Lördagsbesök

Fått besök av både mor och svärmor idag. Riktigt trevligt det! :)

Pepplåtar

Die Atzen - Disco pogo
Nostalgilåt från gymnasiet och den roliga veckan i Belgien. Får upp en bild av en tyskalektion när vi skulle försöka hinna med och höra vad dom sjunger i låten... 

 

Adept - The ivory tower

"Listen up young hearts this world is your

Don't stop believing, don't yell scared
Have faith in yourself and I'll promise
That these anchors won't pull us down"

Dom sista två raderna är en av texterna jag vill ha tatuerade. Ryser varje gång jag hör det. 





Lucenzo & Don Omar - Danza kuduro
Hur kan man inte bli glad liksom? Blir glad av musik på tyska och spanska. Bara för att jag förstår lite av vad som sjungs.




Le Kid - Oh my god 
Melodifestivalenlåt. Tänker på framförandet när jag hör den. Så himla färgglatt och hon med oranget hår är ju söt som en godis och hennes klänningär så himla gullig.




Fun. - All alright 
Inte världens gladaste låt, men ändå peppande. Lyssnade på den varenda dag första månaden av mitt sommarjobbande i år. Började alltid med den låten och kom alltid till min favoritdel på exakt samma ställe under promenaden. Den där känslan av lugnet som ligger över världen när man är ute vid halv sju en lördag tex. Mysig. 




Mindless self indulgense - shut me up
Roligt band. Nostalgilåt. Jag,sanna, ett fågeltorn och falsk sång i takt med dom här konstiga låtarna.




All american rejects - move along
Glad musik. Får alltid upp bilden av början av filmen the Hitcher. Det är å andra sidan en rå skräckfilm, men den börjar ju trevligt medatt dom ska ta en roadtrip och är glada...


 

I forgot

Juste, jag glömde ju att skriva något om gårdagens myskväll. Den blev helt awesome! Länge sen jag var på så sinnessjukt bra humör.Det blev bara så himla lyckat och mysigt. Monopol och öl/vin och sen lite maxiyatzy - då energin dock hade försvunnit lite... men lika mysigt ändå! Flera sånna kvällar tack! eller ja, utifrån förra inlägget så ber jag alltså inte om att sånna kvällar ska falla ner från himlen, utan tänker se till att det blir flera av den typen. Gårdagen var det ju trots allt jag och Mia som bestämde lite spontant och sen "tvingade" med våra karlar på. Tar tag i rodret!

Pepplista

Nu har jag just bestämt mig för att jag ska tatuera mig. Jag ska ha ha en text på armen som alltid fyller mig med hopp. Jag har dock några olika nu som jag velar mellan. Kanske blir flera, vem vet. Varför ska man liksom skjuta upp sånt där som man vill göra för sin egen skull? En liten text utan krusiduller lär väl inte gå på mer än 1500, och det går ju faktiskt att få ihop rätt lätt ändå. Varför inte bara görat liksom? Ibland är jag bara så himla dum och prioriterar bort saker jag egentligen verkligen vill och sitter och bara väntar på att nåt bra ska hända. Man kan ju inte förlita sig på att någon annan eller universum ska se till att man får det man vill ha. Punkt slut!

Hur som helst så fick jag lust att sätta ihop en låtlista med pepplåtar. Inte dom där typiska som är "gladmusik" i allmänhet, utan med låtar som av någon anledning gör att jag blir SÅ glad och hoppfull. Kanske skriver listan här också, vem vet.

Majoriteten vinner

Både Joni och mamma bestämde nyss att jag tar helg nu, så jag antar att jag gör det.

Ut med hunden nu då, sen ska jag äta lunch och sen testa att sminka sotiga ögon. Vill bli bättre på att sminka snyggt. Är ju liksom kul att vara lite extra sminkad ibland, istället för det vanliga med bara basics och mascara.

Sen kommer Mia och Martin hit och då blir det ju fredagsmys!

Monopol och sånt

Ikväll ska vi ha dubbeldejt här med monopol och alkohol. Får se hur mycket av det sistnämnda det blir för min del, men av monopol blir det i alla fall mycket!.... Hoppas jag.

Jag sitter för omväxlingens skull i vår säng med dator och ska börja plugga strax. Med en hund i knät och en katt som rotar i min garderob.

Och av nån anledning känns det som att Bobbie vill ha något just nu. Han reste sig just precis och envisas med att ge mig sin tass... men det får han vänta med, för nu sätter jag på pluggmode!

Ännu mer kärlek

Min mamma är så himla bra. Hon märker direkt när jag inte är på topp och så fort hon hörde att jag ska vara hemma själv ikväll bjöd hon ut mig på mat för att vara säker på att jag inte slarvar. Så söt! Man bryr sig ju liksom inte om att laga mat när man är själv.

Kärlek

Min pojk är det bästa jag vet <3

At mom's

Sitter hemma hos mamma. Vill ha lire krut i baken på pluggfronten. Igår gick jag och la mig klockan åtta. La ifrån mig mobil och bok runt nio. Sov till runt halv åtta. Do the math. Sov nog ikapp lite. Nu känner jag mig inte så trött i alla fall... Vore väl konstigt annars. Nåja. Nu blir det frukost och sen göra lite nytta. Byter ut kaffet mot kamomillte. Snällt va, magen?

Dumkatt

Katten satte sig just på bordet och la svansen rakt över ett av ljusen... suck. Hon är så dum. Eller det kanske är jag som är dum som ens tänder ljus... men jag håller ju liksom koll - det är hennes big ass-svans som är ÖVERALLT. Nu var det ju tur att den är så stor. Hon brände den lite, men kände inte ett dugg för att den är så himla fluffig.

Nu blir det att skriva ett blogginlägg om etik och religion till skolan och sen slappa en stund framför tvn. Min mage är inte snäll alls idag. Det ska ju alltid vara nånting som är fel. Right?

A new day

Regn ute. Jag bad faktiskt om regn idag. Bara sitta inne och mysa med tända ljus mitt på dagen... och så gå ut med vovven ibland. Hade tänkt ta ordentligt sovmorgon. Fick mer eller mindre order av mamma idag att ta sovmorgon, typ ha spadag eller nåt och ta det lugnt idag. Verkar som att hon tyckte att jag verkar sliten... Men nu sitter jag ju faktiskt här med dator, världens godaste yoghurt (äpple, kanel, vanilj = tyo äppelpaj) och cappuccino från kaffemaskinen vi fick hem här om dagen, och så två tända ljus. Myspys! Ska strax göra lite nytta så att jag kanske kan ta lite ledigt i eftermiddag. Det var ett tag sen jag tittade på gossip girl ju....

Dagens me want är svarta jeans med hög midja och vit skjortblus från H&M. Behöver det inför båda Halloween och livet annars.
Den första av blusarna är så SJUKT snygg. Tyvärr finns den inte på nätet, men ska kolla lite i affären sen...






Insikt

Har mått illa både igår och hittills idag och kom just på att det förmodligen har att göra med att jag måste ringa till myndigheter för att få vissa uppgifter om Jimmie Åkesson. Det känns ju som att snoka ju? Å andra sidan är det ju det man gör, det vi ska göra. Som vanlig "civil" är man ju inte van vid att sticka ut näsan sådär. Men, det är väl bara att ta tag i det antar jag. Uppgiften ska inte lämnas in förrän nästa fredag, men det är väl lika bra att ta tag i det rätt omgående... Försöker tänka så att den i andra änden av luren ju inte har en aning om vem jag är, och man behöver inte heller ange det, så om det skulle bli pinsamt så är det ju inget mer med det. Varför blir man så jäkla nervös inför just telefonsamtal då?

Smyg

Tittar ut och ser en katt smyga på en hare. Katten smyger fram en bit, haren hoppar fram en bit... osv. Gulligt!

Jimmie Åkesson

Påbörjar uppgiften som ska in nästa fredag. Göra personresearch på Jimmie Åkesson. Det kan nog bli en väldigt intressant uppgift. Att få fram vad han säger och vad som sägs om honom. Ska även ringa kronofogden och skatteverket för att få fram eventuella skulder och årsinkomst. Men i och med att jag har två veckor på mig tar jag en liten mjukstart idag. Har skrivit ner allmänt utifrån wikipedia och sammanfattat ett kaosskapande debattinlägg. Visst, får inte bara använda mig av internetkällor, men det lär ju finnas MASSOR där, så jag tänker minsann använda mycket sånt också. Nu tänker jag dock byta från sån politik till Europapolitik. Och i eftermiddag ska jag hem till mamma. Hon fyller ju år idag! Och Jon är inte hemma, så inte fasen vill jag att hon ska behöva spendera dagen själv.

En måndag som denna

Jag bara älskar när jag går rakt upp ur sängen, sätter på mig första bästa mjukiskläder och går ut med Bobbie på morgonpromenad. Man vet ju liksom aldrig vem man kommer träffa med sin fina morgonfrilla och sitt bleka ansikte. Skämt åsido så är det ju både kul och inte alls kul på samma gång. Mestadels är det nog "so what"-attityden som vinner.

Nu har jag alltså varit ute med vovven. Han segade något så otroligt idag, så en förbigående gubbe kunde lätt stanna och prata. Det blev standardsnacket "vilken söt hund. vilken ras är det? jag har också/vill ha/har haft en hund.". Vissa andra, i alla fall en tant, har ju sagt att hon brukar stå i sitt köksfönster och titta på mig när jag är ute med hunden. Det är då det börjar bli lite olustigt och man undrar hur många som egentligen står i sina fönster och tittar...
Hur som helst så var gubben trevlig. Saknade att ha hund. Bobbie vågade inte hälsa, började smyggnälla lite sådär så att bara jag hör. Ja, allt som allt ville jag väl bara säga att det var en bra start på dagen.

Nu ska jag försöka få i mig min frukost här. Har en knäckemacka och en kopp kaffe bredvid datorn. Kaffet går ner, men mackan, nej. Jag tycker väldigt sällan om frukost, och det är ju inte alls trevligt att äta när man verkligen inte har någon som helst lust till det.
 
 

The pleven plan

Jag, temuggen och Europas politiska utveckling. Söndagsplugg brukar gå segt och inte så fasligt långvarigt. Men men, det är ju bättre än inget i alla fall.

Och så en bild från förra årets Halloweenfest på det, denna gråa söndag. 

Nostalgitripp

Sitter och gör en lång och väldigt blandad spelningslista på spotify. Trillar in på massa nostalgilåtar. Ni vet sån där musik som gör att man helt magiskt förflyttas i tiden tillbaka till då när man lyssnade på den.. Tänkte lägga upp några sånna låtar här. Alla har vi olika nostalgimusik. Min är lite mörkare och hårdare än det jag lyssnar på idag, hähä. 


Favvo

Har nog lagt upp det här klippet förut, men det här är min nya favoritlåt. Så himla mysig och perfekt höstmusik. Ikväll är det jag och Of monsters and men tror jag... och tända ljus... och lite gossip girl. 

 

Dirty paws

Ska strax iväg till min fina mamma. Hon fyller år på måndag så vi ska dit och fira idag. Hon ska få nya köksknivar av oss för att hennes är SÅ kassa. Och nej, hon läser inte min blogg.

Har dagen till ära en 100% knallrosa klänning och sned inbakad fläta.

Ska bli så skönt med en ledig dag och så få träffa fina familjen. Blir så himla glad av det <3 Vet inte riktigt vad resten av dagen har att bjuda på, eller hur länge vi stannar där - men det blir ju bra hur som helst! Nu ska vi äta varma mackor, eller ja, jag ska äta pizzarester från igår. Den som spar hon har. Det är ju typ det bästa med pizza och tacos och sånt. Resterna.

Hoppas att ni får en bra lördag!

Off to konsum

Lägligt nog, när det äntligen känns som att man kan klara sig till helgmållinjen så känns det som att jag börjar få migrän igen. Vilket verkligen inte är okej. Så nu ska jag knata iväg till Konsum och köpa på mig värktabletter och hoppas hoppas hoppas på att det inte går längre. Sorry politikboken, du får vänta ett tag till.

Håller på att lära vovven ett nytt trick idag också. Buga, liggande framdel och stående bakdel. Han är så himla söt när han ska få nåt gott men inte förstår vad man vill att han ska göra... men nu har han lite halvt lärt sig det nya kommandot i alla fall. Duktiga lilla hjärtat.

Rebellkatt

Mitt huvud är slutkört sen igår. La ifrån mig plugget typ halv elva.
Katten har inte låtit mig ta sovmorgon. Nu när jag sitter här i köket med datorn går hon runt och öppnar alla skåpsluckor, hoppar upp på kylen bara för att, och snor min macka bara sådär. Får ta och busa lite med båda små liven sen så kanske jag kan sova lite middag sen. Hunden är ju i alla fall lugn fram tills katten får damp. Då vill han ju också leka. Men just nu ligger han i soffan och sover tror jag. Good boy!

SÅ TRÖTT

Vi behövde som tur var inte sitta så länge på sammanträdet. Det tar ju sin lilla tid att ta sig hem. Nu har jag skrivit ihop artikeln. Får väl förmodligen göra om lite imorgon, men jag har i alla fall en text att utgå från nu. Puew. Finally. Nu är klockan strax tio och jag är så trött att jag mår illa. Jag tror att det är höstens och pluggets fel att jag typ jämt är trött. Har börjat vara helt sinnessjukt trött på kvällarna också, men nu ska jag fasen sitta vid tvn en stund. No way att jag kan somna annars. Kommer bara se massa politiker framför mig då. Politiker som bråkar om vart en second hand-butik ska vara..
NU förtjänar jag mys med te och tända ljus och sen sovmorgon imorgon. Ciao!

Banbrytande torsdagsmys

För att inte låta huvudet halka ner i ajträsket så har jag bara gjort massa mysiga och inte så ansträngande saker nu på förmiddagen. Har i och för sig diskat och städat badrummet, men har lekt kurragömma med Bobbie, varit ute på en till promenad och tittat på ett avsnitt gossip girl också. Det är sjukt hur mycket man hinner på en halv dag. Lyxade till det med lite glass till tv-tittandet också... ja, på en förmiddag! Kändes helt konstigt. Sånt gör man ju bara på kvällen liksom.

Hur som helst så ska jag göra nån matigare macka nu till lunch och lata mig mer framför tvn innan jag ska iväg. Because I'm worth it!! (fast jag packade med boken i väskan ifall att jag skulle bli "sugen" på att läsa på bussen...)

Höst

Idag invigde jag min höstjacka. Min gamla höstjacka i och för sig, men invigningen var för hösten. Rätt mysigt ändå.

Vaknade med smått panik i morse (för en och en halv timme sen). Började få huvudvärk redan igår. Har sovit länge, men dåligt de senaste nätterna och huvudet verkar liksom inte gilla det. Hur som helst så vaknade jag med värre huvudvärk i morse. Sådär så att det ilar till i hela huvudet så fort man rör sig för fort eller böjer sig ner. NEJ, tänkte jag. Inte ens chans. Det tillåter jag inte. Inte att jag får huvudvärksexplosion idag. Eller imorgon. Ska nämligen på kommunfullmäktigesamanträde ikväll, i Karlstad. Uppgiften ska in imorgon, så jag har inte mycket tid till övers för krämpor om man säger så. Plus i kanten är ju att min fina programkamrat Helena ska hålla mig sällskap där och utsätta sig för en långsam och inte ett dugg spännande död.... för min skull! Och så ska vi äta och babbla innan. Skönt att det är något att se fram emot istället för tvärt om.

Hur som helst. Funderade på att sova längre idag, men då började katten skrika att jag skulle upp så det blev uteslutet. Tog en promenad i den friska luften med hunden (därav invigningen av jackan) efter att jag efter stor möda hittade en alvedon i en necessär. Nu, efter lite frukost så känns det rätt lovande, peppar peppar. Kruxet är bara att jag är illa tvungen att läsa lite politik innan jag ska med bussen halv tre. Och den där boken blir jag både illamående och får ont i huvudet av efter en stund. Antagligen för att det är så jobbigt att försöka förstå allt (det där jag sa om att det var väldigt intressant igår, det gick över rätt fort).

Hur som helst. Tar ett ryck nu och läser en stund. Sen ska jag SLAPPA fram tills två när jag ska gå. Och så musikslappa på bussen. Till skillnad från ursprungsplanen: plugga från sekunden jag vaknar, tills sekunden jag går, och varje minut av bussresan. Får nog skippa det. Vill nog inte riskera huvudexplosion..

Juste. Katten hoppade upp på kylen förut. Say what? Det är så sjukt hur rakt upp och högt katter kan hoppa. Något som är bra är ju dock att hon alltid jamar på ett speciellt sätt innan hon tänker göra nåt bus. Så när jag stod och gjorde frukost och hörde hennes purrmjau så tänkte jag "jahopp, vart ska hon upp nu då" och så vände jag mig om så stod hon där uppe och stirrade på mig. Skitstolt. Ja, nej nu ska jag lägga ner det här. EU, here I come!

Dumhet

Alltså. Ibland kan man ju vara så himla dum. Jag fick hem ett paket med massa smink idag. Jag hade fått en liten mystery bag på köpet också och där i fanns bland annat ett nagellack. Rosa. Jättefint, tänkte jag. Var ju tvungen att packa upp allt direkt och titta så att det var helt och rätt och sånt. Skulle sen stapla allt till ett torn i famnen och gå med det till badrummet, för det skulle ju gå bra... trodde jag. Märkte liksom inte att nagellacket låg högst upp och susade av tornet i farten och krossades mot kakelgolvet i hallen. Med djur i hemmet vill man ju få bort krossat glas så fort som möjligt. Alltså dumpar jag allt i badrummet fort som fasen och går och tar upp glasskärvorna jag kan se i händerna och går och slänger dom i papperskorgen i badrummet. Det är ju bara det att allt glassplitter liksom inte vill ner i korgen eftersom det har fastnat i nagellacket som täcker hela mina handflator..... Vad gör man? Tvätta händerna med vatten kändes smart i stundens hetta (ville ju så fort resten av glaset från golvet så fort som möjligt), så att nagellacket sätter sig lite extra bra på händerna. Jag släpper det, torkar upp det värsta från golvet med papper. Ska torka bort resten med nagellacksborttagning. Tar en näve med bomull.... ja, det är ju rätt självklart att bomullen fastnar över hela händerna då. Släpper det, torkar klart på golvet med bomull i hela händerna. Sen återstår ju att försöka rengöra händerna innan det går att dammsuga, vilket som kanske går att gissa sig till, tog ett tag.

Sammanfattande: tappa inte nagellack på stengolv. Man blir tydligen dum av det...

Nåväl. Nu är allt borta från golvet i alla fall, och händerna är nästan rena. Har man inte att göra så tar man sig saker att göra liksom. SUCK. Men det bra humöret höll i sig ändå?! Amazing.

Nu ska jag försöka få något mer gjort innan jag gör nåt mer dumt som tar tid att fixa i ordning efter.

It's a good day

Hur kan dagen se ut att bli väldigt bra fastän det är dag nummer ett på röda veckan och magen (fast man vet ju inte riktigt om det är magen eller ryggen eller benen eller huvudet eller vad..) gör sådär jobbigt ont?
Sitter med en tallrik med hallon och turkisk yoghurt. Gudomligt gott. Har börjat läsa om teorier i engelska politikboken, och det är liksom... intressant, på riktigt. Har läst sex sidor (det är betydligt mer än det låter) och det har inte ens känts jobbigt eller tråkigt alls. Tvärt om vill jag läsa vidare. Det kan ju bero på massa olika saker. Kanske att man verkar kunna förstå allt som står i den här delen av boken, att det handlar mer om ideologier och sånt där, eller att jag har vaknat på rätt sida och med pluggmössan på. Hur som helst så har dagen börjat bra. Har till och med sminkat mig och satt upp håret i en någorlunda ambitiös frisyr. Bara det gör ju allt bättre också. Normalt sett när jag har planer på att bara sitta hemma och plugga hela dagen går jag i pyjamas hela dagen med morgonfrilla och inget smink. Framåt kvällen börjar man ju känna sig lite sunkig då... men då är det ingen idé att göra något åt det. Så, idag har jag, för att motverka det, ansträngt mig lite, i onödan kan man ju tycka... men ändå inte. 

Nåja. Nu har jag ätit klart min frukost (följer strikt min regel om att inte plugga under måltider) och ska fortsätta läsa om det där ämnet som inte alls är så tråkigt som jag trodde att det skulle vara. 

Förresten så försöker jag vänja mig vid att sminka svartare runt ögonen. Förberedelser inför halloween. Ja, redan. Vi har bestämt oss för att ha halloweenfest och jag ska vara en kvinnlig version av jigsaw, och jag SKA kunna göra en snygg sminkning till utklädnaden har jag bestämt. (Väldigt svart sminkning, vitare ansikte, röda spiraler på kinderna... och så ska jag äntligen, efter sjukt lång tid, ha anledning till att köpa en svart kavaj... och så en vit skjortblus och röd fluga. Kommer bli så awesome! Längtar!) För det borde väl bli bra eller? Och så ska jag ha röda linser (om jag vågar, tycker att det känns så läskigt att stoppa nåt i ögonen sådär...) och svart hår!




20 dagar

Idag är det jag och politiken. Hörs nog någon gång under dagen när jag inte orkar mer. Ciao

En sötnos

Vovven är alltid så söt när jag är här hos mamma. När jag är alert och sitter och pluggar så ligger han som en gosig liten klump i knät på mig eller hänger över min axel och ska mysa. Det sistnämnda gjorde han nyss och ville att jag skulle klappa klappa klappa. Så till slut blev jag ju trött. Så jag tänkte att jag kunde lägga mig ner och ta gospaus, men nej, då var jag ju inte på alerten så då satte han sig på min mage och skulle hålla utkik i fönster och lyssna på alla husljud....... och så fort jag satte mig upp så la han sig.
Likadant var det förra veckan. Då satte han sig på mitt huvud (eller halvt på huvudet, halvt på kudden) och spejade när jag la mig en stund i soffan.
Han känner väl på sig när jag har koll, och när jag inte har det så har han det. Sötnosen. Nu ligger han intryckt mot mig och sover. Jag sitter med andra ord upp nu.

21 dagar

Sitter hos mamma. Hon är hemma och är krasslig och sover än, och Bobbie är SÅ ledsen över att jag har stängt in oss i ett rum och över att han inte får störa henne. Han vill stå utanför hennes sovrumsdörr och gnälla tills hon kommer ut och ser honom. Knashund. Nåja. Nu ligger han i alla fall en liten stund i mitt knä, och jag ska börja med att skriva rent punkt två på tentan.

22 dagar kvar

På onsdag är det tre veckor kvar tills vi tar en paus från allt och åker till solen. Bara jag tänker på det blir jag dels helt överexalterad och dels heeeelt panikslagen över att jag inte kan vara säker på att jag hinner allt som ska göras innan förrän dagen är kommen liksom. Det borde ju gå utan problem faktiskt. Men min gärna vill ju gärna stressa på lite extra ibland. Nästa vecka ska jag bunkra upp med saker från apoteket som är bra att ha. Ser redan fram emot att få börja packa, fastän jag ju vet att det kommer bli himla svårt att välja vilka klänningar som ska med... hihi.

Men men. För att det ska gå smärtfritt måste jag ju ta mig i kragen nu igen. Har en hel bok att läsa om yttrandefrihet och tryckfrihet tills nästa vecka. Awesome. Eller? Tar nog en kopp kaffe på det tror jag.

PSY

Alltså. Jag har den här låten i huvudet typ hela tiden. Och man blir ju så glad, så det gör väl inget egentligen..



Little talks och tacorester

Nu tittar ju solen fram lite. Fast stormen håller i sig. Jag har skrivit klart om den jobbiga politiken nu tror jag. For now i alla fall. Och så har jag renskrivit tentapunkt 1/5. Mihi. Nu ska jag äta lunch fort som fasen. Känner att huvudvärken är på ingång och det går ju liksom inte.

A rainy day

Idag regnar det ute, vilket inte verkar ha undgått någon. Man blir ju liksom lite depp då. Fast samtidigt är det rätt mysigt. Jag har verkligen en "jag vill inte göra nytta"-dag och har inte orkat sätta igång än. Suck.

Helgen då? I lördags var jag och min andra hälft på kalas hos min mormor. Det var så kul att träffa hela den sidan av släkten. = Morbror och moster med familjer. Vi fick massor i magen och när vi kom hem tog vi en lugn myskväll.
Igår åkte vi en sväng till Örebro. Pojken skulle sälja sitt lasersvärd... Vi passade även på att köpa ett par badshorts var på rean och så fyndade vi (jag) en jättefin tebehållare och så en fin liten husljuslykta (20:-, som hittat). Ja, och så köpte vi en ny ikearåtta till vovven. Hans gamla var så äcklig. Den stank verkligen hur mycket man än tvättade den. Nu är han galen i sin nya, gråa råtta. Fast först förstod han att den låg i soppåsen som vi inte orkade gå tre meter utanför dörren för att slänga.. Han spenderade halva kvällen på dörrmattan bredvid påsen..
Jo, och så spelade vi ju bingolotto också, med Mia och Martin. Vann inte ett skit. Inte oväntat direkt... men det hade ju varit rätt gött faktiskt.

Nej, nu har jag ju dragit ut tillräckligt på det här. Nu ska jag skriva en diskussion om handel och utvecklingsbiståndspolitik. Långt ord. Jobbigt område. Ciao!

Ett ljussken

Fick tillbaka första betygsatta artikeln idag. Fick G+ (av G och VG). Är himla nöjd. Speciellt med tanke på att jag har haft lite ångest över att det är så svårt att skriva som dom vill att man ska. Då måste jag ju ha gjort något rätt i alla fall. Det där pluset är ju guld värt...

Nu sitter jag här och funderar på om det är dags att ta helg eller inte. Är inte direkt in the mood for mer politik. Usch och fy och blä. Men jag har i alla fall hittat en liten vinkling på vad jag ska skriva om det där jag inte fattar något om.

Gick till konsum nyss också. Tänkte köpa glass som sagt. Dom hade ingen av sorterna jag ville ha. Blev marängsviss istället, alltså sånt där färdig glassgrej. Har inte ätit det sen jag var liten. Och så lyckades jag få med mig både chips, godis och panpizza också..... Det där med att handla på tom mage och precis innan mensen kanske inte är ultimat. Tömmer affären på kolhydrater...


Google

Sitter här och googlar om EU:s gemensamma handelspolitik. Jo, jag läste ju precis massa om det i kursboken, men jag förstod inte ett skit. Det är SÅ frustrerande att sitta och läsa massor och inte fatta nåt, och så när man tror att man har förståt nånting i alla fall så googlar man... och nej, det var ju nåt helt annat än det man trodde. Sen ska det diskuteras också, men hur fasen ska det gå om det inte går att förstå vad som står? Kan ju inte direkt utgå från wikipedia bara.. SUCK

Nördvarning

Igår satt jag hela förmiddagen och läste om EU-domstolen, försökte förstå vad det stod, försökte komma på hur jag skulle skriva en hemtentadiskussion på det. Skrev nåt lite snabbt till slut som ska få utvecklas mer längre fram. Idag läste jag ett kapitel om miljöpolitik. Tog inte så lång tid, är ju van med de engelska miljötermerna om en säger så... Skrev en två sidors lång diskussion på under en halvtimme, utan problem. Check. (kommer väl förmodligen också behöva finslipas och utvecklas sen, men ändå) Skönt att komma in på bekant område. Synd att jag plöjde igenom det så fort. Nu måste jag ju fortsätta med sånt jag inte kan nåt om...

Almost forgot

Tog ett viktigt beslut igår. Jag ska köpa glass idag!!
Sugen på antingen 88an eller carte d'or crema di mascarpone, nom nom. 







Regn regn regn

Det är rätt mysigt ändå. Ibland. Sitter här i ett upplyst kök, med en hund hängande över armen. Han blir så snuttig när det regnar ute. Han vill ut och in fort som fasen (helst stå nära väggen så han slipper bli så blööt) och sen när vi kommer in från regnet vill han bara gosa jättemycket hela tiden. Nu har jag med andra ord haft honom i knät sen jag satte mig och började plugga, för en timme sen.. och så fort jag reser mig springer han efter och vill att jag ska gå runt och bära på honom. Mysigt. Då blir dagen liten bättre. Drack choklad till frukost också, riktigt med kakao. Och nu har jag en kopp kaffe på G. Det blir nog en bra dag.
Kvällen bjuder nog på gossip girl. Ska nog anstränga mig för att anstränga mig så lite som bara möjligt idag. Det låter rätt bra tycker jag.

Med solen i ögonen

Sitter i mammas vardagsrum. Med dator, böcker, kurrande katt, och hungrig hund.
Bytte ut en tidvis jobbig skrikande katt hemma, mot en rogivande kurrande katt här. Och hunden får inte äta massa mat på ett tag för han gottade sig massa i kattlådan hemma igår och blev inte så jätterolig i magen. Om ni ville veta alltså. Usch. Det var mer än vad ens jag behövde veta, så ursäkta mig... Och ja, jag är medveten om att det bara är att ta bort det och göra det osagt nu i efterhand, men det orkar jag liksom inte.
Nu har han i alla fall kommit till ro här och han fick pyttelite mat för en halvtimme sen och det verkar ha gått bra, så han kan nog få lite till sen om det inte händer någon olycka innan.

Fick inte hem mitt paket från H&M igår förresten. Det skulle ha gjort det!! Nu hoppas jag verkligen på att det kommer idag istället. Orkar inte med massa krångel.

Va fasen?

Just det ja. Jag stod ju och lagade mat i över en timme förut... För typ en timme sen. Glömde visst bort att äta maten också. Har i alla fall skrivit både blogg och nyhetsartikel nu, Är väl förtjänt av just mat och så gossip girl nu tycker jag... Innan jag fortsätter med duktigheten.. Wook med kycklingfilé, morötter, broccoli, champinjoner och nudlar. Inte så värst lchf, men det skiter jag i! Ska ta med resten till mamma imorgon. Hon blir så himla glad när jag fixar lunch till henne. Sötmamma!

Effektivitet

Sitter och skriver blogg. Inte bara här. Skriver ett blogginlägg om nyhetsvärdering till skolan. Trodde att det skulle vara dötrist och jobbigt och ta väldigt lång tid, men jag tror att jag faktiskt har fått ihop rätt mycket bra nu på bara en timme. Då med utgång från tidningar, kurslitteratur och så min hjärna då... Not bad. Kanske hinner med mer än jag trodde idag.

Idag borde det komma ett paket från H&M till Nöjesbutiken så att jag kan hämta det sen. Fyndade två bikiniöverdelar, en bikiniunderdel och en sommarklänning på rean för ca 130kr. Och så var det fraktfritt när jag beställde också. Awesome! Jag försöker för tillfället vänja mig vid att ha bikini på mig. Det är inte så ofta det inträffar, men det ska väl gå bra nu när jag kommer ha nya fina att ha på mig! Det är ju alltid bra att ha något att se fram emot under dagen också... annat än tvättiden klockan fyra menar jag...

Kaffe klockan halv elva på kvällen. Varför inte?

Jag SKA hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna titta lite på tv. Det bestämde jag redan igår. Så det så. Nu stänger jag ner allt som har med plugg att göra. Tills i morgon bitti...

Vilken befrielse

Pustar ut. Min första intervju avklarad. Hade mamma med mig eftersom det är en vän till henne, så vi satt bara och pratade i stort sett. Stannade lite längre än väntat. Mer än tre timmar. Men vilken lättnad. Jag har bara träffat henne någon enstaka gång när jag var liten, och kunde ändå sitta och babbla på. Fråga tusen frågor om allt som har med skrivande att göra, plus intervjufrågor såklart. Fick intrycket av att hon verkligen vill hjälpa till när hon kan. Så nu har jag någon att vända mig till med frågor. Känns underbart! Har fått en del klockrena citat också. Nu är jag glad över kursvalet!

Dock har jag bestämt att jag ska renskriva mina anteckningar nu innan jag kan titta på tv. Så att jag inte glömmer nåt tills nästa vecka när jag kommer kunna sitta och skriva det här. Kommer bli sen kväll känns det som. Jag vill vill vill hinna titta på gossip girl idag! Fastän ögonen börjar kännas väldigt trötta.

Nåja. Lika bra att börja direkt nu då. Så får ni väl höra mer ointressant babbel från mig imorgon!

Choke on it

Klockan är strax tjugo över två. Tittade just igenom min kalender och inser att jag kommer ha fullt fullt fullt upp innan resan. Kommer jag hinna med allt? Det gör jag väl. Men, suck, det kommer bli kämpigt tror jag. Mina veckoplaner hittills fyller upp hela sidorna som finns till att skriva på. Det är överfullt liksom. Nu borde jag egentligen sitta med näsan i en bok. Så jag får väl sätta mig någonstans med den då...

The boost I needed

Det är tur att det finns rätt små saker som kan göra allt så mycket bättre. Jag sitter nu hos mamma. Har sovit en timme (inte utan motgångar med en hund som känner att han måste vakta så fort jag blundar). Varför? Jo, katten löper hemma. Så där jobbigt. Hon har jamskrikit till och från hela natten och jag har vaknat i princip varje gång. Jag hoppas verkligen att grannarna inte hör det. Kära sambon vaknade inte så mycket som tur var, så då får vi väl hoppas på att det bara är jag som lätt vaknar när det gäller att djuren låter. Hur som helst, lite sömn = början av huvudvärk i morse. YES! Tänkte jag, eller? Nej. Vill ju inte direkt att det ska förvärras, eller ännu värre, utvecklas till migrän, idag när jag ska göra en rätt stor uppgift. Därav sömntimmen. Och alvedon innan. Och nu frukost.

Okej, nog om det. Fick respons på första utkastet av EU-tentan. Hade förväntat mig MASSOR av "gör om det här och det där" osv, men istället så var det bara några små kommentarer om vad som kan utvecklas lite ytterligare eller vad som kan förtydligas. Hur som helst verkar det inte som att jag kommer behöva göra om så mycket av det jag hittills har skrivit. Kanske eventuellt korta ner det lite senare eftersom vi inte har så mycket utrymme att skriva på, men det tar jag senare om det syns väldigt tydligt att det behövs. Jag fick mig i alla fall en liten klapp på huvudet kändes det som. Har dock ägnat hela fredagen, söndagen och måndagens plugg åt journalistiken. Så jag får väl ta att återkomma till politiken snart igen. Skönt ändå. Man kan nog inte ta sån politik i alltför stora doser åt gången... Imorgon kanske jag kan ta mig en liten dos.

Längtar redan tills ikväll när jag kommer hem och kan titta på Gossip girl som jag har lånat av Mia. Fast det är ju himla kul att komma bort och göra lite annorlunda saker också.

Nej nu ska jag titta på en webbföreläsning om att intervjua. Ciao!

Är det redan natta?

Tittar ut och det är kolsvart ute. Verkligen kolsvart. Med undantag av några fönsterlampor här och där såklart. Har just renskrivit mina anteckningar från föreläsningen jag var på med Mia nu ikväll. Vi hade en väldigt trevligt, om än lite stressig, eftermiddag/kväll i Örebro. Vi dog lite i en fin inredningsaffär, fyndade en posthållare och L O V E-bokstäver. Lite missnöjd dock över att V:t inte kan stå... Hur som helst så var föreläsningen väldigt intressant också. Tiden gick väldigt fort. De pratade om vår matkonsumtions negativa effekter på djur och natur. Sånt där som jag i alla fall är lite insatt i redan via skolan. Det var dock lite svårt att hänga med i att skriva ned allt, men jag hoppa på att jag har lyckats komplettera det mesta nu när jag renskrev. Har 3 A4 att utgå ifrån när jag skriver min nyhetsartikel nu. Det borde ju gå vägen. Den får gå ut på att beskriva köttkonsumtionens konsekvenser och varför det är bra att handla ekologiskt. Det låter jättebra tycker jag! Men så är ju jag blivande miljövetare också (även om jag inte alltid till hundra lever som jag blivit lärd, men vi har minsann mycket ekologiskt i skåpen).

NU ska jag i alla fall ta kvällen. Imorgon ska jag hem till mamma och sitta där och plugga. Åker med pojken halv åtta. Sen ska jag och mamma hälsa på en journalistbekant och jag ska göra en intervju. Pirrigt! Men är förväntansfull också. Har så mycket att fråga henne om. Får dock se hur mycket jag pluggar under dagen hos mamma. Får tänka på att jag har spenderat hela kvällen idag i studieanda och även kommer att göra det imorgon. Försöker så gott jag kan vara noga med att ha lediga timmar varje dag.

Nej, nu stänger jag av datorn. Godnatt på er!

Inte löpsedel men...

När jag låg i sängen förut och inte ville upp, då kom katten och la sig på min mage och kurrade. Jag tänkte att "Gud vad skönt det vore att vara katt". Strosa runt hela dagarna, iaktta folk i fönster, sova sova sova, och så gosa när man själv vill.
Sen började hon löpa. Nåja, hon inledde det smått igår redan. Hur som helst så ingav det andra tankar. Vilken valfrihet vi har till skillnad från dem, som är fast hos vi ägare. Vi bestämmer om de ska få ungar eller inte, vilka de ska få träffa, var de ska få vara, vad de ska få äta. De kan i och för sig rymma. De kan norpa till sig förbjuden mat.
Å andra sidan kanske förhållandet människa-katt är lite i stil med människa-samhälle. Det styr oss gällande vart vi ska jobba, vad vi enligt normen ska äta, att vi ska vara smala, att vi ska ha körkort, att vi ska göra det som förväntas av oss. Och mycket mer. Vi är ju liksom fast, men vi får känslan av att vi bestämmer - och vi kan ju bryta oss fria om vi vill det. Lite som kissarna.

Tja. Skyller på att jag läser för mycket kurslitteratur för tillfället... Vilket jag ska återgå till att göra nu.

en gnutta mer optimism

Okej. Efter en turbulent förmiddag med problem angående morgondagens föreläsning osv så har jag läget under kontroll nu. Tror jag. Hoppas jag. Journalistiken och jag har ett hatkärleksförhållande. Ibland är jag så pissed off på hur uppgifterna är utformade och allt som behöver göras för att ens kunna skriva dem. Man ska exempelvis ha varit på en rättegång, eller möte med kommunfullmäktige eller länsfullmäktige nästa vecka (inte kommande), och möte med kommunfullmäktige är 25 september, alltså en vecka efter inlämningsdeadline, i både Karlskoga, Örebro och Karlstad. Hur tänker man då liksom? Kunde inte uppgiften ha placerats veckan efter? Så jag skulle slippa timmars restid och väntetid. Och så nyss, plötligt, ur flera timmars hat och bitterhet, kom jag på mig själv med att se fram emot min intervju med en journalist på tisdag. Out of nowhere sådär. Hoppas att det håller i sig nu. Eyes on the ball. Tre uppgifter till, sen bär det av utomlands på en välbehövlig semester (märks det tydligt eller?). Imorgon är det en månad kvar. Ska bli så fruktansvärt underbart. Helt otroligt.

Nej nu ska jag göra mig i ordning. Får skjuts till Mia och ljuspartyt av mormor om en timme. Ska väl försöka göra något åt håret och ansiktet innan dess. Och så kanske pyjamasen borde bort...

Oh lucky day

Lördagen slutade inte så perfekt som den började. Fick rejäl migrän efter att jag hade städat klart. Kände redan i fredags att nåt var fel.. hade rätt ont i huvudet då också och var sjukt irriterad större delen av dagen. Suck. Det kanske var därför inget gick som jag ville med plugget och jag var övertygad om att jag ska få underkänt i allt den här hösten. Har förvisso kvar den känslan lite idag, men det är nog mest för att jag är "bakis", så himla seg och konstig i huvudet, öm i nacken och käkar osv. Lite yr fortfarande också.

Hade ju, dagen till ära, tänkt plugga järnet fram till eftermiddagen och då åka på ljusparty hos min fina svägerska (om man nu kan säga så utan att låta rätt gammal). Får se hur det blir nu med överkokt hjärna och lealös kropp.

Annars så borde det väl kunna bli en rätt bra söndag. Jag SKA ta mig tusan ha min tvmyskväll ikväll istället när jag inte fick den igår liksom..

Pepplåt

 

Perfektion

Riktigt bra lördag hittills. Har irrat runt mellan loppisar och affärer med mamma och lillebror, och fått en himla massa bilkörning på vägen. Jag förstår inte varför det inte har blivit så tidigare, men nu tycker jag inte att det känns obehagligt längre. Det kanske är för att det har blivit så otvunget nu. Bra är det ju i alla fall!
Råkade handla lite mer än jag hade tänkt mig på Ö&B också. Det finns ju så himla mycket roligt där.. fast det är ju billigt också, så det gör väl inte så mycket. Köpte ju ingenting onödigt heller. Bland annat två små söta ljusgrejer och två fotoramar. Så nu har jag en fin bild på mig och älsklingen och en bild på mig och pappa uppställda på nya bokhyllan <3 Förstår inte varför jag inte har tänkt på att ställa fram kort förrän nu.. Köpte två böcker på loppis också, 5:- totalt. Haha! Ingenting. Det var halva priset på allt...

Hur som helst så är min andra halva iväg och jobbar nu, så jag passar på att städa sådär i min egen takt och med musik, sådär så att det blir mysigt.

Resten av eftermiddagen/kvällen bjuder nog på matlagning (ska göra wook med massa grönsaker, kyckling och keso, nom nom), massa tända ljus, film och grönsaker med dipp (och kanske litelite chips... jag kör ju inte stenhårt på det där med lchf...vill inte avvänja kroppen helt med kalorier inför resan). Vet dock inte när sambon kommer hem, men jag har en känsla av att han inte har något emot en softarkväll efter en heldag med jobb..

Perfekt lördag med andra ord.. Nu ska jag rensa TV-bänken! Står visst några chokladaskar där sen julen... vi äter inte så mycket sånt, vilket kanske framträder rätt tydligt av det faktum att dom fortfarande står där...

Trevligt

Hoppas verkligen på att det här är tillfälligt. Sidan som universitetet använder för distanskurser, där man får info, lämnar in uppgifter, kan kommunicera med andra kurskamrater mm, går inte att komma in på. Det är ju suveränt när en uppgift ska lämnas in idag... men ingenting ska ju vara lätt vet ni. Får förhoppningsvis hem en bikini idag i alla fall. Resetagg!

Den där paniken som uppstår när man inte fattaaaar

Alltså. Det här går både bra och dåligt. Jag har skrivit om kommissionens sammansättning, fine. Nu ska jag skriva om dess makt, befogenhet och legitimitet/ansvarskrävande - det står som tre olika punkter i uppgiften, men vadå, det är ju typ samma sak? Man kan ju inte skriva det som olika punkter? Blir så trött på luddiga instruktioner idag, och så blir det ju inte bättre av att man inte förstår all politikengelska och så är det nästan omöjligt att hitta någon annanstans vad som menas... men men. Det kanske är då det är dags för en paus? Ska lyssna på nån glad låt. Det brukar ju göra susen! Sen kör jag raketskrivning så jag åtminstone hinner klart med hälften idag. Låter bra det!

Donnerstag

Är hos mamma idag igen och pluggar. Hon är lite halvsjuk så jag tog med matlåda både igår och idag och hon blir sådär himla glad som mammor blir för typ.. allt. Hur som helst så lyckades jag bli av med gårdagens dåliga kvällshumör och idag är jag on top of the world! Nej, det kanske skulle vara lite att överdriva... men jag är på bra humör. Kanske främst för att jag har på mig midjehög kjol idag som jag känner mig bekvämast i, att jag sitter i ett väldigt ljust rum där solen lyser in och piggar upp, att jag har en kaffekopp på bordet, och en hund i knät, och att jag får träffa mamma idag igen, och att vi ska åka på semester om ca en månad, och att jag ska få träffa en klasskamrat på måndag, och att jag ska intervjua en journalist på tisdag. Det var rätt många plus! Det gör inte så mycket att jag förmodligen kommer få sitta med plugg större delen av helgen för att hinna med allt inför nästa vecka. Det gör liksom inget!

Ni andra är väl redan på jobbet och sånt nu, så det är väl dags att jag också börjar göra nytta. Ska skriva några sidor om EU-kommissionen och EU-domstolen. Hoppas på att det går smärtfritt. Det är väldigt intressant, men rätt svårt och krångligt ämne... EU-politik alltså. 

Ovärt

Det är så ovärt ni vet när man känner sig så himla uppsvälld och tjock... Har känt mig så himla bekväm i min kropp på sistone och nu ikväll blev det bara pannkaka.. Och på tal om pannkaka hoppas jag på att det bara är pannkakan vi åt nyss som sväller upp magen.. brukar inte tåla det så bra.

Nåja. Nu ska jag tända massor av ljus och titta på Harry Potter. Och hoppas på att det blir bättre av det :)

Pepp på LCHF

Pluggpaus.Tittar runt på LCHF-recept. Vi pratade om igår att vi borde leva nyttigare ett tag för att vi har varit väldigt slarviga och lata på senaste tiden. Han tycker att vi ska börja köra på LCHF-mat, vilket jag var lite skeptisk till, men nu när jag har kollat runt lite så är jag pepp på att göra det! I alla fall testa. Sen kanske man inte behöver vara helt hundra strikt med det där.. eller vad vet jag.
Hur som helst så har jag länge varit sugen på att testa mat med lite mer "exotiska" grönsaker, istället för att bara äta typ sallad, gurka, tomat i grönsaksväg.

Ikväll ska vi alltså ut på shoppingäventyr och handla massa massa nyttigt!

Uj uj uj

Idag bestämde jag mig för att gå upp lite tidigare än jag har blivit van vid. Har gått upp tidigast nio sen jag slutade jobbet. Idag tänkte jag gå upp halv åtta, och fy fasen, det var längesen jag var så himla trött. Jag brukar inte ha så svårt att gå upp tidigt, men usch. Förra "skolåret" gick jag ju upp senast halv åtta varje dag jag var ledig, tog långpromenader och tränade ibland innan jag satte fart på dagen. Det har vänt lite nu...

När brukar alla andra gå upp när dom är "lediga"? Det kanske är mer "normalt" ändå att vända lite på dygnet..

...och där tog förkylningen över

Konstig förkylning. Den går väldigt mycket upp och ner. Har varit väldigt pigg hela dagen fram tills nu. Näsan täpps igen och trycket över bihålor kommer tillbaka. Då kan man ju inte göra mycket annat än att vila en stund...

I

Hej och hå

Sitter av någon anledning och tittar på en finsk och svartvit film. Förstår ju liksom inget, men ändå.. Åt just lunch och jag har bestämt att jag aldrig får äta mat och plugga samtidigt. Blir ju aldrig paus annars liksom.
Har suttit i några timmar och skrivit om politik i Europa, så nu är jag preliminärt klar med en av fem punkter på hemtentan. Bara att hålla tummarna för att läraren tycker att det är bra, så jag slipper göra om alltför mycket..

Nåja. Nu ska jag skriva en nyhetsartikel och blir det mer politik. Tänk vad mycket man hinner på en dag egentligen!

So happy!

Helgen har varit awesome. Igår var vi på bröllop, vilket var väldig trevligt och brudparet var så fina så fina. Idag bokade vi en resa. Den där resan som jag inte trodde skulle bli av, men nu ska den fasen bli det! Är så himla glad. Man behöver ju liksom nåt att se fram emot för att kunna kämpa på. Kanarieöarna blir det! Har precis sett ut en bikini som jag nog ska beställa, söt!


RSS 2.0