FREDAG

Jaha då var det fredag igen då. Ska göra ett sista nyttoryck idag och sen blir det helg. Ikväll ska jag och min älskling ut, och då ska jag göra i ordning mig på bästa möjliga sätt - svinlångsamt, med alla grejer på vardagsrumsbordet, spegel i soffan och tittandes på film under tiden. Typ det bästa som finns. 

Sen ska vi fira två syskon i helgen eftersom Mia fyller på söndag och Daniel fyller på måndag. Morgondagen får börja med ett födelsedagsbesök i karlstad och fortsättas med ett i degerfors. Fun! Känns bra att ha saker att sysselsätta sig med så jag slipper grubbla över måndages tenta som jag liksom inte verkar kunna sluta tjata om (förlåt). 

Nej, nu får det bli en välbehövd dusch och sen ta tag i allt. Känner mig faktiskt fruktansvärt stolt över att jag imorgon har klarat tre veckors insanityträning. Insane var ordet. (Så kan vi låta bli att låtsas om att jag verkligen inte orkade ge allt idag, skyller på motivationsbrist).

Ciao!

Jahopp

Tänkte precis ta en vårig, skön promenad med Bobbie.. trodde jag ja - hörde precis hur inte så väldigt mysigt mycket det blåser ute. 

Hejdå promenad, hej kort kissrunda och bollek inomhus. Idag är jag för L A T för att vara så himla duktig hela tiden. MAmma var nyss här på sin lunch och fick lite baguette, kaffe och älsklingsgjord vit kladdkaka. 

Nu ska jag ut en sväng i stormen.


Världens bästa

Jag har världens finaste pojkvän som håller på att baka nåt gottigt till oss just nu. Har ingen aning om vad det är, det är en överraskning! Fast han försöker dock få mig att vilja övertala honom om att berätta vad det är hela tiden för att han är så dålig på att hålla sig... hm.. söt!

Wild and crazy - tar ledigt

Idag är jag wild and crazy och tar pluggledigt fastän tentan är på måndag. Tömde hjärnan igår och i måndags tror jag. 

Har laddat upp med vårkläder (tubtopp, midjehög rosettshorts och godisgröna strumpbyxor), och så kom inte våren idag igen? Suck. Ska nog i alla fall tvätta fönster idag tror jag. Och baka chokladbollar kanske. Har just sökt kurser inför höstens valfria termin också.. PIRR I MAGEN. MEn det blir bra tror jag. 

Nu måste jag kila ner till tvättstugan, håll tummarna för att tvätten i tumlaren är torr för en gångs skull. 


Knähund.. i knät. 


Söt låt



Ich bin da
ich bin weit
ich bin alles
ich bin ein teil
ich bin arm
manchmal reich
ich bin dabei
ich bin dabei

ich bin geschichte
und gegenwart
ich schrei und schweig
jedentag
ich bin da
und ich bin frei
ich bin dabei
wir sind dabei

ich nehm’ dich mit in meine Welt
und ich zeig dir wer ich bin
denn ich liebe mein Leben
und wir teilen den Moment
mit jedem Tag und jedem Sinn
und ich leg meine Welt, in deine Welt

ich bin was war
ich werde sein
wenn alles geht
bin ich der der bleibt
ich bin der puls
ich bin die zeit
wir sind dabei
alle gleich

ich nehm’ dich mit in meine Welt
und ich zeig dir wer ich bin
denn ich liebe mein Leben
und wir teilen den Moment
mit jedem Tag und jedem Sinn
und ich leg meine Welt, in deine Welt

wir sind nicht alleine
in diese zeiten
deswegen leg ich meine hand in deine
seite an seite
wir sind nicht alleine
wir sind nicht alleine für alle zeiten

und wir teilen den Moment
mit jedem Tag und jedem Sinn

ich nehm’ dich mit in meine Welt
und ich zeig dir wer ich bin
denn ich liebe mein Leben
und wir teilen den Moment
mit jedem Tag und jedem Sinn
und ich leg meine Welt, in deine Welt



En katt





Död

Känner mig lite död såhär på morgonkvisten. Var verkligen inte pepp någonstans på att träna, men you've gotta do what you've gotta do, eller nåt. Det är ju så skönt efteråt. Blev nöjd över att jag hängde med i deras tempo och utan paus genom hela jobbiga uppvärmningen och lite sen också - innan hela min kropp typ dog. Då gick det liksom inte att gå lika hårt ut längre, men kämpade på ändå. Lite halvt svimfärdig och illamående tackar jag för mig nu, tar mig en dusch, pluggar på mitt never ending plugg, och är pepp på att ta ut Bobbie på en ordentlig promenad sen. Varför brukar det kännas så jobbigt när det inte är ansträngande alls i jämförelse med jäkla insanity?

Balkongmakeover

I helgen fixade vi balkongen. Blev lite förvånad faktiskt. Man brukar ju prata mycket, men lite blir gjort, men nu är det verkligen gjort. Bara plisségardiner kvar att fixa nu, men det är ingen brådska än. 

Igår var vi på loppis i Kristinehamn också. Vi skulle kolla om det fanns nåt billigt skrivbord och nån fin fönsterlampa och sånt. Hittade ett ASFINT skrivbord som jag vill vill ha. Kostade dock 750:-, så vi kunde inte köpa det igår. Får vänta tills pengarna klirrar in nästa gång och hoppas hoppas hoppas på att det finns kvar. Sånt där gammalt fint vare. Fyndade i alla fall en jättejättesöt tekanna (har alltid velat ha en), en rolig mugg och en jättesöt lampskärm. 

Nu är det ju måndag igen. Jag har just gjort fit test nummer två i träningsprogrammet och är rätt stolt över att jag har blivit uthålligare på bara två veckor. 

Ska ta mig i kragen och racerplugga och få så mycket som möjligt gjort fram till klockan halv ett typ. Då ska jag äta och sen knata iväg till Emma på födelsedagsfika. Hon fyller ju "systembolagetmyndig" idag! Hurra hurra!

Ska alltså sluta göra onödiga saker på datorn nu, äta upp min mango/vindruvorfrukost och plugga järnet!

Juste, bilder!





spöke där också..

DONE

Första pluggfasen klar. Pluggat igenom allt i boken + min sammanfattning på det och gått igenom allt föreläsningsmaterial, samt mina anteckningar. Damn. 
Har tänkt att hela nästa vecka ska gå till att gå igenom allt igen. Det är ju knappast så att allt sitter... så atte... Och på söndag kör jag på att skriva massa massa övningsfrågor som jag kan besvara under veckans gång. Hoppas jag hinner allt jag vill bara.

Jaja, nu tar jag helgledigt tills på söndag. GÖTT!! Firas nog med lite Metro 2033 på balkongen tills pojken kommer hem och vi ska ut på hundpromenad.

Sjukt söta lejonungar!!


Inte stressa eller hur var det nu..

Sitter och har lite pluggpaus. Försöker ta det så lugnt som det bara går idag - verkar som att jag har börjat få eksem av för mycket stress nu också - hals och ögon, och igår kväll märkte jag att ögonen började få utslag igen och idag känns ögonlocken svullna. Magen har varit extra dum den här veckan också och igår kunde jag inte ens njuta av potatisgratängen när vi åt den (!!!), katastrof alltså - min favorit ju..(köpt såklart).
Så idag försöker jag som sagt ta det lugnt. Hur man nu gör det. hö hö. 

Hur som helst så LÄNGTAR jag till onsdag. 
Varför?
Kent släpper ny singel! Wihu. Har lyssnat på dom hela dagen och är fortfarande helt tagen av att jag alltid älskar dom lika mycket och kan lyssna hur mycket som helst. Och på söndag är det en månad kvar tills nya albumet kommer ut. Awesome! Kent är ju så himla bra sommarmusik. Och vintermusik. Och höstmusik.. Och vårmusik.

Och så kan ni väl hålla tummarna med mig för att Lost ska komma idag? Blir faktiskt rätt ledsen om det inte gör det..

Dentrifikation och sånt

Dentrifikation: Bakterier använder syret i nitrat till andning -> ren kvävgas avgår till atmosfären

Nitrifikation: Bakterier oxiderar ammoniak till salpetersyra -> utvinner energi

Och sånt där. 

Tentapluggade i tre timmar på universitetet - min hjärna känns friterad och efteråt kunde jag inte ens tänka tillräckligt för att prata (släppte ju efter ett tag). 

Nu tänkte jag fritera den liite till, sen ska jag belöna mig själv med mörk choklad ikväll har jag bestämt (!!!), så det så.

Längtar till helgen. Imorgon får jag förhoppningsvis hem lost kära lost, och då tänker jag lostmysa hela kvällen lång - no matter what! (tror jag), sen ska jag och min älskling leta efter lite grejer på loppis på lördag och det kanske vankas tjejkväll då också - och på söndag: IKEA! Awesome. Synd att det snart är måndag igen ;)

(Btw så blir jag så himla sugen på att se vampire diaries när jag tänker på lost och Boone aka Dockan och sånt)



0707-nytränad

Ska hoppa in i duschen, sen in till Karlstad för tentaplugg med Helena och Sandra, götte!


glad sommarbild

Åååh fixpepp!!

Jag är så himla sugen på att fixa här i lägenheten nu, nu nu! Men sånt kan man ju tyvärr inte göra bara sådär.. men vi har iaf planer som ska sättas i verket snart. Vi ska nämligen piffa till balkongen lite. 

  • Byta ut heltäckningsmattan mot fint trallgolv
  • Byta ut dom fula persiennerna mot plisségardiner
  • Ta bort dom fula/trasiga gardinerna
  • Måla om utemöblerna
  • Ställa dit massa fina stora växter
  • Jag vill testa att odla tomater i sommar och se om det går/om jag kan
  • Få användning av dom fina krukorna vi har ståendes tomma där ute

Sen har vi ju tänkt fixa lite mer här inne också. Det jag mest vill få gjort är väl att ta bort matbordet i vardagsrummet och ställa hit ett skrivbord till datorn istället och byta ut lite fönsterlampor, dukar och ljusgrejer. 

Sen vill vi ju iofs byta soffa också, men det är en för stor kostnad för att vi ska kunna göra det inom någon snar framtid.. Tyvärr. 

Vill ni se finaste databordet? Finns på ikea. Vi ska väl inte köpa det, men det är ju väldigt fint i alla fall.. Vi ska kolla efter nåt litet fint bord på loppis istället. Ekonomiskt vare!



Och en fin växt vi nog ska ha där ute..

No life, idag och igår

Kör på no life idag och igår. Visade mig bara utanför lägenheten på hundpissar igår, gjorde mig inte iordning för fem öre och spenderade större delen av dagen med att plugga. Boring. Blir dessvärre samma sak idag - men imorgon är jag ju inne på universitetet hela dagen så då hinner jag ju inte plugga. 

Är så fruktansvärt sugen på att göra en kokbok! Precis så som mamma hade gjort och gav mig när jag fyllde 20. Jag har massa papperlappar liggande i en kökslåda med massa olika recept och jag vill ju ha dom på ett bra ställe. Funderar på att dra med mig min älskling till Ö&B i eftermiddag kanske - vill köpa billiga scrapbookgrejer. 

Hur som helst, igår när det där suget tog över mig var jag ju tvungen att pilla med nåt. Ritade en annan version av tatueringskatten - good cat, bad cat. 

Nu ska jag träna. Pojken ska göra det i eftermiddag men jag gör det nog hellre nu så kan jag laga mat medan han flåsar sen..


Cowards die many times before their death



Saltillo, ritar tatueringsförslag och drömmer mig bort.

Brr

Är sjukt kallt hemma hos oss idag tycker jag. 



Wild and crazy

Okej. Gjorde just något som är väldigt olikt mig. Jag beställde en dyr grej, bar sådär.. typ (efter lite peppning av joni).

På dischshop säljer dom säsong 1-6 av lost i BLURAY för 1195kr..... = Helt SINNESSJUKT. Det är nån kampanj och priset är nedsatt med 2000(!!!)kr! 

Jag som har varit väldigt stressad/magvärkig/huvudvärkig/dödströttig/deppig ett tag nu kopplar oftast av så himla bra framför nån bra serie - och jag VILL verkligen inte ladda ner längre. Så, fastän 1195kr är väldigt mycket för en fattig student, ja det är väl mycket annars också, var jag alltså wild and crazy och beställde den nu. Tar nog en del från lite undanstoppade pengar. Tänker faktiskt att det är jag värd. Man måste ju få skämma bort sig ibland.

- och på tal om det så har jag bestämt att jag ska köpa ett par cheap monday jeans när vi har följt träningsprogramet i en månad! Underbara milstolpar/ljus i slutet av tunneln. 

Nu ska jag fortsätta titta på klimatfilmen jag började titta på innan jag, helt random kom på att jag skulle kolla hur mycket det kostar att köpa första säsongen av lost..

Myshelg

Har spenderat helgen hos jonis farmor ute på landet. Hade pluggfri, datorfri och mobilfri lördag. Så himla skönt, att stänga av telefonen. Idag kom vi hem senare än väntat så jag är nog wild and crazy och tar en pluggfri söndag också. Kan inte koncentrera mig lika bra på kvällen, så då är det väl lika bra att ladda upp ordentligt inför imorgon istället. 

Kissen går runt och jamar jättemycket fortfarande. Lycklig över att vi är hemma igen, vill ha massor av uppmärksamhet. 



Smörgåstårta x2

Igår var Emma här, som sagt. Vi gjorde faktiskt smörgåstårtan! Blev massor av smörgåstårta igår. Först till lunch, sen var vi iväg och firade Sami som fyllde år för ett tag sen - och fick smörgåstårta där också = min mage var inte glad igår, men men ;)

Nu har jag redan avverkat 7 punkter på min to do list - bland annat tränat, duschat Bobbie och marängen till chokladmarängtårtan står i ugnen. 

Nu ska jag plugga och fortsätta lyssna på tysk musik.

Just ja, bild på gårdagens hemmabygge:



Tråkväder

Fast jag klagar inte. Ibland är det skönt med sånt väder, slippa känna sig tvungen att vara utomhus - sitta inne med tända ljus och bara mysa. 

Ska snart ta en välbehövlig dusch och sen vänta på att Emma kommer hit. Vi ska göra en Powerpoint inför en redovisning av endokrina systemet och reproduktionssystemet. Det lät kul va? Får hoppas på att vi får ihop nåt som gör hela gruppen nöjd och glad, men det ska väl inte vara alltför svårt hoppas jag. Sen kanske det får bli lite tentaplugg på det också. Är ju KLAR med att gå igenom alla bokens kapitel som vi ska kunna, i typ tusen olika steg. Känns rätt bra. 

Hittade förresten jättefrestande recept i Buffé igår!!! Smörgåstårsta á la club sandwich och Chokladmarängtårta mojito. Låter det inte gudomligt gott eller? SÅ SUGEN PÅ ATT GÖRA! Funderar på om jag ska vara duktig hemmafru och testa att göra smörgåstårtan idag och kanske göra tårtan imorgon och ta med på svärfarmorbesöket över helgen..? Fast det är ju om jag har orken och peppen kvar i eftermiddag.. Eller om Emma kanske vill vara med på att göra det till lunch idag.. Hm.. Decisions decisions.. 



Träning dag 3

Puew.. Igår trampade min älskling snett när vi tränade på morgonen så idag ska han träna på kvällen istället, men jag kunde inte hålla mig.. Var så jäkla trött och seg, så jag tänkte what the hell.. Kör på. Hade ju sån sinnessjuk träningsvärt ÖVERALLT igår kväll och idag också, men den är som bortblåst för tillfället nu. Kommer väl tillbaka senare kan jag tänka mig.
Känns som att mitt ansikte brinner också, ser ut som en gris och så lockar sig mitt hår så fint runt ansiktet när jag svettas. Too much information kanske, men men. 

Är riktigt stolt faktiskt. Har blivit lite vigare på köpet också. Längtar dock tills imorgon, då är det recovery grej. Verkar rätt soft, hi hi. 

Nej nu har jag inte så mycket mer att säga. Ska jag ta och duscha så jag kan ta ut vovven sen.

Mysmusik



Det där med hår

Jag har, huur länge som helst, ALLTID plattat eller lockat håret. Nu sen ett tag försöker jag dock låta bli det så mycket som möjligt. Klippte ju av mig håret av en anledning - det var slitet och risigt. Vill inte direkt att det ska bli så igen direkt. 

Jag har ju inte färgat håret på över ett halvår heller. Så nu har jag min naturliga hårfärg också (lika ironiskt som vanligt att jag älskar hårfärgen jag har nu, alltså min naturliga.. och under en väldigt lång tid har jag försökt få den här hårfärgen - var dock inte medveten om att det är min egna. Har regelbundet färgat håret så sjukt länge att jag liksom inte kom ihåg vilken min naturliga hårfärg var riktigt.. Roligt sammanträffande va?) Hur som helst så har jag kommit fram till att mitt hår är ju lite självlockigt, så varför locka med tång? Kan väl bara komma fram till hur jag ska låta håret torka för att det ska forma sig så det går att gå utanför dörren utan att skämmas. 

Nu har jag tagit lite kort på hur det ser ut ofixat. 





Ser väl okej ut eller? Tänk bort mitt ansikte om ni vill.. vet inte riktigt hur jag ska se ut på kort. Hä hä. 

Hejdå en sväng igen nu då. Ut med hund, iväg och handla, mer plugg.

I'm on fire!

Nu, två år senare, ska jag och min kära pojkvän bli av med sambohullet. Idag började vi med ett träningsprogram som håller på i två månader. Vi har ett schema på vad vi ska göra vilken dag osv, och idag skulle vi göra ett fit test. Puew, jobbigt som fasen - kändes som att man skulle spy på riktigt, men det gick ju ändå - och vilken kick! Passade på att ta ut vovven på en promenad och sen göra lite yoga före duschen. Allt detta före klockan ÅTTA. How awesome is that?

Nu har jag alltså precis duschat (och lyckats skära mig massa när jag rakade benen) och gjort en finfin frukost. Känner mig så pigg och ah, on fire! 

Skadar ju inte att det är jättefint väder heller. Ska sätta mig ute på balkongen och plugga där. Hoppas att värmen håller i sig, vill snart kunna ha tunna strumpbyxor så jag kan visa upp mitt fina ben (glömmer ständigt bort vad jag har där).

Så, nu tänkte jag bara lägga upp två bilder och sen lite senare ska jag rekommendera några nya låtar som jag har hittat och lyssnar sönder lite just nu. 


Gröt med kanelstekta äpplen och hackad mandel 

fåtöljmys med tratthund

Stannade kvar på universitetet efter lunch idag och tentapluggade lite med Helena och Sandra. Trevligt! Vi kom in på alla möjliga diskussioner, om miljön såklart. 

Nu fåtöljmyser jag lite med tratthunden och lyssnar på mysmusik. The honorary title för närmare bästämt, just nu i alla fall. Är på mysmusikhumör. 



Idag:

  • Tvätta
  • Läsa metro 2033
  • Ta ut Bobbie på "längsta" promenaden sen kastreringen
  • Ta ut kissen en sväng
  • Spela Zoo tycoon
  • Baka äppelpaj
  • Inte plugga tror jag.. (hade tänkt det först, men what the hell, let's to wild and crazy - det är ju faktiskt fortfarande helg och min mage är cp och behöver ledigt)
Min mormor kom hit en sväng förut också. Hon har varit i Turkiet i maaassa veckor och hade med sig lite smycken. Min söta mormor. Och varenda gång hon träffar mig så säger hon "Du stressar inte massa va?". Gullig.



Pringles hot and spicy

Lite smygstart på fredagsmyset - några pringles hot and spicy. På reklamen säger dom ju att dom har laddat upp med mer smak nu - så sant! Dom är typ röda. Jag som inte brukar gilla starkt älskar av någon anledning den här chipssorten. Mums! 

Känner mig på tok för trött idag för att plugga intensivt. Fick dock rätt mycket gjort imorse. Har nu grundligt gått igenom min sammantaffning av två stycken kapitel - och även gått igenom dom i boken och ckeckat av "du ska kunna:"-grejen i slutet av kapitlen.. så något har jag väl åstadkommit i alla fall. Kör på att gå igenom ett till kapitel - och skriva klart artgrejen på söndag tror jag.. och tar helg nu eftersom min hjärna redan har gjort det ändå. 

Vad händer i helgen då? Ingen aning - så skönt! Om det är fint väder imorgon ska jag eventuellt kolla om min sambo vill spela lite sällskapsspel med mig på balkongen. Måste ju passa på medan vi har mammas spel här hemma..
Och ikväll blir det nog bara att softa. Funderar på att eventuellt köra en Simskväll. Jag och pringlesröret alltså. Och tratthunden. Och dampkatten. Och tända ljus. Pojken ska iväg och leka med Jennypenny. 
Nåja, det blir nog görbra!



Blodig tumme och tratthund

Tänker satsa på typ en heldag på balkongen idag. Verkar bli finfint väder. Får bli plugg och skönlitterär bok. Så underbart att sitta på vår balkong när det är soliga dagar, för då ligger solen på ordentligt och så känns det som sommar <3 

Anyway - tratthunden ligger i sängen och sussar igen efter morgonmedicin och morgonkiss. Han går från jättepigg till stendöd på några sekunder, men idag ska han få en liten promenad i alla fall. 

Och så var det ju tumgrejen också. En rolig (eller inte så rolig) grej hände igår. Jag stod i köket och skar korv, Joni satt i soffan och skulle precis öppna en chipspåse - jag råkade slinta med kniven och skära i tummen istället och innan jag liksom hinner reagera på att det faktiskt blir ett sår så skriker jag "JAG SKAR MIG JAG SKAR MIG", varefter min fina pojkvän kommer inspringande och leder mig till toaletten med tummen före och plåstrar om den (hann ju börja gråta en del på den korta biten också).

Tänkte bara informera om vad som händer när jag gör illa mig ;) Är inte så förtjust i blod kan man väl säga. Kan svimma och sådär.., vilket ju hände en annan gång när jag skar mig i tummen, fast med en osthyvel, men det är en annan historia..

Nu ska jag ge katten lite uppmärksamhet. Hon är lite missnöjd över att allt cirkulerade kring Bobbie igår, nu går hon runt och jamar lite.

Ha en fin solig dag alla!


En bild på Bobbies nya älg och en av våra nya kuddar (flowerpower)

Och en suddig bild på parabolen - så söt!

RSS 2.0