Mysdag

Idag är jag ledig. Har hunnit med ett tandläkarbesök, frukost från donken vid näset, lite städ och sökt två jobb. Nu ligger jag i
och chillar hos mamma. De är iväg till soptippen och när de kommer tillbaka ska vi äta. Nom nom. Slår aldrig fel. När man kommer hit får man mat. ;)

Imorgon ska jag och min favvovikarie afterworka lite. Underbart!





Dagen före ledig dag

Imorgon är jag ledig. Underbart. Sen väntar jobbhelg. Idag var en bra dag på jobbet. Det var lugnt. Tog mig en solig promenad hemmåt och fick nog lite färg på mig. Skönt att slippa stressa. Köpte mig en piggelin på vägen hem till och med! Och sen köpte jag jordgubbar och hallon vid lasarettet. Så nu har jag jordgubbar, hallon, passionsfrukt, apelsin, kiwi och vindruvor hemma. Underbart! Imorgon ska jag passa på att göra mig en fin frukost med massor av nyttigheter. Det är ju det bästa med ledighet. Att kunna ta det lugnt på morgonen och ta sig en lugn lång frukost.

Idag ska jag bara ta det jääättelugnt med djuren. Bara mysa. Inget mer ansträngande. Oscar är i Göteborg så vi är (tyvärr) helt själva. Ska ta någon öl och göra tortillapizza till kvällsmat.

Imorgon får vi se vad det blir. Blir nog en fantastisk dag! Nu ska jag gosa med hunden och fortsätta titta på Sex and the city.



Bra ledig helg!

Det har varit en underbar ledig helg!

I fredags tog jag en promenad med vovven och tittade in på jobbet. Ville se hur det funkar att ha honom där och det verkar gå jättebra! Han var försiktig, lugn och nyfiken. Och alla boende sken upp som solar. Sen tog jag och sambon en tur till en fin sjö och solmyste lite innan jag släppte av honom hos en kompis efter en snabbvisit hos hans föräldrar. Då åkte jag till mormor och fikade lite. Avslutade dagen med mat från Mc Donalds och mys med djuren.

Igår tog vi en roadtrip upp till dalarna och tittade på Östra silvbergs gruva. Där är vattnet helt blått och klart (förutom pollen på ytan). Ganska grymt! Jag snubblade över stället på en blogg jag läser ibland. Sa till Oscar att jag skulle vilja se det någon gång och sagt och gjort så åkte vi dit dagen efter jag nämnde det. SÅ mysigt! Sen hämtade vi upp vovven hos svärföräldrarna och åkte hem till mamma och grillade. De var inte hemma så vi hade tomten och huset för oss själva. Vi spelade kubb, drack öl och åt så vi (jag i alla fall) nästan dog... Vi avslutade dagen med lite soffhäng. Perfekt dag! Vi hade himla tur med vädret också. Det spöregnade hela vägen upp till gruvan men var fint väder när vi kom fram. Sen regnade det stor del av vägen hem, men när vi väl skulle grilla var vädret jättefint igen.

Idag har det också varit en bra dag. Jag har varit sambolös och bjöd hit fina Carro medan jag tvättade. Jag fick en studentpresent, två jättefina tekoppar med tillhörande te. ♡ Känns som att mina vänner känner mig väl och vet att jag ÄLSKAR muggar av alla dess slag. När jag hade skjutsat hem henne packade jag in vovve och handdukar i bilen och så åkte vi till degernäs och badade. Blev premiärdopp för i år för min del. Kul för vovven att få sällskap i vattnet på sina simturer fram och tillbaka. Nu har vi precis duschat och jag har slagit på en ny spelningslista som jag har laddat upp med inför en ny arbetsvecka. Älskar sånna här dagar när man verkligen njuter av varenda lilla sak! Kände direkt när jag vaknade att det skulle bli en bra dag.









Ofattbart va?




Unga kämpar visst det!

Ett irritationsmoment för denna morgon var att se att flera på fb har delat en gammal artikel av Linda Skugge som ungefär handlar om hur värdelösa ungdomar är för att de inte kan behålla jobb för att de är för lata och att det inte alls är brist på jobb utan det är ungdomarna som är för "fina" för de jobb som finns. 

Nu är det ju så att jag är ung, och jag söker jobb för fullt. Faktum är att de flesta jobb kräver MYCKET erfarenhet och eftersom det är så många som söker så får man oftast inte ens chansen att komma på intervju om man inte har den erfarenheten. Detta gälller alla möjliga jobb från administrativt arbete, till servitrisjobb, till miljöjobb som jag faktiskt HAR utbildning för. Jag förstår ju att man inte hittar "drömjobbet" direkt och jag kommer att fortsätta söka även om jag jobbar med annat under tiden. 
Just nu går jag på schema på ett demensboende, men tar ändå på mig så mycket extrapass som möjligt eftersom jag inte vet hur det kommer se ut sen på arbetsfronten. Så, rädd för att jobba hårt och mycket? Nej. Rädd för att torka skit, spyor och sköta hygien på gamla människor - som många säger att de aldrig skulle klara av att göra? Nej. 

Jag känner mig väl träffad för att jag känner mig som en av ungdomarna, men jag känner att beskrivningen inte passar in på mig. Jag vet att det oftast går att få någon typ av jobb, men på resterande arbetsmarknaden verkar det vara fruktansvärt svårt att komma in. Visst, det är bara att kämpa vidare och försöka penetrera den där "erfarenhets"barriären, men jag tycker inte att det är rättvist skrivet mot alla unga som faktiskt kämpar och precis som Linda, vet att man måste göra vad som helst för att tjäna pengarna som behövs för att det ska gå runt. 

Sen finns det ju såklart unga som är "för fina" för att ta jobben som finns, men let's face it, sånna "äldre vuxna" finns det faktiskt också!!

Sommar!

Ja nu är det ju såhär att jag har gått igenom en period av lite hopllplöshetskänsla, typ "vafan ska jag göra med mitt liv nu då", "ingen arbetsgivare vill ju ha mig", "vafan pluggade jag miljö för och kastade bort tre år av mitt liv". Ungefär så. Men nu känns det rätt okej faktiskt. Jag har en plan. Det ni!

Och i helgen har jag långledigt, i tre dagar!! Underbart. Det var egentligen meningen att andra hälften skulle till Göteborg och jobba då, till mitt stora förtret, men han ska dit på onsdag istället så nu ska vi vara lediga tillsammans! Wiho! Vi har ungefär gått om varandra hela sommaren hittills. Och jag har jobbat över 100% och inte orkat göra så mycket. Så detta blir perfa!

Nu ska jag in för min rast är slut. De sista timmarna av eftermiddagen ska jag till min stora glädje tillbringa på "min" avdelningn. Är på en annan nu. Den är himla bra den med, men "min" avdelning är ju som att komma hem till familjen! Mysigt!

Självbelöning

Idag är jag ledig. Morgonmyste länge. Gick upp vid åtta, släppte in djuren i sovrummet när andra hälften åkte till jobbet vid sex. Så jag fick finsällskap när jag somnade om. Sen åt jag frukost, tittade på sex and the city och städade lite smått här hemma innan jag gick till jobbet och hämtade min cykel. Igår hämtade mamma mig eftersom det var sjukt varmt och jag hade väldigt ont i huvudet. Vad har jag gjort mer idag? Jo, shoppat kläder!! Wiho. Det händer inte ofta. Köpte två klänningar, fyra toppar och lite underkläder. Det tycker jag att jag är värd!

Nu kom sambon precis hem så vi ska myysa.





... och svetten rinner

Jag tycker att det här med värmen är underbart! Jag är ju oftast frusen av mig så mig gör det ingenting att det är varmt i lägenheten osv. Jag upptäckte dock igår att effektiviteten sjunker lite på jobbet när det är 30 grader och knappt någon fungerande cirkulation av luften inomhus. Jag blir väldigt lätt yr också av någon kombo av värme, ansträngning osv så det känns ungefär som jag är berusad lite då och då. Av någon anledning fick jag jätteont i benen igår också. Idag har jag världens träningsvärk. Haha! Som att det var någon speciellt ansträngande dag igår. Det var det ju inte, förutom värmen. Fick inte ens ont i benen förra veckan när jag jobbade som en gris. Nåja. Idag ska jag ta på mig ordentliga skor när jag jobbar istället för mina sköna, svala foppatofflor. De är ju inte så jättebra att gå i en hel dag liksom. Kan ju vara därför jag fick ont.

Idag ska jag köra premiär på en annan avdelning. Har hittills bara varit på min "hemavdelning". Jag trodde att jag skulle bli himla nervös inför det, men det känns faktiskt nästan helt lugnt. I sommar är det lite kaos med att få in vikarier när folk blir sjuka hit och dit så jag är väldigt van med att jobba med nytt folk hela tiden. Den stora skillnaden idag är ju att det är andra boenden att jobba med. Men det går nog finfint detta! Längtar dock till torsdag eftermiddag när jag tar "helg". Är egentligen ledig fredag och lördag, men jag jobbar extra på lördag. Money money! Men jag ska ta till vara på tiden! Imorgon ska jag till mamma efter jobbet och pilla med bröllopshår och sen ska jag dricka corona och titta på film tills älsklingen kommer hem vid halv tolv. På fredag ska jag ta en sväng på stan och titta om jag hittar någon fin och billig klänning till bröllopet. Kan inte bestämma mig för någon av dem jag har hittat på nätet. Så förhoppningsvis kanske jag kan hitta någon här i affärerna istället. Det kan ju vara skönt att testa också. Ibland sitter de ju helt galet.

SÅ, trots att värmen försvårar arbetet lite så ser jag ändå alltid fram emot att trampa iväg dit (eller ja, just cyklandet ser jag INTE fram emot, hehe) och socialisera med massa underbara människor. Vem vet, om miljöutbildningen inte visar sig göra nytta för arbetslivet så kanske jag skolar om mig till undersköterska också. Det är en kort utbildning. Det känns ganska sjukt ändå, när man står här med massor av möjligheter framför sig, men ändå blir man ganska blind och halvt panikslagen när man får mejl om att de flesta sökta tjänsterna redan är tillsatta. Men men, en vacker dag vill väl någon ha mig också. Och fram tills dess hoppas jag på att få vara kvar på mitt nuvarandra underbara jobb där jag blir energiboostad varje varje dag av all fin uppmuntran. 

Ta vara på sommardagarna nu allihopa!

Morgonmys

Imorse blev jag väckt av nån konstig snubbe som gick runt och halvskrek på lasarettsparkeringen.. alltså typ fylle-eller inteallahästarhemma-skrik eller nåt. Suck. Jobbar eftermiddag så jag tänkte sova till åtminstone halv åtta, men nu blev det halv sju. Nåja. Kändes inte som att det fanna någon poäng med att låta irritationen sitta i, så jag tog med mig vovven ut på morgonpromenad. Vi gick ner till sjön så han fick lukta runt i "hundgården" och sen satt vi vid vattnet en stund innan vi tog en backig väg hem. Nu har jag bara kaffet kvar av frukosten.








Helgen

Det har varit UNDERBART att vara ledig i helgen. Och det är underbart att det är en dag kvar. Idag ska vi hälsa på svärföräldrarna, handla, städa, tvätta och ladda upp med massor av matlådor inför den kommande veckan. Andra hälften ligger fortfarande och sover och jag har varit uppe i två timmar. Ska nog strax äta frukost nr 2. Hungrigt!

Igår myste jag massa med djuren, sen var vi ute i skogen innan vi lagade finmat och tittade på film. Nom nom ♡

Igår tittade världens finaste Matilda förbi med en examenspresent också. Blev så överraskad när hon sa att hon hade köpt det till mig. Mysunge där! Det var en sjukt fin bricka, två fina muggar och en jättesöt sockerskål. Tusen tack för det fina underbara vän. ♡








Pustar ut

Jag kom hem för ungefär en halvtimme sen efter jobb på 14h. Puew. Mina fötter är ömma och mitt huvud är lite dött efter att jag sov jättejättekasst inatt. Men jobbdagen har gått bra och jag har tur som har så fina människor att jobba med. ♡

Nu har jag kissat vovven, gjort mackor, ätit, diskat och rensat kattlådorna. Tänjte mysa litelite med djuren innan jag ska ta en till kvällspiss med vovven och sen sova. En lika lång dag väntar imorgon. Money money!

RSS 2.0