Justitiekansler vill ha sex istället för sju", hö hö hö. Vet inte om jag har suttit här för länge bara, men jag tyckte ju att det var kul i alla fall. Skämt åsido så ska jag ju såklart inte ha den kvar.

Sen var det en recension på en diktsamling. Poeten pratade massor om "Grönkraften", alltså att grönskan i naturen kan göra mycket positivt med vår hälsa osv. Min rubrik? "Må Grönkraften vara med dig", hö hö hö. Fattar ni? Star wars? May the force be with you? Den var väl rätt klockren, tycker jag? Den får nog vara kvar. Om jag inte hinner ångra mig innan fredag.

Kattens koja sprider brand

 
Alltså. Jag gillar inte rubriker. Det går ju liksom inte att komma på sånna där snitsiga grejer som slår hårt och är sant och kortfattat och specifikt och positivt och innehåller aktiva verb osv osv osv.
Har en uppgift som ska in på fredag som går ut på att läsa 8 texter och sätta rubrik på alla. Känns ju lite fånigt att läsa en liten snutt och sen sitta aslänge och bara tänka fram nån bra enstaka mening eller enstaka ord, MEN man får ju i alla fall känsla för att det inte är en dans på rosor att jobba med sånt.
Jag har kommit på tre ämnen som jag ska föreslå att jag kan skriva om åt någon tidning som sista uppgift i journalistiken också. Så skönt att vara ute i rätt god tid. Deadline på den uppgiften är preliminärt 14 januari, men jag har ingen aning om hur långt i förväg man måste kontakta tidningen man vill publiceras i. Jag vet inte ens riktigt vart jag ska ringa än. Får suga på den karamellen och ta tag i det i slutet av veckan tror jag.

Många bollar i luften. Har fem uppgifter som trängs i huvudet. Tre är egentligen inte aktuella riktigt än, men måste ändå förberedas i god tid. Roligt! Och jobbigt. Blir lite hög på att jag eventuellt ska få bli publicerat i en tidning också.

Nej rubriker var det ju. Ska försöka våga mig på en kopp kaffe också. Eller te.

Hittade lite fina grejer på nätet förut också. En perfekt tillbringare bland annat. Och himla söt tallrik! Hittade den på barnavdelningen men so what.....
http://hemlangtan.com/




Maximum innebörd, minimum ord

Jobbigt, men lärorikt att få med mycket på lite plats. Har skrivit om miljödelen - fick med dubbelt så mycket diskussion och hälften så lite fakta på samma utrymme som innan.
Nu har vi pusspaus här.




Den där känslan

Det är obehagligt när kroppen av någon anledning känns orolig. Igår kände jag mig liksom stressad, rastlös, nervös av ingen speciellt orsak. Det hänger i sig idag också och gör såklart att magen svider. Försöker avleda uppmärksamheten, med att få massa nytta gjort. Jag försöker göra någon form av sammanfattning av hur den slutgiltiga tentan ska se ut, och jag har just skrivit en ny inledning - kortare, men innehållsrikare. Har min pluggspelningslista igång och jag blir så fokuserad av den. Förmodligen för att musiken främst är instrumental och man slipper bli distraherad av massa ord. 


 

Söndagslyx

Filmen är slut. Nattugglan till pojkvän och jag säger godnatt, för jag ska lägga mig och han ska spela dator.
"Vill du ha skjuts till sängen?", frågar han. Eh, ja. Det är väl klart att jag inte vill röra på mig dom där metrarna i onödan. Så när jag har plockat på mig mobil och bok lyfter han upp mig och går och släpper av mig i sängen. Det kallar jag service! (och ja, det här händer rätt ofta...)

Söndagsmys

Började dagen med några timmars bokläsning. Sen kom kära mor och lillebror hit på fika. Nu sitter vi med varsin dator en stund. Jag ska kolla på Greys, han spelar spel. Rätt skön söndag faktiskt. Sen ska vi äta hamburgare. Och ha filmmys också skulle jag tro. Väldigt bra helg har det varit!


Kvällsfika

Sitter vid käksbordet med en bit cheesecake med hallon. Mums.
Dagen blev lyckad. Asbra film, asbra sällskap och så tog jag en skön kvällspromenad med vovven efter att ha följt med Helena till bussen.
Helgerna går ju så himla fort. Nu ska jag njuta av det sista som är kvar av den här lördagen i form av att lägga mig och läsa bok exakt så länge jag känner för. Sånna där småsaker som är guld värda!



Någon som blir sugen?

Ibland alltså

Okej. Ett kapitel i Fatta eld. Kanske två. Sen frukost och dra upp älskling ur sängen. Firande av svärmors födelsedag. Besök av Helena som också är födelsedagsbarn. Bio med sistnämnda födelsedagsbarnet och min andra hälft.
Nej juste. Däremellan ska jag försöka ringa bion och reda ut om jag sa fel telefonnummer igår närjag bokade biljetter eller inte. Klantiga virrpannan - alltså jag själv vaknade ju nämligen tvärt imorse. Säker på att numret kom ut fel ur munnen igår.
Förvånar mig själv till och med. Nästan så att jag liksom kan skratta åt det redan.
Det är ju bion i karlskoga vi pratar om också. Här har bion inga allmänt kända (jo i folkmun, om man kan säga så, men inte på hemsida osv) öppettider ens. Klart vi kan gå på bio ikväll hur som helst liksom. (peppar peppar)
Får hoppas på att Helenas födelsedag inte blir förstörd hur som helst. Jag har ju i alla fall bakat cheesecake, hennes dag till ära! Det är ju alltid något...

I'm bored

Kände mig rätt uttråkad efter en för lång dags plugg och planerande inför vidare plugg. Tänkte att nej nu måste jag äta nåt så blir allt bättre.
Nu sitter jag här med kaffe, lussebulle och digestivekex med smör och ost. Magen verkar bli glad faktiskt. Sitter och försöker avgöra om jag ska läsa i Rubriker - bruk och missbruk (tråkigt), Att fånga läsaren (intressant, men tråkigt) eller fortsätta med Fatta eld (roligt, spännande, allt som är bra). Blir nog plugg en stund till. Tråkigt nog.




Ingen kattlycka där inte

Katten mådde jättebra av lite spänning i form av att få följa med mig hem till mamma en dag. Hon blev jättelugn och snäll och har inte ställt till med massa djävulskap på några dagar efter det.
Har funderat lite över hur jag bäst kan aktivera henne lite mer så att hon får utlopp för sin energi och äventyrshunger.
JA, tänkte jag nyss. Jag kan ju liksom passa på att ta med henne ut i sele när jag ändå ska ut med vovven och pissa.
NEJ, det var inte uppskattat någonstans. Hon bara tog sats och sprang allt vad hon orkade för att ta sig närmare porten (och det tog ju såklart tvärstopp samma antal gånger hon försökte springa). Och när jag försökte lugna henne genom att klappa och ta upp henne fick jag rivsår på magen när hon skulle ta sats, ja just det, mot porten.
Jahopp. Det var det försöket det. Alla kära grannar i husen runt omkring som brukar stå och övervaka så att man tar upp hundbajset tycker väl att jag är en djurplågare nu för att jag ville ha med mig den där stackars katten ut. Men så får det väl vara då...
Nu får hon nöja sig med att smyga på sin söndertuggade mus (Bobbie är gärningsman) ett tag tills jag kommer på någon ny briljant idé...

Tack

Alltså. Vad glad jag blev nu. Skrev ju inlägg typ alldeles nyss, och då hade jag just mejlat till flera stycken som säljer böckerna jag behöver. Brukar ta ett tag innan svar kommer, och många har inte ens kvar böckerna. Men titt på fan, två stycken har redan svarat. Och det är två stycken som har en varsin bok av dom två jag behöver. Say what? Vilket flyt! Om dom hinner svara med bankuppgifter får dom ju förmodligen pengarna redan idag och kan skicka böckerna i helgen eller nåt..... så jag får dom nästa vecka!! Men nu ska vi inte ta ut något i förskott....

På bokjakt

Är inte fullt så roligt som det låter. Försöker få tag på två kursböcker om EU begagnade. Kostar tillsammans runt 600:- nya. Känns väl sisådär lockande. Jag vill helst ha hem dom nästa vecka också och det känns lite orealistiskt. Hoppas hoppas hoppas att någon av säljarna på kurslitteratur hör av sig väldigt snart. Annars blir jag väl illa tvungen att beställa hem från bokus eller nåt. SUCK. Det är en dyr historia, det där med universitetsstudier. Har ju liksom redan köpt ca 15 böcker till den här terminen, och har just insett att det snart är dags att börja bunkra upp inför vårens första kurs också. Oh happy day!

Nu ska jag väl försöka skriva lite om den där jäkla säkerheten, blev ingenting av det igår. Längtar tills jag kan ta paus och smyga till mig ett kapitel i Fatta eld. Började på andra delen i Hungerspelentrilogin igår och herregud så spännande det är! Var längesen jag läste en skönlitterär bok och verkligen ville läsa vidare hela tiden. Kan ju ha att göra med att jag ständigt brukar ha näsan i nån jobbig kursbok som suger ur all läslust ur en.

Nej, disciplin var det! Hard work, sen tar vi helgen!

Idag ska jag förresten slänga ihop och stoppa in en cheesecake i frysen. Imorgon fyller både svärmor och min fina vän Helena år! Helena ska hit imorgon och äta massor av cheesecake och sen ska vi på Breaking dawn. Mysigt! Måste ju på tal om det ringa och boka biljetter nu också (måste och måste, finns inte på kartan att det är så pass fullt med folk imorgon, men ändå). Blir en mysig helg det här!

Peppmusik och garderobsrens

Av någon anledning blir det alltid så att jag städar när jag är ensam hemma om kvällarna. Så blev det ju även idag. Har rensat min underklädeslåda som för länge har varit för full. Har upptäckt att jag har runt 12 BHar också, fastän det alltid känns som jag inte har några alls. Har det med genetiken att göra eller? Har även rensat garderoben med övriga kläder. Där var det dock inte så mycket som skulle slängas, men det är välorganiserat och fint nu igen i alla fall. Det är så skönt att göra sådär. Rensa vissa enstaka platser när man känner att man har tid. Nu börjar jag få ont i ryggen efter en hel eftermiddags bullbak, så nu står vattnet på uppkok. Ska göra någon form av carbonara tänkte jag. Sen ska jag titta påå..... just det, Greys. Och sen är det Hela Sverige bakar!! Är ensam hemma imorgon kväll också. Då ska jag nog ta "normalstäd". 

Jag är sjukt sugen på att få tillfälle att använda någon lite extra fin klänning. Ge mig anledning till det? Och så är jag sjukt sugen på att köpa någon av dom där klänningarna jag la upp bild på här om dagen och ha på nyår. Fast snål som jag är (ekonomisk tycker jag snarare) väntar jag till mellandagsrean istället och fyndar förhoppningsvis någn klänning där. Och ett midjeskärp. Och något sånt där megastort halsband som är SÅ snyggt. Om ni ville veta alltså. 

Nu kokar vattnet. Dags för matlagning. Ciao!

Pepplåt:

Massa massa bullar

Nu har vi gräddat ungefär hälften..






Peppar peppar

Idag bli det lussebullbak med Natta från klockan tolv. Vad fasen gör jag i sängen då? Jo igår började jag få sån jäkla huvudvärk. Varenda gång jag vaknade inatt och framåt morgonen var den kvar. Tänkte att det nog var läge då att ta den där sovmorgonen som jag aldrig tar fastän jag kan, och efter huvudvärkstabletter och två timmars extra sömn känns det faktiskt mycket bättre. Får väl hoppas på att värken skrämdes bort för all framtid.. ;)
Nöjer mig med en webbföreläsning som plugg idag. Det får bli så helt enkelt. Och hunden ligger så snällt och sover bredvid mig fastän han är van att få morgonpromenaden vid åtta, och fastän katten är i sovrummet och har gått runt och velat få uppmärksamhet hela morgonen (och normalt sett blir vovven jääättebusig då), men nån dag ska man väl ha turen på sin sida också!


Igen

Hon har fått en ny favoritposition att ligga i...




Mysigt

När Buffè trillar in i brevlådan blir jag glad.




Paus med Fun.

Tar en liten paus i tänkandet med Fun. - Carry on. (Råkade först skriva faun, och blev så HIMLA sugen på att titta på Narnia..... om ni ville veta alltså). Blir alltid så pepp av deras musik! Lite typ "life sucks, but live it anyway"-känsla, men ändå så glad musik på något sätt.

Snart har jag skrivit dom där 6 tillåtna sidorna på tentan. Har bara en av mina egengjorda rubriker kvar att skriva om: säkerheten, vilket av någon anledning hela tiden har känts jobbigast och svårast att behöva skriva om, men det känns som ett så pass stort och aktuellt område att jag måste ha med något smart (försök till i alla fall) med om det också. Har hittills plöjt igenom demokratin, freden, miljön och nationalismen. Igår kändes det helt hopplöst och som att jag inte hinner få med något viktigt alls på ynka 6 sidor, men idag känns det mycket bättre. Är snart klar med första utkastet och sen ska jag skriva om allt och då kommer ju utkast nr 2 bli mycket bättre. Mindre fakta, djupare diskussioner. Det går nog vägen, det här! (Hoppas jag.)




We are shining stars 
We are invincible 
We are who we are

Nej nej nej

Satte mig till rätta för att börja plugga. Kollade mejlen, och fastnade av någon anledning istället med att göra en ny boklista. SUCK.
I slutet av förra året skrev jag en boklista som jag hade framme på skrivbordet hela tiden (i datorn alltså) och hade tänkt köpa mig en bok per månad. Det gick ju inte jättebra, men några fick jag hem i alla fall. Nu tänkte jag köra lite samma grej, men kanske inte ha som mål att beställa nåt varje månad utan när det känns rätt. En liten fjuttig pocketbok för max 45:- borde man ju liksom kunna lägga på sig själv ibland , tycker jag ju. 

Hur som helst tänkte jag passa på att lägga ut listan här också. Det blir lite mer verklighet av det då tycker jag och det gör mig själv mer sugen. Jag är fortfarande, som förut, sugen på att läsa lite fler gamla böcker som har blivit väldigt stora och kända, inte bara nytt. 

  • Torka aldrig tårar utan handskar - verkar bli himla stora och jag vill nog hellre läsa böckerna än se serien. Jag fastnade liksom inte så pass mycket i första avsnittet att jag kände mig tvungen att titta vidare... till skillnad från alla andra, verkar det som.
  • 50 nyanser av honom - vill läsa hela den där bokserien eftersom det har blivit så himla mycket rabalder om dom också. Lite tveksam dock över att det ska innehålla en hel del erotik. Rodnar mig väl genom sidorna i så fall... men, bokfantast om jag är så vill jag ju ha läst dom, eller i alla fall första åtminstone. 
  • Dubbelbokat - Sophie Kinsella, bästa chiclit-författaren någonsin. Skrattar mig genom hennes böcker. (Gillar ni att läsa böcker och inte har läst shopoholic-serien så måste ni ju nästan det. Första gången jag har suttit och skrattat av att läsa böcker)
  • Nya kontakter - också ny bok av Kinsella som jag inte har hemma än.
  • Zlatanboken - velat läsa den sen förra året, men har liksom inte blivit av.
  • Brott och straff - Dostojevskij, sånt där man får läsa på svenskan i skolan, och som jag såklart fastnar för.
  • Processen - Franz Kafka, läst en bok (på tyska), men har hört mycket om den här
  • Förvandlingen - också Kafka, den jag har läst på tyska. Skulle gärna läsa på svenska eller engelska också så att man fattar lite mer detaljer...
  • Momo - barnbok, också läst på tyska och skulle vilja ha den på både tyska och svenska, helst av allt 
  • Of mice and men - John Steinbeck, har av någon anledning velat läsa den sen första gången jag tittade på Lost, Sawyer läser massa i den.
  • Vredens druvor - också Steinbeck
  • Oliver Twist - en sån där grej man såg när man var liten, och nu vill jag läsa den också!
  • Robinson Crusoe - samma här
  • Den tomma stolen - KLART jag vill läsa J.K. Rowlings nya bok. Hon är ju helt fantastisk på att skriva.
Det blev en del. Bara att börja bocka av snart då. Borde kanske ha utbildat mig till svensklärare eller nåt. Då får man väl läsa mycket sånt där på köpet. Och MÄNGDER annat (jobbiga saker också) kan jag tänka mig. NU måste jag verkligen börja politika mig för dagen. Ska fortsätta filosofera om EU:s färd mot Europastat i förhållande till ideologiers innehåll av nationalism. Igår filosoferade jag om hur man kan likna miljöproblem med en överviktig som behöver banta... Det är nog lite smartare än det låter. Det låter ju bara dumt, men i sammanhanget passar det. Får väl se om den lilla filuriga grejen hänger kvar efter första utkastet. 

Morgonmys

Jag har börja påbörja dagen såhär:


För tillfället läser jag nämligen ingen kurslitteratur. Skriver bara. Det ger mig kraft och lust till att läsa skönlitterärt. Så awesome!

Mammamys

Har kommit fram till att båda våra djur är rätt "mammiga". Min mammas katt har varit ute nästan hela dagen, men nu kom han in och la sig i fåtöljen i matrummet. Katten har sen dess legat vid mina fötter under köksbordet, men så var jag tvungen att gå på toa nyss... och mycket riktigt reste sig katten då också fort som fasen och följde med mig in på toan. Och förut när Sixten (mammas katt) kom in så gömde sig Kissen bakom mina ben... Söt!

Nu kom mormor hit också så nu ska vi fika. Myspys i mörker med tända ljus. Och ikväll tänker jag ha Greys-mys, eller datorspel, har inte bestämt mig än riktigt...

Idag är ingen vanlig dag

Idag är det äventyrsdag för kissen. Hon fick nämligen följa med mig hem till mamma och hon älskar det! Hon strosar runt och tittar och luktar och mammas katt vågar inte komma in i huset ens...
Försöker ta tag i att skriva på tentan också, men allt annat verkar ju liksom lite mer lockande nu...




Aaaahged.. klänningar

Hamnade på någon blogg nyss och tog mig därifrån till en helt awesome klädsida. Skit också.

 
 
 

Tassen




I want

Okej. Nu har jag skrivit ett arbete idag och skrivit inledning till tentan. Och bakat. Kladdkakemuffins med daim i hälften och ostchips i andra hälften. Blev mycket mer lyckat än jag trodde att det skulle bli! Dock smakade inte chipsen så mycket, borde ha i mer nästa gång tror jag.

Hur som helst så börjar jag få huvudvärk nu. Tecken på att det är dags för paus och har jag ju lovat kära mig själv att göra som kroppen säger, så nu ni!

Jag ska skriva en liten önskelista till mig själv. Mest som påminnelse. Har blivit lite halvt galen eftersom jag har kommit på typ tusen grejer jag vill köpa till hemmet. Sen fyller ju jag år relativt snart och eftersom mamma började fråga idag vad jag önskar mig så tänkte jag att den här påminnelsen till mig själv ju kan hjälpa till att ge inspiration till presentköpare som läser min blogg. (PS. Ingen uppmaning till att ni måste köpa nåt, går lika bra med typ en teckning eller nåt, men bara om, alltså) . Sen vet ju inte jag om jag hinner köpa nåt innan jag fyller år... men ändå.

I WANT TO BUY:

  • Hörnhylla till köket 
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60093765/
  • Tillbringare - är så trött på gamla fula tillbringare. Jag vill hitta nån fin i keramik med antingen något fint mönster eller i någon fin färg. Tex:
  • Muggar - Jag har blivit typ galen i muggar, alltså till kaffe/te/och sånt, ända sen jag köpte fina djurmuggar på lagerhaus. Varför liksom inte byta ut alla tråkiga? Typ i olika storlekar, former, färger, mönster. Hittade en asfin hippiemugg på nätet igår när jag skulle sova. Finns ju huuur mycket som helst att titta på här, där den är ifrån: http://www.shoppinggatan.se (Tillbringaren är också därifrån)

  • Tallrikar - samma där. TRÖTT på enfärgat i typ svart eller vitt. Tråkigt. Dumt. Och sånt. Hittade blommiga tallrikar på Ö&B igår. Asfina ju?! 
  • Sällskapsspel! Typ monopol, alfapet, frågespel och sånt!!
  • Nån gammal fin stol att ha som skrivsbordsstol. Vi ska eventuellt fixa så vi kan ha ett varsitt skrivbord, för att det är lite trångt här på bordet. Jag får typ mosa bort massa grejer för att kunna sitta vid skrivbordet och plugga. Jag vill helst inte ha nån gammal vanligt tråkig skrivsbordsstol. Behöver liksom inte vara hjul på ens. Behöver inte vara jättejättebekväm och så. Oftast kan jag ju ha den här skrivsbordsstolen (när Joni jobbar). 
  • Desperate housewives säsong 7 - har velat köpa den hur länge som helst men jag är för snål..
  • En stor lykta till hallen. Har en där nu. Den känns liksom för liten. 
  • Smetfördelare - hittade på coolstuff.se, smidigt ju? 
     
  • Litermått med våg - hittade också på coolstuff.se, awesome? Hatar att behöva gå in på nätet och omvandla gram till dl osv

Det var väl det jag kunde komma på rent spontant såhär. Sen ska jag köpa grejer till att göra nån egen typ av adventsljusgrej har jag bestämt, men det är ju aktuellt typ.. snart. 

Nu måste jag göra nåt vettigt en stund. Om 20 minuter är det ju dags för tvätt! 
 
 
 
 

Ha ha

Fick mig nyss ett gott skratt. Fixade det sista med reportaget, tittade åt sidan och såg katten ligga roligt på bordet bredvid datorn.






Bra sysselsättning

Oj. Tiden har sprungit iväg. Har hela förmiddagen redan gått? Jag har glömt bort tid och rum och magont och allt. Har skrivit ihop nästan hela reportaget, så det verkar som att jag nästan har veckans Journalistikuppgift klar redan idag. Tänk om det skulle gå så fort att veva ihop politiktentan. Nåja. Nu har jag ju mycket tid över till den i alla fall. Och kan börja med nästa veckas deadline redan den här veckan om jag vill och orkar.
Nu blir det först och främst lunch. Grillad korv med bröd. Vi brukar alltid köra på kokkorv så grillad var så sjukt gott igår när vi öppnade paketet. Sen väntar tvätt och eventuellt torktumling av mammas dunjacka. Och... wait for it - bakning. Fick en idé igår kväll som antingen bli kan bli gott eller asäckligt

Måndag igen

Det är så sjukt egentligen hur fort veckorna viner förbi. Jag har lite svårt att skriva för att jag har en hund som vill trängas och stå på min mage, i vägen för datorn. Igår var jag helt i obalans och idag har jag härlig mensvärk och är allmänt hängig. Därav hunden på magen. Han gillar inte när man inte är helt hundra. Då ska han gosa!

Måste ju berätta en så söt sak från igår kväll. Kanske piggar upp den trista måndagsmorgonen. Bobbie hade lagt sig i vår säng och jag skulle bara fylla på mitt vattenglas och sen lägga mig jag med. Av någon anledning så tittade jag på hans säng (som också är i sovrummet, men han vill ju så klart myssova med oss istället) och såg att det låg massa leksaker där, som vanligt. Däribland Tassen. Tassen har lossnat från en lejongirafflekasak som han fick med sig från sin uppfödare. Resten av leksaken är som bortblåst, men tassen hänger kvar. Ibland kommer han lyckligt springandes med den i munnen. En ynka liten tass.
Hur som helst så ville jag jäklas lite med honom så jag tog upp den och tog med mig den när jag gick iväg med vattenglaset. Han satt kvar i sängen och såg frågande ut. Sen var han ju såklart tvungen att snutta med den i sängen.
Lite senare när min andra hälft hade varit ute med honom på kvällspissen väntade Bobbie på att få hoppa upp i sängen igen. När han väl hade gjort det tog det inte lång stund innan jag skulle lägga mig till rätta och somna (med hunden bredvid), men vände och vred på mig och funderade på vad fasen det var för hårt som låg under mitt höftben. Tassen såklart! Den kan vi ju liksom inte sova utan... Han kan allt pigga upp, den där vovven. Bara för det ska jag lägga upp en bild på tassen sen med mobilen.

Nu ska jag äta frukost och läsa lite i Hungerspelen och försöka bli kvitt PMS-humöret.

Lördag

Väldigt soft lördag blir det. Hittills mysig frukost och två filmer. Är av någon anledning sjukt sugen på Corona också. Vi håller på att få nya grannar också.

Lyckokaka

Idag fick vi för första gången lyckokakor när vi köpte kinamat. Vi har med andra ord just ätit kinamat och jag är så sjuuuukt mätt. Det var riktigt längesen jag var såhär mätt tror jag, men gott var det! Nu tänker jag titta på Greys och film hela kvällen lång med datorn i knät, sittliggandes i ett mörkt sovrum med massor av kläder och täcke, och en hund. Katten ligger förövrigt i hallen, helt utslagen på skohyllan. Inte konstigt efter dagens bravader...

If you're lost and alone or you're sinking like a stone, carry on

Sällskap av Fun. och Ellie Goulding. Har sorterat och rensat på min sminkhylla och i badrumsskåpet och bland alla våra papper typ. Puew. Skönt att något är avklarat nu. Borde egentligen rensa i alla byrålådor och kökslådor också, men det orkar jag liksom inte. Nu är det synliga fint i alla fall och det är väl huvudsaken.
Nu gick luften liksom ur mig. Vet inte vad jag vill göra eller vad jag ska göra. Jo, jag vill bara ta det lugnt, med tända ljus, filmer och Greys. Det blir nog så. Vill ha chokladmousse också. Vet inte än vad vi ska äta ikväll, vi kanske behöver handla.... och kan köpa med det. Hope so! Orkar inte ta mig någonstans själv. Får nog bli en kopp te i väntan på att sambon kommer hem.

Engelskspråkigt EU och sånt

Oh my. Jag har börjat göra en kladd över vilka centrala punkter jag ska ha i min EU-tenta, som bara får vara 6 sidor, inklusive allt. Det är... INGENTING. Jag har börjat göra en liten sammanfattning i ett dokument över vilka stora punkter jag ska försöka få med allt viktigt i och hur jag bäst ska ta med allt viktigt. Bara diskussionen om huruvida EU ska bli engelskspråkigt eller inte blev en halv sida, och det är inte den slutliga diskussionen utan bara en kladd på vad jag kom på just nu. Det är bara en bråkdel av det jag vill få med. Tur att jag har två veckor på mig att fundera och trixa så att jag kan komprimera allt och bara se ut det absolut viktigaste.

Är hur som helst väldigt pepp inför att äntligen kunna börja skriva ihop något ordentligt nästa vecka.

Jag har med andra ord redan hunnit med lite politik innan jag strax måste börja göra mig i ordning för att gå hem till mormor. Hon ville ses på förmiddagen så runt tio gör jag mig redo för att ta med min block, muffins och vandra över järnvägen hem till henne. Sen kan jag även börja skriva på mitt reportage. Kul! Kom på mig själv inatt när jag inte kunde sova, med att försöka komma på hur jag ska inleda.

Det var förresten så konstigt inatt. Jag vaknar direkt när vovven reser sig i sängen. Om skalman har en mat-och-sovklocka har jag en biologisk Bobbie-är-vaken-klocka som går igång så fort han försvinner ur drömmarnas värld (och ja, jag förstår mer och mer att det låter som att jag snarare är mamma än matte). Inatt vet jag dock inte om han var vaken eller om han gick i sömnen typ. Hur som helst så reste han sig upp och hoppade ner på golvet. Min första spontana tanke var "nej, jag orkar inte gå ut med dig nu, klockan två på natten", men när han hade dunsat ner i golvet kom det liksom inget mer. Han gick inte runt oroligt som han gör när han är kissnödig. Blir lite orolig, lyser med skenet från telefonskärmen ner på golvet. Jo, där ligger han, med huvudet instoppat under sängen och hela kroppen liggandes rakt utåt som en korv. Jahapp, tänker jag, orkade han inte ta sig längre. Säger hans namn varpå svansen börjar rotera och han hoppas upp, lägger sig vid min mage och somnar direkt. Ingen kissnödighet där inte. Tur det. Men lite konstigt var det ju...

Nej, nu ska jag sammanfatta det sista från tysken och fransmannens (haha, mannen med fransar) debatt om EU:s överlevnad och sen försöka åtgärda sängfrillan och osminkade ansiktet och hoppa ur mjukiskläderna.

Nu ni

Här börjar vi dagen i sängen med politikdiskussion. Det ni!

Du måste flytta på dig

Peppmusiken är på. Bakar muffins. Vill ha något att ha med till mormor imorgon.
Hade en mysig fikastund med Natta förut. Ska börja bli veckostandard har vi bestämt!

Första satsen muffins blev torra. Suck. Skulle bli kladdkakemuffins men jag vet liksom inte lång tid dom ska stå inne för att bli sådär perfekt kladdiga...så dom blev som vanliga chokladmuffins. Det funkar väl det med, men ändå. Nu vet jag ju hur jag ska göra till nästa gång. Har aldrig varit så mycket för att baka muffins, har blivit mer sånt nu på sistone. Är därmed inte så haj på knepen än...




Oh, I forgot to tell you

I förrgår och idag försökte katten även komma åt mina muffins som jag gjorde här om dagen. De står på en tallrik, framme, men med plast på. I förrgår kväll skulle jag hämta vatten i köket och undrade varför det låg en muffin framme, bredvid tallriken. Ser att katten har bitit hål i plasten, pillat ut muffinsen och tuggat lite på kanten. Konstig? Ja.

Nu gjorde hon det nyss igen. Men då var det för att hon ville ha uppmärksamhet. Hon ville att jag skulle fylla på hennes matskål. Ni förstår, hon äter typ hälften av maten. Hon tuggar allt till små bitar och lämnar andra hälften. Den vill hon inte ha. Då måste jag fylla på mer...

Ser ni vart jag vill komma? Hon är den konstigaste katten jag har varit med om, och jag har ändå haft katt/er hemma typ...jämt. Fast hon och vovven verkar ju båda lite förvirrade när det gäller om dom är hund eller katt. Katten kommer springandes snabbare än hunden när man ropar på henne och hon äter allt, som en hund. Och hunden brukar tvätta katten, sådär som katter gör på varandra, och han har börjat vilja hoppa upp och sätta sig i köksfönstret för att han har sett katten sitta där. Och så har han börjat försökt ta sin chans och komma upp och sätta sig på köksbordet när han från början sitter i mitt knä... som att jag inte skulle märka nåt. Dom blir nog snart nån konstig blandras här hemma...

Nej. Nu ska jag kanske försöka prata om nåt annat än bara djur och plugg, fast det är ju typ det enda jag kommer i kontakt med när jag sitter isolerad här hemma hela dagarna.

Om drygt två timmar ska jag i alla fall hem till Natta och få intervjua henne lite inför ett reportage jag ska skriva. Det blir väl förmodligen massa annat prat också. Vi kan nog behöva en pluggpaus båda två. Trevligt!

Ikväll ska jag titta på Hela Sverige bakar också. Älskar det! Varför har den inte funnits tidigare för? Hoppas att det kommer fler säsonger. Baka baka baka! Jag vill också kunna göra mer sådär spontant och i huvudet utan recept att följa. Visst, jag kan göra vissa saker utan recept och jag kan experimentera utifrån grundrecept och sådär, men jag vill kunna mer! Någon dag ska jag testa att baka utifrån huvudet bara.

Imorgon ska jag hem till mormor för en intervju också. Hade tänkt ta med mig muffins dit, men icke. Dom är ju slut nu. Det finns två kvar som är orörda av katten. 2 av 24. Dom ska jag ta med till Natta! Det var längesen bakverk gick åt så fort. Får se om jag orkar/hinner få ihop något idag eller om mormor får nöja sig utan något hembakat.

Nu, en slutspurt innan det blir lunch och promenad (ett antal meter bara) hem till Natta. Blir nog en bra dag det här, trots regnet!

En frukost

Två mackor och te är här framför mig. Fast who am I kidding egentligen? Jag är ingen frukostmänniska så jag får säkert lägga in ena i kylen... Grejen är att jag blir himla sugen på frukost, men när det väl gäller försvinner det lite lägligt sådär. Intressant? Jag vet. Eller...

Över till något annat intressant. Vår katt har blivit GALEN i leverpastej. Hon klättrar nästan på benen när man har tagit fram det ur kylen, hon snor mina mackor (främst tunnbröd) och rotar i papperskorgen efter godsaker ibland... och hon smakar på Bobbies mat ibland... men hon gillar inte kattgodis. Har aldrig gjort det. Det går absolut inte ner. Hon luktar knappt ens på dom... 
Som jag har sagt förut så får hon ju tillräckligt med mat. Och hon är ju inte tjock eller så. Och när vi vaccinerade henne sa veterinären att det syntes att hon får i sig all näring hon behöver, eftersom hennes päls är så himla fin. 

Så, hon är väl bara konstig...

... och gullig. Vore fruktansvärt tomt utan hennes galenskap.

 


Kors i taket, den infann sig till slut

Suttit med filosofiska politiska tankar i nästan 2,5 timmar nu. Puew. Tror att jag har fått lite grepp om allt igen. Det är rätt intressant hur vissa typer av liberalister är emot EU för att dom inte tror att det europeiska samarbetet är en effektiv väg mot global fred. Jag menar, ett europeiskt fredligt samarbete mellan nästan 30 länder borde ju vara ett steg mot det, om något? Bättre det än att stå på ruta ett. Sen kan man ju ha olika åsikter om huruvida EU är bra eller inte, men syftet är ju i alla fall gott.
Jag har med andra ord fått igång en för mig intressant diskussion... med mig själv. En dataskriven sida med kludd, det borde väl bli minst en dataskriven sida renskriven med referenser, utförlighet och sånt. Sen om det är rätt gjort eller inte är ju en annan femma. Skulle ju liksom underlätta om man fick resultat på förra tentan snart för att veta om man tänkte i rätt banor då eller inte.

Fruktansvärt tråkiga och ointressanta blogginlägg, jag vet. Förlåt mig så mycket, men jag har inget roligare att skriva om när min hjärna at last är i plugg mode.

Helt lost

Alltså. Min brist på motivation håller i sig. Fick lite gjort precis innan mamma kom hem från jobbet igår. Spenderade kvällen med Grey's, pan pizza, 88an-glass och marabouoboy från vår fina tassimomaskin. Trodde att det skulle göra susen, men icke! Känner mig helt hjärndöd idag. Kan inte heller riktigt bestämma mig för om jag ska in till Karlstad på en informationsträff eller inte. Dessvärre känns det inte så lockande att lägga ca 200:- på att åka dit och hem, för ett möte på 45 minuter. Så det lutar nog snarare mot att stanna hemma, på grund av plånboken.
Då kommer ju det här problemet med vad jag ska göra istället, plugga - men jag är ju som sagt hjärndöd och vet liksom inte hur jag ska göra. Jag har läst boken, men vet inte hur jag ska gå framåt. Suck.

Kör på en kopp kaffe och ett sprillans nytt skrivblock så kanske motivationen tittar fram.

Just det. Obama vann ju! Det känns som att det var det rätta. Sen kan ju jag ha fel, men ändå.

Äckelgodis och sånt

Tidsfördriv, sitter och tittar på coolstuff. Har hittat julklappar till nästan alla nu, haha. Tänker att jag inte ska överanalysera det där med julklappsköp i år. Har redan julklapp till mamma och en av mina bröder. Har hittat julklappar till fyra personer till nu, men vet fortfarande inte vad jag ska köpa till min lillebror. Han är frukstansvärt svår att köpa presenter till. 
Det förvånar mig att man kan komma på så himla konstiga saker, men å andra sidan är det ju så underbart roligt att det finns sånt att köpa. Jag älskar julklappar som man aldrig skulle tänka på att köpa till sig själv, men ändå uppskattar och tycker är roligt att få. 
Som nedan, "äckelgodis", förstår inte varför man har kommit på det riktigt? Det blir ingen julklapp från mig i alla fall... men ändå roligt att titta på!
http://www.coolstuff.se/Ackelgodis



jag idag




Never mind

Nej. Nyttan får vänta. Jag har absolut noll komma noll motivation till att försöka sätta på smarthjärnan. Fick även nyss höra att då är det bättre att ta en dags ledigt, för att man presterar sämre ändå utan motivation. Så det så. Därmed tar jag ledigt några timmar på förmiddagen i alla fall. Ägnar dom åt: bloggläsande (händer sällan nu för tiden), greys anatomy (om mammas internet pallar viaplay utan att hacka) och spåna på julklappar (som jag tänkte göra igår men inte gjorde).

Funderade över en sak nyss också. Med distansplugg känns det ju som att man gör så himla mycket annat hela tiden. Jag kan till exempel oftast inte koncentrera mig längre än till 15-16 och då gör jag inte det helt enkelt. Men en vanlig dag med en campuskurs har ju också många dötimmar. Med föreläsning på förmiddagen tar vi bussen halv nio. Kvart över tio börjar föreläsningen, håller på till tolv. Ungefär två timmar alltså. Sen kommer man inte hem förrän halv två, då är det ut med hunden som gäller och sen lunch innan eftermiddagsplugget kan dra igång och då brukar jag normalt sitta mellan två och fem ungefär. = sammanlagt 5 timmars plugg. Skillnaden är att när man går hemma får man ju dåligt samvete på ett annat sätt när man inte sitter och pluggar. Det får i alla fall jag, men nu är det slut med det!

Nu ska jag fortsätta läsa om Blondinbellas hektiska liv. Så det så!

En övningsgrej

Alltså. Jag har i uppgift att skriva ett övningsreportage tills nästa fredag. Det nämnde jag igår. I och med att det är en övningsuppgift får man inget betyg på den, bara tips om hur man kan göra när man väl gör ett riktigt reportage. Grejen är. att...... jag, som brukar vara himla ambitiös, känner att jag är ju inte direkt driven nu till att göra det där lilla extra. Det räcker väl att jag vet vad jag hade gjort för småsaker extra för att få det extra bra, om jag hade gjort det på riktigt?

Nu sitter jag i alla fall i mammas fina hus med en fin kopp (lilaaa) te. Mammas kissekatt ligger bredvid mig och Bobbie letar smulor i mattan.

Imorgon ska jag till universitetet för första gången sen i våras. Awesome! Skönt med lite struktur i vardagen (en enda dag) som bestäms av någon annan än just mig själv. Det är informationsträff om programmet jag går. Måste ju medge att jag börjar sakna att ha föreläsningar, lite. Gillar ju det här med distans också. Det enda "dåliga" är väl att jag nog har lite för bra disciplin för att ens ta sovmorgon. Vill någon ha lite? Hä hä.

Nej, nu ska jag lära mig lite mer om Lissabonfördraget. Känns inte alltför lockande dagen till ära, men it has to be done. Ciao!

Vaccination och sånt

Nu är båda djuren vaccinerade. Skönt! Kissen tyckte att det var jättehäftigt att vara på ett nytt ställe, medan vovven var fullkomligt livrädd, vägrade vara på golvet (ville bara bli buren), ville hugga veterinären och ville inte ens äta godis. Det hjälpte ju inte direkt att det var en stor hund någonstans i något rum bredvid som skällde jättehögt och konstant. Kan förstå att det lilla livet blev rädd. Svärmor följde med mig dit, och hon köpte med en påse med massa gott till vovven så nu är han nöjd.

Nu blir det köttbullar, spagetti och broccoli. Och filmmys!

Den där känslan

Jag gillar den där känslan, när allt går från att man inte har en aning om hur man ska göra, till att allt mer eller mindre faller på plats och den där lilla malande paniken försvinner. För tillfället i alla fall, tills nästa till en början till synes olöslig grej dyker upp.

Sitter här i sängen med båda små söta djuren. Dom ligger båda på rygg och har det gött. Jag har precis läst klart politikboken som ska lägga grund för tentan som ska skrivas. Känns som att greppet om den situationen är relativt fast. Har även gått och bekymrat mig hela helgen över ett reportage som ska skrivas. Jag får lite smått panik när jag inte vet exakt hur jag ska göra, men nu börjar även det klarna upp. Har bestämt vilka som ska bli intervjuade och hela artikelns syfte. BRA! Nu återstår att skriva intervjufrågor. Ska nog slå till på stort och leta lite juklappsinspiration på nätet också, och sen för ovanlighetens skull..... baka! Men först hundpromenad. Ciao!

Kära Tegnér

Min mormor blir alltid så avundsjuk när hon kommer hit. Varför? Jo för att vår bostadsrättsförening ständigt gör saker för att området ska hållas snyggt. Hon blir bland annat avundsjuk på att blommor tas om hand med omsorg här och det görs mycket för att rabatterna ska hållas rena och snygga. Hur som helst. Det jag ville komma till, var att i morse när jag skulle ut på morgonpromenad med hunden... så stod kvinnan, som brukar ta hand om det mesta här, utanför porten på en stege och skrubbade på och runt om porten. What? Då är man väl rätt mån om att det ska se snyggt ut. Tegnér är bäst, så är det. Är jäkligt nöjd över att vi bor här!

Sen ville jag bara snabbt säga något om att jag vill veta hur det går i presidentvalet snart. Jag har ju av någon anledning (kanske för att jag läser om politik typ hela dagarna) blivit mycket mer intresserad av politik på sistone. Nu blir det alltså spännande att se vem som kommer vara USA:s president några år framöver. Det är ju trots allt en sak som påverkar hela världen. Jag är inte så jätteinsatt och har verkligen inte all information för att kunna veta vad som är bäst, men har ändå en känsla av att Obama borde få dom här åren till på sig att åstadkomma det han vill.

Nej, nu ska jag lämna den här typen av politik och istället läsa om internationalisering. Som ju å andra sidan har mycket med USA att göra...

Last night

Går hade vi halloweenfest här hemma. Tredje året i rad. Det blev väldigt lyckat! Jag tror att alla hade trevligt och inget spårade ut. Det bästa med sånna fester är om folk går in för att klä ut sig ordentligt, vilket alla brukar göra när vi har maskerad. Asbra ju!
Idag blir det bakisdag, fastän jag inte är speciellt bakis. Tror inte att det är så farligt för andra hälften heller. Gjorde ett pyttelitet pluggryck i morse när jag vaknade. Nu blir det snart hemkörd pizza och film film film! Tack alla för igår!!




Kelly Osbourne

Alltså. Jag ville bara säga att jag fullkomligt älskar Kelly Osbournes hårfärg. Så sjukt snyggt!!!!


http://www.heatworld.com/Celeb-News/2012/04/Kelly-Osbourne-I-love-myself/

Konferens

Tittade just på ett 40-minutersklipp från en konferens i Tyskland som handlar om hur man ska lösa EU-krisen. Dom som pratar är en tysk före detta kansler och Europeiska centralbankens före detta överhuvud. Verkar vara riktigt smarta gubbar det där. Den tyska gubben är 93 år gammal. Det var inte dåligt.

Nu ska jag vila hjärnan med lite Greys och lunch, sen ska jag iväg och handla tacogrejer inför fredagsmyset som väntas. Myspys!

Snart tio

Katten är borstad, frukosten i magen, hunden promenerad. Nu läser jag om extremversioner av ekologism och Arne Naess djupa ekologi och dess teorier om hur man ska kunna leva upp till ordentligt ekologism. Det är bara lokala tankar, till exempel att skolan bara ska utbilda inom de yrkesområden som finns att arbeta inom på det lilla ortområdet. Det passar ju liksom inte in så bra nu när allt internationaliseras och globaliseras, hur bra det än skulla vara ur miljösynpunkt. Fast å andra sidan är ju hans teorier från 1970-talet och det har ju hänt en del sen dess... 

Vad tycker ni om sånna där stora, krångliga ämnen med många återvändsgränder? Jag blir peppad till att fortsätta för att komma på nya lösningar i virrvarret av hinder och möjligheter. 

Nej nu ska jag sluta skriva om sånt. Blev bara lite hetsig nu när jag kom in att läsa på lite om mitt utbildningsområde. Nu ska jag fortsätta med det. Ciao!

X2

Fått två fikabesök idag. Först kom Natta hit, sen avklarade jag lite mer plugg och sen kom mamma hit. Myspys! Så himla skönt med lite avbrott i studierna sådär. Nu vet ni!

Tårtbottnar i ugnen

Har fått önskemål om att jag ska göra en chokladmarängtårta snart igen. Har gjort den två gånger förut och den har blivit väldigt populär. Strax ska jag slänga ihop marängsmeten och stoppa in bottnarna i ugnen. Dom ska stå där inne ett bra tag... Sen vankas fikabesök! Myspys en grå höstdag som denna.

Katten....

Alltså... vad har vi för katt egentligen?
I morse la jag fram ett tunnbröd för att tina. Katten började äta på en kant, så jag rev av och slängde den i papperskorgen.
Nyss höll hon på att öppna skåpsluckor i köket. Tänkte inte mer på det. Sen var hon uppe på diskbänken. Tänkte inte mer på det heller. Sen helt plötsligt flyger tunnbrödskanten ner på golvet. Varpp hon börja mumsa i sig den. Aha, hon var hungrig.
Ibland verkar det som att vi svälter henne. Det gör vi inte. Hon har bara blivit lite matglad...och är sen förut lite tokig.




RSS 2.0