Min duktiga pojke

Vår lilla bebis har börjat vilja göra massa nya saker nu typ senaste veckan. 

○ När han ligger ner lyfter han huvudet och benen och försöker typ gunga sig upp till sittande, men det går ju inte än, så då brukar vi ta honom i händerna och då hjälper han till att dra sig upp till sittande. 

○ Han lägger sig på sidan mycket också och är nog SÅ nära att vända sig från rygg till mage.

○ När han ligger på rygg grejar han massor med att trycka ner hälarna i underlaget och lyfta på rumpan, så han är expert på att snurra runt när han ligger på golvet medan jag duschar osv. 

○ Han vill INTE sitta bakåtlutad när han sitter i knät utan han ska minsann luta sig framåt så han sitter mer upprätt eller han sitta framåtlutad och spana in sina fossingar. 

○ Han börjar sitta väldigt stadigt också och sitter i princip själv bara man håller i en arm för att han inte ska tippa åt sidan efter en stund. 

○ Han utvecklar sitt språk mer och mer för varje dag. Förra veckan utforskade han sitt skrik väldigt mycket. Alltså glädjetjut som skar i öronen. Nu gurglar han mycket och har börjat lite med "gaga", "nene" och favoriten sen länge "ng-ge". Han verkar gilla bokstaven G, för den använder han i det mesta... haha. Det börjar även bli kul att "oooo"a så munnen blir rund. Lilla gullunge.

○ Han visar tydligt när han är hungrig eller när han inte vill ha mer mat. När han är hungrig gapar han så fort han ser flaskan och när han är mätt knuffar han bort den eller säger till på annat sätt. Han försöker mer och mer hålla i flaskan själv också.

○ Han tycker att tittut-lekar är jätteroligt (förut var de bara läskiga), men det bästa är när jag drar mitt hår över hans ansikte, han blir överlycklig då... och helst ska håret vara blött också. Haha! 

 
Sköterskan på bvc sa igår att vi kan börja låta honom sitta med vid matbordet i en egen stol kortare stunder, eftersom han är så pass stadig redan. Så mysigt! Och så pratade vi lite om smakprover, för snart är det dags att låta honom testa lite annat än ersättning. Ska bli så himla kul att se hur han reagerar! Det tycker både jag och Oscar. Och så ser vi fram jättemycket emot att han kan sitta med oss och äta. Oftast sitter han med oss när vi äter ändå, men det blir ju annat när han kan äta med oss. 

Nu ska jag sluta skriva för han vaknar nog snart från sin tupplur. Han har sovit i en timme nu! Han brukar oftast bara sova en halvtimme åt gången på dagarna. Det är väl ansträngande att lära sig så mycket nya saker. Igår sov han 2,5 timme på förmiddagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0