Helg!

Älskar dagar som denna, när man känner att man har åstadkommit så himla mycket. Har både pluggat, städat och snart kollat två avsnitt av Top Model. När det här avsnittet är slut nu snart så blir det promenad med Bobbie och sen hem och laga mat. Produktiviteten flödar!
Ikväll har jag tänkt ha tjejfilmsmys med mig själv och bara njuta av att slippa göra nåt nyttigt, och imorgon hoppas jag på att göra något roligt med min älskling och eventuellt någon/några andra. Vi får se hur det blir. Skönt!

Sweet monday

Måste börja med att medge att jag har börjat lyssna på Skrillex. Like everyone else. Blir smittad här hemma ju. I want to kill everybody in the world lalala. Har upptäckt att det går bra att plugga till också. Förvånande nog.
Hur som helst har jag varit jätteduktig på pluggfronten idag så nu tänker jag strax sätta musik i öronen och gå ut på promenad med hunden, som förövrigt bara ligger och sover idag. Vägrar typ resa sig. Trött hund.
Är glad över att jag tittade på ett nytt avsnitt av 90210 förut också. Som jag har saknat att ha mysiga serier att se fram emot varje vecka. Har ett avsnitt kvar som jag inte har sett också. Så det tittar jag nog på lite senare så får min pojkvän spela tvspel eller nåt under tiden. När han kommer hem så ska vi först och främst fixa hamburgare. Mums. Har köpt friscobröd och allt. Har aldrig smakat det, men det ser så gott ut.. så det blir spännande.
Idag är det ju IDOL också.
Ja, det var väl allt. Jag är nog rätt glad idag tror jag.. kände jag nu. Här kommer några bilder också (tänkte skriva att dom är fina, men det kan jag väl inte direkt påstå.. )
och så en romantisk pussbild med mig och min absoluta favoritbok i världen (ja jag skämtar, den är intressant men fruktansvärt jobbig)

Lördagsmorgon

Sådär. Klockan är halv tio och jag har suttit och pluggat in min egen takt och varvat det med Facebook i en timme ungefär (plus att jag satt och iakttog grannarna när dom var ute med sin urgulliga hundvalp, förlåt grannarna..). Har sammanfattat 6 sidor i Mcn (det är mer än det låter) eftersom jag har kommit fram till att det är bättre att ta små pluggstunder här och där än att alltid sätta sig i många timmar i sträck.
Nu har jag tänkt sätta på kaffe strax, läsa klart ett kapitel i Diamond och sen titta på ett avsnitt One tree hill och fixa mitt hår om min man inte är vaken då (han lär ju kanske bli väckt snart av katten och hundens krig/springa-runt-och-jaga-varandra-grej, eller nej nu kom Bobbie förresten gnällandes och gömmer sig på stolen bredvid mig, katten är för läskig att bråka med, men vänta nu följde hon efter honom till stolen och muckade.. sen sprang hon snabbt ut i vardagsrummet och jamade HÖGT... dessa djur.. man kan ju inte annat än älska dom), för om han är vaken ska vi titta på gårdagens idolavsnitt och BIG BANG THEORY (säsong 5 har ju släppts nu. LOVE IT).
Klockan två ska vi till min kära mamma eftersom hon fyller år idag. Är asnöjd med presenten - två vita (en stor, en liten) "ljusugglor" - vill ha sånna själv + en liten förpackning med fina geléhjärtan (nej, hon läser inte min blogg.. tror jag), och innan vi åker dit ska vi en sväng till stan, för jag behöver köpa mig en höstjacka. Vet inte vad jag ska sätta på mig på morgnarna ju.. och ikväll kommer mia, emma och jenny hit, så ska vi ha lite myyys. Gladjossi. En hel dag med bara roliga grejer!

All i ever wanted

Har paus i mitt pluggande just nu. Har suttit i några timmar och sammanfattat två kapitel i Mcn. Kom på mig själv med att inte längre tycka att boken är jobbig, utan bara väldigt intressant (Någonting är nytt under solen), började därefter fundera lite och kom fram till att jag största delen av varje dag går runt med någon form av miljöbok framför näsan och att jag faktiskt trivs väldigt bra med det. Det är fruktansvärt intressant och jag är så glad att jag valde just det programmet. Jag skiter i att dom flesta verkar tro att man inte kan bli något med den utbildningen. (Fast jag spyr lite på frågan "eh, vad blir man av det då..?")
Annat var det i tisdags när jag hade världens sämsta dag och trodde att jag skulle dö och panik smsade Emma "Vad har vi gett oss in på?!?", men det var bara för att jag hade en dålig dag full av stress som jag inte ens hade behövt känna.. Övriga dagar känns det bara väldigt bra.
Känns lite som att jag bara skriver om pluggsaker på bloggen nu, men det är väl mest för att min hjärna fortfarande inte har vant sig riktigt så det blir "oh wow jag går på universitetet" så fort jag stannar upp och tänker efter lite + att det är häftigt att det oändliga plugget liksom oftast inte blir ett tråkigt måste, utan något som faktiskt är intressant.
Nu sitter jag och avlastar hjärnan lite genom att lyssna på musik. Kelly Clarkson närmare bestämt. Varför har jag gått tillbaka till att lyssna massa på henne? Gillar inte sån musik jättemycket vanligtvis, men det är så skönt att lyssna på sånt man lyssnade på förr ibland. Man får liksom tillbaka känslorna man hade när man brukade lyssna på den. Kan ju vara skönt, eller så blir man glad över att man inte känner som då längre. Lyssnar till exempel mycket på All I ever Wanted. Den är ju relativt ny ändå så den är rätt ny för mig som oftast ligger lite efter med musiklyssnandet, men dom gamla låtarna jag lyssnade mycket på förut är Because of you och Behind these hazel eyes. Tittade sönder Behind these hazel eyes videon förut. Så fin och sorglig. Och Kelly Clarkson är så himla fin hon med.

Myser till det med One tree hill

Idag har jag bestämt mig för att inte plugga ihjäl mig. Ska titta på lite one tree hill nu. Det är ju så himla mysigt. Alltid. Ville lägga upp några klipp, men går inte att bädda in dom i inlägget så lägger upp länk istället. På söta Lucas och Peyton. Älskar när dom äntligen har fått varandra och är så jäkla söta bara.
http://www.youtube.com/watch?v=kRVXWnrmQbE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LpmycOgvddM&feature=related
och Nathan och Haley är ju också söta. Alltid.
http://www.youtube.com/watch?v=gOkDroD9uJE&feature=related
Hur som helst, när min man kommer hem ska ni ta en Bobbiepromenad och sen spela tvspel. Skönt med en mysig och lugnt eftermiddag/kväll. Har bestämt att jag ska sova ut ordentligt inatt också, eller ja, försöka i alla fall.

Gladlåtar sökes

Hade tänkt sova ut lite idag. I alla fall till nio, men så fort älsklingen åkte till jobbet började katten dampa lös och ville absolut inte ha en glad och utsövd matte inte.. Så fort jag somnade om så började hon skrika i vardagsrummet och hoppa på dörren till sovrummet och sånt där trevligt.. Hur som helst så slutade det med att jag till slut gick upp. Bestämde mig snabbt för att jag ska sitta i mjukisbyxor, linne, glasögon och osminkad hela dagen och har faktiskt redan läst ett kapitel i Diamond. Det gick rätt fort.
Nu tar jag en paus i plugget och försöker hitta fler gladlåtar. Jag har en lista, men vill att den ska bli längre, med låtar som man liksom blir glad av att höra. Dom här två är gamla goda gladlåtar som jag började lyssna på igen.. igår. Nu vill jag ha helt nya gladlåtar. Eller ja, sånna jag inte har hört förr. Finns det sånna?

Söndag igen

Blev onlinepizza idag som det brukar kunna bli på söndagar...Nu är min älskling i på väg till örebro och ska skjutsa jenny till karlskoga, så jag passar på och titta på A walk to remember under tiden. Förbannar min mage lite också. Känns som jag har frätande syra i den.. Götte. Eller?
Anyway, ska kolla på filmen nu. Min kära kommer hem med choklad sen också. Något att se fram emot. Mandy Moore är förresten så himla söt i A walk to remember..

Bloggbrist

Blir inte mycket med bloggen nu. Känner mig mest såhär hela dagarna:

... men med en bok i nyllet också. Igår tog jag mig däremot en pluggfri eftermiddag/kväll. Dels för att jag somnade när jag kom hem och dels för att jag verkligen inte orkade koncentrera mig något mer för dagen.
Så istället åkte jag och min älsklingsman och älsklingshund hem till svärmor och åt smörgåstårta och så färgade jag Mias hår. Skönt att göra något annat än läsa. Sen när vi kom hem tittade vi på Hur många lingon finns det i världen, tog det bara lugnt och gick sen och la oss tidigt.
Idag viger jag däremot mer eller mindre hela dagen till Diamond. Blev väckt av Bobbie som fick cpryck eller nåt klockan åtta. Så när jag hade varit ute och kissat med honom började jag läsa. Försöker i alla fall vara noggrann med att varva med att läsa en artikel i min skvallertidning, eller spela lite wordfeud och så. Annars skulle jag nog bli galen och min hjärna helt kokt.

Four eyes

Ja nu är det ju så att jag hämtade ut mina glasögon igår. Väldigt ovant måste jag säga, men det funkar väl.
Idag har Emma varit här och vi har pluggat. Våra diskussioner lät faktiskt väldigt intelligenta. Känns bra att klockan bara är halv tre fastän jag har hunnit med rätt mycket. Ska strax sätta mig och läsa klart dagens 50 sidor i Diamondboken och sen någon gång under dagen läsa en artikel om miljöetik inför imorgon.
I eftermiddag, utöver pluggandet ska jag träffa Klara och sen äta köttfärssås med min kära sambo (bara för att det är bland det absolut godaste som finns). Idag blir en riktigt bra dag! Och nu kommer det några bilder på mig i glasseesss..
Kör på det där med att man ser smartare ut i glasögon..

Saker jag gillar med universitetet

  • Punktligheter
  • Att allting är väl strukturerat
  • Folket (de icke så smarta miljövetarnas klubb)
  • Att det finns toaletter överallt (kändes lite klent med bara tre punkter)
  • Miljövetenskapsprogrammet (kändes lite klent med bara fyra punkten också)
Nu ska jag läsa nån minut Diamond igen. (Somnade förut när jag gjorde det)

Hej lördag

Blir en lugn lördag tror jag. Inga större planer. Gött det.
Imorse fastnade jag och älsklingen framför youtube i hans ajfån så Bobbie råkade kissa ner sig på golvet.. förlåt Bobbiebebbe. Nu ligger han i alla fall i mitt knä och myser.
Min kära pojkvän åkte till maxi och köpte färskt bröd förut också så nyss åt vi jättejättegod frukost. Så ni vet.

Fredagsmys

Nu sitter jag i soffan med ansiktsmask och håret invirat i handduk och väntar på att det ska funka att titta på idol på fyrans hemsida.. Känner hur hela mitt ansikte luktar choklad. Det jag inte gillar med att hösten börjar krypa sig på är att min hud har en tendens att bli så himla torr då, och i samband med min sminkborttagning/tvål (som också torkar ut en del) så kände jag att nu jäklar måste jag ju få ordning på det här.. Är inte så kul när man inte ens kan lägga foundationen snyggt för att det är torrt.
Hur som helst så har ju jag och min älskling köpt bil nu (eller han, men ah, vi låter bättre) så idag tog vi en spontantripp till örebro förut. Han behövde en tröja och så fredagsmysåt vi lite, eller ja.. vi kastade mer eller mindre i oss maten för att marieberg var på väg att stänga när vi beställde den.. men det var ju mysigt ändå, haha. Jag fick hem mina nya fina kängor idag också! Jag tror att jag är nöjd. Måste få testa att få lite mer i dom bara, men dom kändes bra när jag testade dom lite snabbt förut i alla fall.
Satt förövrigt och diskuterade problemen med överfiske med Emma förut, samt gick på en föreläsning om vetenskap och insåg att jag än så länge verkligen tycker att jag har valt rätt utbildning. Det är så himla intressant. Speciellt när man får tänka lite själv. Det är ju så sjukt egentligen hur självdestruktiv människan är.
Nåja. Nu ska jag kolla om idolklippet funkar och sen tvätta bort ansiktsmasken. Ciao!

KORT HÅR NU

Hej hej. Blir ett jättesnabbt inlägg med bilder på min nya frilla. Eller "på min ny frill" som det kanske skulle låta på värmländska.. Skriver ett inlägg i eftermiddag, imorgon eftermiddag/kväll eller i helgen om hur vår exkursion var. Tre dagar i dom värmländska skogarna med nya klassen om jag inte har nämnt det. Kanske till och med hinner få lite fina bilder av emma då.
Anyway. Madan vi var borta var vi utomhus varenda dag nästan hela tiden och då såg jag hela tiden hur sjukt slitet mina toppar hade blivit (och med toppar menar jag ungefär en decimeter eller så..), så där mitt ute i skogen bestämde jag mig för att klippa mig. Sagt och gjort, ett sms till nancy och igår kväll när jag kom hem rök håret.
Hit eller miss?

Lite lördagsplugg

Hämtade hem dom två sista böckerna igår. Blev en mysig promenad med både man och hund, men ville inte börja läsa igår på kvällen, så när älsklingen åkte iväg för att jobba imorse vid tio så började jag läsa, vilket jag sen gjorde i en och en halv timme. Tyckte att det räckte sen för att hjärnan kändes liksom lite kortsluten då, men boken är väldigt intressant. Trodde aldrig att jag skulle tycka det om en bok som handlar om fiske, fiskepolitik osv, men det gör jag. Läste många saker som jag blev helt "men va fan!!" av. Det är helt sjukt hur politikerna som verkligen har makten att göra något åt sånna här problem struntar i dom så fort dom får något att skylla på när det gäller varför dom inte gör något åt det. Den svenska arbetsmarknaden är beroende av storfiske. Ja, men då kanske det är praktiskt att motverka fisken från att ta slut helt? Nej. Den dagen den sorgen, verkar strategin vara..
Hur som helst så har jag lagt boken åt sidan, och nu lyssnar jag på musik som man blir glad och pepp av, ska strax titta klart på new moon som jag började titta på igår och sen göra mig i ordning lite mer så jag kan gå ut på promenad med bobbie. Blir möjligtvis lite mer läsning sen också om jag känner att jag har lust och hinner.
Ikväll är jag bjuden hem till Klara på lite mat och förfest. Sen blir det väl förmodligen utgång. Då uppstår ju det vanliga problemet: vad fasen ska jag ha på mig? Det återstår att se..

Uppe med tuppen

Idag behöver vi inte åka in till karlstad, men istället för att ta en lång sovmorgon så var jag uppe med tuppen.. Nej, inte riktigt, men jag gick upp när min käre pojkvän åkte till jobbet i alla fall..
Jag har segat mig jättemycket hela förmiddagen, men ändå hunnit med en del. Yogade lite, tittade på tv, tittade igenom anteckningar från veckans föreläsningar, tog en lång skön dusch (inte miljövänligt), gjorde mig i ordning, åt frukost, var ute på en lång skön promenad med Bobbie och nu har jag precis försökt få igång en skrivare som har stått i förrådet.. den är väl förmodligen Samis. Hur som helst så funkade den inte. Jag är inte så väldigt kunnig så jag vet inte varför, men det kan väl vara att bläcket är slut eller nåt.. Har i alla fall kommit fram till att jag faktiskt behöver kunna skriva ut grejer.. Men får väl passa på att göra det på universitetet när jag är där så länge.. och sen önska mig en i julklapp eller nåt, haha.
Resten av min kurslitteratur kan jag inte hämta förrän sent i eftermiddag.. vilket är lite surt för jag hade tänkt spendera eftermiddagen med att läsa en del, men nu kan jag inte hämta böckerna förrän pojkvännen slutar jobbet, och jag vill inte spendera fredagskvällen med att plugga massa, så jag siktar på att läsa imorgon och på söndag istället när min kära sambo ändå jobbar.
Men tur som jag har (..eller?) så fick jag hem en av böckerna igår (den jobbigaste) så nu känner jag mig ju faktiskt lite tvungen till att ta tag lite i den istället.. Suck. Det där med plugg. Men det är ändå skönt att komma igång igen, och jag vet ju att så fort jag får hem böckerna som vi ska ha seminarium på så kommer jag läsa ut dom fort och sen slippa stressa över det.

Miljöproblem

Nu är första veckan på universitetet avklarad. Imorgon står inget på schemat, men dom två sista böckerna borde komma då så då har jag minsann tänkt göra lite nytta..
Jag måste säga att hittills är universitetslivet både mer och mindre annorlunda än jag trodde att det skulle vara.. Det som hittills är jobbigast, eller hur man nu ska uttrycka det, är att vänja sig vid att lyssna på en norsk föreläsare.. Just nu blir det liksom lite jobbigt att först försöka förstå vad som sägs och sedan sammanfatta betydelsen och anteckna. Hur som helst så har jag kommit fram till att om några veckor är man nog van.
En annan sak som har lite att göra med dom nya studierna är att på tordag ska jag på synundersökning och äntligen ta tag i att skaffa nya glasögon. Har märkt en riktigt dålig förändring med min syn på sistone så ska blunda för min snålhet, övertyga mig själv om att det är en nödvändighet (som det ju faktiskt är), och bara ta tag i att fixa nya.
Just nu sitter jag och tittar på big bang theory. Det är alltid lika bra. Förut lekte jag en rolig lek med Bobbie också. La godis och chipsbitar på golvet och la en skål över, vilket gjorde det himla svårt för lillvovven att komma åt det goda..

RSS 2.0