En gammal bild på Tiger som jag älskar


Överraskningsfödelsedagsmaskeraden

I fredags fyllde min käre pojkvän år. Då kokade vi ihop en överraskningsfödelsedagsmaskerad till honom. Hans bror höll kvar honom på jobbet en timme extra med massa halvkonstiga arbetsuppgifter. Under tiden fixade vi andra  här hemma. Så när han kom hem med Sami hade alla gömt sig utklädda och med partypoppers i sovrummet. Jag, stressig som alltid, sa till honom att han skulle gå och byta om på direkten så vi kunde komma iväg nån gång (det var sagt att vi skulle till hans mamma på födelsedagsfika, men icke), och då fick han sig en liten chock. Det var riktigt roligt att se, haha. Helt oväntat för hans del.
Hur som helst så laddade jag ju över massa vovvebilder till datorn förut och tänkte att jag lika gärna kuna fixa lite med partybilderna i samma veva. Så här kommer några. (Jag lyckades förresten undvika att komma med på en enda bild typ, var inte direkt sugen på att vara med på bild. Lite synd såhär efteråt, men men)
(Var bara tvungen att ta med den här bilden. Många rökte på balkongen och då får inte katten vara där eftersom dom då öppnar på balkongen som är inglasad så katten brukar få vara där annars. På bilden ska Mia just öppna eller stänga balkongdörren och håller i katten så hon inte ska smita ut. Vad Martin gör vet jag däremot inte.. haha)

Lilla vovven

Här får ni lite bilder på världens sötaste hund någonsin. Vilken hund är det då? Vår Bobbie såklart, hihi. (Posarn som för tillfället leker jaga med katten runt soffan)

Söndagsinköp

Sitter just nu och väntar på att någon gång få titta på one tree hill på tvn men har gett upp hoppet om att jag kommer få göra det ikväll.. Joni sitter nämligen och spelar ett nytt bilspel som han bland annat inhandlade igår. Vi tog nämligen en tripp till örebro igår eftersom han var tvungen att fixa kostym osv till balen nästa vecka (NÄSTA VECKA, helt sinnesjukt att det är NÄSTA vecka, som jag säger till joni typ varje dag: känns som att det ska vara minst en vecka till kvar innan studentveckan är här)
Han passade även på igår att köpa en lite för tidig studentpresent till mig: ett par shorts som jag har tjatat om hela helgen. Har velat ha shorts i den modellen huuuur länge som helst men inte hittat några och så hade klara köpt ett par sånna på gina tricot och gjorde mig helt galen och tvungen att ha likadana.. hehe.. Dock blev jag inte så glad när jag kom hem och var pmsig och insåg att mina lår såg tjocka ut i dom när jag inte hade strumpbyxor under (jag brukar väldigt sällan uttrycka klagomål över min kroppsstorlek eftersom jag är medveten om att jag inte är så jättestor om man säger så).. så jäkla pms säger jag.. Men om några dagar är jag nog överlycklig igen när jag tar på mig dom.
Passade även på att köpa två par skor.. Börjar ju snart behövas sommarskor och jag har bara ett par hela så det var verkligen nödvändigt.
Eftersom jag nu inte har något som helst annat att sysselsätta mig med så slängde jag ihop bild på det jag köpte (och fick) igår. Så.. enjoy.. eller nåt..

En lista

("snodd" från http://rodeo.net/niotillfem/)

Namn: Josefin
Piercingar: Bara i öronen. Fast det fanns en tid då jag ville ha det.. men ibland är det ju bra med föräldrar som säger stopp.. haha
Tatueringar: En på vaden. Två hjärtan, i ena står det isä (pappa på finska, pappa var finsk) och i det andra står det anya (mamma på ungerska, mamma är.... guess? ungersk. hihi)
Längd: 161,5 fick jag veta här om veckan.. 
Skostorlek: 36-37
Hårfärg: lite kopparfärgat typ..
Fräknar: Lite
Motto: På en header för rätt längesen stod det ett bra motto som jag hittade nånstans då.. tror det löd ungefär såhär "makt är för de rädda, de utan tillit".. jag kan ge många exempel på fall som det stämmer, då handlar det om mindre saker, men ändå. Tex så stressar jag alltid halvt sönder mig när det blir mycket att göra, för jag är lite av ett kontrollfreak och måste göra allting själv för att jag ska vara säker på att allting blir gjort fort fort fort. Kanske stämmer in på mottot?

Kär? Ja gud ja. Massor :$
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja och nej. På sommaren skulle jag så himla himla gärna bo i ett sött litet hus på landet med en stor trädgård och massor av grönska, men på många andra sätt är det nog bättre att bo som vi gör nu. I en lägenhet, lagom nära till allt. 
Tycker du att du är attraktiv? Vissa dagar, vissa dagar inte
Vilket schampo använder du? Head & shoulders
Vad är du rädd för? Att misslyckas med saker, att inte vara tillräcklig, döden mm
Gillar du berg- och dalbanor? Vet inte riktigt vad jag ska tycka om sånt där..

Senaste…
Filmen du hyrde? Vet inte..
Filmen du köpte? Minns inte.. 
Låten du hörde: Lyssnar just nu på the moniker - oh my god
Låten du laddade ner? Minns inte..
Personen du ringde? Mamma tror jag
Personen som ringde dig? Joni
TV-program du såg? Vampire diaries!
Person du tänkte på? Tuija tror jag faktiskt.. haha (svärmor). Vi ska ut och köra bil snart..

Favorit…
Låt: Oj. Finns många. Många låtar med kent. Team building, Ismael, Socker, Sundance kid. Får kentperioder några gånger om året. För kent är alltid lika sinnesjukt underbart bra. (vart tvungen att byta från the moniker till kent nu för det)
Sak att göra: Oj. Vad svårt. Umgås med min käre pojkvän, mina vänner och spendera tid i djurparken här hemma. Älskar att nästan alltid kunna ha vovven vid min sida. Då blir man aldrig helt ensam.. Fast det blev ju fler än en sak nu, men ändå.. Det är svårt att begränsa sig.
Sport: Har inget intresse för sport i allmänhet. 
Kläder: Jadu.. vet inte. Helst något färgglatt.
Film: Kan inte komma på en enda film som jag verkligen tycker om jättemycket nu bara för det.. 
Bil: Nån lila? Haha. Nej jag vet inte.. är inte så insatt
Serie: One tree hill, sex and the city, vampire diaries (im such a girl..)

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Självklart
Gråtit över en flicka? Självklart
Ljugit för någon? Ja. Men jag är väldigt dålig på att ljuga så det märks typ alltid när jag gör det. Utöver det så hatar jag lögner och ljuger därför inte om jag inte är illa tvungen. 
Varit i slagsmål? Haha, nej
Blivit arresterad? Nej
Träffat någon från internet IRL? Vadå, träffat någon som man från början har lärt känna lite via internet? I så fall ja, många gånger.

Antal…
Gånger du varit kär? Vet inte.. 
Gånger ditt hjärta brustit? Jag vet inte.. ett hjärta kan ju brista av många olika anledningar.. så förmodligen många
Hjärtan brustit på grund av dig? Hard to tell. Nåt enstaka kanske.
Tjejer du kysst? 0
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Inte så jättemånga..


Ledig måndag

Alla andra är ju på studentresa just nu så då går jag ju inte direkt till skolan själv med dom typ 4 andra personer i klassen som inte heller har åkt någonstans..Hur som helst så har jag på grund av detta ett litet sommarlov just nu. Det är ju rätt skönt. Fast hittills har jag inte riktigt kunnat stressa av ändå för att massa annat har kommit upp som måste göras.
Jag påbörjade i alla fall dagen med att sova till klockan halv elva. Jag sov alltså sammanslagt nästan elva timmar. Det är inte dåligt det. Jag har varit ledig sen i onsdags men har gått upp tidigt varje dag ändå. Jag är inte så bra på att sova länge på morgonen..
Sen fortsatte jag dagen med en lugn och skön frukost på balkongen. Rostad tekaka (finns det ingen annan som har testat det eller?) och några tomater. Och en bok. Och en hund... och en katt.
Vackert.
Nu ska jag leta upp adresser till dom som jag ska skicka studentinbjudningar till. Hihi.

Morgontankar..

Idag åker mina kära klassisar (som olivia skulle säga) till alanya på studentresa och jag som är för snål (eller fattig) för att följa med får lite ledigt här hemma i det "underbara" vädret istället..
Jag låg nyss och läste lite i en bok i en dryg timme och började fundera massa över körkortet och den där jäkla teorin som det aldrig känns som man har pluggat klart.. Jag har gjort alla teoritester tusen gånger om och läst i boken och sådär, men jag är typ perfektionist när det gäller att plugga inför prov så jag vill ju kunna varenda liten grej.. men det är ju svårt inför teoriprovet. Suck.
Hur som helst övergick dom där tankarna senare i studenttankar, eftersom jag nu är ledig ända fram till tisdagen på studentveckan.
Jag ser så mycket fram emot allting den veckan. Tisdagen, när man riktigt känner, att nu närmar det sig. Onsdagen, BALEN. Torsdagen, avslutningsshower och förberedelser av kärran. Fredag, STUDENTEN.
En annan sak som jag ser fram emot väldigt mycket är att få betygen. Det ska bli så otroligt skönt att ha dom i handen och kan känna att gymnasieslitet är över. Jag tänker bara vara så jäkla stolt över just hur hårt jag har kämpat och känna att jag verkligen förtjänar dom där bra betygen.
Utan all skolstress hoppas jag att min mage kan hinna bli bra och snäll igen och sluta göra sig påmind om hela tiden.. och jag ska försöka komma på något bra tidsfördriv till sommaren, ifall att jag inte får något långvarigare jobb än över helger här och där osv. Vår lägenhet kommer ju inte alltid behöva städas liksom.
Men har i alla fall tänkt hjälpa mamma med tex fix i trädgården, sami och karin behöver väl hjälp med målning och sånt och andra trädgårdssysslor också, ska försöka tag i att hitta nåt sätt att uppfostra vår kisse på (hon driver joni lite till vansinne..) och försöka få ordning på Bobbies trotsfasoner.. och en sak som jag aldrig har hunnit förut, men alltid har velat göra (fastän det låter rätt töntigt när man yttrar det, så därför brukar jag inte göra det), är att skriva en bok av något slag. Har faktiskt påbörjat en grej, men nu när min dator knappt går att få igång igen så vet jag inte om den redan är förlorad... suck.. men hur som helst så ska jag hitta saker att sysselsätta mig med. Jag tänker inte bli en soffpotatis och spendera sommardagaran i soffan framför tvn om jag inte får nåt jobb. Jag tänker minsann göra nytta, och nöje! och bara göra allt för att återhämta mig efter ett jäkligt stressigt år, och kanske till och med få lite kontroll över min förfärliga stresshets. Det låter väl som något bra va?
En sak som gör mig så ledsen med att tänka på studenten är att jag inte får ha min pappa med mig. Att han inte kommer stå där med skylt och champagne känns så himla fel. Jag är lite rädd att jag mitt i all oändlig studentlycka kommer bli så ledsen över att han är borta, så som det blir nu. Jag vill ju kunna krama honom medan jag gråter av lycka och sen går iväg med resten av alla treor i samlad trupp för att bli ännu lite mer lycklig av att fira allt. Det är bara så himla orättvist.
Men vi får väl säga så som man alltid säger efter död och annat elände: dom som inte är med i egen hög person är väl med på något annat sätt. Men grejen är ju den att det är ingen tröst alls. Jag tror inte på det. När man dör, när man begravs, då försvinner man. That's it. Vore ju väldigt trevligt om det inte var så, men så är det nog tror jag.
Nåja. Ska ta och äta frukost nu, höra med min kära svärmor när hon vill köra bil med mig idag och gå och få upp sömntutan. Med sömntutan menar jag Bobbie så ni vet. Han vägrade gå upp med mig där han låg under täcket och sussade så skönt så jag gick ut i vardagsrummet och satte mig vid datorn utan honom.. tonårspojken..

Everything I once had

På tal om förra inlägget, sorgsna låtar/musikvideos. Det här är en så mysig låt tycker jag, lite halvt ledsam och så har ju jarrod jättemysig röst.

En helg utan min älskling

Den här helgen har min kära sambo varit i tyskland.. inte så kul.. men jag har hållt mig sysselsatt så har inte blivit så väldigt ensamt ändå.
Helgen började med att jag fick hit en klara, vi åkte och fikade i sveafallen och tvmyste innan hon höll mig sovsällskap också. Lördagen bestod av sminkparty med klara och mia också, sen åkte vi hit allihop och tacomyste.. sen blev det inte så mycket mer än att sitta framför tvn och babbla massa, men det är ju bra sånt också! Sen blev det så att mia stannade kvar här över natten så har knappt behövt vara ensam nånting i helgen. Skönt det, hihi. Gick till mamma och spenderade min söndag där, men nu däremot är jag hemma själv.
Känner mig lite sådär smådepp som kan behövas ibland.. kollar på massa sorgliga musikvideos som man bara inte kan låta bli att gråta av, men med fantastiska låtar som bara berör så himla mycket.
Nu är jag förresten en glad tjej eftersom det fungerar igen att lägga in youtubeklipp i inläggen, yey! Börjar förmodligen bomba lite nu ett tag för det..
Ska kolla runt lite på youtube till nu och sen ska jag titta på film. No strings attached med natalie portman och achton kutcher.. blir spännande, har inte kollat trailer eller nåt haha, men dom brukar ju vara med i bra filmer så..

Bildbomb

Idag är det LÖRDAG! Hihi.
Jag är på bra humör. Har tagit det lugnt hela dagen, som påbörjades med att jag stekte pannkakor till frukost så min kära sambo bara kunde sätta sig till bords när han vaknade. Det ni.
Nu ska jag snart möta Klara. Hon ska nämligen hit, sen lite senare ska vi vidare till svärmor och grilla och sånt innan vi ska till Red Brick och titta på när bland annat min kära pojkväns band spelar. Blir en fin kväll. Och vad passar bättre som inledning av denna än massa finfina cambilder? Det var ett tag sen ju.. (Lockade förresten mitt hår med min PLATTÅNG. Gick asfort!!)
Fick lite återfall nu också.. story of the year - until the day I die.. världens finaste

"Until the day I die
I'll spill my heart for you, for you
Until the day I die
I'll spill my heart for you

As years go by
I race the clock with you
But if you died right now
You know that I'd die too
I'd die too"

Fredagsmys, eller?

Sitter här nu igen. Har haft fullt upp hela dagen som vanligt.
Kan i alla fall konstatera att bilkörandet har gått riktigt bra idag. En lugn jossi klarar det mesta, eller?
Nu har jag hur som helst precis färgat mitt hår. Hade en rätt fet utväxt som var allt annat än smickrande... enda nackdelen med att utväxten numer är obefintlig är att hela håret blev snäppet mörkare än förut. Suck. Jag som var SÅ nöjd med hårfärgen, perfekt ljust, men jag antar att håret hinner solblekas en del nu när det är så fint väder, hoppas på det i alla fall, hehe. MEn nu släpper vi det..
Problemet för närvarande är istället.... ska jag eller ska jag inte gå och köpa chips.. ? Det hör ju liksom till fredagsmys framför tvn att ha något att mumsa på.. men jag vet inte om jag är sugen.. och min mage tål inte sånt där så bra nu för tiden.. men det är ju ändå lockande... gah.. what to do? Tar ett glas (nej egentligen en flaska) vatten nu och äter lite mango sen om jag blir sugen på nåt tilltugg... så får det bli..

Efter ett låååångt uppehåll...

... kommer det nu ett inlägg. YEY, eller?
Jag har varit fruktansvärt upptagen med skola och körkort och allting, men nu börjar det kännas som allt går mot slutet så nu kan jag nog börja slappna av litelite. Dom senaste veckorna var väl i stort sett ut såhär: skola, körskola, inmosad hundpromenad med klara, plugg, sömn.. men det blir väl så för alla nästan när det där med körkortet ska avklaras I guess... känns bara så fruktansvärt skönt att det börjar bli klart.
Anyway, när jag var på väg från körskolan idag så var jag jätteglad och började tänka på massa roliga grejer som har hänt dom senaste åren. Att man har så trevliga minnen med sina vänner, även om det är personer som man inte har lika mycket kontakt med i nuläget eftersom man har mycket annat för sig. Mest för min egen skull så tänkte jag skriva upp några namn nu och sedan rabbla några oförglömliga, roliga och uppiggande minnen med dessa.. (men kommer ju förmodligen glömma jättemånga stora och bra minnen, men tar några jag kommer på just nu). Kör i kronologisk ordning också serni..
Sajja:
  • Dom två största sakerna vi har upplevt tillsammans är väl Korn - och Linkin park konserterna. Ena i stockholm, andra i göteborg. Underbart bra musik och roliga övernattningsnätter mellan konsertdagen och dagen efter, sprang runt på hotellen och hade allmänt roligt.
  • Ett litet, men oförglömligt minne är när hon skulle möta upp mig med sin cykel när vi skulle till skolan en morgon och så skulle hon gå av den och tippade rakt bakåt..
  • Allla roliga bilder som vi alltid fick för oss att vi skulle ta.. Att se normal ut på kort gick ju inte för sig, och det blev himla roligt..
  • Alla övernattningar i hennes pappas lilla stuga på gården..  När jag blev övertrött och trodde att allas strumpor var katter osv..
Sanna:
  • Dead by april i örebro... uj uj uj... Mycket rolig kväll. Började med att vi ställde oss utanför fel byggnad och väntade på att det skulle komma folk, sen så bara "oj, där borta är det ju värsta kön. Det kanske är dit vi ska?" och så försökte vi tjuvkika på dom köande människornas biljetter... och väl inomhus så satte sig sångaren nästan bredvid oss i en hall, vilket gjorde att sanna fick dyngpanik och bara "JOSS HAN SITTER DÄR VAD SKA VI GÖRA?!?!"... så kul!
  • Vår egna coverkonsert med mindlesslåtar i fågeltornet vid fisksjön... lär ju ha skrämt iväg folk i närheten..
  • En sommardag när vi satte oss i en park och skulle grilla marshmallows, men vi hittade inga riktiga marshmallows, så vi köpte lite gummiga godisar som nästan såg ut som det.. och så grillade vi över stearinljus..
  • Våra utflykter till hennes sommarstuga. Första sommaren blev det roligaste när sajja pratade i sömnen, andra gången var matilda med också. Båda gångerna blev jättemysiga. Någon av gångerna fick vi för oss att vi skulle göra en egen dans mitt på gräsmattan, lite sådär random...
Klara:
  • Vi har inte varit vänner så jättelänge men ett väldigt stort minne är ju såklart VÅRA TATUERINGAR. Jag var med när hon fick sin gjord, veckan efter var hon med mig när jag skulle få min gjord. Jag var jättenervös när hon skulle göra sin, men när jag skulle göra min var jag inte lika nervös, men då vet ni blev hon det istället.. och stressade upp mig istället, haha. Men det gick ju bra. När jag blev tatuerad var det hetaste samtalsämnet kroppsvätskor om jag inte minns helt fel? Tatueraren hade nog inte tråkigt då i alla fall.. haha
  • Alla gånger vi har varit ute har blivit jättelyckade.. nästan iaf... Brukar bli lite kramdans och ragga åt lollo, och sånt där annat roligt.. Senast vi skulle ut blev det ju fock inte så jättelyckat.. men det var ju roligt så länge det varade, som vanligt.. haha
  • Nu kan jag ju inte komma på några riktigt roliga minnen som märker ut sig, men kära klara var ju en lifesaver i alla fall när jag och Joni var i örebro och hade ätit mat, skulle gå på bio som slutade halv tolv, och kom fram till att nästa buss efter bion inte gick förrän klockan TVÅ... så då fick klara snällt komma till örebro och hämta oss.. puss på na'!
  • Tror att det här minnet tillhör tatueringarna.. men det var ju så himla roligt, när vi skulle åka hem från örebro så skämtade vi massa om att alla körde om henne, och till slut så insåg hon att det gick att långsamt faktiskt, vad säger hon dårå? jo, "ojdå jag glömde trycka på gasen!"
Orkar... och hinner inte skriva mer nu.. kan ju komma på rätt mycket, men jag har lite annat att stå i så att säga.. heh. Vi har delat massa födelsedagar och andra roliga festtillfällen tillsammans också så klart. Och så finns det många minnen med många andra också.
När Sanna (andra sanna) och jag delade på en flaska vin hos henne och totalt glömde bort att titta på filmen som vi hade på, och började prata om massa annat strunt istället och missförstod varandra och sånt också.. Eller när hon och jag, med hennes jenny och min joni spelade poker en hel kväll.
Har massor med min älskling såklart också, men där kan jag aldrig sluta om jag väl börjar... och med Emma finns det massa gnällminnen bland annat.. och med Matilda finns mer än bara stugminnet. Ville bara få ner några  sånna där saker som gör en så glad att tänka på..

RSS 2.0